Restaurant: Homeland (荃灣廣場)
Terms & Details:
2024-10-23 371 views
幫小朋友搞生日會🎂唔係一定要去嗰幾間大集團嘅,其實荃灣 Homeland 都係一個唔錯嘅選擇,地方乾淨,有打卡位📸, 會提供 "可食用蠟筆🖍和 簡單畫紙 🗒俾小朋友畫畫📝,最正嘅係餐廳有畫碟服務,唔係齋寫字,係直頭畫埋公仔😍!桂花惹味啤酒雞 原隻雞雞皮烤至金黃焦香,肉質十分嫩滑多汁,雞胸部分同樣軟嫩,味道鮮香又熱辣辣,勁好味😋。新奧爾良海鮮盤大盤內堆滿海鮮,見到已經食指大動😍。包括有北海道松葉蟹腳(400g)🦀/也可以選龍蝦、阿根廷珍寶赤蝦(2隻)🦐、鮮活大蜆、海蝦、墨魚仔、青口、蟶子、德國腸,海鮮全部烤得啱啱好,唔會過熟,鮮甜味美,2️⃣款蝦肉質都感爽口彈牙,貝類肉身肥美飽滿又無沙。松葉蟹大隻🦀,蟹殼內是滿滿的蟹肉🥰,加購嘅波士頓龍蝦🦞同樣厚肉飽滿,食得好滿足😋。龍蝦湯真係🦞勁濃郁,而且入邊真係有幾隻龍蝦仔🦞。德國腸拼盤伴手打薯蓉幾款腸都肉香味濃,口感細嫩多汁,薯蓉薯味及牛油味重,口感幼滑🥰。原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅原隻龍蝦頭🦞放係正中間,充滿霸氣。pizza餅底🍕香脆,食落啖啖龍蝦肉,十分惹味😋。香煎澳洲M5和牛肉眼肉質有彈力,口感有咬勁,每一口都擁有濃郁嘅牛肉香味😋。西班牙蒜油

桂花惹味啤酒雞

新奧爾良海鮮盤
龍蝦湯真係🦞勁濃郁,而且入邊真係有幾隻龍蝦仔🦞。

德國腸拼盤伴手打薯蓉

原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅

香煎澳洲M5和牛肉眼
肉質有彈力,口感有咬勁,每一口都擁有濃郁嘅牛肉香味😋。

西班牙蒜油大蝦配酸種麵包
大蝦🦐爽口彈牙,整體蒜味🧄好濃,非常惹味。酸種麵包吸哂啲麵包就更正。

酥脆雞翼拼盤
雞翼大大隻,炸至外脆內嫩,有3️⃣款口味,分別係鹹蛋黃、冬陰功及芥末,味道香、辣及微辛,各具特色😋。

紅酒汁慢煮牛臉頰闊條麵
慢煮後嘅牛面頰🐂肉質卻非常腍,牛味重但不會有牛騷味😋。

巴斯克蛋糕
口感介乎於紐約芝士餅與日式芝士蛋糕之間,啖啖焦香得嚟又食到芝士🧀嘅軟滑口感😋。

2024-10-06
2024-10-23 353 views
今日放假約咗朋友去荃灣行街睇戲,睇完戲喺附近搵啲嘢食,朋友帶咗我去荃灣廣場一間西式餐廳食物質素非常好。Homeland 餐廳喺荃灣大壩街荃灣廣場b1樓109號舖,餐廳環境裝修得好有格調色彩繽紛,喺度食嘢感覺好relax。鮮打法式龍蝦湯配蒜蓉包龍蝦湯味道好香濃,龍蝦味鮮甜,蒜蓉包又香又脆配埋餐湯真係一流。煙三文魚凱撒沙律三文魚份量勁多,配芝士粉令三文魚嘅味道好有層次,煙三文魚帶少少鹹香,沙律菜味道清心食完特別開胃。冬陰功珍寶赤蝦闊麵蝦嘅size好巨型,燒到啱啱好。肉質爽口彈牙,味道鮮甜。闊面口感煙煙韌韌撈埋冬陰功醬汁味道好有層次。黑松露牛肝菌芝士薄餅薄餅焗到啱啱好,餅底做到好香脆。黑松露味道獨特配上牛肝菌口感非常豐富,估唔到黑松露薄餅可以咁好食。

