Today I walked pass this shop. The seller said that they are doing a charity for special education need students and they are giving out 150 cups of salty caramel milk with pearls for free! Customers can pay whatever they want just to support the sen students. It was such a meaningful event and many people supported it. It was also my first time to try this. It has so so many pearls and the milk is so smoothy. The proportion of sweetness and saltiness are balanced. Worth trying even it costed 30dollars usually!
2019-03-25 86 views
食完飯當然係飲珍珠奶茶當甜品既時間啦,行過黎呢邊,當然又係有好多人等候,見呢間幸福週末冇咁多人排,所以決定試一試。一開頭感覺佢同幸福堂可能係姐妹鋪,連個名都咁似黑糖珍珠鮮奶 $30⭐️⭐️⭐️鮮奶味好重好甜,黑糖味一般珍珠咬口佳,分量多我中意佢有點海鹽焦糖味,雖然都係太甜奶味香濃軟滑-呢間勝在剛剛開張唔洗大排長龍,落左order都唔洗等好耐,大概2-3 分鐘,價錢宜家間間都係收at least $30,特別係黑糖既飲品,所以唔算貴
一開頭感覺佢同幸福堂可能係姐妹鋪,連個名都咁似

黑糖珍珠鮮奶 $30
⭐️⭐️⭐️
鮮奶味好重好甜,黑糖味一般
珍珠咬口佳,分量多
我中意佢有點海鹽焦糖味,雖然都係太甜
奶味香濃軟滑

2019-03-17 121 views
經過幾間珍珠奶奶店,偶爾想同囡囡飲杯珍珠奶茶,本來見老虎頭嗰間咁多人幫襯,都想試吓有乜咁好飲,但趕時間,見呢間唔洗等就試一試啦,囡囡係士多啤梨迷,點咗杯草莓鮮奶,我就點咗好似係佢哋招牌貨嘅黑糖珍珠海鹽鮮奶,盛惠$60,囡囡話佢嗰杯味道一般,冇草莓味,只得奶味,同飲奶冇乜分別,但我飲嗰杯黑糖珍珠海鹽鮮奶呢,真係有驚喜喎,味道醇厚,珍珠有嚼勁,好香好滑,飲得出係誠意之作,一定會再幫襯,希望keep到水準啦!
2019-03-12 95 views
在旺角、銅鑼灣等熱鬧的地方,隨處可見那些賣台式飲品的店舖。幸福週末坐落在渣甸街,它的隔鄰還有兩間類似的店舖,作為消費者的我們就真的很好,面前有三間任君選擇,因之前試過其餘兩間,所以今天吃完午飯就到來買幸福週末買杯茶回公司飲。同事要了黑糖珍珠烏龍奶茶,本來同事是要求少甜少冰,但店員解釋因為黑糖是放入與珍珠一起炒的,所以無法做到減甜。筆者我就要柚子檸檬果茶($28),個人覺得柚子味不太足夠,整體合格。但同事的黑糖珍珠烏龍奶茶($30),由於是經過黑糖炒過,我同事覺得真的有點過甜,否則應該更為滿意。順道一提是如果你是中學生,星期一至五出示學生證或身穿校服是可以減$3的。
在旺角、銅鑼灣等熱鬧的地方,隨處可見那些賣台式飲品的店舖。

2019-03-11
2019-03-10 122 views
係銅鑼灣返工就係大把手飲店等住你去飲🤣托同事既福又可以飲🤭👉🏿✨黑糖珍珠海鹽鮮奶 Hkd 30 💸📌今次冇走冰小糖,攪勻後就咁飲,唔會好甜喎!輕微飲到小小海鹽味,咸咸甜甜咁,上面層奶蓋好厚好smooth,珍珠係q彈個種,唔會話好軟糯,比想像中好飲呢😀👉🏿✨黑糖珍珠抹茶鮮奶 Hkd 30 💸📌個人覺得呢款冇海鹽個款咁正!抹茶味唔算出..同黑糖珍珠唔太夾😣如果可以濃返小小抹茶味就perfect池啦🤭
係銅鑼灣返工就係大把手飲店等住你去飲🤣托同事既福又可以飲🤭

