Restaurant: Hidden和洋食屋
Info:

𝐼𝐺@62.𝑙𝑜𝑦𝑎 ❣︎ 環境充滿日系風格微昭和感同現代木系結合望落舒服不過時✨亦有種文青感另一邊擺左部桌球枱🎱除左食仲有得玩😂食物都偏向日系有小食·炸物·串燒·主食·甜品同特飲食物質素唔錯 如果想搵個地方舒服hea下傾下計呢到係一個好選擇🥴👍🏻♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.7/5 🍚親子三文魚茶漬飯 $118米飯吸收哂湯水的精華😍拌埋飯面的脆脆同wasabi咪道層次好豐富🫶🏼🍚炭烤原條鰻魚蛋包飯 $128超大條鰻魚omg!😱😱😱好似手臂咁長!米飯係炒過 粒粒乾身帶茄香鰻魚表面用炭烤烤到焦香超吸引✨🍢翠玉瓜串燒$18厚薄適中 燒得岩岩好唔會燒到乾哂👍🏻🍹柚子雪葩梳打(日本雪糕使用) $38好清新好岩夏天飲🥰
𝐼𝐺@62.𝑙𝑜𝑦𝑎

• 炭烤原條鰻魚蛋包飯
  • 柚子雪葩梳打
  • 親子三文魚茶漬飯
2023-06-26 42 views
估唔到九龍灣工廠大廈,入面會有間日式Cafe~《Hidden 和洋食屋》有得食,又有game 玩~呢度有部街機~同有好多唔同類型既board game ,比客人任玩~重有標機可以掉下標~不過呢個要收費既~cafe 依家有個prom $128,買枝豆送生啤任飲🍺啱哂一大班朋友嚟玩~今次我揀左厚切A4黑毛和牛三角腩 $168,加追左秘製蔥醬薄切牛舌、厚切牛舌(半份)$58明太子蟹肉虎蝦意粉$128 虎蝦都幾大隻~有一隻手掌咁大~一粒粒既明太子味道好出~同蟹肉好夾~口感有豐富鮮味~👍🏻

明太子蟹肉虎蝦意粉$128
虎蝦都幾大隻~有一隻手掌咁大~
一粒粒既明太子味道好出~同蟹肉好夾~口感有豐富鮮味~👍🏻
Hidden和洋食屋係德福廣場附近一間昭和風餐廳,主打和洋美食。另提供 board game、飛標、街機比食客玩,一班frds上黎食最arm!🌇裝修:昭和日系風,黃燈木調,牆上貼滿日本風的poster,播埋日本音樂!🫶黑毛和牛壽喜燒 $148+$40🍱加左$35轉套餐,包味噌蜆湯、和風桃子酷沙律、珍珠飯無限添(再加$5轉稻庭鳥冬)和飲品,整個套餐有好多野,好飽😌🍱鍋内有基本壽喜燒材料,包括蔬菜、豆腐、蟹柳等等。🍱味道中規中矩,A4黑毛和牛就唔好expect好頂級嘅和牛,但整體對得住價錢👍🫶明太子蟹肉虎蝦意粉 $128🍱虎蝦都幾大隻,蝦肉爽口🍱意粉沾滿左明太子和蟹肉,頗有質素的意粉,nice!🎆整體:食物質素不錯,又有咁多野玩,會想再約朋友上黎。可惜係當日的員工都係一檯玩,飲住酒有講有笑,有少少大聲,令客人未必想坐得耐,遇唔遇到一個情況睇彩數啦🙈------------------------------👅味道⭐️⭐️⭐️⭐️📸打卡⭐️⭐️⭐️🌃環境⭐️⭐️⭐️⭐️💸性價比⭐️⭐️⭐️⭐️💰人均:$150😎Encore指數:85%

🫶黑毛和牛壽喜燒 $148+$40
🍱鍋内有基本壽喜燒材料,包括蔬菜、豆腐、蟹柳等等。

🫶明太子蟹肉虎蝦意粉 $128
🍱虎蝦都幾大隻,蝦肉爽口
🍱意粉沾滿左明太子和蟹肉,頗有質素的意粉,nice!