鮮打法式龍蝦湯配蒜蓉包

煙三文魚凱撒沙律

冬陰功珍寶赤蝦闊麵

黑松露牛肝菌芝士薄餅
2024-10-23 284 views
👯‍♀️今日同朋友去荃灣呢間Homeland~見到二人餐幾抵食,評價又唔錯,即管入去試吓!🔱原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅真係原隻嘅波士頓龍蝦,肉質爽口鮮甜!明太子嘅份量都好多,唔怪得知係招牌!🔱黑松露牛肝菌蘑菇湯蘑菇湯唔錯~熱辣辣幾好飲!🔱泰式柚子蟹肉沙律呢個柚子沙律超開胃,酸酸甜甜,朋友嘅評價超高!而且柚子份量都好足料~正!🔱明太子雪山芝士薯條份量又係超多,明太子同芝士好夾~忍唔住不停咁食🤤🔱奶蓋抹茶奶蓋做得好好,咸香味配上抹茶甜味,係非常好嘅配搭!

🔱原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅

🔱黑松露牛肝菌蘑菇湯
蘑菇湯唔錯~熱辣辣幾好飲!

🔱泰式柚子蟹肉沙律

🔱明太子雪山芝士薯條
份量又係超多,明太子同芝士好夾~忍唔住不停咁食🤤

🔱奶蓋抹茶
奶蓋做得好好,咸香味配上抹茶甜味,係非常好嘅配搭!

Homeland 在荃灣及旺角均有分店,佢哋嘅畫碟甜品好有心思,配上大大份及質素高嘅意大利美食🍴若想找地方一大班人慶生及打卡嘅朋友呢度就啱晒💯荃灣廣場分店裝潢都好獨特🌈色彩繽紛✨睇得出裝修都好有心思,特別係牆上嗰幾幅合成名畫😮好搞笑!我哋選擇了Homeland Pizza set🍽️🔸黑松露牛肝菌蘑菇湯配上我最愛嘅蒜蓉包💛🔸慢煮胡麻雞胸沙律🥗(一定要拼上無敵的芝麻醬)🔸明太子雪山芝士薯條🍟大大份性價比勁高!明太子愛好者一定啱👍🏻👍🏻🔸和牛面頰墨西哥芝士餡餅🫔🥙真係好好食,個餡餅內拼上 jalapeño 辣椒,好有墨西哥風味!和牛面頰煮得啲都唔韌,餡餅好惹味,真心推介👍🏻 🔸開心果巴斯克芝士奶蓋蛋糕重點係‼️依間餐廳嘅招牌美食係畫碟甜品🍰一定要寫返名句💗Happily Ever After💗賣相好有心思,可以睇得出甜品師傅背後嘅努力!上甜品時店員亦都會幫顧客們拍照留念📸服務周到,留俾顧客們一個紀念🫶🏻而且蛋糕不會太甜太膩,好有層次感😋📍Homeland (荃灣廣場) (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖

我哋選擇了Homeland Pizza set🍽️

🔸黑松露牛肝菌蘑菇湯配上我最愛嘅蒜蓉包💛
🔸慢煮胡麻雞胸沙律🥗(一定要拼上無敵的芝麻醬)

