今晚約左朋友dinner,佢係沙田返工,推介左位於沙田中心嘅北海道食堂。呢間餐廳主打鐵板放題,款式種類繁多,我地簡左極盛放題,每位$328,有成差唔多100款食物飲品可以選擇🥳🥢壽司、卷物、手卷🍣我地點左軟殼蟹卷、芒果炸海老卷,卷物夠細件,啱晒我地,因為唔想食咁多飯,所以只係試左呢兩款卷物,其實仲有成2️⃣5️⃣款可以簡,都真係幾多款式😆。🥢刺身🐠🐟叫左油甘魚、甜蝦、希靈魚、飽片、劍魚、帶子、三文魚、酢鯖魚,刺身非常新鮮,三文魚厚切,夠肥美,帶子極鮮甜,我地不斷encore,最特別係酢鯖魚,我都係第一次食,估唔到咁有驚喜👍🏻👍🏻👍🏻😋鯖魚用日式醋浸過,食落酸酸地,口感特別,食唔停口😙🥢鐵板🥩🥓🦐送左2隻燒大蝦🦐🦐,肉質爽口彈牙,開埋蝦殻,食落淡淡肉,仲點左安格斯西冷扒、鐵板鵝肝、蝦、野菜、羊架、三文魚扒、廣島蠔、帶子、鯖魚。鐵扒係師傅即場炒,簡單用左黑椒同鹽去調味,就煮出咁惹味嘅鐵板,羊架一D都唔膻,特別推介廣島蠔,好肥美,又鮮甜,完全唔腥😋😙🥢串燒/燒物🍢叫左燒大蔥、燒秋刀魚、燒鱈魚片,估唔到燒大蔥又幾正,唔係咁多放題可以食到,幾特別。燒鱈魚片超爽脆,送酒一流😆🥢炸物🍤叫左炸池魚仔、炸生蠔、

🥢壽司、卷物、手卷🍣

🥢刺身🐠🐟

🥢鐵板🥩🥓🦐

🥢串燒/燒物🍢

🥢炸物🍤
叫左炸池魚仔、炸生蠔、炸墨魚咀,炸池魚仔又係送酒小菜🤣,細細隻,炸到外脆,食落爽口,😆好正呀😋

🥢一品料理、沙律、日式火鍋🥗🍲🍜
試左清酒煮藍青口、溫泉蛋沙律、牛肉日式火鍋,藍青口用清酒煮過,完全唔會腥,仲好鮮甜。食埋牛肉火鍋超飽😂

🥢甜品、飲品🍧🍨🍦
最後點可以唔食甜品,有4種口味嘅雪糕同雪米糍。飲品係雪櫃自取,有酒、汽水、解茶等等,款式足夠🥤🍵🥛

地址:北海道食堂 (沙田)
沙田橫壆街2-16號沙田中心商場3樓50及57號舖
2021-12-13 90 views
呢日黎到沙田呢間北海道食堂食佢個放題! 日本放題真係香港人既至愛,一個月點都要食一次,我都唔例外,呢間放題都真係一個唔錯既選擇!我地揀左要呢個極盛放題,呢間餐廳落單既方法都幾環保,唔駛用一大疊紙,而係用marker係張過左膠既餐牌上面寫要幾多份,跟住店員落完單抹番乾淨又可以用番同一張卡再落單~同埋有咩食都一張menu 過,唔會搵到人頭暈眼花~刺身呢D第一round都已經一定係必點,佢既油甘魚真係夠哂鮮味,三文魚都夠哂肥美,帶子又勁大粒,真係令人食完又想再食!我地呢個餐仲包左有一隻勁大既鐵板虎蝦,如果呢隻虎蝦都可以任食就好,真係夠哂爽口彈牙,勁正!佢既鐵板類燒物都有好多選擇,因為想食下菜就叫左個鐵板野菜,估佢唔到菜都炒得咁出色!其他天婦羅,例如係炸蝦同埋炸茄子都真係必叫,串燒類都好快上枱,中意既話仲可以叫鍋物打下邊爐!佢既甜品就有雪糕同糯米茲,真係夠哂滿足!

