Hiring
$16,000-$21,000
Monthly (Negotiable)

火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
最近多左好多露營主題的餐廳~~前幾日同朋友去左尖沙咀的「火土燒肉」食燒肉,可以一邊歎冷氣一邊感受露營氣氛😍😍餐廳環境闊落,由佈置、桌椅到餐具都係露營用品!好啱打卡📸📸🍱全牛特選拼盤 $458✨可以一次過試哂多款靚牛🐮,包括牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋同雪花牛小排~~整體質素唔錯,我就最鍾意牛肋肉!肉質軟嫩juicy,啖啖油脂香🔥🔥另外可以蘸餐廳的秘製燒肉汁或紅酒汁,更加滋味😋😋🐮薄切香蔥牛舌 $88✨我地揀左要蘋果味噌,另外有塩醬、燒肉汁、月見松露醬可以揀!!牛舌口感爽脆,加上蔥花後味道更加香口!食完想再encore🤤🤤🦀味噌蟹肉甲羅燒 $88✨用蟹蓋裝住滿滿的蟹膏同蟹肉,燒5分鐘左右就食得~~入口軟滑,每啖充滿蟹肉同味噌的香氣!鮮味濃郁👍🏻👍🏻🍚玉子海苔飯 $28✨每次食燒肉都一定會叫的紫菜飯😆😆面層鋪上滿滿的紫菜、溫泉蛋🥚,撈勻後搭配燒肉十分正!!🍹海鹽菠蘿梳打 $38✨口感清新,菠蘿味道清甜🍍~~杯邊的海鹽粒可以平衡返飲品的甜膩感,幾特別❤️❤️
最近多左好多露營主題的餐廳~~
餐廳環境闊落,由佈置、桌椅到餐具都係露營用品!好啱打卡📸📸

🍱全牛特選拼盤 $458✨
另外可以蘸餐廳的秘製燒肉汁或紅酒汁,更加滋味😋😋

🐮薄切香蔥牛舌 $88✨

🦀味噌蟹肉甲羅燒 $88✨
用蟹蓋裝住滿滿的蟹膏同蟹肉,燒5分鐘左右就食得~~
入口軟滑,每啖充滿蟹肉同味噌的香氣!鮮味濃郁👍🏻👍🏻

🍚玉子海苔飯 $28✨
每次食燒肉都一定會叫的紫菜飯😆😆
面層鋪上滿滿的紫菜、溫泉蛋🥚,撈勻後搭配燒肉十分正!!

🍹海鹽菠蘿梳打 $38✨
口感清新,菠蘿味道清甜🍍~~
杯邊的海鹽粒可以平衡返飲品的甜膩感,幾特別❤️❤️
2023-06-20 1579 views
生日搵左呢間燒肉打卡店黎試一試,本身都諗住打卡店啲野食都未必好食,點知每款食物都好好食😋去到門口已經好大個打卡位😍😍我地book左呢張打卡枱,感覺真係好似去左camping 咁😍😍連啲碗碟都係camping 用品黎😍一坐低就會有店員介紹番啲用品係點用,好窩心🥰-薄切洋蔥牛舌 $88牛舌薄切彈牙加上香蔥燒完再點醬汁,令牛舌更加好食。-牛胸腹 $118食落腍身同牛肉味濃。-網燒一口牛 $98燒到5成熟食落有咬口。-厚燒豚腩肉 $168五花腩食落好彈牙。-松阪豬頸肉 $98豬頸肉肉質夠爽口,肥瘦適中,食完唔會好膩。-阿波酢橘雞腿肉 $78外層雞皮同雞肉燒至金香焦脆,好味得嚟外皮又可以鎖住部分肉汁,仲有淡淡的青檸香氣。-雞腎 $68爽口,燒耐左都唔會好硬。-塩燒虎蝦 $118大隻新鮮,肉質彈牙。-鮑魚 x2 $136醃製過味道唔錯,食落仲好腍。-蒜蓉牛油本菇 $38味道中規中矩。-茄子 $38一般般。-厚燒玉子蛋 $38燒完嘅玉子好香,食落蛋味十足。-玉子海苔飯 $28蛋黃+海苔+珍珠米飯係永遠不敗嘅組合。整體每款食物都好食,肉類每款都可以揀唔同嘅調味去配搭,而佢地嘅自家醬汁都好食又唔會過鹹,
去到門口已經好大個打卡位😍😍

