2023-06-15 158 views
<<周末假日新蒲點>> 大埔科學園除左是創新與科技集中地,園區內的優質餐飲同樣應有盡有。今日就來到園區19W大樓二樓的Hunky Dory餐廳主打經典英式美食及fusion韓國料理,設有室內及戶外座位,相鄰露天花園,周末假日更可以一邊用餐暢飲,一邊與狗狗同樂全日早餐鍾意all day breakfast 就係因為夠豐富,主要由煙肉、豬肉腸、焗豆、雞蛋配搭出來。這裏雞蛋有多種煮法選擇,我就鐘情水波蛋,加上挪威煙燻三文魚就更矜貴佛羅倫薩班尼迪克蛋底層英式鬆餅口感鬆軟,切開面層水波蛋,蛋汁融合其他食材別有一番滋味新英格蘭龍蝦包軟熟麵包夾住大大件龍蝦肉,配上蛋黃醬,大啖咬落去特別好味香烤厚切豬鞍即點即烤,上枱時仲熱辣辣,食落肉嫩多汁,配菜露筍同車厘茄同樣烤過,所以特別香口,要花30分鐘等待都值得自家製蘋果批香脆餅皮鋪滿新鮮蘋果片,淡淡肉桂香散發出蘋果批獨特風味。暖暖蘋果批配上雲呢拿雪糕,為味覺帶來層次誘惑吃過甜品,喝番杯咖啡,感覺十分寫意

全日早餐

佛羅倫薩班尼迪克蛋

新英格蘭龍蝦包
軟熟麵包夾住大大件龍蝦肉,配上蛋黃醬,大啖咬落去特別好味

香烤厚切豬鞍

自家製蘋果批

吃過甜品,喝番杯咖啡,感覺十分寫意

最近我搵到個假日好去處,可以遠離市區嘅煩囂,邊飲邊食,享受一個寧靜舒適嘅假期位於科學園《Hunky Dory》,主打經典英式/韓式fusion美食,亦有咖啡和酒精類飲品。餐廳環境舒適,毗鄰露天花園,絕對係忙裡偷閒嘅好地方🍴All Day Breakfast - 份量超豐富,有煙肉、茄汁焗豆、德國香腸、挪威煙燻三文魚、大啡菇、薯餅和牛油多士等,而蛋亦有幾種煮法可選,我哋就揀咗水波蛋🍴Eggs Florentine (佛羅倫薩班尼迪克蛋) - 以英式鬆餅做底,再放上小菠菜和水波蛋,小菠菜口感清脆香甜,拌著蛋汁和鬆餅嚟食,感覺幾特別🍴新英格蘭龍蝦包 - 龍蝦包夠大份,餡料超豐富,每一啖都食到新鮮又厚身嘅龍蝦肉,伴碟嘅薯條都好脆口,誠意之作👍🍴香烤厚切豬鞍 - 外皮煎得香脆,肉質鮮嫩多汁, 而且唔肥之餘,食落一點都唔嚡, 值得一試👍🍴自家製蘋果批 - 餐廳招牌甜點,酥皮批底夠酥脆,內餡豐富,鋪滿了蘋果肉和玉桂,味道酸酸甜甜,食落甜而不膩,疊在上面嘅雲呢拿雪糕,食埋就完全大滿足!☕️Latte/Flat white - 嘆埋杯拉花咖啡,完美的一餐