2021-12-10 109 views
串燒太乾 有6成燒燶刺身普通既煎同燒既食物調味 一係太鹹一係無味甜品種類少300蚊計埋加一 出去旺角會有更多更好味既選擇食左咁多次放題呢次既體驗係最差無咩覺得好食完全唔即刻推薦
串燒太乾 有6成燒燶
刺身普通既
煎同燒既食物調味 一係太鹹一係無味
甜品種類少
300蚊計埋加一
出去旺角會有更多更好味既選擇
食左咁多次放題呢次既體驗係最差
無咩覺得好食完全唔即刻推薦
雖然今天是星期三,但已經好有放假Mood 🙈🙈,決定拎鐘同老公去食日式放題,上網搵到呢間放題性價比好高,近近地,啱晒我心水。極上放題有80款美食,選擇都算頗多😄仲有我老公最鍾意嘅打邊爐,佢非常歡喜🤣有自助飲品區,我最喜歡蜂蜜仙草凍,是亮點至一😋還有任食雪糕,有我最愛的雪糕糯米糍♥️極上刺身刺身上碟速度非常快,我們點了三文魚、帶子、八爪魚、北寄貝、鮑片等等,三文魚厚切,新鮮!其他刺身的質素都很不錯👍🏼😌天婦羅🍤海老天婦羅,蝦肉彈牙,新鮮炸起,好吃。炸南瓜片也是我的心水,外脆內軟,不錯。查南瓜薯餅,內有粟米粒粒,外脆內軟,甜甜地,幾好吃。刺身沙律新鮮沙律菜加上三文魚等刺身和蟹子,好吃。燒物我點了生蠔、燒帶子和雞軟骨,好Juicy!燒熟的程度剛剛好另外燒物有燒雞翼、螺肉、雞腎和大蔥,值得一試。都幾多款式可以揀炸墨魚嘴都好有口感脆卜卜。牛肉火鍋肉類有雞肉、豬肉、牛肉,我就選了牛肉,脂肪比例平均,有牛味,不錯。唔經常愛吃,想吃多點菜,侍應姐姐建議在點菜單上寫「多菜」😌 額外再加配料;滑滑豆腐、金菇、小棠菜、娃娃菜♥️好正

極上放題有80款美食,選擇都算頗多😄
仲有我老公最鍾意嘅打邊爐,佢非常歡喜🤣
有自助飲品區,我最喜歡蜂蜜仙草凍,是亮點至一😋
還有任食雪糕,有我最愛的雪糕糯米糍♥️

極上刺身

天婦羅🍤

刺身沙律

新鮮沙律菜加上三文魚等刺身和蟹子,好吃。

炸墨魚嘴都好有口感
脆卜卜。

牛肉火鍋

2021-12-03 191 views
朋友今日係北區收工就約佢喺大家嘅中間點到食飯啦 咁最後揀咗沙田就睇下附近有乜好食跟住就揀咗呢唔洗諗😆有三款放題選擇 特上/極上/極盛 我哋今日就揀咗極上飲品方面都有好多選擇 仲有啤酒添 另外仲有啲唔凍嘅👍🏻👍🏻貼心 食物方面除咗基本嘅刺身壽司之外仲有啲鐵板燒 串燒同埋鍋物前菜就揀咗枝豆同沙律先啦 佢啲沙律菜都幾新鮮 溫泉蛋😋枝豆上枱嘅時候仲出緊煙 熱辣辣 好好食 encore左2次😆刺身方面三文魚同埋白玉豚都正 估唔到平時去食自助餐 最鍾意食鵝肝嘅我呢間放題都有得揀 重要唔係最頂級個set都有 鵝肝嘅厚度啱啱好 夠哂肥美😋 鐵板廣島蠔都推薦 另外仲有必點嘅牛舌 點左幾round仲有燒秋葵添 串燒 燒物都整得唔錯 熱辣辣但又唔會燒到好乾 樣樣都好juicy 最後點咗個牛肉鍋作結 牛肉嘅份量都唔少架臨走之前再食多杯雪糕 滿足曬 😌員工都好有禮貌同勤快 會主動幫我地收碟同換碟👍🏻👍🏻
跟住就揀咗呢唔洗諗😆

