2022-09-08 44 views
大埔有特色西餐😆一定唔可以錯過,離遠已經見到呢度裝修特別👍🏻煙三文魚凯撒沙律沙律🥗搭配煙燻三文魚🍣超級夾👍🏻招牌明太子海鮮薄餅呢度整既Pizza底好薄 而且個口感勁脆,仲有濃厚明太子醬味道上面仲有好多海鮮,熱辣辣上黎👍🏻 香脆白飯魚配柚子醋整得好juicy又更加有心機擺盤而且柚子做酸甜同魚真係好啱👍🏻香煎澳洲安格斯西冷五成熟啱啱好,而且唔會好老肉質鮮美滋味,超級香濃牛肉食完主食👍🏻 伊比利亞黑毛豬火腿清湯,清新又有黑毛豬香味飲啤酒又有獨特花茶呢度都有🥰
大埔有特色西餐😆
一定唔可以錯過,離遠已經見到呢度裝修特別

👍🏻煙三文魚凯撒沙律
沙律🥗搭配煙燻三文魚🍣超級夾
👍🏻招牌明太子海鮮薄餅
呢度整既Pizza底好薄
而且個口感勁脆,仲有濃厚明太子醬味道
上面仲有好多海鮮,熱辣辣上黎
👍🏻 香脆白飯魚配柚子醋
整得好juicy又更加有心機擺盤
而且柚子做酸甜同魚真係好啱
👍🏻香煎澳洲安格斯西冷
五成熟啱啱好,而且唔會好老
肉質鮮美滋味,超級香濃牛肉
食完主食👍🏻 伊比利亞黑毛豬火腿清湯,清新又有黑毛豬香味
飲啤酒
又有獨特花茶呢度都有🥰
2022-09-05 68 views
今日去完寶湖整野 特登去試下呢間人氣小店入面裝修幾特別 好有格調 本身以為細細間得好少位 原來上面仲有一層 lunch set 都有好多款💛最後揀左一個飯一個麵同一個小食🎈甲羅燒蟹膏飯 -$158本身好鍾意食蟹膏 果然唔會失望蟹膏加燉飯本身驚好怪但原來咁樣配又幾夾 加上有蟹籽係到令到成個飯口感更加好個飯好重蟹膏未 如果鍾意食蟹膏既絕對推介呢個!🎈冬蔭功海蝦闊條麵 -$118見到佢門口寫呢到主打手工意粉所以即管試下佢啲麵類啦冬陰功酸酸辣辣 幾開胃 啲蝦都好爽口闊條麵明顯比較煙韌有口感 但唔會難咬斷 值得一試👍🏻🎈脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬 -$58男朋友太鍾意食薯條 一見到餐牌就話要叫呢個薯仔岩岩炸出黎 熱辣辣脆卜卜再加埋個松露醬真係好香好好食我驚熱氣都要爭住食見到好多人都食pizza 下次可以再試下先
今日去完寶湖整野

本身好鍾意食蟹膏 果然唔會失望
蟹膏加燉飯本身驚好怪
但原來咁樣配又幾夾 加上有蟹籽係到
令到成個飯口感更加好
個飯好重蟹膏未 如果鍾意食蟹膏既絕對推介呢個!