Type of Meal
Lunch
2023-06-11 156 views
Hunky Dory Restaurant位於科學園區內,是一家提供美食和餐飲服務的餐廳。這家餐廳提供的是美式風格的餐點,包括漢堡、炸雞、燉菜等,另外還有各式各樣的沙拉和小吃。Hunky Dory Restaurant的環境舒適,裝潢風格簡約時尚,氛圍輕鬆自在。此外,餐廳提供戶外座位,客人可以欣賞到美麗的綠色景觀,享受愜意的用餐經驗。Hunky Dory Restaurant的價格中等,提供的餐點種類豐富,口味美味,加上環境優美,是一個值得一試的餐廳。Hunky Dory Restaurant的威靈頓牛柳是餐廳的一道招牌菜品,是由優質牛肉搭配多種香料和醬汁製成的。首先,廚師會將優質的牛肉慢慢烤熟,使其香氣四溢且口感嫩滑;接著,將烤好的牛肉卷入酥皮中,再進行二次烤製,使酥皮變得金黃酥脆,牛肉中的肉汁也得以保留,口感更為豐富。最後,再淋上特製的醬汁,讓整道菜品更加美味。Hunky Dory Restaurant的威靈頓牛柳不僅味道上乘,而且份量十足,適合與家人、朋友分享享用。此外,這道菜品還搭配了多種配菜,例如烤蔬菜、馬鈴薯泥等,搭配得宜,讓整道菜品更加豐富多樣。如果您是牛肉愛好者,那麼H

如果您是牛肉愛好者,那麼Hunky Dory Restaurant的威靈頓牛柳絕對是一道不能錯過的菜品。不僅味道美味,而且製作精細,讓您品嚐到最道地的牛肉風味。
2023-06-11 97 views
朋友介紹咗去呢間隱世秘境西餐廳科學園不嬲都有好多又靚又好嘅餐廳但呢間位於2/F 平台嘅空中花園環境優雅、寧靜好chill而且食物好吃高質素可以慢慢食慢慢傾而且service 超好連續兩日同朋友去食早餐3個朋友1. 自選早餐 可選3樣已包括 Poached eggs, toast, salad 任選3款:mushroom, smoke salmon , baked beans2. Asparagus egg Benedict 3. Crème brûlée latte 4.精美拉花
朋友介紹咗去呢間隱世秘境西餐廳
科學園不嬲都有好多又靚又好嘅餐廳
但呢間位於2/F 平台嘅空中花園
環境優雅、寧靜好chill
而且食物好吃高質素

3. Crème brûlée latte

4.精美拉花

• 蘆筍巴馬火腿班尼迪克蛋
2023-06-07 120 views
週末放假時間,嚟到白石角科學園呢一邊😜呢間Hunky Dory絕對係放假嘅好去處🤪餐廳戶外空間,外接一片大草地🌳再遠晀對面山景,用餐環境相當之寫意😎Cream Burlee Cappuccino週末時間,坐低當然要嘆返杯特色咖啡先☕️Cream Burlee嘅 Cappuccino,配搭相當有創意!法式鵝肝帆立貝龍蝦忌廉汁天使麵鵝肝煎得好香,帆立貝大大粒🤩我本身好鍾意天使麵嘅質感,而且份量非常之多😍皇家煙三文魚牛油果班尼迪克蛋賣相好吸晴嘅Eggs benedict,做法亦同坊間有啲唔同😝呢度以牛油果墊底,締造出嚟嘅口感層次反而更加豐富😄威爾士式豬肉丸英倫傳統小食之一,啖啖肉嘅肉丸配上特製醬汁,作為小食就最適合不過😃龍蝦湯質地濃稠,充滿鮮味😋龍蝦湯嘅烹煮過程出晒名繁複,平時喺屋企真係冇咁好心機整🤣
Cream Burlee Cappuccino
法式鵝肝帆立貝龍蝦忌廉汁天使麵
皇家煙三文魚牛油果班尼迪克蛋
威爾士式豬肉丸
龍蝦湯
今日我同朋友去咗Hunky Dory,環境相當寧靜。黑松露薯條係我地唯一點嘅小食,薯條炸得香脆,再配上黑松露醬,無可能唔好食。之後,我地叫咗佢哋嘅愛爾蘭健力士牛肉批,個牛肉好冧唔會太硬,夾埋酥皮黎食口感同味道都豐富咗,酥皮本身又脆又可以點汁食,仲有唔同既蔬菜喺入面。然後,我地食咗佢哋嘅威靈頓牛柳,就咁食個牛肉平平無奇,但配埋酥皮同醬汁黎食個層次感好唔同。飲品方面,我同朋友飲咗佢哋嘅Mango Yakult Soda同Peach Punch。Mango Yakult Soda比人幾fresh嘅感覺,而Peach Punch就係酸酸甜甜幾開胃,除咗桃本身嘅香味之外仲有少少橙嘅酸味。Hunky Dory嘅服務亦好周到。如果你鍾意食西餐或者鐘意食環境嘅話,Hunky Dory都係個唔錯嘅選擇。
今日我同朋友去咗Hunky Dory,環境相當寧靜。

