Restaurant: High Castle
Info:

今日上午同朋友去旺角辦理完文件,大概11:30左右未食早餐,所以就係附近搵下有乜好食。位於通菜街鴻光商場入口右側,發現一間以特色漢堡為主打之新店「高堡」。目測全店約二十多個座位,以卡座主,餐廳感覺舒服企理,而且餐牌介紹之漢堡非常吸引,所以即管又試下新店。除主打幾款漢堡堡長期供應外,亦有期間限定嘅漢堡。此外,餐廳並提供有飯及意粉,並以日式風格為主,另有一些特色少食。無論[廚師推介]、[精選午餐]定[下午茶餐],價格都很合理。我選了廚師推介嘅《牛肉漢堡》($80),麵包香軟,牛肉漢堡超厚,入口牛味濃香而肉嫰,配有煙肉及煎蛋,再加上生菜絲、蕃茄片及千島醬,非常豐富。千島醬微酸開胃而不油膩,絕對超值又好味。漢堡並附送日式麻醬沙律及薯條,凍飲只需加$3。朋友選了《蒲燒鰻魚》($65),亦相當吸引,配有煎太陽蛋及什菜。兩大片鰻魚,蒲上紫菜絲,有足一條鰻魚份量。飯軟硬適中,加上惹味鰻魚汁,整體不錯。漢堡的確十分出色,個人非常推薦,喜歡漢堡朋友仔一定要試。新店更特設新張優惠,學生及從事醫護再減$5,認真值得大家支持。

牛肉漢堡
薯條、沙律

2022-11-21
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
牛肉漢堡
薯條、沙律
  • 午前牛肉漢堡
2022-11-22 31 views
同朋友仔行旺角, 好隨意咁搵食, 見到間新開張的餐廳飲品免費, 於是便貪新鮮入內試下。叫左個竹炭軟殼蟹牛油果醬漢堡 ($108) & 香煎帶子意粉 ($128)一齊食, 另每人加一杯利賓納梳打水。個竹炭軟殼蟹牛油果醬漢堡好有驚喜, 外觀已經好吸睛, 個竹炭包值得一讚, 外層脆口, 包身軟屬, 包面仲有芝麻粒, 正! 軟殼蟹又熱又香脆, 加埋凍的牛油果醬、生菜、蕃茄同芝士, 成個包充滿冷、熱、脆、軟4個層次, Juicy 又好味, 值得ENCORE. 店主仲好細心預備膠手套, 唔怕食到成手污漕,再比多個GOOD! 至於香煎帶子意粉就相對遜色, 主要係意粉OVERCOOK, 偏腍無口感, 個汁亦唔係好突出, 似食緊卡邦尼意粉, 幾粒帶子都煎得OK, 朋友認為$128 這個價錢有點貴😅大家經過不妨試下

大家經過不妨試下
2022-11-15 35 views
今日同朋友黎到旺角大家都係漢堡愛好者經過見到呢間新開既漢堡店就決定入去試下餐牌好多選擇,有牛豬雞魚既漢堡全部都好吸引店家非常窩心地提供手套,等客人可以盡情享用漢堡竹炭雙層牛肉漢堡有齊雙層牛肉,煙肉,芝士,煎蛋,蕃茄,生菜,千島醬超豐富,口感好多層次一咬漢堡既肉汁就爆出黎好滿足牛肉新鮮肉味濃,加上煎蛋既蛋漿芝士做到拉絲效果,融度剛剛好味道好惹味照燒汁豚肉漢堡豚肉係另一種風味好軟熟,照燒汁好開胃都係一個高質既漢堡蜂蜜芥末炸雞炸得剛好,外脆內軟配上蜂蜜芥末醬好夾
今日同朋友黎到旺角
大家都係漢堡愛好者
經過見到呢間新開既漢堡店
就決定入去試下

