2024-04-18 153 views
星期日有啲事一個人去行吓APM。呢間燒肉店有午市一人燒肉套餐,價錢就由$99-149。性價比高,又抵食!CP值最高嘅午市燒肉定食,$99就可以一次過食晒豬牛雞3款,我比多$30至$50就可以食到比較質素高嘅牛肉。如果自問牛魔王嘅話,可以試吓呢一個午市燒肉combo定食,佢自由揀其中一款牛肉,最搭配一個迷你主食,任選一款飲品。咁就一定夠飽呢!我呢就喺CP值最高嘅午市燒肉定食入面,揀咗個,上級牛肋肉燒肉定食 $149佢啲湯、豆芽同埋白飯就可以無限添加!至於嗰個牛肋肉呢就好大塊厚切嘅!燒嘅時候呢,就發現佢有呢個濃厚嘅脂肪比例。就算一個人偷偷來食都非常開心唔可以錯過嘅,就係佢個自助吧!水果,沙律蔬菜,仲有無限添加嘅蟹柳!甜品方面我好鍾意佢個黑糖厥餅。座位方面都比較舒適,寬敞大張枱都幾開心

性價比高,又抵食!

佢啲湯、豆芽同埋白飯就可以無限添加!
至於嗰個牛肋肉呢就好大塊厚切嘅!

燒嘅時候呢,就發現佢有呢個濃厚嘅脂肪比例。

就算一個人偷偷來食都非常開心

座位方面都比較舒適,寬敞

大張枱都幾開心

• 上級牛肋肉燒肉定食
*💭燒肉の牛太・本陣日式一人燒肉越開越多,位於觀塘的本陣燒肉也推出了午市一人燒肉套餐,份量絕不欺場,價錢亦比起放題更相宜😍►上級牛肋肉燒肉定食有大概10塊牛肋肉🥹而且也算厚切,另配有白飯、昆布湯、前菜及飲品。雖然是定食套餐,但食客亦可享用自助吧的生果、沙律和甜品,性價比超高😍牛肋肉色澤紅潤,重牛味。餐廳亦有提供三種醬料,當中最愛蒜鹽醬🥰用餐過後再出去拿生果和日式黑糖蕨餅,蕨餅煙煙韌韌,甜度適中,很有驚喜。
💭燒肉の牛太・本陣

►上級牛肋肉燒肉定食

觀塘本陣主打放題燒肉,但係最近經過發現都有午市定食套餐,價錢吸引。點了上級牛板腱拼牛舌 $129,定食包括4塊牛板腱,4塊牛舌手。牛舌厚切,面層仲細心地𠝹了幾下,方便燒烤,另外牛板都幾大塊。套餐包含白飯、昆布湯、菇菌拌菜同汽水。雖然係定食套餐,但係食客都可以去拎自助吧入面嘅生果、沙律同甜品。牛板腱肉重牛味,又大塊。牛舌燒完脆卜卜有咬口。餐廳有提供三種醬油,總疽款岩你。食完牛肉可以係出面拎生果同甜品,相比起一人燒肉,本陣比較吸引,差不多價錢但食到更加靚的肉。

2024-04-17 93 views
喺觀塘APM 食lunch又多一個好選擇啦😍 首先餐廳嘅環境好闊落,同隔籬位有足夠嘅距離,傾計有一定既私隱,而且餐廳俾人嘅感覺好乾淨,坐位同餐具等等都好乾淨,坐喺度食嘢感覺到舒適😊🥰🥰我今日叫咗一個lunch套餐,有任食bar,好多水果、沙律、泡菜等等嘅食物,可以任食,配埋燒肉食,真係覺得好Fresh 😍 套餐入邊燒肉嘅份量好足夠,有肉、有白飯、又有湯,個份量好夠食☺️ 個套餐都只係百幾蚊,真係好抵食呀。 燒肉既肉質都好新鮮,性價比超高😃而且服務員既態度都好好,友善,推介大家可以過嚟試吓😍😍👏🏼👏🏼👏🏼

