2021-01-05 102 views
從前田灣真係美食沙漠🏜️要食好野一定要落返香港仔估唔到冇黎一排多左幾間小食店間間都大排長龍勁好生意因為好多人幫襯又新開張既關係好多野賣晒🙈🙈🙈要遠距離影先睇到個menu逼都逼唔埋😂😂睇個盒幾溫馨肉醬芝士腸熱狗🌭️三色醬唔鍾意可以簡bbq sauce不過我都係鍾意食traditional個肉醬真係好好食,肉未有大有細好有質感個包又烘到好香脆其實腸仔都有好多款式選擇,我就簡左辣腸同芝士腸唔要包食齋腸又得
從前田灣真係美食沙漠🏜️

睇個盒幾溫馨

肉醬芝士腸熱狗🌭️三色醬

唔鍾意可以簡bbq sauce

不過我都係鍾意食traditional

個肉醬真係好好食,肉未有大有細

好有質感

個包又烘到好香脆

其實腸仔都有好多款式選擇,我就簡左辣腸同芝士腸

唔要包食齋腸又得

2021-01-04 52 views
德國熱狗呢間鋪比我感覺超多野食。咖哩雞肉腸 蘑菇豬肉腸 脆皮煙肉火腿腸紐倫堡熱狗餐,一見到就忍住就即刻叫左呢啲。一泥到超香!我覺得條脆皮煙肉腸必定要encore。個人建議,泥到叫多啲腸好過叫一個set,因爲可以食哂好多唔同嘅腸🤣記得呢到有泊車優惠呀!仲有留意小食優惠呀

德國熱狗呢間鋪比我感覺超多野食。
咖哩雞肉腸 蘑菇豬肉腸 脆皮煙肉火腿腸
記得呢到有泊車優惠呀!仲有留意小食優惠呀

《新開幕! 田灣食Mart 》12月中新開嘅田灣食Mart裝修風格懷舊 播住懷舊金曲 食mart有幾家食店 今次去左德國熱狗 🌭呢度嘅熱狗同漢堡款式有好多選擇 熱狗有分輕量同jumbo size為食妹我當然會揀大size 同朋友share啦(圖上)磨菇雞肉腸熱狗 ($35)雞肉腸入面有好多磨菇 熱狗面有好多芝士(圖中)柏林辣椒腸熱狗 ($35)熱狗上有滿滿既酸菜配上辣椒腸 幾開胃(圖下)墨西哥辣腸熱狗 ($38)最鍾意係呢個 熱狗淋滿肉醬 好惹味好香宜家新張優惠 有精美禮品贈送同埋小食優惠仲有泊車優惠等等!大家經開可以黎掃下街啦!地方:田灣食mart地址: 香港仔田灣街17號田灣商場G/F#田灣食mart #田灣食乜 #tinwansikmart#香港美食 #foodiehk
《新開幕! 田灣食Mart 》
12月中新開嘅田灣食Mart
裝修風格懷舊 播住懷舊金曲

食mart有幾家食店 今次去左德國熱狗 🌭

呢度嘅熱狗同漢堡款式有好多選擇
熱狗有分輕量同jumbo size

為食妹我當然會揀大size 同朋友share啦
(圖上)磨菇雞肉腸熱狗 ($35)
雞肉腸入面有好多磨菇 熱狗面有好多芝士
(圖中)柏林辣椒腸熱狗 ($35)
熱狗上有滿滿既酸菜配上辣椒腸 幾開胃
(圖下)墨西哥辣腸熱狗 ($38)
最鍾意係呢個 熱狗淋滿肉醬 好惹味好香

宜家新張優惠 有精美禮品贈送同埋小食優惠
仲有泊車優惠等等!大家經開可以黎掃下街啦!

地方:田灣食mart
地址: 香港仔田灣街17號田灣商場G/F

#田灣食mart #田灣食乜 #tinwansikmart
#香港美食 #foodiehk
2020-12-29 46 views
在香港仔,玩完一輪,在田灣邨撘車前,發現附近新開了一間微型美食廣場,只有四間食店,以且正做緊多款小食優惠,贈品優惠,更有泊車優惠。因為肚餓關係,決定上車前先醫肚。其中一間,正是主打熱狗的徳國熱狗。一行兩人,太肚餓所以叫了兩個熱狗套餐,再加一條熱狗腸。紐倫堡腸套餐,58元,肉味較重,配上醬汁酸菜,十分順口。秘制維也納套餐,58元,型狀夠重,爽口,配上芝士及芥辣,我可以食多兩個。珍寶辣味燒烤腸,22元,帶點微辣,燒烤味較重,正!套餐,配的薯餅,是即叫即炸,很夠熱。未夠飽,準備食下一間。德國熱狗 (香港仔)香港仔田灣街17號田灣商場地下3B號舖

一行兩人,太肚餓所以叫了兩個熱狗套餐,再加一條熱狗腸。

紐倫堡腸套餐,58元,肉味較重,配上醬汁酸菜,十分順口。

珍寶辣味燒烤腸,22元,帶點微辣,燒烤味較重,正!

