HIKARI

2024-11-24 494 views
荃灣休閒Cafe,環境舒適平日晚上還可以享受現場音樂表演1️⃣ 慢煮美國安格斯牛肩肉(80Z) - $198 經慢煮處理,肉質鮮嫩根據個人喜好,可加上粗鹽調味,肉味更鮮2️⃣ 脆炸軟殼蝦墨汁意大利麵- $158 炸完了蝦殼都可以一次過食墨汁意大利麵加上配菜,蘑菇同蘆筍,十分夾3️⃣ 朱古力(熱)- 跟餐+$12 味道好濃郁,夠熱增添甜蜜的享受4️⃣ 黑芝麻鮮奶- 跟餐+$17 黑芝麻好香濃有營養又好飲同朋友享受美食同音樂絕對係一個好地方#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處
荃灣休閒Cafe,環境舒適
平日晚上還可以享受現場音樂表演

1️⃣ 慢煮美國安格斯牛肩肉(80Z) - $198
經慢煮處理,肉質鮮嫩
根據個人喜好,可加上粗鹽調味,肉味更鮮

2️⃣ 脆炸軟殼蝦墨汁意大利麵- $158
炸完了蝦殼都可以一次過食
墨汁意大利麵加上配菜,蘑菇同蘆筍,十分夾
脆炸軟殼蝦墨汁意大利麴

絕對係一個好地方

Dinner
脆炸軟殼蝦墨汁意大利麴
  • 脆炸軟殼蝦墨汁意大利麵
【荃灣靚靚拉花Cafe☕️ HIKARI】-話說約咗朋友喺荃灣睇破地獄😜所以就搵咗間評價唔錯嘅Cafe『HIKARI』食咗個晚餐先😚拉花好靚好用心,嘢食味道都超高質,而且做緊週年慶OpenRice訂枱仲有折扣‼️-HIKARI係荃灣廣場後面,荃灣西站行7分鐘就到~餐廳玻璃畫咗好多Chikawa公仔超級可愛! 仲擺放咗啲多肉植物so QQ😜餐廳有兩層,上層有榻榻米座位,夜晚仲有Live Music😂不過小編同朋友趕住去睇戲錯過咗~-😋日本櫻花蝦海鮮飲管粉 $118+1櫻花蝦超香😜飲管粉中間唔係實心口感幾特別😙重點係個山葵忌廉汁🤩忌廉味香濃帶少少Wasabi嘅辣味😗幾好味!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋西班牙風腸八爪魚新澳爾良飯 $148+1燴飯硬度適中,充滿西班牙腸油香,臘腸用咗大蒜、辣椒粉調味🌶️食落香辣惹味!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋君度橙酒朱古力咖啡🍊$54-30跟主食加配飲品,即享$30折扣🤩所以呢呢杯咁靚嘅酒味咖啡只係需要$24!咖啡香醇帶淡淡嘅橙香飲落幾fruity😝個拉花真係非常之有誠意🤎小編話佢係獅子版跳跳虎🦁大家又覺得似咩?😂好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋焙茶鮮奶🍵 $47-30焙茶鮮奶個
【荃灣靚靚拉花Cafe☕️ HIKARI】

😋日本櫻花蝦海鮮飲管粉 $118+1

😋西班牙風腸八爪魚新澳爾良飯 $148+1

😋君度橙酒朱古力咖啡🍊$54-30

😋焙茶鮮奶🍵 $47-30
焙茶鮮奶個拉花打卡一流🕊️呢杯奶味香濃茶味冇咁出🥳但甜度適中都唔錯👍🏻

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

😋焦糖海鹽髒髒提拉米蘇 $88
手指餅浸咗咖啡酒☕️香得黎又唔會苦澀😍重點係個cream奶香十足😋入邊仲有啲焦糖脆脆🙂‍↕️

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

總括而言,係HIKARI用餐體驗非常好😌係一間用心經營嘅小店🤎嘢食同環境都💯而家仲做緊優惠GOGOGO!