-薄切洋蔥牛舌 $88
牛舌薄切彈牙加上香蔥燒完再點醬汁,令牛舌更加好食。
-牛胸腹 $118
食落腍身同牛肉味濃。
-網燒一口牛 $98
燒到5成熟食落有咬口。
-厚燒豚腩肉 $168
五花腩食落好彈牙。
-松阪豬頸肉 $98
豬頸肉肉質夠爽口,肥瘦適中,食完唔會好膩。
-阿波酢橘雞腿肉 $78
氣。
-雞腎 $68
爽口,燒耐左都唔會好硬。
-塩燒虎蝦 $118
大隻新鮮,肉質彈牙。
-鮑魚 x2 $136
醃製過味道唔錯,食落仲好腍。
-蒜蓉牛油本菇 $38
味道中規中矩。
-茄子 $38
一般般。
-厚燒玉子蛋 $38
燒完嘅玉子好香,食落蛋味十足。
-玉子海苔飯 $28
蛋黃+海苔+珍珠米飯係永遠不敗嘅組合。

整體每款食物都好食,肉類每款都可以揀唔同嘅調味去配搭,而佢地嘅自家醬汁都好食又唔會過鹹,價錢稍為略貴。
2023-06-18
Celebration
Birthday
  • 薄切香蔥牛舌
  • 玉子海苔飯
  • 松阪豬頸肉
2023-06-20 75 views
A 5日本宮崎和牛肉,真係入口即溶,叫左牛小排、牛肋肉,牛三筋都唔錯。雞肉串大大嚿,都好好味😋至於胡麻沙律,勁多蟹籽喺面,夏天食好開胃,配海鹽菠蘿梳打,非常之好飲。

至於胡麻沙律,勁多蟹籽喺面,夏天食好開胃,
配海鹽菠蘿梳打,非常之好飲。

2023-06-19 73 views
📍 @hearth.yakiniku.atum in Tsim Sha TsuiJapanese BBQFood: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛💛Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛🤍Price :💰 $800 Favorite:💖 Japanese A5 Wagyu sirloin ------------------------------✅ Located in K11 Art Mall. Linked with Tsim Sha Tsui MTR station. Super convenient✅ The menu offers a wide variety of choices from veggies, different kinds of meats, and desserts ✅ Fresh ingredients and of great quality.✅ The quality of the meat was really good value for the money✅ Wide range of choices with di
Japanese BBQ

Food: 💛💛💛💛🤍
Décor: 💛💛💛💛💛
Service:💛💛💛💛🤍
Price Value: 💛💛💛💛🤍
Price :💰 $800

✅ Wide range of choices with different beef cuts, innards, pork and chicken etc.

✅The decoration style of the restaurant is based on the camping. There’s an outdoor area with fireplaces and tent chairs.

✅ Smoke-free Japanese barbecue
✅ Servers are also great and always efficient, happy, and polite
✅ Friendly reminder: be sure to make a booking well in advance, especially at dinner time.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
H𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @workoutwithbunny

#globaleats #eatwithfoodiez
2023-06-14 1297 views
尖沙咀露營體驗日式燒肉店一直都想嘗試外出露營⛺️煮食體驗,但是要自備很多工具,實在太麻煩,所以一直都沒有。網上看到尖沙咀這家燒肉餐廳提供所有設備,讓你感受一下露營燒肉,非常有趣。餐廳使用的餐具、器皿、椅子等等都盡量使用露營用具,讓你體驗露營的感覺。食物上菜速度快,90分鐘用餐時間職員也會細心講解,而且也會幫你換網,餐廳手機自助下單非常方便,另收+1服務費全牛特選拼盤 $458拼盤什麼都有,不同種類都可以嘗試一下:牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋、雪花牛小排。全部牛肉每款大概二至四片,充滿日式燒肉的味道,非常香口。提供燒肉汁和紅酒汁給你沾肉薄切香蔥牛舌 $88塩醬薄切牛舌彈牙,牛肉味濃郁月見醬燒飯糰 $38香脆黃金色的飯焦,加入生雞蛋甜甜的月見醬,攪拌均勻一起吃,有咬口的珍珠米,非常滋味柚子梅素冷麵 $58酸酸甜甜的梅子桃味,混合彈牙素冷麵,加入清新檸檬汁,別有一番風味,喜歡💕松葉蟹肉蟹膏拌飯 $88首先攪拌均勻,之後連同錫紙碗一起放放在網燒上,燒6-8分鍾便可以吃了,注意火勢,小心燒焦海鹽菠蘿梳打 $38露營杯邊沾滿海鹽,再混合菠蘿和梳打,涼透心服務質素:8/10環境舒適度:9/10ᶘ ᵒᴥ
尖沙咀露營體驗日式燒肉店

