2019-05-21 156 views
幸福週末都係呢期好熱門嘅鋪頭之人,雖然去到門面,發現隔離嘅老虎堂係排超多人,冇人排緊幸福週末,但我仍抱住期待嘅心情去買呢一杯飲品。因為冇人排隊,所以一買就好快有得拎。其實外觀非常之好,係好有心做嘅虎紋,比隔離果間細心啲。珍珠質感亦不錯,軟硬適中,唯奶的味道不是清純的奶,而像是加了淡奶或奶精等等,飲落的口感像很厚的厚奶,所以都幾heavy而且有點滯。黑糖雖然是即炒以及落得多,但味道不太出,被厚奶搶過風頭了。總括而言,如果你是偏好重口的奶味,呢杯會適合你。

2019-05-21 145 views
FATBROWN 系團購常客,話說女朋友團購網見到平靚正的Groupon 就會即刻腥俾Fatbrown ,所以Fatbrown 好多時候都買到平野咖Fatbrown 前估排幫襯左hokobuy 的團購,買左幸福週未的groupon ,今日趁去銅鑼灣睇戲整番杯先除左平時常見的臺式飲品,仲有好多選擇咖<黑糖珍珠海鹽鮮奶$30> (好味:4/5) (抵食:4/5)FATBROWN 作為黑糖控,諗都唔諗都簡左佢個number one 黑糖珍珠海鹽鮮奶喇黑糖珍珠鮮奶就飲得多,好少可會加埋海鹽GE 飲啖試下味先,um...海鹽味唔算出,所以同平時黑糖珍珠奶無咩太大分別,不過系好飲GE特別要讚下佢D珍珠,每粒都痴滿黑糖,煙煙un un ,好正 FATBROWN 覺得呢間D珍珠系FATBROWN 食過最好食的珍珠呢用左團購卷,十五蚊就飲到杯高質黑糖珍珠鮮奶

除左平時常見的臺式飲品,仲有好多選擇咖

黑糖珍珠鮮奶就飲得多,好少可會加埋海鹽GE

特別要讚下佢D珍珠,每粒都痴滿黑糖,煙煙un un ,好正

用左團購卷,十五蚊就飲到杯高質黑糖珍珠鮮奶
  • 黑糖珍珠海鹽鮮奶
2019-05-19 119 views
同朋友經過銅記,珍奶控既我地見到幸福堂執左笠,就決定試下飲開番係幸福堂原地址既幸福週末🎈叫左杯「海鹽黑糖珍珠鮮奶」🥤 (HKD30)同埋「草莓🍓不是草莓」 (HKD30) 咁我地兩個就可以交換飲下💋海鹽黑糖珍珠鮮奶: 睇圖都知掛杯無難道, 影左十分鐘仲掛到, 黑糖珍珠係好重黑糖味、味試過咁好咬口, 好chewy, 配埋鮮奶甜度適中。草莓不是草莓: 原來係荔枝汁係底,配火龍果肉,增加口感,面頭仲有三粒草莓味棉花糖,有趣

叫左杯「海鹽黑糖珍珠鮮奶」🥤 (HKD30)

2019-05-18
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$30 (Lunch)
2019-05-18 84 views
今日 行經銅鑼灣 睇到有黑糖珍珠鮮奶賣其實我從來都未飲過禁火的飲品 見行過 買杯黑糖珍珠海鹽鮮奶來 try try 先 HK$30第一次飲 首先一吸 一口鹽香的鮮奶充斥係我味蕾 跟著食到細細粒的黑糖珍珠 黑糖珍珠比較細粒 味道 好重黑糖的 甜度高的不過 我覺得比較細粒 口感還可以 算Q的 但比起 平日珠奶大粒珍珠 我比較鐘意大珠口感 見到呢間野收銀位 有個鍋炒黑糖 好似幾真黑糖禁 但我買果時未見到有人炒 哈哈 整體 食起來 係兩種口味 奶的鹽香 珍珠的黑糖甜 一齊衝擊我地味蕾 可以一試 但幾好飽肚的
今日 行經銅鑼灣 睇到有黑糖珍珠鮮奶賣

