Restaurant: Homeland (荃灣廣場)
Terms & Details:
2024-12-21 360 views
一入去既環境好色彩繽紛,藝術感滿分我地推薦北京烤鴨Pizza,有驚喜,中西合璧,甜甜既烤鴨醬,再配上咸咸既芝士,估唔到咁夾西班牙蒜油大蝦,有微微辣辣地,D蝦隻隻都脆卜卜,好香口,蝦殼都入晒味,酸種麵包都外脆內軟架寶雲酥法式焗田螺配薯蓉,粒粒都大大粒,口感彈牙,薯蓉一D都唔hea,重牛油味,口感幼滑最後我地叫左招牌甜品拼盤,有4款口味,隻碟仲畫左chiikawa,好得意,我最鍾意食北海道士多啤梨撻,大大粒既士多啤梨,配埋果醬酸酸甜甜
一入去既環境好色彩繽紛,藝術感滿分

• 精選甜品
2024-12-20 375 views
☺️老公真係好鬼馬!前兩日無啦啦約我去荃灣食晏,結果竟然有浪漫surprise!🌹❤️佢帶咗我去Homeland餐廳,位於荃灣廣場,Set lunch選擇都幾多,而且價錢親民👍Lunch set包餐湯配沙律,揀咗香煎紐西蘭肉眼扒配薯蓉(五分熟),仲有超濃烈明太子味嘅海鮮天使麵!另加咗蒜香牛油焗田螺拼薯蓉同香濃芝士焗西蘭花做小食,芝士拉絲好正!飲品方面,巨峰提子梳打🍇好好飲,焦糖咖啡Caramel Latte都唔錯☕食完個lunch,意想不到😆有開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕做甜品,仲有美麗畫碟寫住「I love you」🥰店員仲免費幫我哋影即影即有,記錄咗呢個幸福時刻!

Lunch set包餐湯配沙律,揀咗
香煎紐西蘭肉眼扒配薯蓉(五分熟),仲有
超濃烈明太子味嘅海鮮天使麵!

店員仲免費幫我哋影即影即有,記錄咗呢個幸福時刻!
2024-12-20 345 views
💐🌺🌹乾花掛滿天花,彩色展現活力,令人lunch後累意消散。🍝忌廉燒汁煙肉長通粉燒汁調味份外惹味,長通粉口感煙韌,煙香和芝士碎很香口。小寶吃了好多🤭🍗蜂蜜柚子脆香雞翼是套餐加配,雞翼很大隻,炸脆後裹上柚子蜂蜜,鹹鹹甜甜很滋味。🍚🐟野菌忌廉汁吞拿魚焗飯忌廉汁香濃,吞拿魚拌飯很健怡,也沒有罐頭吞拿魚的怪味。加上芝士、西蘭花去焗,老少咸宜。🍔🍟美國安格斯牛肉漢堡配薯條7成熟的安格斯牛肉滲著牛味,熔化芝士覆蓋在洋蔥和牛肉上,叫人兩眼放光。不想午餐吃飯麵,大家share 漢堡薯條一定很飽足❤️午市套餐還配送特飲,焦糖咖啡同柑橘蜜真的一點都不馬虎。

