Restaurant: High Castle
Info:

🎀旺角。藏於小巷內的超高質Burger小店🍔🎀🪄店名* #高堡🔮地址* 旺角通菜街2A-2P號鴻光大廈地下K1-K3號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$145 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_旺角剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵之前見到有人喺ig介紹呢一間burger 本身都好鍾意食薯條同埋漢堡包 於是就搵日同咗朋友一齊去試 由於佢係喺小巷入面所以都比較難搵 去到嘅時候見到佢嘅裝修冇乜特別 有少少似茶餐廳 不過出面就有顯示到餐牌見到漢堡包介紹好似幾吸引咁 而且價錢唔算太貴!🍽️食物質素🍽️呢一間主要係食burger 佢有好多唔同種類選擇 有齊曬雞豬牛 而且份量咁好足 價錢亦都相當便宜😍 除咗有普通嘅漢堡包之外都仲有竹炭漢堡同埋牛角包揀 另外都仲有各款炸物小食 如果唔想食漢堡包佢哋都有提供意粉,飯, 仲有all day breakfast 而下午茶時間食就更加抵 價錢最平$40起 小店嘅服務質素都幾nice👍👀評分💖💖💖💖💖🪄 竹炭魚柳蛋漢堡 配薯條$65呢款竹炭魚柳蛋漢堡都幾特別 佢
🎀旺角。藏於小巷內的超高質Burger小店🍔🎀

🪄店名* #高堡
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$145 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄 竹炭魚柳蛋漢堡 配薯條$65
呢款竹炭魚柳蛋漢堡都幾特別 佢嘅竹炭包係全黑色 但係食落去唔會話太突兀 反而帶有少少香味 而且魚柳都係即刻炸嘅 質感外脆內軟 魚柳好滑身仲有汁 沙律夠新鮮 薯條係即刻炸係波浪薯條 超級脆卜卜😆

🪄 牛肉漢堡 配沙律 薯條$80
而我就叫咗呢一款牛肉漢堡 佢嘅牛肉都好厚身 而且一啲都唔乾 咬落去仲會有汁 再加埋佢好濃嘅芝士 同埋蕃茄都好新鮮一啲都唔酸 漢堡包皮好脆! 整體十分高質💕

🪄飲品- 利賓納梳打&檸檬茶
檸檬茶正常 我試咗呢一款利賓納梳打又幾唔錯喎 佢嘅甜度係啱啱好 而且有氣超消暑😍
(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
🎈服務態度*💌💌💌💌💌
  • 利賓納梳打
  • 竹炭魚柳蛋漢堡
  • 牛肉漢堡
好幸福啊!巧巧痴!依個餐牌無架, 本來點豚肉漢堡,職員話賣哂,今日可以轉雞扒或炸 魚。雙手抓唔哂,雞扒超大塊,蔬菜又新鮮,加 埋個千島醬,食到。店員都好禮貌。早幾日睇咗 條片,話漢堡其實幾營養均衡。有蛋白有纖維有澱粉質。星期六晚餐$80連飲品算唔錯架啦。好幸福啊!巧巧痴!依個餐牌無架, 本來點豚肉漢堡,職員話賣哂,今日可以轉雞扒或炸 魚。雙手抓唔哂,雞扒超大塊,蔬菜又新鮮,加 埋個千島醬,食到。店員都好禮貌。早幾日睇咗 條片,話漢堡其實幾營養均衡。有蛋白有纖維有澱粉質。
2024-07-26
Waiting Time
7 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
2024-04-20 202 views
雖然旺角附近有唔少漢食堡餐廳,價錢雖然對比外賣鋪貴少少但有得坐低食嘅選擇唔多呢間都值得一試!而且服務態度友善!漢堡嗰包幾好食夠軟熟!用料充足夠食👍🏻會跟沙律菜同薯條
雖然旺角附近有唔少漢食堡餐廳,
價錢雖然對比外賣鋪貴少少
但有得坐低食嘅選擇唔多
呢間都值得一試!
而且服務態度友善!