2023-05-29
很久沒跟閨蜜和她的小王子會面了,這次還要是跟她們倆坐下來邊吃邊聊,要找一個可以讓小朋友玩樂也可以讓我跟閨蜜好好聊天的地方,科學園的確是一個好選擇愛爾蘭健力士牛肉批 $138跟閨蜜看到這個就二話不說地說了要點這個!雖說需要等待30分鐘,但實際上僅等待了10分鐘食物便已經上桌,非常迅速~ 這道菜的份量比想像中還要豐盛,像一個放大了的酥皮湯一樣的外貌似的,相信足夠二人食用! 酥皮焗得金黃酥脆,切開酥皮就便聞到濃郁的牛肉香味,令人垂涎欲滴~ 菜式內豐富的牛肋肉,燉煮得非常腍身入味;配菜有紅蘿蔔、西芹、薯仔跟蘑菇,除自身味道外也吸收了湯汁跟牛肋肉的味道,層次變得豐富;湯汁也是要一讚,入口有淡淡的啤酒麥芽香味又不會過於濃烈,用酥皮蘸一下醬汁來吃實在美味~ 味道很好,酥皮酥脆,牛肉帶滿滿肉汁,配菜豐富,份量又多,性價比非常高!小王子也是吃得津津有味呢~ 法式鵝肝帆立貝龍蝦忌廉天使麵 $198另一道主菜就選了同樣是味道偏溫和的款式,賣相同樣精緻好看,菜式中有豐富的帆立貝,還有大量不同的車厘茄、杏鮑菇及蔬菜,味道跟口感本就覺得夠豐富美味;而天使麵烹調得的恰到好處,完美吸收了龍蝦忌廉汁,再放了煎得香口的鵝
愛爾蘭健力士牛肉批 $138
法式鵝肝帆立貝龍蝦忌廉天使麵 $198
另一道主菜就選了同樣是味道偏溫和的款式,賣相同樣精緻好看,菜式中有豐富的帆立貝,還有大量不同的車厘茄、杏鮑菇及蔬菜,味道跟口感本就覺得夠豐富美味;而天使麵烹調得的恰到好處,完美吸收了龍蝦忌廉汁,再放了煎得香口的鵝肝令整道菜的味道更豐富可口~ 小王子對這個菜式好像好滿意,吃完一口接一口!
炸豆腐棒 $68
我倆再點一份可以跟小王子一起吃的小吃,炸豆腐棒這款比較少見,份量同樣多,炸得金黃的外表,咬一口外脆內軟,裡頭是嫩滑無比的豆腐餡,自己就喜歡這種簡單純樸的味道;不過細心的店家還會奉上新鮮的蕃茄醬,令味道變得更多元化,中間的嫩豆腐又可以給小王子一起分享啊!
Peach Punch $44
Mango Yakut Soda $42