最後點咗個牛肉鍋作結 牛肉嘅份量都唔少架

臨走之前再食多杯雪糕 滿足曬 😌

員工都好有禮貌同勤快 會主動幫我地收碟同換碟👍🏻👍🏻
2021-12-01 151 views
今日收工約咗朋友去沙田食飯,因為朋友生日由佢決定,佢選擇咗食放題,喺網上見到呢一間日式鐵板放題評語唔錯所以選擇呢一間,我哋6:00到達、每位318可以食兩個半鐘頭,餐廳地方都算大,坐得都幾舒服,每位客人送一隻鐵板燒大蝦,燒得好香非常好味,魚生都有多款選擇都幾新鮮😋有多款特色壽司,味道唔錯👍鐵板方面極推介燒鵝肝和燒廣島蠔(同樣燒得外脆內軟)燒鱈魚片亦都好好味,朋友話羊架是他至愛煎得剛好,點了一個牛肉火鍋,對於鍾意食菜嘅朋友係不錯嘅選擇👍飲品同雪糕就自己出去拎,飲品都係同日式放題一樣都有多種選擇,除咗杯裝雪糕仲有兩至三款雪糯,今日有芝麻味,雲呢拿味為我呢餐豐富嘅晚餐劃上完美句號😋👍非常之滿足,特別一提待應們都好有禮😊
鐵板燒鵝肝
鐵板燒鵝肝
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑____________(👦) 一個價錢任食放題的話就一定飽🤣🤣 所以食放題的話,🧒就更會留意食物味道質素同款式夠唔夠多🌟🌟.🧒入到餐廳後,眼望到座位都幾多,每枱之間都有空間闊落,唔會感到有壓逼感👍👍 行過去雪櫃拎飲品時😄😄 飲品同雪糕款式方面中規中矩啦,唔算多,🧒🐥習慣食放題就飲茶解膩所以就冇所謂🙈🙈 值得一提係途經雪櫃時,會見到廚師半開放式咁煮緊食物,特別鐵板燒物好有鑊氣😍😍 .餐廳本身放題收費價格都好親民,有3款套餐選擇,今次🧒🐥就揀左最貴既極盛放題,貪佢可以試曬所有菜式🤣🤣 整體嚟講🧒特別喜歡鐵板燒嘅食物,由於係即叫即燒嘅關係,味道更顯廚師手勢功力✨✨ 刺身壽司亦都好新鮮,🧒係會再叫多幾轉👍👍 🧒覺得其實特上套餐同極上套餐都已經可以叫到大部份鐵板燒嘅食物,CP值真係幾高,唔一定要揀呢個極盛放題套餐🥰🥰.👦總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 食物:⭐⭐⭐(3/5)--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 環境:
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️
(👦)自稱三星米芝蓮食評家
(🐥)自稱拉麵沾麵專家
👉 主打不專業食評🍽️
👉 快閃飲食著數🤑

____________
👦總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 食物:⭐⭐⭐(3/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 環境:⭐⭐⭐(3/5)
____________

$300 (Dinner)
2021-11-27 134 views
今日同女朋友出街,又遇到世紀大難題,就係唔知食咩好!提議親啲咩都比人ban,最後揀左個最安全既答案:放題!呢間北海道食堂,有三個level放題揀,豐儉由人今次揀左極上放題,野食款式都好多,一定夠食!首先食一定係刺身,好新鮮,而且wasabi係即磨,唔係wasabi膏,抵讚!炸雞軟骨,最抵死係咁既價錢竟然有鵝肝食如果唔係女朋友話怕我膽固醇過高,我一定食多幾件,超好味溫泉蛋沙律,沙律菜唔會好多,份量岩岩好。燒物高質有三文魚同燒雞,keep到好多汁,又唔會太熟,好好食!串燒,菇類多汁,調味岩岩好,好味!天婦羅唔洗講,無可能唔好食!呢到仲有火鍋食!叫左個牛肉火鍋,勁多牛肉,超正!食到咁上下,叫返個枝豆慢慢咬、慢慢飲野,唔係到到放題有枝豆食,好chill!