🔸開心果巴斯克芝士奶蓋蛋糕
重點係‼️依間餐廳嘅招牌美食係畫碟甜品🍰
一定要寫返名句💗Happily Ever After💗
而且蛋糕不會太甜太膩,好有層次感😋

📍Homeland (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖
新派意大利餐廳Homeland在大埔開業四年一直深受街坊歡迎,可惜今年年初已經無奈結業,慶幸除了可以繼續到荃灣店回味之外,旺角全新分店亦已於三月開業。店內裝潢色彩斑斕,除了各式各樣意粉、薄餅、沙律、小食等,更有提供三款造型可愛的兒童餐,不論家長或小朋友都能自得其樂。滋味小食拼盤 ($118)拼盤包括芝士薯條、酥炸雞翼、魚手指及炸蠔,整體不過不失屬預期之內,值得一提的是酥炸雞翼配上柚子醬更加清爽。墨西哥雞肉芝士餡餅 ($128)薄餅烤得焦脆再夾著大量Mozzarella芝士,雞肉帶孜然香及微微辣味,配上酸忌廉及牛油果醬但牛油果蓉可更軟滑綿密。波士頓龍蝦占米多黑松露闊麵 ($188)龍蝦占米多(Lobster Thermidor)亦即法式焗龍蝦,將龍蝦開邊龍蝦起肉切粒,加上主要以忌廉、牛油、蘑菇及白蘭地酒製成的醬汁烹煮後連醬帶肉放回龍蝦殼,最後再撒上芝士焗至金黄色,不過龍蝦肉質較韌而且鹹度偏高,然而闊麵整體黑松露香氣馥郁。咸蛋黃喇沙香酥珍寶軟殼蟹燉飯 ($168)軟殼蟹裹上鹹蛋黃醬炸成,外酥內軟而肉汁充沛,燉飯稠厚綿密,加上蟹子、彩椒、翠玉瓜等口感豐富,整體鹹蛋黃味濃郁醇香。手工棉花糖朱古

滋味小食拼盤 ($118)
滋味小食拼盤
拼盤包括芝士薯條炸雞魚手指炸蠔,整體不過不失屬預期之內,值得一提的是酥炸雞翼配上柚子醬更加清爽。

墨西哥雞肉芝士餡餅 ($128)
墨西哥雞肉芝士餡餅
薄餅烤得焦脆再夾著大量Mozzarella芝士雞肉帶孜然香及微微辣味,配上酸忌廉牛油果醬但牛油果蓉可更軟滑綿密。

波士頓龍蝦占米多黑松露闊麵 ($188)
波士頓龍蝦占米多黑松露闊麵
龍蝦占米多(Lobster Thermidor)亦即法式焗龍蝦,將龍蝦開邊龍蝦起肉切粒,加上主要以忌廉牛油蘑菇白蘭地酒製成的醬汁烹煮後連醬帶肉放回龍蝦殼,最後再撒上芝士焗至金黄色,不過龍蝦肉質較韌而且鹹度偏高,然而闊麵整體黑松露香氣馥郁。

咸蛋黃喇沙香酥珍寶軟殼蟹燉飯 ($168)
咸蛋黃喇沙香酥珍寶軟殼蟹燉飯
軟殼蟹裹上鹹蛋黃醬炸成,外酥內軟而肉汁充沛,燉飯稠厚綿密,加上蟹子彩椒翠玉瓜等口感豐富,整體鹹蛋黃味濃郁醇香。

手工棉花糖朱古力布朗尼 ($68)日本柚子手工芝士蛋糕 ($68)
手工棉花糖朱古力布朗尼/日本柚子手工芝士蛋糕
提前一日訂座可以另加$35要求畫碟,慶祝生日或紀念日一流,芝士蛋糕口感綿密細滑,甜度恰到好處,陣陣柚子清香份外清爽;布朗尼冰冰涼涼,質感濕潤扎實,朱古力味濃厚並混有少量果乾及合桃。