👅味道⭐️⭐️⭐️⭐️
😎Encore指數:85%
A4黑毛和牛壽喜燒套餐
A4黑毛和牛壽喜燒套餐
2023-06-22 30 views
放工同朋友去咗一間位於九龍灣嘅Cafe,間餐廳都幾大,坐得舒服!呢間絕對係同朋友放鬆嘅好地方,有好簡單容易上手嘅Boardgame,有得篤波、打機、掟飛鏢,有得食又有得玩,店員熱心向我哋介紹boardgame,唔識玩嘅話可以請教佢地,遊戲機有成300款game, 可以同朋友對戰,呢間cafe好適合一班朋友聚會!嘢食都有好多選擇,我嗌咗個蟹子帆立貝茶漬飯,朋友嗌咗個漢堡包,味道都幾好食,帆立貝好大粒,飯量好多,食到好飽!

2023-06-21
$130 (Dinner)
在九龍灣的Hidden和洋食屋又真的頗為隱蔽,不上來都不知道這裡有這麽一大家cafe!除了不同board games可隨意帶回座位玩,最厲害的是他們有飛鏢甚至桌球,這兩項可付費遊玩。喜歡喝啤酒又能喝得多的話,點這個$128的枝豆後可以無限飲生啤,兩三杯已經回本。食物主要以日式為主,沒想到可以同時吃火鍋及烤肉,套餐價錢都是一百多不算貴,追加小食也只需20多元。一鍋一烤,上菜速度頗快,多項食物放滿整桌就是開心。到底先吃甚麼好呢?還是按次序,先喝有大顆蜆肉的足料味噌湯、然後來個爽脆蔬菜沙律開開胃口。芝麻雞翼 $28即點即炸,上菜既熱騰騰又香噴噴。咬下香口酥脆的外皮後,緊接著就是滑嫩多汁的雞肉,正。牛舌兩食 $128我和男友都是牛舌愛好者,一看到這款有齊薄切及厚切的牛舌當然秒選啦!一大團薄切牛舌及疊了三層的厚切牛舌,柔和的粉色,實物甚至比參考圖更吸引。在燒熱的石板上先用牛脂抹上一層油再燒就沒那麽黏。薄切牛舌很快烤熟,配上隨附的秘製蔥醬味道更香。厚切牛舌的質感既爽又嫩,在口中緩緩感受牛味及肉汁是一大享受,配白飯吃甚適合。日本元氣雞肉壽喜燒 $108鍋底本身已經份量十足,香甜的壽喜燒湯下佈滿大量蔬

芝麻雞翼 $28
芝麻雞翼

牛舌兩食 $128
牛舌兩食

日本元氣雞肉壽喜燒 $108
鍋底本身已經份量十足,香甜的壽喜燒湯下佈滿大量蔬菜及菇菌類,讓湯愈煮愈清甜。還有一大條蟹棒也不能忽視,兩人的話已經很夠吃。

雞肉雖在解凍狀態,但色澤仍是十分粉嫩,脂肪部分又不多。

最好煮全熟才吃,肉質還是爽口帶嫩,一點都沒有粗糙的不適口感,加上甘香的味道很讚。在清甜的湯煮個稻庭烏冬(+$5)就最適合不過了,生蛋就直接用來拌滑溜的烏冬吃。
日本元氣雞肉壽喜燒

套餐份量十足,食材豐富又高質,超抵食!所以餐飲要熱玄米茶就足夠了。
2023-06-07
芝麻雞翼
牛舌兩食
日本元氣雞肉壽喜燒
2023-06-19 1053 views
平時去megabox都無留意到原來里個位有間樓上cafe,位置隱世,但係好日系🤣仲要係vintage日系,好特別!!最正係佢有好多board game,桌球(收費),同有機打🤭夠哂玩一晚啦!竟然有得壽喜燒同燒肉食😝唔算貴$150內有得食!北海道千歲豚肉壽喜燒 $108好抵食!!原個煲上㗎!而且入面勁多菜,豆腐,蟹棒,冬菇,金菇,芋絲😝就咁都好豐富!!仲有一碟豚肉同生蛋另上,豚肉肥瘦均勻,勁靚,好新鮮,唔梅,食落好爽口!生蛋就可以係我最愛做法,將肉點落去😆正呀!!略略覺得湯底唔算夠味,食開濃味啲,食唔到個甜味🙈但係性價比好高👍🏼原條鰻魚蛋包飯 $128都係見好多人推就試下🤭見到嘅時候,心諗大條到咁嘅個鰻魚!!仲要勁厚肉😆大滿足吖!蛋包飯入面係落咗茄汁炒嘅飯👍🏼同個炒蛋match!勁多鰻魚汁送蛋送飯,好好食🤤黑松露沙律醬薯條 $42見到份量唔算多,但係脆卜卜,明顯係即叫即炸👍🏼黑松露醬多啲就好啦🤭平時食薯條都係食醬多😆

