2020-09-09 63 views
日前晚市暫停嘅關係🙅🏻‍♂️就連同事生日都冇得出去食😣唯有趁而家情況好啲就補足返剛好係IG見有人介紹「瘋鳥」而且睇相好似幾正💕就決定乘機去試吓位置鄰近李鄭屋邨附近的小街道內同地鐵站距離不太遠💪🏻幾容易搵店內環境清幽帶點文清復古風💁🏻‍♀️而且會有花花草草讓人感覺舒適放鬆🌱菜式類別尚算多元化🧐包括意粉,Risotto,漢堡包,Pizza等等都有英式芥末烤牛脷$53牛脷非常之鬆化👄表面配撘鹹味適中卻並不刺鼻的芥末醬而醬汁亦會連同牛脷一同烤🤤所以兩者都會帶有經烤製後的那股香氣牛肝菌帆立貝意大利飯 $85意大利飯帶點硬身👀是屬有口感的並不會煮得太糊化/過軟淋👏🏻卻又creamy得能把醬汁掛到粒粒米飯而且菌的份量足夠令每一口都享受到🥰三重芝士炸蝦Pizza $115芝士滿得可以一塊塊咁夾起食🧀再加埋酸酸惹味嘅鮮茄醬🍅配熱辣辣炸蝦🍤炸皮雖則有點厚不過即叫即製,外表金黃酥脆👍🏻總算加分特濃朱古力麻糬窩夫 $70整件窩夫都是淡淡朱古力香氣另外,由於呢款係麻糬嘅關係使得整個窩夫都會較為煙韌🥳內裡更是實心的並非滿滿空氣感♥️頗飽肚
日前晚市暫停嘅關係🙅🏻‍♂️
就連同事生日都冇得出去食😣
唯有趁而家情況好啲就補足返
剛好係IG見有人介紹「瘋鳥」
而且睇相好似幾正💕就決定乘機去試吓

位置鄰近李鄭屋邨附近的小街道內
同地鐵站距離不太遠💪🏻幾容易搵

店內環境清幽帶點文清復古風💁🏻‍♀️
而且會有花花草草讓人感覺舒適放鬆🌱

菜式類別尚算多元化🧐
包括意粉,Risotto,漢堡包,Pizza等等都有

英式芥末烤牛脷$53

三重芝士炸蝦Pizza $115
芝士滿得可以一塊塊咁夾起食🧀
再加埋酸酸惹味嘅鮮茄醬🍅
配熱辣辣炸蝦🍤炸皮雖則有點厚
不過即叫即製,外表金黃酥脆👍🏻總算加分

特濃朱古力麻糬窩夫 $70
整件窩夫都是淡淡朱古力香氣
另外,由於呢款係麻糬嘅關係
使得整個窩夫都會較為煙韌🥳
內裡更是實心的並非滿滿空氣感♥️頗飽肚

2020-09-08 59 views
其實長沙灣喺任何一個角落都咁多好嘢食,做嘢做到攰,俾我哋搵到呢間寧靜又有格調嘅Cafe。好,坐低睇吓有咩好食先。橙汁麻香鴨胸意大利粉,爽滑彈牙嘅意粉,帶有淡淡香橙味,醬汁啱啱好掛滿意粉,一啲都唔漏仲有幾塊大鴨胸,味道啱啱好。古早章魚燒pizza,薄底pizza邊脆唔會硬,豐富餡料好有大阪燒感覺,章魚粒配上沙律醬,食完一塊又一塊。櫻花荔枝茶,香甜荔枝味帶少少花香,飲落好爽。宇治抹茶麻薯窩夫,首先個cream打得好幼滑,配埋士多啤梨醬同士多啤梨雪糕,食落唔會膩,窩夫外脆內軟,裏面嘅抹茶麻薯煙煙韌韌。

