Hiring
$16,000-$21,000
Monthly (Negotiable)

火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
2023-06-04 116 views
位於K11 Art Mall Camping 為主題嘅燒肉餐廳整間餐廳由設計嘅裝潢非常獨特由枱到凳至餐具擺設都採用露營用品⛺️🐾好有Feel !夠Chill °——Order ____°°必食全牛特選拼盤$458 🐮包括牛肋肉•牛三筋·牛舌·牛胸腹及雪花牛小排肉質都好嫩骨⋯每口都好Juicy!!燒肉拼盤$378 擺盤賣相好吸引~ 牛胸腹·牛舌·牛肋骨·豚助肉·豚五花·雞髀肉⋯二油脂豐~肉味幾香!!明太子野菜沙律$38呢款沙律唔錯⋯而且好解滯⋯份量亦唔少!!味醂魚乾$48 入口香脆📍TST K11 Art Mall🔛Hearth Yakiniku By Atum#hkfoodie#hkig#hkfoodie#hkeat#hkfood#igfood#hkrestaurant#eating#hkfoodblog #香港美食#尖沙咀美食#露營風格#打十#戶外餐廳#鬧市中的綠洲 #燒肉
位於K11 Art Mall
Camping 為主題嘅燒肉餐廳

整間餐廳由設計嘅裝潢非常獨特
由枱到凳至餐具擺設都採用露營用品⛺️🐾
好有Feel !夠Chill

°——Order ____°°
必食全牛特選拼盤$458
🐮包括牛肋肉•牛三筋·牛舌·牛胸腹及雪花牛小排
肉質都好嫩骨⋯每口都好Juicy!!

燒肉拼盤$378

明太子野菜沙律$38
呢款沙律唔錯⋯而且好解滯⋯份量亦唔少!!

味醂魚乾$48
入口香脆

📍TST K11 Art Mall
🔛Hearth Yakiniku By Atum

2023-06-01 118 views
一直有幾位朋友成日話要去露營,永遠都唔成功🤣 今晚佢哋約咗我哋去露營餐廳食飯;話享受吓露營燒烤嘅樂趣🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪入到餐廳裏面環境相當唔錯,最重要係佢哋有好多唔同嘅露營燒烤用具,等你可以親身體驗下究竟露營燒烤嘅時候要點樣用所有嘅用具🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪而佢哋嘅燒烤食物種類繁多,又新鮮又好味。真係好值得一班朋友過嚟燒下嘢食享受吓露營嘅環境。
;話享受吓露營燒烤嘅樂趣
🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪

🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪

2023-05-31
一直想去這家野餐露營風爲主題的烤肉餐廳,走進去真的有在camping的感覺🤣 無論是裝飾、桌椅、用餐工具、碗、盤子,甚至是裝衛生紙的袋子,都是跟露營用品一摸一樣~這個體驗很讚!而且這裏的食物都好!好!吃!🥹🥹🩷🩷🩷✨ A5宮崎和牛西冷 (HKD$368)170g 的和牛搭配月見黑松露醬汁 ,真的是必吃!!好吃到要哭🥹 和牛入口即化,一咬下去牛的香味跟油香在嘴巴裏面綻放,再配上醬汁讓肉質更加滑嫩,黑松露的口味也讓風味更佳😋😋😋 10/10 好好吃!✨ 牛胸腹 (HKD$118)這個也是一定一定要點!完全是出乎意料的好好吃😳🩷 我們點了兩盤,選了蘋果味噌+烤肉汁口味~這個同樣也是油香滿滿,入口即化😭 也是10/10!✨ 薄切香蔥牛舌(HKD$88)牛舌感覺就正常發揮~口感非常嫩,而且香蔥提香也很不錯!✨ 玉子海苔飯 (HKD$28) ✨ 味噌蟹肉甲羅燒 (HKD$88)把這兩個寫在一起是因為一定要推薦這個吃法給大家!海苔飯超香但加上烤過的蟹膏跟蟹肉拌在一起吃簡直是好吃到要暈倒🥹😋 新吃法解鎖🔓

✨ A5宮崎和牛西冷 (HKD$368)

✨ 牛胸腹 (HKD$118)

✨ 薄切香蔥牛舌(HKD$88)
牛舌感覺就正常發揮~口感非常嫩,而且香蔥提香也很不錯!

