2023-02-15 1 views
呢間喜聚燒新店開張 而家嚟食嘢嘅客人都可以享有免費即燒日本蠔一隻😍😍超開心 因好鐘意食蠔🤣🔸喜聚鑊仔麻辣雞半隻❤️好欣賞呢個麻辣雞佢係用燭火熱著碟雞上枱所以打多陣卡都唔驚凍曬🤣老闆娘話可以自行選擇辣度如果唔夠辣可以再加 呢度嘅麻辣係會有少少甜 我幾鍾意❤️ 雞肉有好滑 原來係用新鮮雞正嘅 難怪咁滑 🔸串燒類(爽口又香)-鹽燒日本雞心-鹽燒燒雞軟骨-孜燃燒四季豆🔸蔬菜瓜果類(牛油味好香好入味)-牛油蒜蓉焗雜菇🔸甜品類-燒肉桂焦糖金菠蘿❤️因為加咗焦糖燒過,所以面頭個一層焦糖冰菠蘿多咗啲焦香味,加埋菠蘿嘅酸甜味好正🔸海鮮類❤️(好鮮甜)-燒廣島生蠔❤️❤️❤️-燒貴妃蚌🔸飲品-自家製冰糖雪耳雪梨水🍀總結麻辣雞同蠔超推薦 老闆娘好nice 店有望窗口位 幾岩兩三個朋友飲住清酒談下心

呢間喜聚燒新店開張

老闆娘話可以自行選擇辣度
如果唔夠辣可以再加
呢度嘅麻辣係會有少少甜 我幾鍾意❤️
雞肉有好滑 原來係用新鮮雞正嘅 難怪咁滑

🔸串燒類(爽口又香)
-鹽燒日本雞心
-鹽燒燒雞軟骨
-孜燃燒四季豆

🔸蔬菜瓜果類(牛油味好香好入味)
-牛油蒜蓉焗雜菇

🔸甜品
-燒肉桂焦糖金菠蘿❤️

🔸海鮮類❤️(好鮮甜)
-燒廣島生蠔❤️❤️❤️
-燒貴妃蚌

🔸飲品
-自家製冰糖雪耳雪梨水

🍀總結
2023-02-11 5 views
依間串燒店係寶勒巷樓上鋪,有酒飲,環境裝修都唔錯,唔會迫迫狹狹,仲有大玻璃窗,好有空間感。麻辣四姊妹唔好見材料係蓮藕,准山,萵筍同雲耳就以為好dry,依碟野係勁好食! 麻辣醬汁似雞煲醬既味道,濃郁香辣,食材沾滿醬汁,特別係雲耳勁掛汁,入口超惹味🤤口感都好好,有4種不同程度既爽脆口感😋另外叫左珍寶大扇貝同貴妃蚌,大量蒜蓉香味十足, 扇貝上既粉絲索哂蒜香同豉油🤤燒得岩岩好,貴妃蚌好juicy💦仲有明太子釀雞翼同燒菠蘿,雞翼塞滿餡漲卜卜,大啖咬落去,香口帶點咸香😋菠蘿必點!外面有層薄薄焦糖,咬落去先係脆卜卜甜味再入面係爆汁菠蘿,好味!野飲揀左自家雪梨水唔飲汽水,熱氣全消~

