約左朋友2人收工後去大埔Homeland食飯雖然舖頭面積唔算大,不過有兩層 所以客人多時都應付到😌同朋友都嗌左好多野食香煎美國安格斯牛腹心扒 $228waiter好貼心咁預先詢問我地想要幾成熟,我就要左mediumMedium果然jeng jeng😋完全唔老唔韌食嘅時候沾上佢哋嘅牛扒汁 真係好好味伴碟仲有一d蔬菜同埋薯蓉,佢地d薯蓉真係好smooth 而且係好原始嘅薯仔味,冇加太多嘅調味料落薯蓉度,尼點我非常鍾意👍🏻秘製伊比利亞火腿卡邦尼意粉 $128卡邦尼意粉做法正宗唔係用忌廉汁煮,真係用蛋汁去煮伊比利亞火腿亦都係成塊成塊咁落,唔會話係切絲咁樣偷工減料脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬 $58薯條除左跟松露蛋黃醬之外 亦都會附上茄汁多種選擇可以揀😍唔怕濟~另外薯條亦都有灑上一d調味料令薯條嘅味道唔會太普通太單調所以就咁齋食薯條都好好味😋松露忌廉芝士酥炸雞翼 $68因為我同朋友都非常鍾意松露😂所以兩款小食都揀左松露嘅味道滿滿嘅松露忌廉鋪係芝士上🤩真係好邪惡啊野飲方面分別就嗌左一杯芝士奶蓋士多啤梨牛奶 $36同埋一支熱情果茉莉小麥啤 $78想講下佢地嘅啤酒🍻餐廳嘅手工啤都係主力推薦,全部都係本地手
約左朋友2人收工後去大埔Homeland食飯
雖然舖頭面積唔算大,不過有兩層 所以客人多時都應付到😌
同朋友都嗌左好多野食

香煎美國安格斯牛腹心扒 $228
Medium果然jeng jeng😋完全唔老唔韌
食嘅時候沾上佢哋嘅牛扒汁 真係好好味

秘製伊比利亞火腿卡邦尼意粉 $128
卡邦尼意粉做法正宗
唔係用忌廉汁煮,真係用蛋汁去煮
伊比利亞火腿亦都係成塊成塊咁落,唔會話係切絲咁樣偷工減料

脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬 $58
薯條除左跟松露蛋黃醬之外 亦都會附上茄汁
多種選擇可以揀😍唔怕濟~
另外薯條亦都有灑上一d調味料

滿滿嘅松露忌廉鋪係芝士上🤩真係好邪惡啊

野飲方面分別就嗌左一杯芝士奶蓋士多啤梨牛奶 $36

同埋一支熱情果茉莉小麥啤 $78
想講下佢地嘅啤酒🍻
餐廳嘅手工啤都係主力推薦,全部都係本地手工啤,一定一定要支持🫶🏻
熱情果茉莉小麥啤飲落去嘅第一啖首先係啤酒味先😂
然後就會有少少熱情果味嘅後勁係口腔入面徘徊,茉莉茶嘅味道就要認真品嚐先至飲到
2022-10-29 1486 views
Homeland 都可以話係大埔數一數二的西式 fusion 餐廳!踩單車人的熱門之選,彩色枱櫈充滿活力,門口壁畫玩味十足。本地手工啤Display 了多款特色本地手工啤,口味特別,環境舒適輕鬆最適合飲下啤酒吹吓水。Caramel Dalgona Coffee焦糖奶蓋咖啡 $48手工啤之外奶蓋都係我最愛,令我諗起 400次咖啡,Caramel 非常好喝,咖啡底味道濃郁,奶蓋綿密如雲朵般充滿空氣口感,值得回味!小食拼盤 $108Homeland Snack Platter最喜歡 Platter 可以一次過食到幾款不同口味小食:芝士薯條永遠唔會令人失望,熱食夠香脆可口。酥炸雞翼皮脆肉嫩又多汁,加上柚子醬汁,酸酸甜甜好開胃。吉列廣島蠔,酥炸表層好脆口,香口蠔味也不錯,味道鹹香滋味。炸魚手指,Cripsy 好開胃,食完都仲想食多幾條。(店舖限定)松露啡菇雞胸闊條面 $108小店主打多款 fusion 創意西餐,花足心思擺盤好精緻,質素很好的 松露啡菇,食落好惹味,Truffles 味道濃郁。雞胸口感好豐富,健康又嫩滑,肉質軟嫩。闊條麵更加是招牌手工菜,口感比平時普通意粉煙韌好多,彈牙掛汁度高,