🍝忌廉燒汁煙肉長通粉

🍗蜂蜜柚子脆香雞翼

🍚🐟野菌忌廉汁吞拿魚焗飯

🍔🍟美國安格斯牛肉漢堡配薯條

午市套餐還配送特飲,焦糖咖啡同柑橘蜜真的一點都不馬虎。

2024-12-18 324 views
預祝爸爸生日飯🎂揀一間親子友善餐廳真係唔容易 💁🏻‍♂️今次經朋友介紹 加上爸爸媽媽好耐以前都有去過其他分店撐過枱腳 印象都好食 所以就一於挑戰一家四口去呢間餐廳Dinner @homeland.kitchen 一開始冇為意呢個餐廳名 後來食完就發現呢間餐廳真係好有家的感覺店員超級Helpful 又會間唔中同2個BB互動黎呢度食飯 千祈記得要加$35安排甜品寫字畫碟🎨可以訂位時提前同店員講聲想寫嘅字 甚至畫嘅公仔!真係畫得好逼真細緻架而且仲會送張即影即有 儀式感滿滿💕講翻食咗乜松露牛肝菌雞肉芝士薄餅 | 北海道帶子海膽意大利燉飯| 滋味小食拼盤 | 黑松露牛肝菌蘑菇湯兒童餐(肉醬意粉)挑食大王PakYin表示蘑菇湯 risotto 炸雞薯條🍟 pizza🍕 佢都鍾意食簡單來講 就係全部都好食🤤我哋一家四口都好滿意👍🏻記得想食要訂位💁🏻‍♂️餐廳好多枱 但一到8點就Full到嚇親大家@homeland 荃灣廣場分店📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖
預祝爸爸生日飯🎂
揀一間親子友善餐廳真係唔容易 💁🏻‍♂️
店員超級Helpful 又會間唔中同2個BB互動
黎呢度食飯 千祈記得要加$35安排甜品寫字畫碟🎨
可以訂位時提前同店員講聲想寫嘅字 甚至畫嘅公仔!
真係畫得好逼真細緻架
而且仲會送張即影即有 儀式感滿滿💕
講翻食咗乜
兒童餐(肉醬意粉)
簡單來講 就係全部都好食🤤我哋一家四口都好滿意👍🏻
Celebration
Birthday
  • 黑松露牛肝菌芝士薄餅
2024-12-17 530 views
想來個浪漫約會?$398雙人手工薄餅套餐絕對超值!套餐內容豐富,包括特色薄餅、餐湯、沙律及小食。🍕 皇牌推介:秘製北京烤鴨薄餅,完美結合東西方風味!香脆青瓜絲配上多汁烤鴨,搭配外酥內軟的手工餅底,邊緣微焦更添風味,令人回味無窮。套餐包括:🍲 黑松露牛肝菌蘑菇湯 x2🥗 蘭王蛋素煙肉凱撒沙律 x1🦪 另可加配地中海風鮮大蜆藍青口配酸種麵包 (+$78),藍青口新鮮飽滿,配上開胃酸香醬汁,絕對值得一試!🥤 飲品優惠:凡惠顧薄餅套餐,所有飲品可享七折!🌹玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋 +$36,特製芝士奶蓋配上新鮮水果,更添一份清新。🫖浮華墨紅玫瑰花茶(壺) +$29,透明茶壺盛載的花茶不僅賞心悅目,還散發怡人香氣。🎨 打卡亮點:店內佈置典雅精緻,天花掛滿繽紛乾花,牆上藝術畫作營造格調,配上輕快音樂,氛圍寫意。熱情店員更會為我們拍攝即影即有照片留念!🎂 甜蜜驚喜:招牌甜品拼盤 $248(3款口味)• 焦糖無花果伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕(半件)• 開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕(半件)• 北海道士多啤梨撻餐廳設有寫字畫碟服務 (+$35),為慶祝時刻添上專屬心意!

🍕 皇牌推介:秘製北京烤鴨薄餅,
秘製北京烤鴨薄餅

藍青口新鮮飽滿,
配上開胃酸香醬汁,
絕對值得一試!

🥤 飲品優惠:
凡惠顧薄餅套餐,所有飲品可享七折!
🌹玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋 +$36,
玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋
特製芝士奶蓋配上新鮮水果,更添一份清新。
🫖浮華墨紅玫瑰花茶(壺) +$29,
浮華墨紅玫瑰花茶(壺)
透明茶壺盛載的花茶不僅賞心悅目,還散發怡人香氣。

🎨 打卡亮點:
店內佈置典雅精緻,天花掛滿繽紛乾花,
牆上藝術畫作營造格調,

🎂 甜蜜驚喜:
招牌甜品拼盤 $248(3款口味)
巴斯克芝士蛋糕

巴斯克芝士蛋糕
• 焦糖無花果伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕(半件)
• 開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕(半件)
北海道士多啤梨撻

