HIKARI

📍HIKARI荃灣大壩街21號地舖好中意呢間餐廳嘅木系裝修☺️坐落都覺得好舒服lunch time過黎食個寫意嘅午餐🍽️咁岩當日天氣好好有陽光☀️坐吧枱都好舒服 我點左三文魚子醬油漬海膽醬意大利飯賣相都唔錯☺️三文魚籽夠多👍🏻又唔腥好開心食到底見到有粒海膽🤣🤣證明真係有海膽,唔係淨係醬🤪焙茶鮮奶有好可愛嘅🐶🐶拉花見到嗰下都開心左一下!🤣焙茶味都濃☺️同埋中意佢微甜,唔會太漏☺️👍🏻#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處
📍HIKARI

我點左三文魚子醬油漬海膽醬意大利飯
賣相都唔錯☺️

三文魚籽夠多👍🏻又唔腥
好開心食到底見到有粒海膽🤣🤣
證明真係有海膽,唔係淨係醬🤪

焙茶鮮奶有好可愛嘅🐶🐶拉花
見到嗰下都開心左一下!🤣

焙茶味都濃☺️同埋中意佢微甜,唔會太漏☺️👍🏻

2024-10-04 414 views
Book marked呢間café好耐,今日放假終於可以入荃灣試下啦,位置都好容易搵到😄!今日嚟到剛有live music,好適合一個人嚟坐低邊食邊享受,估唔到可以喺café聽到彈琴的自彈自唱(今日嘅歌手唱歌超好聽👍🏻)餐點不算太多,有主食、小食、甜品同飲品,因為一個人所以叫咗一個小食,又忍唔住口叫多個甜品😆😆😆!價錢嚟講係有點小貴,但食物的品質非常好,有驚喜,物有所值!會再約埋朋友一齊試下其他菜式😋
迷你水牛芝士球牛油果沙律配蕃茄凍
焦糖海鹽髒髒提拉米蘇
2024-10-01
迷你水牛芝士球牛油果沙律配蕃茄凍
焦糖海鹽髒髒提拉米蘇
  • 丸久小山園抹茶鮮奶
2024-10-03 484 views
今日假期前一日同朋友黎荃灣食飯原來呢間餐廳有人屋駐場唱歌 ,唱得好好聽呀😍仲係唱廣東歌 正正!丸久小山園抹茶鮮奶 熱(跟餐有$30 可以減)$17職員拉咗一個好可愛嘅狗仔喺上邊,我同朋友見到嗰陣時都即刻讚 ,好可愛呀😂 拉花好有心思呀味道都唔錯,抹茶夠濃。西班牙風腸八爪魚新奥街良飯 $148日本櫻花蝦海鮮飲管粉 $1182款主菜 個人較鍾意 飲管粉個個比較特別 , 飲管粉係意粉係加粗版, 每條粉較食到有山葵味,入面仲有啲海鮮,好味明太子薯條 🍟 $68滿滿既明太子醬放係薯條上面最正係有live 有歌聽,好有feel,時間可以睇番佢地社交平台

今日假期前一日同朋友黎荃灣食飯
丸久小山園抹茶鮮奶 熱(跟餐有$30 可以減)$17
味道都唔錯,抹茶夠濃。
西班牙風腸八爪魚新奥街良飯 $148
日本櫻花蝦海鮮飲管粉 $118

明太子薯條 🍟 $68
滿滿既明太子醬放係薯條上面

2024-10-02 505 views
#這間絕對要收藏 ‼️‼️‼️#跟住我食唔中伏 剛剛weekend跟女兒到荃灣廣場逛逛,午餐在附近找到了這家好美的Cafe,在網絡上搜尋時被店面圖片吸引😍位置也非常好找,就在戲院側門斜對面馬路!餐廳裡面也是美到不行🩷超愛這種空間感,置身於店內非常舒服🥹我們點了「日本櫻花蝦海鮮飲管粉,山葵忌廉汁」和「西班牙黑毛豬風腿無花果酸種多士,檸檬忌廉芝士醬」飲管粉包裹著wasabi cream sauce,為其增添了一絲辛辣與香醇,提升整體風味👍酸種多士外脆內軟,西班牙黑毛豬風腿肉質鮮嫩,富有濃郁的香氣,與甜美的無花果搭配,形成絕妙的口感對比!配上檸檬忌廉芝士醬清新微酸,平衡整體的味道🥰配上沙律菜加上黑醋和蕃茄果凍粒粒,解膩又開胃~因為味道很好,所以要追加甜品,滿足第二個胃😌「髒髒提拉米蘇」賣相創意十足,外觀看似「髒髒的」,實則味道極為美妙🥰底層有濃郁的咖啡浸泡過的手指餅,加上柔滑的馬斯卡彭芝士,入口香醇,口感綿密👍表面撒上厚厚的可可粉,與醇厚的巧克力醬相互交融,帶來視覺和味覺上的雙重享受!這裡的咖啡都應該很不錯,進餐時看到很多熟客特意過來喝咖啡☕️不過這次吃得好飽,我只選了湯力咖啡,解渴消食🤣下次真的好
#這間絕對要收藏 ‼️‼️‼️
#跟住我食唔中伏