套餐,配的薯餅,是即叫即炸,很夠熱。

未夠飽,準備食下一間。

德國熱狗 (香港仔)
香港仔田灣街17號田灣商場地下3B號舖

2020-12-20
$75 (Tea)
以前中學間學校雖然係喺南區,但講真完全無入過田灣呢邊😂😂 今日去探朋友先知原來田灣開咗個美食廣場有4間食肆進駐~ 一芳、德國熱狗、凝香園同包點料理我自己就梗係最推薦德國腸熱狗店啦😍佢地既熱狗唔係好fancy好多配料嗰種,但如果你係好鐘意試唔同口味既香腸既,你一定超鐘意!我叫左匈牙利辣肉腸加酸菜絲,香腸微辣加埋酸菜中和返,再加埋三色醬超豐富!脆皮煙肉火腿腸加芝士,勁多醬配埋肥脆腸超有口感~~另外我地仲加錢轉左套餐,我地轉左薯條同大熱薯餅,全都係即叫即炸,新鮮熱辣,卜卜脆,令人食指大動~~~

我自己就梗係最推薦德國腸熱狗店啦😍

脆皮煙肉火腿腸加芝士,勁多醬配埋肥脆腸超有口感~~

2020-12-22 816 views
雖然住在港島,但可能之前是因為交通不便的原因,甚少會走到香港仔。但現在香港四通八達已經有地鐵直通海洋公園、鴨脷洲、黃竹坑、海怡半島人等等,趁現時沒有旅行,就會多了興趣到香港各處走走看看。趁週末就跟先生走到香港仔拍拍照、吃吃喝喝。上網搜尋下發現田灣開了一個新的food court叫 「田灣食mart」,於是好奇心下乘地鐵到黃竹坑下車然後去搭巴士去田灣。商場應該是新開,從入口的電梯往下層直到「田灣食mart」,地方不大但已經有幾間不同類型的小店進駐其中一間就是德國熱狗。但是珍寶熱狗已經有17個選擇,價錢有$35至$38,如果套餐就統一$55,抵食。如果覺得珍寶熱狗份量大還可以吃細熱狗,價錢都是$35。我們點了 《家鄉白腸熱狗 $38》及《珍寶雞肉腸 $35》,兩款都配了肉醬和三色醬。熱狗果然份量大,都很大條厚肉,配上醬料很惹味。滿滿的肉醬很吸引又惹味!另外配料炸薯餅 《$16/2件》,很香口吸引,入口香脆熱烘烘。最後還點了一條淨腸,店員推薦這條《蘑菇雞肉腸 $22》,入口有份菇香,同樣是珍寶size。珍寶雞肉腸珍寶白肉腸*開張送精美禮品,多款小食優惠及泊車優惠*由於當日沒有漢堡包及薯蓉和小

趁週末就跟先生走到香港仔拍拍照、吃吃喝喝。

其中一間就是德國熱狗。

如果覺得珍寶熱狗份量大還可以吃細熱狗,價錢都是$35。

熱狗果然份量大,都很大條厚肉,配上醬料很惹味。

滿滿的肉醬很吸引又惹味!

珍寶雞肉腸

珍寶白肉腸

*開張送精美禮品,多款小食優惠及泊車優惠*
由於當日沒有漢堡包及薯蓉和小食已經售罄,所以下次我一定會試試。
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
2020-12-21 65 views
今日襯人少少專登過來幫襯德國熱狗,畢竟田灣冇嘢食好耐啦!雖然比前幾日人少,但係熱狗都係排曬大長龍,排左好耐都順利落左單,個收銀都好好態度,仔細咁講清楚套餐包乜(今日有優惠可以免費升級套餐),問返需要落乜醬,見我帶住小朋友都仔細問係米比小朋友食,因為三色醬有芥辣,小朋友可能食唔到!好彩有佢提醒!👍落左單後都等左好耐,小朋友開始不耐煩,個收銀姐姐都好好態度咁幫手安撫小朋友,同解釋返!真係比個like👍咁其實都明嘅,間舖得兩個人做嘢,做到踢曬腳!呢個係唯一不足,希望真係可以儘快改進!🙏🙏返到屋企襯新鮮滾熱辣就開餐啦,好好食!啊女即時話晚餐再食多次😂😂因攞到返屋企啲醬已經花曬,冇影到相!搵日中午帶埋女女堂食po返張靚相!總體來講味道👍服務態度👍相信會經常幫襯👍
今日襯人少少專登過來幫襯德國熱狗,畢竟田灣冇嘢食好耐啦!

因攞到返屋企啲醬已經花曬,冇影到相!
搵日中午帶埋女女堂食po返張靚相!

總體來講味道👍服務態度👍相信會經常幫襯👍
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$35 (Lunch)
Dining Offer
Coupon