2024-04-16 130 views
📍觀塘 本陣燒肉話說次次行過APM都見到呢一間燒肉店要等位,今日2:00左右去到嘅時候見到唔使等位,而且新出咗午市套餐,係包好多糭嘅肉,仲有湯飲品同自助沙律甜品吧,於是就決定入去黎個happy lunch。佢個小型自助吧雖然唔算好大,但係食物都好啱口味,沙律方面就提供咗兩種菜,仲有蟹柳粟米等等,加上唔同嘅醬汁,例如醋、芝麻醬,千島醬等等,喺食烤肉展前搵啲沙律菜剪吓底都係一個唔錯嘅選擇。而佢嘅甜品有三種可以選擇,分別係糯米糍、黑糖蕨餅同泡芙,雖然唔算超級精緻嘅甜品,但係味道都不錯。而係生果方面就有西瓜同蜜瓜可以選擇。套餐方面,我今日就選擇咗上級板鍵牛加牛舌定食,每種肉類都俾咗三嚿,感覺都非常新鮮,而且仲有海帶湯加白飯。肉質方面,咬落都好嫩,唔會係冰鮮硬繃繃嘅嗰一種牛。
📍觀塘 本陣燒肉

• 厚切牛舌
2024-04-15 144 views
返工食Lunch 最開心就係有沙律吧,特別chill,位於APM嘅燒肉の牛太・本陣,一個燒肉set 唔單止有燒肉,有一款迷你主食、前菜、湯、飲品,仲有沙律吧甜品吧任食,CP值極高!觀塘返工嘅朋友仔真係要mark低~午市定食有很多選擇,有唔同牛部位嘅燒肉,亦都有包埋迷你主食嘅,但係全部都有沙律吧㗎,話就話係沙律吧,但唔單止有沙律,仲有生果和甜品!燒肉combo定食 - 上級封門柳和迷你韓風石鍋拌飯,$139超級抵食,石鍋拌飯一啲都唔求其,熱辣辣石鍋,上到嚟仲係吱吱聲,配料好足,仲有香脆飯焦𠻹~上級封門肉味濃烈多汁,推薦~

上級封門肉味濃烈多汁,推薦~
2024-04-12 146 views
誠意推薦大家食依間位於觀塘APM的本陣,環境舒適且寬敞☺️ 店內裝潢簡約,以木質、紅色和黑色為主調,營造出一種現代而溫馨的氛圍,坐得好舒適,好適合同家人朋友聚餐🥳 店員服務態度一流!一人午市消費:$164 連加一服務費上級牛肋肉燒肉定食 $149必食推薦!有驚喜的高品質牛肋肉,肉質鮮嫩多汁,入口非常軟腍🤤 牛肉味濃,配上三款特色燒肉醬料,味道極佳定食還包括海帶湯、自選罐裝飲品、免費添加白飯仲有甜品水果沙律伴菜自取區!!選擇好豐富,好飽肚好滿足😋

一人午市消費:$164 連加一服務費

上級牛肋肉燒肉定食 $149
定食還包括海帶湯、自選罐裝飲品、免費添加白飯

仲有甜品水果沙律伴菜自取區!!選擇好豐富,好飽肚好滿足😋
2024-04-10 153 views
🍴𝗬𝗮𝗸𝗶𝗻𝗶𝗸𝘂位於觀塘既既燒肉の牛太・本陣係一間日式餐廳。住喺觀塘咁多年既我對呢間餐廳一啲都唔陌生😍餐廳裝修簡約,座位非常舒適。至於食物方面,今次我哋試左餐廳全新既午市套餐,牛肉好嫩好juicy😃仲有個新加既小型自助吧提供沙律、前菜、水果同甜品 🍮呢個價錢係觀塘食到咁性價比高既餐廳都唔容易,而且地點非常就腳仲要係APM,岩哂大家中午放飯或者周未同屋企人一試呀👍🏻💰$150+10% For one (Lunch)📍HKG燒肉の牛太・本陣 觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓L4-23號舖
🍴𝗬𝗮𝗸𝗶𝗻𝗶𝗸𝘂

