2022-05-14
約咗朋友去新蒲崗嗰邊lunch,想搵比較貼地平民版嘅居酒屋食返個刺身定食午餐🍱🍣🥗就在比較舊式嘅新蒲崗廣場發現這間居酒屋,主打日式,泰式美食,定價合理。❇️一客四色刺身定食(三文魚,油甘魚,赤身,帆立貝)才$118~+$8 仲可以轉套餐包括前菜,沙律,味噌湯或汽水。估唔到呢個地段,格局,刺身也極為新鮮。帆立貝肉質好爽甜,三文魚夠肥美亦帶甜。油甘魚也有驚喜,肉質柔軟,入口甘甜;吞拿魚赤身也不錯,味道清新同樣帶甜而冇雪味。❇️胡麻將沙律,味道討好,醬汁唔會太酸又唔會太鹹,是我喜歡的沙律口味😍🥗北海丼❇️松葉蟹🦀肉,吞拿魚茸,三文魚籽$133朋友極欣賞這個北海丼,米飯和刺身比例均勻。本身可能加咗少許特別調製嘅醬油,令吞拿魚蓉特別鮮味!基本上有松葉蟹肉已經無敵😻,仲要加上脆卜卜嘅三文魚籽,完全心動嘅美食😍!!❇️名古屋風炸雞翼 2件 (套餐+$25)叫即做熱辣辣炸雞翼,一啲都唔油膩,雞皮乾身冇乜皮下脂肪,肉質仲相當Juicy ,灑上的味份香氣撲鼻😻,越吃越滋味!😋日式定食質素甚佳,下次會試試佢嘅泰式美食~😍😋
+$8 仲可以轉套餐包括前菜,沙律,味噌湯或汽水。
❇️松葉蟹🦀肉,吞拿魚茸,三文魚籽$133
叫即做熱辣辣炸雞翼,一啲都唔油膩,雞皮乾身冇乜皮下脂肪,肉質仲相當Juicy ,灑上的味份香氣撲鼻😻,越吃越滋味!😋 日式定食質素甚佳,下次會試試佢嘅泰式美食~😍😋