🎈冬蔭功海蝦闊條麵 -$118

我驚熱氣都要爭住食

見到好多人都食pizza 下次可以再試下先
2022-09-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
  • 甲羅燒蟹膏燉飯
2022-09-05 114 views
禮拜日同朋友係大埔做完運動,就同咗佢黎呢間大埔名物Cafe食lunch 🍽我地叫左兩個set lunch 同一個小食~👅冬陰功海蝦闊條麵 💰1️⃣1️⃣8️⃣果然係主打自家手工意粉既cafe!!💯👏🏻麵條比較厚身,口感非常煙韌彈牙😍個冬蔭功汁濃郁,蝦肉爽口,三色椒鮮甜,配埋意粉非常夾😋👅香城安格斯牛漢堡走芝士 💰9️⃣8️⃣漢堡好香脆👍塊牛厚身,牛味濃郁但有輕微乾身搭配埋🍔必有既蕃茄生菜,味道清新~薯條熱辣辣口感香脆,一啲都唔油膩,有少少辣粉喺面頭,好好食!🤤👅德國腸拼盤 💰8️⃣8️⃣拼盤真係好啱我呢啲貪心嘅人可以咩都試吓😆佢有齊雷根斯堡腸,紐倫堡腸同芝士豬肉腸,好抵食🙌🏻外皮香脆,裡面彈牙juicy底下有啲有薯仔粒,非常有口感,奶香味濃郁既薯蓉~伴碟仲有酸菜可以解一解油膩😎三樣嘢都好滿意,超飽,滿足!😇😚

我地叫左兩個set lunch 同一個小食~

👅冬陰功海蝦闊條麵 💰1️⃣1️⃣8️⃣

果然係主打自家手工意粉既cafe!!💯👏🏻
冬陰功海蝦闊條麵
麵條比較厚身,口感非常煙韌彈牙😍
冬陰功海蝦闊條麵
個冬蔭功汁濃郁,蝦肉爽口,三色椒鮮甜,配埋意粉非常夾😋

👅香城安格斯牛漢堡走芝士 💰9️⃣8️⃣

漢堡好香脆👍
香城安格斯牛漢堡走芝士
塊牛厚身,牛味濃郁但有輕微乾身
搭配埋🍔必有既蕃茄生菜,味道清新~

👅德國腸拼盤 💰8️⃣8️⃣
德國腸拼盤

拼盤真係好啱我呢啲貪心嘅人可以咩都試吓😆
佢有齊雷根斯堡腸,紐倫堡腸同芝士豬肉腸,好抵食🙌🏻
外皮香脆,裡面彈牙juicy
底下有啲有薯仔粒,非常有口感,奶香味濃郁既薯蓉~
伴碟仲有酸菜可以解一解油膩😎

三樣嘢都好滿意,超飽,滿足!😇😚

2022-09-04
Type of Meal
Lunch
德國腸拼盤
  • 香城安格斯牛漢堡
  • 冬蔭功海蝦闊條麵
2022-09-03 33 views
同朋友去開大埔墟,見到呢間餐廳幾靚,就一於入去試吓!入到去整體環境幾舒服,呢間Cafe係有兩層嘅,店員就安排咗我哋二樓坐,座位都幾寬敞🤣-🐖西班牙伊比利亞豬肩肉 $148店員向我哋推薦左9成熟,個豬肩肉煮得啱啱好,唔會覺得太韌但又有啲口感,食落肉味都好濃郁同Juicy,配埋佢個醬汁真係好好食!除咗個肉之外,配菜仲有個薯蓉,個薯蓉好creamy🍕招牌明太子海鮮薄餅 $118呢個薄餅係薄批嚟嘅,所以冇咁容易飽,可以食多幾件😆 材料都好豐富,每件都食到蝦🍤 面頭仲有啲木魚絲同三色椒,雖然小編本身就唔太鍾意食三色椒,但呢個Pizza成個味道好豐富,所以都唔驚三色椒嘅味太出,反而令到整體冇咁膩。配埋啲明太子同埋醬汁,食多幾件都唔厭👍🏻🍹凍檸茶 & 凍咖啡 (跟餐)餐飲都係正常發揮,呢兩杯都唔錯🍟 脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬個薯條上嚟嘅時候熱辣辣, 好脆口。而佢同平時食開嘅薯條唔同之處就係,佢唔會太鹹,反而面頭落咗少少辣粉,令味道更豐富。另外除咗松露蛋黃醬,佢都有比埋茄汁等我哋自己揀,個松露蛋黃醬嘅比例啱啱好,配埋啲薯條好正😋-餐廳整體嚟講環境幾好,食物質素都幾高同埋店員服務態度好👍🏻 下次有機會會
🐖西班牙伊比利亞豬肩肉 $148