本地手工啤

Caramel Dalgona Coffee
焦糖奶蓋咖啡 $48

小食拼盤 $108
Homeland Snack Platter
最喜歡 Platter 可以一次過食到幾款不同口味小食:

(店舖限定)
松露啡菇雞胸闊條面 $108

雞胸口感好豐富,健康又嫩滑,肉質軟嫩。闊條麵更加是招牌手工菜,口感比平時普通意粉煙韌好多,彈牙掛汁度高,感覺開胃。鍾意食手工闊條麵既朋友唔好錯過呀!

ALL DAY BREAKFAST 全日早餐
賓尼迪蛋 $98
主食 Eggs Benedict 一咬落去有滿滿的蛋汁,配上 Smoked Salmon, Avocado, Bacon,其中最喜歡煙三文魚,牛油果,煙肉,腸,沙律,英式鬆餅,材料豐富,滿滿的沙律菜翠綠健康。煙三文魚味道鹹香,口感好好,真係好好食!勁抵食!

週末去開大埔踩單車,經過東昌街記得試吓 Homeland 喇!

$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 松露啡菇雞胸闊條麵
  • 小食拼盤
  • Egg Benedict
2022-10-29 38 views
What a surprisingly fabulous restaurant in Tai Po😍recommended 👍🏻We ordered 厚切西冷steak 🥩. The size is big. Enough for 2 ppl. We love the taste so much ❤️💖 😍 Worth trying !!!! The quality is so good. We love the sauce as well We won’t miss these signature salmon and 節瓜. Both of them is delicious. The potato is perfect match with the salmon must give it a try as it is very worth-trying food. With some green, it is perfect.What’s more ? We ordered this 柚子醬 chicken wings. Super yummy 🤤 they are crisp

What’s more ? We ordered this 柚子醬 chicken wings. Super yummy 🤤 they are crispy. Nice -trying !

For the drinks, we ordered a菊花茶,enough for two 👍🏻👍🏻

So wonderful night spending here 🥰
2022-10-27 55 views
自從生左小朋友都好小出到街食野 今日去開附近playhouse 就當然吾會放過出去食嘢既機會 對於大埔既餐廳完全毫毛頭緒 都系睇openrice😂結果就俾呢間吸引順手系openrice訂埋位 好方便 book左一點半 但驚趕唔切 打去改14:00費是霸住d位 店員好nice咁話冇問題 吾似去過既機械式溝通 去到岩岩13:30 😍可以準時入座🤟🏻 店員住好細心咁睇到我remark 見有個bb預留左safe位 跟住都當然搞完一大輪 就落order 野食都好快上🤟🏻放心全部都熱 吾系整定😂久違既熱咖啡 放人吾系大牌即沖既 炸雞翼 有3款汁馬(柚子蜜 / 松露/明太子)開初上枱見到咁多醬系面頭 以為一定淋晒啦 點個敢吾系啵 雞翼脆得黎吾乾 又冇雪味 同明太子醬都好夾👍🏻 豬肩肉 有9成同全熟 豬一般般講要好有質素先有得俾你揀得9成結果吾差架 中間肉質好嫩carbonara 麵似系手工麵 吾系一黎既意大利粉好似食緊伊麵 但比伊麵硬啲好有口感 加埋溫泉蛋既蛋黃汁 好滿足店員好細心 幫bb準備埋餐具 好有禮貌 每樣野落枱都會講菜名 下次有機會會試埋其他😍

