之前已經吃過這間「喜聚燒」,無論是環境,還是食物都一樣高質素。看著幾張相吃飯真的很想去旅行🧳⭐️⭐️⭐️推介⭐️⭐️⭐️喜聚麻辣滋補鮮烏雞 (半隻)$198兩款雞都嚐過,小編最喜歡吃麻辣烏雞😋一上枱香味撲鼻,快快拍照📷就忍不住要吃了!麻辣醬汁勁之惹味😋令人想一吃再吃。烏雞肉質勁嫩,而且份量多。燒美式豬肋排 (半條)$98有5條豬肋排,肉質軟嫩的豬肋排搭配特製醬汁,美味可口。燒蟶子皇 (蒜蓉)$78彈牙爽口。燒茄子(蒜蓉)$29半條燒茄子,爆蒜,連皮吃也可以😊燒韮菜 (孜然)$20即使是燒韮菜,仍能保持蔬菜的水份。頂級海鹽燒多春魚 $32有3條多春魚,燒得乾爽帶脆,食落魚籽甘香又脆卜卜,魚味濃超美味﹗餐牌如下

看著幾張相吃飯真的很想去旅行🧳

⭐️⭐️⭐️推介⭐️⭐️⭐️
喜聚麻辣滋補鮮烏雞 (半隻)$198
兩款雞都嚐過,小編最喜歡吃麻辣烏雞😋
一上枱香味撲鼻,快快拍照📷就忍不住要吃了!
麻辣醬汁勁之惹味😋令人想一吃再吃。
烏雞肉質勁嫩,而且份量多。

燒美式豬肋排 (半條)$98
有5條豬肋排,肉質軟嫩的豬肋排搭配特製醬汁,美味可口。

燒蟶子皇 (蒜蓉)$78
彈牙爽口。

燒茄子(蒜蓉)$29
半條燒茄子,爆蒜,連皮吃也可以😊

燒韮菜 (孜然)$20
即使是燒韮菜,仍能保持蔬菜的水份。

頂級海鹽燒多春魚 $32

餐牌如下
2022-12-15 4 views
🐓喜聚麻辣滋補烏雞🌶叫咗半隻 雞煲就成日食但烏雞用雞煲嘅做法就少見店舖會用爐仔上調味就類似雞煲 但唔會過咸🌶都有1-2 係會想追住食嘅個種麻勁十足 好惹味 啱哂送🍻配料有蟲草花 洋蔥 🌶等冬天食完可以暖身又夠補❣️🌊香蒜燒貴妃蚌蒜蓉味幾勁 多汁juicy 大隻🍍玉桂焦糖燒金菠蘿呢個一定要叫 🤤🤤🤤🍍燒完後甜度大大提升一啲酸味/刺痢嘅情況都冇加埋焦糖化 當甜品食/清新口腔係不二之選 多汁juicy😍😍🍳燒玉子其中一款想encore 嘅串燒口感軟綿 好似海綿咁樣食完有治癒嘅感覺🧀燒芝士響鈴同打邊爐食到嘅口感唔同燒完冇個種油膩感/唔新鮮外層燒到脆一脆 好似魚皮中間夾心位係🧀 口感特別🐮燒黑啤牛仔骨 兩件餐牌標明係特厚 嚟到真係幾好肉但要留意要襯熱食 因為有個鐵板暖住 可能會再熟啲牛味幾濃 但有啲筋位要俾力咬大致都算軟淋 黑啤味唔會好出🐷燒豬頸肉 bbq/沙嗲今次都係叫翻bbq同樣四方形厚切 口感依然 唔會太多肥膏 🥚煙肉燒鵪鶉蛋出邊有啲串燒店都會有但自己就未食過口感幾得意如果外層燒得再脆身啲咁外脆內軟嘅層次會更明顯見到另一款有流心 🤤🤤🤤下次食呢個先🟢燒麵根 沙嗲/香辣就係素食嘅個種不過會用原
🐓喜聚麻辣滋補烏雞🌶