🍕招牌明太子海鮮薄餅 $118

🍹凍檸茶 & 凍咖啡 (跟餐)
餐飲都係正常發揮,呢兩杯都唔錯

🍟 脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬

餐廳整體嚟講環境幾好,食物質素都幾高同埋店員服務態度好👍🏻 下次有機會會再嚟試吓其他嘢食🤍

味道: 8.5/10
服務: 8/10
環境: 9/10
回頭率: 9/10
總評: 8.5/10
💰人均消費: $175
  • 招牌明太子海鮮薄餅
2022-09-01 42 views
同朋友去行大埔一田,順便去Homeland 感受吓小店風情。室內佈置簡约,枱與枱之間都頗濶落,原來餐廳有樓上,下次再來要上樓上坐吓先。午餐也頗多選擇,order了松露啡菇雞胸闊條麵,全日早餐,2客酥炸生蠔,飲品叫咗一個凍檸茶另外一個橙汁。松露啡菇雞胸闊條麫,頗重手松露,遠遠都嗅到,混入啡菇汁令到闊條麵掛上濃濃嘅松露汁,極之適合鍾意食松露味嘅人😋全日早餐份量勁大,兩個人食綽綽有餘,沙律菜同埋煙三文魚好新鮮,配上香腸煙肉雙蛋,仲有兩片多士,超滿足。酥炸生蠔一定要食,叫咗兩碟先夠喉🤣仲洗講,梗係好食先叫兩碟啦!飲品叫咗檸檬茶同橙汁各一杯,好解喝,極適合夏天。

飲品叫咗檸檬茶同橙汁各一杯,
好解喝,極適合夏天。
2022-08-31
$130 (Lunch)
  • 松露啡菇雞胸闊條麵
  • 酥炸吉列廣島蠔
2022-08-30 31 views
此西餐廳外表相當鮮明, 霓虹光管 襯托鮮黃色牆身, 門口有紅黃綠座椅。餐廳食物多樣化, 頭盤有沙律, 德國腸 及各種小食拼盤選擇。 主菜有薄餅,意粉, 意大利飯, 扒類 漢堡包 及 All day breakfast 。 飲品有酒類及非酒精類, 花茶, 咖啡,朱古力,soft drink及沙冰都有。我選擇了招牌甲羅燒海鮮燉飯。 此菜式真是色香味俱全, 當我吧 蟹殼上的蟹膏,蟹肉,香蔥及蟹子與 香濃的意大利飯攪拌時, 有陣陣的膏香撲鼻。 意大利飯軟硬適中, 附有蟹膏鮮味 再加上蟹子, 真的把口感提升上另一個層次。另外還有招牌明太子海鮮薄餅, 這脆脆薄批上的拉絲芝士及海鮮口感一流。 當薄餅入口後仍能感覺到芝士的彈牙感覺~整體來說餐廳簡潔,從食物質素你能夠感受到廚師的上乘水準及心思。

2022-08-29 40 views
🚇沙中線開通真的很興奮, 由港島區入左大埔食手工意大利粉🍝🥘首先叫左個湯,既清甜,亦有少少黑毛豬嘅鹹香,仲要有個蠟燭仔燒住,零瀉浪漫😚🍝手工意粉好有蛋味而且煙煙韌韌,同平時超級市場買既真係好大不同,不能比較想提吓呢個意粉都幾辣架!啲蜆幾好味 🍕 pizza 餅底好脆,加埋明太子醬食好好味,最緊要係有好多配料:三文魚、蝦etc 🧋🧋另外呢到都有好多手工啤酒,不過我地今日唔酒所以叫左薄荷朱古力、爆爆珠士多啤梨紅茶😄👍🏼 薄荷味同埋朱古力嘅配搭啱啱好,唔會太甜唔會太辣我覺得呢度真係算一個好地方,支持地區小店!
🚇沙中線開通真的很興奮, 由港島區入左大埔食手工意大利粉🍝

