這次下班去觀塘找朋友食飯,找到一間空間感十足的西餐廳🍴店內位置很大,坐起來很舒服,適合約一堆朋友一起吃飯聊天✨店內還有桌球和飛鏢可以玩,晚一些的時間過來消磨時間也不錯😌🍴𝙳𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛 𝚂𝚎𝚝 $𝟹𝟶𝟾/𝚙𝚎𝚛𝚜𝚘𝚗-是日餐湯-烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律/烤鐵板吞拿魚沙律-美國頂級肉眼(𝟷𝟶安士)+$𝟽𝟾/西班牙黑毛豬鞍-是日甜品-𝚒𝚌𝚎 𝚕𝚎𝚖𝚘𝚗 𝚝𝚎𝚊食物整體都很高質👍份量十足用料也不錯,無論主餐還是甜品擺盤都很用心,不錯~

🍴𝙳𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛 𝚂𝚎𝚝 $𝟹𝟶𝟾/𝚙𝚎𝚛𝚜𝚘𝚗
-是日餐湯
-烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律/烤鐵板吞拿魚沙律
-美國頂級肉眼(𝟷𝟶安士)+$𝟽𝟾/西班牙黑毛豬鞍
-是日甜品
-𝚒𝚌𝚎 𝚕𝚎𝚖𝚘𝚗 𝚝𝚎𝚊
2024-03-15 36 views
🔹️朋友介紹到觀塘 “House Fifty Eight” 餐廳Bar食午餐🍽 餐廳環境舒適寬敞, 設置多坐位, 還擲飛標🎯 桌球🪄 Beer Pong玩樂, 食物高質😋 服務細心🤵🤵‍♀️價錢相宜💰Menu上有多款午餐選擇🍽🔸️香煎紐西蘭魚柳🐟以誠意十足份量送上 ~ 外皮香脆, 肉質鮮嫩幼滑😋🔸️明太子海鮮意粉🍝以鹹香明太子配上雜錦海鮮意粉, 十分惹味👍🔸️蘑菇湯🍵濃郁蘑菇香, 湯底綿滑好Creamy 🥄🔸️什菜湯🥣滿滿雜菜材料, 味道香濃帶微辣, 好開胃🤤🔸️餐飲餐飲點了咖啡☕️凍檸水🍋🥤🫰🏻

Menu上有多款午餐選擇🍽
🔸️香煎紐西蘭魚柳🐟
以誠意十足份量送上 ~ 外皮香脆, 肉質鮮嫩幼滑😋

🔸️明太子海鮮意粉🍝
以鹹香明太子配上雜錦海鮮意粉, 十分惹味👍

🔸️蘑菇湯🍵
濃郁蘑菇香, 湯底綿滑好Creamy 🥄

🔸️什菜湯🥣
滿滿雜菜材料, 味道香濃帶微辣, 好開胃🤤

🔸️餐飲
餐飲點了咖啡☕️凍檸水🍋🥤🫰🏻

Lunch
2024-03-14 2911 views
Weekend帶左個女🐶去觀塘威🥳今次中午去蒲Bar🤣係駿業街一間樓上restaurant & bar - House FiftyEight✨位於大廈4樓全層,超大空間感,設有用餐區及娛樂區(有得玩飛鏢機、桌球、 Beer Pong等)。另外重有好chill嘅室外位置比毛孩同主人一齊用餐🤗室外位影相打卡真係唔錯,但由於愈落愈大雨嘅關係,店員好貼心咁安排我哋坐番入室內🤣我哋叫左兩個set lunch,配是日餐湯,餐包及熱飲一杯,價錢合理,2PM後重有8折😁🌟蘑菇湯雖然有紅/白湯選擇,我哋永遠都係揀白湯😂呢度嘅蘑菇湯一啲都唔求其,新鮮忌廉煮成,香滑之餘有粒粒新鮮蘑菇增加口感。配角麵包都好有水準,鬆軟微温,塗少少牛油,美味😋🌟慢煮美國安格斯頂級牛板腱牛板腱慢煮而成,所以特別肉嫩多汁😍肉味香濃,配上香菇燒汁,唔錯唔錯👍🏻兩大件厚厚的牛板腱,女士唔使加配飯/意粉都夠飽😉🌟澳洲去骨羊臀肉第一次食羊臀肉,原來都幾嫩滑,而且澳洲羊肉真係一啲羊騷味都無👍🏻醬汁味道同羊肉都好夾。除咗人類食得出色,坐得舒適外,今次最開心嘅係Miu Miu🐶因為終於唔使只係做陪食專員!餐廳提供pet menu,重有唔少選擇,