焦糖鴛鴦烏龍芝士奶蓋 ($48)
焦糖鴛鴦烏龍芝士奶蓋
鴛鴦烏龍別樹一幟揉合咖啡及烏龍茶,而芝士奶蓋鹹香細滑並帶焦糖甜味。

竹炭芝麻牛奶拿鐵 ($48)
竹炭芝麻牛奶拿鐵
黑芝麻味不算太濃但有粒粒芝麻。
墨西哥雞肉芝士餡餅
手工棉花糖朱古力布朗尼/日本柚子手工芝士蛋糕
2024-10-21 290 views
今天是週六,原來也有周末lunch set。我們三人分別叫了:🌻 All day Breakfast - 食材很豐富,包括煙肉、德國腸、焗豆、雞肉、太陽蛋、雜菇、沙律菜、牛油果醬、牛角包等等🌻 墨西哥牛頰肉芝士餡餅 - 味道帶辣,餡餅烘得好香脆,可惜牛頰肉較靭,有筋🌻招牌明太子海鮮薄餅- 薄餅很多材料,明太子、煙三文魚、紅椒、蟹柳、紫菜及木魚絲,醬汁很美味,推薦👍🏻套餐另有沙律菜、蕃茄忌廉湯及飲品一杯(加$15),特飲加$23,較平日的貴了一些,整體用餐體驗滿意,服務很好。

2024-10-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$140 (Lunch)
2024-10-20 368 views
荃灣廣場的這家西式餐廳慶祝生日,整體用餐體驗非常愉快,菜品的質量和味道都讓人印象深刻。✨️蘭黃蛋卡邦尼意粉,😋鮮香的蛋醬與意粉完美融合,培根的香脆感增添了層次,讓人一試成主顧。✨️新奧爾良海鮮滋味共享餐💚份量十足,波士頓龍蝦的鮮美和貴妃蚌的甜味相得益彰,海鮮新鮮可口,搭配蒜香牛油汁,讓人驚喜連連。✨️黑松義牛肝菌蘑菇湯💛湯品濃郁滑順,牛肝菌的香氣撲鼻而來,完美作為開胃菜,讓人胃口大開。✨️秘製法式龍蝦花膠湯💕浪漫的法式風味,龍蝦和花膠的結合提升了整體的奢華感,口感極佳,令人難忘。✨️慢煮雞胸胡麻沙律😘雞胸肉嫩滑,搭配香濃的胡麻醬,清新健康,為整頓餐點帶來平衡感。✨️小食:酥炸吉蠔💛外酥內嫩,海鮮鮮美,作為小食非常合適,讓人忍不住想多點幾份。✨飲品:檸檬茶,蘋果汁✨ 檸檬茶清新提神,蘋果汁的甜度恰到好處,為整餐增添了清爽感。✨荔枝芒果手工芝士蛋糕* 🎶芝士的醇厚與水果的清新交融,口感輕盈,讓人心滿意足。還有可愛公仔在畫碟,甜點的完美結尾。

✨荔枝芒果手工芝士蛋糕*

見小朋友上左小學一排,每日都好忙,想比個小鼓勵佢。揀左Homeland同佢食餐好嘅,呢度嘅食物大人同細路仔都啱食,有兒童餐,fusion小食,pizza,意粉,牛扒,炸魚柳,燒春雞等等。另外我地都好鐘意嘅就係可以甜品碟上畫卡通同寫字。兒童餐都有三款主菜嘅選擇,小朋友就揀咗個吞拿魚蘑菇意粉。仲有包括炸薯餅,啫哩,生果,唐揚炸雞同果汁。好岩佢胃口,開心。至於我哋大人就揀咗個pizza套餐,有兩個餐湯,沙律同埋pizza。再加左客雞翼同意大利雲吞。餐湯分別揀咗蘑菇忌廉湯同龍蝦湯。龍蝦湯香味獨特,蘑菇湯亦非常creamy兩隻各有特色都好好飲。沙律係蘭王煙肉凱撒沙律,加左蘭王蛋黃食落更加香濃,同芝士味道非常之夾,份量又多,好食!轉頭加嘅小食雞翼就準備好揀咗蜜糖芥末味食落甜甜,微酸辣夠曬開胃,炸左嘅雞翼亦好香口。Pizza 揀左雞肉蘑菇口味,濃濃芝士,又有小朋友最愛嘅蘑菇,pizza 底鬆軟好味又有脆口嘅pizza邊,岩晒佢!意大利雲吞黑松露三文魚籽,呢個我最鐘意食,醬汁超級香同濃郁,口感creamy,意大利雲吞餡料十足又好味,份量又大,同醬汁超夾。最後唔少得重頭戲,甜品加上卡通畫碟。呢排跟得表哥
見小朋友上左小學一排,每日都好忙,想比個小鼓勵佢。