黑糖珍珠比較細粒 味道 好重黑糖的 甜度高的
不過 我覺得比較細粒 口感還可以 算Q的
但比起 平日珠奶大粒珍珠 我比較鐘意大珠口感

但幾好飽肚的

#幸福週末 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街36號地下5號舖-----好開心得到幸福週末邀請去試下佢地杯將會推出ge飲品 草莓不是草莓🍓(價格未定)上面有三粒草莓味棉花糖 食完棉花糖 搖勻杯野 就可以開始飲啦~當你以為個杯望落粉粉地色 一定係同棉花糖一樣 係草莓味ge時候 飲落先發現原來粉色其實黎自紅肉火龍果 真係鬼馬 估佢唔到😂味道方面奶味濃郁 再加埋紅肉火龍果 唔會好甜 感覺幾健康 唯一係店員話會有荔枝味 但係B仔就唔係好試得出😂整體配搭有驚喜同新鮮感 味道亦不錯 😄-季節水果茶($32)除左試新野之外 B仔亦試左佢ge水果茶 因為成日都驚水果茶太甜 所以本來打算叫少甜 點知店員話水果茶係不另外加糖ge😱果然飲落去 完全無甜膩感 甜味完全黎自水果ge天然甜味(水果有青蘋果🍏 草莓🍓西柚 香橙)整體非常清新 飲落好舒服 但由於個人非常中意熱情果味 建議如果呢杯水果茶可以加埋熱情果籽 味道會更豐富-----👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:買走yo👶🏻B仔味道評分:8/10個👍🏻👶🏻B仔回頭機會:8/10個👍🏻-----
#幸福週末 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街36號地下5號舖

👶🏻B仔回頭機會:8/10個👍🏻
Dining Offer
Tasting Event
2019-05-11 114 views
🍴黑糖珍珠抹茶鮮奶🍵🥛30 蚊佢既抹茶味好香濃 一 d都唔甜 鮮奶好夠香滑 比較甜係佢喺底層既珍珠 煙靭 大細適中 黑糖味都算香濃 😃 同抹茶同鮮奶好 match . 幾欣賞佢順番 hk人口味 唔會太甜 但味道 ok十分唔錯👍🏻 🍴草莓不是草莓 30 蚊 🍓呢個草莓不是草莓固名思義係佢做到好似士多啤梨甘但其實唔係😂底層有荔枝汁 鮮奶 🥛 好香甜既荔枝味 加上牛奶果凍同火龍果增加口感 🥛 一路飲將佢既果肉 同飲料撈埋 夠哂特別 味道好 match 😃#黑糖珍珠 #抹茶 #鮮奶 #火龍果 Score 平均分 <7/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#幸福週末銅鑼灣渣甸街36 號地下 5 號鋪~~~~~~~~~~~~
🍴黑糖珍珠抹茶鮮奶🍵🥛30 蚊