可以點海鮮調味🤤🤤

樓上會空間感大啲
包場/farewell/開party 都唔錯
食完唔會太口渴 好想飲水
📍喜聚燒位於尖沙咀既喜聚燒主打串燒,而且仲有鑊仔雞食,即刻忍唔住過黎試試,裝修偏日系,座位都好闊~👅喜聚鑊仔麻辣雞(半隻) $198係呢到既招牌菜之一,好有鑊氣,用鑊仔開住個細火黎keep住個溫度,醬非常惹味,開頭唔覺得辣,食落都有少少後勁,有需要都可以加辣。👅燒蟶子皇 $78原條大蟶子,燒完都無縮水,味道鮮甜爽口,食得出好新鮮。👅燒茄子(孜然)$29去食串燒次次都會叫燒茄子,今次都無令我失望,孜然加茄子呢個組合都好夾好惹味。👅燒玉桂焦糖金菠蘿 $38燒菠蘿超甜超多汁,上台切到三角形,面頭有少少燒過既焦糖,食入口有脆皮感覺👅海鹽燒皇牌牛舌 $49牛舌好厚身,食入口肉質好爽,調味岩岩好👅蒜茸燒廣島生蠔 $78總共有3隻生蠔,隻隻望落去都好肥美,食落去海水味都幾重,調味適中,無咩蠔腥味,都算新鮮。
📍喜聚燒

👅喜聚鑊仔麻辣雞(半隻) $198

👅燒蟶子皇 $78
原條大蟶子,燒完都無縮水,味道鮮甜爽口,食得出好新鮮。

👅燒茄子(孜然)$29

👅燒玉桂焦糖金菠蘿 $38

👅海鹽燒皇牌牛舌 $49
牛舌好厚身,食入口肉質好爽,調味岩岩好

👅蒜茸燒廣島生蠔 $78
2022-12-14 2 views
天氣開始凍就想食熱辣辣嘅嘢, 雞煲同串燒係我即刻想食嘅嘢! 喜聚燒係第一次嚟 (尖沙咀咁方便之前竟然冇發現). 入到門口就見到勁靚嘅壁畫, 行入見到場內吊燈都好花心思, 全部痴滿晒sticker. 位置都好闊落, overall感覺好日式, #掛住日本mode!🐔 喜聚麻辣滋補鮮烏雞烏雞湯屋企經常煲, 但係拎嚟做雞煲真係第一次, 仲要加埋蟲草花, 成件事好滋補! 平時食烏雞都覺得佢啲肉好滑, 拎嚟做雞煲真係好正! 雞煲唔算辣但係好入味, 我仲強烈建議老闆娘考慮下加白飯, 好想撈埋個汁!呢度嘅串燒火候十足, 即叫即整, 師傅都係一整好就即刻夾出嚟, 唔會好似平時串燒咁有好多多餘嘅碟. 每次上嚟都係熱辣辣而且份量好足. 最鍾意係明太子釀雞翼, 本身無骨雞翼係懶人恩物, 入邊仲要塞滿明太子, 一啖咬落去, 夫復何求!🍗 明太子釀雞翼🦪 燒珍寶大扇貝 (蒜蓉)🧀 燒芝士響鈴🍄 芝士焗意大利大啡菇🍆 燒茄子🥦 蒜蓉牛油焗娃娃菜🥩 燒紐西蘭羊架🐟 燒香脆日本鱈魚乾🍻 青檸梳打+巨峰提子沙冰

🐔 喜聚麻辣滋補鮮烏雞

🍗 明太子釀雞翼
🦪 燒珍寶大扇貝 (蒜蓉)
🧀 燒芝士響鈴
🍄 芝士焗意大利大啡菇
🍆 燒茄子
🥦 蒜蓉牛油焗娃娃菜
🥩 燒紐西蘭羊架
🐟 燒香脆日本鱈魚乾
🍻 青檸梳打+巨峰提子沙冰