最後唔少得重頭戲,甜品加上卡通畫碟。呢排跟得表哥多,鐘意比卡超,上碟時佢個心心眼,開心得佢!蛋糕同樣好味,朱古力唔會太甜但好夠香濃,加左脆脆朱古力粒粒,多重口感,好味道,唔係得個睇字。

估唔到呢到仲會有即影即有相,留個小紀念,希望佢繼續開開心心。
2024-10-20 286 views
今日小編嚟到呢間西餐廳做個小慶祝,食物質素好好,而且仲有最重要嘅甜品畫碟服務💖🦞波士頓龍蝦占米多松露闊條麵一上台嗰陣,就聞到陣陣嘅黑松露味,鍾意黑松露嘅朋友就唔好錯過啦!波士頓龍蝦方面肉質都幾彈牙!由於呢個汁都好Creamy,建議大家一定要趁熱食,如果唔係凍咗就冇咁好食架啦!😜🦀️黑松露蟹肉三文魚籽意大利雲吞意大利雲吞比坊間所見嘅都大件👍🏻個皮都算好簿。而且蟹肉份量都唔少,每啖都可以食到蟹肉同意大利雲吞嘅組合,真係好正🥹🍟黑松露雪山芝士炸薯條大家都知道小編幾鍾意食黑松露架啦😂呢個薯條份量好多,而且每條薯條都熱辣辣卜卜脆,配埋黑松露嘅香氣,真係停唔到口呀😆🐚地中海風鮮大蜆青口 配酸種麵包大大隻青口賠償蕃茄大蒜香草做嘅醬汁,超級惹味🤤而且藍青口嘅份量都好多,好抵食😆最緊要係酸種麵包點埋個蕃茄濃汁,外脆內軟嘅麵包真係一流!

🦞波士頓龍蝦占米多松露闊條麵

🦀️黑松露蟹肉三文魚籽意大利雲吞

🍟黑松露雪山芝士炸薯條

🐚地中海風鮮大蜆青口 配酸種麵包
2024-10-19 259 views
今日同幾個朋友去荃灣探個舊同事,一於喺荃灣食埋飯先返。朋友話見好多人介紹Homeland呢間餐廳,話價錢唔貴質素又好,的確入到餐廳俾人感覺好舒服,坐位闊落。我哋嗌咗幾個套餐一齊分享。先有香煎紐西蘭安格斯肉眼扒配薯菜,廚師煎得啱啱好,入口唔柒,保留應有的肉汁,一啖肉一啖薯蓉配菜確係好味。另一款叫左卡真檸檬汁香煎鱸魚配燒薯,鱸魚燒得金黃色,賣相好靚,肉質鮮嫩,雖然係伴碟但大大塊嘅燒薯都非常好味。再有醬燒豬肋骨配薯條🍟肋骨燒得外焦內嫩,肉同骨好容易分離,淋上特製醬汁即時變得更加夾,薯條炸得脆卜卜,食唔停口。另外心思思想食焗飯,呢款南瓜汁蟹棒蟹肉感覺唔會太滯,焗飯份量都幾多,面頭灑滿蟹肉同蝦子,記住撈一撈再食。最後少不甜品,嗌咗個開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕:入口柔滑,甜而不膩嘅奶蓋增添咗層次感。