呢間北海道食堂,有三個level放題揀,豐儉由人

今次揀左極上放題,野食款式都好多,一定夠食!

炸雞軟骨,最抵死係咁既價錢竟然有鵝肝食
如果唔係女朋友話怕我膽固醇過高,我一定食多幾件,超好味

溫泉蛋沙律,沙律菜唔會好多,份量岩岩好。

燒物高質
有三文魚同燒雞,keep到好多汁,又唔會太熟,好好食!

串燒,菇類多汁,調味岩岩好,好味!

天婦羅唔洗講,無可能唔好食!

呢到仲有火鍋食!叫左個牛肉火鍋,勁多牛肉,超正!

2021-11-26 77 views
星期三天氣開始凍,本身諗住出街打邊爐,發現啲火鍋店都好多人,唔想排隊所以都係繼續搵其他餐廳食,行過商場見到有一間放題,喺門口見到佢嘅menu入面好多熟食選擇,所以就入去食啦。見佢有三個價位嘅放題,我就食中間價位,入到去見到隔離枱有一個人喺度食,覺得都幾好可以一個人食放題。飲品區可以睇住師傅喺度整鐵板燒。佢嘅餐牌係用白板筆嚟寫所以可以再用,幾環保,我同朋友就叫咗一個炒飯一個烏冬,嗌咗一啲刺身,另外再叫燒牛舌,鵝肝,帶子同廣島蠔。阿元就出去揀嘅人見到佢除咗雪櫃入面嘅人邊個都有一啲室溫嘅嘢飲,都幾適合而家天氣凍唔想飲凍嘢嘅我。拎完嘢飲返去,好快已經有熟食上枱,煎鵝肝十分之脆口,煎廣島蠔唔會煎到好乾之餘亦都好入味。如果煎帶子可以再大粒啲,燒牛舌可以少鹽啲就更好。朋友覺得炒飯粒粒分明,令佢最驚喜係個牛肉烏冬,個湯底十分濃味,個烏冬亦都好煙煙韌韌,最終佢叫咗兩碗嚟食!天婦羅方面就叫咗炸冬菇,蝦,茄子同埋多春魚,好少喺出面食到用多春魚炸成嘅天婦羅,炸魚皮入面有粒一粒粒嘅魚春,口感很不錯,個皮外脆內軟,而且炸漿都唔會好厚,茄子天婦羅亦都好夠熱,冬菇亦都好大嚿。反而叫咗咗咁多個回合,魚生都係比較遲出現,

反而叫咗咗咁多個回合,魚生都係比較遲出現,主要叫咗三文魚,北寄背,鮑片同埋帶子,解凍嘅過程都做得唔錯,唔會有太大雪味,不過都係熟食出色啲!

食飽飽就食甜品,有雀巢雪糕同埋糯米糍,糯米糍。兩個半鐘可以慢慢食,唔會好趕,所以成餐都食得好舒服。
2021-11-24
$306 (Dinner)
2021-11-24 163 views
喺新城市經常行過見到呢間放題,但係都冇食過,終於今日去試吓啦放題來講食物款式唔算好多,不過叫做非常齊全~一坐低就叫咗刺身先,整體來講好新鮮,三文魚夠肥美,帶子都好鮮甜另外就叫咗啲串燒,燒得幾香口,唔會過分熟,肉質仲係好嫩滑!除咗肉類之外,燒秋葵都幾好食,上面仲林咗少少燒汁,令到個味道冇咁單調~見到好多人都叫咗鵝肝,我哋都梗係要叫埋一份!油脂好足夠,夠惹味,食到最後有少少油膩,一份就好滿足了~ 燒帶子係全晚最出色之作,keep到外脆內軟,encore左幾次!仲有幫襯放題會送嘅燒大蝦,每人一隻,肉質好爽蛋,啖啖肉當然唔少得雪糕汽水任飲啦~ 整體來講食物水準高,款式幾齊全,價錢合理,住沙田嘅朋友可以一試~