久違既熱咖啡 放人吾系大牌即沖既

炸雞翼 有3款汁馬(柚子蜜 / 松露/明太子)
開初上枱見到咁多醬系面頭 以為一定淋晒啦

Lunch
  • 香煎西班牙伊比利亞豬肩肉
  • 秘製伊比利亞卡邦尼意粉
2022-10-26 35 views
大埔美食多籮籮 今次與友人去了區內受歡迎的cafe - Homeland餐廳由外到內 彩色枱櫈 壁畫 搞鬼指示牌都富有玩味氣氛 🥸餐廳主打多款fusion創意西餐環境彼適合與朋友聚餐🦀🍚甲羅燒蟹膏燉飯蟹蓋內裝滿住新鮮蟹肉同鮮甜蟹膏撈勻 creamy的燉飯🍲啖啖都有蟹的香濃鮮味🍕招牌明太子海鮮薄餅喜歡薄餅餅底 餅薄脆口卜卜脆 似薯片蝦肉、三文魚、蟹肉 啖啖新鮮配上明太子的微辣 令海鮮味更為突出🦪酥炸吉列廣島蠔 (4件)外皮炸得非常香脆蠔亦很鮮甜🍹🍋凍檸茶最愛凍檸茶 大大杯 消暑解渴一流
餐廳由外到內 彩色枱櫈 壁畫 搞鬼指示牌

啖啖都有蟹的香濃鮮味

🍕招牌明太子海鮮薄餅
喜歡薄餅餅底 餅薄脆口
卜卜脆 似薯片
蝦肉、三文魚、蟹肉 啖啖新鮮
配上明太子的微辣 令海鮮味更為突出

🦪酥炸吉列廣島蠔 (4件)
外皮炸得非常香脆
蠔亦很鮮甜

🍹🍋凍檸茶
最愛凍檸茶 大大杯
消暑解渴一流

2022-10-23 41 views
秋天既嘴巴就黎到喇,又到左周圍搵嘢食既日子出動,今日咁岩有野做去開大埔呢邊,因為我自己比較少黎呢頭,所以就約埋個地膽住呢邊既朋友食個飯,中午時間我地黎到呢間叫homeland 既 餐廳。一黎到就已經俾佢既牆壁畫驚艷,色彩繽紛非常奪目,餐廳有兩層,都算多位既,而且洗手間都幾特別,好似係後園既格局,俾人既感覺好舒服。食物方面都唔錯,性價比好高,份量都好充足而且擺碟一d都唔差,唔錯既選擇~另外,佢既地點都唔難搵,距離火車站唔算遠,假日放鬆去下d平時沒去既地方都唔錯呀,哈哈

2022-10-18 128 views
去開大埔墟真係念念不忘Homeland趁Lunch臨落場之前 即刻去!🎈白松露雜菌芝士薄餅好香芝士白松露味 一向都好少食薄批估唔到薄批都可以咁出色 個底好脆 好似岩岩出爐餅乾咁 上面仲有啲芝士 本身以為會好漏 但係佢呢個配搭真係啱啱好 值得一試👍🏻🎈西班牙伊比利亞豬肩肉因為朋友唔係點食牛肉所以今次即管叫咗個豬肩肉試吓豬肉要全熟所以好多餐廳都好難做到入面鎖住肉汁呢part但估唔到呢個有驚喜切嗰陣時都唔發覺 食嗰陣時就會食到肉汁 成塊豬肩都唔乾 好好味側邊都仲有啲配菜好開胃食下食下竟然食晒🫢🫢🫢🎈德國腸拼盤諗住小食唔會好大份點知原來都好多 😂😂底下仲要配咗啲薯蓉好好味薯蓉好滑身好夠味 食完超飽好抵食🥹🥹🥹
去開大埔墟真係念念不忘Homeland
趁Lunch臨落場之前 即刻去!