麻辣四姊妹

野飲揀左自家雪梨水唔飲汽水,熱氣全消~

尖沙咀樓上惹味超高質串燒🤍-👀沒有立場資訊-🐔喜聚鑊仔麻辣雞 ($198)佢哋除咗串燒仲有啲特色招牌菜,所以我哋就叫咗呢個嚟試吓🐽食落好有驚喜,首先麻、辣、香十足,而且雞件好滑,食落啖啖肉,好滿足☺️而且個鑊仔係熱住上,咁就唔驚啲雞凍哂🤩🔥串燒因為佢哋嘅食物選擇實在係太多,所以小編特別揀咗幾款最推介嘅串燒同大家分享!🪸燒貴妃蚌 ($68)呢個一樣好推介,食落好鮮好多汁,口感好爽口,完全冇沙又入味,正🥹-🐔燒手切雞腎串 ($28)佢哋嘅雞腎比起出面嘅雞腎串燒完全唔同,好爽口得嚟好多汁,唔會韌,又好香🥰🥖黑松露鵝肝多士 ($82)好食嘅鵝肝多士都唔容易搵,佢哋嘅鵝肝多士都唔錯,鵝肝食落唔會好肥膩,而且完全冇騷味🥳配上黑松露,口感同埋味道都更加豐富,不過如果多士再脆多少少就更好啦😚🍳流心鵪鶉蛋 ($28)未試過食流心嘅鵪鶉蛋,呢度食落好有驚喜,一咬開就爆出蛋汁,而且味道微甜,好特別🤩🍖燒台式香腸 ($26)呢度嘅燒台式香腸係偏粗嗰款,外皮燒得好脆,咬落好多汁😋🧊冰糖雪耳雪梨水 ($32)係由佢哋自家製作,飲落幾清甜,而且甜度適中,淡淡地可以中和油膩😙-🍇巨峰提子梳打 ($38)提子味幾濃,氣泡
尖沙咀樓上惹味超高質串燒🤍
👀沒有立場資訊
🐔喜聚鑊仔麻辣雞 ($198)
佢哋除咗串燒仲有啲特色招牌菜,所以我哋就叫咗呢個嚟試吓🐽
而且個鑊仔係熱住上,咁就唔驚啲雞凍哂🤩

🔥串燒
🪸燒貴妃蚌 ($68)
🐔燒手切雞腎串 ($28)

🥖黑松露鵝肝多士 ($82)

🍳流心鵪鶉蛋 ($28)

🍖燒台式香腸 ($26)
呢度嘅燒台式香腸係偏粗嗰款,外皮燒得好脆,咬落好多汁😋

🧊冰糖雪耳雪梨水 ($32)
🍇巨峰提子梳打 ($38)
提子味幾濃,氣泡綿密,唔會好衝,甜度都適中!

呢間餐廳食物嘅選擇好多,而且食物味道同埋質素都好好🥰
餐廳嘅裝修好有日本風,而且上菜都好細心,會比熱石熱住啲串燒,咁就唔會變凍👀
另外亦都有酸辣汁俾我哋點,食落就更加開胃🫶🏻
最後提提大家,佢哋而家做緊六周年優惠,每人會送一隻燒蠔,小編食過真係好正,蠔肉好飽滿,而且好香😚
鍾意食串燒嘅朋友仔一定要試吓呢間!

味道 9/10
服務 9/10
環境 9.5/10
回頭率9.5/10
總評 9.25/10😋🤍
人均消費 $300💰
📍 喜聚燒
尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓
(其他分店: 尖沙咀寶勒巷10號地舖)

#米食尖沙咀 #米食日本菜 #米食串燒 #米食居酒屋 #米飲嘢 #米飲酒 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup
$300 (Dinner)
2023-02-11 2 views
我和朋友最近去了一家小吃店,品嘗了他們的烤肉菜品。我們為了品嘗多項美食,選擇了多種不同的菜品,包括燒香腸串燒、燒菠蘿串燒、燒牛肉串燒和燒秋葵。此外,我們還點了辣蜆作為配菜🥳👏🏻首先,我們點了燒香腸串燒。這道菜味道香甜,入口即化。香腸的肉質鮮嫩,與烤至酥脆的香腸搭配,使得這道菜味道香甜而豐富。特別是與辣醬搭配,使得這道菜更加美味😍😛接下來,我們點了燒菠蘿串燒。這道菜味道酸甜,口感清爽。菠蘿的水分含量高,與香脆的菠蘿搭配,使得這道菜味道酸甜而清新。特別是與烤至香脆的菠蘿搭配🥳👏🏻接下來,我們點了燒牛肉串燒。這道菜味道咸香,口感鮮嫩。牛肉的肉質非常鮮嫩,與烤至香脆的牛肉搭配,使得這道菜味道咸香而豐富。特別是與香草搭配🍻最後,我們點了燒秋葵。這道菜味道清爽,口感鮮嫩。秋葵的水分含量高,與烤至香脆的秋葵搭配,使得這道菜味道清爽而健康。特別是與香草搭配,使得這道菜更加美味☕️最後餐廳周年的優惠,只要過來消費,就送生蠔,味道也是十分鮮甜多汁🤩