漢堡嗰包幾好食夠軟熟!
用料充足夠食👍🏻
會跟沙律菜同薯條

2024-04-15
TakeAway
$80 (Dinner)
2024-03-10 161 views
雙層芝士牛肉漢堡,有蛋有煙肉,一淡完全食唔晒,要分開兩層食。牛漢堡好juicy , 薯條勁好食,加埋沙律菜即刻無咁油膩。加埋免費叫特飲,叫左利賓納加蘆薈都唔使加錢,值得再試
雙層牛肉漢堡,韓式炸雞漢堡
2024-03-06
Dinner
雙層牛肉漢堡,韓式炸雞漢堡
  • 竹炭雙層牛肉漢堡
  • 韓式炸雞漢堡
  • 利賓納蘆薈
2024-01-26 186 views
今次去咗間話題度極高嘅漢堡店試嘅。等我話你知啦,啲漢堡真係靚到不得了!我點咗個竹炭軟殼蟹漢堡,個包又黑又神秘,真係勁吸引我。脆脆嘅軟殼蟹,咬落去嘅感覺真係正!夾埋牛油果醬嘅滑潤,令呢個漢堡食落夠味又唔膩口。🍔意粉方面就稍微失色喇,帶子雖然煎得微微嘅焦香,但搭配嘅意粉就煮得有啲過火,口感有啲嚡囉。依家講返啲利賓納梳打水,清新得嚟又唔會太甜,飲落去簡直係清涼解渴嘅代名詞!總體黎講,呢間漢堡店喺旺角呢個熱鬧地段提供咗個驚喜。食物大致上都算係滿足咗我嘅胃,仲有得免費升級飲品,算係一個幾靚嘅午餐選擇啦!下一次,我仲會再考慮返來轉轉,可能再試吓另一款漢堡,睇吓會唔會有新驚喜喺等緊我添!🤤🌟👍

叫左經典牛肉蛋漢堡🍔牛肉鮮嫩多汁,搭配上雞蛋和蔬菜,口感豐富又juicy💦炸雞脾酥脆可口,即叫即炸,要等10分鐘左右。上手熱辣辣嘅不過雞肉乾左少少🤏薯條超大包,炸得恰到好處,口感脆卜卜又唔會乾,搭配上番茄醬和千島醬,呢個價錢絕對值得一試,不過留意返,佢冇位坐的🪑差少少唔記得,有學生證/醫護人員都有優惠🥳隨機送小食一份
叫左經典牛肉蛋漢堡🍔

差少少唔記得,有學生證/醫護人員都有優惠🥳
隨機送小食一份

Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Tea
2023-06-26 331 views
扺食 服務又好(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)職員好耐心咁講解竹炭同普通麵包分別加上環境坐得舒服 炸雞漢堡嚟到仲大過隻手掌 薯條,全部新鮮炸好正(≧∇≦)下次一定再幫襯希望佢哋可以多啲人認識!!
扺食 服務又好(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
職員好耐心咁講解竹炭同普通麵包分別
加上環境坐得舒服
炸雞漢堡嚟到仲大過隻手掌 薯條,全部新鮮炸好正(≧∇≦)
下次一定再幫襯

希望佢哋可以多啲人認識!!
午餐  炸雞漢堡  下午茶  炸雞翼
午餐  炸雞漢堡  下午茶  炸雞翼
有半年冇出旺角,差不多食飯時間去到 附近其實都好多嘢食揀 ,Western, Japanese, Taiwan。心大心細行過俾佢門口個burger 吸引左。$108 雙層牛肉🐂🐂竹炭burger, 有薯條🍟有salad🥗, 包飲品。單層牛肉🐂,豚肉🐖,炸雞🐔就$80。旺角區 女人街地鋪有咁嘅價錢好嘅質數,真係好難得。價錢合理,性價比高👆😉好過果d乜乜🖐️ guy, 乜記signature 。我話嘅😂利申:冇廣告成份,冇任何利益關係。like burger 嘅有興趣可以試吓。#highcastle#highcastle高堡#高堡#女人街burger#burger高堡 網址: https://s.openrice.com/QrbS0YD0B00~u1_sGAA地址: 旺角通菜街2A-2P號鴻光大廈地下K1-K3號舖電話: 92729553
心大心細行過俾佢門口個burger 吸引左。
單層牛肉🐂,豚肉🐖,炸雞🐔就$80。
旺角區 女人街地鋪有咁嘅價錢好嘅質數,真係好難得。
價錢合理,性價比高👆😉