🎈白松露雜菌芝士薄餅

Lunch
西班牙伊比利亞豬肩肉
  • 白松露雜菌芝士薄餅
2022-10-17 331 views
好少踏足大埔嘅我 聽講呢間小店幾多人推薦老遠都走黎試下先好似我咁揸車去嘅好方便 泊東昌街體育館行2分鐘就到 泊車仲好平餐廳裝修花左D心思 用左工業風外牆都畫埋 勁靚 如果日抖 食完仲可以打下卡 📸《🥗煙三文魚凱撒沙律》沙律最緊要就係個菜呢度嘅菜好新鮮 又唔會有草青味煙三文魚份量估唔到有咁多😯咁大份只係50幾蚊 抵到不得了《🥣鮮打香濃蘑菇湯》用新鮮蘑菇直接打成蓉出嚟蘑菇味超級重 同cream嘅比例啱啱好😌《🐚香草牛油蒜香焗田螺》有6粒田螺 加埋薯蓉襯底啲田螺勁大粒 亦都落咗好多香草醬 連個薯蓉都充滿住香草醬同埋田螺嘅鮮味😋《🍕白松露雜菌芝士薄餅》個Pizza上枱嘅時候已經勁香 吸引埋隔籬枱望住😂食落去白松露同埋芝士味都好突出個餅底做得好香脆 唔會好似喺出邊食Pizza咁漏《🦀甲羅燒蟹膏燉飯》呢個真係大份到不得了 簡直係兩個人嘅份量🫢甲羅燒上面嘅蟹膏同出面有少少唔同味道冇咁鹹 蟹肉嘅份量都好多 鮮味十足《🍹爆炸糖玫瑰荔枝梳打》見個名咁得意就試吓呢杯野飲個爆炸糖係另上 咁就可以喺飲之前一刻先至加落去不過原來加咗落嘢飲之後冇想像中咁刺激佢嘅玫瑰味同荔枝味好夾微甜啱我👍🏻《🍹熱情果Mojito》

好少踏足大埔嘅我 聽講呢間小店幾多人推薦

呢間小店真係抵食又正👍🏻
推薦大家試下
我已經想再去食過🤩
2022-10-14
$220 (Dinner)
煙三文魚凱撒沙律
鮮打香濃蘑菇湯
香草牛油蒜香焗田螺
2022-10-16 71 views
Homeland 主打手工意粉,大埔分店有兩層高,裝潢幾有心思,走輕工業風設計,有色彩繽紛嘅霓紅燈招牌,相當搶眼,除此之外,牆上仲有好多抽象派嘅壁畫,燈光柔和,帶俾人好chill嘅感覺。午市時分有set lunch,包主菜及飲品,價錢由$98至$118,亦可以以優惠價$37-$88加小食或者酒精飲品。Homeland 出名手工意粉,每日新鮮製造,一場黎到又點可以唔試下呢?冬蔭公海蝦闊條麵:以$118 可以食到手工意粉,仲包埋飲品黎講都算係相當超值,我地就試左冬蔭公海蝦闊條麵,擺盤好精美,極有心思,闊條麵比一般食到嘅厚身,亦較為煙靭,食落非常滑身,有口感得黎仲極掛汁,海蝦大大隻,非常爽口,冬蔭公味香濃,入口酸中帶點微辣,非常開胃。招牌明太子海鮮薄餅:薄餅餅底非常薄,上面鋪左一層明太子醬, 配料有煙三文魚,雜錦海鮮同燈籠椒,上面再撒上木魚絲同紫菜碎,令到整體顏色非常鮮艷,賣相非常吸引,好好味。德國腸拼盤:拼盤有三款腸,包括雷根斯堡腸,紐倫堡腸同埋芝士豬肉腸,每款有兩條,當中紐倫堡腸最好味,有輕輕嘅辣味,非常惹味,外皮香脆,一咬落去即爆出鹹香嘅肉汁,食落非常彈牙,值得一讚係餐廳跟足德國傳統去