全牛特選拼盤 $458
充滿日式燒肉的味道,非常香口。提供燒肉汁和紅酒汁給你沾肉

薄切香蔥牛舌 $88
塩醬薄切牛舌彈牙,牛肉味濃郁

月見醬燒飯糰 $38

柚子梅素冷麵 $58

松葉蟹肉蟹膏拌飯 $88

海鹽菠蘿梳打 $38
露營杯邊沾滿海鹽,再混合菠蘿和梳打,涼透心

服務質素:8/10
環境舒適度:9/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
2023-06-13
2023-06-14 275 views
朋友話想食燒肉,search完記決定去火土試吓。裝修擺設到用露營做主題,喺鬧市都有Camping氣氛,見佢哋戶外位置,但係呢排落雨就應該冇開。餐牌上邊嘅選擇都唔少,除咗有燒肉類嘅豬牛雞之外,就算係內臟或者炸物小食都有提供!我就叫咗部兩款拼盤:全牛特選拼盤、豬雞特選拼盤同厚燒牛舌。全牛特選拼盤有五款牛肉部位:牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋、雪花牛小排。每一款都有唔同口感,牛三筋同牛小排油花豐富。牛舌加蔥夠惹味。牛肋肉同牛胸腹有嚼勁。可以配返店家自家製嘅燒肉汁/ 紅酒汁~ 豬雞特選拼盤有豚肋條、豚五花、松阪豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞胸軟骨拼盤嘅好處就係可以兩個人識到晒唔同嘅款式,豬頸肉爽口,雞腿肉嫩滑,雞胸軟骨比較少見,燒過香口又爽脆。牛舌切得厚厚的,將表面燒到香脆,剪成細塊就食得,入口勁重油香。叫咗生菜夾肉食嚟減低油膩感,仲叫咗個月見醬燒飯糰,超飽肚的。最後甜品類有雪糕!冰火口感有銅鑼燒鯛魚燒!大滿足!

我就叫咗部兩款拼盤:全牛特選拼盤、豬雞特選拼盤同厚燒牛舌。

全牛特選拼盤

最後甜品類有雪糕!冰火口感有銅鑼燒鯛魚燒!大滿足!
上個weekend終於去到呢間bookmark咗好耐嘅火土燒肉,入面環境超靚,每個角落都充滿咗露營嘅元素😍 鍾意打卡嘅朋友仔就啱哂,而食物質素都幾唔錯,特別推薦一樣令我意想不到好食嘅item,快啲睇埋落去😜🔸 燒肉拼盤 $378呢個拼盤都有唔少種類嘅肉😋 包括牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚助條、豚五花、雞腿肉,當中最鍾意係牛胸腹同豚五花,前者食落肉汁爆發,而且肉質夠軟腍;後者油脂滿滿,食落勁重油香,而且口感爽彈,好唔錯!🔸 椰菜火山胡麻沙律 $48份量滿滿嘅椰菜沙律可以喺食燒肉食到膩嗰陣清清口腔,而且椰菜切到好細,進食好方便,味道正正常常。🔸 明太子蟹棒 $58蟹棒切到大大粒,面頭沾滿咗明太子沙律醬,蟹棒本身係熟嘅,所以只需燒返熱佢就食得,入口啖啖肉,仲有明太子嘅香味,正!🔸 味噌蟹肉甲羅燒 $88甲羅燒通常都係我嘅必點item之一,佢呢度蟹膏嘅份量都好多下,蟹膏食落口好甘香!另外我哋仲叫咗個飯嚟撈,蟹膏撈飯食真係冇得輸🤤🔸 玉子海苔飯 $28呢個就係上面講嘅飯啦🤣 超大碗,面頭鋪上滿滿嘅紫菜,仲加咗隻生雞蛋添,不過撈埋一齊食啲紫菜就會腍咗啲,不過我志在用嚟撈蟹膏食,所以都好滿足😌🔸 月見醬