1948 views

2012 views

2024-12-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
  • 寫字畫碟甜品
2024-12-16 396 views
生日或節日來這家店很快樂除了環境舒服同靚,岩曬大人同小朋友因為餐廳有兒童餐,車既顏色仲可以簡食物方面選擇都算多仲抵食一定係套餐,二人/四人餐都唔錯之前食過佢既海鮮係唔差今次就食2人餐,可以簡湯,PIZZA,沙律同小食其實兩個人一定夠食重點一定係叫甜品然後+錢寫字一定一定要加公仔,真係好驚喜好靚畫功好細緻,我咁中意既原因係因為個POOH係同我果日著果件衫果隻一樣樣一樣既細節位係個鼻既蜜蜂🐝,邊有會諗到有呢隻蜜蜂架,所以真係好加分仲送一張即影即有
生日或節日來這家店很快樂除了環境舒服同靚,岩曬大人同小朋友
因為餐廳有兒童餐,車既顏色仲可以簡

食物方面選擇都算多
仲抵食一定係套餐,二人/四人餐都唔錯
之前食過佢既海鮮係唔差
今次就食2人餐,可以簡湯,PIZZA,沙律同小食
其實兩個人一定夠食

重點一定係叫甜品然後+錢寫字
一定一定要加公仔,真係好驚喜好靚
仲送一張即影即有
今晚同朋友去荃灣廣場,見到呢間Pizza唔錯入去試吓**泰式柚子蟹肉沙律**🥗清新的柚子搭配鮮美的蟹肉,口感層次分明,酸酸甜甜的味道讓人一試成主顧。沙律的配料新鮮,整體清爽感😙🥰**原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅**,薄餅外脆內軟,龍蝦肉質鮮嫩,整隻龍蝦就放喺Pizza上面, 10分有睇頭,明太子的醇厚味道完美融入,帶出海鮮的鮮甜,整個pizza 十分足料,每一口都係滿滿嘅海鮮滋味🤤❤️**B8Q醬燒滋味豬肋骨配薯條**,肋骨外焦內嫩,BBQ醬超好味呀,肉質好嫩滑,一啲都唔嚡口,搭配的薯條酥脆可口,夠晒飽肚😆😆
今晚同朋友去荃灣廣場,見到呢間Pizza唔錯入去試吓

2024-12-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條
2024-12-15 361 views
在荃灣廣場逛街,看見Homeland裝修得好靚😍同埋有啲特色食物於是入去試一試。餐廳面積好大枱櫈闊落坐得舒服,裝修好靚用咗啲壁畫同埋一啲藝術圖畫作裝飾,給入很華麗的感覺。😍👍餐牌食物種類很多,有散叫有套餐,而且還有兒童餐選擇,價錢一啲都唔貴。👍💯朋友一見到海鮮拼盤就話要試一試,於是叫了一個SEAFOOD PLATTER SET (small)$698/2位A)新奧爾良海鮮拼盤(中)用鐵盤裝住一上枱已經很吸引,大大隻波士頓龍蝦🦞和海虎蝦🦐,幾夠鮮味,唔使點啲蒜香牛油汁都好好味,如果你唔鍾意食波士頓龍蝦🦞仲有北海道松葉蟹腳🦀可以畀你揀,除了主菜外仲有好多唔同海鮮,包括鮮大蜆、青口、德國腸、西蘭花🥦、墨魚仔🦑、鮮鮑魚🦪、蟶子、燒薯仔🥔和粟米🌽等等。本身個汁有兩款揀,一款是蒜香牛油汁另一款是香辣蒜香汁。😋👍💯B)黑松露牛肝菌蘑菇湯x 2黑松露味濃郁聞落好香,飲落很creamy,入面有很多碎粒蘑菇和牛肝菌,好有口感。😍😋👍💯C)慢煮雞胸🐔胡麻沙律🥗雞胸肉🐔食落唔嚡,沙律菜🥗新鮮食落脆口配胡麻醬好味。👍D)滋味小食拼盤 加$58拼盤有唐揚炸雞塊🐔、吉列港島蠔🦪、芝士醬薯條🍟和海苔魷魚🐙吉列蠔炸🦪得

A)新奧爾良海鮮拼盤(中)