🌟蘑菇湯

🌟慢煮美國安格斯頂級牛板腱

🌟澳洲去骨羊臀肉

除咗人類食得出色,坐得舒適外,今次最開心嘅係Miu Miu🐶因為終於唔使只係做陪食專員!餐廳提供pet menu,重有唔少選擇,小毛孩都有得食!🤩

幫Miu Miu叫左個牛漢堡扒(全熟),佢勁興奮,食得津津有味!寵物餐嘅擺盤都靚靚架,重有專用餐具,見主子都咁受重視,又食得開心,奴才好感動🥹

• 是日餐湯
  • 餐包
  • 慢煮美國安格斯頂級牛板腱
2024-03-13 30 views
環境優美的西餐廳,餐廳除了酒吧,美食外,更有不同種類娛樂設施,同朋友聚餐之餘,又可以一齊玩遊戲前菜烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律烤鐵板吞拿魚沙律凱撒沙律有羅馬生菜、脆麵包粒、巴馬臣芝士,配上咸香煙肉碎,加上醬汁味道微酸微咸吞拿魚肉質軟嫩,以黑胡椒點綴,味道清新,零負擔,作為清爽開胃的前菜很不錯主菜美國頂級肉眼(10安士)牛肉油脂口感軟腍,肉味較濃,配4款滋味伴菜,份量十足,非常有滿足感西班牙黑毛豬鞍黑毛豬鞍油脂分佈均勻,肉味香濃多汁,以蘋果醬伴碟,酸甜開胃,另有車厘茄、粒粒薯蓉和蔬菜等配菜,很推薦甜品是日甜品擺盤精緻,作為晚餐結尾剛剛好飲品可選咖啡或茶另收加一服務費10% service charge$308/pp

前菜
烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律
烤鐵板吞拿魚沙律

主菜
美國頂級肉眼(10安士)

西班牙黑毛豬鞍

甜品
是日甜品擺盤精緻,作為晚餐結尾剛剛好

飲品可選咖啡或茶

另收加一服務費10% service charge
$308/pp

2024-03-09 29 views
輕輕鬆鬆又來到週末, 每星期都非常期待, 放工後搵靚靚餐廳享受美食。 來到朋友介紹在觀塘的餐廳。 真是非常驚喜, 餐廳位於的地點,有別於其他觀塘工廈, 是裝修精緻光亮的商業大廈, 好感度即時提升。餐廳佈局舒適, 仲有好多嘢玩, 桌球、飛鏢機、唱k, 室外露台位置 更加是傾計飲酒嘅好地方。 晚餐時段有set dinner, 性價比也不錯。烤慢煮嫩雞胸 凱撒沙律,羅馬生菜 新鮮爽口, 慢煮雞胸好嫩滑, 加埋芝士碎十分香口。烤鐵板吞拿魚沙律, 吞拿魚 質感好特別, 沙律菜新鮮, 配埋酸甜小蕃茄十分清新。美國頂級肉眼扒肉眼扒非常吸引, 份量 比想像中多, 牛扒煎至兩面金黃,肉味香濃, 配埋rosemary同埋焗蒜, 真是不錯。澳洲特級寶雲蘇羊架羊架厚肉多汁, 而且這個製作方法比較繁複, 廚師實在很有心機, 配菜烤雜菜有番茄仔、 翠玉瓜、邊豆, 薯蓉充滿芝士香味。