2023-02-11 4 views
我和朋友最近去了一家中國餐廳,用餐非常愉快。我們為了品嘗多項美食,選擇了多種不同的菜品。我們去的時候還有周年活動優惠,消費即可免費享用日本生蠔一隻,性價比極高😘首先,我們點了田螺焗薯蓉。這道菜的外皮非常酥脆,而薯蓉則味道非常鮮美。薯蓉中含有大量的薯蓉和香料,使得這道菜味道獨特而有層次。特別是與田螺搭配,使得這道菜更加可口😛😘接下來,我們點了辣雞煲。這道菜的辣味非常強烈,味道非常濃郁。雞肉味道鮮嫩,配上辣味使得這道菜味道豐富而加強了口感。特別是與青菜搭配,使得這道菜更加美味💓最後,我們點了桃果汁和青檸汁作為飲品。這兩種果汁都很美味,味道非常鮮爽。桃果汁味道甜美而果味十足,青檸汁味道酸酸甜甜。特別是搭配用餐時,使得這道菜更加美味🤩總的來說,我們吃了兩道非常不同的菜,分別是田螺焗薯蓉和辣雞煲。前者的味道是清新的,酸甜味十足,而後者的味道是濃郁的,辣味十足。此外,我們還喝了兩種不同的果汁,味道非常美味。整體而言,我們對這次用餐感到非常滿意,推薦大家嘗試這家餐廳😊👏🏻

2023-02-09 12 views
今次捐窿捐罅去咗尖沙咀「喜聚燒」,係間樓上串燒店。餐廳裝潢好和風,牆壁上嘅油畫好靚,同時座位幾闊落,坐得舒服。❤️喜聚麻辣滋補鮮烏雞 - 半隻 ($198)好少見到有烏雞食,所以叫黎試下,雞肉肉質紮實幾爽口,配料有海量蟲草花、感覺好補。而麻辣汁偏向辣而不麻,加埋洋蔥、芹菜等好惹味。😋燒蟶子皇 ($78)蟶子夠大隻,好鮮甜,配埋蒜蓉醬好香,好味喎!👍沙嗲燒厚魚肚 ($48)第一次食串燒見有魚肚,一串3件,魚肚好腍好厚身,食落甜甜地同時又食到沙嗲嘅咸香,幾特別。😊😊海鹽燒芫茜 ($24)芫茜葉燒到脆脆地,好有口感,平時芫茜多數配湯食,估唔到用鹽燒都幾好食。😉燒黑啤牛仔骨 - 特厚 ($69)一份有2件,牛仔骨幾大舊啖啖肉,肉質好腍,而且燒到兩邊焦脆,好正呀。😆😆燒玉桂焦糖金菠蘿 ($38)最後點咗個燒菠蘿做甜品,菠蘿非常juicy,面頭加上肉桂同糖粒,食落酸酸甜甜好夾。😋另外餐廳做緊慶祝開業6週年活動,凡消費即每人送蒜蓉燒廣島生蠔一隻,廣島蠔肥美多汁,好食!❤️❤️餐廳整體食物質素唔錯,幾喜歡佢地將串燒放係燒熱嘅石板上面,keep食物熱辣辣。而且食物款式幾特別,有機會想再去試下!👍😊

喜聚麻辣滋補鮮烏雞 - 半隻 ($198)

燒蟶子皇 ($78)
蟶子夠大隻,好鮮甜,配埋蒜蓉醬好香,好味喎!👍

沙嗲燒厚魚肚 ($48)

海鹽燒芫茜 ($24)

燒黑啤牛仔骨 - 特厚 ($69)

燒玉桂焦糖金菠蘿 ($38)