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#幸福週末
銅鑼灣渣甸街36 號地下 5 號鋪
~~~~~~~~~~~~
2019-05-11
$30 (Last Night Supper)
之前喺老虎堂隔離嗰間幸福堂依家變咗係週末個名好似 唔知有冇分別?🧐🧐🧐🧐唔知有冇分別 唯有買杯試吓🤪黑糖珍珠海鹽鮮奶🍼超讚喎這個我男朋友成杯飲晒 我飲得兩啖咋🤣🤣🤣可想言之有幾好味佢個海鹽味提升哂個鮮奶🍯🍼再配上人手即炒既黑糖珍珠有口感又彈蛋 正另外再叫咗個黑糖珍珠抹茶🍵鮮奶🍼個不過綠茶那個太水了 可能係冰太多 飲唔到奶味 整體感覺不連貫抹茶鮮奶好水🥛但黑糖珍珠就好甜🍬兩者分開咁 呢杯就有待改進啦!
之前喺老虎堂隔離嗰間幸福堂依家變咗係週末

另外再叫咗個黑糖珍珠抹茶🍵鮮奶🍼
個不過綠茶那個太水了 可能係冰太多 飲唔到奶味
整體感覺不連貫
抹茶鮮奶好水🥛但黑糖珍珠就好甜🍬
兩者分開咁 呢杯就有待改進啦!
2019-05-06 82 views
之前系某團購網見到呢間新開的台式飲品店- 幸福週末做緊團購,十五蚊就可以買到三十蚊現金卷,咁抵飲大食好梗系即刻買番幾張試下喇話說大食好今日去左銅鑼灣行街街,諗起好似有張優惠卷未用,即興去用下先Menu 上面唔算多選擇,主打海鹽黑糖珍珠鮮奶,大食妹本身諗住嗌咖喇,點個嗌之前俾大食妹望到隔離塊board,俾本粉紅少女風的玫瑰桂花泡泡吸引左<玫瑰桂花泡泡$28>平時飲台式飲品,大食妹呢個黑糖控一定簡黑糖珍珠鮮奶咖,但系今日大食妹俾充滿少女味的粉紅玫瑰桂花泡泡吸引左,粉紅色式配上透明梳打泡泡,加上粉藍色桂花波波的點綴,成杯飲品好靚好吸引各位用groupon 的sis 要注意,就算嗌杯野飲唔夠三十蚊,佢地都會照用你張卷,不設找贖咖

<玫瑰桂花泡泡$28>

Dining Offer
Group-buy
2019-05-04 78 views
我不嬲對海鹽味嘅甜品都情有獨鍾😍,發現原來幸福週末有黑糖珍珠海鹽鮮奶,之前都未喺其他鋪頭見過,所以就試試佢喇🙃佢呢個黑糖鮮奶飲落去嘅質感似厚奶,手感比較rich,珍珠都比一般嘅煙韌🤤,好好咬口,啱晒一種嘅煙韌控,仲有少少嘅鹹味,有啲似salted caramel嘅感覺😋另一杯叫咗個新品,個名叫草莓不是草莓🍓,好搞笑,咁究竟係咩呢?🤔🤔其實佢係鮮奶入邊有布丁🍮,荔枝同埋火龍果,攪勻之後會變咗粉紫色,仲有幾種唔同嘅口感,幾特別🙃佢哋仲有部攪珠機🎊,購買飲品就可以免費攪珠,睇吓你今日嘅幸福指數有幾多🧧
2019-05-04
  • 黑糖珍珠海鹽鮮奶
2019-04-30 85 views
今次再黎到渣甸坊搵茶飲🤣見到幸福週末舖前有大大個現炒黑糖珍珠的裝置,即刻去試一試。再加上近排幸福堂同幸福週末爆出合約風波,成為大熱門話題,令到我更好奇試一試。店員推薦了今期熱賣產品:海鹽黑糖珍珠鮮奶。應該係我未攪渾嘅關係,第一啖飲落去全部都係黑糖珍珠超級甜即刻攪渾成杯野飲,點知都係超甜😅。好彩仲有海鹽咸咸地襯返,如果唔係飲唔落咁濟。鮮奶口感夠厚重,不錯。但真係好可惜不能少甜,因為店員話黑糖珍珠已經調好味,所以甜度不能減。😅我諗下次個方法係落少啲珍珠,咁黑糖相對上都會少埋,應該會較好。

店員推薦了今期熱賣產品:海鹽黑糖珍珠鮮奶。
應該係我未攪渾嘅關係,第一啖飲落去全部都係黑糖珍珠超級甜

海鹽黑糖珍珠鮮奶
2019-04-27 77 views
真係估唔到原來黑糖珍珠奶茶溝咖啡係可以咁有層次感🤣🤣飲左小小先影相,係因為覺得呢個搭配好arm我口味,於是膽粗粗第一次po上來寫左我人生ge第一篇處女食評🤣🤣🤣分享呢杯咁好飲ge黑糖珍珠咖啡拿鐵🤤🤤不過尋日應該唔係幾lucky🤣幸運指數得兩粒星睇來個天都要我下定決定,唔好做個被動ge人🤣唔可以繼續安於現狀了🙈🙈🙈中學生平日去買仲有3蚊優惠,雖然我唔係中學生了,不過既然咁好飲,比多3蚊都係值得ge🤣