想提吓呢個意粉都幾辣架!啲蜆幾好味

我覺得呢度真係算一個好地方,支持地區小店!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 蒜香辣椒炒大蜆意大利粉
  • 招牌明太子海鮮薄餅
2022-08-28 29 views
今個星期去大埔拍拖,今次又encore啦,事關呢間餐廳真係好有水準,上次食完牛扒,今次轉下其他新口味先!女朋友叫左香煎班牙伊比利亞豬肩肉首先,賣相好吸引,豬肉已經切好一塊塊,一陣陣既油脂香味撲鼻,見到都流口水,食落去完全唔會覺得油膩,唔會嚡熠熠,肉汁豐富同鮮嫩,再點啲秘制酸甜鮮既醬汁,好食到耳仔郁!薯蓉勁香滑幼綿,配菜都鮮脆多汁!和風辣味噌三文魚燉飯賣相都係好吸引,三文魚肉好厚,好鮮嫩多汁,外脆內軟,仲好熱辣辣,仲帶有辣味,食落非常開胃好好食,飯粒岩岩好,唔會太爛又唔會太硬!非常好食!桃花花茶賣相一樣精致,飲落去淡淡花香,想甜啲就可以加蜜糖,仲有個蠟燭🕯️加熱,可以keep住杯茶熱辣辣!絕對可以再encore~

今個星期去大埔拍拖,

今次又encore啦,事關呢間餐廳真係好有水準,
上次食完牛扒,今次轉下其他新口味先!

女朋友叫左香煎班牙伊比利亞豬肩肉

薯蓉勁香滑幼綿,配菜都鮮脆多汁!

和風辣味噌三文魚燉飯

桃花花茶

絕對可以再encore~

大埔西餐多謝摯友帶我食好西🍽幸好即日book都有位,全場滿座😲😲叫了個手工炒蜆意粉、小食拼盤、八爪魚沙律、兩杯薄荷朱古力💚💚 多選擇,都算抵食👍🏻 手工意粉一試難忘🍝 幼身,似伊麵,彈牙口感🤤擺盤好靚,十分精緻炒蜆大大隻,鮮甜美味!Friend 話食個沙律🥗平時成日食三文魚我就揀了八爪魚🐙但係食落有啲乾身如果有啲醬汁會易入口啲沙律醋汁就過多,有啲偏酸不過幾開胃叫了個小食拼盤,方便share食有炸蠔 不過朋友唔食,得我食😤😤好在佢都食其他小食:雞翼、薯條、魚手指天氣咁熱,一定要叫野飲好似都幾多選擇見我朋友二話不說order 薄荷朱古力我又跟! 好飲!大大杯好爽又唔會太甜好少同呢位朋友食西餐,多數食中餐今餐都好滋味
大埔西餐

多謝摯友帶我食好西🍽

幸好即日book都有位,全場滿座😲😲

多選擇,都算抵食👍🏻

手工意粉一試難忘🍝 幼身,似伊麵,彈牙口感🤤
擺盤好靚,十分精緻

炒蜆大大隻,鮮甜美味!

