2024-11-14 0 views
想食咗合時小廚好耐 終於集齊人一訪佢哋喺天后新開嘅私房菜 提早兩個月已經訂位 到訪前兩日喺電話預訂想食嘅菜式 特別叫定咗杏汁白肺湯 芝士焗豬扒飯 同埋最出名嘅蝦多士第一道上菜嘅係杏汁白肺湯 份量好大 建議如果細食嘅女仔兩個人share一份會比較好 我哋每人叫咗一盅基本上飲咗一半已經飽左50% 杏汁白肺湯嘅口感好濃郁 飲得出用料好足夠 豬肺都洗得好乾淨 每一件都係白雪雪第二道上菜嘅係最出名嘅蝦多士 蝦同多士嘅比例係9:1 滿滿紮實彈牙嘅蝦滑 多士嘅脆只係作點綴之用 份量好大 基本上一件已經夠晒!第三度最推介嘅係豬扒飯 豬扒大大塊 好鬆化 完全唔會難咬 豬扒嘅量仲多過飯 上枱嘅時候一整盆喺你面前分 芝士嘅量好充足 基本上都係食唔晒 我哋打包咗一大半整體嚟講 其他嘅餸菜個人覺得還好 可以睇自己口味選擇 杏汁白肺湯 蝦多士 豬扒飯真係必叫 茶皇雞同千層咕嚕肉就睇自己口味啦 個人覺得一般般啦 同埋要留意嘅係佢哋份量偏大 如果幾個女仔建議叫少啲 唔夠再加單

菜膽杏汁燉白肺
極品茶王雞
2024-08-04
$500 (Dinner)
菜膽杏汁燉白肺
極品茶王雞
焗少爺豬扒飯
朋友難得返黎香港做節,專登揀咗一間米芝蓮私房菜聚舊,果然無失望!6個人點咗8道菜,每道都非常出色:菜膽杏汁白肺湯 ($510/6位用) - 真材實料,杏仁味加上豬肺,飲完成個人都暖笠笠,非常滋補。😋百花炸釀蝦多士 ($204/3塊)  - 蝦多士超大份,而且用料新鮮,外皮酥脆,內餡鮮味十足。🍤椒鹽鮮鮑魚 ($828/6件)  - 非常入味,彈牙爽口,係必點菜式之一。🤤薑蔥焗肉蟹煎腸粉 ($600)  - 鋪底嘅腸粉完美咁吸收咗肉蟹嘅精華,每一啖都充滿鮮味。🦀️合時小炒皇 ($180) - 鑊氣十足,食材新鮮,味道豐富,令人食指大動。🔥菠蘿干層咕嚕肉 ($180) - 捲五花肉片炸到外脆內軟,酸酸甜甜嘅口感非常開胃。🍍煙燻茶皇鮮雞 ($318) - 味道出色,肉質嫩滑,加上少許茶味煙燻,非常特別。🐔焗少爺豬扒飯 ($510/6位用)  - 份量十足,流心焦焦邊荷包蛋好邪惡🍳蛋白杏仁茶糖水味道一般,偏甜。總體嚟講,合時小廚私房菜嘅菜式都非常出色,人均消費約$600多,尚算合理。建議提前預訂,並提前寫好菜單。不過服務方面有改善空間,上菜速度過快,而且會一次性上幾道菜,與私房菜嘅慢節奏體驗唔太夾

菜膽杏汁白肺湯

薑蔥焗肉蟹煎腸粉

菠蘿干層咕嚕肉

煙燻茶皇鮮雞

不過服務方面有改善空間,上菜速度過快,而且會一次性上幾道菜,與私房菜嘅慢節奏體驗唔太夾。另外,餐廳規定每位客人只提供一只酒杯,即使自備酒水並支付開瓶費,也無法更換酒杯,呢點略顯不便。