🔸 燒肉拼盤 $378

🔸 椰菜火山胡麻沙律 $48

🔸 明太子蟹棒 $58

🔸 味噌蟹肉甲羅燒 $88

🔸 玉子海苔飯 $28

🔸 月見醬燒飯糰 $38

登登登櫈!呢個就係我所講令我驚為天人嘅食物😳 估唔到佢個燒飯糰咁好食,佢燒到個飯糰外面小小脆mix小小煙韌,口感勁鍾意,撈埋蛋汁一齊食超夾😍

🔸 海鹽菠蘿梳打 $38

好特別🫢 係用咗露營嘅不鏽鋼杯嚟裝,杯邊仲沾上海鹽,入面又有大大塊菠蘿,清新解膩,夏天飲就一流!

🔸 靜岡蜜柑梳打 $52

雖然佢個樣似芬達,但飲落係有唔同嘅🤣 佢飲起上嚟係較清甜嘅,唔係芬達嗰種死甜,消滯就啱哂!

2023-06-12 249 views
露營風燒肉店🏕️ 餐廳裝修相當有心思,連裝飾同埋餐具都係露營會用嘅用品🤣 餐牌選擇都幾多,肉類、海鮮類、飯麵都樣樣有!/黑醋冰番茄沙律 $28/番茄又紅又大個🤩 食落好甜仲爆汁🍅 加埋黑醋酸酸地好開胃!/全牛特選拼盤 $458/拼盤一共有5款牛肉,全部望落都唔錯,油脂分佈幾好,個人最鍾意牛肋肉同埋薄切香蔥牛舌😆 佢d 牛肉本身味道好香口,醬料方面有紅酒醬同埋燒肉醬,我好鍾意佢個紅酒汁,味道好特別!有d 紅酒嘅酸同埋甘味中和返牛肉嘅油膩感,兩者加埋味道好夾!/燒野菜拼盤 $98/野菜又係一共有5款,食下燒肉再食下野菜又係可以中和下油膩感,推介燒秋葵同開玉米仔🤣好似冇試過燒秋葵黎食🤣原來都幾好食!/松葉蟹蟹膏拌飯 $88/黎個飯超好食😳 一黎到見到面頭係慢慢嘅蟹肉已經覺得好吸引!拌飯真係內有乾坤,下面嘅飯有好多蟹膏🤩 拌好之後直接成個鐵兜放落去燒6分鐘左右就食得!蟹膏味道好濃郁,仲食到啖啖蟹肉🦀️/完熟水蜜桃梳打 $52/ 海鹽菠蘿梳打 $38/飲品方面都唔錯,水蜜桃梳打水蜜桃味道濃郁,唔會覺得太假/ 太甜,另外一杯海燕菠蘿梳打同左露營鐵杯裝住幾有趣,杯邊仲有海鹽,所以每一啖都又鹹又甜咁幾得意

/黑醋冰番茄沙律 $28/
番茄又紅又大個🤩 食落好甜仲爆汁🍅 加埋黑醋酸酸地好開胃!
黑醋冰番茄沙律

/全牛特選拼盤 $458/

/燒野菜拼盤 $98/
燒野菜拼盤

/松葉蟹蟹膏拌飯 $88/
松葉蟹蟹膏拌飯

/完熟水蜜桃梳打 $52/ 海鹽菠蘿梳打 $38/
飲品方面都唔錯,水蜜桃梳打水蜜桃味道濃郁,唔會覺得太假/ 太甜,另外一杯海燕菠蘿梳打同左露營鐵杯裝住幾有趣,杯邊仲有海鹽,所以每一啖都又鹹又甜咁幾得意!