B)黑松露牛肝菌蘑菇湯x 2

C)慢煮雞胸🐔胡麻沙律🥗

雞胸肉🐔食落唔嚡,沙律菜🥗新鮮食落脆口配胡麻醬好味。👍

D)滋味小食拼盤 加$58

拼盤有唐揚炸雞塊🐔、吉列港島蠔🦪、芝士醬薯條🍟和海苔魷魚🐙

吉列蠔炸🦪得很香口食落很多汁,薯條🍟配芝士醬🧀很好味,海苔魷魚🐙大大條,食落很煙韌,雞塊🐔炸得唔乾,食物軟滑。😋👍💯

這個二人餐海鮮拼盤份量很大,味道很好,值得推薦!
2024-12-12
$378 (Dinner)
  • 黑松露牛肝菌蘑菇湯
  • 新奧爾良海鮮拼盤
  • 新奥爾良海鮮滋味共享套餐
2024-12-14 407 views
Homeland📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖餐廳裝潢同普通餐廳唔同,少有嘅colorful色tone,而且係慶生好地方,寫字畫碟嘅甜品唔只得字,仲有畫得好靚嘅公仔,我呢隻lulu豬夠晒得意。另外會送一張免費即影即有,紀錄美好嘅回憶!伯爵茶巴斯克芝士奶蓋蛋糕蛋糕唔太膩,果乾脆脆都好多,口感味道層次豐富,幾好食。其他嘢食都有唔少選擇,有啲仲幾特別。海鮮、手工意粉、手工Pizza咩都有,價錢唔算貴但份量十足。黑松露雪山芝士薯條芝士都唔少,薯條香脆,唔錯。秘製北京烤鴨薄餅好特別,個醬汁似模似樣😆波士頓龍蝦占米多松露闊條麵呢個闊條麵口感煮得啱啱好,龍蝦有埋蟹鉗好多肉。
Homeland
📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖

伯爵茶巴斯克芝士奶蓋蛋糕
蛋糕唔太膩,果乾脆脆都好多,口感味道層次豐富,幾好食。

黑松露雪山芝士薯條
芝士都唔少,薯條香脆,唔錯。

秘製北京烤鴨薄餅
好特別,個醬汁似模似樣😆

波士頓龍蝦占米多松露闊條麵
呢個闊條麵口感煮得啱啱好,龍蝦有埋蟹鉗好多肉。
2024-12-13 393 views
Homeland裝修以粉色為主,天花掛滿不同顏色的花,滿適合影相打卡。仲有做緊優惠,星期一至五 19:00 前離座有八折,好抵。同媽媽兩個人食點了一個handmade pizza set $398/2,有pizza,餐湯,沙律和小食。🌟黑松露牛肝菌磨菇湯香氣撲鼻,味道濃郁,帶粒粒磨菇。🌟法式龍蝦海鮮濃湯+$22湯汁濃郁,略嫌濃湯有少少咸,比較適合沾多士一起吃。煙三文魚凱撒沙律 +$18融合了煙熏三文魚的鹹香和新鮮蔬菜的爽脆,令人一口接一口。口感層次豐富,既健康又滿足,適合開胃前菜。松露牛肝菌雞肉芝士薄餅餡料豐富,嫩滑的雞肉與牛肝菌的鮮美相融合,搭配濃郁的芝士,讓每一口都滿足。薄餅的酥脆底部增添了層次感,好滿足。滋味小食拼盤 +$58樣樣都想食,當然要點小食拼盤,有4款小食。芝士配薯條香濃可口,幼薯條炸得脆口。吉列蠔外脆內嫩,蠔依然多汁juicy。炸雞金黃酥脆,雞口感嫩滑。炸魚柳條,外脆內軟。抹茶芝士奶蓋巨蜂梳打