美國頂級肉眼扒

澳洲特級寶雲蘇羊架

2024-03-06 29 views
餐廳內空間感十足,仲有得掟飛鏢,好啱同一大班朋友gathering,overall食物都幾高質,可以一試!是日餐湯揀咗蘑菇忌廉湯同雜菜湯各一,蘑菇忌廉湯入面有勁多蘑菇粒碎,唔會好重忌廉味,雜菜湯入面有大量蔬菜,酸酸哋幾開胃幾好飲!仲有餐包配!前菜烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律烤鐵板吞拿魚沙律兩款都叫左試下,比較推薦雞胸,雞胸嫩滑,吞拿魚就相對冇咁肥美新鮮主菜美國頂級肉眼(10安士)肉眼揀左5成熟,肥瘦比例均勻,牛味都幾重,而且唔會好韌~羊架有三大嚿,羊味好重但唔會好蘇!好鍾意!羊肉好嫩口,不過肥膏部分都比較多,但整體好好食好滿意!

是日餐湯

前菜
烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律
烤鐵板吞拿魚沙律

主菜
美國頂級肉眼(10安士)
肉眼揀左5成熟,肥瘦比例均勻,牛味都幾重,而且唔會好韌~

羊架
2024-03-06 30 views
餐廳環境寬敞,室內分大堂和房間。大堂有多張非常具空間感,十分舒適的卡座,亦有一些娛樂消閒設施,而室外則有個大露台,在寧靜的餐廳外望觀塘放工時間繁忙的市景,十分有置身於鬧市中的綠洲的感覺。點了兩個套餐,套餐包括餐湯、前菜、主菜、甜品和餐飲。蘑菇忌廉湯超級香濃足料。兩款前菜皆新鮮,味道亦不錯,賣相則以烤鐵板吞拿魚沙律更勝一籌。兩款主菜以美國頂級肉眼較美味,食材優質,加上廚師的煎功一流,能烤至香口脆邊。至於香煎紅石斑柳配帶子相對出色的肉眼,僅屬一般。

點了兩個套餐,套餐包括餐湯、前菜、主菜、甜品和餐飲。

蘑菇忌廉湯超級香濃足料。

至於香煎紅石斑柳配帶子相對出色的肉眼,僅屬一般。

Dinner
黎到觀塘食晚飯,揀左 House FiftyEight ,一入去就會見到有飛鏢機同桌球枱,仲見有食客行出露台 enjoy 觀塘工商業區少有嘅平台室外空間,放工上去飲返杯確係唔錯!今次 Set Dinner $308 (肉眼牛扒 +$78) 已經包咗餐湯 & 餐包、前菜沙律、主菜同埋甜品蛋糕,仲有餐茶添;正常扒房水準出品,食材新鮮。我哋兩個人都食到飽飽;座位重要勁闊落,空間感十足。House FiftyEight 絕對係觀塘工商業區 Chill 爆 Gathering 之選!前菜方面我哋揀曬兩款唔同嘅沙律;烤慢煮嫩雞胸 & 凱撒沙律:雞胸烤得好嫩,一啲都唔“鞋”。烤鐵板吞拿魚沙律:吞拿魚好似炙燒咁,外圍熟入面仲係魚生,口感特別;加上沙律底酸酸的,十分開胃。主菜方面我哋揀咗美國頂級肉眼 (10 安士) 同香煎紅石斑柳配帶子。肉眼揀左七成熟,係我地想要既熟度,有肉汁,配紅酒汁不錯。紅石斑皮煎得好脆,肉好滑,有魚油香,帶子煎到岩岩半熟,新鮮鮮甜,好食👍🏻甜品方面係栗子蒙布朗蛋糕,栗子味道好濃,為晚餐劃上完美句號