👉🏿✨黑糖珍珠海鹽鮮奶 Hkd 30 💸

👉🏿✨黑糖珍珠抹茶鮮奶 Hkd 30 💸

2019-03-10 80 views
今日行過見到就買了兩杯珍珠奶茶飲下🥤現時好多店都賣黑糖珍珠鮮奶,我本身個人就唔會飲奶類的因為覺得有點太漏😂店員服務態度都非常有禮👍🏽但是幸福週末的珍珠鮮奶一點都不覺太漏,非常好飲😋😋黑糖珍珠抹茶鮮奶 $30他們D珍珠大大粒😁咬落唔會覺太硬,比其他他店再淋小小,抹茶味唔會太濃好適中👍🏽👍🏽沖得非常好黑糖珍珠鮮奶 $30現時市面有好多店都有黑糖珍珠鮮奶,但他們的珍珠是非常有咬口👍🏽另外就是需點是黑糖,但他們的不會太過甜沖得非常好😋😋
店員服務態度都非常有禮👍🏽

但是幸福週末的珍珠鮮奶一點都不覺太漏,非常好飲😋😋
黑糖珍珠抹茶鮮奶 $30
黑糖珍珠鮮奶 $30
同朋友行街,大家點都會飲杯珍珠奶茶點綴一下今次見到呢間新店,新屎坑走去試下第一眼就比佢座巨型珍珠奶茶吸晴好得意,d黑糖珍珠真係即炒。點左兩款。點左黑糖海鹽珍珠鮮奶 同季節水果茶個黑糖海鹽珍珠奶茶 幾有驚喜店員建議攪勻個底先飲,個味道唔會好甜,黑糖味亦有,珍珠口感煙煙韌韌,好有咬口鮮奶味比較濃,雖然又冇講係用咩奶,但都幾好飲,反而海鹽味唔係咁突出,唔係好飲得出海鹽,但整體都好好飲,飲落亦唔覺得好漏季節水果茶 🍊🍎呢杯個果味好好味店員建議吉吉個橙先,個味道會更岀,亦唔會太甜。尤其橙味幾濃,我幾中意,飲落好開胃,會不知不覺好快飲曬
同朋友行街,大家點都會飲杯珍珠奶茶點綴一下
今次見到呢間新店,新屎坑走去試下

第一眼就比佢座巨型珍珠奶茶吸晴
好得意,d黑糖珍珠真係即炒。

點左兩款。
點左黑糖海鹽珍珠鮮奶 同季節水果茶

個黑糖海鹽珍珠奶茶 幾有驚喜

季節水果茶 🍊🍎
呢杯個果味好好味

同朋友們食完晚餐,行過見到有近排大熱嘅黑糖珍珠鮮奶即刻心心眼大家話要去排~可能今晚食完飯都比較晏,唔洗排好耐就到我地喇黑糖珍珠海鹽鮮奶我就當然要黑糖珍珠鮮奶見佢黑糖珍珠係現炒架!~店員提我要撈一撈個底啲珍珠同黑糖先好飲初初都怕會太甜,但黑糖比例ok喎!唔會過甜,珍珠仲好彈牙,鮮奶佢冇標明用邊隻,但飲落覺得飲明治日整鮮奶果種淡淡地嘅鮮奶香係我最鍾意嘅。季節水果茶$32(半甜)朋友叫左水果茶share黎試下,飲落清甜,好多鮮果,仲好大片橙同西䄂,督下佢再飲更香水果味,唔錯
同朋友們食完晚餐,行過見到有近排大熱嘅黑糖珍珠鮮奶
即刻心心眼大家話要去排~

可能今晚食完飯都比較晏,唔洗排好耐就到我地喇

我就當然要黑糖珍珠鮮奶
果種淡淡地嘅鮮奶香係我最鍾意嘅。

季節水果茶$32(半甜)
2019-02-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$32 (Last Night Supper)
  • 黑糖珍珠海鹽鮮奶
2019-02-18 75 views
雖然long holiday後返工好苦悶,好在有個情人節慶祝一下,咁岩情人節做梗半價,我就同honey一人一杯。 見到大部人都會叫杯海鹽珍珠奶蓋,我都唔客氣叫返杯試下先。見到候promotion拎住呢個牌就可以參加抽獎,但個牌既message實在太搞笑。。。等左5分鐘左右就有,個賣相好吸引,一層層唔同顏色。 最面係奶蓋同海鹽,加左冷微凍。 中間係奶茶,個底係熱熱地既珍珠,好match好味。第二杯係草莓鮮奶, 又係賣相超吸晴。飲落有粒粒既草莓, 牛奶又勁滑唔太甜。