餐牌好多選擇,有牛豬雞魚既漢堡
全部都好吸引

店家非常窩心地提供手套,等客人可以盡情享用漢堡

竹炭雙層牛肉漢堡

有齊雙層牛肉,煙肉,芝士,煎蛋,蕃茄,生菜,千島醬
超豐富,口感好多層次
一咬漢堡既肉汁就爆出黎
好滿足
牛肉新鮮肉味濃,加上煎蛋既蛋漿
芝士做到拉絲效果,融度剛剛好
味道好惹味

照燒汁豚肉漢堡

豚肉係另一種風味
好軟熟,照燒汁好開胃
都係一個高質既漢堡

蜂蜜芥末炸雞

炸得剛好,外脆內軟
配上蜂蜜芥末醬
好夾
2022-11-10 34 views
今日經過通菜街,想食漢堡包,咁岩見到呢一間新開的漢堡店,正在做宣傳,新張期間送野飲。而且店內提供不同的食物,有意粉,飯,漢堡包,小食和特飲。餐廳座位舒服,空間闊落。1.炸雞漢堡( $80 )炸雞漢堡大大份,鬆軟的包內包含酥脆來源的炸雞腿,鮮甜的菠蘿片,新鮮的蕃茄,爽脆的生菜,配上韓辣醬,味道多層次。漢堡還包括薯條,沙律。2.脆炸蟹鉗($58)炸得金黃酥脆的蟹鉗,食落淡淡蟹肉。3.金桔青檸梳打+蘆薈📢新張優惠,送特飲🍹清新甜甜的金橘青檸梳打,還可以選配蘆薈,爆珠
今日經過通菜街,
而且店內提供不同的食物,
有意粉,飯,漢堡包,
小食和特飲。
餐廳座位舒服,空間闊落。

1.炸雞漢堡( $80 )

漢堡還包括薯條,
沙律。

2.脆炸蟹鉗($58)
炸得金黃酥脆的蟹鉗,食落淡淡蟹肉。

3.金桔青檸梳打+蘆薈
📢新張優惠,送特飲🍹
清新甜甜的金橘青檸梳打,還可以選配蘆薈,爆珠
同朋友去旺角睇行山用品,路經這新開嘅小店,漢堡包好吸引,店員說新張期內,點漢堡🍔或主菜,飲品免費,咁我哋就坐低試下。我點咗:🐮竹炭雙層牛肉漢堡$108,飲凍檸樂🍋配以沙律及薯條🍟,份量十足。黑色竹炭漢堡包外邊微煎焦香✨,包好柔軟,裡面有雙層牛肉芝士、煎蛋、蕃茄、生菜及千島醬汁,大大啖咬落去😆,牛肉非常juicy,而且食得出選料認真,食得十分開懷,十分滿足😋。朋友就點咗🐷照燒汁豚肉漢堡$88,飲熱奶茶☕️ 唔食牛嘅,呢一個係好嘅選擇。裏面有豬肉漢堡扒、菠蘿片🍍、芝士🧀、蕃茄🍅、生菜🥬配以千島醬;菠蘿與燒汁豬肉漢堡扒,味道好夾,加埋豐富蔬菜喺入邊,整個口感都好豐富好清爽。奶茶都幾香濃。因為今次遇到新張優惠,飲品免費,仲冇加一,好抵食。