真係估唔到原來黑糖珍珠奶茶溝咖啡係可以咁有層次感🤣🤣
黑糖珍珠咖啡拿鐵

不過尋日應該唔係幾lucky🤣幸運指數得兩粒星

2019-04-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Dinner)
2019-04-17 104 views
在上堂之前逛了一逛渣甸街,看看有沒有好喝的帶上去,這次選擇了幸福週末。雖然那裏有很漂亮的黑糖鍋,但這天不太想喝黑糖飲料,所以叫了一杯水果茶(季節水果茶)。不是很大杯,裏面也塞了不少不同種類的水果。沒有調整冰度和糖度,都是預設的,水果茶挺清新的。不過冰就有點多,短短10分鐘左右路程,帶回學校才喝,冰融了不少,飲管一插下去飲料都溢出來了。喝的感覺除了清新涼快,也找不到那裏獨特的,很出色的地方,所以總體來說是OK 吧。包裝還不錯,水果其實蠻多,喝的茶反而不多

雖然那裏有很漂亮的黑糖鍋

沒有調整冰度和糖度,都是預設的,水果茶挺清新的。

包裝還不錯,水果其實蠻多,喝的茶反而不多

2019-04-14 140 views
幸福週末前身就是幸福堂啊!現在人氣是海鹽鮮奶茶,很fresh的感覺。黑糖珍珠很彈口煙韌,但略嫌有點過甜,奶味不是很厚那種,不過還是很香甜呢!喝第一口奶時可嘗到少少海鹽味,不過很快就被奶味蓋過了,要是海鹽味可更出就更好了!現在買飲品還有抽獎活動,愛珍奶的孩子不要錯過啊!

現在買飲品還有抽獎活動,愛珍奶的孩子不要錯過啊!
TakeAway
2019-04-13 156 views
首先我要認錯,我以為這間是捲土重來的幸福堂,直至寫食評我才知道這間是幸福週未。星期五放工時候來到幸福堂舊址,以為它贏了官司後原址重開。雖見旁邊老虎堂人頭湧湧,這間幸福週未門可羅雀,但仍想一試。看到他的招牌是黑糖珍珠奶茶,有別於以往招牌黑糖珍珠鮮奶。黑糖珍珠鮮奶茶不是很多地方有這個產品,我印象中只有深水埗的DB有這個產品,其實也是滿心期待的。落單到拿到飲品過程不多於三分鐘可惜產品封口有問題,店員封了三次才沒有洩漏的問題,這一點值得稱讚,沒有人想喝奶茶的時候弄到一身都是。可惜的是打卡過後我就失望了,搖勻飲品飲館第一下是喝不到任何東西,因為黑糖珍珠太杰身,封住了飲管入口。處理過後喝下的竟然是奶茶味的水,味道之淡讓我驚訝,直頭可以媲美洗完奶茶杯的那杯水。我沒有要求改變甜度滑冰的份量,我想大概是因為他的冰與奶茶的比例有問題,加上熱熱的黑糖迅速將冰融化,縱使我已經搖勻飲品,這杯奶茶已經變成失敗品。30多元買一杯奶茶水不是很化算,下一回我還是幫襯老虎堂吧!

30多元買一杯奶茶水不是很化算,下一回我還是幫襯老虎堂吧!
2019-04-12
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 黑糖珍珠鮮奶茶
2019-04-09 140 views
《身邊總有一位喜愛珍奶的他/她》☀️炎炎夏日,行到邊身邊嗰個總會同你講好口渴,然後點都講要飲珍珠奶茶。—————————————————————#黑糖珍珠海鹽鮮奶 💰30奶味好濃好突出,黑糖掛杯都幾靚,珍珠唔會好韌,韌度適中。開頭見落個名有海鹽,但飲落同普通既珍奶一樣。#玫瑰桂花泡泡💰28打卡一流既飲品,飲落有荔枝味,杯有大大粒既啫喱,好特別,令人印象深刻。🙏🏻如果有得揀最好店舖加埋有得揀微糖就更好👍Instagram :@noodles_queen_food🍚: natalietongym Facebook: noodles_queen👉🏻#跟住皇后銅鑼灣
《身邊總有一位喜愛珍奶的他/她》

—————————————————————