竟然有得壽喜燒同燒肉食😝唔算貴$150內有得食!

北海道千歲豚肉壽喜燒 $108

原條鰻魚蛋包飯 $128

黑松露沙律醬薯條 $42

• 炭烤原條鰻魚蛋包飯
2023-06-16 32 views
九龍灣多野食,尼家樓上舖,自成一角,靜靜地,好岩食下飯,傾下計。這家賣點係有得打機又唔駛$,可以消磨下時間,又可以雙打,game 又多。另外就係可以打桌球。80蚊一個鐘,消費滿500蚊可以玩多一個鐘 ,都幾抵玩,冇諗過有得食,有得玩。座位唔算好密,靜靜地,舒服。叫左個牛肉壽喜燒,好滿意,唔會太鹹,味道剛剛好好,真係冇失望,D肉唔肥,可以加生雞蛋,白飯任裝,一定夠飽,而雞泡魚乾亦好野味。我最中意雞翼,夠脆,味道剛剛好,只可惜太飽,如果唔係真係想叫多份。紅豆冰好靚,夠味又唔會太甜,總括嚟講,都係一個好好既體驗,會再嚟。
  • 雞翼
2023-06-14 33 views
在九龍灣揾地方食晚餐時發現. 📍Hidden📍, 裝潢充滿東洋風, 提供餐點外仲有card games 同桌球玩. 最啱放工後鬆一鬆! 佢現在仲有”買枝豆.送啤酒”推廣🥳🥳🥳, 叫一客枝豆即有免費啤酒, 簡直係Happy Hour 超值之選. 👍😬🍭石燒厚薄切牛舌套餐🐮薄切牛舌排成花狀, 好有心思.厚切牛舌則厚度如牛舌扒, 入口爽彈, 油花肉汁滿滿, 再配跟餐嘅脆爽沙律菜,蜆仔味噌湯,白飯任添. 好滿足!!🍭壽喜燒豚肉鍋套餐🐽🐷湯底咸甜適中, 鍋內嘅蔬菜,豆腐,鮮冬菇吸滿湯汁, 再加略帶油花嘅豚肉, 整鍋壽喜燒好惹味啊!仲有,仲有,店員小姐姐好親切, 介紹餐牌十分清楚, 行動爽快專業, 讚!好食❤️❤️❤️❤️🖤抵食❤️❤️❤️❤️🖤📍 Hidden 洋食屋九龍灣常悅道20號環球工商大廈8樓4號舖