有美食當然要有飲料~ 兩款IGable的賣相,漸層的效果帶來夢幻的感覺,先來打卡一下就最適合不過!Peach Punch跟Mango Yakut Soda都是果味十足,酸甜醒胃,不會太甜,很適合夏天飲用呢~
餐廳位於沙田科學園,屬半開放式設計,分戶外及室內進餐區,環境蠻大座位之間空間感十足;室內設計簡單時尚,戶外是比較少遊人經過的大草平地花園,我們在用餐前就跟小王子在這個公園遊玩,玩到疲累就來餐廳用餐,也有不少客人跟我們一樣都是跟小朋友來這邊吃飯;雖說位置有點不太便利,不過近年有不少人在假日來到這邊渡上悠閑的時光,所以店家連假日都非常多人光顧,要取得好位置記得要早點來到
再一讚店家因為有不少家庭顧客光顧,都特地準備好小朋友用餐具,很貼心的安排!而且菜單上有很多食品都很適合跟小朋友一同分享(兒童餐就當然少不了),味道跟服務也是很好,小王子看起來也是很喜歡!很推薦給有小孩的朋友來這邊啊
2023-05-06
1K
2023-06-04 89 views
又嚟白石角行下(冇錯又係 #和你睇樓 活動)行得多就會發現呢度都幾好商業活動如果唔撘車嘅就集中喺科學園科學園又大又靚又少人又靜又有文化氣息科學園啲餐廳都特別大過人大嘅好處係歡迎親子&寵物共食其中呢間喺二樓,直頭有一大塊草地餐廳分室內室外,咁啱今日天氣好好個view真係開揚,食都食得心情愉快啲🥗吞拿魚紅石榴蘋果波菜沙律嫩一嫩嘅baby spinach夠新鮮蘋果切到薄片食落係爽脆甜紅石榴籽微酸,有超强嘅抗氧化物呑拿魚唔洗介紹啦,魚油豐富仲有用左goat cheese,咸香好味捨得用靚料基本上已經贏左硬要講嘅話係我覺得個意大利黑醋汁甜左少少🥚皇家煙三文魚牛油果班尼迪克蛋可揀醬汁Avocado Hollandaise Sauce或傳統嘅Hollandaise 作為牛油果控,乜都想揀牛油果🥑蛋係成功嘅🥰有我最期待嘅畫面三文魚特別大件特別長佢哋用左半隻牛油果代替muffin營養價值上係冇得頂Trade off係佢吸收唔到啲蛋汁食落冇問題,只係食完個碟就有啲糊狀🐖香烤厚切豬鞍上枱勁香!即叫即grill嗰種碳香零舍不同係厚切,啖啖肉滿足到食肉獸配菜都幾精彩,有兩條好新鮮嘅露筍Tomatoes on v

又嚟白石角行下(冇錯又係 #和你睇樓 活動)
行得多就會發現呢度都幾好
商業活動如果唔撘車嘅就集中喺科學園
科學園又大又靚又少人又靜又有文化氣息
科學園啲餐廳都特別大過人
大嘅好處係歡迎親子&寵物共食
其中呢間喺二樓,直頭有一大塊草地
餐廳分室內室外,咁啱今日天氣好好
個view真係開揚,食都食得心情愉快啲

🥗吞拿魚紅石榴蘋果波菜沙律
嫩一嫩嘅baby spinach夠新鮮
蘋果切到薄片食落係爽脆甜
紅石榴籽微酸,有超强嘅抗氧化物
呑拿魚唔洗介紹啦,魚油豐富
仲有用左goat cheese,咸香好味
捨得用靚料基本上已經贏左
硬要講嘅話係我覺得個意大利黑醋汁甜左少少

🥚皇家煙三文魚牛油果班尼迪克蛋
可揀醬汁Avocado Hollandaise Sauce
或傳統嘅Hollandaise
作為牛油果控,乜都想揀牛油果🥑

蛋係成功嘅🥰有我最期待嘅畫面
三文魚特別大件特別長
佢哋用左半隻牛油果代替muffin
營養價值上係冇得頂
Trade off係佢吸收唔到啲蛋汁
食落冇問題,只係食完個碟就有啲糊狀