我哋嗌咗幾個套餐一齊分享。

咁岩第二日係公眾假期, 我同閨蜜就緊係好開心仔咁喺公眾假期之前既一晚食好西....無論係我地平時既三人行, 定係間鍾既one on one, 仍然girly 既環境再加一點色彩繽紛都係好吸引唔同女生既眼球, 而且呢間Homeland 其實好方便, 因為荃灣廣場同旺角都有分店荃灣廣場呢間真係內外都好吸引, 店既外面窗口都係好鍾意既紫色, 而內裡就分左一邊比較田園少少既感覺, 再另一邊就比較似藝術展, 所以每個位置都會令入黎既客人感覺精神爽利餐廳係用QR code 落單,所以上菜就好有效率,而且美食既賣相都岩晒美感同儀式感既客人,因為見到旁邊其他客人都點了燒春雞,目擊到店員會點火讓客人望住燃燒既過程。不過我同閨蜜其實覺得當時海鮮類比較吸引,而且我地所點既波士頓龍蝦占米松露寛條麵同可以點麵包食既juicy 青口同蜆,成個主餐都係食juicy 又肥美既海鮮,甜品就一齊share 左超精緻外形既巴士克開心果芝士蛋糕,大約 HKD 4xx 一齊喺個咁靚咁色彩繽紛又一些少儀式感去享受下都已經不錯呢!

• 波士頓龍蝦占米多松露闊麵
2024-10-17 314 views
上個禮拜,我和家人來到荃灣最近很有名的Homeland慶祝家人的生日🎉。這裡的佈置十分漂亮,讓人感受到溫馨的氛圍✨。餐廳還提供「寫字畫碟」的服務,畫得非常精美,讓人印象深刻🎨。我們看到周圍的食客都點了甜品,原本我們也想嘗試一下,但無奈真的吃得太飽,只好留待下次再來享用🍰。🐓 火焰桂花啤酒雞 火焰桂花啤酒雞的上桌過程如同一場表演,令人感到新奇。服務員先將工具桶和雞放置在桌上,然後在旁邊點燃酒精,淋在雞上,雞表面立即被火焰包圍🔥。火焰熄滅後,雞就可以享用了!店家細心地提供了手套、濕紙巾、大叉、剪刀和骨桶,方便客人享用。撕開雞肉時,你會感受到雞皮的脆爽和肉汁的豐富,熱辣辣、香噴噴。吃起來,皮脆肉嫩多汁,帶有甜甜的味道和清幽的酒香,真是色香味俱全,令人回味無窮!🍝 紅酒汁慢煮牛面頰闊條麵 這道紅酒汁慢煮牛面頰闊條麵令人印象深刻。牛肉外脆內嫩,紅酒汁濃郁,而闊條麵有彈性又不會黐牙,整體搭配得有層次感,讓人陶醉。🍕 秘製北京烤鴨薄餅 餅底香脆可口,烤鴨醬的甜度適中,搭配鴨絲、青瓜絲、蔥絲等配料,吃起來真有北京烤鴨的風味,完美融合了中西式的口味。🍄‍🟫 黑松露牛肝菌蘑菇湯 這款湯味道濃郁而且