甜品方面係栗子蒙布朗蛋糕,栗子味道好濃,為晚餐劃上完美句號
觀塘有好多平民工廈美食,呢間集酒吧同西餐廳於一體,有室外同室內座位,而且空間感十足,坐得好舒服!提供多款西式料理同埋特調雞尾酒,今次衝佢個晚餐試一試先!店內有唔少可以比客人玩嘅設施,好似桌球🎱、掟鏢同beer pong🍻都有,環境就偏向西餐廳,有啲卡位仲容納到十幾個人,都幾適合同朋友嚟摸吓酒杯底!-——————————————👨🏻‍🍳◖ ᴅɪɴɴᴇʀ ꜱᴇᴛ ◗ $308晚市套餐$308起,包咗餐湯、沙律、主菜、甜品同飲品,份量足料,而且出品都幾高質!店員送上餐湯嘅同時仲有餐包球🥯,暖笠笠咁,口感煙煙韌韌,帶有麥香,又幾好食!— ꜱᴏᴜᴘ —🫕/忌廉蘑菇湯🍅/雜菜湯呢兩個湯都好出色。雜菜湯酸酸甜甜,好開胃;磨菇湯濃郁香滑,將磨菇打成蓉,裡面仲有粒粒磨菇碎,味道香濃充滿奶香,口感超豐富!— ꜱᴀʟᴀᴅ —🐓/烤慢煮嫩雞胸凱撒沙律沙律有兩片雞胸肉,經過烘烤有少少脆邊,有啲炭燒嘅香氣,沙律菜新鮮爽脆,加埋啲帶點酸酸地嘅凱撒醬,令味道更加豐富!🐟/烤鐵板吞拿魚沙律吞拿魚肉質鮮嫩,用咗黑胡椒包住,食落有少少辛辣,完全食唔出吞拿魚嘅腥味,口感順滑有層次!— ᴍᴀɪɴ ᴄᴏᴜʀꜱᴇ —🥩/美國頂級肉
-——————————————

🐓/烤慢煮嫩雞胸凱撒沙律

🐟/烤鐵板吞拿魚沙律

— ᴍᴀɪɴ ᴄᴏᴜʀꜱᴇ —
🥩/美國頂級肉眼(10安士)+$78
肉眼揀左5成熟,煮得啱啱好,juicy又牛味濃郁,肉質嫩滑~ 另外,配菜都幾豐富,令整個主菜更加色彩繽紛,每一啖都好滿足~

🍖/澳洲寶雲酥羊架
有三架骨,肉質鮮嫩多汁,羊架面層塗上芥末醬、麵包糠同香草,然後焗香,每啖都係濃郁羊肉味。絕對值得試!

— ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛ —
🍰/栗子蛋糕
栗子蛋糕攞盤精緻,甜度適中。栗子味道一般,但係作為今餐完美嘅句號,都唔錯!

— ᴅʀɪɴᴋ —
☕️/熱茶
有咖啡同茶可以揀,夜晚揀咗杯熱茶飲,正正常常,沖出嚟特別濃🤣

🌟Encore指數:8.9/10
2024-02-25 35 views
週末係最好帶小毛孩四處走的好時機,如果有一間可以帶小孩餐廳一起進食就最好不過,位於觀塘嘅House FiftyEight肯定可以幫到你。超級pet friendly 餐廳,餐廳嘅午市套餐2點後重有8折,依家仲多左pet menu 户外有枱係比寵物,有蓋所以落雨都唔怕。我地各自揀左雜菜湯和磨菇湯,湯頭香濃,不錯,除左餐湯外,還有餐包一份。澳洲去骨羊臀肉份量比我想像中多,羊臀肉肉質細嫰,口感細滑,頗有驚喜。紅酒燴牛尾牛尾炆得好軟腍,肉質嫰滑無比,醬汁極之惹味,忍唔住要加個白飯。我地額外加左一份薯條,入口酥脆。我地為小毛孩點了一份牛漢堡(全熟),小毛孩也有專用餐具,見佢食得津津有味,佢應該都滿意到極。佢慢慢食嘅時候,我地都飲杯咖啡和熱朱古力享受一下。