📍HIKARI (荃灣)
荃灣大壩街21號地舖
💸人均消費: $210
2024-11-21
$210 (Dinner)
2024-11-23 389 views
咖啡拉花非常棒!!用心了很神奇,这里居然还有瑞士芝士火锅!!这次没想到会有这个,就没有吃,下次再来试试!!!点一个Main就可以有30元优惠的饮料,真的很好哈哈哈朋友的烩饭出乎意料的好吃,根本停不下来,苹果巴斯克很不错!!微微流心,好吃的!夹杂着几颗苹果,不错吃整个装修非常可爱,尤其是在阳光洒进来,整个店铺都很温暖!!很舒服!!感觉可以坐上一下午上下两层,上面是日式榻榻米,从上往下看,很可爱的空间
咖啡拉花非常棒!!用心了

很神奇,这里居然还有瑞士芝士火锅!!

这次没想到会有这个,就没有吃,下次再来试试!!!

点一个Main就可以有30元优惠的饮料,真的很好哈哈哈

朋友的烩饭出乎意料的好吃,根本停不下来,

上下两层,上面是日式榻榻米,从上往下看,很可爱的空间

有live band 有塌塌米坐Happy~Dinner set for two $498🍟明太子薯條 好好食 係真•明太子食到尾都仲有明太子醬點(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🐮慢煮美國安斯牛肩肉眼(8 oz) 幾好食太耐之前食唔太記得了🐏油封法式羊架雞油菌意大利飯 +$40唔會好騷👨🏻‍🍳髒髒提拉米蘇手指餅淋上大量咖啡好重咖啡味><Cream 好食 ( ´▽` )ノ🐖香草蕃茄醬燴西班牙黑毛豬肉丸 $68似食緊淋上蕃茄醬嘅IKEA肉丸🍵丸久小山園抹茶鮮奶♨️ $47🍵丸久小山園抹茶鮮奶*2 +$28另收加一服務費
有live band 有塌塌米坐
Happy~

Dinner set for two $498
🍟明太子薯條
好好食
係真•明太子
食到尾都仲有明太子醬點(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

🐮慢煮美國安斯牛肩肉眼(8 oz)
幾好食

🍵丸久小山園抹茶鮮奶♨️ $47
🍵丸久小山園抹茶鮮奶*2 +$28

另收加一服務費
2024-11-18 618 views
再三到訪依間文青氣息濃厚嘅cafe🥰 今次驚喜發現,御用窗邊打卡位嘅窗上,畫有超級可愛嘅Chiikawa 繪圖🤩🌟 切勿錯過記得影相😍 好好彩,今次有得坐樓上超舒適嘅榻榻米座👍 充滿著和風嘅味道☺️ 勁有氣氛✅ 㨂咗兩款勁靚靚嘅甜品❤️ 首先係黑白窩夫🥰 黑漆漆嘅格仔窩夫新鮮製起👍 食落外層脆香,內裡綿密軟熟,飽肚感十足😉 味道帶有焦香嘅竹炭味道😋 配搭中間夾心嘅忌廉同埋新鮮水果一齊食,滋味甜美又不失清新😙 唔會太膩或太漏✅ 另選了勁多人叫嘅焦糖海鹽髒髒提拉米蘇😚 甜品賣相勁華麗😍 成個碟都佈滿海鹽脆脆同埋焦糖醬汁😋 睇見已經覺得好正😙 吉士忌廉香滑細膩,配搭香脆可口嘅手指餅一齊食,味道口感豐盈,令人回味無窮🤤 最後點少得一杯拉花靚靚嘅奶啡🥳 兔仔拉花可愛又獨特😚 打卡一流❤️ 奶啡飲落順滑細膩,啡味醇香,加上鮮奶令整體不會過於苦澀🌟 好唔錯☺️
黑白窩夫

Latte

Tea
黑白窩夫
Latte
荃灣美食林立,各式各樣嘅美食應有盡有。呢間Cafe門口設計引人注目,簡約木系風格,帶俾人清新、放鬆嘅感覺。靠近櫥窗位置,更能清晰見到街外的風景,飲返杯咖啡,都幾chill呀💕樓上更設有榻榻米座位,適合朋友聚會傾偈。日本櫻花蝦海鮮飲管粉🍝加入大量櫻花蝦,更添幾分香氣,魷魚爽口彈牙,醬汁拌勻飲管粉後,十分creamy 。香草🌿番茄🍅醬燴西班牙黑毛豬肉丸黑毛豬肉搓成肉丸後,用香草蕃茄醬煮腍,肉丸下面舖上粗薯條🍟,蘸醬再食,味道非常好味。焦糖海鹽髒髒提拉米蘇邪惡之選😍店內的招牌甜品,滿滿的焦糖海鹽,提拉米蘇帶點苦澀味,中和返焦糖嘅甜味。朋友聚會必點👍🏻君度橙酒鮮奶咖啡☕️鍾意飲酒嘅朋友一定要試吓,酒味濃郁,咖啡入邊加咗酒、橙乾,味道層次分明。丸久小山園抹茶鮮奶🍵丸久小山園抹茶🍵非常出名,加入鮮奶後,抹茶獨特的香味,飲完香滑而不甜膩。