✨ 玉子海苔飯 (HKD$28)
✨ 味噌蟹肉甲羅燒 (HKD$88)
餐廳設計好特別,門口已經有一個好大嘅露營屋,入到餐廳裹面,每一張枱都有好多露營嘅餐具同佈置,又有兩個大大嘅帳篷,好似去左Glamping甘,真係無諗過係室內都可以有露營嘅感覺🤩🤩仲要唔驚俾蚊咬😆,可以舒舒服服咁坐係度食野,真係正呀!餐牌好豐富,我地首先叫左一個開胃嘅前菜先🌟黑醋冰蕃茄沙律$28跟住叫左D主食,有肉,有海鮮,又有蔬菜🌟燒肉拼盤(牛肋肉,牛舌,牛胸腹,豚助條,豚五花,雞腿肉)$378- 拼盤好精美,肉類一望已經知道好新鮮,而且燒完入口都仲keep住好有肉汁👍🌟雞腎 $68🌟蒜香牛油扇貝 $68 x2-扇貝好新鮮,我好鐘意蒜香牛油呢個配搭,可以帶出扇貝嘅鮮味👍🌟杏鮑菇 $38-最尾燒嘅鮑菇,點左餐廳燒烤醬汁,好入味,好食😋飲品🍹海鹽菠蘿梳打 $38🥃福島縣產白桃果汁酒$58飲住燒烤,飲品一杯菠蘿梳打同白桃果汁酒真係好chill🥂好relaxing ❤️

餐牌好豐富,我地首先叫左一個開胃嘅前菜先
🌟黑醋冰蕃茄沙律$28

跟住叫左D主食,有肉,有海鮮,又有蔬菜

🌟燒肉拼盤
(牛肋肉,牛舌,牛胸腹,豚助條,豚五花,雞腿肉)$378
🌟雞腎 $68
🌟蒜香牛油扇貝 $68 x2
🌟杏鮑菇 $38
-最尾燒嘅鮑菇,點左餐廳燒烤醬汁,好入味,好食😋

飲品
🍹海鹽菠蘿梳打 $38
🥃福島縣產白桃果汁酒$58
2023-05-28
$400 (Lunch)
  • 燒肉拼盤
  • 海鹽菠蘿梳打
  • 蒜蓉牛油本菇
今次我地兩個小吃貨黎到位於K11 Art Mall食燒肉,入到餐廳真係好驚喜😍😍無論係餐具、櫈仔等等,完全都係露營風格,人多仲可以預訂帳幕位,十分過癮🤣🤣🤣燒肉拼盤 $378拼盤有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚助條、豚五花同雞腿肉,份量夠2人食我最鍾意❤️牛舌有香蔥係面又香又鬆軟豚助條係厚切比d 耐性燒,十分有口感😋😋牛肋肉、牛胸腹醃得幾入味,雞腿肉都非常厚切,食哂已經幾飽🤭🤭蒜香牛油扇貝 $68價錢中上,洗到好乾淨白雪雪,燒完都係好大隻好厚肉,蒜香撲鼻,令人口味😍😍味噌蟹肉甲羅燒🦀 $88蟹味濃,記得撈埋鵪鶉蛋和蔥花一起燒,下次叫埋飯團🍙食更正😚😚食完燒肉已經飽到一個點😂但我地係唔會放棄食埋甜品,蜜桃蛋卷$38 ,好滿足啊😊😊呢度原來唔只有室內,仲有室外用餐位,可惜落雨室外冇開,如果唔係可能更有露營feel😌多謝好朋友帶我來偽露營⛺️又打卡又食好西Relax & Chill 哈哈🫰🏻🫰🏻#尖沙咀美食 #露營 #燒肉 #打卡
無論係餐具、櫈仔等等,完全都係露營風格,
人多仲可以預訂帳幕位,十分過癮🤣🤣🤣