合時小廚私房菜
地址:天后木星街18號(地圖按此)
電話:2566 3377
2024-09-15
菜膽杏汁白肺湯
薑蔥焗肉蟹煎腸粉
2024-09-17 6475 views
中秋家人聚餐,到合時小廚。七人埋單四千多,平均一人600元,價錢質素就放在那,但名氣熟客也放在那,良久才想到了這個切入點。先說菜式。杏汁白肺湯可能是全頓飯下來的最大敗筆,給了我一個特別差的第一印象。味道是十分好的,杏汁很濃,但整個湯都很粉,口感很差。如果南北杏是偷步先打粉再煮,它沒有再用攪拌機撤底攪匀;如果南北杏是煮到爛的,一我不確定會否出現到這麼均匀的粉感,二是說它沒有用煲湯袋隔渣才上桌。鮮鮑避風塘做法,很大一隻,鮑邊剛好脆脆的,不錯;蟶子王也很大一隻,蒜蓉粉絲蒸味道就不會差得到哪裡去,只可惜用的是蒜蓉醬;茶燻雞,我想廣東小廚酒家做雞的也沒哪家會差;雞湯花雕蒸馬友,老婆覺得稍鹹了點,可能是因為有雞湯和金華火腿,加上醬油就變得鹹了點;薑葱蟹煎腸粉,很大排檔鑊氣很足。整頓飯下來,除了湯,是吃得很廣東很舒服的。但如果細看煮法,配搭與呈現,卻會發現和一般小廚大排檔沒有很大的分別。收的是坊間一般私房菜的價錢,如果以私房菜而言叫便宜,但環境和菜式我只可以說是中上小館小廚或頂級大排檔的質素。用餐時對菜式,質素,環境,價錢的種種割裂感,最後反映到以上的評價當中,終於還是把這感覺說清楚了。

2024-08-27 7631 views
期待已久,一直聽說一位難求,結果西灣河總店已結業,一行四人前往天后新店一嚐這間口碑一直很好的飯店,結果失望至極,價錢與食物質素不符。預訂時間晚上六時,原本交枱時間是八時,由於於訂位時已預訂菜式,所以上菜速度都快,一個鐘未夠已上完菜,不過侍應收碟快和不斷詢問菜齊未、上糖水好唔好,好似催人食快啲咁,只是7:30pm就問埋單未?收費不便宜的晚飯吃得像午市要翻枱般,感覺很趕。豬肺湯真材實料,但個湯得杏仁味,無豬肺或豬輾的香,而且湯水偏稀,不濃稠,粵來順(全線分店已結業)的杏汁豬肺湯比這個出色很多。炒牛仔肉好一般,最好味的是洋蔥,炒得焦香,不過未食完啲配菜就被侍應火速收走了。煎蓮藕餅有芹菜粒及芫茜在內,其實與蓮藕唔夾,搶走蓮藕清香,入面混入的豬肉亦是瘦肉,本來煎蓮藕餅應該要吸點肥豬肉的油香,全然沒有。蝦多士,蝦膠厚實一舊,內裏夾有全隻蝦,但太厚了,吃時如炸蝦丸,吃完蝦丸,才吃到脆多士,多士唔油好味,但整體不像蝦多士。咕嚕肉正常香脆,咕嚕汁似有加入山渣汁或果汁,清香有果甜,好味。焗豬扒飯,大家樂比佢出色,因為大家樂焗飯有炒底,合時沒有,整個飯太多汁令飯沒有粒粒分明,整個飯只有甜味,蕃茄嘅酸及芝士嘅
就問埋單未?收費不便宜的晚飯吃得像午市要翻枱般,感覺很趕。
焗豬扒飯,大家樂比佢出色,因為大家樂焗飯有炒底,合時沒有,整個飯太多汁令飯沒有粒粒分明,整個飯只有甜味,蕃茄嘅酸及芝士嘅咸香都沒有,食兩啖便飽滯了,餘下的打包回家,隔日炒熱,炒後飯也像爛飯般,完全唔好味,五百多的焗豬排飯
性價比是零,附上的煎蛋看著好吃,但無燶邊,其實只是普通荷包蛋,一般家庭主婦都煎得較香。
不知合時是否主打清淡口味,主打吃得健康少鹽油,但亦因為咁所有菜式都爭啲爭啲咁,全晚最好味嘅係送嘅綠豆沙,足料亦起沙,清甜解膩。
杏汁豬肺湯
煎蓮藕餅
咕嚕肉
炒牛仔肉
茶皇雞
焗豬排飯
咕嚕肉
2024-08-18 6547 views
朋友幫手book到合時所以都食咗兩次都有唔少出名嘅菜式建議五至10個人去食,如果唔係食唔到太多餸大概$500至$700一個人視乎你叫咩菜式出名嘅有茶王雞蝦多士焗豬扒飯火焰蝦個人覺得最出色嘅係花雕雞油蒸馬友真係好香好香 個汁用來撈飯都很不錯可惜嘅係五人或者10人嗰條馬友都係一樣大小所以10個人嗰次唔係好夠食焗豬扒飯除咗蕃茄味濃啲基本上同大x活冇乜分別茶香雞都係一般蝦多士叫咗迷你不過都好巨型呢個幾好食火焰蝦主要都係為咗視覺效果唔算特別好食上次五個人,六百幾蚊碟每人都係得四隻蝦黃金鮮魷好食,勁大碟厚肉新鮮 脆漿👏 多咸蛋椒鹽南非鮑都好出色炸得乾身得來又不un
朋友幫手book到合時