日本櫻花蝦海鮮飲管粉🍝

香草🌿番茄🍅醬燴西班牙黑毛豬肉丸

君度橙酒鮮奶咖啡☕️

丸久小山園抹茶鮮奶🍵

🍴三文魚籽醬油漬海膽醬意大利飯 $138意大利飯份量都幾足,軟硬適中,海膽味好香濃好多蘑菇同埋蘆筍,加埋三文魚只係鹹香都幾唔錯!🍴黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞 $128意大利雲吞嘅份量好多係細細粒好似戒指咁,食落去香濃嘅黑松露忌廉味,不過係比較偏鹹香餃子嘅皮比較遠,入邊都係鹹鹹嘅餡,但就食唔到買到菠菜。☕️君度橙酒鮮奶咖啡 +$22 叫主食飲品 減$30長洲咖啡橙酒個味都幾香濃,酒味都偏苦嘅,咖啡同奶呢就相對嚟講冇咁出,但係都好飲嘅。推薦指數: 8/10主食幾好食,咖啡都ok,推薦!
🍴三文魚籽醬油漬海膽醬意大利飯 $138

🍴黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞 $128

☕️君度橙酒鮮奶咖啡 +$22
叫主食飲品 減$30

推薦指數: 8/10
主食幾好食,咖啡都ok,推薦!
2024-11-12 444 views
呢間日西cafe有兩層,裝修係暖木色系,好舒適好chill,食品以西式輕食為主,咖啡特別出色!◆脆炸軟殼蝦墨汁意大利麵賣相好吸引,令人食欲大開!金黃軟殼蝦外殼炸得十分酥脆,蝦肉彈牙又帶有鹹蛋黃嘅鹹香,意大利麵嘅口感都好好😋◆牛油浸北海道帆立貝黑松露意大利飯帆立貝好大粒 ,意大利飯有黑松露香味,牛油帆立貝肉質鮮甜,口感creamy,令人食唔停口!●黑芝麻鮮奶口感好滑,拉花好靚,鮮奶同黑芝麻香味完美融合!● 伯爵朱古力鮮奶拉花同樣好靚,飲落有濃郁朱古力味又有伯爵茶香味,好香好好飲!最正係有live band聽,好有feel,好有氣氛♥️

◆脆炸軟殼蝦墨汁意大利麵

◆牛油浸北海道帆立貝黑松露意大利飯

●黑芝麻鮮奶
口感好滑,拉花好靚,鮮奶同黑芝麻香味完美融合!

● 伯爵朱古力鮮奶

最正係有live band聽,好有feel,好有氣氛♥️

2024-11-06
Dinner
  • 脆炸軟殼蝦墨汁意大利麵
  • 牛油浸北海道帆立貝黑松露意大利飯
  • 伯爵朱古力鮮奶
  • 黑芝麻鮮奶
2024-11-10 395 views
人氣日系文青咖啡店☕️環境舒適夠Chill,感覺寧靜,最啱漫活過一個Nice Afternoon.🍝韓式辣泡菜牛肉飲管粉🍝意粉香濃幼滑,牛肉鮮嫩香味濃,加入酸酸辣辣的韓國泡菜開胃解膩,飲管意粉Al Dente,夠曬彈牙。🥘三文魚籽海膽醬意大利飯🥘意大利飯混上香濃幼滑嘅海膽醬鮮甜味美,口感夠Creamy加上鹹香嘅三文魚籽,脆口富彈性。🍟明太子薯條🍟明太子醬淋於剛炸起來的薯條上,帶點辛辣,吃落香脆,十分惹味。
人氣日系文青咖啡店☕️
環境舒適夠Chill,感覺寧靜,
最啱漫活過一個Nice Afternoon.