燒肉拼盤 $378

我最鍾意❤️牛舌有香蔥係面又香又鬆軟
豚助條係厚切比d 耐性燒,十分有口感😋😋

牛肋肉、牛胸腹醃得幾入味,
雞腿肉都非常厚切,食哂已經幾飽🤭🤭

蒜香牛油扇貝 $68
價錢中上,洗到好乾淨白雪雪,
燒完都係好大隻好厚肉,蒜香撲鼻,令人口味😍😍

味噌蟹肉甲羅燒🦀 $88

食完燒肉已經飽到一個點😂
但我地係唔會放棄食埋甜品,蜜桃蛋卷$38 ,
好滿足啊😊😊

呢度原來唔只有室內,仲有室外用餐位,
可惜落雨室外冇開,如果唔係可能更有露營feel
😌

2023-05-23
Lunch
蒜香牛油扇貝
2023-05-30 72 views
這間以露營為主題的燒肉餐廳,一直都係我口袋名單之中。餐廳裝修充滿特色,入面有幾個⛺️大帳蓬,真係好似去左🚙露營甘!另外,重有卡位、營地枱凳、室外座位選擇,全部都放了不同的露營用具,真係氣氛滿滿,而且好岩打卡📸.🐮全牛特選拼盤 $458一客有齊5️⃣款不同部位牛肉,包括:雲花牛小排、薄切香蔥牛舌、牛三筋、牛胸腹、牛肋肉。幾款肉的肉質都好嫩滑,真的難分高下,個人最喜愛💕牛小排和牛肋肉,兩款肉都好軟腍,油脂豐富,每口都好juicy。另外,還有燒肉汁、紅酒汁供調味。.🦀日本蟹肉忌廉薯餅 $48薯餅炸得好香脆,入面係軟滑綿密的忌廉薯蓉,加上蟹肉,真的很美味。.🌽牛油粟米粒 $38燒粟米粒夠晒健康,而且每粒都沾滿牛油香,吃不停口。.🐥月見雞肉棒 $78嫩滑雞肉配上雞軟骨整成的肉棒,點上日本蛋蛋汁,口感更滑,味道更香。.🍈靜岡蜜瓜梳打 & 🍇晴王麝香葡萄梳打 各$52食燒肉又點少得口感清爽的梳打,兩杯果味都好濃郁,個人特別偏愛晴王麝香葡萄口味。

🐮全牛特選拼盤 $458

🦀日本蟹肉忌廉薯餅 $48

🌽牛油粟米粒 $38
燒粟米粒夠晒健康,而且每粒都沾滿牛油香,吃不停口。

🐥月見雞肉棒 $78

🍈靜岡蜜瓜梳打 & 🍇晴王麝香葡萄梳打
各$52
Lunch
2023-05-27 386 views
餐廳以露營為主題, 室內有幾個大帳蓬好適合一大班朋友食飯, 另外有卡座位, 營地枱凳等, 可以涼住冷氣咁食燒肉, 而室外仲有一片露天營地, 每張枱都放有唔同嘅露營用具, 例如露營掛燈, 不銹鋼杯杯碟碟醬油兜等, 真係好有氣氛! 𓊈全牛特選拼盤 $𝟺𝟻𝟾𓊉全牛拼盤包括雪花牛小排, 薄切香蔥牛舌, 牛三筋, 牛胸腹同牛肋肉。幾款肉都好juicy, 牛三筋肉質結實, 牛胸腹肉味非常香濃, 個人特別喜愛牛小排同牛肋肉, 充滿油脂香, 燒完都好軟腍好好食! 側邊有2款醬汁可以蘸點, 紅酒汁同燒肉汁, 2 款都好食!𓊈厚燒豚腩肉 ✧ 塩醬 $𝟷𝟼𝟾𓊉豚腩肉係厚切㗎, 肉同脂肪比例50/50, 放上炭爐燒無幾耐已經火光紅紅, 燒得2邊金黃色, 肉質爽嫩, 好多肉汁, 好好食!𓊈松阪豬頸肉 ✧ 生薑味噌 $𝟿𝟾𓊉松阪豬頸肉可以揀唔同醬汁, 我地揀咗生薑味噌, 估唔到生薑味會咁濃郁, 豬頸肉燒得香脆可口有嚼勁。𓊈蒜蓉牛油本菇 $𝟹𝟾𓊉蒜蓉牛油本菇未燒已經好吸引, 燒完d 牛油同蒜茸味更香濃突出, 配埋本菇真係好好食, 非常推介!𓊈日本椰菜 $𝟹𝟾𓊉日本椰菜燒完都好鮮甜爽脆, 完全可以解一解燒肉嘅油膩感。