好,坐低睇吓有咩好食先。

櫻花荔枝茶,香甜荔枝味帶少少花香,飲落好爽。

之前食過,開返晚市黎開呢邊就順道睇下有冇位walk in。點知係疫情定地點偏遠,等都唔使等,長驅直進,都有少少擔心呢間格調高既黃店會做唔住.....好啦,到重點,食物完全冇退步!牛肝野菌汁帆立貝意大利飯 $85牛肝菌汁好creamy,香濃不苦,飯粒分明,不過軟不過硬,每粒都黏滿醬汁。不過如果一個人食曬一個應該會幾漏,建議share食,岩岩好。芒果蜜桃冰茶  +$18呢個就好失色,已經少冰,但沖得好淡冇咩味芝士薯波 $50薯蓉搓成波再炸,一籃應該有二三十粒,再喺上面淋上濃濃芝士汁,不過咁樣會令下面少左芝士醬,同埋雖然佢冇出煙,但係裏面真係熱情如火,請小心進食。日式南蠻炸雞翼 $55隻隻都好肥美,炸得好香脆,覺得雞翼本身冇咩醃過,不過雞味都濃,而且香脆野同沙律醬真係非常夾,都好好食。非常推薦。宇治抺茶麻糬窩夫配雪糕 $68呢個都有d扣分,抺茶味苦澀,同士多啤梨又唔係好夾,覺得甜品可以去第二到食。

好啦,到重點,食物完全冇退步!

牛肝野菌汁帆立貝意大利飯 $85

芒果蜜桃冰茶  +$18
呢個就好失色,已經少冰,但沖得好淡冇咩味

芝士薯波 $50

日式南蠻炸雞翼 $55

宇治抺茶麻糬窩夫配雪糕 $68
Other Info. : 非常欣賞店舖播放既音樂及裝潢,有格調又有種親切感,店員都非常親切。
  • 芝士薯波
2020-08-19 204 views
咁耐以來都唔知,原來長沙灣有間香港人特色西餐廳,而且裝潢仲十分之靚同有特色架。今日就咁岩來到瘋鳥呢間餐廳食晚飯,係門口看到招牌,乍看以為係日本菜,原來裡面好多情侶撐檯腳,而都是西餐為主,仲要係年輕化的西餐廳。首先印入眼簾的是這裡的裝潢,特色的吊燈和擺設,感覺是在樹林裡,又不失神秘的感覺,而且每個位置都有不同特色的擺設,特別適合年輕人打卡。看了看餐牌,這裡的食物算很划算,而且這裡還有出名的手沖咖啡,也有手工啤酒,這裡就是能喝到特別口味的咖啡和啤酒就對了,不再像外面的咖啡廳前篇一律。我們點了主食有澳洲西冷牛排,是8安士的。這個牛扒份量還行,典型的西餐牛排,7成熟也剛剛好。除了主食,小吃有點牛油果肉碎墨西哥片,這個的擺放像一個鳥巢一樣,沾著牛油果醬吃口感還是挺不錯的。最後當然要點一份甜品,女生都特別喜歡吃甜的,這個是特濃朱古力麻糬窩夫🧇,擺得高高的,份量還蠻多啊,吃起來也是酥軟好吃的,拍照也好好看。除了吃得好,這裡來有自制代表香港的明信片可以免費拿喔,很有特色,大家不妨也來試試。
2020-08-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2020-08-03 270 views
呢間「瘋鳥」真係百吃不厭😎其實之前都介紹過,每次去真係覺得好正💕環境、食物真係一樣咁高質👍🏻👍🏻難得放假,又好耐冇去食🥰心癮發作🔹BBQ烤雞彩椒飯$70 :烤雞充滿BBQ醬汁嘅味😋未食已經聞到好香😌雞肉唔鞋口👍🏻而彩椒即係三色椒🤩配埋炒飯底,顏色好靚好吸引💕🔹玉子黑椒汁牛肉漢堡$68 :漢堡個size好大🤩個口大d都一樣搞唔掂🤣最後都係要用刀叉🍴黑椒汁同牛肉一向都係絕配😎佢嘅黑椒汁唔會太辣唔會太搶,啱啱好💕塊牛肉漢堡咬落仲有少少肉汁🤤食完真係好滿足🥰🔹朱古力咖啡 跟餐 (唔記得咗要加幾錢😂)賣相好吸引,整得好鬼靚😍朱古力味比咖啡味濃郁💕鍾意朱古力嘅朋友不妨一試😎味道:5/5環境:5/5服務:4/5抵食:4/5
呢間「瘋鳥」真係百吃不厭😎
其實之前都介紹過,每次去真係覺得好正💕
環境、食物真係一樣咁高質👍🏻👍🏻