🍭石燒厚薄切牛舌套餐🐮

🍭壽喜燒豚肉鍋套餐🐽🐷

好食❤️❤️❤️❤️🖤
抵食❤️❤️❤️❤️🖤

📍 Hidden 洋食屋
九龍灣常悅道20號環球工商大廈8樓4號舖

2023-06-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$160 (Dinner)
2023-06-12 49 views
前陣子和老婆在九龍灣逛街,經過商廈區時,發現有很多好野食🤩因為我倆行得很攰,便選擇一間不限時的樓上餐廳醫肚,relax下😚-甫進入店內,會看見牆身貼滿很多懷舊的日本海報,配合一直播放的日語音樂,已大概知道這是一間日式餐廳🤩餐廳主打日本菜和少量西菜,日式有石燒和牛、茶漬飯、壽喜燒火鍋、串燒和其他地道小食🤤西式有意粉、漢堡和薯條,各有各特色😋除了美食吸引外,遊玩設施是一大亮點,桌球、飛鏢和各種卡牌遊戲都可以隨意使用,有得食,有得玩,這裏絕對是一個和親朋好友來enjoy的好地方👍🏻餐廳現正推廣,凡惠顧晚餐的情侶可免費拍攝一張即影即有相片,留下難忘的回憶😍-1️⃣明太子蟹肉虎蝦意粉 $128虎蝦很新鮮大隻,肉色雪白,食落彈牙美味😋意粉質感煙靭,上碟時被滿滿的明太子醬蓋過,看到也很有食慾🤤當你一口吃下意粉,有時會吃到一絲絲蟹肉,味道更覺豐富和鮮甜,正🤩-2️⃣石燒牛套餐 $203套餐共有4款供選擇(厚切北海道千歲豚肉、秘製京蔥醬薄切和厚切牛舌、厚切A4黑毛和牛肩胛肉眼和厚切A4黑毛和牛三角腩)🤤我們選了三角腩,原因是油脂較多,肉質嫩滑,輕輕一煎已散發濃烈的牛肉香味,最啱配碗白飯食🥰隨餐附送一碗味噌蜆湯和

1️⃣明太子蟹肉虎蝦意粉 $128

2️⃣石燒牛套餐 $203
套餐共有4款供選擇(厚切北海道千歲豚肉、秘製京蔥醬薄切和厚切牛舌、厚切A4黑毛和牛肩胛肉眼和厚切A4黑毛和牛三角腩)🤤我們選了三角腩,原因是油脂較多,肉質嫩滑,輕輕一煎已散發濃烈的牛肉香味,最啱配碗白飯食🥰隨餐附送一碗味噌蜆湯和柚子醋沙律,作為解膩是最好不過👍🏻不得不提的是加了$20的柚子雪芭梳打特飲,雪芭來自日本,香甜清新,溝埋梳打和底部的柚子蜜,喝起來不會太甜,因為有相應的冰中和甜度,夏天飲是超爽的😝
以前要去樓上 cafe 第一時間就諗起登打士街。呢幾年大家都少咗聚,好似連邊度有得 book 場都唔知!本來想喺德福廣場附近搵間昭和風嘅餐廳食個飯,點知唔打唔撞去咗間有 board game 、飛標🎯、街機同桌球🎱玩嘅工廈餐廳。雖然多嘢玩,但唔似酒吧咁嘈,有啲似樓上 cafe 可以包場搞私人 party,但裝修同食物又似普通餐廳,好似每樣長處都有啲,💯都幾特別!餐廳嘅燈光好 warm,牆上貼滿日本風嘅 poster,氣氛好特別,而食物方面走和洋路線,有石燒A4黑毛和牛同壽喜燒,仲有茶漬飯、蛋包飯同意粉,價錢算係中高價位,同紅葉茶屋差唔多。🥰特別嘅係 Happy Hour 只要$128叫毛豆,就可以任飲 sapporo 啤酒🍻,好啱 happy Friday 同班 friend 放鬆下!🍲親子三文魚茶漬飯 $118唔係講笑,我係畀呢個飯吸引過嚟!事關呢幾個星期牙痛反反複複,就係要想啲易吞嘅嘢。呢個茶漬飯嘅飯素有啲脆脆,加埋三文魚籽,冧得嚟又有少少口感,香煎三文魚好大件,香口但唔會太熱氣,入面唔會過熟,仲好嫩滑,整醉撈埋飯真係唔錯,絕對係牙痛恩物!哈哈~🍖石燒厚切A4黑毛和牛三角腩 $16

🍲親子三文魚茶漬飯 $118

🍖石燒厚切A4黑毛和牛三角腩 $168
識我嘅人都知我係牛魔王,可惜今次只可以睇住人食!放舊和牛牛油上石燒嗰陣已經勁香,厚切三角腩片片油花都好均勻,睇到都知係入口充滿油香,勁軟腍嗰種,啲配菜仲有三色椒、翠肉瓜同冬菇,都幾新鮮。問佢覺得咩味,人哋只係識話好好味,不停食,一塊都唔留畀我!!!加$35轉套餐,有柚子醋沙律、麵豉湯、白飯同玄米茶。
麵豉湯
麵豉湯入面有蜆肉,都幾足料鮮甜!下次再嚟,我一定要食到呢份石燒和牛!