🐖香烤厚切豬鞍
上枱勁香!即叫即grill嗰種碳香零舍不同

係厚切,啖啖肉滿足到食肉獸
配菜都幾精彩,有兩條好新鮮嘅露筍

Tomatoes on vine靚到震🍅
亦配有薯角比返啲碳水balance下
個汁我覺得就有乜需要,偏甜
個味有啲似一哥焗豬嘅洋蔥汁

🍰特濃咖啡芝士蛋糕
冇估到咁大件蛋糕🤣今舖fat fat
下面係曲奇底,唔算太甜
不過都冇乜咖啡味,未算出色
係過下甜品癮系列

☕️Americano & dirty
甜完係時候苦一下中和返
整體餐廳好肯用靚料,Menu對胃選擇多
尤其是我呢啲減緊碳人士都啱食
有一大片草地及室外用餐區加分
如果真係搬嚟白石角一定會再嚟👍
2023-06-03 77 views
今日同朋友一齊想去短暫郊外之旅,放松心情去享受郊外生活。計划去大學附近的科學園今次科學園之行第一站就去這間HUNKY DORY西餐廳。我哋第一個最想叫嘅係英國皇家牛肉漢堡,入邊有蕃茄 生菜 煙肉 牛肉味好濃郁,份量剛剛好夠兩個人進食,最好嘅仲有薯條送,幾脆口,仲有沙律菜送啱晒健康的女仔。第二個係蕃茄蓉肉丸寬條麵,蕃茄醬的味道非常濃厚,同埋有小小甜味,肉丸食得出係新鮮既豬肉味道,食得飽又唔係好滯第三個係野菌菠菜燴椰菜花飯,明顯食出椰菜花碎咗嘅味道,新鮮得來仲有清甜味道。
今次科學園之行第一站就去這間HUNKY DORY西餐廳。
2023-06-03 51 views
好少嚟科學園依邊玩,朋友介紹依度有間幾chill嘅餐廳,趁住放假一於嚟試下😊😊今日天氣幾好,我地坐喺靠近戶外嘅位置,有涼風吹埋嚟真係幾chill😆😆🦞龍蝦湯好濃味,仲有龍蝦肉作點綴。最欣賞佢個蝦多士,多士炸到脆身又可以食到啖啖蝦肉😆😆威爾士式豬肉丸豬肉碎+煙肉+蛋+香料+奶做成嘅豬肉丸,一款比較傳統嘅英式做法,咬落啖啖肉,蘸埋少少醬汁更加好食😆😆法式鵝肝帆立貝龍蝦忌廉汁天使麵 鵝肝煎完之後有種入口即溶的幼滑質感,而帆立貝味道一流,天使麵好容易就會overcooked,但依度煮完啱啱好,再加埋龍蝦忌廉汁一齊食,正👍👍👍👍🥚皇家煙三文魚牛油果班尼迪克蛋同平時食Egg Benedict唔同,餐廳提供嘅Egg Benedict係用左牛油果墊底,on top 再加左三文魚同主角水波蛋。水波蛋一切開,蛋汁即時湧哂出嚟,加埋三文魚同牛油果一齊食,口感更加豐富,啱哂我依啲鍾意食牛油果嘅人,伴碟仲有啲沙律菜同蕃茄仔🍅☕️Cream Brulee Cappuccino第一次飲Cream Brulee Cappuccino,飲落幾特別。焦糖輕輕燒過而咖啡豆味好香,兩者相輔相成,我地都一致認同杯咖啡幾好飲😂😂星
威爾士式豬肉丸
法式鵝肝帆立貝龍蝦忌廉汁天使麵
🥚皇家煙三文魚牛油果班尼迪克蛋
☕️Cream Brulee Cappuccino
星期六嚟坐下都幾舒服,遠離煩囂,散下心都唔錯😌😌
2023-06-03 70 views
👫🏻今次星期六日拍拖黎到科學園👫🏻🥩炭燒安格斯肉眼牛扒12oz medium($268)🥩今次個個牛扒較高質素 👍🏻👍🏻👍🏻肉眼牛扒脂肪比例好適中🫶🏻飽和脂肪比例都好好 唔會好重身🦾🦾🦾呢度煎牛扒生熟程度剛好💕,粉紅嫩心🩷,入口肉質軟滑💓呢度由於有戶外就餐位置 餐廳環境氣氛輕鬆,不會像傳統扒房甘拘僅🍔牛油果蘑菇漢堡($108)🍔今次仲就叫左 牛油果蘑菇漢堡🍔🍔🍔呢個漢堡好正👍🏻👍🏻👍🏻有半個只牛油果🥑🥑🥑中間夾左原只烤蘑菇🍄🍄🍄仲有塊厚切嘅肉 好juice💯💯💯 牛油果加蘑菇做材料 引致漢堡唔會太油膩👏🏻👏🏻👏🏻烤果嘅蘑菇 係芝士嘅帶領下 好香🤤🤤🤤簡直係完美配搭👏🏻👏🏻👏🏻餐廳樓下有免費⚽ Table football x1 & 🏀成人投籃機 x2 可以使用🎮🎮我地今次食飽飯 2人大戰左幾鋪投籃機🏀🏀🏀最後 多謝另一半讓賽🙏🏻🙏🏻🙏🏻📍 Hunky Dory地址: 沙田白石角香港科學園科技大道西19號19W大樓2樓245室 網址: bit.ly/HunkyDoryOR
👫🏻今次星期六日拍拖黎到科學園👫🏻