放題來講食物款式唔算好多,不過叫做非常齊全~

仲有幫襯放題會送嘅燒大蝦,每人一隻,肉質好爽蛋,啖啖肉

2021-11-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2021-11-24 110 views
出左糧就緊係要食好西啦。自己住果區就冇放題餐廳,咁就一於去其他區覓食,揀北海道食堂就係因為佢位置方便北海道食堂個廚房分左入面同外面,外面個廚房係負責鐵板燒既,客人可以隔住塊玻璃睇住廚師整鐵板燒。隔離就有汽水櫃,提供凍同唔凍既飲品,重有啤酒添。 甜品方面就有個雪糕櫃放左雲呢拿同芒果味既雀巢雪糕杯同雪米滋。今晚餐廳未滿座,獲安排坐4人座位,感覺舒服又闊落,裹面都幾乾淨。我地2個人揀左「極盛放題」,可以食2.5個鐘,重有鐵板大蝦送因為胃口細左,所以落order既時候都係1至2件咁落,最怕自己眼闊肚窄但係幫我地落單既waitress 就有問我地係咪真係落咁少 因為份量少會麻煩左個廚師煮,但係冇計啦,怕食唔晒會浪費!餐廳上菜速度正常,完全冇漏單。一開始就梗係叫左刺身先,味道正常,最滿意就係有帶子刺身,因為唔多放題有,同埋佢刺物選擇都好多下,但係就冇之前食評所講既厚切啦冇叫過火鍋,反而最有驚喜係鐵板燒。尤其是鐵板鵝肝,羊架,廣島蠔,帶子,三文魚同蝦。全部都即燒即上菜,好有鑊氣! 蠔同帶子重係半生熟,鎖住晒佢裹面既汁同鮮味。餐廳送既鐵板蝦係最大最好食既好新鮮彈牙見鐵板咁好就諗住試埋個炒飯,點知就一般
出左糧就緊係要食好西啦。

但係幫我地落單既waitress 就有問我地係咪真係落咁少

因為份量少會麻煩左個廚師煮,但係冇計啦,怕食唔晒會浪費!

餐廳送既鐵板蝦係最大最好食既好新鮮彈牙

見鐵板咁好就諗住試埋個炒飯,點知就一般般啦!

燒物方面就推薦燒菇同燒牛舌,燒菇燒到個菇香味濃郁,少少收水但又唔會乾得濟!難得!

炸物同壽司都正正常常,中規中矩

整體表現唔錯,有機會會再去
2021-11-20 117 views
間唔時都會想食放題放縱下,今日就同老公返返入沙田拆餐勁嘅!之前行過一直都想試下嘅北海道食堂,平日相對少好多人!無提早訂位,所以想坐卡位都冇晒嚕~食物種類都有好多除咗壽司、卷物、刺身,仲有鐵板串燒、炸物等等。無論你嗰日想食熟食定係刺身都一樣有得揀!坐低冇耐就梗係拎咗嘢飲先啦!飲品區有室溫同埋雪咗嘅野飲,都好齊全㗎!唔趕時間嘅豬太郎,當然慢慢食,每次嗌少少,就無咁快一下就飽啦😗😗!開波啱啱好就送上枝豆,邊食前菜邊等食👍🏻。個人最鍾意燒牛舌、燒雞腎!好有口感!如果多啲汁畀我哋點就更加正!一邊食串燒一邊歎番杯汽水真係好爽!另外炸物嘅話我哋都好鍾意食雞軟骨粒、炸墨魚咀仲有多春魚天婦羅!鐵板料理來講就有少少油膩,我哋就嗌得唔算多,廣島蠔鯖魚同埋帶子都唔錯㗎!