利申:
冇廣告成份,冇任何利益關係。
like burger 嘅有興趣可以試吓。

#highcastle

韓式炸雞漢堡+ 沙律+薯條+飲品/梳打特飲
竹炭雙層牛肉漢堡+ 沙律+薯條+飲品/梳打特飲
2023-02-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$95 (Dinner)
韓式炸雞漢堡+ 沙律+薯條+飲品/梳打特飲
竹炭雙層牛肉漢堡+ 沙律+薯條+飲品/梳打特飲
  • 韓式炸雞漢堡
  • 牛肉漢堡
  • 竹炭雙層牛肉漢堡
之前一直經過都好想試吓,雖然平時人流都比較少但係係比佢哋嘅餐牌吸引咗 「2倍史上最厚漢堡包」雖然最後唔係食咗呢個,但係佢哋嘅漢堡包真係好高質又親民,出面好多漢堡包到過百蚊得一小個,但係呢度漢堡包仲會跟薯條或者係沙律菜,唔止都漢堡包仲有好多唔同款主食牛角包炸雞等等😍-炸雞方面個人認為還好因為比較乾身,唔夠Juicy,而且味道較淡,但係餐廳好貼心地點炸雞的話,會配送薯片➕沙律菜。飲品方面可以額外加椰果、爆珠、蘆薈
竹炭雙層牛肉漢堡
蜜糖芥末炸雞
水蜜桃梳打
2022-11-09
Lunch
竹炭雙層牛肉漢堡
水蜜桃梳打
2022-11-30 641 views
行過見有間漢堡店就入去試下,店舖唔大,但食物選擇很多呀!揀左張卡位坐,再研究下食咩先,好多野都想食🤤落完單,店員送上手套同茄汁,仲提示枱上有餐具,態度很友善👍🍔竹炭雙層牛肉漢堡朋友點了份牛肉漢堡,個餐已包括沙律同薯條,份量仲唔少添。雙層牛肉真係好厚,仲有煙肉、蛋、蕃茄、生菜、芝士等,厚到根本咬唔到落去,哈哈,唯有分層食啦。漢堡扒好香口,仲好有肉汁添,朋友大讚呀!🍔竹炭軟殼蟹牛油果醬漢堡自己點左另一款漢堡,軟殼蟹係成隻㗎,即炸十分香脆,入面夾左蟹籽、牛油果醬、蕃茄、生菜同芝士,同樣十分厚身咬唔到,切開慢慢食先。香口滋味,大大個足料抵食!🥗下午茶~Half Day Breakfast朋友一向係全日早餐fans,見下午茶有個half day話要試下喎。半份都唔細份,大大個牛角包,上枱時係暖㗎,炸薯餅同炸雞都係新鮮炸起唔油膩,其他仲有煙肉、豬肉腸同沙律菜,五十二蚊仲包飲品,抵到爛啦!🍋凍檸茶&利賓納梳打朋友叫凍檸茶走甜,個茶底幾香檸檬無苦,好飲。自己杯梳打可以加配料,揀左要椰味,係星星形狀㗎幾得意⭐下午茶時段原來free飲品,仲唔使加一添,有下次!!
行過見有間漢堡店就入去試下,店舖唔大,但食物選擇很多呀!