蝦多士叫咗迷你不過都好巨型
呢個幾好食
火焰蝦主要都係為咗視覺效果
唔算特別好食
上次五個人,六百幾蚊碟
每人都係得四隻蝦

黃金鮮魷好食,勁大碟
厚肉新鮮 脆漿👏 多咸蛋
椒鹽南非鮑都好出色
炸得乾身得來又不un

• 花雕雞油蒸馬友
  • 椒鹽南非鮑
  • 黃金鮮魷
2024-07-07 5186 views
假日大多數時間都會留喺港島,呢個星期六飲完杯咖啡打算去食八寶清湯腩,由炮台山一路行過去天后嘅時候就諗起天后年嘅合時小廚私房菜,知道去西灣河店就嚟七月結業,九月會搬去A&F 舊址新開嘅會所採取預約會員仔先有得食。所以就打算去碰碰運氣,彌補返上次喺西灣河食飯太飽,叫唔到嘅少爺豬扒飯😭 好好彩,我哋2:00到餐廳,問可唔可以Walk in兩位?職員好有禮貌咁答我哋我哋2:30 pm last order,你要少爺豬扒飯嘅可以幫你整咗四位份量嘅出嚟,同埋即刻幫你焗咗先👍🏻 我哋兩個人就嗌咗一個少爺豬扒飯( 四位起) ,一隻炸乳鴿,同埋菜膽杏汁豬肺湯 (一位) 乳鴿炸得恰到好處,鎖到肉汁,調味都好充足,一咬落去就爆汁真係高水準之作🤤杏汁菜膽燉豬肺湯,啲豬肺同埋豬展煲到好出名,所以冇乜豬嘅腥味,而杏汁你係食得出佢手磨嘅有好香濃嘅杏仁味,有別於其他高級中菜,佢呢度杏汁豬肺湯比較足料,所以飲落都會有少少嚡口,我個人就比較鍾意👍🏻少爺焗豬扒飯,店員一上枱嘅時候我已經俾佢分量嚇親,目測嘅豬扒飯應該可以夠位飽四個人,而且唔需要叫其他餸🤣我同我男朋友食咗兩碗就拎咗去打包🤣去返豬扒飯嘅時候非常有誠意,一個店員幫

少爺焗豬扒飯,店員一上枱嘅時候我已經俾佢分量嚇親,目測嘅豬扒飯應該可以夠位飽四個人,而且唔需要叫其他餸🤣我同我男朋友食咗兩碗就拎咗去打包🤣去返豬扒飯嘅時候非常有誠意,一個店員幫手分豬扒飯另一位部長就負責分煎到啱啱好留心燶邊嘅太陽蛋落碗豬扒飯嗰度👍🏻特別一站部長非常小心,以免整穿咗蛋黃👍🏻 再講講個豬扒飯,首先佢係有一層芝士鋪面又拉絲嘅效果,個汁淨係用咗鮮茄炒成,冇其他芡汁或者粟米青豆呢啲唔等使嘅配菜,有清新嘅感覺,蛋炒飯底係非常有鑊氣,蛋汁係包裹咗每粒飯嘅上邊,而且有粒粒分明嘅效果👍🏻 豬扒就非常出色,肉質非常厚實,炸醬恰到好處啱啱上菜嘅時候仲有少少脆邊,食落都係鎖到肉汁,而且有Rosemary 調味,非常出色👍🏻 你去四位$340嘅價錢嚟講值回票價,係我心目中嘅世一豬扒飯👍🏻
食完午飯之後即刻book咗八月嘅晚飯同朋友一齊二刷其他嘅招牌菜👍🏻
紅燒乳鴿
杏汁菜膽燉豬肺
少爺焗豬扒飯
綠豆沙
2024-06-11 4336 views
Dinner. Apparently, our host was charming enough to secure a 7pm reservation (supposedly restaurant had 2 seatings). Being fans of the Sai Wan Ho outlet, we were quite apprehensive that we might be disappointed. Here’s what we had. 話梅浸涼瓜- a refreshing albeit bitter start. Could detect hints of melon in my Chablis after.涼拌聖子- went very well with the sesame sauce. However, the razor clams tasted sweet and fresh even without it.合時皮蛋雲吞- too spicy for me to try.椒鹽百花釀吊- crispy and not oily; succulent
Here’s what we had.