2021-11-18
2021-11-20 91 views
自從疫情以黎都未食過放題,見男朋友口痕話想食大量刺身同燒物,就搵下新界有冇近近地既放題啦!搵到係沙田既北海道食堂,上網搵見到價錢唔算太貴而野食款式都多,又近近地就決定同男朋友閒日放工去試試!我地見中間既極上放題食物款式同價錢都相宜,$268 一位,包刺身,燒物,炸物,鍋物,飲品等等飲品櫃都係任飲,有茶類,鮮奶忌廉,蘆薈果汁等等如果要飲清酒就要加錢了,不過我地冇加到一拎到menu男朋友就忍唔住即刻畫畫畫,要嗌到成枱都係!刺身方面種類都多,油甘魚,墨魚,北寄貝,三文魚,帶子,八爪魚我地專登畫人頭份量,上菜時都係按返人數,唔會上一大堆比我地食唔晒炸墨魚咀份量都多,襯啤酒就岩晒啦~!炒野菜都好岩口味,好足料豆腐沙律蝦,南瓜,茄子,多春魚天婦羅,水準正常,炸物佐酒另外仲有炸南瓜薯餅,入面仲有粟米,唔錯我就期待燒物有雞翼,雞腎,雞軟骨,牛舌,冬菇,直菇,豬腩肉燒物overall都燒得不差,菇類都好juicy牛舌有咬口食左幾round另外仲有燒魷魚鬚,帶子,鵝肝,燒蠔望見賣相已經好吸引燒蠔大大件,好好味!唔腥,啖啖肉帶子,鵝肝同魷魚鬚亦都好肥美 燒物總結黎講放題性價比高,食物款式同質素都唔錯!會再返

飲品櫃都係任飲,有茶類,鮮奶忌廉,蘆薈果汁等等

如果要飲清酒就要加錢了,不過我地冇加到

一拎到menu男朋友就忍唔住即刻畫畫畫,要嗌到成枱都係!
炸墨魚咀份量都多,襯啤酒就岩晒啦~!
炒野菜都好岩口味,好足料

豆腐沙律
蝦,南瓜,茄子,多春魚天婦羅,水準正常,炸物佐酒
另外仲有炸南瓜薯餅,入面仲有粟米,唔錯

我就期待燒物
有雞翼,雞腎,雞軟骨,牛舌,冬菇,直菇,豬腩肉
燒物overall都燒得不差,菇類都好juicy
牛舌有咬口
食左幾round

另外仲有燒魷魚鬚,帶子,鵝肝,燒蠔
望見賣相已經好吸引
燒蠔大大件,好好味!唔腥,啖啖肉
帶子,鵝肝同魷魚鬚亦都好肥美
燒物

總結黎講放題性價比高,食物款式同質素都唔錯!
會再返黎食
2021-11-20 64 views
與舊朋友聚舊,便選了方便大家的沙田吃晚飯朋友想要吃放題,沙田並沒有很多選擇,便選了北海道食堂點了價位最高的極盛放題,多一點食物的種類大部分的食物都是一件一份,挺喜歡這樣的安排那就可以試到不同的種類,又不用吃到很撐和浪費食物◭北海道食堂極盛放題 $318 🅙🅙🅙🅙/5⌬鐵板燒大蝦 (贈送每人一份)尚算大隻,很爽口彈牙,是新鮮的⌬溫泉蛋沙律 🅙🅙🅙🅙🅙/5朋友很喜歡,一口氣吃了兩份小小一份,溫泉蛋流心程度剛剛好,蔬菜生鮮,很開胃⌬鐵板鵝肝 🅙🅙🅙🅙🅙/5個人很推薦,很香的鵝油味⌬鐵板雞扒 🅙🅙🅙🅙/5⌬鐵板香煎廣島蠔 🅙🅙🅙🅙🅙/5⌬唐揚雞軟骨粒 🅙🅙🅙🅙/5⌬芝士甜薯波波 🅙🅙🅙🅙/5⌬芝士年糕 🅙🅙🅙/5⌬燒牛舌 🅙🅙🅙/5⌬燒雞中翼 🅙🅙🅙🅙🅙/5⌬燒雞腎 🅙🅙🅙/5⌬炸生蠔 🅙🅙🅙🅙/5⌬刺身 🅙🅙🅙🅙/5⌬燒直菇 🅙🅙🅙🅙/5⚎⚎⚎Recommendation 🅙🅙🅙🅙/5⚍⚍⚍
與舊朋友聚舊,便選了方便大家的沙田吃晚飯
朋友想要吃放題,沙田並沒有很多選擇,便選了北海道食堂
點了價位最高的極盛放題,多一點食物的種類
大部分的食物都是一件一份,挺喜歡這樣的安排
那就可以試到不同的種類,又不用吃到很撐和浪費食物