位置也非常好找,就在戲院側門斜對面馬路!

餐廳裡面也是美到不行🩷超愛這種空間感,置身於店內非常舒服🥹

配上沙律菜加上黑醋和蕃茄果凍粒粒,解膩又開胃~

因為味道很好,所以要追加甜品,滿足第二個胃😌

不過這次吃得好飽,我只選了湯力咖啡,解渴消食🤣

下次真的好想可以跟朋友再來,餐廳2樓的座位,非常適合三五知己一起聊天喝咖啡🤩 #期待
2024-10-02 432 views
今天約了幾位好友,在中學附近聚舊~一起來到當年天天吃的HIKARI懷念一下學生的日子🤣🛎 $68 水牛城炸雞翼 炸雞翼皮酥脆、肉質鮮嫩🍗搭配特製的辣醬🌶️辣之餘又酸酸的👍🏻挺開胃呢讓人一口接一口,根本停不下來!😂🛎 $128 黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞 黑松露忌廉汁香氣撲鼻,搭配上滑順的芝士🧀非常邪惡!!!菠菜餡很香,口感豐富,而且很飽肚~🛎 $47 香月園焙茶鮮奶 焙茶鮮奶🥛香氣濃郁茶香與奶香完美融合💯口感亦很滑~🛎 $88 髒髒提拉米蘇 最後來點甜品提拉米蘇口感綿密,巧克力味道濃厚🍫底層的餅乾浸了咖啡,很香濃😏
今天約了幾位好友,在中學附近聚舊~
一起來到當年天天吃的HIKARI懷念一下學生的日子🤣

🛎 $68 水牛城炸雞
炸雞翼皮酥脆、肉質鮮嫩🍗
搭配特製的辣醬🌶️
辣之餘又酸酸的👍🏻挺開胃呢
讓人一口接一口,根本停不下來!😂

🛎 $128 黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞
黑松露忌廉汁香氣撲鼻,
搭配上滑順的芝士🧀非常邪惡!!!
菠菜餡很香,口感豐富,而且很飽肚~

🛎 $47 香月園焙茶鮮奶
焙茶鮮奶🥛香氣濃郁
茶香與奶香完美融合💯
口感亦很滑~

🛎 $88 髒髒提拉米蘇
最後來點甜品
提拉米蘇口感綿密,
巧克力味道濃厚🍫
底層的餅乾浸了咖啡,很香濃😏

1900 views
  • 髒髒提拉米蘇
  • 香月園焙茶鮮奶
  • 黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞
2024-09-27 441 views
Book mark咗呢一間好耐,今次終於有機會嚟試吓啦,慶祝自己完成左一件大事🥰🥰。平日下午一點幾到店內得一枱客,Lunch嘅餐牌選擇唔算好多,不過樣樣睇落都幾吸引,我揀咗櫻花蝦海鮮飲管粉,另外加咗一個flat white。隔咗一陣個Flat white就嚟咗,有靚靚拉花好開心!個拉花線條好平均,不過唔知點解飲到一半有好多大泡。隔咗10分鐘個意粉都到,意粉賣相幾好仲好足料,落咗好多櫻花蝦,一食入口幾有驚喜,芥末忌廉汁個味都幾出,可能我唔食得辣食咗三份一開始覺得有少少嗆喉。呢間係OpenRice訂位午餐都有折,大家要多多利用呢個優惠啊!