Friend 話食個沙律🥗
平時成日食三文魚
我就揀了八爪魚🐙
但係食落有啲乾身
如果有啲醬汁會易入口啲
沙律醋汁就過多,有啲偏酸
不過幾開胃

叫了個小食拼盤,方便share食
有炸蠔
不過朋友唔食,得我食😤😤
好在佢都食其他小食:雞翼、薯條、魚手指

天氣咁熱,一定要叫野飲
好似都幾多選擇
見我朋友二話不說order 薄荷朱古力
我又跟!
好飲!大大杯好爽
又唔會太甜

好少同呢位朋友食西餐,多數食中餐
今餐都好滋味
2022-08-26
$190 (Dinner)
  • 小食拼盤
  • 薄荷朱古力
  • 手打意粉
週末都鍾意四圍去食下唔同餐廳🍴這天晚上禁岩同老公去大埔墟有事點處理🔎平日真係好少去呢個地方,所以都決定留係呢到食下野!📝見到有間叫Homeland 的CAFE決定試下📍-整間CAFE的裝潢顏色好豐富,好舒服🌈真係有一種屋企好COZY既感覺!☁️食物方面真係以西餐為主,但都有幾多選擇!小食方面,點了煙三文魚凱撒沙律🥗食物方面份量十足,份量絕對足夠呀!而且三文魚的份量都好足夠🥬🥦🍅加上滿滿的沙津菜,絕對係健康小清新之選!🧡-主食方面,我點了賓尼迪蛋🍳配上煙三文魚,牛油果,煙肉,腸,沙律,英式鬆餅🧀🥑🥓超級足料仲有埋滿滿的沙律菜!🥬而且加埋煙三文魚,口感真係好好😋一咬落去有滿滿的蛋汁,真係好好食!而且這個以食物份量泥講都幾抵食!😗-而老公則選了松露啡菇雞胸闊條麵🍝賣相好精美,顏院好繽紛,感覺更開胃!😝而且食落都好惹味,唔會太咸✅加上有啡菇及雞胸,所以口感好豐富!推薦俾本身鍾意食闊條麵既朋友呀!😚-飲品方面,我點了凍蜂蜜紅棗茶🥤第一次這配搭,原來好順口同好飲架!🍽感覺少少甜又養生,好岩女仔飲!💡老公則點了最基本的凍檸檬茶!-值得支持的CAFE, 食物同環境都用心的小店💚雖然地點來說唔算方便📎如果
週末都鍾意四圍去食下唔同餐廳🍴
這天晚上禁岩同老公去大埔墟有事點處理🔎
平日真係好少去呢個地方,所以都決定留係呢到食下野!📝
見到有間叫Homeland 的CAFE決定試下📍
整間CAFE的裝潢顏色好豐富,好舒服🌈
真係有一種屋企好COZY既感覺!☁️
食物方面真係以西餐為主,但都有幾多選擇!
小食方面,點了煙三文魚凱撒沙律🥗
食物方面份量十足,份量絕對足夠呀!
而且三文魚的份量都好足夠🥬🥦🍅
加上滿滿的沙津菜,絕對係健康小清新之選!🧡
主食方面,我點了賓尼迪蛋🍳
配上煙三文魚,牛油果,煙肉,腸,沙律,英式鬆餅🧀🥑🥓
超級足料仲有埋滿滿的沙律菜!🥬
而且加埋煙三文魚,口感真係好好😋
一咬落去有滿滿的蛋汁,真係好好食!
而且這個以食物份量泥講都幾抵食!😗
而老公則選了松露啡菇雞胸闊條麵🍝
賣相好精美,顏院好繽紛,感覺更開胃!😝
而且食落都好惹味,唔會太咸✅
加上有啡菇及雞胸,所以口感好豐富!
推薦俾本身鍾意食闊條麵既朋友呀!😚
飲品方面,我點了凍蜂蜜紅棗茶🥤
第一次這配搭,原來好順口同好飲架!🍽
感覺少少甜又養生,好岩女仔飲!💡
老公則點了最基本的凍檸檬茶!
值得支持的CAFE, 食物同環境都用心的小店💚
雖然地點來說唔算方便📎
如果大家經過都值得支持呀!💜
凍蜂蜜紅棗茶
凍檸檬茶
2022-08-14
$160 (Dinner)
凍蜂蜜紅棗茶
凍檸檬茶
  • Egg Benedict
已經係第n次回訪大埔嘅Homeland💛 知道位於荃灣廣場嘅分店快將開張,真係十分期待😍 Lunch set (奉送茶/咖啡/汽水/橙汁)真係十分抵食,介紹下食咗咩先!! 秘製伊比利亞卡邦尼意粉 $118Homeland嘅手工意粉真係百吃不厭🤩 比普通意粉粗同帶嚼勁感,而且充滿蛋香🥚配上香濃嘅Parma Ham同厚切煙肉粒,十分足料!! Carbonara sauce好creamy撈埋流心蛋一齊食更感幼滑!! 白松露雜菌芝士薄餅 $98一上枱已經聞到好香嘅松露味,食落香氣更濃🤤 好喜歡🍕嘅餅底係薄果款,剛焗起脆卜卜超級正!! 加上海量雜菌同芝士拉絲🧀真係💯德國腸拼盤 $88想試好耐,今次襯多人一齊去終於試到😎 個人較喜歡白色果款香草腸,食落好惹味!! 德國腸下面嘅薯蓉絕對係另一重點🥔 薯蓉入口即化,仲充滿香濃嘅牛油香🤩柚子蜜雞翼 $30表面焗得好脆口,咬開仲勁juicy一咬爆汁😍 下次一定要試埋白松露忌廉同明太子雞翼!!