我點咗:
🐮竹炭雙層牛肉漢堡$108,飲凍檸樂🍋

朋友就點咗
🐷照燒汁豚肉漢堡$88,飲熱奶茶☕️
唔食牛嘅,呢一個係好嘅選擇。

因為今次遇到新張優惠,飲品免費,仲冇加一,好抵食。
$94 (Dinner)
2022-11-09 304 views
高堡係女人街入面一間新開漢堡小店,哩日同朋友行完山出返旺角食lunch,見佢新開張午餐送飲品幾抵食就入去試下。佢地個lunch set大約$6x至7x,新張期間送野飲仲免加一,所以都見有唔少食客一支公黎幫趁。荔枝梳打 & 水蜜桃梳打(跟餐免費) - 本身特飲跟餐要加$8,而家新張期間免費,梳打幾大杯,飲之前攪勻佢,甜度適中,梳打味唔會太重。什錦炸物($58) - 炸物拼盤有炸蝦、炸蠔、炸蟹鉗同炸南瓜薯餅,炸皮香脆得黎唔會太厚太硬,炸蠔唔會太熟仲好juicy。吉列芝士豬扒配豬骨濃湯烏冬($65) - 豬扒加左芝士再炸,半琺芝士令豬扒食落冇咁乾,吉列炸皮唔會太油,鳥冬量都幾多,幾彈口。牛肉漢堡配薯條($65) - 漢堡包烘得幾靚仔,漢堡肉唔會太鞋,番茄清新生菜爽脆,薯條香脆唔會太鹹,整體唔錯。檸檬芝士餅($48) - 芝士餅唔會太乾,口感較為硬身,食倒檸檬清香味,如果酸多少少更好。總結,小店裝修雖然比較簡單,不過地方都乾淨企理,坐位唔會太迫,食物賣相同味道都唔差,免加一同午餐送特飲幾抵食。

荔枝梳打 & 水蜜桃梳打
牛肉漢堡配薯條
檸檬芝士餅
$145 (Lunch)
荔枝梳打 & 水蜜桃梳打
牛肉漢堡配薯條
2022-11-08 31 views
在旺角打完拳就約朋友在那區揾好西食。 好耐冇落女人街(西洋菜街),諗住去行下,順便在那裏食Lunch。 女人街都變左好多,之前嗰啲街檔好多都無開,但發現在旁邊就開了很多本土的小店,有好多餐廳!我哋行過見到漢堡包張poster,見到流哂口水,食欲大增,二話不說就入左去。 小店裝修簡潔,乾乾淨淨。 坐低睇餐牌, 發現他們不只是買漢堡包還有炸雞,意粉 ,烏冬和飯,各式各樣,有很多選擇!價錢也很實惠!👍👍👍我們order 了,煎帶子意粉和竹炭雙層牛肉漢堡包,加兩杯特飲。煎帶子意粉: 帶子好新鮮,而且煎得剛剛好,不會太熟,很鮮味!意粉韌度剛剛好,不會太淋身,汁是菇菌+忌廉,忌廉味濃,岩我胃口,好食!👍😋竹炭雙層牛肉漢堡: 餡料豐富,有雞蛋,煙肉,蕃茄,生菜,芝士還有兩塊厚厚的漢堡牛扒。 漢堡扒是餐廳自家制,好夠味,好juicy。 包是竹炭包,焗到包面脆卜卜,再加上所有餡料,口感特別豐富! 配上薯條,分量足夠大,男仕也可以夠食!😋😋因為是套餐,所以兩杯特飲是包在餐內……我們order了 荔枝梳打和巨峰提子梳打,還有椰果,爆珠和蘆薈配料供選擇!👍👍👍

2022-11-07
$120 (Lunch)
竹炭雙層牛肉漢堡
女人街🎊新開咗間🤩高質🍔漢堡店,佢價錢💰親民,份量十足👍,質素又好,尤其係佢嘅竹炭漢堡🤤。入面🍴店仔細細,裝修簡潔清新🥰。竹炭雙層🍔牛肉漢堡 $108,個漢堡入面有兩大塊🤩好 juicy 嘅牛肉🐂漢堡扒,另外仲有🥓煙肉、🧀芝士、🍳煎蛋、🍅蕃茄、🥬生菜同埋😍千島醬,十分之豐富。牛肉🐂漢堡扒大塊又厚身🥰,大約七成熟好嫩滑😋,竹炭包結實有咬口,餐廳🍴仲可以幫我哋切🔪開 share 食,另外仲有手套🧤提供,十分貼心❤️。竹炭🦀軟殼蟹🥑牛油果醬🍔漢堡 $108,同樣大大份🤩好吸引。入面有🔥炸軟殼蟹🦀、芝士🧀、蕃茄🍅、牛油果醬🥑同埋飛魚籽😍,咬口好有層次👍,材料新鮮美味🤤。🍔漢堡餐有配🍟薯條及🥗沙律菜,份量十足🤩,粗薯條🍟好鬆脆,沙律菜🥗配芝麻醬新鮮清爽😋。佢哋有多款梳打特飲🍹,而且可以加🥥椰果、爆珠或者蘆薈,我哋就揀咗🍇巨峰提子梳打加芒果🥭爆珠同埋利賓納梳打加🥥椰果。另外佢哋亦都有唔同嘅🔥小食供應,呢個忌廉🦀蟹肉薯餅 $58 有3件,忌廉好香滑中間有淡淡🦀蟹肉鮮味十分唔錯🥰。