整體黎講,成個體驗幾特別有趣,晏晝去我見餐牌有lunch set 性價比都唔錯!如果夜晚黎或者天氣涼d 黎食仲可以選擇戶外嘅位置,應該更加有露營嘅感覺⛺️
黑醋冰番茄沙律
燒野菜拼盤
松葉蟹蟹膏拌飯
2023-06-11 342 views
呢間以露營主題為為主嘅燒肉餐廳,一直都bookmarked想去。位置好方便,喺尖沙咀K11,餐廳環境寬敞而且地方好大,裝修充滿特色同好有心思,餐廳門口同入邊都有好多帳篷,露營燈同各款露營用具/裝飾品,坐低甚至佢哋嘅餐具至枱櫈都用晒露營嘅用品,猶如置身營地,真係有去camping嘅感覺🏕️燒肉拼盤 ($378) 拼盤裏面有牛肋肉,牛舌,牛胸腹,豚助條,豚五花同雞腿肉,一次過可以試晒咁多種燒肉,而且份量夠晒兩個人食,我最鍾意牛舌,薄切有口感得來又有啲香蔥令食落更香濃,而牛肋肉牛胸腹油脂分布都幾平均,醃得亦入味海鮮拼盤 ($378) 裏面有兩隻大蝦,帆立貝,蠔同鮑魚,海鮮都好新鮮而且全部都大大隻,帆立貝同蠔都放滿蒜香牛油,呢個配搭雖然邪惡但係世一鮑魚咬落軟腍,而且夠新鮮所以唔使點任何醬汁都已經好鮮味,至於大蝦就啖啖肉,咬落彈牙爽口月見醬燒飯團($38) 飯團外層搽上月見醬汁,然後燒至香脆,帶有少少焦香味又外脆內軟,撈埋上面嘅生蛋黃一齊食,蛋汁融入飯團之後更加香濃,呢個係我食嘅日式飯團之中其中一個比較特別同印象深刻,簡單嘅飯團整得好食起來都可以好正食燒肉梗係要飲凍嘢,我哋嗌咗蘋果果汁酒同蜜瓜果汁

食燒肉梗係要飲凍嘢,我哋嗌咗蘋果果汁酒同蜜瓜果汁酒,清清甜甜咁幾容易入口,又襯晒燒肉
  • 月見醬燒飯糰
2023-06-09 1240 views
早已聽聞尖沙咀K11 Art Mall開咗哩間露營風嘅燒肉店,今日終於同朋友來試試🤩~超值得來一探究竟的餐廳,未入門已經感受到濃濃嘅露營風,內裡裝修闊落,以木色和黑色做主調。昏黃的燈光襯托出溫馨的氣氛,每張餐桌都以一盞營燈照亮,餐具、紙巾均為露營用具。更設有大面積的戶外空間,夜晚在戶外邊吃邊聊,真是十分愜意⛺️!另外特別要提負責我們枱的職員十分helpful,不僅幫忙燒宮崎和牛西冷,還解釋燒烤和食用的注意事項,整個氣氛令晚餐充滿儀式感👍🏻。▶️A5宮崎和牛西冷($368)仲大過個碟嘅和牛西冷,大理石紋非常均勻,口感軟嫩,經加熱融出的油脂更是鮮甜,有入口即溶的感覺。附壽喜燒汁及日本雞蛋醬汁,令牛味更濃郁。▶️阿波酢橘雞腿肉($78)講到燒肉,除咗牛類,識食嘅人士梗系要食雞啦!用中火燒至雞肉變熟,再將外層雞皮及雞肉燒至金香焦脆,好味得嚟外皮又可以鎖住部分肉汁,還有淡淡的青檸香氣,不錯不錯!▶️柚子梅素冷麵($58)出乎意料好味的一碗冷麵,首先賣相吸睛,冷面系紫紅色,由柚子梅素帶出酸酸甜甜的味道,又不會搶了麵的主角位置。冷麵也適合炎熱的夏天,算是完美搭配的一道菜。▶️黑醋冰番茄沙律($28)清新醒胃,

▶️A5宮崎和牛西冷($368)

▶️阿波酢橘雞腿肉($78)

▶️柚子梅素冷麵($58)

▶️黑醋冰番茄沙律($28)
清新醒胃,番茄略嫌不夠甜,但是黑醋又帶出清新酸味。貼心地已經整個去皮,外形十分逗趣,上面插上薄荷葉裝飾,打卡able!

