2023-05-10 40 views
今日同個朋友有啲嘢想靜靜地傾吓計,喺旺角,仲要lunch time😮‍💨真係有啲難度😮‍💨突然比我諗到可以上啲樓上cafe🤔好啦!咁就上之前同一大班朋友去過嘅 部屋咖啡室~佢地剛開門~趁仲未有太多人~可以同朋友傾吓心事❤️❤️❤️呢度我最掛住個漢堡包,所以將佢推介俾朋友!朋友好想食沙律,另外我都想試佢哋個炸蟹餅😍🍽️自家製手打牛肉漢堡 $118呢個漢堡包真係一定要食,佢哋個手打牛肉好Juicy,入面仲加咗芝士,火箭菜,蕃茄,紫洋蔥!當然一定要有埋薯條啦😍😍😍🍽️凱撒沙律 $118菜好新鮮,加埋煙肉同麵包粒,而且佢哋唔會落太多沙律醬,味道清新,所以成件事好食得嚟又健康☺️🍽️越式炸蟹餅 $48好香濃嘅蟹味,炸完之後好惹味!點埋甜辣醬,真係食到停唔到😋😋😋🍹小紅帽(士多啤梨,士多啤梨醬,奶)$56超級少女系飲品😂😂😂但出奇地唔會太甜,可能加咗奶,帶少少士多啤梨味,清新解渴,真係好啱咁熱嘅天氣飲☺️🍹手沖冰波奶茶 $53朋友飲呢個,佢話個冰波不得了,令到杯奶茶唔會變淡,飲到走都可以keep住香濃嘅奶茶味,奶茶控必飲👍🏻有時真係要食下傾下,又可以放鬆下❤️

突然比我諗到可以上啲樓上cafe🤔

呢度我最掛住個漢堡包,所以將佢推介俾朋友!
朋友好想食沙律,另外我都想試佢哋個炸蟹餅😍

🍽️自家製手打牛肉漢堡 $118

🍽️凱撒沙律 $118

🍽️越式炸蟹餅 $48

🍹小紅帽(士多啤梨,士多啤梨醬,奶)$56

🍹手沖冰波奶茶 $53

有時真係要食下傾下,又可以放鬆下❤️
2023-05-04
Type of Meal
Lunch
放工去左旺角樓上Cafe部屋咖啡室,夜晚full house好熱鬧😆🍴黑松露雜菇意大利飯($152)黎之前已經睇左menu一定要試既😍Menu話係用左castello意大利米🇮🇹配埋忌廉同埋芝士好Creamy😚 而且risotto嘅口感係粒粒分明😍好驚喜,喺樓上Cafe都食到咁高質嘅Risotto🤩🍴越式炸蟹餅🦀(跟餐$25)炸到好金黃☺️啖啖蟹肉配埋泰式甜酸醬好夾👍🏻🍴酥炸雞軟骨($52)上枱嘅時候仲聽到油炸既餘聲😆真正既新鮮滾熱辣🤣軟骨連肉所以每一啖都超有咬口😚🥤朱古力沙漠🍫(跟餐$22)朱古力奶昔配威化餅,奶昔打得幾綿🤩而且有朱古力粉同朱古力醬🍫連條威化餅入面都有朱古力,啱晒朱古力精😍😍😍🥤巨峰提子Q果梳打🍇($48)飲落好fresh🌱而且超多Q果係底令到口感超豐富😆除咗嘢食高質之外, Cafe仲有超多boardgame可以任玩😍無論朋友定係同事聚會或者情侶拍拖一樣啱玩😇

🍴黑松露雜菇意大利飯($152)
黑松露雜菇意大利飯

🍴越式炸蟹餅🦀(跟餐$25)
炸到好金黃☺️啖啖蟹肉配埋泰式甜酸醬好夾👍🏻
越式炸蟹餅

🍴酥炸雞軟骨($52)
酥炸雞軟骨

🥤朱古力沙漠🍫(跟餐$22)