💰$150+10% For one (Lunch)

📍HKG
燒肉の牛太・本陣
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓L4-23號舖

2024-04-10 199 views
孤獨的美食家又出動搵食,午餐想在觀塘想食燒肉,又要坐得舒舒服服,仲要係一個人食有咩好選擇,我就去咗位於觀塘APM既「燒肉の牛太・本陣」,餐廳最新推出全新午市套餐由 $ 99起就可以享用多款高質燒肉,套餐已經包括有肉類、白飯、湯和飲品,而且最新仲添加咗小型自助吧,新鮮沙律、甜品、水果和伴菜都可以無限refill,真係超級抵食👍🏻👍🏻👍🏻🥩▪️ 上級牛肋肉燒肉定食 $ 149套餐包括肉一份、湯、前菜、白飯和飲品牛肋肉份量十足有成十二件,賣相一睇已經知道係靚肉,大約燒至六至七成熟就係最好食,入口油脂滿滿牛味香濃,可沾上店家自製嘅燒肉醬汁,再伴上一口白飯,非常美味▪️另外自助沙律返去美食亦都唔好錯過,最喜歡可以自製我最愛嘅椰菜、粟米、青瓜和蟹柳沙律配上麻醬汁,作為開胃前菜,飯後嘅水果和甜品亦都係任食,包你這個午餐超級大滿足

🥩▪️ 上級牛肋肉燒肉定食 $ 149
套餐包括肉一份、湯、前菜、白飯和飲品

• 上級牛肋肉燒肉定食
襯姨甥放假,當然帶佢地食好野啦!今次揀左一間的燒肉餐廳,位於交通方便的觀塘APM🚇。餐廳環境乾淨舒服,而且非常闊落。聽店員介紹,店內新推出午市定食和美食自助吧,那就試試! ⦁午市燒肉Combo定食本身包有一款燒肉,一款迷你主食,一款飲品。我就揀了三合一,有晒豚肉、雞肉、牛肋肉,所有肉類十分嫩滑,餐廳亦為唔食牛肉🐮的朋友提供全部轉換豚肉🐷或雞肉🐔,非常貼心。月見冷烏冬🍜雖然迷你,但份量一D都唔少,味道十分清爽,好岩夏天☀️食,而且好解膩。⦁CP值最高午市燒肉定食揀左上級牛肋肉,🥩油脂分布平均,煎到外面香脆之外,食落甘香可口。配搭自家製牛肉汁,令本身的牛味更加濃厚。 ⦁美食自助吧所有定食都包左美食自助吧!入面有齊沙律🥗,甜點🍰,生果🍉,款式唔算多,勝在夠新鮮。著數優惠:1️⃣午市定食(燒肉Combo、CP值高燒肉、豪華和牛燒肉、特快享用的定食)2️⃣100分鐘燒肉放題(嚴選 $269、豪華 $339、極上和牛 $469)

⦁午市燒肉Combo定食

⦁CP值最高午市燒肉定食

⦁美食自助吧

著數優惠:
1️⃣午市定食
2️⃣100分鐘燒肉放題
(嚴選 $269、豪華 $339、極上和牛 $469)