見到大部人都會叫杯海鹽珍珠奶蓋,我都唔客氣叫返杯試下先。

2019-02-13 154 views
窮遊香港-最重奶味既黑糖鮮奶.呢日飲既呢間 應該都算好出名之前成日有佢既新聞 就係幸福週末新聞既野就唔多講啦直接講野食.呢日飲左 ⭐️黑糖珍珠鮮奶$30👍🏻賣相 唔錯既 掛杯都有做足但可以見到奶既位置冇其他咁深色相對起其他品牌都係偏甜 重黑糖味呢杯反而係比較重奶味 黑糖味比較小所以呢杯都偏向小甜💁🏻加姐表示:感覺健康好多 完全唔邪惡😎想增肥既我表示:想增肥飲呢杯 應該難d...👍🏻珍珠方面 黑糖味入哂珍珠入面👍🏻珍珠口感都唔錯(😆店面仲有個位炒珍珠 幾過引既).⭐️總結重奶 小糖 珍珠唔錯(見到網上好多負評 其實唔差既 只係口味問題?).#幸福週末(銅鑼灣)地址:銅鑼灣渣甸街36號地下5號舖.⭐️評分:味道:4/5 環境:-/5服務:-/5衛生:-/5抵食:4/5.‼️openrice : 歡歡增肥之旅.
窮遊香港-最重奶味既黑糖鮮奶
相對起其他品牌都係偏甜 重黑糖味
呢杯反而係比較重奶味 黑糖味比較小
所以呢杯都偏向小甜
💁🏻加姐表示:感覺健康好多 完全唔邪惡
😎想增肥既我表示:想增肥飲呢杯 應該難d...
👍🏻珍珠方面 黑糖味入哂珍珠入面
👍🏻珍珠口感都唔錯
(😆店面仲有個位炒珍珠 幾過引既)
⭐️總結
重奶 小糖 珍珠唔錯
(見到網上好多負評 其實唔差既 只係口味問題?)
#幸福週末(銅鑼灣)
地址:銅鑼灣渣甸街36號地下5號舖
衛生:-/5
抵食:4/5
‼️openrice : 歡歡增肥之旅
2019-02-13 78 views
與其想著些不開心的事情,不如來杯甜蜜的黑糖珍珠鮮奶﹗享受片刻的幸福感覺。這晚跟朋友來到幸福週末,門面放著炒珠的位置,看著看著好治癒。點了杯黑糖珍珠鮮奶$30,要維持統一的味道,不可選冰量及甜度,這點絕對可以理解的。沖調速度快,等了大約5分鐘,握上手時,整杯都呈溫暖的感覺,不錯,最適合怕冰凍的我,飲用前攪拌了一下,那溫度剛剛好呢﹗黑糖珍珠微暖黏韌,且粒粒分開,每吸一口,每粒珍珠都排著隊上來,黑糖味沒有過份的死甜,還帶有那份黑糖的焦香;鮮奶打成鮮奶露,口感更是綿密味濃呢﹗不喜歡奶的,來杯季節水果茶 $32 開胃一下。點了少冰少甜,味道適中,鮮果有點酸,若茶味濃郁一點會更美味。