🥤巨峰提子Q果梳打🍇($48)
飲落好fresh🌱而且超多Q果係底令到口感超豐富😆

Type of Meal
Dinner
黑松露雜菇意大利飯
越式炸蟹餅
酥炸雞軟骨
  • 朱古力沙漠
🌸假日同朋友想搵個地方食下飯、傾下偈,最後就係同時有其他野可以一齊玩啦🙆🏻‍♀️ 旺角有一間樓上Cafe又可以食野飲野,仲可以玩boardgame添,真係岩曬同朋友聚會啊🥳👍🏻-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 👯二人套餐 Combo for Two $ 358🌼10寸BBQ烤雞蘑菇Pizza🌼炸蟹餅🌼香辣虎蝦海鮮意粉🌼餐飲x2呢個二人套餐真係好抵🫢 兩個人最後食到捧住個肚走啊😂 Pizza餅式薄身脆口,而且面頭舖滿左大量芝士,拎出黎嘅時候仲有拉絲效果,正❗️ 虎蝦意粉就虎蝦好大隻,肉質彈牙,意粉醬汁調味都岩岩好,好濃蕃茄醬味🙆🏻‍♀️👍🏻-📍 部屋咖啡室 旺角登打士街43H號登打士廣場12樓-環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸Revisit:🧡-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介
🌸

服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸

Revisit:🧡
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #旺角美食 #旺角樓上 #旺角樓上cafe #部屋咖啡室 #香港pizza #旺角黃店
「部屋」解作房間的意思,於充滿街頭小食的旺角登打士街裡,原來隱身了一家悠閑小部屋 - 《部屋咖啡室》。這裡注滿家的舒適感,有充滿故事的精緻小擺設,有數十款的 Board Game,還有各式各樣的美食飲品,與三五知己前來相聚,最合適不過!  這個下午,我與好姐妹來到這裡,揀選了一個 Combo for Two 的 Lunch Set,感受一下久違了的漫活。。。  落單時,在店員提供的白板上寫上食物的編號,然後交給店員便可。套餐先來一客炸蟹餅,圓圓的小蟹餅,熱烘烘上桌,炸得外酥內嫩,入口時,更沒有一口粉團的感覺,蠻不錯喔!  接著是忌廉煙三文魚意粉,我倆 share 食,剛好有兩大片煙三文魚可以分享!意粉沾上了香滑的忌廉汁,再配上蘑菇、洋蔥,簡簡單單已很味美。   再來10吋手拉Pizza,我們揀選了千島夏威夷Pizza,千島醬搭配煙火腿、菠蘿,酸酸甜甜,加上上層濃濃芝士,充滿夏日風情。   天氣漸漸炎熱,高溫天氣下喝楊枝甘露,感覺份外清新,雖然這楊枝甘露沒有新鮮芒果,不過換上椰果更添口感喔!  黑森林 Mocha,Mocha 咖啡底配上朱古力條、朱古力雪糕及香甜細滑的cream,造型相當
黑森林 Mocha,Mocha 咖啡底配上朱古力條、朱古力雪糕及香甜細滑的cream,造型相當吸睛,而且味道相當夾,感覺幸福滿滿的!
2023-05-07 30 views
係旺角行街行到攰,周圍搵地方食飯,就係openrice見到呢間部屋咖啡室,上到去都坐滿哂,好多人幫襯!我地兩個人,叫左3樣野食同兩杯野飲:1)烤雞蘑菇闊條麵 $132比想像中大碟,忌廉汁夠creamy夠掛麵,雞粒大小切到剛剛好可以一啖食一舊🤭而且雞肉都嫩口2)椒鹽魷魚酥 $52炸粉唔厚,炸得夠香口,有得送啤酒一流!3)凱撒沙律 $118份量超級大🤣啲菜好新鮮,唔錯唔錯!最怕食唔新鮮嘅菜!4)手沖冰波奶茶$53將奶茶雪成左冰波再另外用玻璃樽送上奶茶。都幾好飲,甜度剛剛好!5)玫瑰洛神花茶$62大大壺,呢個抵飲🤣,酸酸地幾開胃。
我地兩個人,叫左3樣野食同兩杯野飲:
1)烤雞蘑菇闊條麵 $132

2)椒鹽魷魚酥 $52
炸粉唔厚,炸得夠香口,有得送啤酒一流!