▶️菠蘿雪山冰($88)
食完燒肉真的需要凍飲或者雪糕解膩,雪山冰也是一個好選擇,有抹茶和菠蘿兩款口味,我們選擇了清甜的菠蘿,非常refreshing,因烤肉帶來的油膩感全消。

▶️Crazy Rich IPA手工啤酒($58)/巨峰提子可爾必斯($38)
好驚喜這裡有手工啤酒選擇,未飲已經聞到澎湃的熱帶水果味,與IPA的苦味平衡,入口順滑,又吾會怕醉,特別推薦的飲品!巨峰提子可爾必斯則用露營杯奉上,又頗盞鬼~

• A5宮崎和牛西冷
  • 柚子梅素冷麵
聽過呢間以露營⛺️為主題嘅日式燒肉店好耐!今次終於有機會嚟k11食啦~整體而言無論環境、服務同食物質素好好!單點燒肉嚟講,肉類質素非常不錯!特別推介月見醬燒飯糰同埋生薑味噌味嘅豬頸肉!個人特別推薦:✨海鹽菠蘿梳打 $38杯邊沾上海鹽,加上甜甜嘅菠蘿梳打飲落鹹甜鹹甜真係好夏日,呢杯個人覺得好好飲!✨月見醬燒飯糰 $38呢個飯團係是日MVP!好 好 食!!!飯團面煎到好香煎,有啲接近飯焦嘅脆度!再加埋粒粒芝麻同蛋漿嘅香氣,真係超好食!同人share半粒後唔太夠喉勁想叫多粒嚟食🤣呢粒真係必食啊!!!✨全牛特選拼盤 $458拼盤有5款不同牛嘅部位,分別係牛三筋、牛胸腹、牛肋肉、雲花牛小排、薄切香蔥牛舌其實五款都好好味,個人最鍾意係牛小排同牛三筋~牛味頗濃郁,肉質亦好嫩,牛小排食落去有入口即化嘅口感~大推!✨黑醋冰蕃茄沙律 $28呢個凍蕃茄好juicy,加埋甜甜酸酸嘅黑醋汁超級夾啊~仲好解膩同消暑!!!✨松阪豬頸肉(生薑味噌)$98豬頸肉會有幾款口味可以揀,我哋揀平時比較少見嘅生薑味噌超 好 食!!!估唔到味噌同生薑咁夾!生薑味仲好出!調味恰到好處,唔會死鹹!豬頸肉肉質好好,肥瘦適中,食完唔會好膩
聽過呢間以露營⛺️為主題嘅日式燒肉店好耐!
今次終於有機會嚟k11食啦~
整體而言無論環境、服務同食物質素好好!
單點燒肉嚟講,肉類質素非常不錯!
特別推介月見醬燒飯糰同埋生薑味噌味嘅豬頸肉!

個人特別推薦:

✨海鹽菠蘿梳打 $38
杯邊沾上海鹽,加上甜甜嘅菠蘿梳打
飲落鹹甜鹹甜真係好夏日,呢杯個人覺得好好飲!

✨月見醬燒飯糰 $38
月見醬燒飯糰
呢個飯團係是日MVP!好 好 食!!!
飯團面煎到好香煎,有啲接近飯焦嘅脆度!
再加埋粒粒芝麻同蛋漿嘅香氣,真係超好食!
同人share半粒後唔太夠喉勁想叫多粒嚟食🤣
呢粒真係必食啊!!!

✨全牛特選拼盤 $458
拼盤有5款不同牛嘅部位,分別係
牛三筋、牛胸腹、牛肋肉、雲花牛小排、薄切香蔥牛舌
其實五款都好好味,個人最鍾意係牛小排同牛三筋~

✨黑醋冰蕃茄沙律 $28
呢個凍蕃茄好juicy,加埋甜甜酸酸嘅黑醋汁
超級夾啊~仲好解膩同消暑!!!

✨松阪豬頸肉(生薑味噌)$98
松阪豬頸肉(生薑味噌)
豬頸肉會有幾款口味可以揀,我哋揀平時比較少見嘅生薑味噌
超 好 食!!!
估唔到味噌同生薑咁夾!生薑味仲好出!
調味恰到好處,唔會死鹹!
豬頸肉肉質好好,肥瘦適中,食完唔會好膩土

🔹玉子海苔飯 $28
蛋黃+海苔+珍珠米飯係永遠不敗嘅組合🌞
個人推薦落少少枱頭嘅燒肉汁撈埋一齊食
味道即刻豐富好多,超加分!!

🔹月見雞肉棒 $78
月見雞肉棒
蛋黃醬油味道較甜,配上燒到好香嘅雞肉棒,不錯吃!