🌟黑松露牛肝菌磨菇湯
香氣撲鼻,味道濃郁,帶粒粒磨菇。
🌟法式龍蝦海鮮濃湯+$22
湯汁濃郁,略嫌濃湯有少少咸,比較適合沾多士一起吃。

煙三文魚凱撒沙律 +$18

松露牛肝菌雞肉芝士薄餅

滋味小食拼盤 +$58

抹茶芝士奶蓋

巨蜂梳打
2024-12-12 329 views
Homeland (荃灣廣場) @homeland.kitchen📍地址: 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖焦糖無花果伯爵茶奶蓋芝士蛋糕(半件) $98 這款焦糖無花果伯爵茶奶蓋芝士蛋糕的味道真是讓人驚豔!奶蓋的香滑搭配焦糖無花果,口感絕佳,還可以提前訂製可愛的聖誕字畫,拍照打卡超級可愛!🎂✨酥炸吉列廣島蠔(5隻) $88這道酥炸吉列廣島蠔熱辣辣上桌,外脆內嫩,每一口都讓人感受到海鮮的鮮美,絕對是喜歡海鮮的人的首選!🦪🔥寶雲酥法式焗田螺 配薯蓉 $88 法式焗田螺搭配濃郁的薯蓉,薯蓉裡的芝士味非常濃厚,真的好正,讓人一口接一口,欲罷不能!🌀🧀地中海風鮮大蜆藍青口 配酸種麵包 $158 這道地中海風鮮大蜆藍青口非常新鮮,搭配酸種麵包,麵包的口感剛剛好,沾上汁吃特別美味,實在是一道完美的海鮮菜式!🍞🌊法式香草烤春雞 配薯菜 $148法式香草烤春雞的肉質鮮嫩多汁,搭配的薯菜也十分美味,整體口感豐富,讓每一口都充滿驚喜!🍗🥔Hazelnut Latte $48這杯榛果拿鐵香氣四溢,咖啡與榛果的搭配讓人感到滿足,真的是完美的搭配!☕✨#荃灣美食 #香港美食 #生日飯

焦糖無花果伯爵茶奶蓋芝士蛋糕(半件) $98

酥炸吉列廣島蠔(5隻) $88

寶雲酥法式焗田螺 配薯蓉 $88

地中海風鮮大蜆藍青口 配酸種麵包 $158

法式香草烤春雞 配薯菜 $148

Hazelnut Latte $48

#荃灣美食 #香港美食 #生日飯 #打卡 #慶祝
#homelandkitchen  #HKCAFE #西餐廳 #foodieHK #高質 #荃灣 #香港好去處 #香港旅行#香港打卡 #香港小店 #香港製造 #香港生活 #香港🇭🇰 #香港品牌 #香港店 #香港景點 #香港電影 #香港街拍 #香港美食指南 #香港美食推介 #香港美食日記

Caramel Fig Earl Grey Cheese Cake (Half) $98
This Caramel Fig Earl Grey Cheese Cake is absolutely stunning! The creamy cheese topping pairs perfectly with the caramel figs, creating a delightful taste. Plus, you can order it in advance with cute Christmas lettering, making it perfect for photos! 🎂✨

Crispy Fried Hiroshima Oysters (5 pieces) $88
These crispy fried Hiroshima oysters come piping hot and are crunchy on the outside while tender on the inside. Each bite is a burst of seafood flavor, making it a must-try for seafood lovers! 🦪🔥

French Baked Snails with Mashed Potatoes $88
The French baked snails served with rich mashed potatoes are heavenly. The cheesy flavor in the mashed potatoes is so delightful that you'll find yourself going back for more! 🌀🧀

Mediterranean Fresh Clams and Blue Mussels with Sourdough Bread $158
This Mediterranean dish of fresh clams and blue mussels is incredibly fresh. The sourdough bread is perfectly soft, and dipping it into the sauce makes it exceptionally tasty—truly a seafood lover's dream! 🍞🌊

French Herb Roasted Spring Chicken with Vegetables $148
The French herb roasted spring chicken is juicy and flavorful, and the accompanying vegetables are equally delicious. Each bite is a delightful surprise! 🍗🥔