3)凱撒沙律 $118
份量超級大🤣啲菜好新鮮,唔錯唔錯!最怕食唔新鮮嘅菜!

4)手沖冰波奶茶$53

5)玫瑰洛神花茶$62
大大壺,呢個抵飲🤣,酸酸地幾開胃。

跟娘親在油尖旺行街街,走得累了想起朋友介紹旺角登打士廣場一間樓上咖啡室,無論食物或飲品質素也很好,於是我們便走到這店子來一個Late Lunch… 由於天然有點熱,在街上走得我體溫躍升,從精油知識上我學到薄荷可以降溫,於是便史無前例地叫了一杯薄荷飲品「翡翠朱古力雪芭」,原來薄荷真是有即時解暑作用,是我的一種新體驗。食物方面,我一早已在OPENRICE看過這店子的餐牌,「黑松露雜菇意大利飯」是我來到的主因,平日我家老闆不喜歡吃這些淋PET PET的飯麵,今次帶了個黑松露知音人來我終於可以大飽口福了。這裡的意大利飯是採用真‧意大利米,跟平日我們吃的泰國米日本米口感很大分別,廚師把這個飯煮得濃淡得宜,米粒的口感、芝士奶油和黑松露的味道都很突出,第一次吃意大利飯的娘親又說下次要自己帶朋友上來幫襯了,哈哈~除了意大利飯,我們也要了一個大號的凱撒沙律,我特別鍾情這個沙律的煙肉碎和麵包糠,加上那酸酸甜甜的凱撒沙律醬,味道很適合我這種像小朋友的口味。小朋友當然要吃飯後甜品吖,難得娘親陪我癲,吃罷「雪糕伴朱古力香蕉厚多士」為今日午餐劃上完美句號。

2023-05-04
$180 (Lunch)
  • 黑松露雜菇意大利飯
  • 凱撒沙律
  • 翡翠朱古力碎雪芭
  • 雪糕伴朱古力香蕉厚多士
2023-05-05 135 views
旺角呢間樓上Cafe既環境好有Party room feel,好適合一大班朋友黎聚會,傾下計挽下board game咁😂食物既選擇唔算好多,但board game既選擇就幾多,有得食又有得挽,係有Party room元素既一間休閑Cafe✨價錢方面都唔算好貴,去Party room都唔止啦😂性價比方面唔錯👍🏻呢度既落單方式幾得意😂係要自己寫係塊白版到,叫店員同埋單都要㩒鐘叫,好處係唔會有人成日行黎行去,可以專心傾計😂《二人套餐 $358》呢個二人餐包一個10吋手拉Pizza,一碟意粉或飯,一份炸蟹餅同兩杯野飲,性價比幾高,幾抵食😌如果小食想轉其他野就要加錢,餐飲都係🙈飲品既選擇都幾多,有好多特飲揀,想飲熱飲既話仲有一大壺花茶俾你慢慢嘆,有個熱座keep住保暖,咁就唔洗驚啲茶凍晒啦🙈《炸蟹餅》炸蟹餅好夠熱,應該係即刻炸起,都幾好食😋《西西里Pizza》Pizza既味道唔錯,有辣肉腸,腸肉粒,蘑菇同火箭菜,用蕃茄醬做base,食落唔會咁漏,Pizza個Size都唔會太大個,兩個人都食得晒🙈《香辣虎蝦海鮮意粉》雖然呢個虎蝦海鮮意粉睇落好似好普通咁,但食落都幾好食,個人認為可以再辣啲,覺得冇乜