🍝韓式辣泡菜牛肉飲管粉🍝
意粉香濃幼滑,牛肉鮮嫩香味濃,
加入酸酸辣辣的韓國泡菜開胃解膩,
飲管意粉Al Dente,夠曬彈牙。

🥘三文魚籽海膽醬意大利飯🥘
意大利飯混上香濃幼滑嘅海膽醬
鮮甜味美,口感夠Creamy
加上鹹香嘅三文魚籽,脆口富彈性。

🍟明太子薯條🍟
明太子醬淋於剛炸起來的薯條上,
帶點辛辣,吃落香脆,十分惹味。
  • 韓式辣泡菜牛肉飲管粉
  • 三文魚籽海膽醬意大利飯
  • 明太子薯條
2024-11-10 367 views
行完海之戀商場,俾我見到日間充滿日本裝修,具一番日本文化既cafe。外表裝修別緻,有木枱,木家具,文青味極重,店鋪門口係玻璃,玻璃印有Chiilkawa水印貼紙,係陽光照射下木枱面浮現一個個Chiilkawa圖案,既寫意又令人感到放鬆心情。於是毫不猶豫地光顧呢間café 我點了是日二人午餐前菜香草蕃茄醬燴西班牙黑毛豬肉丸好香蕃茄加香草🌿味,感覺好清新,薯條🍟沈上美式香料粉令薯條加添另一番風味西班牙黑毛豬風腿無花果酸和多士,檸檬忌廉芝士黑毛豬火腿好味,配上無花果配搭好夾,唔會覆蓋檸檬🍋忌廉芝士🧀,亦都唔會感到好流。火腿上有一粒粒透明的顆粒食落係甜甜的,配搭好夾!😋蘋果🍎木燻豬腩雜菌意大利飯濃濃忌廉,蘋果木估唔到口感好脆口,配料同意大利飯份量幾乎1:1口感好豐富。檸檬蜜糖黑咖啡食完主菜飲返杯咖啡,檸檬🍋加咖啡,酸酸的檸檬味,又有少少甜甜的蜜糖🍯,配搭埋咖啡飲落口,十分清新。君度橙酒朱古力咖啡我特別推介以下君度橙酒朱古力咖啡,拉花圖案係日本著名動漫鬼滅之刃野豬突進圖案!十分有心思。每口咖啡充滿橙香酒味,甜甜橙🍊味,咖啡味濃厚,橙味及甜度比例恰好。

我點了是日二人午餐

前菜
香草蕃茄醬燴西班牙黑毛豬肉丸

西班牙黑毛豬風腿無花果酸和多士,檸檬忌廉芝士
火腿上有一粒粒透明的顆粒食落係甜甜的,配搭好夾!😋

蘋果🍎木燻豬腩雜菌意大利飯

檸檬蜜糖黑咖啡

君度橙酒朱古力咖啡

• 君度橙酒朱古力咖啡
2024-11-08 313 views
#香港cafe #hongkongcoffee 上次食完已經心心念念好想再去🤭趁阿女返學同老公去食多次🩷今次試咗lunch Set For Two:STARTER - 香草蕃茄醬燴西班牙黑毛豬肉丸黑毛豬肉丸鮮嫩多汁,搭配特調嘅香草蕃茄醬酸甜適中👍仲配埋粗薯條,正!MAIN - 蘋果木燻豬腩雜菌意大利飯 用蘋果木燻出來嘅豬腩香氣好特別,加上新鮮雜菌,食起嚟口感豐富,意大利飯吸收了肉汁非常香,不過飯粒口感偏軟,唔係我最鍾意🥹第二個MAIN dish黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞,雲吞用黑松露忌廉汁煮,搭配芝士和菠菜餡,黑松露香氣爆棚,醬汁香濃!呢個套餐仲可享一款甜品$20 折扣優惠🤩我揀咗焦糖海鹽髒髒提拉米蘇 #超好吃 ‼️‼️‼️慕斯咖啡香濃,搭配焦糖和海鹽,有一種獨特嘅甜鹹平衡😆❤️每一啖都有濃厚朱古力和咖啡味,再融合微妙嘅海鹽,令人食到停唔到口而且賣相好靚,好味又可以打卡,絕對係必食!最後就係我掛住呢間餐廳嘅重點:coffee 🤤🤤🤤#這裡的咖啡真的很好喝 PICCOLO短笛咖啡有濃濃香氣,比一般拿鐵咖啡少一點奶,但味道依然香濃強烈❤️超合我口味老公就飲LATTE鮮奶咖啡,佢都話好味👍
#香港cafe #hongkongcoffee

上次食完已經心心念念好想再去🤭趁阿女返學同老公去食多次🩷

今次試咗lunch Set For Two:

STARTER - 香草蕃茄醬燴西班牙黑毛豬肉丸

MAIN - 蘋果木燻豬腩雜菌意大利飯

慕斯咖啡香濃,搭配焦糖和海鹽,有一種獨特嘅甜鹹平衡😆❤️
而且賣相好靚,好味又可以打卡,絕對係必食!