🔹活乳酸可爾必思 $38
全牛特選拼盤
松阪豬頸肉(生薑味噌)
月見雞肉棒
  • 海鹽菠蘿梳打
  • 松阪豬頸肉
2023-06-06 326 views
之前見哩間野好多人排,好難先book 倒位見佢最近少d人排,就同個fd 兩個人去試試,睇下點解咁多人排,係咪真係咁好食我地叫左個458嘅全牛拼盤再加玄米牛食到我地嘩嘩聲d 牛冇牛味,完全唔知食緊d 咩落肚,食到最後只係為左唔好哂野食先食埋d 牛相同價位嘅一人燒肉好食過佢地多多聲,真係好失望,難食到喊哩間野應該貴在佢嘅裝修,d 環境裝修係靚係chill 嘅,但d 牛真係好難食。總括而言哩間餐廳係可一不可再系列,唔會再黎
之前見哩間野好多人排,好難先book 倒位
我地叫左個458嘅全牛拼盤再加玄米牛
食到我地嘩嘩聲
相同價位嘅一人燒肉好食過佢地多多聲,真係好失望,難食到喊
總括而言哩間餐廳係可一不可再系列,唔會再黎
有冇諗過喺鬧市中都可以感受露營嘅樂趣?⛺️位於尖沙咀K11 Art Mall嘅「火土燒肉」幫到你🤟🏻以露營主題概念,室內Camping涼住冷氣大嘆燒肉,與朋友大口吃肉、舉杯暢飲🍻衝破對燒肉嘅想像,Chill嘆體驗😍.「火土燒肉」為ATUM Group旗下餐廳,所以裝潢都貫徹ATUM精緻美學💕餐廳門口已擺放露營帳篷,勁有feel🏕️內裡放滿專業露營用具,部份位置更有帳篷及露營椅,直頭同露營無分別🤪餐具全部都係露營專用,不得不佩服餐廳對細節嘅心思☺️.🔥全牛特選拼盤💰$458牛魔王必點拼盤✨內有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋、雪花牛小排,塊塊油花分佈均勻,色澤鮮艷😍特別稀有部位牛三筋,肉味非要濃郁,入口肉汁豐腴💦一次過可以私信唔同部位,大滿足🥰.🔥薄切香蔥牛舌💰$88揀咗蘋果味噌款式🍎牛舌肉質夠爽彈,味噌好入味,仲有陣陣蘋果香😙灑上蔥花後,增添香口😋.🔥阿波酢橘雞腿肉💰$78雞腿肉好嫩滑又多汁😍特別揀咗辛辣味噌,入口伴隨陣陣辣勁,好惹味🌶️.🔥月見醬燒飯團💰$38每次燒肉都食飯,今次狗狗新沂市整個飯團試吓🍙將已燒好飯糰面頭放上生蛋黃,拌勻後除咗有飯焦香口,更有蛋香🍳.🔥玉子海苔飯💰$28滿佈紫菜、中

🔥全牛特選拼盤

🔥月見醬燒飯團
💰$38

🔥玉子海苔飯
💰$28
滿佈紫菜、中間放上蛋黃🍚 一口燒肉一口飯,無比幸福🥰

🔥黑醋冰蕃茄沙律
💰$28
原隻蕃茄呈上🍅蕃茄碌定皮,食落好方便🫶🏻加上黑醋&紫洋蔥,酸酸甜甜好開胃😋

首次嘗試露營燒肉,非常特別體驗😎唔講真係以為去咗露營,涼住冷氣好爽😆而且抽風做得好好,食完都唔會一陣味🌀鍾意食燒肉嘅唔好錯過😌
薄切香蔥牛舌
阿波酢橘雞腿肉
  • 月見醬燒飯糰
2023-06-06 93 views
真是讓我留下了深刻的印象。這裡的菜式豐富多樣,讓人無法抵擋,而且味道也相當美味。首先,我點了他們的燒肉拼盤。這個拼盤包含了各種口感豐富的燒肉,有嫩嫩的牛肉、多汁的豬肉以及美味的雞肉。每一塊肉都經過了精心的調味和烤製,吃起來鮮嫩多汁,入口即化。搭配上他們特製的燒肉醬,更是讓整個口味更加豐富。接下來,我試了他們的月見醬燒飯糰。這個糯米飯糰外皮金黃酥脆,內裡則是鮮嫩的肉丁和香濃的月見醬。吃起來口感層次分明,味道香濃可口。這是一道既簡單又美味的小吃,讓我吃得津津有味。最後,我點了他們的全牛特選拼盤。這個拼盤主要是以各種不同部位的牛肉為主,包括牛柳、牛腩和牛腱等。每一塊牛肉都經過了精心的挑選和處理,烤製出來的口感極佳,肉質鮮嫩多汁。搭配上他們獨特的調味料和醬汁,更是讓這道拼盤的風味更上一層樓。