《二人套餐 $358》

《炸蟹餅》
炸蟹餅好夠熱,應該係即刻炸起,都幾好食😋

《西西里Pizza》
西西里Pizza

《香辣虎蝦海鮮意粉》
雖然呢個虎蝦海鮮意粉睇落好似好普通咁,但食落都幾好食,個人認為可以再辣啲,覺得冇乜辣味,辣啲應該再惹味啲😋

《手沖冰波奶茶 +$22》
呢杯奶茶幾香茶底,用奶茶整成冰波唔怕溶左會溝淡左,飲落都唔太甜,幾好飲🙈
手沖冰波奶茶

《奇異果沙冰 +$22》
呢杯奇異果沙冰就相對偏甜,可能係因為加左奇異果汁,而個果汁本身就比較甜🍹
奇異果沙冰

整體食物質素都ok,不過不失,未至於好有驚喜,正正常常咁,勝在有個地方可以傾吓計hea下😂

部屋咖啡室

[⭐️5分為滿分]
味道⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️
價錢⭐️⭐️⭐️
推薦⭐️⭐️⭐️
2023-05-02
$200 (Dinner)
西西里Pizza
手沖冰波奶茶
2023-05-02 51 views
今日喺旺角搵餐廳食lunch🍽,見到登打士街廣場有好多食肆於是便去試試,位於12樓有間coffee shop ☕️ - 部屋咖啡室 餐廳雖然地方細細,但係梳化座位寬敞坐得非常舒服,仲有很多board game♟🎲給客人玩,我同朋友叫咗幾個食物share來食,食物同服務質素都唔錯,餐廳地點又方便👍🏻🍽香辣虎蝦海鮮意粉🍝濃濃嘅蕃茄醬🍅配上少少辣味,大蝦🦐夠彈牙,仲有青口、魷魚🦑、蘑菇🍄及青椒🫑,材料豐富,夠惹味🍽千島夏威夷pizza🍕10吋手拉pizza,餅邊夠厚又香脆,餡料包括芝士🧀、菠蘿🍍、煙火腿配千島醬汁,配搭得幾好食🍽煙三文魚雜果沙律🥗三大塊煙三文魚,配上雜果包括蘋果🍎、藍莓🫐、菠蘿🍍等等,再配上沙律菜,味道清新🍽炸蟹餅 🦀小食蝦餅配上酸甜醬,即叫即炸,上枱時還熱辣辣又香口🍽水果茶一壺 (熱)🍹菠蘿水、百香果汁及薄荷葉,仲有唔同嘅雜果,味道清新又唔太甜,有蠟燭暖住壺水果茶🫖,暖暖地幾好飲👍🏻

🍽香辣虎蝦海鮮意粉🍝

🍽千島夏威夷pizza🍕

🍽煙三文魚雜果沙律🥗

🍽炸蟹餅 🦀
小食蝦餅配上酸甜醬,即叫即炸,上枱時還熱辣辣又香口

🍽水果茶一壺 (熱)🍹

2023-05-02
$150 (Lunch)
2023-05-01 35 views
放假想同朋友去hea下,想搵一間又有得食,又有得玩、又就腳嘅餐廳。有朋友介紹呢間,我哋就去試下。媽咪上到去已經有好多人,座位係卡位,又寬敞,玩起遊戲都方便啲。餐廳提供好多唔同嘅board games, 一邊食、一邊玩,幾開心🥳。呢間落單用手寫板,有玩意又環保,好特別😹。我哋叫咗COMBO FOR TWO二人食餐,份量都几大 :•10 吋手拉 pizza😋會唔會?•炸蟹餅•烤雞磨菇潤條面•綠茶紅豆奶茶,熱咖啡價錢都合理,有機會再來。

•10 吋手拉 pizza😋會唔會?
•炸蟹餅
•烤雞磨菇潤條面
•綠茶紅豆奶茶,熱咖啡

價錢都合理,有機會再來。
西式
西式
2023-04-28 31 views
一直以來長期都咁有人氣既旺角樓上cafe~ 最中意一定係pizza😍❤️10寸手拉Pizza 揀左千島票威夷呢個經典口味,千島醬+火腿+菠蘿,基本組合就已經夠晒好味!! 即叫即焗,手拉pizza個批底好出色~側邊比較厚但又好軟熟,加上熱辣辣拉絲芝士,簡單好味🧡香辣虎蝦海鮮意粉 大大隻虎蝦+青口+魷魚,好足粒~意粉質地偏有咬口,加埋蕃醬味炒香,微微辣更加惹味💛炸蟹餅 新鮮炸起熱辣辣,口感有少少彈牙,香口惹味既小食💚Chocolate Mocha 朱古力味道好濃郁,淡淡既咖啡味慢慢滲出,加埋朱古力雪糕,更加邪惡