2022-12-13 2 views
又到星期六,卒之可以唞一唞,去拍吓拖,經過寶勒巷,見到間串燒店,決定一試。睇完menu有d驚喜,原來除了日本串燒外,竟然有麻辣雞煲,於是點個小辣,另點了一隻珍寶帆立貝再加了幾串串燒。喜聚鑊仔麻辣雞煲(半隻)個雞煲全程煲底有小蠟燭明火保溫,汁煮得好入味,我地點嘅辣度係小辣,雞肉吸入麻辣味道,味道香濃,辣度剛好,餐廳話用新鮮雞唔係冰鮮雞,唔怪之得雞肉食落好滑,有雞味,雖然係半隻,不過都好多一煲。燒珍寶大扇貝(蒜蓉)我哋點了一隻試,估唔到share 食都足夠,因為扇貝size好大,直徑都起碼5 cm,又厚肉。鮮味十足而且蒜蓉好香,粉絲吸入d精華,超正。串燒方面,有幾款我個人幾鍾意。燒菜心苗加左少少海鹽,好嫩,d葉好薄食落咸咸脆脆。霜降和牛串,有入口即溶口感,牛油脂香氣四溢,而且一串有成6-8粒,性價比高。沙嗲燒厚魚肚,係好厚,口感都好軟棉,味道幾好,沙嗲味偏甜。燒雞肝同蜜糖燒雞翼正常發揮,味道不錯。另外,值得一提係餐廳牆身好靚,男友一問之下,原來餐廳專門請人響餐廳牆身畫既浮世繪,富士山、金色太陽同海浪,好立體,好吸晴。啱啱世界杯,男友話如果加多部電視播波,食住串燒飲住酒應該唔錯,不過會浪費幅

喜聚鑊仔麻辣雞煲(半隻)

燒珍寶大扇貝(蒜蓉)

串燒方面,有幾款我個人幾鍾意。

燒菜心苗加左少少海鹽,好嫩,d葉好薄食落咸咸脆脆。

沙嗲燒厚魚肚,係好厚,口感都好軟棉,味道幾好,沙嗲味偏甜。

燒雞肝同蜜糖燒雞翼正常發揮,味道不錯。

啱啱世界杯,男友話如果加多部電視播波,食住串燒飲住酒應該唔錯,不過會浪費幅牆。
2K
2022-12-13 7 views
天寒地凍嘅日子 有乜嘢好得過食番啲暖笠笠又滋補嘅嘢😚 煲仔飯羊腩煲比較大路 朋友介紹我食烏雞窩-🥘麻辣滋補鮮烏雞 $198/半隻第一次將烏雞當餸食 叫半隻試吓 烏雞肉結實 脂肪唔多 營養比白雞豐富 麻辣醬汁由舖頭自家調製 小辣🌶小麻程度 濃郁惹味 撈飯🍚會好正 可惜呢度冇得order白飯😔-🦪蒜蓉燒廣島蠔 $78🔥燒蟶子王 $78串燒選擇好多 海鮮係主打 廣島蠔肥大肉厚 入口滑嘟嘟 揀蒜蓉香蔥粒做配搭 貪佢重口味得嚟有青蔥香 蟶子肉充滿嚼勁 一邊食一邊隊啤🍻 真係👍-🥠鱈魚乾 $42🍺麒麟生啤 $78焦香鱈魚乾似薄脆 唔錯嘅佐酒小食
🥘麻辣滋補鮮烏雞 $198/半隻
🦪蒜蓉燒廣島蠔 $78
🔥燒蟶子王 $78
🥠鱈魚乾 $42
🍺麒麟生啤 $78
焦香鱈魚乾似薄脆 唔錯嘅佐酒小食
2022-12-12 3 views
🚩喜聚燒下禮拜又再凍過緊係要食暖笠笠~ 想食辣但依個天氣喉嚨好易出事,唯有要養住身咁辣😌〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈喜聚麻辣滋補鮮烏雞 $198用烏雞黎整超級特別雞雖然細細隻,但肉都幾多雞件預先用油泡過,辣度適中裡面仲有蟲草花同杞子😆整體香口得黎又有少少健康嘅感覺🌈蒜蓉燒廣島生蠔 $78燒完都好飽滿 大大粒漲卜卜汁水超鮮甜 仲有巨量蒜容依個價錢3隻都唔錯🌈燒紐西蘭羊架兩隻 $88好喜歡這個~串燒用左鐵板上,keep住溫度羊架大多都係瘦肉,只有小許油脂羊so味一啲都唔重😆骨位記得要食乾淨 好香口🌈燒豬頸肉 $28巨量蜜糖😆食落超甜好似去左燒烤咁🥹豬頸肉好厚 爽彈一啲都唔乾身🫶🏻🌈燒茄子 $29仲以為係原條嗰隻 份量比我想像中細不過就爆曬蒜,調味亦都啱啱好皮都食埋🌈自家製冰糖雪耳雪梨水 $32清甜~裏面仲有雪耳雪梨粒食埋咁多熱氣嘢就啱晒
🚩喜聚燒
🌈喜聚麻辣滋補鮮烏雞 $198
用烏雞黎整超級特別
雞雖然細細隻,但肉都幾多
雞件預先用油泡過,辣度適中
裡面仲有蟲草花同杞子😆
整體香口得黎又有少少健康嘅感覺