2023-06-05
麵豉湯
1K
在這家日式居酒屋🏮內,除了相當高質的日式食品外,還有桌球🎱,飛鏢,遊戲機🎮,桌遊等玩意,今晚就看見一家大小各自玩得很開心,超有氣氛環境不如說是遊戲種類吧桌球🎱 $800消費可免費玩/$80一局飛鏢 $5 一局!遊戲機🎮 桌遊 免費!當天我就看到一家大小都能各自找到樂趣此外,餐廳還提供$128買枝豆+任飲啤酒的套裝,喜歡喝啤酒的不妨一試!服務店員很多,也相當有禮貌出品日本元氣雞肉壽喜燒$108今天晚上胃部有點不適,就不吃和牛了,選了比較清的雞肉火鍋🍲光是這份火鍋應該已經很夠飽,轉不轉套餐很個人火鍋裏面的材料大都是未熟, 證明不是預製的下品耐配料質素都甚高, 比如豆腐、鮮冬菇、黃芽白、紅蘿蔔、白蘿蔔、金菇、唐蒿等,都是入口鮮甜的高品欣。再加上一棵壽喜燒必備的生雞蛋🥚用以包裹肉類吃完肯定非常飽雞肉有足足七顆,而且厚度十足,外皮也相當薄而不肥, 入口帶鮮雞肉的清新,份量也絕對不少,不會是只有菜沒有肉的慳皮作品,值得一讚+$35轉套餐套餐加入了味噌蜆湯,和風柚子醋沙律,稻庭烏冬(加$5 ),玄米茶這裏面就比較普通, 除了稻庭烏冬的質素相當不錯外!這個版本的高質烏冬口感煙韌,跟壽喜燒是絕配!除此以

不如說是遊戲種類吧

桌球🎱 $800消費可免費玩/$80一局
飛鏢 $5 一局!
遊戲機🎮 桌遊 免費!

當天我就看到一家大小都能各自找到樂趣

店員很多,也相當有禮貌

出品

日本元氣雞肉壽喜燒$108
今天晚上胃部有點不適,就不吃和牛了,選了比較清的雞肉火鍋🍲
光是這份火鍋應該已經很夠飽,轉不轉套餐很個人

火鍋裏面的材料大都是未熟, 證明不是預製的下品
吃完肯定非常飽

+$35轉套餐

除此以外,店家還提供一種非常高質而濃稠的芝麻醬, 加上Tabasco 跟七味粉,味道很不錯

值得一試的高質遊樂餐廳!
2023-06-08 53 views
天氣咁熱🔥🥵☀️真係唔想出街玩😖😖但係冇理由星期六都喺屋企頹廢,要有啲唔熱,有得玩,可以一大班人一齊嘅地方啦😝😝今次就同朋友去咗九龍灣嘅樓上舖,入面有齊晒唔同種類嘅game,仲有我最鍾意嘅飛鏢😝😝北海道千歲豚肉鍋($108)+$35可以轉套餐呢度嘅壽喜燒份量好多,一個人係食唔晒嘅如果有好多朋友去就可以嗌兩個錯歲再加其他餸,又可以還書又有得食食到唔同種類嘅食物📍 九龍灣常悅道20號環球工商大廈8樓4號舖

北海道千歲豚肉鍋($108)
+$35可以轉套餐
呢度嘅壽喜燒份量好多,一個人係食唔晒嘅

📍 九龍灣常悅道20號環球工商大廈8樓4號舖
2023-06-03
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
▫️集齊飛標🎯、board game🎲、街機🎮同桌球🎱 嘅和風cafe🤩 岩晒一大班朋友黎gathering🥳 店員們都好friendly,好主動介紹遊戲同非常歡迎食客去玩😆 係消遣一流又超relax嘅餐廳🫶🏻🥩 A4黑毛和牛壽喜燒 $148▫️估唔到樓上cafe都有A4和牛食😮 望落肥瘦分佈均勻,色澤夠靚👍🏻 淥幾秒就食得,牛味濃郁又軟滑🐮▫️用上甜甜地嘅壽喜燒湯底寧舍開胃😋 配料有豆腐、菇類🍄、蘿蔔🥕、芋絲、娃娃菜等,夠晒豐富又索湯🍲🍱 鍋物+$35就可以轉套餐非常抵食👍🏻〰️ 和風柚子醋沙律夠新鮮🥗〰️ 味噌蜆湯有大大粒蜆肉好足料😍〰️ 仲可以珍珠飯無限添🍚😮 不過我就+$5轉左稻庭烏冬,估唔到有2餅烏冬咁大份😳〰️ 餐飲揀左玄米茶好清香🍵🦐 明太子蟹肉虎蝦意粉 $128▫️兩大隻香烤虎蝦,肉質彈牙啖啖肉🤤 意粉仲加左明太子提升鮮味🍝🍻 餐廳仲有$128買枝豆送生啤無限暢飲4小時優惠😍 一班朋友邊玩邊飲邊吹水夠晒盡慶🎉🍺💵 餐廳不設加一🥰 所有board game同街機免費任玩😍 另外飛標$5/局🎯 及桌球$80/hr🎱