入面🍴店仔細細,裝修簡潔清新🥰。

佢哋有多款梳打特飲🍹,而且可以加🥥椰果、爆珠

Type of Meal
Dinner
  • 竹炭雙層牛肉漢堡
餐廳:高堡 (旺角)地址:旺角通菜街2A-2P號鴻光大廈地下K1-K3號舖旺角通菜街嘅餐廳真喺多到食極都食唔晒🤣,最近又有一間新開嘅餐廳—— 高堡 @_.high.castle._ ,佢哋開咗業接近一個月,主打西日式美食:意粉🍝、炸雞🍗、漢堡🍔、牛角包🥐,仲有各式各樣嘅小食同飲品🍹餐廳唔算大,可以坐到大概20-30人,新張期間免費送飲品,全日學生同埋醫護仲減$5😍,千祈唔好錯過‼️,講到賣點又點少得佢哋嘅兩倍史上最厚肉——竹炭雙層牛肉漢堡,喺咪聽見都好想食呢😋每日11:30-16:30可以叫午餐,大概六十幾蚊就有;而14:30-17:30就有Tea Set供應,平均都喺四十幾蚊,價錢唔算太貴🤓,下午茶時間都幾多人嚟飲啖茶食個Tea🍵✝️日式豬軟骨配豬骨濃湯烏冬 $68豬軟骨嘅份量都唔少,有5舊,肉質軟腍,骨嘅Size都幾大,不過就啱晒我呢啲鍾意咬軟骨嘅人😝,另外仲有嗚門卷、紫菜絲同粟米粒🌽,鳥冬比較腍身,唔算好彈牙,勝在豬骨濃湯幾入味🐷✝️煙三文魚牛油果牛角包 $48牛角包有接近一個成人手掌大小🥐,中間除咗夾住煙三文魚同牛油果之外🥑,仲有蛋沙律,牛角包微微酥脆,唔會好重油膱味,配埋杯招牌港式
餐廳:高堡 (旺角)
地址:旺角通菜街2A-2P號鴻光大廈地下K1-K3號舖

✝️日式豬軟骨配豬骨濃湯烏冬 $68
豬軟骨嘅份量都唔少,
有5舊,肉質軟腍,骨嘅Size都幾大,
鳥冬比較腍身,唔算好彈牙,勝在豬骨濃湯幾入味🐷

✝️煙三文魚牛油果牛角包 $48
牛角包有接近一個成人手掌大小🥐,
中間除咗夾住煙三文魚同牛油果之外🥑,仲有蛋沙律,
牛角包微微酥脆,唔會好重油膱味,配埋杯招牌港式奶茶就啱晒😎
2022-11-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
專員又再出發去搵漢堡包食啦!😂講起漢堡包,旺角呢一間漢堡包係專員有一次行街經過見到新開嘅漢堡包店,餐廳新開張期間學生過黎食仲可以減$5,雖則專員已經無做學生好耐,但都照同朋友入去食下佢地個漢堡餐廳餐點上面都幾多選擇,有飯有烏冬有意粉有漢堡包算係幾多元化嘅餐廳,不過今次專員同朋友都係為左食漢堡餐,所以分別叫左一個竹炭軟殼蟹牛油果醬漢堡同竹炭雙層牛肉漢堡,漢堡包餐價錢上已經包括埋薯條同沙律菜。另外叫左兩杯特飲,分別係巨鋒提子梳打同青蘋果梳打,而特飲可以免費加一款配料(椰果/爆珠/蘆薈)竹炭軟殼蟹牛油果醬漢堡 $108感覺幾吸引嘅竹炭漢堡包,漢堡包身夠企身高度上滿分,內層餡料包括有軟殻蟹,芝士,蕃茄,牛油果醬,每一層都做得好分明包身係用上竹炭黎做,上檯時熱辣辣夠軟身,但隨著時間溫度嘅改變會慢慢變硬,所以專員建議大家上檯後盡快食包身味道上有唔錯嘅竹炭味道,咬落口有口感唔似食空氣。至於軟殼蟹亦都炸都好脆身蟹身本身唔細好夠鮮味,配合埋牛油果醬獨特嘅味道有少量鹹同清香嘅味道,絕對令到成個漢堡入口時唔會覺得太過乾身另外沙律菜亦都好新鮮同埋薯條份量都好多,但部分薯條就略嫌有少少淋身,不過波浪紋嘅薯條食入
專員又再出發去搵漢堡包食啦!😂
巨鋒提子梳打
竹炭軟殼蟹牛油果醬漢堡 $108