秘製伊比利亞卡邦尼意粉 $118

白松露雜菌芝士薄餅 $98

德國腸拼盤 $88

柚子蜜雞翼 $30
2022-08-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 德國腸拼盤
  • 秘製伊比利亞卡邦尼意粉
  • 白松露雜菌芝士薄餅
2022-08-13 106 views
Homeland.Kitchen📍大埔東昌街2號地下🍾用餐體驗及環境呢間餐廳都嚟過好幾次,貪佢夠晒方便同埋食物都好有質素,推薦!主菜:🤍 西班牙伊比利亞豬肩肉 $148之前都食過豬肩肉,但呢次真係數一數二好味!豬肩肉以一塊靚靚木板上碟,成件事好有儀式感,豬肩肉嘅外層乾身,煎得好香,油脂分布平均,肉質粉嫩,食落口軟腍得嚟又juicy🥰🤍 香城安格斯牛漢堡 $98呢個漢堡嘅賣相好靚,中間嗰層安格斯牛嘅牛味濃郁,用料上乘,夾住芝士洋蔥,連埋上下層嘅漢堡包食真係好正,味道好有層次👍🏻小食:🤍 酥炸吉列廣島蠔4隻 $38呢個小食真係必點!我同朋友幾乎每次嚟食都會嗌,每次都唔會令人失望🤭生蠔嘅外層炸到金黃酥脆,入面又keep到生蠔嗰陣海水味,新鮮到不得了,極力推薦!🤍 柚子蜜雞翼3隻 $30雞翼有三種口味,白松露忌廉,明太子,我哋就揀咗配搭柚子蜜味,雞翼炸到脆卜卜咁,好惹味,表面就加咗柚子蜜醬,即時有種fresh嘅感覺,甜甜哋咁都幾match😌飲品:🍹 橙汁🧋 凍咖啡整體評分:味道 🌟🌟🌟🌟🌟環境 🌟🌟🌟🌟🌟服務 🌟🌟🌟🌟🌟衛生 🌟🌟🌟🌟🌟抵食 🌟🌟🌟🌟🌟
Homeland.Kitchen