$150 (Lunch)
2024-09-27 726 views
先前同朋友去過依間Cafe 幾次, 絕對係心水Cafe之一。 位置岩岩好近愉景新城同南豐紗廠, 交通好方便, 去完南豐紗廠再去嘆下岩岩好😛HIKARI 個名好日系feel, 餐廳有2層, 下層是一般座位, 樓上是塌塌米位置, 好打卡感又舒服. 今次同朋友黎慶生, 仲可以提早同餐廳講聲可以寫生日牌,慶生氛圍感高♥️🥳 咁岩上兩次都係同朋友黎食Tea Time, 今次就可以食下Lunch. Lunch Set , 凡order主食, 仲可以享有飲品減$30的優惠🥟黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞 ($128): 一落枱已經聞到好香既黑松露味, 本身會以為會好濟好膩, 點知係意料之外地唔會好膩, 味道仲好濃滑! 芝士菠菜餡介子雲吞細細粒, 好快就食哂😋😋🍛三文魚籽醬油漬海膽醬意大利飯($138): 以日式style配以意大利飯的組合好新穎. 海膽醬本身有d咸, 但加埋三文魚籽同意大利飯反而中和到d咸味. 意大利飯硬度適中☕百利甜酒朱古力咖啡 (熱)($48): 主食加配飲品會有優惠, 所以其實只係加左$18. 個人對百利甜酒既鍾情程度係超高😜 岩岩好百利甜酒既甜味同酒香可以COVER到朱古力

黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞

三文魚籽醬油漬海膽醬意大利飯

☕百利甜酒朱古力咖啡 (熱)($48): 主食加配飲品會有優惠, 所以其實只係加左$18. 個人對百利甜酒既鍾情程度係超高😜 岩岩好百利甜酒既甜味同酒香可以COVER到朱古力咖啡, 中和左咖啡既苦澀味~最重要係可以拉花, 仲可以問店員拉唔拉到狗狗!!!超級岩哂朋友心水🐶🐶
百利甜酒朱古力咖啡

🍹芒果茉莉綠茶 (凍) ($45): 優惠跟主食只係加$15, 漸變既飲品賣相吸引. 芒果糖漿MIX埋茉莉綠茶既香味, 飲落香甜清新. 朋友本身係另外一款芒果草莓茶糾結緊, 經職員細心介紹先知原來兩者係對應一熱一凍🤣即刻解決左朋友既糾結😂
芒果茉莉綠茶

🥧 髒髒提拉米蘇($88): 上兩次黎都係簡左巴斯克蛋糕, 今次就決定左試下Tiramisu. Menu上其實仲有另一款焦糖海鹽髒髒提拉米蘇, 不過都係簡左原味. 職員將寫上生日祝福的字句送上, CP值好高! Tiramisu配以Oreo賣相好Cute Cute. 咖啡味好香濃. 甜味相對較淡, 岩哂唔太中食太甜的我食♥️
Lunch
Celebration
Birthday
黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞
三文魚籽醬油漬海膽醬意大利飯
百利甜酒朱古力咖啡
芒果茉莉綠茶
2024-09-27 476 views
荃灣文青Busking CafeCafe 有兩層裝修得好文青 樓上只有兩張榻榻米枱 重可以望到下層 夜晚重有busking 好有feel~明太子薯條 $68超級多明太子鋪係炸得金黃色嘅薯條上面!香辣開胃再加上紫菜絲 夠晒日式😍水牛城炸雞翼 $68同平時食開嘅水牛城有啲吾一樣 呢個醬汁充滿椒汁酸辣程度偏高西班牙風腸八爪魚新澳爾良飯 $148八爪魚觸鬚一大條 肉質新鮮彈牙飯質感偏硬 有啲似risotto西班口嘅風味~米飯吸滿濃郁醬汁 仲有洋蔥 豬肉粒 腸做配料一齊燴 口感層次更豐富惹味黑白窩夫 $108窩夫上面有朱古力醬 同勁creamy嘅忌廉 仲有藍莓 士多啤梨 香蕉 提子 再淋上藍莓醬一齊食勁中意!百利甜酒朱古力咖啡 $52入口好滑 甜甜嘅奶油酒香味 推介~加一服務費HIKARI (荃灣)荃灣大壩街21號地舖
荃灣文青Busking Cafe