難得放假,又好耐冇去食🥰心癮發作

🔹BBQ烤雞彩椒飯$70 :
烤雞充滿BBQ醬汁嘅味😋
未食已經聞到好香😌
雞肉唔鞋口👍🏻
而彩椒即係三色椒🤩
配埋炒飯底,顏色好靚好吸引💕

🔹玉子黑椒汁牛肉漢堡$68 :
漢堡個size好大🤩
個口大d都一樣搞唔掂🤣
最後都係要用刀叉🍴
黑椒汁同牛肉一向都係絕配😎
佢嘅黑椒汁唔會太辣唔會太搶,啱啱好💕
塊牛肉漢堡咬落仲有少少肉汁🤤
食完真係好滿足🥰

🔹朱古力咖啡 跟餐 (唔記得咗要加幾錢😂)
賣相好吸引,整得好鬼靚😍
朱古力味比咖啡味濃郁💕
鍾意朱古力嘅朋友不妨一試😎

味道:5/5
環境:5/5
服務:4/5
抵食:4/5

2020-08-02
Lunch
之前已經嚟食過晏,味道都唔錯,仲好印象深刻我哋唔夠現金,但要消費滿$300先有得碌卡,店員見我哋連鞋底張$20拎埋出嚟都唔夠(講笑🤣),就好好人咁俾我哋用信用卡。因此,我成日都想再返嚟幫襯小店。呢晚朋友接我返工,我就帶咗佢去「瘋鳥」開餐。雖然餐廳現時放置咗唔少隔板,但都睇得出原本裝修係幾靚,有花心思。我哋坐咗喺門口棵樹🌳旁嘅枱,打卡一流!另一邊箱有兩個窗口吧枱位可以望公園景,相信係文青打卡至愛📸。今次專登嗌啲未食過嘅菜式,晚市無做套餐,價錢中等,不過嗌主食飲品有得減$20。食物選擇係偏西式Fusion吧,都大路嘅,實有嘢啱食😜。上次食過小食拼盤確係唔錯,但我唔太肚餓同唔想食炸物,所以我哋只係嗌咗兩個主菜同一個甜品,無平日咁瘋狂🙈。澳洲西冷牛扒(8安士)Australian Sirloin Steak (8 OZ)($148),🥩牛扒好大件喎,個樣亦幾吸引;肉質同肉味唔錯,最欣賞係夠厚切,食落先有滿足感。伴碟有沙律菜同薯條,份量亦都多。餐廳無問我哋牛扒要幾成熟,佢哋預設熟度係五成至七成中間,對我哋嚟講啱啱好😋。牛肉呈粉紅色,嫩嫩的,正。意式橙汁煙鴨胸扒Smoked Duck Breast
意式橙汁煙鴨胸扒
意式橙汁煙鴨胸扒Smoked Duck Breast with Orange Sauce($128),本身朋友話驚鴨胸會好鞋,唔俾我叫😡!不過唔洗理佢,原來鴨胸係切件的,而唔係一大嚿要自己切。伴碟同樣係有沙律菜同薯條。鴨胸肉都係大大件的,味道幾好,但朋友話好似腸仔味,煙鴨胸係咁㗎啦。至於意式橙汁就唔太有橙味🍊,只係甜甜地,無乜特別。
寶曠力沙冰
寶曠力沙冰Pocari Smoothie($48),寶曠力同沙冰各自都飲得多,但夾埋成為一個組合就好少見。我哋嗌完之後心諗會唔會中伏呢?即係齋一杯雪冰咗嘅寶曠力...。好彩嚟到發現好有驚喜,因為杯沙冰係好吸睛嘅藍色啊💙。再者,其實佢係🍋檸檬溝寶曠力,所以飲落微酸;又夠冰涼,超解渴。我亦鍾意佢啲冰夠碎,唔會剉唔開。