💛炸蟹餅 新鮮炸起熱辣辣,口感有少少彈牙,香口惹味既小食

聚會必到樓上Cafe🥳高質美食😋任玩board game🎲部屋咖啡室(旺角)今次同豬仔拍拖嚟到哩間樓上cafe,一上到去已經差唔多坐滿曬人🤗嚟到哩度感受到客人既歡笑聲,一邊玩住board game,一邊享受美食🥰食物仲幾好食💕坐得都幾舒服,坐部都係好寛闊既卡位梳化椅🛋️哩間cafe佈置用心,每張座位上都擺放咗毛公仔🧸同你一齊食野🥰哩間cafe落單好特別,自己手寫落白板上,環保又方便,唔駛驚落錯單啦😆 佢既2人套餐幾多野食,包一個10吋手拉薄餅,一個飯/意粉,仲有小食,同兩杯餐飲🤗💕2人套餐 $358✨西西里PIZZA (手拉10吋)手拉薄餅超好食‼️餅底鬆化,餅邊一啲都唔硬,仲好好食😁上面有火箭菜、辣肉腸、蘑菇同芝士😍滿滿既餡料,茄醬足夠,調味啱啱好😋好出色既薄餅,好有驚喜😆必點🌟🌟🌟🌟🌟✨烤雞蘑菇闊條麵 忌廉汁嘅闊條麵,醬汁好夠,奶味淡淡的,每條面都掛滿醬汁,而且軟硬度適中~雞肉好嫩,青椒味比較濃郁✨炸蟹餅🦀蟹餅入邊有薯蓉、蟹柳、蟹肉,炸得金黃酥脆,即叫即炸🤗✨奇異果🥝椰果梳打 +$12梳打飲品好清新,淡淡的奇異果味,配上椰果粒粒,好有咬口✨熱水果茶🫖 +$30🤗非常推薦大家點熱水果茶,
聚會必到樓上Cafe🥳高質美食😋任玩board game🎲
部屋咖啡室(旺角)

西西里PIZZA (手拉10吋)

💕2人套餐 $358
✨西西里PIZZA (手拉10吋)
必點🌟🌟🌟🌟🌟
烤雞蘑菇闊條麵

✨烤雞蘑菇闊條麵

✨炸蟹餅🦀
蟹餅入邊有薯蓉、蟹柳、蟹肉,炸得金黃酥脆,即叫即炸🤗
奇異果椰果梳打

✨奇異果🥝椰果梳打 +$12
梳打飲品好清新,淡淡的奇異果味,配上椰果粒粒,好有咬口
熱水果茶

✨熱水果茶🫖 +$30
🤗非常推薦大家點熱水果茶,一大壺,兩個人飲都夠,有個小燭台一直熱住水果茶,保證由頭飲到落尾都熱辣辣♨️水果茶好足料,滿滿都是水果😍有粒粒火龍果、士多啤梨、藍莓、鮮橙😋超香甜好清新🤩好滿足🥰
必點🌟🌟🌟🌟🌟

食物✨✨✨✨
環境✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨

🏠部屋咖啡室
2023-04-23
$200 (Dinner)
西西里PIZZA (手拉10吋)
烤雞蘑菇闊條麵
奇異果椰果梳打
熱水果茶
  • 水果茶
  • 西西里薄餅
2023-04-26 1241 views
今日同朋友去左部屋咖啡室食lunch今次係第二次嚟主要因為呢度坐得好舒服食物又吾錯仲有好多board game玩所以今次再嚟,一坐就坐足三小時多感覺同樣舒適我地今次叫左二人套餐份量好夠,食物保持水準過了一個愉快的下午Combo For Two 二人套餐 $358-小食 炸蟹餅 x1-10吋手拉pizza x1-意粉/飯 x1-飲品 x2炸蟹餅 配甜酸醬炸蟹餅炸到金黃色,質感好彈牙,配泰式酸甜醬,好開胃😋西西里手拉pizza 茄醬 辣肉腸 腸肉粒 蘑菇 火箭菜熱辣辣嘅Pizza,厚厚嘅芝士,口感煙煙韌韌香辣虎蝦海鮮意粉茄醬 虎蝦 青口 海鮮 洋蔥 青椒意粉微辣好醒胃,虎蝦大隻又鮮味,其他海鮮配料都好足,很不錯摩卡朱古力咖啡 熱 加$6榛子鮮奶咖啡 熱 加$6⭐️整體來說,雖然店舖吾大,但梳化位好舒服,有得玩又有野食,值得再去
今日同朋友去左部屋咖啡室食lunch