🌈蒜蓉燒廣島生蠔 $78
燒完都好飽滿 大大粒漲卜卜
汁水超鮮甜 仲有巨量蒜容
依個價錢3隻都唔錯

🌈燒紐西蘭羊架兩隻 $88
好喜歡這個~
串燒用左鐵板上,keep住溫度
羊架大多都係瘦肉,只有小許油脂
羊so味一啲都唔重😆

豬頸肉好厚 爽彈
一啲都唔乾身🫶🏻

🌈燒茄子 $29
仲以為係原條嗰隻 份量比我想像中細
不過就爆曬蒜,調味亦都啱啱好
皮都食埋

🌈自家製冰糖雪耳雪梨水 $32
清甜~裏面仲有雪耳雪梨粒
食埋咁多熱氣嘢就啱晒
2022-12-11
2022-12-10 6 views
今次去寶勒巷一間樓上串燒店,主打麻辣雞煲+麻辣小炒+串燒三重體驗。行到去樓下有塊幾顯眼嘅告示紙,事關同一棟樓有兩間差唔多名嘅舖頭,喜膳燒喺地下,喜聚燒喺8樓,大家唔好去錯呀😆麻辣滋補鮮烏雞平時雞肉就食得多,烏雞反而冇乜機會食😜醬汁方面係麻辣汁,成功帶起烏雞嘅鮮味,伴料有蟲草花、洋蔥,雞肉份量都幾多😀麻辣三兄弟三兄弟分別係陳皮魚蛋、鴨血、水魷魚,辣汁好香好惹味🤪燒一口甜薯、燒豬頸肉、燒玉子、燒金菇肥牛卷、燒台式香腸一口氣嗌咗好多樣好鍾意食嘅串燒款式,師傅處理串燒有一定水準,食物夠晒香口,焦香程度剛好😃食串燒就係有呢樣嘢好,因為每串件數唔算多,咁就可以一餐之內食到好多款唔同嘢食,過足口癮🤩明太子釀雞翼、燒新鮮脆皮白鱔一向都好鍾意白膳嘅口感,喺魚肉嚟講係好特別嘅存在。少少彈牙,肉質爽口,魚肉帶有厚度,鱔味好濃郁😍鍾意食白膳嘅朋友仔,記得唔好錯過呢度嘅燒白膳,絕對唔會後悔😋明太子釀雞翼亦有驚喜,外型脹卜卜好得意,外皮香脆+內裡辛辣,係味蕾嘅享受!燒蟶子、燒扇貝兩款燒海鮮,配上蒜蓉香味,絕配😎燒菠蘿菠蘿好fresh,前面食得太多肉,可以一解油膩🤣燒茄子又係蒜蓉舖滿茄子表面,真係好難抵擋呢🤓麒麟生
麻辣滋補鮮烏雞
麻辣三兄弟
三兄弟分別係陳皮魚蛋、鴨血、水魷魚,辣汁好香好惹味🤪
燒一口甜薯、燒豬頸肉、燒玉子、燒金菇肥牛卷、燒台式香腸
明太子釀雞翼、燒新鮮脆皮白鱔
燒蟶子、燒扇貝
兩款燒海鮮,配上蒜蓉香味,絕配😎
燒菠蘿
菠蘿好fresh,前面食得太多肉,可以一解油膩🤣
燒茄子
又係蒜蓉舖滿茄子表面,真係好難抵擋呢🤓
麒麟生啤
啤酒加串燒,實在太爽🍺
友人同我都好鍾意食辣同埋串燒,今次到我帶佢食好西🤪,搵左間樓上串燒餐廳,一齊收工CHILL下。係openrice book果陣仲見到訂座優惠,好似幾抵咁,9/11 - 31/12訂座,指定食物半價及單點餐牌85折;滿$400,喜聚鑊仔麻辣雞&喜聚麻辣滋補鮮烏雞可享半價優惠。👍🏻喜聚鍋仔麻辣雞$198/半隻未食已經深深吸引住我😍,雞肉幾嫩滑,咸甜中滲出少許麻辣,香濃惹味,不愧係招牌菜。👍🏻惹味麻辣大腸$138大腸清得幾乾淨,而且好入味,有咬勁,加埋爽脆既咸酸菜一齊食,中和返油膩口感,同時食到咸香麻辣同酸甜既味道🤤👍🏻燒貴妃蚌(蒜蓉)$68成隻手掌咁大既貴妃蚌,見到滿滿既蒜蓉同海鮮汁,已經食指大動🤤入口鮮甜多汁,肉質爽口彈牙,夠晒新鮮😍人間美味,正到連汁都飲埋🤣👍🏻燒珍寶大扇貝(蒜蓉)$78超大粒扇貝佈滿粉絲,連埋湯汁一齊食好鮮味🤤扇貝非常厚肉大粒,啖啖肉,鮮甜爽口😍大滿足燒新鮮脆皮白鱔$68白鱔幾肥美新鮮,似味噌醬燒既味道,咸中帶甜。照燒日本雞心$38咸香有嚼勁。燒雞軟骨$32食串燒必點🤤好香口。👍🏻燒牛舌$49牛舌好大塊,火候控制得好好,食落口感幼嫩柔軟☺️本身已有鹽調味,咸香得來又有牛

