2010-08-27
呢幾日香港怨氣沖天,雖然已經儘量唔去睇新聞,但亦難免被週遭嘅哀傷氣氛影響作為一個平常百姓,雖然無乜可以做到,但亦想向死難者聊表心意,所以自己定咗噚日為齋戒日!食咗兩餐齋,到晚餐決定要食好d!突然好懷念紫來坊d"齋口唔齋心"嘅牛肉同銀鱈魚,於是捉埋王經理殺落去!c~一送上嚟已經香氣撲鼻,食落黑椒味濃,腐竹入味,素牛仔粒雖然無素牛肉咁似真,但依然非常好味糖醋松子銀鱈魚~久違了嘅味道,但依然保持水準,正涼瓜菜脯煎蛋飯~呢個絕對係驚喜之作!涼瓜微甘,一d都唔苦;煎蛋看似普通,但火喉拿捏得剛剛好,最重要係有蛋香,依家諗番起已經想再食例湯(清補涼冬瓜煲五色豆)~估唔到無肉嘅湯都可以咁甜咁好味做得出色嘅食肆好多,但要維持水準就唔係間間做到!呢間雖然店仔細細,地理位置絕非一等一,但勝在有heart!做菜有心思,次次去都會有新菜式,而且味道絕對保持高水準!服務一流!兩位相信係老闆嘅女士,親切嘅待客態度,令就算係第一次光顧嘅客人,都覺得有賓至如歸嘅感覺!單單呢一點,已經令好多同業望塵莫及!幫襯一次讚一次,我都覺得自己有d繕但本人要鄭重聲明,本人絕對無收取過紫來坊任何利益,就連個9折都未試過!唯一嘅得著,就
糖醋松子銀鱈魚~久違了嘅味道,但依然保持水準,正
例湯(清補涼冬瓜煲五色豆)~估唔到無肉嘅湯都可以咁甜咁好味
幫襯一次讚一次,我都覺得自己有d繕
但本人要鄭重聲明,本人絕對無收取過紫來坊任何利益,就連個9折都未試過!唯一嘅得著,就係每次都好滿足咁捧住個肚走