今次係第二次嚟
主要因為呢度坐得好舒服
食物又吾錯
仲有好多board game玩
所以今次再嚟,一坐就坐足三小時多
感覺同樣舒適
我地今次叫左二人套餐
份量好夠,食物保持水準
過了一個愉快的下午

Combo For Two 二人套餐 $358
-小食 炸蟹餅 x1
-10吋手拉pizza x1
-意粉/飯 x1
-飲品 x2

炸蟹餅 配甜酸醬
炸蟹餅炸到金黃色,質感好彈牙,配泰式酸甜醬,好開胃😋

西西里手拉pizza
茄醬 辣肉腸 腸肉粒 蘑菇 火箭菜
熱辣辣嘅Pizza,厚厚嘅芝士,口感煙煙韌韌

茄醬 虎蝦 青口 海鮮 洋蔥 青椒
意粉微辣好醒胃,虎蝦大隻又鮮味,其他海鮮配料都好足,很不錯

摩卡朱古力咖啡 熱 加$6

榛子鮮奶咖啡 熱 加$6

2023-04-17
$200 (Lunch)
💚旺角·部屋咖啡屋💚呢間cafe非常適合聚會👗/約會👫最啱一大班朋友輕鬆chill吓傾偈玩boardgame店員有禮貌又友善 食物上桌速度非常快飲品種類非常豐富 有各種咖啡/茶/果汁各種輕食+甜點 口感/份量都唔錯☺️👍🏻🌈自家製手打牛肉漢堡手打牛肉漢堡幾好食 質地細緻肉質少少overcooked🤨🤨🤨搭配新鮮生菜+蕃茄+紫洋蔥 口感豐富漢堡麵包鬆軟 加埋香煎薯條作為配菜外皮非常酥脆 內裡軟嫩可口😏🌈炸春卷炸春卷外皮酥脆 入面係香甜蔬菜+肉末份量都非常足夠 適合同朋友分享😛🌈忌廉煙三文魚意粉忌廉汁向來同意粉都十分夾 醬汁非常濃郁汁比例偏多 意粉唔會太乾身👍🏻👍🏻煙三文魚鮮香味突出😄意粉富有蛋香 口感煙韌唯一不足嘅係煙三文魚可以再多D🥹🥹🥹🌈黑森林Mocha咁多款special drinks選擇咖啡非常特別 加入咗黑森林蛋糕味道濃郁朱古力非常香濃🤤加埋雪糕更令人食指大動👍🏻👍🏻🌈玫瑰洛神花花茶花茶非常清香 淡淡玫瑰味道+洛神花嘅酸外觀也非常精美 有種享受嘅休閒感覺✨好彩坐低就叫 後面幾張枱想叫已經冇晒🤣
💚旺角·部屋咖啡屋💚