明太子薯條 $68

水牛城炸雞翼 $68
同平時食開嘅水牛城有啲吾一樣 呢個醬汁充滿椒汁酸辣程度偏高

西班牙風腸八爪魚新澳爾良飯 $148
八爪魚觸鬚一大條 肉質新鮮彈牙
飯質感偏硬 有啲似risotto西班口嘅風味~

黑白窩夫 $108

百利甜酒朱古力咖啡 $52
入口好滑 甜甜嘅奶油酒香味 推介~

加一服務費

HIKARI (荃灣)
荃灣大壩街21號地舖

2024-09-25 500 views
今日收工係荃灣行完街 想揾間cafe食個飯見到呢到環境好chill 夜晚仲有live music聽決定過黎試下啲野食咩質素先🤣入到黎環境好cozy 好舒服😌岩哂同啲朋友黎食個飯 吹下水🥩慢煮美國安格斯牛肩肉眼(8oz) 呢個慢煮肉眼一上枱已經好吸引 外皮輕輕煎過切落感覺一啲都唔會乾柴 食落牛味非常濃郁牛扒旁邊仲會配上 鹽粒同調味粉 一齊點黎食配搭埋調味粉一齊食 牛既肉味更加出 好滿足😋🍲油封法式羊架雞油菌意大利飯平時cafe唔多有得食羊架 決定試下佢先羊架非常之厚肉 而且好足料 足足有三大塊羊架羊肉既羶味好香 好容易接受 唔會過分地濃郁😛雞油菌好夠香 令到成個意大利好多菇菌味雞油菌每一塊都大大塊 掛住汁之外 好夠香😋🍹桃肉冰茶冰茶既茶底一啲都唔馬虎 飲落好有茶香味調較既甜度岩岩好 小甜人士都完全岩飲🤣桃肉份量好足 質地好爽甜 唔會覺得浸左好耐咁茶味同果味配搭得岩岩好 感覺好清新解膩😝🍵芒果草莓茶(熱) 呢杯芒果草莓茶 係用茶包沖出黎既茶黎本身都冇抱太大既期望 但飲落有驚喜喎🤣果香味主要係靠茶葉散發出黎 飲落一啲都唔香精味飲落係帶有酸酸甜甜既香味 幾特別😋🥩慢煮美國安格斯牛肩肉眼(8oz
今日收工係荃灣行完街 想揾間cafe食個飯
見到呢到環境好chill 夜晚仲有live music聽
決定過黎試下啲野食咩質素先🤣

入到黎環境好cozy 好舒服😌
岩哂同啲朋友黎食個飯 吹下水

🥩慢煮美國安格斯牛肩肉眼(8oz)
呢個慢煮肉眼一上枱已經好吸引 外皮輕輕煎過

調較既甜度岩岩好 小甜人士都完全岩飲🤣
桃肉份量好足 質地好爽甜 唔會覺得浸左好耐咁
茶味同果味配搭得岩岩好 感覺好清新解膩😝
(跟餐)桃肉冰茶

🍵芒果草莓茶(熱)
呢杯芒果草莓茶 係用茶包沖出黎既茶黎
本身都冇抱太大既期望 但飲落有驚喜喎🤣
果香味主要係靠茶葉散發出黎 飲落一啲都唔香精味
飲落係帶有酸酸甜甜既香味 幾特別😋
(跟餐)芒果草莓茶(熱)

🥩慢煮美國安格斯牛肩肉眼(8oz) $198
🍲油封法式羊架雞油菌意大利飯 $168
🍹(跟餐)桃肉冰茶 $15
🍵(跟餐)芒果草莓茶(熱) $2
2024-09-24
(跟餐)桃肉冰茶
(跟餐)芒果草莓茶(熱)
2024-09-24 349 views
星期六約咗朋友佢地揀咗呢間幾好feel嘅cafe又有人busking 我地安排咗上樓坐榻榻米二樓只有二張枱感覺更加有私人空間同時可以睇到下一層我就叫左杯expresso tonic ,中規中矩小食方面叫咗水牛城雞翼同豬肉丸講真呢二樣嘢食真係好一般肉丸又散薯條又唔夠香脆而水牛城雞翼亦唔係正宗做法牛扒亦都普普通通反而黑松露意大利飯同忌廉長管粉比較有驚喜而tiramisu 都係普通貨色我初時見到呢間cafe 有咁多好評以為好好味但整體都係一般
星期六約咗朋友
佢地揀咗呢間幾好feel嘅cafe
又有人busking
我地安排咗上樓坐榻榻米
二樓只有二張枱
感覺更加有私人空間
同時可以睇到下一層