澳洲去骨羊臀肉
份量比我想像中多,羊臀肉肉質細嫰,口感細滑,頗有驚喜。

我地額外加左一份薯條,入口酥脆。

佢慢慢食嘅時候,我地都飲杯咖啡和熱朱古力享受一下。
2024-02-21 49 views
美食之旅,感受美味盛宴觀塘的特色美食餐廳——House Fifty Eight,這裡的什菜湯、全日早餐以及紅酒燴牛尾是我的最愛哦!🙉一走進餐廳,木質的裝潢、舒適的座椅、精緻的擺設,都讓人感到無比愜意。這家餐廳真的是氛圍和美食並存啊!首先,來一碗他們家的什菜湯,真的是太好喝了!新鮮的蔬菜和獨特的調料搭配在一起,味道既鮮美又濃郁,絕對會讓你一試就愛上。接著是全日早餐,這個真的太棒了!從煎蛋、培根、土司,一切都剛剛好。尤其是那個炒蘑菇,味道簡直一流!💛最後,就是紅酒燴牛尾了,這道菜真的太贊了!牛尾燉得非常軟糯,配上濃郁的紅酒汁和香料,口感絕佳。每一口都能感受到牛尾的美味和醇厚的口感,真的太值得一試了!💕無論是和朋友聚餐還是獨自享受美食,這裡都是一個不錯的選擇。下次你來到觀塘,千萬不要錯過這家美食餐廳😍
美食之旅,感受美味盛宴

超有空間感的餐廳🥰觀塘好去處📸️餐廳環境好寛敞🤩係放工唞唞氣的好地方❣️有野玩仲有野食,飲返杯都得🍺🍻好適合朋友聚會,一大班朋友都冇問題,仲有室外空間,有驚喜🙌🏻Set dinner好豐富🤤🤤特別喜歡🌟足料蘑菇湯配餐包🥖好有口感,香濃好味🌟雞胸Caesar沙律🥗香煎肉厚嫩滑,配埋沙律菜好清新。🌟香煎紅石斑柳配帶子🍀鮮嫩美味,🌟精選甜品🍰有埋飯後甜品真係一流大滿足了❤️仲有好多不同的選擇🥩🍗🍖
超有空間感的餐廳🥰觀塘好去處📸️

餐廳環境好寛敞🤩係放工唞唞氣的好地方❣️

Set dinner好豐富🤤🤤特別喜歡
🌟足料蘑菇湯配餐包🥖好有口感,香濃好味
🌟雞胸Caesar沙律🥗香煎肉厚嫩滑,配埋沙律菜好清新。
🌟香煎紅石斑柳配帶子🍀鮮嫩美味,
🌟精選甜品🍰有埋飯後甜品真係一流

大滿足了❤️仲有好多不同的選擇🥩🍗🍖
2024-02-07
$300 (Dinner)
2024-02-14 60 views
今日放工約左朋友聚下,揀左一間坐得舒服又適合傾下計既餐廳。餐廳内空間感十足,而且好多不同設備可以一齊玩,十分放鬆。叫左兩個dinner set share,整體食物都高質,好適合同一大班朋友gathering。餐湯🌟蘑菇湯同雜菜湯都好香濃,配搭暖暖既餐包,正。前菜🥗🌟#烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律🌟#烤鐵板吞拿魚沙律兩款都叫左試下,雞胸嫩滑,沙律菜新鮮,吞拿魚顔色好靚。主菜🌟🌟#美國頂級肉眼(10安士)🥩肉眼揀左5成熟,肉眼肉脂比例均勻,熟度控制得剛剛好,配有炸過既蒜頭,整體配搭好好🌟🌟#明太子海鮮意粉意粉明太子份量十足,口味creamy 得黎帶微辣,十分開胃,海鮮有蝦肉同墨魚等,大推!甜品🌟🌟#Tiramisu 🍰跟餐甜品都好高質,上層creamy香滑,蛋糕帶微微酒香及咖啡香氣#hkfood #觀塘美食 #多國菜 #美食日記 #香港必食 #香港美食攻略 #香港打卡 #性價比高 #香港旅遊攻略 #約會餐廳 #打卡熱點