🥩炭燒安格斯肉眼牛扒12oz medium($268)🥩
今次個個牛扒較高質素 👍🏻👍🏻👍🏻
肉眼牛扒脂肪比例好適中🫶🏻
飽和脂肪比例都好好 唔會好重身🦾🦾🦾
呢度煎牛扒生熟程度剛好💕,粉紅嫩心🩷,入口肉質軟滑💓

🍔牛油果蘑菇漢堡($108)🍔

最後 多謝另一半讓賽🙏🏻🙏🏻🙏🏻

📍 Hunky Dory
網址: bit.ly/HunkyDoryOR
2023-06-02 446 views
最近同個friend想搵個地方吹下水 談談童年提及理想😂就去左科學園嘅Hunky Dory食晚餐 過咗一個好開心嘅夜晚啊佢哋嘅食物真係好出色 有D仲有驚喜添愛爾蘭健力士牛肉批真係好好味 極力推薦!牛肉好多汁 燴煮得好嫩個汁我幾中意 連埋個酥皮 一啖接一啖食唔停口😋😋😋威靈頓牛柳呢個傳統英式菜式 一直都覺得好royal👑佢哋將牛柳包裹喺酥皮入面 真係好脆口切開個牛柳 見到仲係粉嫩有少少肉汁建議嚟到即刻食 我地因為太多野食 rest耐左 就無咁嫩lu黑松露薯條無得輸真係太好味薯條金黃酥脆黑松露醬好多 可以將每一條都係點滿曬香濃嘅黑松露醬勁香實在令人難以抗拒又係一種令人上癮嘅小食🤤仲有一個驚喜係佢哋嘅韓式烤牛肉泡菜benedict egg呢個mix and match幾創新佢哋將傳統嘅泡菜同benedict egg結合味道非常獨特得嚟好惹味泡菜嘅香辣成功減低左漏嘅感覺🍹Peach punch、Mango Yakult SodaIGable 得嚟又幾好飲 甜甜酸酸幾開胃除咗食物之外 餐廳嘅環境都好舒服餐廳設計時尚又舒適營造出一個輕鬆嘅氛圍同朋友坐低度過美食之餘 都可以傾吓計 都幾chill😙喺
最近同個friend想搵個地方吹下水 談談童年提及理想😂
佢哋嘅食物真係好出色 有D仲有驚喜添