🐓 火焰桂花啤酒雞

🍝 紅酒汁慢煮牛面頰闊條麵

🍕 秘製北京烤鴨薄餅

🍄‍🟫 黑松露牛肝菌蘑菇湯
這款湯味道濃郁而且不膩,搭配脆口的蒜蓉包,口感非常好,讓人一口接一口。

🥗 蘭王蛋素煙肉凱撒沙律
蘭王蛋素煙肉凱撒沙律的蛋黃醬加入了沙律醬,與新鮮爽脆的蔬菜、香脆的煙肉和芝士碎混合,口感豐富,令人滿足。

🥦 香濃芝士焗西蘭花
芝士焗到表面有少許焦香,拉起來還有拉絲的效果。嫩綠的西蘭花軟硬適中,配上拉絲芝士,吃起來真的停不下口!🧀

🍓 活乳酸草莓果蓉梳打
這款粉紅色的飲品配上乾青檸片和薄荷葉裝飾,顯得十分可愛,喝起來清新爽口。🍹

🍊 繽紛水果茶
繽紛水果茶用藍莓、士多啤梨粒混合橙黃色的熱情果汁,色彩繽紛,令人胃口大開,讓人感受到夏日的清涼!🌈

💰 總計: $1053, 3位用餐(已包含10%服務費)
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
黑松露牛肝菌蘑菇湯香氣撲鼻,飲落口有非常濃郁嘅黑松露,配埋香脆嘅蒜蓉包一齊食!秘製法式龍蝦花膠湯,超濃郁!仲有鮮甜嘅龍蝦肉,比較濃稠泰式柚子蟹肉沙律好新鮮,仲有柚子肉,口感層次好分明!食落口微微酸酸,開胃又消滯松露牛肝菌雞肉芝士薄餅,大大個pizza,上面有好豐富嘅食材,入口有好大陣松露同埋芝士嘅香味散發出黎,雞肉都好嫩滑香濃芝士焗西蘭花,鋪面嘅芝士溶化後金黃焦香,味道好夾意式鮮茄大蝦意粉份量好足夠,大蝦好鮮甜!鮮茄味道好香濃,帶有少少微辣,意粉好彈牙爽口,好惹味開心果芝士奶蓋巴斯克蛋糕,店員好細心,將兩姊妹個名寫左喺碟上面,仲有一隻好靚嘅布甸狗公仔,見到都心心眼!仲幫我地影即影即有相!開心果芝士奶蓋巴斯克蛋糕好好味,開心果味好濃郁又香口,唔會太甜太膩繽紛水果茶,帶有水果嘅香氣同埋甜味水果乾洛神花茶,有味道強烈嘅洛神花清香味蘋果汁餐廳舒適寬敞,裝修好靚,有色彩繽紛嘅花海!上菜速度快,餐廳店員服務態度超友善,抵讚!餐廳仲會提供寫字畫碟服務,適合一班朋友傾偈同埋慶祝嘅好地方!

秘製法式龍蝦花膠湯,超濃郁!仲有鮮甜嘅龍蝦肉,比較濃稠

香濃芝士焗西蘭花,鋪面嘅芝士溶化後金黃焦香,味道好夾

繽紛水果茶,帶有水果嘅香氣同埋甜味

水果乾洛神花茶,有味道強烈嘅洛神花清香味

蘋果汁

[✨荃灣HOMELAND·氣氛一流高質打卡餐廳 ]#荃灣 #HOMELAND🔸煙三文魚凱撒沙律 $88煙三文魚份量十足,唔會太鹹,沙律新鮮口感爽脆,配上麵包糠,開胃之選🥰🔸酥脆炸雞翼 (5隻) 芥末蜜糖 $88揀左芥末蜜糖味,雞翼大大隻,外皮香脆,芥末蜜糖醬甜中帶微辣,好出色嘅一份小食😊👍🔸波士頓龍蝦占米多松露闊麵 $208半隻龍蝦上面舖滿左好多芝士,肉質紮實,味道非常濃郁🥳手工麵大大片好有特色,口感煙韌彈牙,掛滿黑松露醬&菇菌,淨係陣香味已經令人留哂口水💯💯🔸法式香草烤春雞配薯菜 $148慢煮烹調嘅烤雞肉質嫩滑,配菜薯蓉質感超滑溜,好好食😋🔸伯爵茶巴斯克芝士奶蓋蛋糕 $178伯爵茶味濃厚配搭綿密嘅巴斯克芝士蛋糕🧀食落都唔會覺得太甜膩,餐廳有寫字服務,效果勁出色,畫得超可愛,無論係節日慶祝定生日飯都好,都係打卡一流必選🥰💞🔸玫瑰草莓綠茶梳打 $48啖啖草莓味配上綠茶梳打,飲落好清涼🤤 🔸蝶豆花花茶 $38花茶底部有蠟燭加熱,岩哂好chill咁慢慢嘆茶,花茶非常清新,顏色又係好夢幻嘅藍色,好岩打卡😳————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳環境舒適,食物多元水準出色,無論大至
[✨荃灣HOMELAND·氣氛一流高質打卡餐廳 ]