最後就係我掛住呢間餐廳嘅重點:coffee 🤤🤤🤤
#這裡的咖啡真的很好喝

老公就飲LATTE鮮奶咖啡,佢都話好味👍
2024-11-07 382 views
之前成日經過呢度嘅,呢間真係第一次入嚟食,隔離都係一啲寵物嘅獸醫診所、同埋賣寵物嘢,咁以前都有帶過自己隻貓貓嚟睇獸醫嘅~除咗帶寵物睇醫生之外,都比較少嚟呢度食嘢~咁今次食嘅嘢都唔係好多咁就叫咗杯嘢飲同埋叫咗個羊架試吓(咁羊架真係好好味啦,咁佢嗰個五成熟煮得好好,唔韌質感好好)個意大利飯都好好味🤤黑白窩夫(呢個甜品都幾好味嘅,入面就有好多水果)不是太甜👍🏻咁其實買單都係可能百幾至二百蚊左右一個人頭都幾抵(重點好食係好緊要)
之前成日經過呢度嘅,
呢間真係第一次入嚟食,
除咗帶寵物睇醫生之外,都比較少嚟呢度食嘢~

2024-10-30
$190 (Dinner)
2024-11-07 391 views
平日夜晚揾食,朋友介紹呢間cafe同女友兩個去食餐廳裝修吾錯,幾有格調見到呢度有咖啡加酒的特調飲品,即係叫黎試下百利甜酒朱古力鮮奶咖啡君度橙酒朱古力咖啡兩杯酒味唔會太濃烈,但係又會有淡淡嘅酒味同咖啡混合恰到好處,飲完都唔會醉叫咗個前菜沙律迷你水牛芝士球牛油果沙律配蕃茄凍水牛芝士球好好味,沙律落咗啲醬令到我哋好開胃,蕃茄凍好特別,yummy!另外叫咗個水牛城炸雞翼有少少辣味,咬落好鬆軟鬆脆,好味主菜叫咗油封法式羊架雞油菌意大利飯羊架啖啖肉,肉質嫩滑,又唔會太熟我一向都鍾意食意大利飯,炒到啲飯啱啱好,正甜品就叫咗北海道焦糖布甸芝士蛋糕焦糖好好食,仲係硬硬地,芝士蛋糕好軟熟,芝士味濃厚,食完想再食最特別係餐廳細細,但係都有個live Band佢定期都會有唔同人嚟唱歌,今晚就係Mavin 都幾好聽,唔錯下次嚟到荃灣我都會再encore嚟
平日夜晚揾食,朋友介紹呢間cafe