花茶非常清香 淡淡玫瑰味道+洛神花嘅酸
外觀也非常精美 有種享受嘅休閒感覺✨
好彩坐低就叫 後面幾張枱想叫已經冇晒🤣
2023-04-25
$150 (Dinner)
2023-04-23 29 views
明明旺角好多野食 但係行曬成個旺角 一係要排隊 一係嗰日唔啱食 一係就唔坐得耐今日揾左間可以坐得耐傾下計之餘又可以玩board game嘅地方~≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#HK_gfoodie旺角食好西#Hk_gfoodiein旺角≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣我哋叫左呢個Combo for Two ($358)有一個10吋pizza,一款飯或意粉,一個小食仲有野飲千島夏威夷pizza 菠蘿口感好好,而且配料落得好足Pizza底唔會好硬,成個pizza都比左好多心機!啲芝士仲可以拉絲◦`꒳´◦香辣虎蝦海鮮意粉 意粉上鋪滿了香蒜,再加上香濃的牛油和濃郁的蝦味,為菜品帶來豐富的層次感。主角當然是虎蝦,彈牙且帶著濃郁的蝦味。除此之外,還有微微的辣味。◦`꒳´◦炸蟹餅蟹餅一共有6件,外脆內軟,啖落口有種獨特嘅香氣。金黃色嘅外層煎炸得剛剛好,令到每一口都咬得到材料豐富嘅口感,一絲絲嘅蟹肉味道清甜,唔會太咸。配上泰式酸辣醬更加加味,醬汁酸中帶甜,同炸蟹餅相得益彰,令人欲罷不能。沾上醬汁之後增加酸辣口感,唔經唔覺就食曬。◦`꒳´
明明旺角好多野食 但係行曬成個旺角
一係要排隊 一係嗰日唔啱食 一係就唔坐得耐
今日揾左間可以坐得耐傾下計之餘
又可以玩board game嘅地方~
#HK_gfoodie旺角食好西
#Hk_gfoodiein旺角
我哋叫左呢個Combo for Two ($358)

有一個10吋pizza,一款飯或意粉,一個小食仲有野飲

千島夏威夷pizza
菠蘿口感好好,而且配料落得好足
Pizza底唔會好硬,成個pizza都比左好多心機!

啲芝士仲可以拉絲

◦`꒳´◦香辣虎蝦海鮮意粉

◦`꒳´◦炸蟹餅
沾上醬汁之後增加酸辣口感,唔經唔覺就食曬。

◦`꒳´◦綠茶紅豆奶茶(跟餐特飲 +$22)
綠茶和奶茶的味道都很香濃,但又不會相互掩蓋。紅豆的口感豐富,吃到每一口都能感受到紅豆的軟綿和甜味。整杯飲料甜度適中,不會過甜

◦`꒳´◦翡翠朱古力碎雪芭(跟餐特飲 +$22)
用左綿密嘅雪糕混合濃郁嘅朱古力碎,令味覺感受到豐富嘅層次。雪糕質感幼滑,朱古力碎嘅濃郁香味與雪糕嘅甜味相輔相成,十分搭配。將朱古力碎同雪糕一齊食,啖啖都好味!
兩個人真係好夠食
我見其他客人都坐得好舒服
好多都會見board game
無疑係一間好welcome客人嘅餐廳
好鐘意呢種氣氛ゎ‹ゎ‹(๑ ᷇ 𖥦 ᷆๑)♡ゎ‹ゎ‹
部屋咖啡室 (旺角)
2023-04-23 41 views
今天放假,好耐未試過有me time,所以今日都自己一個去旺角行吓街享受一下獨處嘅時光,旺角部屋咖啡室是一個我充滿回憶嘅地方,以前讀書嘅時候同一班朋友成日每人點一杯嘢飲就響度玩board game坐成晚😂再返嚟呢度,發覺環境同價錢都冇乜變,讓人感覺像回到了過去😌手沖冰波奶茶🥤我記得呢度啲嘢飲係好多選擇,但係以前學生嘅時候冇乜錢,所以都淨係點朱古力🍫但而家已經出嚟做嘢,所以要升級點一個冰波奶茶😤 夏日來一杯透心涼嘅冰波奶茶,有港式風味之餘亦消消暑♨️奶茶茶味香濃,並不是隨隨便便嘅街邊貨,茶澀味剛剛好同埋冰波嘅奶相得益彰三文魚意粉名字看似平平無奇,但係原來三文魚都幾大塊,三文魚含豐富既不飽和脂肪,鮮嫩可口,脂肪紋理均勻,肉質甘鮮緊實,低卡飽腹,飽肚之餘,亦都唔會有罪惡感店名:部屋咖啡室 (旺角)地址:旺角登打士街43H號登打士廣場12樓

手沖冰波奶茶🥤

三文魚意粉

店名:部屋咖啡室 (旺角)
地址:旺角登打士街43H號登打士廣場12樓