𓊈全牛特選拼盤 $𝟺𝟻𝟾𓊉

𓊈厚燒豚腩肉 ✧ 塩醬 $𝟷𝟼𝟾𓊉

𓊈松阪豬頸肉 ✧ 生薑味噌 $𝟿𝟾𓊉

𓊈蒜蓉牛油本菇 $𝟹𝟾𓊉

𓊈日本椰菜 $𝟹𝟾𓊉
日本椰菜燒完都好鮮甜爽脆, 完全可以解一解燒肉嘅油膩感。

𓇊 整體食物都好食, 環境氣氛真係好好, 可以好似露營咁Chill 住燒肉, 值得推介!
$450 (Lunch)
2023-05-26 724 views
話說Emi其實好想試吓去野餐露營之類嘅人在野活動,不過一直驚買完裝備又小去,加上又冇乜求生技能,講咗好耐到而家都未試過😂今次嚟到呢間餐廳就係以露營做主題,成個環境都好chill好舒服,全場嘅所有枱枱櫈櫈、碗碟餐具、紙巾袋,置物架等等全部都係露營用品,非常之打卡able🏕️.全牛特選拼盤 $458呢個拼盤分別有牛肋肉、牛胸腹、牛三筋、雪花牛小排同埋薄切香蔥牛舌,肉嘅質素都唔錯🥩厚燒豚腩肉-柚子胡椒味 $168之前試過好多燒肉嘅柚子味醃醬通常都唔係好食到,但係呢個喺燒完之後都仲食得出,唔錯唔錯,燒嘅鬧鐘真係好好味🤤月見雞肉棒 $78 店員話只係需要每邊輕輕煎到金黃,就可以撈勻個蛋黃同醬汁蘸黎食🥚雞肉棒係好日本串燒嗰隻,有軟骨喺裏面,好有咬口,配埋個醬汁おいしいですね🍖玉子海苔飯 $28|月見醬燒飯糰 $38燒飯團有小驚喜,外面唔會脆到好似有飯焦果種,而係薄薄嘅一層焦脆,嗰醬甜甜地加埋層蛋黃包住食落都幾唔錯🍙富士山柚子梳打 $52 | 靜岡蜜柑梳打 $52野飲黎講就冇咩特別啦,不過食燒肉又點可以少得一杯清爽嘅梳打呢🍹

全牛特選拼盤 $458

厚燒豚腩肉-柚子胡椒味 $168

月見雞肉棒 $78

玉子海苔飯 $28|月見醬燒飯糰 $38

富士山柚子梳打 $52 | 靜岡蜜柑梳打 $52
$350 (Lunch)
2023-05-25 108 views
夏天跟雨季又到,喜歡露營嘅朋友無得露營都可以來呢度感受返!就算你唔係露營愛好者都bookmark咗先!!晏晝來食,有種懶洋洋的閒暇感覺,舒適自在。食材點了兩個烤肉拼盤,豬牛雞都有。食材解凍做得很好,完好保留食材的風味。豬雞特選拼盤$348當中有 排骨、五花豬肉、松阪豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞胸軟骨燒肉拼盤$378分別有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚肋條、豚五花、雞腿肉兩人食其實都好足夠,其中牛肋肉肉味濃郁,豚肋條、豚五花、雞腿肉等都好出色,食到其肉的本味之餘,其肉質亦細緻可口。食材的調味簡單,但簡單的調味才更彰顯食材本身的風味,更能分辨當中細微之處。再點了兩杯飲品,巨峰提子可爾必思 $38.0 及 Sour Punch 手工啤酒 $58.0當中餐廳的裝飾氛圍好有心思,所選用餐具器皿都跟露營相關,更有不同的露營書籍可以閱覽。
夏天跟雨季又到,喜歡露營嘅朋友無得露營都可以來呢度感受返!
就算你唔係露營愛好者都bookmark咗先!!