👍🏻喜聚鍋仔麻辣雞$198/半隻

👍🏻惹味麻辣大腸$138

👍🏻燒貴妃蚌(蒜蓉)$68

👍🏻燒珍寶大扇貝(蒜蓉)$78

燒新鮮脆皮白鱔$68
白鱔幾肥美新鮮,似味噌醬燒既味道,咸中帶甜。

照燒日本雞心$38
咸香有嚼勁。

燒雞軟骨$32
食串燒必點🤤好香口。

👍🏻燒牛舌$49
牛舌好大塊,火候控制得好好,食落口感幼嫩柔軟☺️本身已有鹽調味,咸香得來又有牛肉鮮味😋非常高質

👍🏻黑啤牛仔骨$69/2件
牛仔骨幾厚身,食落嫩滑多汁,黑啤味令牛肉更香甜🤤味道幾特別。

👍🏻鹽燒穀飼三層肉$39
豬肉肥瘦層次分明,咬落外脆內軟😋咸香有嚼勁

👍🏻海鹽燒秋葵$24
燒過既秋葵食落無滑潺潺既黏液,用海鹽調味帶出蔬菜既鮮甜,口感乾身,味道甘香😋

👍🏻鹽燒清香翠肉瓜$22
翠肉瓜厚切,食落有口感,而且非常Juice鮮甜爽口😋一咬道爆汁,連麻麻地蔬菜既友人都大讚好味。

👍🏻燒玉桂焦糖金菠蘿$38
食落有少少玉桂香,酸酸甜甜好JUICY🤤開胃又解膩😍大愛

冰糖雪耳雪梨水$38
唔太甜,幾清潤。
2022-12-10 72 views
📸喜聚燒之前食過佢既姐妹店喜膳燒主打串燒知道原來喜聚燒主打雞煲即刻要黎試一試👉🏻餐廳獨創麻辣滋補鮮烏雞不過今次就無試到~🍴鑊仔麻辣雞(半隻) $198💛8/10雞肉嫩滑 切成細細隻但唔會太多碎骨辣度啱啱好 微微辣就算唔食得辣都可以食到醬汁唔會太咸但夠濃郁 越食越惹味🍴麻辣三兄弟 $88鴨血 魷魚 陳皮魚蛋醬汁同麻辣雞差唔多 但偏麻啲份量都算多洋蔥煮到浸曬 吸曬味🥹▫️兩款麻辣都有蠟燭一路暖住唔怕食到尾啲野食會凍曬🍴避風塘燒廣島生蠔 $78 3隻💛8/10好有驚喜 為食妹平時好少食熟蠔因為覺得腥味重今次燒蠔夠新鮮 食落仲有少少海水味燒蠔表面加咗避風塘調味咸咸辣辣 仲辟咗蠔既腥味🍴芝士響鈴 $24 2條💛7/10響鈴燒至金黃色微焦中間空心位置加入咗流心芝士感覺幾特別 外脆內軟🍴燒珍寶大扇貝 $78💛8.5/10蒜蓉加扇貝本來已經係Perfect Match再加埋芝士 好邪惡啊🥹加上扇貝夠曬新鮮 鮮味十足▫️試曬兩間分店為食妹覺得喜_燒既燒海鮮係最惹味而且價錢公道 唔算太貴#wwh食勻尖沙咀#wwh食勻串燒
📸喜聚燒
之前食過佢既姐妹店喜膳燒主打串燒
知道原來喜聚燒主打雞煲
即刻要黎試一試
👉🏻餐廳獨創麻辣滋補鮮烏雞
不過今次就無試到~