椒鹽百花釀吊- crispy and not oily; succulent stuffing, seasoned to perfection.

川芎白芷天麻燉魚頭湯- soul-warming concoction, aroma of medicinal herbs blending with the tender fish head.

雞油花雕蒸馬友- quality of the fish elevated by the subtle wine and rich chicken oil.

薑蔥大蝦腸粉煲- 腸粉 was tender with crispy exterior; everything soaked up the flavors of the ginger and spring onion, creating a harmonious blend.

咖哩滑雞煲 配 蒜蓉法包- hearty and comforting. Bread was sprinkled with a layer of herbs; perfectly balanced in flavors.

沙白湯浸芥菜- not a fan of the bitter taste of the 芥菜; but the clams and broth tasted fresh. Brother had the misfortune of taking the last clam, which according to him had gone bad.

蒜香骨

粟米斑塊- childhood dish. Fillets tasted fresh; too full to dip the sauce.

In summary: lived up to its reputation and our expectations, with each dish a narrative of flavors, textures, and aromas telling the story of a rich culinary legacy.
2024-02-28 4296 views
合時小廚是有名的預約困難店,出名在用了新鮮,師傅手勢出色。家人從外國回來,當然希望食一食本地中菜。所以我早預訂了茶燻雞、蝦多士、雞油花雕蒸蟶子王、粟米斑塊、薑蔥海中蝦煲、杏汁燉白肺湯。臘味煲仔飯及鹹豆漿浸菜心苗是現場即點的菜式。茶燻雞味道出色,雞肝雞腎雞腳等部份都被我們吃光。蝦多士味道正常發揮。 雞油花雕蒸蟶子王把蟶子王的鮮味帶出來。 粟米斑塊的炸粉薄薄地黏在魚肉上,當中味道調得很好而令養魚的味道降到零。薑蔥海中蝦煲最出色的是鋪底的腸粉,完美地吸收了蝦汁。煲仔飯內裏的臘味出色,飯底有輕微飯焦,亦很香口。當一間食肆出品做得好,自然就會客似雲來,有麝自然香,在這裏就應驗了。

臘味煲仔飯及鹹豆漿浸菜心苗是現場即點的菜式。

杏汁燉豬肺湯
茶香雞
薑蔥海中蝦煲
粟米斑塊
鹹豆漿浸菜心苗
鮮鵝潤腸臘腸糯米飯
2024-02-25
$500 (Dinner)
杏汁燉豬肺湯
茶香雞
薑蔥海中蝦煲
粟米斑塊
鹹豆漿浸菜心苗
鮮鵝潤腸臘腸糯米飯
2024-02-03 5243 views
同屋企人新年前食個私房菜,準備迎接做下節!呢度環境OK就係一個中式嘅餐廳,整體望落去幾乾淨,服務員亦都好殷勤 !叫左以下嘅彩式: 發財好市:正常嘅味道,就係一啲新年會食到嘅菜式。冰鎮南非鮑魚:涼涼哋幾爽口,點埋個醬汁,感覺都幾清新 。迷你蝦多士:呢個蝦多士,好香口,份量都唔錯,有一定嘅厚度外脆內軟!雞油花雕蒸馬友:呢一條魚佢成晚覺得非常之好食嘅菜之一,魚十分之香滑,配合咗花雕有少少嘅酒味香到不得了!合時小炒皇:又係一啲惹味嘅菜色,香口嘢!香煎蓮藕餅:味道OK!薑蔥鴛鴦蟹腸粉煲:呢個亦都好食,應該係一隻肉蟹,所以口感唔錯,鮮嫩香甜啖啖肉,而且好似有啲腸粉喺下面,吸晒蟹肉嘅精華!所以好鮮味!極品茶皇雞 :雞都幾嫩滑,非常之夠味!生炒糯米飯:煙煙韌韌嘅糯米飯!

同屋企人新年前食個私房菜,準備迎接做下節!

叫左以下嘅彩式:

發財好市:正常嘅味道,就係一啲新年會食到嘅菜式。

冰鎮南非鮑魚:涼涼哋幾爽口,點埋個醬汁,感覺都幾清新 。

合時小炒皇:又係一啲惹味嘅菜色,香口嘢!
香煎蓮藕餅:味道OK!