晏晝來食,有種懶洋洋的閒暇感覺,舒適自在。

豬雞特選拼盤$348

當中有 排骨、五花豬肉、松阪豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞胸軟骨

燒肉拼盤$378

分別有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚肋條、豚五花、雞腿肉

2023-04-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
2023-05-18 137 views
📍 火土燒肉 (尖沙咀)Atum集團嘅餐廳一直都創意無限,由西餐,甜品,火鍋至到燒肉,都帶到無盡嘅驚喜俾食客,今次黎到火土燒肉,果然無令我失望。餐廳既設計用左露營風,餐具至枱櫈都有露營嘅感覺,都幾值得去體驗一下!👅 明太子野菜沙律 $38見到呢個價錢,冇諗過明太子嘅份量會咁多,多到一啖菜一啖明太子,食晒啲菜都仲有明太子,質素亦唔差,可以叫😳👅 全牛特選拼盤 $458如果想食牛,又唔知點揀,揀拼盤就實無死!拼盤有牛肋肉,牛胸腹,牛三筋,雪花牛小排同埋薄切香蔥牛舌~我自己就最鍾意牛小排同埋牛胸腹,油花平均得黎又有牛既香味,好邪惡好滿足,如果個胃有位都想叫多一碟🤤👅 厚燒牛舌(塩醬) $118呢個揀左鹽醬,可以保留返牛舌原有嘅香味,果然夠厚,燒得7788店員會過黎煎開牛舌,好彈牙好juicy,必叫❗️👅 月見醬燒飯團 $38聽講係火土嘅必叫item,飯團燒過,外面好脆口,飯焦嘅口感,上面有個蛋黃,整開佢濕濕地又脆,同入面都仲軟心嘅飯做到個對比,可以一試。👅 豬雞特選拼盤 $348豬同雞最有特色係豬肋條同雞髀肉😋前者有肉汁得黎好香口,雞髀肉啖啖肉好滿足😙👅 Crazy Rich IPA 手工啤酒
📍 火土燒肉 (尖沙咀)

Atum集團嘅餐廳一直都創意無限,由西餐,甜品火鍋至到燒肉,都帶到無盡嘅驚喜俾食客,今次黎到火土燒肉,果然無令我失望。餐廳既設計用左露營風,餐具至枱櫈都有露營嘅感覺,都幾值得去體驗一下!

👅 明太子野菜沙律 $38

👅 全牛特選拼盤 $458

👅 厚燒牛舌(塩醬) $118

👅 月見醬燒飯團 $38

👅 豬雞特選拼盤 $348

👅 Crazy Rich IPA 手工啤酒 $58
👅 沖繩縣菠蘿果汁酒 $58

2023-05-16 1000 views
一入店舖感覺一啲都唔惹少整個環境氣氛好似去咗野外露營🏕每張餐桌都放滿露營用具露營掛燈、露營櫈、不銹鋼餐具店員亦會講解設備用途大枱仲有帳篷充滿儀式感🥰其實餐廳仲有戶外帳幕位可惜當日太大風冇開放如果唔係更有戶外glamping feel~「全牛拼盤($458)」一碟有齊5個部位🥩牛胸腹/牛肋肉/雪花牛小排/牛三筋/薄切香蔥牛舌牛魔王見到實會滿足🐃💓仲有兩款自家醬汁—燒肉汁、紅酒汁兩款配肉食都唔錯我更鍾意「塩蔥牛舌包($138)」用牛舌包住蔥粒扎到好似小禮物一樣造型可愛🎁牛舌煙靭有咀嚼感「月見雞肉棒($78)」都唔錯🐔啖啖肉脹卜卜嘅雞肉棒雞肉包住雞軟骨增加咬口配有自家醬汁及生雞蛋可沾🍳「醬油帆立貝($88)」用錫紙兜盛載可用露營專用夾放入火爐燒🔥夠晒方便食燒肉就一定要配埋「玉子海苔飯($28)」食返啲澱粉質落肚即時減膩😆🍚食燒肉配日式梳打或酒品都一樣咁爽🍹🍺無論靜岡蜜柑梳打($52)定朋友嗰杯Riesling白酒($78)都清新解膩想露營BBQ但又唔想咩住咁多架撐又要避開熱辣辣嘅氣溫☀️推介嚟呢度喺冷氣底下食餐露營風燒肉成班朋友chill一chill😊🍻
一入店舖感覺一啲都唔惹少
整個環境氣氛好似去咗野外露營🏕
每張餐桌都放滿露營用具
露營掛燈、露營櫈、不銹鋼餐具
店員亦會講解設備用途
大枱仲有帳篷
充滿儀式感🥰
其實餐廳仲有戶外帳幕位
可惜當日太大風冇開放
如果唔係更有戶外glamping feel~
「全牛拼盤($458)」一碟有齊5個部位🥩
牛胸腹/牛肋肉/雪花牛小排/牛三筋/薄切香蔥牛舌
牛魔王見到實會滿足🐃💓
仲有兩款自家醬汁—燒肉汁、紅酒汁
兩款配肉食都唔錯
我更鍾意「塩蔥牛舌包($138)」
用牛舌包住蔥粒
配有自家醬汁及生雞蛋可沾🍳
「醬油帆立貝($88)」用錫紙兜盛載
可用露營專用夾放入火爐燒🔥
夠晒方便
食燒肉就一定要配埋「玉子海苔飯($28)」
食返啲澱粉質落肚即時減膩😆🍚
食燒肉配日式梳打或酒品都一樣咁爽🍹🍺