冬蔭公海蝦闊條麵:

招牌明太子海鮮薄餅:

德國腸拼盤:
拼盤有三款腸,包括雷根斯堡腸,紐倫堡腸同埋芝士豬肉腸,每款有兩條,當中紐倫堡腸最好味,有輕輕嘅辣味,非常惹味,外皮香脆,一咬落去即爆出鹹香嘅肉汁,食落非常彈牙,值得一讚係餐廳跟足德國傳統去配埋薯蓉同酸菜,整體味道大大提昇。

咖啡:
熱咖啡有相當靚嘅拉花,攪到我都忍唔住「相機食先」。咖啡味非常香濃,入口極為Creamy,值得一讚。

2022-10-16 44 views
呢間homeland其實已經食過唔只一次🙊我都好少會keep住encore一間西餐,證明佢真係好高質素🤭❤️甲羅燒蟹膏燉飯擺盤好靚😍蟹肉蟹籽鮮甜,蟹膏超香🤤🤤飯粒煙韌口感creamy👍❤️冬陰功海蝦闊條麵 個人認為西餐最矜貴嘅就係手工意粉🙊佢既口感比平時食到既咁普通意粉煙韌好多!👏🏻💯冬蔭功同大蝦🍤呢個泰式組合,配落手工意粉度竟然出奇地夾😱#大埔美食 #大埔homeland #大埔西餐 #西餐推介 #蟹膏燉飯 #冬陰功闊條麵 #手工意粉
呢間homeland其實已經食過唔只一次🙊

❤️甲羅燒蟹膏燉飯

擺盤好靚😍

蟹肉蟹籽鮮甜,蟹膏超香🤤🤤
飯粒煙韌口感creamy👍

❤️冬陰功海蝦闊條麵

個人認為西餐最矜貴嘅就係手工意粉🙊
佢既口感比平時食到既咁普通意粉煙韌好多!👏🏻💯

冬蔭功同大蝦🍤呢個泰式組合,配落手工意粉度竟然出奇地夾😱

2022-10-16
$138 (Lunch)
  • 甲羅燒蟹膏燉飯
  • 冬蔭功海蝦闊條麵
  • 冬陰功海蝦闊條麵
2022-10-15 35 views
今天來到大埔這間人氣西餐廳吃午飯。這間餐廳的裝修很有特式。我們都很喜歡。我們點了兩個餐和兩款小食。酥炸吉列廣島炸蠔共有4舊炸蠔。表層好脆口,味道也不錯。好開胃。食完都仲想食多幾舊。白露雜菌芝士薄餅底層係薄底,Pizza非常脆,芝士味好濃,雜菌好大粒和好有口感。今天最好味是這道菜香城安格斯牛漢堡麵包好軟熟,漢堡都好大塊,裡面有洋蔥同沙律醬。這個好抵食。德國腸(小食)這個小食的份量其實可以做一個個正餐😂。肉腸共有三款。辣肉腸,白肉腸和原味肉腸。底層還有薯蓉。份量很大。配凍咖啡大概係唔係好甜而咖啡味好濃的咖啡。

我們點了兩個餐和兩款小食。

酥炸吉列廣島炸蠔

白露雜菌芝士薄餅

香城安格斯牛漢堡
麵包好軟熟,漢堡都好大塊,裡面有洋蔥同沙律醬。這個好抵食。

德國腸(小食)