2024-04-03
2024-04-07 229 views
⦁燒肉Combo如果唔食牛的朋友,可以將牛肋肉轉為豚肉或者雞肉。但來到本陣,當然要吃主打的牛肉啦!我選擇的是鹽醃牛肉,牛肉入口即溶,帶着淡淡的牛肉香味。雞肉同豬肉十分之嫩滑。因為天氣熱,所以選擇咗迷你月見冷烏冬。雖然是配角,但用料十足。有雞肉絲、木魚碎、昆布、新鮮Wasabi。烏冬汁可以根據個人喜好,自行決定份量。而新鮮Wasabi將整個烏冬的味道提升,但又不會太辣,十分好吃。 ⦁上級牛肋肉燒肉定食牛肋肉紋理分明,煎的時候,散發出的牛味濃厚,未食已經流口水。牛肋條配埋暖笠笠的飯一齊食,外脆內軟,口感豐富。亦可以配搭自家製牛肉汁,食落就更加好味。套餐所包括嘅湯,湯用了十足,是滿滿嘅昆布,加上香滑雞蛋嘅湯。 ⦁美食自助吧包括沙律,甜點,生果。所有食物都十分之新鮮。沙律生果咬落十分之脆口可以自行配黑醋或者芝麻醬。
⦁燒肉Combo

⦁上級牛肋肉燒肉定食

⦁美食自助吧

2024-04-03
2024-03-28 380 views
好耐冇食燒肉啦!見到「本陣」推出了全新午市套餐🤩🤩只需$99起就可以食到一個燒肉定食🥩,仲有小型自助吧可以任食沙律、水果、甜品等~好吸引呢🔥🔥🍱上級牛肋肉燒肉定食 $149✨定食包括牛肋肉、白飯、昆布湯、拌菜同汽水,整體好豐富!!牛肋肉望落色澤好靚,肉質嫩滑juicy、重牛味🐂!輕輕一燒後油份溢出,配上自家本陣燒肉汁,十分惹味!!重點係白飯可以免費添加🍚,啱哂我呢種飯桶🤣🤣另外出面仲有個小型自助吧,可以任食沙律、水果同甜品!性價比好高呢👍🏻👍🏻
好耐冇食燒肉啦!見到「本陣」推出了全新午市套餐🤩🤩

🍱上級牛肋肉燒肉定食 $149✨

定食包括牛肋肉、白飯、昆布湯、拌菜同汽水,整體好豐富!!

重點係白飯可以免費添加🍚,啱哂我呢種飯桶🤣🤣

2024-03-28 235 views
週末來個半自助燒肉午餐慰勞下勤奮工作的自己,我揀左觀塘呢間——燒肉之牛太🔥🐮食燒牛肉當然要搵間有靚牛既燒肉店啦,呢度星期六都好旺場,好多人來食午市本陣新午市套餐,除左有得食燒肉,仲新加小型自助Bar, 可以任食水果,沙拉🥗拌菜同甜品,白飯任食🤭午市燒肉combo定食,包括1 款燒肉,同一款迷你主食。選擇燒牛肉的我,就選擇燒肉A——上級牛肋肉,主食其實係韓國🇰🇷主食,款款都好吸引,我就點左迷你韓風石鍋拌飯。食住拌菜生果先,好快就上牛肋肉同石鍋拌飯,首先要讚下牛肋肉肉質真係好靚,看到色澤花紋都知係高質的,燒起來也特別香。其次呢個石鍋拌飯真係熱辣辣上陣,石鍋燒到有飯焦香,拌起來吃真的好香,我覺得一定要試。食飽飽後再來多轉水果,真係好爽,仲有甜品小糕點係泡芙同麻糬,樣樣都好食我食左好幾顆,一個小小燒肉套餐,真的一次過滿足曬味蕾同口福,大家都來試下喔。
2024-03-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$140 (Lunch)
CP最高午市燒肉定食~質素好好呢觀塘區必食燒肉,佢依家有定食,真係超正,今日就叫左CP最高午市燒肉定食真係真心好食既牛,叫左上級牛肋肉,牛脂分佈得好好,入口既溶咁,定食有埋湯同埋飯,白飯仲可以任添㗎仲有就係我追加左兩款肉都係好抵食,角切牛肋肉同埋豚腩肉,真係不得了,我都幾愛角切牛肋肉,因為又係肥瘦分佈得好好~最開心係自助吧,有新鮮既水果,西瓜,菠蘿,哈蜜瓜,甜品都係,有我最愛食嘅蕨飲,真係好正架,環境舒服好坐~APM 好多野行.食完仲可以行街、睇戲
CP最高午市燒肉定食~質素好好呢