想露營BBQ
但又唔想咩住咁多架撐
又要避開熱辣辣嘅氣溫☀️
推介嚟呢度喺冷氣底下食餐露營風燒肉
成班朋友chill一chill😊🍻
$500 (Lunch)
2023-05-07 171 views
第一次黎呢間燒肉店食午餐,一路見到食評都唔錯,所以想試下朋友揀咗坐矮櫈,佢話可以有露營嘅感覺,但係想提醒一下大家,坐完真係會有覺得腰骨痛或者唔係好起到身嘅感覺講番食物,叫咗兩個牛肋肉餐,同埋一個豬五花餐,每個餐都跟咗一碟蔬菜,分別有南瓜,茄子,粟米芯,同埋秋葵,仲有一塊雞髀菇,覺得非常唔錯至於肉質方便,牛同埋豬嘅肉質都好軟滑,而且係厚切,分量重每一樣都有八塊,性價比黎講係相當抵,食肉質亦都比我想像中好,牛肋肉係有油花,而且唔會燒完之後乾爭爭燒完之後唔會覺得成身都係油煙味,係會有下一次嘅餐廳*是次午餐是自費的
第一次黎呢間燒肉店食午餐,一路見到食評都唔錯,所以想試下

燒完之後唔會覺得成身都係油煙味,係會有下一次嘅餐廳

*是次午餐是自費的

2023-05-05 190 views
位於尖沙咀K11的Hearth Yakiniku是以露營為主題的燒肉餐廳,裝修多處設有帳篷、露營燈、露營櫈等,猶如置身於Glamping營地🏕✨ 火土燒肉主要提供日式燒肉,包括A5和牛西冷、牛舌、牛外橫膈膜及牛小排等,亦提供佐酒小吃及一些創意料理😋 推介的部位有🥩 A5宮崎和牛西冷和牛西冷肉味及油脂分布平均,入口有即溶的感覺,亦有濃郁和牛油香🤤 配上餐廳的特製壽喜燒雞蛋黃醬汁,口感層次更多變化😍🥩 A5宮崎和牛三角腹肉牛三角肉是位於肋骨前方第一至第六根肋骨周邊的肉,牛味濃郁,口感軟而韌🙊 🥩 牛里脊肉牛里脊肉是位於臀肉及腰肌肉旁邊的一塊軟肉,油脂含量較低,但不用$100就有一大碟,性價極高🥳總括而言,餐廳雖然價錢稍貴,但勝在食物質素和氣氛一流,適合一大班朋友圍着爐火邊歎冷氣邊歎燒肉🥩🥳

🥩 A5宮崎和牛西冷

🥩 A5宮崎和牛三角腹肉

🥩 牛里脊肉

༺火土燒肉 ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎ ➳ 火土燒肉 𖠚ᐝ 燒肉拼盤($378)𖠚ᐝ 月見雞肉棒($78)𖠚ᐝ 醬油帆立貝($88)𖠚ᐝ 薄切香蔥牛舌($88)𖠚ᐝ 月見醬燒飯糰($38)𖠚ᐝ 沖繩縣菠蘿果汁酒($58)𖠚ᐝ 青森縣富士蘋果果汁酒($58)⚑ 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖ʀᴇᴠɪsɪᴛ:7.4/10☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽ ➳ 燒肉拼盤($378)拼盤有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚助條、豚五花同雞腿肉🥳牛肋肉、牛胸腹醃得幾入味,薄切牛舌會有香蔥係面😆豚助條、豚五花有滿滿嘅油脂感😚雞腿肉都幾嫩滑!評分:7.4/10➳ 月見雞肉棒($78)雞肉棒都要先烤過,烤到金黃色再切粒烤~ 好厚肉少少彈牙🥳點埋月見醬甜甜地,超正!! 評分:7.5/10➳ 醬油帆立貝($88)有三大粒帆立貝,在醬油汁裡先煮,記得唔好煮咁耐,味道仲好鮮甜🥰評分:7.4/10➳ 薄切香蔥牛舌($88)呢款牛舌同拼盤嘅一樣,不過就可以揀醬汁~配咗月見松露汁,會有少少松露味mix甜味,再加埋蛋液提升鮮味🤤評分:
༺火土燒肉 ༻
➳ 火土燒肉
𖠚ᐝ 燒肉拼盤($378)
𖠚ᐝ 月見雞肉棒($78)
𖠚ᐝ 醬油帆立貝($88)
𖠚ᐝ 薄切香蔥牛舌($88)
𖠚ᐝ 月見醬燒飯糰($38)
𖠚ᐝ 沖繩縣菠蘿果汁酒($58)
𖠚ᐝ 青森縣富士蘋果果汁酒($58)
⚑ 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖
ʀᴇᴠɪsɪᴛ:7.4/10