2023-02-07
$310 (Dinner)
2023-02-06 10 views
今日跟朋友去咗尖沙咀食串燒 食物選擇好多 唔止有串燒仲有啲麻辣小菜 樣樣都想食 我地order左半隻麻辣雞($198) 同埋麻辣大腸($138)麻香味都好足夠 唔會太辣🌶️ 餐廳好貼心會連一個小爐上 食物可以保持溫度 用餐冇限時可以慢慢食慢慢傾串燒方面 每款串燒都有唔同嘅調味可以選擇 個人比較推介燒牛丸(蜜糖)($28)牛丸好彈牙有肉汁 唔係平價貨 同埋豬頸肉(BBQ)($28) 醬汁甜甜地 燒完又好香口 滿足左我好想BBQ既慾望😋😋 值得一提係餐廳嘅串燒會連一塊熱石板上 石板唔會太熱 啱啱好keep到串燒嘅溫度又唔會令到舊肉好乾另外佢既海鮮都超出預期🤤🤤 燒蟶子王($78)同埋珍寶大扇貝($78) 大大隻 燒既火喉岩岩好 又鮮甜💯食物上晒之後 店員話係餐廳周年 送咗每人一隻蒜蓉燒廣島生蠔 每位食客都會有🦪 好驚喜 燒蠔好juicy 好食☺️第一次食呢間串燒食物都幾多選擇 餐廳環境都幾舒服比較日式裝修 仲有啲壁畫幾有氣氛 餐廳仲提供好多日式清酒 有時放工過嚟chill下都唔錯👍🏻
📍係尖沙咀我自己一直有間心水串燒餐廳 食完又食 都係覺得好好食🤭 餐廳喺尖沙咀寶勒巷樓上鋪,除左串燒 仲有一啲麻辣小菜 小食 燒海鮮 酒類提供,冇咁單調。而且我每次去都會食佢嘅麻辣雞覺得好好食😋鑊仔麻辣雞半隻 $198 👉🏻 份量好多架,好似平時雞煲既味道 但係佢嘅麻辣味係好香濃,下邊有蠟燭仔點住 保持微溫。鵝肝多士 $82 👉🏻 有2件,鵝肝上面仲有松露醬 多士用牛油煎脆 配埋鵝肝,口感豐富 又好香口,勁好食💯燒牛肩胛 $48 👉🏻 牛肉偏腍身,調味唔錯👍🏻孜然雞腎 $28 👉🏻 雞腎爽口 勁好食 雖然都會係急凍貨 但佢唔係腍patpat個啲!鹽燒雞軟骨 $42/2串 👉🏻 燒嘅時間夠長 脆口唔油膩👍🏻 唔錯燒牛舌 $49 👉🏻 3大塊 落左辣椒粉同埋孜然粉 好有風味~海鮮方面 要左燒蟶子王同埋燒珍寶大扇貝 各$78,又係有生熟蒜蓉🧄扇貝仲有粉絲 連埋豉油汁一齊食😋💯 蟶子皇好大條 啖啖肉 口感😋💯🌟重點一提 而架餐廳做緊6週年優惠🌟每位客人送一隻廣島燒蠔🦪 勁多蒜蓉 大大隻 好正😝 趁重有優惠 要再食多次🫶🏻

燒牛肩胛 $48 👉🏻 牛肉偏腍身,調味唔錯👍🏻

2023-02-05
$300 (Dinner)
2023-02-02 10 views
喜聚燒尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓大家都知道尖沙咀寶勒巷有好多靚餐廳,今次經朋友介絕之下黎左呢間串燒店食晚飯,可能收工既關係,我地都特別覺得肚餓,所以決定食餐好既!入到餐廳已經聞到好香既串燒味,而且環境都算寧靜,可以比我地食野既時候靜靜地傾下計。而且座位之間都比較闊落,簡直係超寫意既享受!麻辣烏雞(半隻)餐廳十分細心,會用蠟燭保溫,確保d雞keep住熱辣辣,味道方面,佢個麻辣汁非常惹味,又香好想打邊爐既感覺,配料方面有蟲草花及洋蔥,煮到好淋好香,烏雞有好多舊,而且肉質嫩滑。貴妃蚌珍寶size勁吸睛,而且面頭鋪上大量蒜蓉,而且個蚌超級厚身多肉,食出黎重要勁鮮甜!焦糖燒菠蘿一上既時候已經好細心幫我地切開一件件,食落好香焦糖味,重要多汁,真係超級解膩燒雞軟骨超有口感,味道咸香,佐酒一流啊!不過提提大家最好趁熱食就最佳時機!豬頸肉串 豬頸肉幾大件同厚身,咬落彈牙爽口,份量適中,食落超juicy! 燒玉子甜度適中,口感好軟綿綿,值得一試既串燒,而且賣相都非常吸引。燒芝士響玲平時響玲打邊爐就食得多,但都係第一次食燒既響玲,食落脆卜卜,重要有熱辣辣既芝士,食既時候要小心辣口,但整體有驚喜。
喜聚燒
尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓

麻辣烏雞(半隻)

貴妃蚌

焦糖燒菠蘿

燒雞軟骨

豬頸肉串

燒玉子

燒芝士響玲

巨峰提子梳打
唔會得個甜字,飲落都幾解渴,同埋食左咁多重口味既食物之後再飲杯梳打,簡直係爽到爆既感覺!
2023-01-22 13 views
👈🏻喜聚燒鑊仔麻辣雞 $198原隻新鮮雞滾熱辣💗賣相好吸引一上枱香辣味四溢令人垂涎嘅香辛配料加上滑嫩雞肉真係會食到japjap聲😍店員仲好貼心準備埋俾吐骨嘅兜添👍🏻生力黑啤 $68第一次嘗試飲生力黑啤🤤感覺有如成熟穩重嘅紳士黑暗中透露着不可告人嘅秘密好奇心令你難以抗拒過程中透露出嘅情感黑啤沈澱嘅甘澀味令人難忘🫶🏻燒雞軟骨 $42軟骨有咬口👍🏻食落唔會黐牙口感爽勁兼且彈牙配埋黑啤一路食一路飲令人滿意感十足🤤燒牛舌 $49好厚好大塊嘅牛舌😘一上枱就要即食 以保持新鮮滾熱辣嘅感覺食落熱辣辣有嚼勁 非常之易入口👍🏻燒山賊雞翼 $45超級惹味嘅雞翼❤️‍🔥大大舊啖啖都係肉肉汁飽滿肉身同醬汁之間嘅分布均勻💕形成咗一道美麗嘅食物彩虹燒日本一口甜薯 $24十分香甜嘅甜薯😝口感好綿好creamy 入口即溶有啲位燒到燶燶哋更加突顯出甜薯嘅可燒烤嘅特性🫶🏻燒珍寶大扇貝 $78超厚肉嘅扇貝🥰食落啖啖肉又鮮甜加埋大量嘅蒜蓉粉絲真係絕配🫶🏻芝士響鈴 $24響鈴微微炙燒過🥰中間嘅芝士會流心外脆內軟 超級邪惡😈燒手切雞腎串 $28口感爽口彈牙 正吖😍冰糖雪耳雪梨水 $32甜度啱啱好嘅雪梨水超級足料 好有口感十分滋潤🥳O
👈🏻喜聚燒

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2023-01-21 9 views
今次黎到尖沙咀寶勒巷嘅串燒店,呢度環境唔錯,牆上面有幅好靚嘅壁畫,又有落地玻璃,連個燈罩都好靚。雖然地方唔大但係同幾個朋友一齊嚟食串燒,靜靜地傾吓計飲吓嘢都幾唔錯,鬧市中一個幾chill嘅樓上鋪!.今次試吓呢度小菜菜式~麻辣烏雞(HKD198半隻)麻辣非常惹味,又香又麻,連配料嘅蟲草花同洋蔥都好好食,烏雞本身唔肥,肉質嫩滑。仲有小蠟燭保溫😍非常貼心。串燒方面,我地叫左六樣,樣樣都幾好,最鍾意個雞腎。餐廳方面都好細心,上串燒嘅時候會連埋一塊熱石,確保串燒熱辣辣👍🏻而且仲有孜然粉同辣粉提供,方便客人自己調味燒雞肉串 HKD28好入味,燒完都唔乾燒手切雞腎串 HKD28呢個又係惹味,送酒一流🤩餐廳有得叫手工啤燒茄子 HKD29揀左蒜蓉燒,重口味朋友仔必定喜歡🤤泰式燒原隻魷魚 HKD88魷魚新鮮,爽口彈牙燒珍寶大扇貝 HKD78大大粒好厚肉,又新鮮,仲有粉絲添芝士焗意大利大蘑菇 HKD49