🍴鑊仔麻辣雞(半隻) $198

而且價錢公道 唔算太貴
#wwh食勻尖沙咀
#wwh食勻串燒

2022-12-04
$250 (Dinner)
  • 喜聚麻辣滋補鮮烏雞
2022-12-08 56 views
食串燒俾人感覺好邪惡好唔健康咁,查實尖沙咀有間串燒店好啱生酮飲食者去食,而且不減美味𠻹一入舖頭覺得裝修幾有心思,仲有請專人畫嘅浮世繪,食得健康都可以打吓卡鑊仔麻辣雞擺設幾浪漫,以一點燭光保持溫度一上檯麻辣香味已飄嚟,雞肉非常嫩滑,醬汁麻香滿滿珍寶扇貝上有一大執粉絲,粉絲下面有一大堆燒香嘅蒜蓉,夾埋扇貝肉食,超香口彈牙翠肉瓜配傾瀉嘅芝士食,好似食緊爽口嘅芝士咁,好神奇麵筋淋上沙嗲醬,原來咁燒法係超好味,質感一絕牛舌大大塊,燒得幾有肉香同彈牙響鈴都可以燒,真係估唔到,仲要係超高難度,因為好易燒到碎晒,仲要裡面有芝士醬,好考手工肉桂焦糖金菠蘿,燒得極之香甜,成嚿果肉勁香肉桂味,仲有焦糖增加口感大啡菇同燒雜菇,大胃都係揀咗前者,一啖同時食到厚厚嘅菇肉同上面嘅餡料,超正胃民話食串燒要飲可樂先過癮,大胃當然認同,但呢度有自家製冰糖雪耳雪梨水,好足料吓,當然要支持手作啦