APM 好多野行.食完仲可以行街、睇戲
Other Info. : 最開心係自助吧,有新鮮既水果,西瓜,菠蘿,哈蜜瓜,甜品都係
2024-03-23
Celebration
Birthday
  • CP最高午市燒肉定食
  • 上級牛肋肉
  • 角切牛肋肉
上個星期同朋友生日飯食燒肉之後,突然有條燒肉癮😂見牛太本陣有個 新午市定食,走左去一人之境食盡興燒肉🔥🥩😎其實呢間都幾不錯🥩上級牛助肉燒肉定食一個定食,包白飯(仲可以免費任添!)、湯(係海帶蛋花湯)、拌菜(是日得到既係芽菜)同飲品。🥢上級牛肋肉燒肉份量都ok㗎,有12件,檯面有齊燒肉汁/白芝麻鹽味/豉油,個人覺得白芝麻鹽味比較好食。除左定食之外,呢間仲好好有個小型自助吧。自助吧一眼睇晒架喇!但又估佢唔到,其實又算都多野喎。自助吧:🔹️沙律沙律菜新鮮,仲有蟹柳絲/椰菜絲/粟米隨意配搭。凱撒沙律/柚子沙律/芝麻沙律醬撈沙律,燒肉又有菜食,感覺好好💚🔹️伴菜推介呢度既泡菜幾好食,新鮮唔酸,個個人都拎一碗咁濟,好搶手😆🔹️水果有菜,又有水果,燒肉餐廳都咁細心咁健康,好正😆❣️有西瓜、哈密瓜、菠蘿,菠蘿仲可以燒添🍍🔹️甜品最後仲有埋甜品😋雲呢拿泡芙、黑糖蕨餅、糯米糍。計計埋埋其實好多野食❣️但個價錢堅實惠❣️抵食好味之選👍如果附近返工上班,呢度食lunch無得輸😋⚠️午巿用餐時間一小時,最低消費每人一個午巿定食
上個星期同朋友生日飯食燒肉之後,
突然有條燒肉癮😂

見牛太本陣有個 新午市定食,
走左去一人之境食盡興燒肉🔥🥩😎
其實呢間都幾不錯

🥩上級牛助肉燒肉定食

🥢上級牛肋肉燒肉份量都ok㗎,
有12件,
檯面有齊燒肉汁/白芝麻鹽味/豉油,
個人覺得白芝麻鹽味比較好食。

除左定食之外,
呢間仲好好有個小型自助吧。
自助吧一眼睇晒架喇!
但又估佢唔到,其實又算都多野喎。

自助吧:
🔹️沙律
沙律菜新鮮,仲有蟹柳絲/椰菜絲/粟米隨意配搭。
凱撒沙律/柚子沙律/芝麻沙律醬撈沙律,
燒肉又有菜食,感覺好好💚

🔹️伴菜
推介呢度既泡菜幾好食,
新鮮唔酸,
個個人都拎一碗咁濟,好搶手😆
🔹️水果
有菜,又有水果,
燒肉餐廳都咁細心咁健康,好正😆❣️
有西瓜、哈密瓜、菠蘿,
菠蘿仲可以燒添🍍

🔹️甜品
最後仲有埋甜品😋
雲呢拿泡芙、黑糖蕨餅、糯米糍。

計計埋埋其實好多野食❣️
但個價錢堅實惠❣️
抵食好味之選👍
如果附近返工上班,呢度食lunch無得輸😋

⚠️午巿用餐時間一小時,
最低消費每人一個午巿定食