配凍咖啡
大概係唔係好甜而咖啡味好濃的咖啡。
雞翼炸雞翼配明太子醬,熱辣辣既炸雞翼當然要快d 品嘗,炸雞翼脆度正常,肉質口感尚可,明太子醬都好好味。蟹膏燴飯擺盤好精美,蟹殼上放左配料,同risotto撈埋一齊食。首先可以試左一啖未撈既,會食到好香濃既忌廉味,飯質都適中,唔會太硬或者太糊狀,撈埋蟹膏,蟹肉🦀️同蟹子一齊,口感同味道昇華另一個層次,每啖都有蟹膏同蟹肉既鮮味,蟹子令到有唔同既口感。啤酒一邊食一邊飲手工啤酒 就最岩,買兩枝會有promote,當然同朋友一人一支。今次叫左一款比較苦,另一款有淡淡既香甜味. 餐廳擺設有種歐美餐廳既裝飾,掛左特別風格既畫,餐廳有分上下鋪,坐位都好足夠,同朋友一齊黎食可以飲下酒傾下計。
雞翼

蟹膏燴飯

啤酒

大埔好受歡迎的cafe 二訪homeland了以彩色枱櫈及壁畫作玩味主題主打多款fusion創意西餐&本地手工啤有多款特色口味可揀 仲有promote $108兩支!環境都舒適 適合同frd聚餐desu~擺盤好精緻花心思 而且質素都很不錯尤其喜歡蟹膏燉飯 igable又creamy喔.▫甲羅燒蟹膏燉飯 $168一上碟就覺得擺盤好靚(੭˙꒳˙)੭放滿蟹膏.蟹肉.蟹籽的甲羅燒在中間再撈落去個燉飯食 忌廉汁本身好creamy!!每口充滿濃郁的蟹香味 口感好豐富.▫明太子酥炸雞翼 $68仲有柚子蜜.松露忌廉芝士醬揀炸得好酥脆香口 每只舖滿明太子醬還加了些紫菜碎 味道鹹香滋味~.▫香煎美國安格斯牛腹心扒 $228牛扒熟度剛好 厚厚的充滿肉感(ᯅ̈ )肉質軟嫩牛味濃郁 點埋燒汁更惹味仲有燒雜菜&薯蓉作伴碟~.▫tiramisu $48用音符作朱古力繪碟 美美的( ¨̮ )Tiramisu質地偏挺身 口感綿密似蛋糕 Mascarpone cheese甜味較酒香突出喔.▫craft beer x2 $108由輕身到濃厚的味道都有揀左特別有意義的獅子山下&夢想兩者都好易入口 前者清新帶點果香味後者加入桂花釀
大埔好受歡迎的cafe 二訪homeland了
以彩色枱櫈及壁畫作玩味主題

主打多款fusion創意西餐&本地手工啤
有多款特色口味可揀 仲有promote $108兩支!
環境都舒適 適合同frd聚餐desu~
擺盤好精緻花心思 而且質素都很不錯
尤其喜歡蟹膏燉飯 igable又creamy喔

▫甲羅燒蟹膏燉飯 $168

一上碟就覺得擺盤好靚(੭˙꒳˙)੭
放滿蟹膏.蟹肉.蟹籽的甲羅燒在中間
甲羅燒蟹膏燉飯

再撈落去個燉飯食 忌廉汁本身好creamy!!
每口充滿濃郁的蟹香味 口感好豐富
▫明太子酥炸雞翼 $68
仲有柚子蜜.松露忌廉芝士醬揀
炸得好酥脆香口 每只舖滿明太子醬
還加了些紫菜碎 味道鹹香滋味~
▫香煎美國安格斯牛腹心扒 $228
香煎美國安格斯牛腹心扒

牛扒熟度剛好 厚厚的充滿肉感(ᯅ̈ )
肉質軟嫩牛味濃郁 點埋燒汁更惹味
仲有燒雜菜&薯蓉作伴碟~

▫tiramisu $48
tiramisu

用音符作朱古力繪碟 美美的( ¨̮ )
Tiramisu質地偏挺身 口感綿密似蛋糕
Mascarpone cheese甜味較酒香突出喔
▫craft beer x2 $108
由輕身到濃厚的味道都有