喜聚鑊仔麻辣雞

鑊仔麻辣雞擺設幾浪漫,以一點燭光保持溫度

一上檯麻辣香味已飄嚟,雞肉非常嫩滑,醬汁麻香滿滿

燒珍寶大扇貝

燒芝士翠玉瓜

翠肉瓜配傾瀉嘅芝士食,好似食緊爽口嘅芝士咁,好神奇

燒麵筋

麵筋淋上沙嗲醬,原來咁燒法係超好味,質感一絕

燒牛舌

牛舌大大塊,燒得幾有肉香同彈牙

芝士燒響鈴

芝士焗意大利大蘑菇

2022-12-07
$280 (Dinner)
喜聚鑊仔麻辣雞
芝士燒響鈴
芝士焗意大利大蘑菇
  • 燒玉桂焦糖金菠蘿
2022-12-05 6 views
餐廳位於尖沙咀,除左有串燒食,仲有特色菜,今次就試左招牌菜喜聚麻辣滋補鮮烏雞同不同種類嘅串燒 (牛、海鮮、雞、豬、蔬果)、全部都好惹味好好食😋😋😋除左嘢食之外,仲有好多款飲品揀,今次我地就揀左酒精類飲品,食串燒飲下酒都幾爽😙😙😙🐥喜聚麻辣滋補鮮烏雞  (半隻)烏雞煲香辣惹味,  對我嚟講有少少辣,但愈辣愈過癮,肉質唔係乾爭爭嗰種,加埋啲醬汁愈食愈上癮🔥🔥烏雞煲底下有個蠟蠋仔座熱,所以上枱都keep 到熱度👍🏻麻辣三兄弟 麻辣三兄弟有鴨血、陳皮魚蛋同水魷,我最鍾意食陳皮魚蛋,陳皮魚蛋索哂麻辣汁,辣味後勁強勁,我都要飲返少少啤酒嚟中和返個辣味🍺🍺🍆燒茄子本身好單調嘅茄子,加左蒜蓉同蔥調味已經好好食。😋扇貝 蟶子皇兩款海鮮都非常新鮮,大大隻又夠爽口,配埋蒜蓉冇得頂!!!!燒台式香腸、金菇肥牛卷、燒玉子、燒豬頸肉每次食串燒都會必點叫燒台式香腸,燒到焦焦地好香口😝😝金菇肥牛卷包得好紮實,味道幾好😗燒玉子甜甜地,食完咁多鹹嘢食再食返啲甜嘢食嚟中和返😌😌燒豬頸肉肉質爽口又夠淋身,燒到焦香惹味😛😛燒明太子雞翼、燒白鱔明太子雞翼好足料,釀咗好多明太子係入面,再加埋個醬汁嚟食,正!!最推薦燒白鱔,白鱔好肥
🐥喜聚麻辣滋補鮮烏雞  (半隻)
雞煲底下有個蠟蠋仔座熱,所以上枱都keep 到熱度👍🏻
麻辣三兄弟
🍆燒茄子
本身好單調嘅茄子,加左蒜蓉同蔥調味已經好好食。
😋扇貝 蟶子皇
兩款海鮮都非常新鮮,大大隻又夠爽口,配埋蒜蓉冇得頂!!!!
燒台式香腸、金菇肥牛卷、燒玉子、燒豬頸肉
每次食串燒都會必點叫燒台式香腸,燒到焦焦地好香口😝😝
金菇肥牛卷包得好紮實,味道幾好😗
燒玉子甜甜地,食完咁多鹹嘢食再食返啲甜嘢食嚟中和返😌😌
燒豬頸肉肉質爽口又夠淋身,燒到焦香惹味😛😛
燒明太子雞翼、燒白鱔
最推薦燒白鱔,白鱔好肥美,啖啖肉之餘亦都食到佢啲油脂,鍾食魚又鍾意食依種口感就一定唔可以錯過😙😙😙
燒韭菜
每條韭菜都沾滿孜然粉,好惹味。
🍺麒麟生啤
食住串燒飲啖啤酒係好爽快,放左工享受下都幾唔錯!!!!
2022-12-04 3 views
周末就要好好放鬆一下,經過尖沙咀特別想吃串燒,想起喜聚燒的美味,口水淌下來。6點一到,就上樓來吃燒烤啦!麻辣滋補鮮烏雞 採用了鮮烏雞,肉質緊實,味道鮮美,麻辣味道正宗,還帶有一點點的鮮甜,配上蟲草花和枸杞,滋補養顏,簡直就是一流。燒手切雞臀串 味道鮮美,孜然的調味,更加精美。流心鹊鵪鶉蛋沒想到鵪鶉蛋都可以做出流心的口感,簡直是大愛。燒蜜牛油粟米必點菜式,粟米外皮燒到小小焦脆,非常鮮,補充維生素。日本一口甜薯味道甜美冰糖雪耳雪梨水 有銀耳和雪梨的搭配,潤膚又滋潤。芝士生蠔(3隻)好大的蠔仔,包裹在濃濃的芝士下面,一口下去,海水的清香和濃郁芝士,碰撞出特別的味道。喜聚燒尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓

麻辣滋補鮮烏雞

燒手切雞臀串
味道鮮美,孜然的調味,更加精美。

流心鹊鵪鶉蛋
沒想到鵪鶉蛋都可以做出流心的口感,簡直是大愛。

燒蜜牛油粟米
必點菜式,粟米外皮燒到小小焦脆,非常鮮,補充維生素。

日本一口甜薯
味道甜美

冰糖雪耳雪梨水
有銀耳和雪梨的搭配,潤膚又滋潤。

芝士生蠔(3隻)