極品茶皇雞 :雞都幾嫩滑,非常之夠味!
生炒糯米飯:煙煙韌韌嘅糯米飯!
  • 百花炸釀蝦多士
  • 雞油花雕蒸馬友
2023-11-04 4713 views
高級大排檔 味道相當好在銅鑼灣天后附近 地理位置合適價位大概百幾蚊每個小菜只是太難打電話訂位焗少爺豬扒飯 必點按人頭份量 芝士 蕃茄醬汁 完美配合流心焦焦邊荷包蛋 絕對唔使擔心啲飯乾爭爭我都忍不佳吃了整碗飯我哋幾個人都食唔晒要打包走菠蘿千層咕嚕肉捲五花肉片炸,好特別 炸粉好薄菠蘿都是新鮮,外脆內軟覺得佢炸嘢幾出色椒鹽吊片炸粉好薄好脆 新鮮 小炒王 未有太大驚喜 整體嚟講好滿意 但真係多人食先可以食多啲嘢 而且一定要預約 預先寫定菜單
高級大排檔 味道相當好

流心焦焦邊荷包蛋 絕對唔使擔心啲飯乾爭爭
我都忍不佳吃了整碗飯

我哋幾個人都食唔晒要打包走

菠蘿千層咕嚕肉

捲五花肉片炸,好特別
炸粉好薄菠蘿都是新鮮,外脆內軟
覺得佢炸嘢幾出色

炸粉好薄好脆 新鮮

小炒王

未有太大驚喜

整體嚟講好滿意

但真係多人食先可以食多啲嘢
而且一定要預約 預先寫定菜單
2023-11-02
$480 (Dinner)
  • 焗少爺豬扒飯
好多款出品都令人驚艷 真功夫大師傅鍋貼小棠菜見到個名完全唔知道會係點樣 嚟到有啲驚喜 煎得好香爽脆 唔會太油膩 小棠菜嘅水份補充左原本炸嘢嘅乾身焗蟹蓋 好多蟹肉配上芝士 一絕魚翅原來係要咁食嘅 見到真身一株株飲食係爽嘅腸粉蟹煲 入晒味嘅窿邊腸粉 冇得輸個口感好特別 外脆內軟
好多款出品都令人驚艷 真功夫大師傅

鍋貼小棠菜

焗蟹蓋 好多蟹肉配上芝士
一絕

魚翅原來係要咁食嘅 見到真身一株株飲食係爽嘅

腸粉蟹煲 入晒味嘅窿邊腸粉 冇得輸

個口感好特別 外脆內軟

ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ ʀᴇᴠɪᴇᴡ合時小廚私房菜合時小廚的分店地點位於天后木星街巷尾附近有兩個停車場🅿️餐廳訂枱時表示有分上下場下場的入座時間為2015當日亦有準時交檯杏汁菜膽燉白肺湯🐷$80/盅燉湯上檯時溫度超熱,湯頭色水呈奶白色,真材實料,每碗都有豬肺、菜膽、瘦肉、瑤柱絲等,湯底香濃,飲落時每啖都充滿打碎的南北杏粒,推薦👍🏻百花炸釀蝦多士🦐$63/件試過不同主打蝦多士的餐廳暫時都不及合時,鮮打的蝦肉,肉質爽彈美味,麵包底酥脆,配上泰式辣醬非常惹味,推薦👍🏻薑蔥焗中蝦煎腸粉🦐$438/時價薑蔥焗中蝦並用腸粉鋪底煎腸粉吸收了焗中蝦精華👍🏻可惜中蝦蝦肉唔夠爽,有點扣分雞油花雕蒸馬友🐟$468建議上檯時立即食用,蒸魚時間剛好,魚肉嫩滑非常易入口,花雕及雞油味道蓋過了馬友魚的魚腥,但味道有點偏鹹煙燻茶皇鮮雞🐥$300/半隻食落雞皮有滿滿的燻味茶香味,雞件入口有偏甜的豉油味,亦有跟上雞心、雞腎,雞肉嫩滑,好食但價錢定位有點貴菠蘿千層咕嚕肉🐷$180將五花腩片捲成一舊炸,並非十分驚艷,還是比較喜歡普遍用排骨的咕嚕肉合時小炒皇🔱$180小炒皇火喉十足,夠乾身,淨食比較咸,但推薦👍🏻生炒糯米飯🍚$18
ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ ʀᴇᴠɪᴇᴡ