提拉米蘇
提拉米蘇Tiramisu($48),呢個係我最愛嘅甜品,因此我對佢嘅要求都特別高、特別挑剔。一上碟嗰陣我覺得佢個樣似嗰啲用忌廉扮芝士嘅偽Tiramsisu,因為佢太四四方方喇。無期望嘅情況下我發現佢都係真材實料嚟,有咖啡味☕️同夠濕,而且係用Mascarpone Cheese。佢係合格嘅,但唔係Wow嗰種。
總括嚟講,餐廳真係幾高質,唔係單靠個樣呃文青😏。一開始唔預佢嘅牛扒會好食,點知成品頗高水準的,塊扒本身未必好靚,但煮藝搭救。寶礦力沙冰亦都好飲。食物以外,環境同服務都好好,絕對值得推介💯!
2020-07-10
$200 (Dinner)
寶曠力沙冰
[長沙灣]瘋鳥💛.三重芝士炸蝦Pizza食剩指數:0/100估唔到小店會有pizza食~Pizza size 8吋左右上面芝士超多今次真係邪惡拉絲😂每塊都有一隻既炸蝦係上面除左芝士之外仲有青椒等材料底烘得幾脆亦唔會太厚的確唔錯.菠菜忌廉汁𩶘魚柳意大利飯食剩指數:10/100𩶘魚柳煎得幾香好多時餐廳都用龍利佢用𩶘魚食落個更有質感菠菜意大利飯食落都幾香飯粒幾煙韌食落唔算好漏.牛油果醬肉碎墨西哥片食剩指數:0/100今日想傾吓偈飲嘢叫左個墨西哥片送酒脆片放一段時間都keep到脆微微辣送酒一流中間牛油果醬都算幾香夾埋脆片食唔錯.南雲生普洱茶啤食剩指數:4/100呢度既啤酒係門神廠出既普洱茶啤酒飲落幾特別有淡淡的茶香但又唔會有澀味.龍王福建柚子啤食剩指數:6/100柚子啤就比較清新少少酸幾易入口個人覺得配pizza其實幾夾👍🏻
[長沙灣]瘋鳥💛
三重芝士炸蝦Pizza
食剩指數:0/100
估唔到小店會有pizza食~
Pizza size 8吋左右
少少酸幾易入口
個人覺得配pizza其實幾夾👍🏻
  • 三重芝士炸蝦pizza
2020-07-13 170 views
瘋鳥今日難得約左個住長沙灣既朋友,朋友話想試呢間都沒有機會去嘅cafe。餐廳走文青風,有棵幾有文青感嘅樹旁邊,加左啲吊飾, 幾有心思黑蒜蜆肉意大利粉蒜香味勁濃,蜆肉份量都好多意粉煮得啱啱好唔會太碎意粉吸收左黑蒜味,入口惹味炸魚配薯條全部新鮮炸起的,非常好味。粗身薯條熱辣辣,炸魚,炸得剛剛好,魚肉好大舊又外層好香脆宇治抹茶麻糬窩夫即叫即做即上的,所以新鮮即製幾好食製作需時,大概等了二十分鐘係夾餅面頭都係軟軟地但食落都幾煙韌加上雪糕,好好味整體價錢平民,而且食物質素高#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #like4me #s
瘋鳥