另外沙律菜亦都好新鮮同埋薯條份量都好多,但部分薯條就略嫌有少少淋身,不過波浪紋嘅薯條食入口好有滿足感

巨鋒提子梳打 $28
另外因為飲品係要另外正價加,專員叫左呢杯梳打配椰果,一大杯嘅巨鋒提子梳打感覺唔錯,椰果幾得意係星星嘅形狀
不過杯身有d高,支飲管勉強夠長可以攪到杯式下嘅巨鋒提子汁,所以都建議店家下次可以放多支比較長嘅匙羹用黎攪拌杯飲品咁就好好多
青蘋果梳打
竹炭雙層牛肉漢堡 $108  配  青蘋果梳打 $28
呢個漢堡係朋友食,不過專員見到個漢堡包一樣係好企得起身好有高度
內層餡料包括有牛肉,煙肉,芝士,煎蛋,蕃茄,生菜,千島醬

不過最後有個小建議
因為竹炭麵包其實一放凍就會比較容易硬身,所以其實都建議餐廳可以嘗試試用唔同麵包嘅包種去睇下邊款可以保持到軟身
另外薯條放面可以再炸耐多少少,咁樣可以就算留到最後食完漢堡先食薯條都可以keep到脆
最後飲品方面真係可以考慮加多一支長嘅匙羹,咁會方便d攪起
2022-11-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$135 (Lunch)
巨鋒提子梳打
青蘋果梳打
2022-11-04 51 views
高堡😘😘😘半尺高漢堡旺角通菜街、除了出名嘅女人街、仲有好多隱袐美食、「高堡」就是其一、店內裝修木系、簡潔靠背梳發、好舒服、一路食一路傾真係唔捨得走、漢堡有驚喜😘😘竹炭雙層牛肉漢堡$108🍔(牛肉、煙肉、芝士、煎蛋、蕃茄、生菜、千島醬)、漢堡加咗竹炭所以係全黑色、烤得皮脆、內軟、頂層放上太陽煎蛋、烤香的煙肉、加左兩層厚厚的牛肉漢堡、略為烤煎、濃香牛肉味、好juicy 、濃濃芝士、熱辣辣溶流瀉、夾埋新鮮蕃茄生菜、底層沾上千島汁、份量超大份、材料十足真後半尺高、簡直色香味俱全、賣相非常吸晴、口感豐富、超正、yummy yummy 😋 😋⋯⋯跟餐有沙律同薯條🍟、薯條炸得好香脆而不油膩、食到唔停得口、配埋清爽嘅沙律、凍咖啡、絕配一流👍🏻什錦炸物$58(蝦、蠔、南🎃瓜薯餅、蟹鉗)南瓜薯餅、外層香脆、南瓜好甜好滋味creamy 😊蝦、蠔、都外脆而不油膩!牛肉漢堡$65🍔Set lunch 🥗 🍟有薯條配送材料有生菜、單層牛肉漢堡、蕃茄同芝士、漢堡包勁鬆脆、牛肉芝士juicy yummy 、 口感勁正👍🏻百香果梳打、百香果味香濃、仲可免費加椰果or爆珠or蘆薈、巧滿足😃是日甜品🍮$48凍檸檬芝士餅、香
高堡