◭北海道食堂極盛放題 $318 🅙🅙🅙🅙/5
⌬鐵板燒大蝦 (贈送每人一份)
尚算大隻,很爽口彈牙,是新鮮的
⌬溫泉蛋沙律 🅙🅙🅙🅙🅙/5
朋友很喜歡,一口氣吃了兩份
小小一份,溫泉蛋流心程度剛剛好,蔬菜生鮮,很開胃

⌬鐵板鵝肝 🅙🅙🅙🅙🅙/5
個人很推薦,很香的鵝油味
⌬鐵板雞扒 🅙🅙🅙🅙/5

⌬燒直菇 🅙🅙🅙🅙/5

⚎⚎⚎
Recommendation 🅙🅙🅙🅙/5
⚍⚍⚍
好耐冇去日本食鐵版燒啦🤤知道沙田有間北海道食堂有鐵板燒放題😋梗係要朝聖下止鄉愁啦! 北海道食堂極上放題  $268/位而家仲有268嘅放題真係好抵👍而且種類好多😋連鵝肝都可以任食!真係好!好!好!開心🤤🤤服務態度超級值得一讚👍諗住拎啤酒同男朋友share🍻服務員知道我們用黎飲啤酒🍺專登拎隻冰杯🧊俾我地🤣呢啲細節位都做得好好!當食shabushabu🥘個時又幫我們調節火力🔥係我地食咁多間放題入面👯‍♂️服務態度最好嘅一間!絕對值得大讚👍👍👍👍👍 魚生刺身種類都有好多🍣其中有一種刺身係白豚肉🐟係之前我冇試過刺身😆好奇寶寶又出動order兩舊試一試!點知又幾好食喎😍有魚香🤤嚼口超級新鮮😋連同其他魚生都非常新鮮👍當我仲沉醉係三文魚嘅油香同帶子糯糯嘅口感嘅時侯,🐮shabu shabu🥘上場啦!牛肉火鍋牛肉份量超多🥩🥩🥩而且片片都肥瘦適中😌加埋放係枱邊食完會爆seed嘅七味粉🤣帶出牛肉嘅鮮香🐂真係流晒口水🤤牛肉煲湯底超甜❤牛肉🐮蘿蔔🥕娃娃菜🥬所有嘅精華都在其中😆好味道到男朋友嫌唔夠喉🤣嗌多個牛肉烏冬放佢落去 🥘shabushabu鍋到索埋佢淨低d湯🤤識食一定要咁食!哩個combo連我都忍唔住食左半

北海道食堂極上放題  $268/位

牛肉煲湯底超甜❤牛肉🐮蘿蔔🥕娃娃菜🥬所有嘅精華都在其中😆好味道到男朋友嫌唔夠喉🤣嗌多個牛肉烏冬放佢落去 🥘shabushabu鍋到索埋佢淨低d湯🤤識食一定要咁食!哩個combo連我都忍唔住食左半碗🤤烏冬加個湯底真係好味到一個極致🤯👍
細味完牛肉鍋😌當然唔可以放過佢哋嘅鐵板燒啦!出面有個大鐵板,透明玻璃可以見到師傅即叫即燒🔥轉眼間我們嘅個份都到啦😚

店員放低最吸引眼球👀嘅當然就係超邪惡嘅鵝肝😈😈肥肥嘅鵝肝出面燒到金黃色🌟油亮嘅表面不停呼喚我們擺佢落口😋入口嘅一刻只有一個感覺🤗香!!咬穿金黃嘅表面🤩入面係軟軟嘅鵝肝🥰滿嘴油香!真係超。級。幸。福!!😈絕對可以食多10舊🤤🤤🤤鐵板三文魚有豐富魚油,仲要有omega3!食完一舊再一舊🤤鐵板廣島蠔同帶子都有焦邊脆卜卜😏香噴噴☺每咬一口肉汁在口腔爆射😛真係冇得輸!

捧住食飽嘅肚皮🤰望望menu仲有好多款未嗌嘅菜式😳留下不甘嘅口水🤤約定下次一定要返黎再食埋其他鐵板料理🤩
  • 鐵板鵝肝
  • 牛肉火鍋