Hazelnut Latte $48
This Hazelnut Latte is aromatic and satisfying, with the perfect blend of coffee and hazelnut flavorsAll above remarks stem from a trial dining experience at the restaurant, reflecting the author's genuine feelings. This serves as a disclaimer, all comments for informational purposes only, and may not reflect all patrons' experiences. ☕✨
焦糖無花果伯爵茶奶蓋芝士蛋糕 (寫字畫碟甜品)
地中海風鮮大蜆藍青口 配酸種麵包
寶雲酥法式焗田螺 配薯蓉
英式酥炸比目魚 配薯條
Hazelnut Latte
酥炸吉列廣島蠔
Dining Offer
Coupon
焦糖無花果伯爵茶奶蓋芝士蛋糕 (寫字畫碟甜品)
地中海風鮮大蜆藍青口 配酸種麵包
寶雲酥法式焗田螺 配薯蓉
英式酥炸比目魚 配薯條
Hazelnut Latte
酥炸吉列廣島蠔
  • 吉列廣島蠔
2024-12-12 343 views
.📍Homeland (荃灣廣場) (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖荃灣有間食西餐有得畫碟勁吸引 於是約埋個fd一齊去食 裏面嘅環境色彩繽紛 且佈滿乾花 充滿住少女心💕打卡影相就岩哂啦 今次叫咗好多主食、小食同甜品 好味道賣相又好睇👍🏻一定要再encore😝✨香脆炸薯條✨芥末蜜糖醬配酥脆炸雞翼✨松露牛肝菌雞肉芝士薄餅✨焦糖無花果伯爵茶奶蓋芝士蛋糕✨蜂蜜柚子檸檬梳打✨熱抹茶牛奶
📍Homeland (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖

✨香脆炸薯條
✨芥末蜜糖醬配酥脆炸雞
✨松露牛肝菌雞肉芝士薄餅
✨焦糖無花果伯爵茶奶蓋芝士蛋糕
✨蜂蜜柚子檸檬梳打
✨熱抹茶牛奶
~ 西班牙蒜油大蝦配酸種麵包($158)🍤呢個幾有驚喜👍🏻,大蝦夠新鮮食落去好鮮嫩。重點係個酸種麵包🥖,外脆內軟點埋蒜油食落好香😚。~ 德國香脆炸豬手($348)🐖一上到黎勁震撼,真係超大隻呀😲。炸豬手外皮酥脆,搭配埋旁邊嘅酸菜啱啱好可以平衡油膩感😌。我最鍾意點埋芥末醬一齊食更加惹味😝。不過呢個係真係兩個人以上先好叫🙂‍↕️,肉全部都係肉🤣。~香煎澳洲M5西冷配薯菜($348)🥩老一輩食得冇咁生😌,媽咪叫咗7成😂。好彩肉質都唔會韌,果然係M5呀😝。牛扒上面簡單用咗鹽調味🫙,可以試咗原汁原味先,之後再點佢哋嘅醬汁一齊食😛。同埋本身我鍾意食薯蓉,覺得佢哋伴碟嘅薯蓉好好食😚。~酥炸吉列廣島蠔5隻($88)🦪呢個新鮮炸起,外皮夠脆入面嘅蠔又夠嫩而且一啲都唔腥👍🏻。一啖一粒好好食,我成功爭多咗一粒😎。~新奧爾良海鮮盤($518)呢個又係大大份,岩哂一家人share😚。可以㗎松葉蟹腳🦀或者波士頓龍蝦🦞,我地就揀咗新鮮波士頓龍蝦配搭蒜蓉牛油🧈。入面有齊海虎蝦🦐,鮑魚,蟶子,青口,蜆,墨魚🦑仔等嘅海鮮。另外當然唔少得吸收晒海鮮精華嘅蔬菜,有西蘭花🥦,燒薯仔🥔,超甜粟米🌽仲有德國腸🤣,夠晒滿足呀。~開心果
~ 西班牙蒜油大蝦配酸種麵包($158)🍤

~ 德國香脆炸豬手($348)🐖

~香煎澳洲M5西冷配薯菜($348)🥩

~酥炸吉列廣島蠔5隻($88)🦪

~新奧爾良海鮮盤($518)

~開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕半件($98)🍰
因為之前嚟過知道佢哋有得畫碟,同埋甜品都唔錯所以就一早同餐廳order定😎,至於甜品款式就可以到時再揀😗。餐廳仲會送埋即影即有,留黎紀念就啱晒啦📸。