😘😘😘
半尺高漢堡

竹炭雙層牛肉漢堡$108🍔
(牛肉、煙肉、芝士、煎蛋、蕃茄、生菜、千島醬)、
什錦炸物$58
牛肉漢堡$65🍔
Set lunch 🥗 🍟有薯條配送
是日甜品🍮$48
凍檸檬芝士餅、香濃濃檸檬味🍋厚重芝士味🤣
店舖都多元化、仲有好多其他嘢食、飯、烏冬、All Day Breakfast 、set lunch 11:30-4:30 and set tea2:30-5:30✌🏻
#旺角#半尺高#juicy#CP值高#
高堡
旺角通菜街2A-2P號鴻光大廈地下K1-M3號舖
港鐵旺角站E2出口、步行約4分鐘
百香果梳打/凍咖啡
凍檸檬芝士餅
2022-11-04
$140 (Tea)
  • 竹炭雙層牛肉漢堡
  • 牛肉漢堡
  • 百香果梳打
  • 凍咖啡
  • 凍檸檬芝士餅
2022-11-04 20 views
餐廳位於旺角,位置上還算方便快捷,這間餐廳是主打多國美食的也十分注重香港本土的美食。吉列芝士豬扒配薯條,外皮香脆可口,內裏肉質豐富,厚薄剛好的豬扒,打開卻像一個百寶盒一般,充滿着滿滿的芝士情懷,芝士和豬扒,兩者配搭起來,但有層次,味道豐富。牛肉漢堡,包含牛肉、芝士、蕃茄、生菜和千島醬配胡麻蕃茄沙律,挑選用料上乘的包外皮,果然是一個漢堡成功的第一步,入口鬆軟,外皮帶點香脆,沒有Overcooked,餡料方面,自家製作的牛肉漢堡,肉質豐富,十分Juice,最重要不太油膩,肥瘦適中,有咬口,就是這樣的驚喜。利賓納梳打,喜歡餐廳的小心意,一片翠綠色的薄荷葉,令這一天充滿着清新和喜悅。

2022-11-01 32 views
收工經過旺角,被門口的大大poster吸引決定入內一試平時食開X記的漢堡包,即使要巨無霸或是安格斯牛柳,仍然覺得唔夠飽唔好食~但今次試的漢堡包,令我回味無窮Order了:竹炭軟殼蟹牛油果醬漢堡+百香果梳打竹炭軟殼蟹牛油果醬漢堡:份量十足,有竹炭包、蟹子白醬汁、原塊芝士、原隻軟殼蟹、鮮牛油果醬、番茄和生菜,再加薯條沙律菜~竹炭包味道特別,加埋牛油果醬,有另一番滋味~而軟殼蟹香脆+番茄生菜,又唔會太油膩~沙律菜味道清新,而薯條係粗粗曲曲的~百香果梳打:一大杯梳打,百香果味香濃,再免費加椰果or 爆珠or蘆薈,好滿足值得一讚,店主仲好貼心地提供手套比顧客用~臨走時和店主傾開,原來剛剛新開張,所以飲品全日免費贈送,感覺很抵食!另外,店主兩夫婦都從事飲食業多年,因為大廚先生對漢堡包有要求,所以特別揀選竹炭包來入貨~只因他們都用了很長時間研究不同麵包,認為高質的麵包才能做出品質好的漢堡包,這份堅持令我欣賞!店內除了提供漢堡包外,還有意粉和飯供顧客選擇~新張期內,更有四人同行 贈送免費蛋糕的優惠~下次要再約朋友來 試試 !店名:高堡地址:旺角通菜街2A-2P號鴻光大廈地下K1-K3號舖
收工經過旺角,被門口的大大poster吸引
決定入內一試