揀左張卡位坐,再研究下食咩先,好多野都想食🤤

落完單,店員送上手套同茄汁,仲提示枱上有餐具,態度很友善👍

🍔竹炭雙層牛肉漢堡

🍔竹炭軟殼蟹牛油果醬漢堡

🥗下午茶~Half Day Breakfast

🍋凍檸茶&利賓納梳打

下午茶時段原來free飲品,仲唔使加一添,有下次!!
2022-11-28
$140 (Lunch)
2022-11-27 153 views
老公今日有飯局,所以又吾洗煮飯,今日平平地約左朋友去旺角食burger 呢間」高堡」吸引我既原因係因為乾淨,舒服,好坐,夠光,而且仲要平朋友仔要咗一個竹炭軟殼蟹牛油果醬漢堡包,軟殼蟹好大隻好脆又吾會太咸,芝士已經半溶,仲有新鮮蕃茄同生菜,加上牛油果醬,好好味我就要左一碗豬軟骨豬骨濃湯烏冬,肉質好淋好多汁,軟骨個part有少少咬口,烏冬夠滑,仲有粟米紫菜,加上湯底夠濃夠味,好食小食點咗一口芝士同埋BBQ雞翼一口芝士芝士夠香夠濃味,外脆內軟BBQ雞翼香口又惹味飲品就要咗一杯蜂蜜紅棗茶同埋蜂蜜有紫茶,入冬可以潤一潤兩個人食咗咁多嘢都係$312

小食點咗一口芝士同埋BBQ雞翼
一口芝士芝士夠香夠濃味,外脆內軟
BBQ雞翼香口又惹味

飲品就要咗一杯蜂蜜紅棗茶同埋蜂蜜有紫茶,入冬可以潤一潤

兩個人食咗咁多嘢都係$312

2022-11-27 95 views
響旺角搵到間超有heart 嘅burger 店~門口嘅menu好吸引🤤係好多配料勁高嘅漢堡包而且如果朋友唔鍾意食包呢度仲有pasta, all day breakfast, 烏冬食竹炭軟殼蟹牛油果醬漢堡個包好有heart 烘到外脆內軟仲有枝靚靚嘅竹籤軟殼蟹好肥美炸到剛剛好唔會好油又唔會超乾仲有厚厚嘅牛油果醬All day breakfast夠晒豐富牛角包好酥脆仲有煙三文魚、蘑菇、豬肉腸、煙肉、炒蛋、沙律菜、炸蝦、薯餅煙三文魚係有質感嘅,最怕食到霉果啲有埋隻炸蝦真係好有看頭而且凍檸茶嘅茶底沖得好好~店仔細細但係座位好闊落老闆娘又好友善
響旺角搵到間超有heart 嘅burger 店~
門口嘅menu好吸引🤤

炸到剛剛好唔會好油又唔會超乾
仲有厚厚嘅牛油果醬

All day breakfast夠晒豐富
牛角包好酥脆
仲有煙三文魚、蘑菇、豬肉腸、煙肉、炒蛋、沙律菜、炸蝦、薯餅
煙三文魚係有質感嘅,最怕食到霉果啲
有埋隻炸蝦真係好有看頭

而且凍檸茶嘅茶底沖得好好~

店仔細細但係座位好闊落
老闆娘又好友善
2022-11-24 75 views
收工過黎旺角搵野食,我想食意粉隔籬嗰個又想食burger,所以呢間就啱晒我哋. 本身仲想食埋個合桃露,可惜冇晒。✨照燒汁豚肉漢堡:平時真係冇乜幾可會食豚肉漢堡,估唔到又幾好食。塊肉厚得黎好多肉汁,入面嘅菠蘿都係厚身,應該係香煎過特別juicy, 夾埋生菜蕃茄芝士同千島醬好好味。薯條喺我鍾意嘅粗身波浪款,薯肉特別多。✨香煎日本帶子意粉:呢個醬汁略為有點杰,不過芝士味好濃,帶子彈口。我覺得呢度既burger 比較出色,主打必食。✨忌廉蟹肉薯餅: 外脆內軟既忌廉蟹肉,唔使點沙律醬已經好好食.