我就叫左杯expresso tonic ,中規中矩

小食方面叫咗水牛城雞翼同豬肉丸

我初時見到呢間cafe 有咁多好評
以為好好味
但整體都係一般
2024-09-21
$200 (Dinner)
2024-09-22 363 views
好多餐廳試一次覺得唔好食就會永久black list,之前食過Hikari覺得唔錯,值得一訪再訪,今次同另一個朋友再去食。主要都係食意粉、Risotto或者鋸扒,今次就主要食Risotto。八爪魚西班牙飯八爪魚份量相當多,有一大條觸鬚,肉質好彈牙!而西班牙飯亦都好有西班牙風味,米煮得比較爽口,加埋西班牙腸一齊燴,好香好惹味!泰式油甘魚鮫油甘魚鮫相當多肉,魚肉亦都好嫩滑,加埋泰式醬汁幾清爽,唔錯!抹茶鮮奶抹茶味好濃厚,唔算好甜,朋友覺得唔錯!青檸梳打有青檸香味,夠晒解暑。咁啱夜晚仲有歌手唱live,幾好聽,好有feel呢!

八爪魚西班牙飯

泰式油甘魚鮫

抹茶鮮奶
抹茶味好濃厚,唔算好甜,朋友覺得唔錯!

青檸梳打
有青檸香味,夠晒解暑。

咁啱夜晚仲有歌手唱live,幾好聽,好有feel呢!
2024-09-22 634 views
放工約左朋友食飯,佢話有間可以邊聽live music邊食飯既cafe想試下,於是我就陪佢試試依間cafe!君度橙酒朱古力咖啡咖啡拉花係獨角獸好靚😍咖啡亦都好好飲,有超濃橙味😋橙味配埋朱古力,就好似飲緊一杯橙朱古力味嘅咖啡😋咖啡一啲都唔苦,又唔酸👍🏻西班牙風腸八爪魚新奧爾良飯八爪魚大大條,質感新鮮彈牙,煙煙韌韌👍🏻新奧爾良飯質感偏硬,有啲似risotto,米飯吸滿醬汁,味道非常濃郁,每一啖都充滿着香料味👍🏻飯入面仲有洋蔥同豬肉粒做配料,令口感層次更加豐富!脆炸軟殼蝦墨汁意大利麵平時炸軟殼蟹就食得多,炸軟殼蝦都係第一次食!鮮蝦炸到非常脆,連蝦殼都可以食!食落口脆卜卜,而蝦肉就軟身,做到外脆內軟嘅質感!意大利麵煮得啱啱好會過腍,亦都唔會過硬!髒髒提拉米蘇Tiramisu擺盤非常精緻,表面鋪滿可可粉,仲有Oreo餅乾同朱古力脆筒做裝飾!忌廉質地非常幼滑,充滿奶香味!配埋浸咗咖啡酒嘅手指餅一齊食,非常之夾!手指餅有勁濃郁嘅咖啡味,仲帶有少少嘅苦澀味!所以忌廉同手指餅一齊食,忌廉甜甜地嘅味道就可以中和手指餅嘅苦澀味!

2024-09-20 507 views
HIKARI 店內充滿文青氣色,日式木系裝修背景播住柔和廣東歌純音樂,入座感覺放鬆舒服❤️晚上7點半後有歌手現場獻唱🎤水準都幾高,一邊飲野一邊聽歌 chill and relax🥩慢煮美國安格斯牛肩肉眼(8OZ)$1988安士肉眼扒份量令人滿足切開可見慢煮的鮮嫩肉質嫩口的牛肩味道🐮盤邊配有海鹽等調味伴菜亦沾上濃濃牛油香味,帶點驚喜🍄牛油浸北海道帆立貝黑松露意大利飯 $138意大利飯滲出黑松露香味以及牛油口感主角帆立貝肉質甜美🤤意大利飯硬度偏軟,容易入口整體口感creamy香味濃郁👍🏻☕君度橙酒鮮奶咖啡 入口試出柑橘橙香與酒精,繼而帶出咖啡味道初次嘗試感到新奇,口感有點酒精刺激☕髒髒咖啡 濃縮咖啡緩緩滲進牛奶中漸漸交融形成層次,可以慢慢欣賞咖啡飲落烘焙味重總結食物好味之餘,更令人享受餐廳環境、音樂與氣氛值得一試再試😋
HIKARI 店內充滿文青氣色,日式木系裝修
背景播住柔和廣東歌純音樂,入座感覺放鬆舒服❤️
晚上7點半後有歌手現場獻唱🎤
慢煮美國安格斯牛肩肉眼(8OZ)
🥩慢煮美國安格斯牛肩肉眼(8OZ)$198
8安士肉眼扒份量令人滿足
切開可見慢煮的鮮嫩肉質
嫩口的牛肩味道🐮
盤邊配有海鹽等調味
伴菜亦沾上濃濃牛油香味,帶點驚喜
牛油浸北海道帆立貝黑松露意大利飯
🍄牛油浸北海道帆立貝黑松露意大利飯 $138
意大利飯滲出黑松露香味以及牛油口感
主角帆立貝肉質甜美🤤
意大利飯硬度偏軟,容易入口
整體口感creamy香味濃郁👍🏻
君度橙酒鮮奶咖啡
☕君度橙酒鮮奶咖啡
入口試出柑橘橙香與酒精,繼而帶出咖啡味道
初次嘗試感到新奇,口感有點酒精刺激
髒髒咖啡
☕髒髒咖啡
濃縮咖啡緩緩滲進牛奶中
漸漸交融形成層次,可以慢慢欣賞
咖啡飲落烘焙味重