黑蒜蜆肉意大利粉
蒜香味勁濃,蜆肉份量都好多
意粉煮得啱啱好唔會太碎
意粉吸收左黑蒜味,入口惹味

炸魚配薯條
全部新鮮炸起的,非常好味。
粗身薯條熱辣辣,
炸魚,炸得剛剛好,魚肉好大舊又外層好香脆

宇治抹茶麻糬窩夫
即叫即做即上的,所以新鮮即製幾好食
製作需時,大概等了二十分鐘
係夾餅面頭都係軟軟地但食落都幾煙韌加上雪糕,好好味

整體價錢平民,而且食物質素高

#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #like4me #smile #igers #hkig
好好彩,無訂位都可以即刻有位先講鋪內環境先,感覺唔錯,幾舒服,但開始滿坐後廚房不斷整野食,我坐近門口都聞到有輕微油煙味。同我地坐近窗位不斷有隻蚊仔飛黎飛去,同要不斷關番好佢度門,因為唔關好,就不斷有風吹入黎。D野食會涼得好快。另外2人叫左個啤酒炸魚配美國薯條,英式芥末烤牛脷同芝士薯波,牛脷係幾好食,唔會太鹹,芥末味又唔會過重,芝士薯波賣相好靚都係一個不錯既小食,但薯波係好細粒,所以入面既薯都好少,芝士如果再多少少會更滋味,至於個炸魚都真係有微微既啤酒味,炸魚炸得唔錯,唔會話用好多炸粉,而且每樣賣相都不錯。呢杯baileys朱古力飲品無得輸好好飲,好重beileys味,配合朱古力真係無得彈但各位要留意如果張單唔夠300蚊係唔可以用信用卡💳,因為原本想比卡,但我地加埋剛剛好唔夠300蚊,所以就無得比卡。
好好彩,無訂位都可以即刻有位
先講鋪內環境先,感覺唔錯,幾舒服,
D野食會涼得好快。

呢杯baileys朱古力飲品無得輸
好好飲,好重beileys味,配合朱古力真係無得彈

但各位要留意

2020-07-08
$140 (Dinner)
  • Baileys朱古力
  • 芥末烤牛脷
2020-07-07 161 views
我點左既係三重芝士炸蝦pizza三重芝士炸蝦, 呢個size都幾大, 四個人食每日都食到一大片上面係超多既芝士同埋每片有一隻既炸蝦係上面除左芝士之外上面仲有青椒等材料不過要講到最好食一定係呢個三重芝士!!超拉絲超邪惡美式bbq豬仔骨超大的一份豬仔骨, 係一塊完整的豬仔骨, 而下面就放左有薯條同埋沙律呢塊豬仔骨有我手咁大塊, 都唔難切, 而且係超級香口的不用點醬汁已經好夠味肉質超彈QQ 超正點左個咖啡飲, 呢度既咖啡一點也不馬虎, 仲有拉花可以欣賞令我過了一個很CHILL的夜晚
我點左既係三重芝士炸蝦pizza
上面係超多既芝士同埋每片有一隻既炸蝦係上面
除左芝士之外上面仲有青椒等材料
不過要講到最好食一定係呢個三重芝士!!
超拉絲超邪惡