Lunch
  • 柚子蜜雞翼
  • 酥炸吉列廣島蠔
2022-08-13 156 views
早幾日因為我朋友住大埔 佢就快生日 我就去左大埔食晚飯一入餐廳門口 我地想掃安心出行 一個金髮紋身女店員招待我哋 佢叫上去二樓 慢慢坐底先跟住佢就帶我哋上咗去我地同女店員講想scan 安心出行 掃針卡佢就用啲冇語氣感情嘅聲線話要我哋落返樓下 自己針卡 🥲Anyway 近排都食得多嘢行下當做下運動做完運動啦 正當我同我朋友覺得口渴想飲水 發現枱面沒有水杯 我理解一間餐廳可能唔係個個食客都會飲水 但係如果會照顧客人需要 我相信一個人唔想飲水都會想有其他飲品 而家夏天 天氣比較熱 一個客人入進一間餐廳好自然會口渴想飲水降溫 我認為就算喺枱面放水杯 都好應該問問客人想飲d咩🙏女店員沒有問我們想飲啲咩 我們主動開口想要兩杯水 感覺佢好唔情願我唔明白點解 唔知會唔會我哋做咗啲咩令佢感覺唔愉快 定係佢工作太忙但係我覺得如果真係咁忙嘅話 可以考慮直接喺枱面放水杯 免卻顧客要承受店員惡劣嘅態度最後講返餐廳嘅人均消費其實食物性價比都可以嘅每人大約200蚊 食物質素方面 大埔區嘅西餐嚟講算係非常好十分出色 但係作為一間中價餐廳 整體我覺得員工態度都冇問題嘅 但係金髮紋身女店員令到我同我朋友感覺十分不愉快
早幾日因為我朋友住大埔

但係金髮紋身女店員令到我同我朋友感覺十分不愉快

希望只係個別事件

一間餐廳因為咁樣而到我哋用餐體驗大打折扣
真係非常可惜
$200 (Other)
Celebration
Birthday
2022-08-11 1381 views
想試呢間好耐,咁啱今日在大埔踩完單車還車之後有點熱有點喝,於是就同朋友來Homeland chill下。餐廳位於廣福道都算易搵,餐廳兩層高,店員安排了我們坐上層,當時時間尚早未到晚餐時間,我們自成了一角,嘆下啤酒吹下水,正!"夢想" 手工啤特別原料:桂花酒精含量4.8%,每個人都擁有「夢想」,夢想就是在實現過程中帶點甘甜,而最終結果是美好的。這支酒加入桂花釀造,口感易入口清爽,帶有柑橘及葡萄柚香,每一口都滲著啖啖桂花香,就算不太好喝酒的朋友也感覺好易入口。"Be Water 靈活"手工啤特別原料:麥芽,啤酒花酒精含量9.0%,這杯就比較重酒味,使用特定發酵法,令酒中殘糖量近零,麥味亦比較厚身,雙倍啤酒花令味道帶出強勁酒花果香,適合如我這些愛喝酒之人。香煎西班牙伊比利亞豬肩肉 $148店員在下單時細心的問我地要9成定全熟,我們揀了9成。上桌時切開豬肩肉呈粉紅色,非常厚身,咬落肉質好鮮嫩,完全唔韌,出色!明太子酥炸雞翼6隻 $68係食過最好食嘅明太子雞翼!明太子醬多到浸沒了雞翼,但又唔會覺得鹹。雞翼表面炸至酥脆,肉質仍然保持到鮮嫩多汁,係一個高水準嘅小食。

"夢想" 手工啤
特別原料:桂花

"Be Water 靈活"手工啤
特別原料:麥芽,啤酒花

香煎西班牙伊比利亞豬肩肉 $148

明太子酥炸雞翼6隻 $68

• 明太子酥炸雞翼
2022-08-09 75 views
1) 秘制伊比利亞卡邦尼意粉 2) 柚子蜜雞翼 3) 海鮮小球藻烏冬我地兩個人今日去左大埔行下行行下又餓就OpenRice 睇下有咩好野食啦見到手工意粉 ,就諗住住去試下點知又真係幾好味雞翼都正如果下次經過 會再食
1) 秘制伊比利亞卡邦尼意粉
2) 柚子蜜雞翼
3) 海鮮小球藻烏冬

我地兩個人今日去左大埔行下
行行下又餓
就OpenRice 睇下有咩好野食啦

見到手工意粉 ,就諗住住去試下
點知又真係幾好味
雞翼都正