百花炸釀蝦多士🦐$63/件

薑蔥焗中蝦煎腸粉🦐$438/時價
薑蔥焗中蝦並用腸粉鋪底
煎腸粉吸收了焗中蝦精華👍🏻
可惜中蝦蝦肉唔夠爽,有點扣分

雞油花雕蒸馬友🐟$468

煙燻茶皇鮮雞🐥$300/半隻

菠蘿千層咕嚕肉🐷$180

合時小炒皇🔱$180
小炒皇火喉十足,夠乾身,淨食比較咸,但推薦👍🏻
生炒糯米飯

生炒糯米飯🍚$185
糯米飯粒粒分明,糯米飯生熟度剛好,臘味亦毫不吝嗇,可惜我太飽了😂推薦👍🏻

合時小廚私房菜(ᴛɪɴ ʜᴀᴜ)
📍 sʜᴏᴘ 18, ɢ/ғ, ᴊᴜᴘɪᴛᴇʀ sᴛʀᴇᴇᴛ, ᴛɪɴ ʜᴀᴜ
杏汁菜膽燉白肺湯
生炒糯米飯
2023-03-09 6486 views
今次人少少,只可以叫幾個名菜, 唯有留返下次 order(如果有枱嘅話...)。四人菜單:菜膽杏汁燉白肺湯 - 好多料,仲飲到一粒粒嘅杏仁碎粉百花炸釀蝦多士 - 蝦肉有成寸厚 臘味炒芥蘭 - 夠懐舊, 芥蘭苗好味,臘肉、臘腸好香極品茶皇雞(半隻) - 茶味滲晒入雞皮、雞肉,  真係要連皮都食埋薑蔥焗中蝦煎腸粉底 - 腸粉底好惹味即刻action, 食完即刻book 定下次😄
四人菜單:
菜膽杏汁燉白肺湯 - 好多料,仲飲到一粒粒嘅杏仁碎粉
百花炸釀蝦多士 - 蝦肉有成寸厚
臘味炒芥蘭 - 夠懐舊, 芥蘭苗好味,臘肉、臘腸好香
薑蔥焗中蝦煎腸粉底 - 腸粉底好惹味
即刻action, 食完即刻book 定下次😄
2023-03-07
2023-02-23 5538 views
再次來到合時小廚,是晚的餐單:百花炸釀蝦多士椒鹽南非鮑魚杏汁白肺湯雞油花雕蒸馬友薑蔥鴛鴦蟹腸粉煲極品茶皇雞濃湯杞子浸菜心苗焗少爺豬扒飯一如既往的好吃,依然十分喜歡椒鹽南非鮑魚, 雞油花雕蒸馬友以及茶皇雞! 感覺今次的杏汁白肺湯比上次更好飲更入味,只是這次的薑蔥鴛鴦蟹腸粉煲略鹹,腸粉則煎得比上次香口,外脆內軟!至於焗少爺豬扒飯,我們以往只試過外賣,今次終於堂食,豬扒肥瘦適中,鋪面的芝士蕃茄醬非常開胃,加埋隻荷包蛋,縱然已經吃到尾聲還是忍不住吃了滿滿的一碗飯!馬上又預約了下個月再來!
再次來到合時小廚,是晚的餐單:

椒鹽南非鮑魚

杏汁白肺湯

薑蔥鴛鴦蟹腸粉煲

極品茶皇雞

濃湯杞子浸菜心苗

焗少爺豬扒飯

馬上又預約了下個月再來!
2023-01-24 4649 views
數月前,合時小廚在天后開分店,要預早個多星期卜才有位,一直未有去。今天突然想起這小店,中午致電,本來希望不大,原來一枱難求情況已不再。晚上去到,一袋二袋的外賣生意不錯,枱則有一半空。吃了幾個小菜燉湯,烹調功夫不錯,小炒鑊氣很好,其中蝦多士最突出,大大件,炸得金黃漂亮,毫不油膩,蝦膠更埋藏了一隻露了尾的蝦醸在多士上,有創意也非常好味道!合時小廚天后店食物好,樓底高,服務佳,即使送的甜品質素亦非行貨,要推薦
餐前小吃
杏汁白肺湯
三葱魚球
螺頭豬展湯
南瓜西米露
2022-12-23
$400 (Dinner)
餐前小吃
三葱魚球