餐湯
🌟蘑菇湯同雜菜湯都好香濃,配搭暖暖既餐包,正。

前菜🥗
🌟#烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律
🌟#烤鐵板吞拿魚沙律
兩款都叫左試下,雞胸嫩滑,沙律菜新鮮,吞拿魚顔色好靚。

主菜
🌟🌟#美國頂級肉眼(10安士)

🌟🌟#明太子海鮮意粉

甜品
🌟🌟#Tiramisu

2024-02-07
Dinner
2024-02-08 654 views
🐶.觀塘出名多樓上餐廳,這次物識到觀塘一家樓上西餐廳,同時包含酒吧及酒game設備,不管什麼時候都可以上來🫶🏻.🥩 慢煮美國安格斯頂級牛板腱(8 orz) $148牛肉非常嫩,有7成熟左右,肉跟肥膏的比例剛剛好,配汁跟薯蓉也很搭.🍝 明太子海鮮意粉 $108明太子醬的鹹香同海鮮的鮮甜完美融合,有蝦、蚌等口感豐富,順滑濃郁,淡淡粉橙明太子醬令人食指大動.🍰 是日甜品 巧克力蛋糕 +$22簡單的一件巧克力蛋糕,但不會很甜很膩,整盤設計也很精緻,很有視覺效果.🫕 什菜湯鮮甜的洋蔥、紅蘿蔔、蕃茄入口軟腍,蕃茄酸甜偏重,另外有香草,提升整體風味蘑菇湯很足料,不會太水,剛剛好.🍔 寵物牛肉漢堡 $78份量很足,完全夠兩只小狗狗吃,還有配菜,盤子也是小狗手掌,狗狗也吃得很津津有味,打卡一流👍🏻.☕️ 餐飲 熱咖啡簡單一杯熱咖啡,咖啡糖是自己加,味道okay.通常帶寵物都需要到室外空間,但剛好當日下雨天,所以餐廳容許我們坐室內,食客們亦都非常之友善,只要互相不干預就可以好好的吃一餐飯,狗隻亦可以到處打卡📸⭐️非常推薦⭐️Max 5️⃣🐽味道 🐽🐽🐽🐽🐽環境 🐽🐽🐽🐽🐽服務 🐽🐽🐽🐽🐽衛生 🐽🐽🐽🐽🐽抵食 🐽🐽🐽
🐶
🥩 慢煮美國安格斯頂級牛板腱(8 orz) $148
🍝 明太子海鮮意粉 $108
🍰 是日甜品 巧克力蛋糕 +$22
🫕
什菜湯

蘑菇湯
很足料,不會太水,剛剛好
🍔 寵物牛肉漢堡 $78
☕️ 餐飲 熱咖啡
簡單一杯熱咖啡,咖啡糖是自己加,味道okay

⭐️非常推薦⭐️

衛生 🐽🐽🐽🐽🐽
抵食 🐽🐽🐽🐽🐽

💰有加一服務費
2024-02-04
$160 (Lunch)
  • 是日餐湯
  • 餐包
  • 是日甜品
  • 慢煮美國安格斯頂級牛板腱
2024-02-07 44 views
House FiftyEight地址:觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓假日與主子去街街威威先,換上了新衫可愛!香港養小動物狗貓的人好多,餐廳都主動變身為per friendly 餐廳!lunch set 點了all day breakfast 同羊,百來元起,有湯,主食同飲品紅白湯各一,蘑菇湯熱乎乎,羅宋湯濃郁多蔬菜,伴以牛油小餐包all day breakfast 來了,嫩炒蛋 腸仔,麵包,炸薯餅,蕃茄同大啡茄卜,豐富大堆頭羊升級炸薯條,香脆,更有炒蘑菇片,羊肉份量多,7成熟,脂肪部份重羊味。$10 extra upgrade salad /薯條/$22 dessert 有主子配食的,就是美味
House FiftyEight

地址:觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓

紅白湯各一,蘑菇湯熱乎乎,羅宋湯濃郁多蔬菜,伴以牛油小餐包

有主子配食的,就是美味