美式bbq豬仔骨
呢塊豬仔骨有我手咁大塊, 都唔難切, 而且係超級香口的
不用點醬汁已經好夠味
肉質超彈QQ 超正

點左個咖啡飲, 呢度既咖啡一點也不馬虎, 仲有拉花可以欣賞
令我過了一個很CHILL的夜晚
2020-06-15
Dinner
2020-07-07 92 views
今日食既呢間叫瘋鳥既餐廳, 位於長沙灣, 位置都幾方便, 食既係西餐, 仲有手工啤可以飲鏗魚蕃茄鮮蝦意大利飯呢度既西餐選擇都幾多, 食既呢個係意大利飯, 意大利飯本身都會煮得比較硬身一點, 但係味道同口感是中式飯完全不同的, 鮮蝦有4隻, 加上了蕃茄後味道更特別飯比我想像中冇咁硬, 有少少迎合香港人的口味所以會更加好味一點分享併盤同友人一齊食當然要叫個分享拼盤, 超多野食的, 有薯條, 薯波, 雞翼, 炸蠔等等最鐘意食就係個雞翼!! 超juicy!!MONKEY KING AMBER ALE點都要飲返杯手工啤先走既, 呢度有各種唔同味道既手工啤可以揀, 店員話呢隻桃味最多人揀, 的確唔錯
今日食既呢間叫瘋鳥既餐廳,

鏗魚蕃茄鮮蝦意大利飯

分享併盤
最鐘意食就係個雞翼!! 超juicy!!

MONKEY KING AMBER ALE
Dinner
有幸獲foodie界前輩帶我到這家位於長沙灣的咖啡廳☕️,又可以做下偽文青🤓。🐦 惹火菠蘿雞漢堡配美國薯條 $80🐦 古早章魚燒比薩 $120🐦 宇治抺茶麻糬窩夫配雪糕 $68🐦 蜂蜜蛋糕 $50🐦 (熱) 酒香朱古力 $50🐦 (凍) 酒香朱古力 $55👉 漢堡有BBQ醬,香濃而略帶微辣🌶。👉 章魚燒🦑與比薩的配合原來很夾,就跟我這新晉的foodie和老前輩一樣🤟。👉 窩夫很好吃🧇,配上士多啤梨🍓,酸在舌頭,甜在心頭。👉 蜂蜜蛋糕層次分明🍰,厚實而鬆軟,非常濃郁的蜜糖味🍯。👉 朱古力的酒香是Baileys,甜到我要醉了🍫。這兒有很多獨特擺設,氣氛很好,打卡甚佳。標誌是Hummingbird (蜂鳥)🐦🐦,但就玩食字用瘋鳥,它道:「當你在外頭世界快要瘋了,來這邊坐坐歇歇」。

🐦 惹火菠蘿雞漢堡配美國薯條 $80
🐦 古早章魚燒比薩 $120
🐦 宇治抺茶麻糬窩夫配雪糕 $68
🐦 蜂蜜蛋糕 $50
🐦 (熱) 酒香朱古力 $50
🐦 (凍) 酒香朱古力 $55

👉 漢堡有BBQ醬,香濃而略帶微辣🌶。
👉 窩夫很好吃🧇,配上士多啤梨🍓,酸在舌頭,甜在心頭。
👉 蜂蜜蛋糕層次分明🍰,厚實而鬆軟,非常濃郁的蜜糖味🍯。
👉 朱古力的酒香是Baileys,甜到我要醉了🍫。

這兒有很多獨特擺設,氣氛很好,打卡甚佳。
宇治抺茶麻糬窩夫配雪糕
酒香朱古力
蜂蜜蛋糕
2020-06-18
$220 (Dinner)
宇治抺茶麻糬窩夫配雪糕
酒香朱古力
蜂蜜蛋糕
2020-07-05 99 views
心煩的時候,最緊要有朋友傾聽心事,當然我的朋友亦願意當我的聆聽者。是晚我們去了長沙灣有名的cafe瘋鳥聊聊天,吃吃飯,輕鬆一番。日式南蠻炸雞翼不得不說超厲害,難怪不少食客點選。炸雞翼金黃薄脆,即使放冷吃也不油膩,而且雞肉不乾柴,肉汁滿溢,調味很棒,真的是可口小食之選,只要吃過一次日式南蠻炸雞翼定必愛上。古早章魚燒Pizza陣陣濃厚木魚絲香氣,略為燙口,Pizza外緣鬆脆,中央大量木魚絲,紫菜,青蔥,燒汁和沙律醬加持,讓香味凝聚,挺有味道,章魚粒彈牙極致,給得不手軟,所以我們吃得蠻飽足。一口咬下巴黎牛油汁雞肉意大利粉,牛油香味緊隨而來,雖然濃稠卻不過重,雞肉鮮嫩多汁,有一種陸上奔騰之感,毫不膩口。意大利粉跟雞肉比例配搭很好,彼此不過多過少,意大利粉彈性十足,令人一口接一口吃過不停。朋友超喜歡宇治抹茶麻糬窩夫(配雪糕),窩夫當中加入麻糬,外層烤得香脆,裡頭麻糬煙韌,為窩夫加了不少分數。窩夫有著陣陣的宇治抹茶甘香,配上幼滑的忌廉,酸甜的士多啤梨,甜香的雪糕,窩夫十分討喜。

