2019-05-03
今日經過朗豪坊,見到一間好歐陸色彩嘅餐廳,非常典雅及高級,加上落地玻璃,陽光直射,真係好似歐陸庭園,非常吸引!餐廳主要買日式甜品,有蛋糕、咖啡、雪糕等。另外仲有限定甜品及雪糕,賣相真係極之吸引,唔怪得好多人幫襯! 另外有驚喜,原來除咗甜品之外,仲有lunch set、tea set、dinner set ! 今次我就揀咗lunch set,啱啱食飯時間!lunch set 有六款選擇,主要素食同埋海鮮,加埋沙律/湯及咖啡,約$100價錢真係都算抵!我就揀咗個番茄大蝦青口意大利麵!擺盤已經非常吸引,仲有一朵小鮮花伴碟,好襯歐陸庭園嘅餐廳!沙律非常新鮮,有不同嘅生果和菜,加上醋的醬汁,非常Refresh! 主菜係海鮮茄汁意粉,有青口、大蝦、蟹柳,份量都十足,加埋番茄及蘑菇醬汁,都好味!最後配上cappuccino,好滿足嘅一餐!誠意推薦!