同女友兩個去食

餐廳裝修吾錯,幾有格調

見到呢度有咖啡加酒的特調飲品,即係叫黎試下

百利甜酒朱古力鮮奶咖啡
君度橙酒朱古力咖啡

兩杯酒味唔會太濃烈,但係又會有淡淡嘅酒味
同咖啡混合恰到好處,飲完都唔會醉

叫咗個前菜沙律
迷你水牛芝士球牛油果沙律配蕃茄凍

另外叫咗個水牛城炸雞
有少少辣味,咬落好鬆軟鬆脆,好味

主菜叫咗油封法式羊架雞油菌意大利飯
羊架啖啖肉,肉質嫩滑,又唔會太熟
我一向都鍾意食意大利飯,炒到啲飯啱啱好,正

甜品就叫咗北海道焦糖布甸芝士蛋糕

最特別係餐廳細細,但係都有個live Band
佢定期都會有唔同人嚟唱歌,今晚就係Mavin
都幾好聽,唔錯

下次嚟到荃灣我都會再encore嚟

2024-11-03 432 views
這家荃灣Cafe,好有文青風格,美食和甜品咖啡都不錯,相當適合同朋友一起吃下野relax下!### 日本樱花蝦海鮮飲管粉最特別之處在於飲管粉比較粗而且有微微的芥末味,為整體風味增添了一絲刺激感,讓味蕾感受到層次的變化。卡邦尼的濃郁奶香令意粉更加圓潤,魷魚的鮮美與樱花蝦的香氣交織,帶來了獨特的海鮮醇厚感!### 脆炸軟殼蝦墨汁意大利麵金黃酥脆的軟殼蝦與意粉的深邃黑色彩形成鮮明對比,有幾個大軟殼蝦,蝦殼軟脆,肉質鮮嫩,不僅美味,且色彩繽紛,令人食欲大開! ### 北海道焦糖布甸芝士蛋糕外觀誘人,散發著香甜的焦糖和芝士香氣,芝士的濃郁與布甸的滑順,口感如同絲綢般柔軟,是視覺與味覺的雙重享受,讓人忍不住想要一口接一口!### 百利甜酒朱古力咖啡上面的奶泡輕柔如雲,每一口都散發著濃厚的咖啡香氣,伴隨著百利甜酒的奶香,令人陶醉!### 短笛咖啡拉花非常靚,濃郁的香氣,細膩絲滑的口感令人回味無窮!

### 日本樱花蝦海鮮飲管粉

### 脆炸軟殼蝦墨汁意大利麵

### 北海道焦糖布甸芝士蛋糕

### 百利甜酒朱古力咖啡

### 短笛咖啡
拉花非常靚,濃郁的香氣,細膩絲滑的口感令人回味無窮!

依間好近荃灣廣場嘅Cafe☕️樓高兩層,上層設有榻榻米.我同朋友坐咗上層榻榻米就算坐上層店員都服務周全,仲好細心👍🏻估唔到一間cafe每晚有人live music🎸🎶🎤🤍油封法式羊架雞油菌意大利飯$168羊架份量有三大塊,件件都係厚肉依隻羶味好香,肉質鮮嫩,勁淋,用膠刀都會切到雞油菌好有口感,有少少煙韌,幾乎啖啖飯都有雞油菌,味道好豐富👅🤍黑白窩夫$108窩夫係竹炭窩夫,所以外面黑色內面有少少灰色窩夫夾了cream同士多啤梨,提子,香蕉窩夫外脆內軟,cream好細滑,配搭埋生果唔甜又唔漏,窩夫有配藍莓醬,不過掛住影相拎開📸食完先見到🤣🤣不過我無落都覺得好食💕🤍君度橙酒朱古力咖啡 $56*(C) 跟主食正價減$30*有少少酒精,唔飲酒嘅都可以試下,幾易入口唔太甜,橙同朱古力真係好夾,再加埋咖啡嘅香☕️勾起細個食朱古力橙餅隻味🍫🍊🤍菠蘿梳打 $47唔甜又清新, 仲用新鮮菠蘿掛杯🍍💕#荃灣 #荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處 #cafe #coffee #咖啡控

依間好近荃灣廣場嘅Cafe☕️
樓高兩層,上層設有榻榻米.
我同朋友坐咗上層榻榻米
就算坐上層店員都服務周全,仲好細心👍🏻
估唔到一間cafe每晚有人live music🎸🎶🎤

🤍油封法式羊架雞油菌意大利飯$168
羊架份量有三大塊,件件都係厚肉
依隻羶味好香,肉質鮮嫩,勁淋,用膠刀都會切到
雞油菌好有口感,有少少煙韌,
幾乎啖啖飯都有雞油菌,味道好豐富👅

🤍黑白窩夫$108
窩夫係竹炭窩夫,所以外面黑色內面有少少灰色
窩夫夾了cream同士多啤梨,提子,香蕉
窩夫外脆內軟,cream好細滑,
配搭埋生果唔甜又唔漏,
窩夫有配藍莓醬,不過掛住影相拎開📸
食完先見到🤣🤣不過我無落都覺得好食💕

🤍君度橙酒朱古力咖啡 $56*(C) 跟主食正價減$30*
有少少酒精,唔飲酒嘅都可以試下,幾易入口
唔太甜,橙同朱古力真係好夾,再加埋咖啡嘅香☕️
勾起細個食朱古力橙餅隻味🍫🍊

🤍菠蘿梳打 $47
唔甜又清新, 仲用新鮮菠蘿掛杯🍍💕

#荃灣 #荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處
#荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處