愛爾蘭健力士牛肉批
真係好好味 極力推薦!
牛肉好多汁 燴煮得好嫩

加上輕鬆愉快嘅環境
差少少"吃到侍應生靜靜話現已打烊"😂
推薦呢間餐廳俾所有鍾意美食同埋輕鬆氣氛嘅朋友👍🏻
2023-05-29
$330 (Dinner)
韓式烤牛肉泡菜班尼迪克蛋
2023-05-29 90 views
之前食過幾次都覺得正正常常,特別係個蟹肉茄汁天使面唔錯, Tea set $68+10% 性價比還可以。晚上吃過一次,份量較少價錢不便宜,食物質素普普通通。今日諗住去食個Tea set,見到轉了餐牌,沒有之前的蟹肉天使麵及雞肉Burger之類的食物,而改為一些火腿長通粉及韓式炒粉絲之類的食物,已經心知不妙。咁一場去到,唯有叫一個最穩陣的忌廉蘑菇菠菜雞肉扁意粉,點知都出事。意粉份量不少,但完全唔好食。洋蔥冇炒過,白汁無味,雞肉係類似急凍炸雞的物體,但係沒有炸過的,外面有一層不脆的炸漿,連埋個意粉撈在一起,口感超級奇怪,雞肉又嚡。當時其實好肚餓,但真的吃不下去🙃。向店員反映問他們是不是轉了廚師,他表示沒有,但消費者都是精明的…….以下午茶加埋一要人均$80嘅消費,難怪當時一枱客人也沒有。總結,不推薦,也不會再去。

以下午茶加埋一要人均$80嘅消費,難怪當時一枱客人也沒有。

總結,不推薦,也不會再去。

2023-05-24 83 views
weekend去科學園食brunch, 對住個草地好chill, 而且有陽光, 好寫意☀️另一半叫左龍蝦湯&新英格蘭龍蝦包&Americano☕️我就叫左法式鵝肝帆立貝龍蝦忌廉汁天使麵&鮮橙汁🍊🔺龍蝦湯 $88🔺好香濃同creamy, 但又唔會死鹹, 幾鮮甜, 配一小塊烤得好香脆的多士🥣🔺新英格蘭龍蝦包 $168🔺鬆軟的的包包住滿滿的龍蝦醬汁, 都幾多龍蝦肉, 仲有D切碎的香料, 睇落好吸引! 🦞龍蝦肉新鮮爽口, 成個配搭好夾! 仲配左薯條, 都幾香脆!🔺法式鵝肝帆立貝龍蝦忌廉汁天使麵 $198🔺鵝肝煎得幾香, 咬落口仲有D油脂, 有6、7粒新鮮的帆立貝,咬落爽口, 如果再多返D龍蝦忌廉汁就更好啦! 🔺Americano $40🔺🔺Orange Juice $32🔺🍽️整體都好唔錯👍🏻view開揚👍🏻服務有禮👍🏻上菜快👍🏻食物味道唔錯😄

另一半叫左龍蝦湯&新英格蘭龍蝦包&Americano☕️

👍🏻上菜快
👍🏻食物味道唔錯😄

• 新英格蘭龍蝦包
2023-05-23 54 views
呢次🖤黑白配⚪️特登想搵間狗仔🐶friendly嘅餐廳chill下,所以入到嚟科學園🙈 餐廳裝潢半開放或,大部份座位都可以望住綠油油草地,不過呢日🖤黑白配⚪️係食晚餐,所以要下次先欣賞到個靚景落單後野食上得好快,四個course同時上,啱曬鍾意一次過打卡🤣 不過是日風很大,坐出面就好快吹到啲野食凍曬蘆筍巴馬火腿班尼迪克蛋 $108Muffin鬆軟,有牛油🧈香,配上流心水煮蛋一齊食,好食🤤雙重炸脆雞中翼 $68新鮮熱辣炸出嚟,雞皮脆卜卜,但肉質keep到嫩滑同juicy 威靈頓牛柳 $188整體好失望🙍‍♀️首先切開牛柳時比較難切,酥皮同牛柳分離,肉偏乾同鞋,無咩牛味🥲🖤黑白配⚪️唔推薦黑松露蘑菇忌廉汁天使麵 $118好Creamy同掛汁,蘑菇份量偏多,而天使麵係其他餐廳比較少出,麵身幼得嚟彈牙

蘆筍巴馬火腿班尼迪克蛋 $108
Muffin鬆軟,有牛油🧈香,配上流心水煮蛋一齊食,好食🤤

雙重炸脆雞中翼 $68

威靈頓牛柳 $188