薯條喺我鍾意嘅粗身波浪款,薯肉特別多。

2022-11-24 73 views
今日去左女人街知道呢度兩邊都是餐廳多,行行下見到有間新開不久的餐廳,有美味的漢堡,又有飯,意大利粉,烏冬和小食等多種美食。餐廳座位舒適,燈光明亮。日式豬軟骨配豬骨湯烏冬,豬軟骨有5塊大大塊,粟米,鳴門卷和紫菜。豬軟骨大大塊,肉質又淋又夠入味,豬軟骨又有咬口幾香,又有清甜粟米粒。烏冬煙韌又唔會淋,配埋豬骨湯底好香濃又入味。牛肉漢堡有,牛肉扒,煙肉,芝士,煎蛋,蕃茄,生菜和千島醬,材料豐富,仲有配粗薯條和沙律。粗薯條炸到金黃色又熱騰騰,沙律菜好fresh又爽脆。牛肉漢堡塊牛肉餅好厚又好juicy ,又有爽脆生菜,香濃芝士,煎蛋,煙肉,蕃茄和千島醬一起食好美味可口,麵包又鬆軟。什錦炸物有炸蝦,炸蠔,炸蟹鉗和炸薯餅。全部炸到金黃色。蕃薯薯餅炸到好香口,蕃薯好幼滑又香甜。巨峰特飲加蘆薈,淡淡巨峰香甜配上蘆薈又有咬口。百香果加爆珠味道濃郁。

餐廳座位舒適,燈光明亮。
日式豬軟配豬骨湯烏冬
日式豬軟骨配豬骨湯烏冬
烏冬煙韌又唔會淋,配埋豬骨湯底好香濃又入味。
什錦炸物
什錦炸物有炸蝦,炸蠔,炸蟹鉗和炸薯餅。全部炸到金黃色。
蕃薯薯餅
蕃薯薯餅炸到好香口,蕃薯好幼滑又香甜。
巨峰特飲加蘆薈
巨峰特飲加蘆薈,淡淡巨峰香甜配上蘆薈又有咬口。
百香果加爆珠
百香果加爆珠味道濃郁。

2022-11-21
$113 (Dinner)
日式豬軟配豬骨湯烏冬
什錦炸物
蕃薯薯餅
巨峰特飲加蘆薈
百香果加爆珠
果然係「高」質素嘅漢「堡」近排都有點喜歡吃漢堡包🍔⋯⋯原因係……. 無原因.. 想食就食😋😋因為開心就係咁簡單😂😂😂😂—————————牛肉漢堡包🍔(牛肉🐂、煙肉🥓、芝士🧀、煎蛋、蕃茄🍅、生菜🥬、千島醬)又厚又軟熟的漢堡包🍔,牛肉軟熟、芝士和煙肉的誘人😍新鮮的蔬菜🥬、令人越吃越開胃的千島醬⋯⋯—————————-照燒汁豚肉漢堡包🍔:(豬漢堡🐷、菠蘿片🍍、芝士🧀、蕃茄🍅、生菜🥬、千島醬)熱辣辣又香噴噴的照燒汁,一出場聞到未吃就流晒口、厚切又美味的豚肉加上新鮮的蔬果,更配合得完美……..——————————-小食:脆炸蟹🦀️鉗:小吃多滋味、加上沙律醬更是惹味😊————————-什錦炸物:(蝦🦐、蠔🦪、南瓜🎃薯餅🥔、蟹鉗🦀️)每一款炸物都香脆鬆化、熱辣辣又香脆,足料又抵食😋———————————飲品:香濃咖啡☕️:凍檸檬🍋紅茶🍹飲品都是香濃美味😋—————————-閒情逸致食漢堡🍔…生活點滴在「高堡」其實開心🥳簡…單就在你身邊..…食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶—————————-
果然係「高」質素嘅漢「堡」
近排都有點喜歡吃漢堡包🍔⋯⋯
原因係……. 無原因.. 想食就食😋😋
因為開心就係咁簡單😂😂😂😂

—————————
牛肉漢堡包🍔
(牛肉🐂、煙肉🥓、芝士🧀、煎蛋、蕃茄🍅、生菜🥬、千島醬)

照燒汁豚肉漢堡包🍔:
(豬漢堡🐷、菠蘿片🍍、芝士🧀、蕃茄🍅、生菜🥬、千島醬)

——————————-
小食:
脆炸蟹🦀️鉗:
小吃多滋味、加上沙律醬更是惹味😊

————————-
什錦炸物:

———————————
飲品:
香濃咖啡☕️:
凍檸檬🍋紅茶🍹
飲品都是香濃美味😋

—————————-
閒情逸致食漢堡🍔…生活點滴在「高堡」
其實開心🥳簡…單就在你身邊..…
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