喜聚燒
尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓
2022-12-04 5 views
天氣開始轉涼,就想搵熱辣辣嘅串燒鍋物食下。呢間餐廳裝修幾特別,有好多壁畫,有啲日系居酒屋feel。喜聚麻辣滋補鮮烏雞 半隻$198真係好滋補,有杞子同冬蟲草花加埋烏雞,平時食呢個組合都係清蒸,估唔到加上麻辣又幾過癮。惹味麻辣大腸 $138大腸處理得好乾淨,唔會有騷味。加上大量酸菜、洋蔥同埋辣椒炒埋一齊好惹味,因為酸菜嘅關係,中和咗個辣味。串燒方面選擇好多,有海鮮、豬牛雞、蔬菜瓜果同埋丸腸類。燒蟶子 $78 l 燒貴妃蚌 $68海鮮同蒜蓉嘅配搭係絕配,海鮮燒得啱啱好,食個陣唔好漏咗啲蒜蓉。燒牛舌 $49 l 霜降和牛串 $59 l 燒豬頸肉 $28 l 燒蒜蕊 $24估唔到餐廳會用鐵板上串燒,可以保持溫度。牛舌厚切、和牛嫩滑、豬頸肉多汁,蒜芯香口。燒玉桂焦糖金菠蘿 $38每次串燒必叫燒菠蘿,燒完嘅菠蘿特別香甜多汁,加埋焦糖仲正。.明太子釀難翼(2隻) $49釀滿明太子嘅雞翼啖啖肉燒茄子 $29茄子加蒜蓉燒埋一齊,正燒香脆日本鱈魚乾 $42鱈魚乾燒得好脆口益力多沙冰 $48青檸梳打 $38

喜聚麻辣滋補鮮烏雞 半隻$198

惹味麻辣大腸 $138

串燒方面選擇好多,有海鮮、豬牛雞、蔬菜瓜果同埋丸腸類。

燒蟶子 $78 l 燒貴妃蚌 $68

燒玉桂焦糖金菠蘿 $38
每次串燒必叫燒菠蘿,燒完嘅菠蘿特別香甜多汁,加埋焦糖仲正。
明太子釀難翼(2隻) $49
釀滿明太子嘅雞翼啖啖肉

燒茄子 $29
茄子加蒜蓉燒埋一齊,正

燒香脆日本鱈魚乾 $42
鱈魚乾燒得好脆口

益力多沙冰 $48
青檸梳打 $38
2022-12-03 7 views
尖沙咀一間環境舒服,暖光色調串燒店,仲有特色招牌小菜,同友人小酌一杯相當雅緻。推薦兩款招牌小菜:喜聚麻辣滋補鮮烏雞 半隻$198濃烈四川麻辣味,令鮮烏雞辣味慢慢突出,烏雞咬口爽勁。惹味麻辣大腸 $138麻辣大腸配料特別,有大量酸菜、洋蔥、辣椒等,食上黎都幾辣下。大腸帶有香氣口感,唔太肥膩又帶有嚼勁!串燒小食方面每一款都非常吸引,種類都非常多,豬牛羊、蔬菜、海鮮、丸腸餃大量選擇,種種味道用料配料都相當用心!燒蟶子 $78燒貴妃蚌 $68新鮮海鮮配合大量蒜蓉、蔥粒等輕輕一燒食出海鮮鮮味。燒香脆日本鱈魚乾 $42香脆小食,口痕食一流。明太子釀難翼(2隻) $49超級推薦!滿滿辣味明太子釀起雞翼裡,一咬爆汁熱氣湧現。燒牛舌 $49霜降和牛串 $59燒豬頸肉 $28燒茄子 $29燒蒜蕊 $24燒菠蘿 $38有啲焦糖鋪面一齊燒好特別甜品水果益力多沙冰 $48青檸梳打 $38喜聚燒尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓

推薦兩款招牌小菜:

喜聚麻辣滋補鮮烏雞 半隻$198
濃烈四川麻辣味,令鮮烏雞辣味慢慢突出,烏雞咬口爽勁。

惹味麻辣大腸 $138

大腸帶有香氣口感,唔太肥膩又帶有嚼勁!

燒蟶子 $78
燒貴妃蚌 $68
新鮮海鮮配合大量蒜蓉、蔥粒等輕輕一燒食出海鮮鮮味。

燒香脆日本鱈魚乾 $42
香脆小食,口痕食一流。

明太子釀難翼(2隻) $49
超級推薦!滿滿辣味明太子釀起雞翼裡,一咬爆汁熱氣湧現。

燒牛舌 $49
霜降和牛串 $59