➳ 燒肉拼盤($378)
燒肉拼盤

➳ 月見雞肉棒($78)
評分:7.5/10
月見雞肉棒

➳ 醬油帆立貝($88)
醬油帆立貝

➳ 薄切香蔥牛舌($88)
評分:7.5/10
薄切香蔥牛舌

➳ 月見醬燒飯糰($38)
外層烤過有焦香感脆脆地!裏面嘅飯有加入醬油調味!再加埋蛋黃好正🥰普通但好好食嘅配搭!
月見醬燒飯糰

➳ 沖繩縣菠蘿果汁酒($58)
➳ 青森縣富士蘋果果汁酒($58)
兩款酒嘅水果味都好出又唔假!好fresh!! 酒精味唔濃~
評分:7.4/10

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

餐廳以露營為主題,無論設施,餐具器皿,座椅同裝修都係露營風🏕️室內都可以camping,又唔洗怕夏天會好熱😚
  • 燒肉拼盤
  • 月見醬燒飯糰
2023-05-05 1201 views
這間位於尖沙咀餐廳是人氣餐廳ATUM的旗下的分店,主打日式燒肉及料理,全部食材均從日本、韓國及美國直送,以全新概念露營主題,裝潢設計由擺設至餐具均用上露營用具,細節位做得好足,營造出濃厚露營感覺。全牛特選拼盤 – $458包括:牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋及雪花牛小排,五款最受歡迎的部位。當中最推介的是稀有部位牛三筋,豐溢細緻的油花如葉脈般均勻,質感柔軟中帶韌,牛味濃郁。松葉蟹肉蟹膏拌飯 - $88鋪滿鮮甜的蟹肉絲,軟滑的鵪鶉蛋帶鹹香,圓潤的米飯拌勻甘香的蟹膏,燒起來有少少香脆的飯焦好有口感。月見醬燒飯糰  $38香脆的燒飯糰咬開香甜的米飯軟糯,月見醬流出濃濃的蛋黃汁。日本蟹肉忌廉薯餅 - $48金黃酥脆的薯餅咬開流出軟滑細膩的蟹肉忌廉。蒜蓉牛油金菇 - $38爽脆的金菇富蒜蓉牛油香。日本芝士蛋糕 - $48綿密濕潤又香濃鬆軟,甜而不膩。巨峰提子可爾必思 - $38無糖可樂 - $18日本人最愛的可爾必思,酸酸甜甜的乳酪帶有香甜提子果香。
全牛特選拼盤

全牛特選拼盤 – $458
松葉蟹肉蟹膏拌飯

松葉蟹肉蟹膏拌飯 - $88
月見醬燒飯糰
月見醬燒飯糰  $38
香脆的燒飯糰咬開香甜的米飯軟糯,月見醬流出濃濃的蛋黃汁。
日本蟹肉忌廉薯餅

日本蟹肉忌廉薯餅 - $48
金黃酥脆的薯餅咬開流出軟滑細膩的蟹肉忌廉。
蒜蓉牛油金菇

蒜蓉牛油金菇 - $38
爽脆的金菇富蒜蓉牛油香。
日本芝士蛋糕

日本芝士蛋糕 - $48
綿密濕潤又香濃鬆軟,甜而不膩。
巨峰提子可爾必思 & 無糖可樂
巨峰提子可爾必思 & 無糖可樂

巨峰提子可爾必思 - $38
無糖可樂
無糖可樂

無糖可樂 - $18
日本人最愛的可爾必思,酸酸甜甜的乳酪帶有香甜提子果香。
2023-05-04
Dinner