Order了:竹炭軟殼蟹牛油果醬漢堡+百香果梳打

值得一讚,店主仲好貼心地提供手套比顧客用~

店名:高堡
地址:旺角通菜街2A-2P號鴻光大廈地下K1-K3號舖
2022-10-31 128 views
旺角站📍高堡-呢排報讀左master of time management😂仲有兩星期就婚禮,multi-tasking大師,少左管理Ig🥹今日兩位時間管理大師完成左4個task後終於有時間抖一抖,食返個burger🍔竹炭雙層牛肉漢堡($108)雖然就黎婚禮要戒下口,不過偶爾放縱都係人之常情。雙層牛肉burger超大份量,呢個真係男仔先夠口大食😎有雙層juicy既牛肉、煙肉、芝士、煎蛋,配埋蕃茄同生菜🥬,啖啖肉既滿足感max😙芝士好似肚痾般傾瀉(形容得有d衰😂),份量超多夠邪惡!!黑包外香酥內軟,同m記既包好大分別,好食😋跟餐有沙律同薯條🍟,配菜份量都唔細,薯條炸得岩岩好夠香口,perfect🙌🏻新張期間free飲品,要左杯百香果梳打配爆珠,超推薦,勁好飲😻照燒汁䐁肉漢堡($80)照燒汁豚肉超厚身,肉汁豐富,配埋菠蘿、芝士、蕃茄同生菜,口感幾清新同鮮甜。包身同樣夠脆。同樣跟餐有沙律同薯條,另外free個杯野飲要左水蜜桃梳打配椰果(個人私心百香果爆珠多d)😆忌廉蟹肉薯餅($58)有三塊薯餅,味道正常,幾creamy。環境方面,餐廳新裝修,空間大,卡位幾闊落,而且成間鋪唔會好重油煙味,幾舒
旺角站📍高堡

竹炭雙層牛肉漢堡($108)
竹炭雙層牛肉漢堡

照燒汁䐁肉漢堡($80)
照燒汁䐁肉漢堡

忌廉蟹肉薯餅($58)
忌廉蟹肉薯餅

有三塊薯餅,味道正常,幾creamy。

環境方面,餐廳新裝修,空間大,卡位幾闊落,而且成間鋪唔會好重油煙味,幾舒服企理。
照燒汁䐁肉漢堡
忌廉蟹肉薯餅
2022-10-29 41 views
今日同朋友去左旺角女人街入面搵食,見到新開左一間漢堡包專門店🤗睇佢d相幾正😋😋Lunch time仲有折扣,超級抵食☺️就吸左我哋入去🤭我地梗係要試吓佢地既招牌漢堡啦☺️☺️所以一人點左一個牛肉漢堡,另外再加兩款小食,包括忌廉蟹肉薯餅、BBQ醬雞翼及兩杯特飲🥰食到勁飽🧏🏻‍♀️牛肉漢堡 $65一上到枱發覺係勁大個🤭我哋兩個女仔食有啲嚇親😂😂材料有生菜、牛肉、蕃茄同芝士🤤牛肉超級新鮮,食落唔會勁咸🤤🤤而且塊包整得勁鬆脆,口感勁好👍牛肉漢堡$80呢個係主餐牌,佢對比lunch set會多左沙律菜及有煙肉同雞蛋🥚屬於豪華版,而且醬汁方面會用咗千島醬,食落更加惹味👍👍超級推薦❤️啲材料真係好鬼多BBQ醬雞翼 $58個醬汁真係畫龍點睛,因為酸酸甜甜好勁開胃👍而且雞翼都係煎到少少香脆忌廉蟹肉薯餅$58新鮮,而且好creamy,濃濃既忌廉同蟹味😝原來冇單獨同個蟹餅影相特飲都只係加$8蚊,好大杯,抵飲😋😋

牛肉漢堡 $65

牛肉漢堡$80
啲材料真係好鬼多

BBQ醬雞翼 $58

忌廉蟹肉薯餅$58

特飲都只係加$8蚊,好大杯,抵飲😋😋
2022-10-28
$130 (Lunch)
  • 牛肉漢堡
  • BBQ醬雞翼