🥩 A4黑毛和牛壽喜燒 $148

🍱 鍋物+$35就可以轉套餐非常抵食👍🏻
〰️ 和風柚子醋沙律夠新鮮🥗
〰️ 味噌蜆湯有大大粒蜆肉好足料😍
〰️ 餐飲揀左玄米茶好清香🍵

🦐 明太子蟹肉虎蝦意粉 $128

#九龍灣 常悅道工商廈為主 一到夜晚真係好似冇幾多餐廳咁不過今次俾小編搵到間隱藏於工商廈嘅日系餐廳裝潢係日式復古風 除咗食野仲有 #桌球枱 🎱 同card game 好玩🥳#串燒 #秋葵 $18加咗少少醬汁燒 所以一啲都唔乾#唐揚池魚仔 $58炸得好香口 炸粉夠哂薄身所以食落啖啖肉👍🏻份量都唔少 食極都食唔完😅#牛油帆立貝蟹籽茶漬飯 $118兩大粒帆立貝 上面一大堆蟹籽白飯加上飯素 紫菜條 加上茶漬湯 撈埋蟹籽食落多重口感😋😋#明太子蟹肉虎蝦意粉 $128個明太子醬好creamy 撈埋蟹肉 爽口得嚟仲啖啖蟹肉兩大隻虎蝦煎香 再上碟#巨峰乳酸梳打 $20夠哂巨峰提子🍇呢個選擇永遠都咁好飲#柚子雪葩梳打 $38選用日本柚子雪糕 仲有啲柚子肉係入面😋柚子蜜加上梳打 記得攪勻先好飲柚子蜜剛剛好 唔太甜 又夠柚子味

#九龍灣 常悅道工商廈為主 一到夜晚真係好似冇幾多餐廳咁

選用日本柚子雪糕 仲有啲柚子肉係入面😋
柚子蜜加上梳打 記得攪勻先好飲
柚子蜜剛剛好 唔太甜 又夠柚子味
2023-06-01
$180 (Dinner)
唐揚池魚仔
柚子雪葩梳打  &  巨峰乳酸梳打
2023-05-30 53 views
之前放工去咗公司隔黎嘅「Hidden和洋食屋」食咗個晚飯。餐廳裝修走昭和復古風,同埋有少少樓上Cafe feel。餐廳有提供board game、桌球同飛鏢機。board game就免費借來玩,桌球同飛鏢就會另外收費。晚飯我就叫咗豚肉壽喜燒+套餐、飲品轉成特飲柚子梳打配雪糕。套餐包括沙律、味噌湯、飯同飲品。我自己就+$5將飯轉烏冬。壽喜燒入面有非常多蔬菜,應該差唔多有一棵白菜。不同嘅菇類、豆腐、蔥、等等。豬肉片都有好多塊。個人覺得個汁嘅調味淡咗少少,可以加麻醬調味。其實呢個份量加烏冬都差不多夠兩個人食,個人建議食量偏細或者正常嘅女士唔需要加套餐。柚子梳打配雪糕:柚子蜜加梳打水,另外配上日本嘅雪糕非常適合夏天,而且唔會太甜。非常推介。
之前放工去咗公司隔黎嘅「Hidden和洋食屋」食咗個晚飯。
晚飯我就叫咗豚肉壽喜燒+套餐、飲品轉成特飲柚子梳打配雪糕。
套餐包括沙律、味噌湯、飯同飲品。我自己就+$5將飯轉烏冬。