燒雞肉串 HKD28
好入味,燒完都唔乾

燒手切雞腎串 HKD28
呢個又係惹味,送酒一流🤩餐廳有得叫手工啤

燒茄子 HKD29
揀左蒜蓉燒,重口味朋友仔必定喜歡🤤

泰式燒原隻魷魚 HKD88
魷魚新鮮,爽口彈牙

燒珍寶大扇貝 HKD78
大大粒好厚肉,又新鮮,仲有粉絲添

芝士焗意大利大蘑菇 HKD49

2023-01-15
Type of Meal
Dinner
2023-01-20 89 views
《惹味烏雞串燒🍢》———————————————-#喜聚燒 🔥-呢間喺尖沙嘴寶勒巷嘅日式料理,主打烏雞煲同串燒,一上到去已經見到好大嘅霓虹燈,牆上都有唔少浮世繪壁畫,別出心裁🌊-🌶️ 喜聚麻辣滋補鮮烏雞呢款係小店自家特色招牌菜,醬汁夠哂惹味,麻香味重,而用上烏雞好少見,夠晒滋補,鍋底下面有一個小蠟燭一路食都會warm住🕯️-串燒同燒海鮮都好多選擇🍢燒珍寶蒜蓉大扇貝鮮味多汁,蒜蓉味勁香!-呢度嘅特色係每枱就會放上一塊熱石,每次放串燒係上面,唔怕放到凍哂~我哋嗌咗海鹽燒王牌牛舌、蒜蓉黑松露焗金菇同燒芝士穀飼三層肉🐽 三層肉顧名思義就係啖啖肉,食落完全唔靭🤩 另外特別推薦燒芝士響鈴同沙嗲燒麵筋,十分惹味🔥-⭐ 參考價錢︰喜聚麻辣滋補鮮烏雞:$198/半隻燒珍寶蒜蓉大扇貝:$78海鹽燒王牌牛舌: $49蒜蓉黑松露焗金菇:$58燒芝士穀飼三層肉:$46燒芝士響鈴:$24沙嗲燒麵筋:$22🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$250
《惹味烏雞串燒🍢》
沙嗲燒麵筋:$22
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$250
2023-01-17
$250 (Dinner)
2023-01-20 4 views
之前係尖沙咀寶勒巷嘅商業大廈內食過喜膳燒,今日去到全店消毒,原來樓上8樓就有分店,太好!呢度環境同樓下好唔同,落地玻璃同天花吊燈,加埋浮世繪同貼紙牆,成件事好型格又有feel!呢度嘅特色係每枱就會放上一塊熱石,每次放串燒係上面,就可以keep住保温,唔怕放到涼哂! 👉🏻紐西蘭羊架 $88共2件,肉味濃,味道羶香,肉質軟淋!👉🏻燒珍寶大扇貝(蒜蓉) $78夠鮮味,多汁,蒜蓉味勁香!👉🏻日式燒雞心 $38一串五件,口感彈性,富有嚼勁!👉🏻海鹽燒皇牌牛舌 $49肉質厚身結實,用左海鹽吊味,好味道!👉🏻麻辣滋補鮮烏雞 $198必食特色招牌菜,半隻,雞件鮮嫩,配秘製麻辣醬汁,麻香味重,不過做到點到即止,唔會太嗆喉,仲有蟲草花同洋蔥都好入味,非常滿意!👉🏻燒豬頸肉 $28幾厚肉,外層燒得焦脆,入口爽脆彈牙!

👉🏻紐西蘭羊架 $88
共2件,肉味濃,味道羶香,肉質軟淋!

👉🏻燒珍寶大扇貝(蒜蓉) $78
夠鮮味,多汁,蒜蓉味勁香!

👉🏻日式燒雞心 $38
一串五件,口感彈性,富有嚼勁!

👉🏻海鹽燒皇牌牛舌 $49
肉質厚身結實,用左海鹽吊味,好味道!