揀左特別有意義的獅子山下&夢想
兩者都好易入口 前者清新帶點果香味
後者加入桂花釀造 帶清爽的花香味~
2022-10-11 39 views
大埔區黎講*Homeland*超受街坊歡迎。餐廳樓高兩層。裝潢色彩繽紛。令人有種舒服感覺❣️。為食妹👧🏻最鍾意嘆茶。點了兩壺花茶chill一chill。花茶有十款甘多。功效多多❤️。👅浮華墨紅玫瑰花 消除疲勞 調理腸胃👅水果乾洛神花 降血壓 調節血脂👅虎蝦三色藜麥沙律🥗朋友on diet選了藜麥沙律。非常健康🥰。👅小食拼盤💫芝士薯條💫柚子雞翼💫吉列蠔💫炸魚手指開心share最適合不過😛。柚子雞翼最有驚喜。酸酸甜甜好開胃。👅香煎澳洲安格斯西冷🐮點了五成熟。西冷顏色粉嫩。肉味香濃挺岩口味🤪。👅冬蔭功海蝦闊條面🦐海蝦去掉殼且爽口彈牙。可以大啖大啖食。蝦控的我表示非常滿意❣️。
👅浮華墨紅玫瑰花 消除疲勞 調理腸胃
👅水果乾洛神花 降血壓 調節血脂
👅虎蝦三色藜麥沙律🥗
朋友on diet選了藜麥沙律。非常健康🥰。
👅小食拼盤
💫芝士薯條
💫柚子雞翼
💫吉列蠔
💫炸魚手指
👅香煎澳洲安格斯西冷🐮
點了五成熟。西冷顏色粉嫩。肉味香濃挺岩口味🤪。
👅冬蔭功海蝦闊條面🦐
住大埔的屋企人推介homeland呢間人氣cafe, 星期日探屋企人順便去試下! cafe有兩層, 假期中午坐滿客人, 一入門口就見到霓虹燈的homeland招牌, 裝修有玩味, 有心思!星期日12:00-15:30都有午市套餐, $88-198主打無味精菜單, 而且手工意粉每日新鮮製造, 包茶、咖啡、汽水或橙汁! 主菜除意粉,有燉飯、漢堡、Pizza和牛扒, 小食仲有雞翼、吉列廣島蠔和焗田螺等,選擇多樣! cafe更提供本地手工啤酒、紅或白酒, 岩哂鐘意邊食美食, 邊嘆酒的朋友!柚子蜜醬料雞翼 $30醬料雞翼除了柚子蜜味道外, 更有白松露/忌廉明太子選擇。雞翼煎得好香脆, 加上超多汁的柚子蜜, 甜甜地又清新, 好開胃, 一D都唔油膩!秘製伊比利亞卡邦尼意粉 $118意粉灑了芝士粉, 鋪上沙律菜及花瓣, 賣相非常吸引。粗身的麵條麵質彈牙, 煙韌咬勁又掛汁, 特別有口感! 忌廉汁濃厚creamy,拌上雞蛋液,滿滿蛋香,好滋味! 薄切的風乾火腿鹹味剛剛好, 煙煙韌韌, 難怪咁多街坊客人捧場!甲羅燒蟹膏燉飯 $158同樣地一上碟就被燉飯的賣相吸引, 蟹殼入面放滿鮮艷的蟹子、蟹肉和蟹膏,加上蔥

柚子蜜醬料雞翼 $30

秘製伊比利亞卡邦尼意粉 $118

甲羅燒蟹膏燉飯 $158
同樣地一上碟就被燉飯的賣相吸引, 蟹殼入面放滿鮮艷的蟹子、蟹肉和蟹膏,加上蔥花, 蟹殼下是熱騰騰的燉飯, 好creamy! 攪勻後把燉飯拌著蟹子、蟹肉和蟹膏, 啖啖鮮味, 口感層次豐富!

特別加分位: 侍應好有禮貌而且好積極、helpful, 主動問需唔需要提供碗仔俾我地, 方便share, 好細心!

凍檸茶和凍咖啡,飲品大大杯

• 甲羅燒蟹膏燉飯
  • 秘製伊比利亞卡邦尼意粉