2023-05-26
Type of Meal
Dinner
上星期落雨去不成的露營,只好延後。但為左感受一下露營感,找左一間以露營為題的燒肉店代替住先。餐廳全場都以「露營」為題。裝飾、配置、所有枱櫈、餐具、紙巾袋,置物架、燈都係露營用品。非常CHILL的一個環境。讓我地置身於露營的氛圍中。同時亦非常igable除左室內的部分,還設有室外的部分。晚上涼涼地,同朋友係出面吹下水,飲下啤酒一流。因為外面的環境都非常有氣氛,有營火、營和幾多不同種類的位置供你多人或三五知已吹水聚一聚。餐廳以QRCODE 下單,選擇多。最後我地叫左以下食物。1.燒肉拼盤($378)燒肉拼盤有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚助條、豚五花和雞腿肉。可配上旁邊的兩款醬汁,燒肉汁和紅酒汁,個人喜歡沾上紅酒汁,但其實都腌製得夠味,可以不同沾汁。薄切牛舌:有香蔥在面,非常爽口。牛肋肉:牛肋肉是肋骨附近的肉。油脂分佈豐富,肉味較濃郁牛胸腹:牛的胸部到腹部的位置。肉質結實帶點油脂。豚助條:有驚喜,肉質有口感。豚五花:有滿滿嘅油脂感,且有好香的炭燒味雞腿肉:嫩滑。2.七味芝麻吞拿魚燒($138)第一次見有吞拿魚的燒烤,於是同朋友叫了試一試。吞拿魚腌製得夠味,帶有魚香和咸香味。外脆脆的,內軟軟的,非
上星期落雨去不成的露營,只好延後。

但為左感受一下露營感,找左一間以露營為題的燒肉店代替住先。

餐廳全場都以「露營」為題。
非常CHILL的一個環境。
讓我地置身於露營的氛圍中。同時亦非常igable

除左室內的部分,還設有室外的部分。
晚上涼涼地,同朋友係出面吹下水,飲下啤酒一流。

餐廳以QRCODE 下單,選擇多。最後我地叫左以下食物。
燒肉拼盤

1.燒肉拼盤($378)
燒肉拼盤有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚助條、豚五花和雞腿肉。

燒肉拼盤

薄切牛舌:有香蔥在面,非常爽口。

牛肋肉:牛肋肉是肋骨附近的肉。油脂分佈豐富,肉味較濃郁

牛胸腹:牛的胸部到腹部的位置。肉質結實帶點油脂。

燒肉拼盤

豚助條:有驚喜,肉質有口感。

豚五花:有滿滿嘅油脂感,且有好香的炭燒味

雞腿肉:嫩滑。

燒肉拼盤

2.七味芝麻吞拿魚燒($138)
第一次見有吞拿魚的燒烤,於是同朋友叫了試一試。

七味芝麻吞拿魚燒

吞拿魚腌製得夠味,帶有魚香和咸香味。外脆脆的,內軟軟的,非常香口。

七味芝麻吞拿魚燒

3.牛油燒廣島蠔($78)
廣島蠔新鮮,有3隻。
職員提示只需燒3分鐘,配有大量的牛油和蒜粒,非常惹味。

4.松葉蟹肉蟹膏拌飯($88)
職員提示只需燒9分鐘,需燒拌混,然後再燒。

松葉蟹肉蟹膏拌飯

滿滿鮮甜的蟹肉絲,配上豐富甘香的蟹膏。
松葉蟹肉蟹膏拌飯

加上軟滑的鵪鶉蛋和日本的米飯,甜甜的蟹味滲在每一口飯內。最段還有少少香脆的飯焦,非常有口感。大推
松葉蟹肉蟹膏拌飯

5.月見醬燒飯糰($38)
燒飯團有小驚喜。
薄薄的一層焦脆,甜甜的醬汁配上蛋黃,
雖然普通,但好正!同朋友爭住食,哈哈。
2023-06-05