👉🏻麻辣滋補鮮烏雞 $198

👉🏻燒豬頸肉 $28
幾厚肉,外層燒得焦脆,入口爽脆彈牙
2023-01-18 66 views
食肉獸如我有時唔想食咁多澱粉質,串燒係一個幾好嘅選擇👍🏻貪佢有quota可以叫多啲唔同款式。今次就嚟到尖沙咀一間幾隱世嘅串燒店,除咗大路嘅串燒之餘仲有幾款麻辣雞煲,啱晒鍾意香口嘢嘅人。呢度串燒上菜時會用放上石板,可以保溫。呢度嘅環境有啲日本風情幾有feel😎😎喜聚麻辣滋補鮮烏雞(半隻)呢度招牌必試麻辣雞煲🌶烏雞呢款比較特別,一向見到烏雞都係煲湯,今次化身成雞煲🐥皮同肉都好滑溜,,辣度恰到好處,麻麻辣辣嘅味道加上蟲草花、洋蔥等配料又幾夾😛燒珍寶大扇貝(蒜蓉)呢度有唔少新鮮海鮮選擇,扇貝好大隻厚肉,質感彈牙😗😗面頭好多蒜蓉好香口。海鹽燒牛肩胛望落好似好乾身不過入口幾腍,燒得幾香口。燒黑啤牛仔骨(特厚)真係如餐牌所示非常厚,啖啖肉🤓用黑啤煮過嘅肉好入味,肉質彈牙但唔韌。燒豬頸肉(BBQ)可以揀沙嗲或BBQ,BBQ呢款掃上甜甜地嘅醬汁,肉質好彈,有啲似食緊叉燒🤣燒雞全翼(沙嗲)雞翼大大隻,幾惹味。燒茄子食串燒點少得茄子🍆一梳梳嘅茄子肉加上大量蒜蓉都唔錯。人均消費:$230推介指數(10分為滿分):8.5分

喜聚麻辣滋補鮮烏雞(半隻)

燒珍寶大扇貝(蒜蓉)

海鹽燒牛肩胛
望落好似好乾身不過入口幾腍,燒得幾香口。

燒黑啤牛仔骨(特厚)

燒豬頸肉(BBQ)

燒雞全翼(沙嗲)
雞翼大大隻,幾惹味。

燒茄子
食串燒點少得茄子🍆一梳梳嘅茄子肉加上大量蒜蓉都唔錯。

人均消費:$230
推介指數(10分為滿分):8.5分

2023-01-17
$230 (Dinner)
呢間餐廳除咗地舖有之外仲有樓上鋪一搭lift上到去已經見到好大嘅霓虹燈仲有門口 係一幅好有質感嘅畫打開門入到去 每一幅牆所畫嘅畫 都好別出心裁甚至乎我上天花嘅燈 每一散都係人手貼上sticker 好有心思 食過返尋味 下次再同朋友一齊嚟食~♥︎ 喜聚麻辣滋補鮮烏雞 $198 /半隻烏雞實在係好少見 夠晒滋補 麻辣味道都重味 好夠味係餐廳的自創小菜 極力推介 好惹味好香濃 雞肉肉質滑身唔鞋越食越麻香鍋底下面有一個小蠟燭 一路食都會keep住好暖♥︎貴妃蚌 $68而家入大量蒜蓉 清酒 帶出海鮮的甜味 仲有啲日本醬油作為調味 厚身多肉 鮮甜無比♥︎避風塘燒廣島生蠔 🦪$78/3隻粒粒飽滿 夠spicy ♥︎燒茄子🍆 $29呢隻茄子可以連皮都食埋 ♥︎焦糖燒菠蘿 $38已經切開一件件 食落焦糖味好出 好多汁 啱晒食完串燒同辣嘢 好解膩 推介♥︎益力多沙冰 $48 好夠味 ♥︎麒麟果味生啤 $88 print 淡淡清甜嘅香味女仔一定鍾意飲嘅啤酒
呢間餐廳除咗地舖有之外仲有樓上鋪
一搭lift上到去已經見到好大嘅霓虹燈

仲有門口 係一幅好有質感嘅畫

打開門入到去 每一幅牆所畫嘅畫 都好別出心裁

食過返尋味 下次再同朋友一齊嚟食~

♥︎ 喜聚麻辣滋補鮮烏雞 $198 /半隻
烏雞實在係好少見 夠晒滋補