#荃灣 #HOMELAND

🔸煙三文魚凱撒沙律 $88

🔸酥脆炸雞翼 (5隻) 芥末蜜糖 $88

🔸波士頓龍蝦占米多松露闊麵 $208

🔸法式香草烤春雞配薯菜 $148
慢煮烹調嘅烤雞肉質嫩滑,配菜薯蓉質感超滑溜,好好食😋

🔸伯爵茶巴斯克芝士奶蓋蛋糕 $178

🔸玫瑰草莓綠茶梳打 $48
啖啖草莓味配上綠茶梳打,飲落好清涼🤤

🔸蝶豆花花茶 $38

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結
餐廳環境舒適,食物多元水準出色,無論大至裝潢定小至餐具都好色彩繽紛,非常吸睛;加上呢度提供嘅寫字服務水準勁高,畫得超好睇!無論係節日慶祝定生日飯都好,都好推薦嚟呢度🥰💞

📍HOMELAND
🏠荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖

2035 views
2024-10-15 312 views
放假同小朋友一齊出街食飯,搵左間質素高嘅餐廳同小朋友去試下! Homeland餐廳位於荃灣廣場,餐廳環境優雅闊落 以花花同油畫作裝潢好有特別!叫左兩個💗兒童餐俾小朋友,入面有啫喱,脆雞,芝士長通粉或忌廉蘑菇燉飯同埋橙汁,好豐富啊!我地仲叫左個💗小食拼盤,有吉列廣島蠔,唐揚炸雞塊,芝士醬薯條,吉列魚手指),炸得金黃香口!💗地中海風鮮大蜆青口,配酸種湯麵包。青口同蜆肉都好大隻好鮮甜!💗北海道帶子海膽醬意大利燉飯海膽嘅濃郁和帶子嘅鮮甜相互交融,每一口都令人陶醉。燉飯本身則軟滑而不黏,充分吸收了海鮮嘅精華,外軟內韌,口感豐富。💗紅酒汁慢煮牛臉頰闊條麵肉質柔軟,入口即化。紅酒的香氣與牛肉的鮮味完美結合,醬汁濃郁卻不膩。闊條麵亦好彈牙好有口感!甜品仲有💗無花果焦糖伯爵茶巴斯克奶蓋芝士蛋糕畫碟Homeland 仲有全新嘅set menu,🔸️龍蝦湯 (大)🔸️磨菇湯 (大)🔸️三文魚凱撒沙律🔸️泰式柚子蟹肉沙律💗火焰桂花啤酒雞職員落完酒精再點火燒隻雞好吸睛啊!桂花嘅香氣與啤酒的麥香融為一體,讓人垂涎欲滴。💗原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅💗香煎澳洲M 5 和牛肉眼 配薯菜餐廳:HOMELAND (荃灣廣場) 試

我地仲叫左個

💗地中海風鮮大蜆青口,配酸種湯麵包。
青口同蜆肉都好大隻好鮮甜!

💗北海道帶子海膽醬意大利燉飯

💗紅酒汁慢煮牛臉頰闊條麵

甜品仲有
💗無花果焦糖伯爵茶巴斯克奶蓋芝士蛋糕畫碟

Homeland 仲有全新嘅set menu,
🔸️龍蝦湯 (大)
🔸️磨菇湯 (大)
🔸️三文魚凱撒沙律
🔸️泰式柚子蟹肉沙律

💗火焰桂花啤酒雞
職員落完酒精再點火燒隻雞好吸睛啊!
桂花嘅香氣與啤酒的麥香融為一體,讓人垂涎欲滴。

💗原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅
💗香煎澳洲M 5 和牛肉眼 配薯菜

餐廳:HOMELAND (荃灣廣場) 試食會
📍地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖

Homeland.Kitchen
@media.vas
#homelandkitchen #HKCAFE #西餐廳 #foodieHK #高質 #荃灣 #荃灣美食 #香港美食 #生日飯 #打卡 #慶祝