日式南蠻炸雞翼

古早章魚燒Pizza

巴黎牛油汁雞肉意大利粉

宇治抹茶麻糬窩夫(配雪糕)
日式南蠻炸雞翼
古早章魚燒Pizza
巴黎牛油汁雞肉意大利粉
宇治抹茶麻糬窩夫(配雪糕)
2020-07-03 84 views
蘋果香煎松阪豬沙律($68)沙律清新開胃,蘋果切薄片,口感爽脆,香煎松阪豬調味適中,肉味香濃,用咗豬頸肉嘅部份,口感柔軟。焗西蘭花芝士卷($56)焗西蘭花芝士卷以為係一啲卷物,點知原來係一個球形,以芝士包住西蘭花再拎去炸,勁多芝士,鍾意芝士一定要食。海賊拿破崙意大利粉($78)拿破崙意粉即係類似茄汁意粉,用咗海賊做配料,味道鮮甜,唔錯。特濃朱古力麻糬窩夫($70)食窩夫一向都係食香脆嘅口感,但係呢度嘅窩夫就係用咗麻糬窩夫,口感同一般嘅窩夫完全唔同,食落煙韌!朱古力味勁濃,加埋雪糕非常夾。
蘋果香煎松阪豬沙律($68)

焗西蘭花芝士卷($56)

海賊拿破崙意大利粉($78)

特濃朱古力麻糬窩夫($70)

2020-07-01 108 views
有次和朋友相約在長沙灣,路經這間瘋鳥時就被其裝潢所吸引,一直收藏已久,今晚終於有機會到訪🥰👉🏻食物: 4/5炸物選擇較多,適合三五知己來把酒談天🤣▪️三重芝士炸蝦Pizza天婦羅蝦炸得香脆🤤pizza底厚薄適中,有拉芝效果👍🏻味道不錯!▪️日式南蠻炸雞翼必點之選🤩雞翼外脆內嫩,中間還有肉汁😋配上沙律醬香口惹味!▪️鹽酥菇第一次嚐炸菇,有幾件太硬咬不動。建議點其他小食🙈▪️特濃朱古力麻糬窩夫窩夫較軟身、完全不脆,口感煙韌,比較特別! 🤣朱古力雪糕值得一讚,朱古力味非常香濃!▪️Gweilo Pale Ale酒精濃度4.5%的手工啤酒🍻口味比較清爽、重麥味▪️Dragon King酒精濃度3.6%的手工啤酒🍻清淡帶香味、易入口

👉🏻食物: 4/5
炸物選擇較多,適合三五知己來把酒談天🤣

▪️三重芝士炸蝦Pizza

▪️日式南蠻炸雞翼
必點之選🤩雞翼外脆內嫩,中間還有肉汁😋配上沙律醬香口惹味!

▪️鹽酥菇
第一次嚐炸菇,有幾件太硬咬不動。建議點其他小食🙈

▪️特濃朱古力麻糬窩夫

▪️Gweilo Pale Ale