總結食物好味之餘,更令人享受餐廳環境、音樂與氣氛
值得一試再試😋
2024-09-12
慢煮美國安格斯牛肩肉眼(8OZ)
牛油浸北海道帆立貝黑松露意大利飯
君度橙酒鮮奶咖啡
髒髒咖啡
2024-09-15 630 views
友人生日選了來這裡,好事多磨,原本食午餐因事改到晚餐時段。Order dinner set for two~香草蕃茄醬燴西班牙黑毛豬肉丸~慢煮美國安格斯牛肩肉眼~牛油浸北海道凡立貝黑松露意大利飯~髒髒提拉米蘇~Bailey's Mocha~丸久小山圓抹茶鮮奶and one night set~日本櫻花蝦海鮮飲管粉,山葵忌廿廉汁朋友好滿意這餐生日飯,多謝服務員幫忙拍照及為生日朋友寫上幸福滿滿的Happy birthday
友人生日選了來這裡,好事多磨,原本食午餐因事改到晚餐時段。

Order dinner set for two
~香草蕃茄醬燴西班牙黑毛豬肉丸

~慢煮美國安格斯牛肩肉眼

~牛油浸北海道凡立貝黑松露意大利飯

~髒髒提拉米蘇
~Bailey's Mocha
~丸久小山圓抹茶鮮奶

and one night set
~日本櫻花蝦海鮮飲管粉,山葵忌廿廉汁

2024-09-14
Celebration
Birthday
  • Bailey'smocha
  • 日本櫻花蝦海鮮飲管粉
  • 丸久小山園抹茶鮮奶
  • 香煎帶子黑松露意大利飯
2024-09-09 784 views
今晚去咗荃灣廣場對面嘅Hikari,呢度真係有啲驚喜!介紹下啲試過嘅菜色:迷你水牛芝士球牛油果沙律配蕃茄凍 $98沙律非常清新,水牛芝士球軟滑,配埋牛油果同蕃茄凍,食落真係好清爽🥑🍅🧀。香辣芥末吞拿魚他他 $118吞拿魚他他新鮮得嚟仲帶少少芥末辣🌶️,夠刺激但唔會太over,喜歡生魚食嘅朋友必試!🐟🔥脆炸軟殼蟹墨汁意大利麵 $158墨汁意粉配上脆炸軟殼蟹🦀,好惹味!意粉煮得啱啱好🍝,軟殼蟹炸得香脆,兩者味道好夾。百利甜酒朱古力咖啡 $48鍾意朱古力嘅你一定要試呢杯🍫☕!咖啡加入百利甜酒,濃郁之餘有淡淡酒香,好滋味。焦糖海鹽髒髒意提拉米蘇 $88提拉米蘇帶住淡淡嘅焦糖同海鹽味,口感綿滑,甜度適中,食完真係滿足!🍮呢度真係細心到唔得,會問你要唔要shared plates,非常貼心👏。走之前仲有live表演🎶,氣氛好好,搞到我後悔冇點杯酒慢慢聽歌🍷。佢哋勤力幫你加水💧,仲有水杯上面有個富士山圖案🏔️,好有趣!下次真係要慢慢欣賞住live,點番杯調酒!

迷你水牛芝士球牛油果沙律配蕃茄凍 $98

香辣芥末吞拿魚他他 $118