2019-02-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Dinner)
2019-02-11 78 views
之前飲過一次幸福堂 聞名去飲 點知成為我黑糖鮮奶比較差既一群😖 印象中係甜到不得了 溝多2杯水都唔會淡個隻🤦🏻‍♀️ 今日一心打算黎登龍街買野飲 竟然見到幸福週末 取代了幸福堂的位置 本身都唔打算飲 但見到佢既招牌黑糖唔簡單 係黑糖海鹽珍珠鮮奶 夠創新 !就試一試你~🙆🏻‍♀️而我買開 男友又懶得排第2間 就買左另一款 玫瑰桂花泡泡 ~🌹等左一陣就有得飲 店員吩咐要攪拌先飲得黑糖味夠但絕對冇過甜 珍珠都唔會太淋/太un 重有d咸咸地 真心幾特別 加分!👍🏻另一杯就係梳打黎架 一樣要攪拌先飲得 我一拎上手不停影相 因為佢做到好似發光咁✨✨重有粒大波子係內 應該係大菜糕之類 但賣相100分 味道呢 玫瑰味就未算好強 反而荔枝味幾重😂 都幾解渴 絕對會返check 要試埋個黑糖抹茶!😍Ps 飲完之後再係社交網站見到有段片 係幸福週末既老闆 解釋返自己個店名 原來成個品牌同幸福堂係冇關 原本只係一間係荃灣自成一角的小店 但頂左這個舖位後 被人誤會是幸福堂改個名就繼續賣 不過講真我都信呀 因為佢地既招牌飲品都唔同 而荃灣都真係本身就有一間 所以大家要以一個新小店既目光黎飲喔♥️
等左一陣就有得飲 店員吩咐要攪拌先飲得
絕對會返check 要試埋個黑糖抹茶!😍
2019-02-10 59 views
幸福週末海鹽黑糖珍珠鮮奶我終於搵到一間甜度岩岩好嘅黑糖奶 因為我覺得老虎堂或者其他嘅都太甜 而家搵到間黑糖甜度岩岩好 我好開心 吾知系咪因爲佢系海鹽嘅關係 所以無咁甜 除左吾太甜之外佢啲珍珠都好煙韌 一啲都吾淋吾會一pat嘢咁 而家每一粒珍珠都有黑糖味☺☺ 玫瑰桂花泡泡有睇過我啲野既朋友都知我系玫瑰味嘅fans所以我又點會吾試呢個 更何況佢個樣咁靚 搞勻左杯野之後會變左粉紅色😍 其實佢系梳打汽水加玫瑰味啫喱 而搞勻左之後好重玫瑰味仲有啲咬口添 甜度正常就ok la都系岩岩好吾洗少糖少冰 玫瑰控嘅朋友一定要去啊 好正👍🏻
幸福週末
海鹽黑糖珍珠鮮奶

玫瑰桂花泡泡

2019-02-09 103 views
上星期同朋友係銅鑼灣食完飯行左一陣街有d 口喝,知道渣甸街有幾間店舖都係賣飲品,呢間店舖前身係幸福堂,現在就變左叫幸福週末,希望飲完都會變得幸福快樂,我地見到都有幾個人在排隊,比完$就會比張飛仔你等叫號碼。我地點左季節水果茶$32 及黑糖珍珠海鹽鮮奶$30,即叫即整,等左一陣就叫我地個號碼啦!季節水果茶味道鮮甜,有士多啤梨,蘋果,西柚,全部都係時令水果,飲完仲可以食埋d 生果。而朋友個杯黑糖珍珠海鹽鮮奶$30,因有海鹽關係所以甜中帶點咸味,鮮奶好香滑,珍珠好Q陣,有咬口!👍😋✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜愛我寫既食評📝,麻煩幫幫手比個愛的鼓勵❤️,我會寫更多豐富既食評比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

季節水果茶

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
季節水果茶
2019-02-07 61 views
台式飲品開到成行成市, 鬧市區更是競爭激烈。熱潮過後, 只有強者先可以留下, 而我相信除左老字號既珍珠奶茶店外, 幸福週末亦是其中一間。每杯飲品係最平25,最貴32。 而2月仲仲熱既時候,我就嗌左杯凍既黑糖珍珠海鹽鮮奶$30最底係抄過既珍珠,暖暖地,珍珠口感彈性強。 中間係奶茶,加黑糖,最頂加左海鹽同用火槍燒過。 上凍下暖。 下濃上淡。 好有層次朋友叫左草莓鮮奶$30一開始杯飲品既粉紅色同白色係分開。 飲落就會mix左。 朋友話好香滑好好味。
台式飲品開到成行成市, 鬧市區更是競爭激烈。

朋友叫左草莓鮮奶$30