我地真係食得太多啦,所以我阿爸阿媽同細佬都叫多咗一杯飲品🤣。
我老竇飲咗兩支Asahi Super Dry($36)🤣,細佬就飲咗焦糖朱古力🍫($48)同活乳酸粒粒百香果梳打🍹($51)媽咪就飲咗草莓香橙果肉梳打($48)同榛子朱古力($48)。至於我就梗係慢慢嘆杯白酒($68)啦🍷。

✨今餐係我請😎,好彩平日7點前走人有8折等我都冇咁出血🥹🥹。
荃灣廣場呢度有一間食材好新鮮🐟尤其係海鮮 口感好好🤗餐廳環境靜靜地 適合約會或者家人聚餐😻=====================Food list📌💐✨蘭王蛋素煙肉凱撒沙律 蘭王蛋滑滑的😆味道都好香配埋新鮮嘅菜食落去清新又唔膩👏🏻💐✨酥脆炸雞翼咸蛋黃 呢啲炸雞翼外脆內嫩咸蛋黃醬真係一絕😊味道濃郁食完一口又一口根本停唔到😂💐✨西班牙蒜油大蝦 配酸種麵包🦐大蝦煮得剛剛好蒜油味道好濃郁😻搭配酸種麵包簡直係完美麵包吸埋蝦汁食落去真係好過癮🤗💐✨北海道帶子海膽醬意大利燉飯 呢個燉飯好creamy☺️帶子的鮮味同海膽醬嘅濃郁完美結合滋味十足每一口都好享受😝💐✨兒童餐 吞拿魚忌廉長通粉 對小朋友來講呢個長通粉真係唔錯吞拿魚味道輕盈😌忌廉醬亦唔會太重食得開心又健康👶🏻💐✨北海道士多啤梨果撻 好靚士多啤梨新鮮甜美味嘅果撻皮又脆配合果醬食落去心情都好好🥰💐✨香芋芝士奶蓋 香芋味道濃郁加上芝士奶蓋口感順滑甜而不膩真係好適合做甜品😋💐✨海鹽抹茶芝士奶蓋 呢款飲品既有抹茶嘅茶香又有海鹽帶來嘅咸香芝士奶蓋😍亦好滑真係一個新嘅味道體驗🥰

=====================
Food list📌

2024-12-11 312 views
餐廳位於荃灣廣場B1,餐廳環境都幾大,闊落舒服HANDMADE PIZZA SET 🍕 $398 2人餐某啲款式,另外再加錢牛面頰墨西哥芝士餡餅🥙芝士餡餅超級好食🤤,芝士🧀勁多,勁juicy,牛面頰肉份量好多,肉身軟腍有牛味,仲有兩款醬料可以夾埋食,味道好豐富黑松露牛肝菌蘑菇湯好Creamy,黑松露味濃郁,入面仲有粒粒菇,好有口感法式龍蝦海鮮濃湯龍蝦湯好鮮味,有啲驚喜,入面仲有唔同款既海鮮料,好有誠意蘭王蛋素煙肉凱撒沙律蘭王蛋蛋香味好濃,完全係佢個沙律既精華,煙肉🥓粒好脆身,成個口感都好豐富香濃芝士焗西蘭花西蘭花🥦加芝士🧀再加蒜蓉,鹹鹹地辣辣地海鹽抹茶芝士奶蓋繽紛水果茶
餐廳位於荃灣廣場B1,餐廳環境都幾大,闊落舒服

HANDMADE PIZZA SET 🍕 $398 2人餐
某啲款式,另外再加錢

牛面頰墨西哥芝士餡餅🥙

黑松露牛肝菌蘑菇湯
好Creamy,黑松露味濃郁,入面仲有粒粒菇,好有口感

法式龍蝦海鮮濃湯
龍蝦湯好鮮味,有啲驚喜,入面仲有唔同款既海鮮料,好有誠意

蘭王蛋素煙肉凱撒沙律

香濃芝士焗西蘭花
西蘭花🥦加芝士🧀再加蒜蓉,鹹鹹地辣辣地

海鹽抹茶芝士奶蓋
繽紛水果茶