女孩子10個有9個都是甜品控,相信只有筆者才抗拒吃甜點。今年和美女友人逛街,便被帶到來這家「I Love You Dessert Bar」。位於希雲街的這一間甜品店,原來主打梳乎厘班戟。餐廳更是榮獲2016-2019年度的街頭小食店,來頭不少。一連試了2個口味的梳乎厘班戟,這個是偏甜的一款。蛋香味重的梳乎厘,切開後內有奶皇醬。唯未見十分流心,味道跟平日茶樓的流沙奶皇包如出一徹。但對於不好甜點的筆者來說,多吃有點膩。蓮蓉馬卡龍有點像吃西方月餅的感覺。豆腐雪糕就要有著濃烈的豆腐香味,用來配熱騰騰的梳乎厘一流。因為綠茶二字而點的,筆者中綠/抹茶毒不輕了。可惜圓子雖然煙韌,但非常淡味,更遑論有什麼茶味。紅豆大粒甜蜜,可用來配圓子一起吃。梳乎厘輕柔又充滿蛋香,配上濃濃黑芝麻忌廉,頗為香口。私心建議想把梳乎厘轉為抹茶口味呢。另外也試了這個班戟拿破崙。班戟皮經烤焗後蠻香脆,配了濃滑的榛子吉士,感覺有點像吃繽紛樂,兒時回憶頓時湧上心頭。因為是榛子口味,這個班戟拿破崙也是屬於偏甜的一款。最後點了一杯菠蘿口味梳打。冰凍梳打去甜膩又解渴,杯內有一大片菠蘿,真材實料呢。
女孩子10個有9個都是甜品控,相信只有筆者才抗拒吃甜點

位於希雲街的這一間甜品店,原來主打梳乎厘班戟
。餐廳更是榮獲2016-2019年度的街頭小食店,來頭不少

蓮蓉馬卡龍 流心奶皇梳乎厘班戟 配豆腐雪糕

。唯未見十分流心,味道跟平日茶樓的流沙奶皇包如出一徹
。但對於不好甜點的筆者來說,多吃有點膩。

,用來配熱騰騰的梳乎厘一流。
日式紅豆綠茶圓子黑芝麻忌廉梳乎厘班戟 配豆腐雪糕

因為綠茶二字而點的,筆者中綠/抹茶毒不輕了
。可惜圓子雖然煙韌,但非常淡味
,更遑論有什麼茶味。紅豆大粒甜蜜,可用來配圓子一起吃。

梳乎厘輕柔又充滿蛋香,配上濃濃黑芝麻忌廉,頗為香口
。私心建議想把梳乎厘轉為抹茶口味呢

榛子吉士班戟拿破崙配雲呢拿雪糕

,兒時回憶頓時湧上心頭。

因為是榛子口味,這個班戟拿破崙也是屬於偏甜的一款。
泰國菠蘿仔梳打

,真材實料呢。
2019-07-06
$200 (Tea)
蓮蓉馬卡龍 流心奶皇梳乎厘班戟 配豆腐雪糕
日式紅豆綠茶圓子黑芝麻忌廉梳乎厘班戟 配豆腐雪糕
榛子吉士班戟拿破崙配雲呢拿雪糕
泰國菠蘿仔梳打
2019-07-06 25 views
想食梳乎厘班戟,在網路找到了這家連續兩年得到米芝蓮指南推介甜品店,周末下午約了朋友去吃吃看,真幸運,不用排隊。梳乎系列有不少變化,這些組合蠻有心思的,價錢也很親民。即叫即製,要耐心等候,不過也不會太久了。魔鬼梳乎厘班戟配香濃朱古力雪糕 ($72)楓糖漿爆谷.脆朱古力蛋糕Souffle pancake 吃起來真的很鬆軟,帶蛋香,質地好有空氣感,感覺很輕盈,不會很full,朱古力醬濃郁,再配oreo餅干碎、朱古力雪糕和蛋糕食,朱古力味道triple up,推薦!柑桔柚子綠茶梳打($35)酸甜味的,夏天喝很涼爽,消暑一流。鮮芒果吉士班戟拿破倫 ($58)視覺已經好吸引,Pancake 用拿破倫千層餅底夾住食,idea好有創意。Mille Feuille 做得酥脆,芒果鮮甜,pancake軟熟,配上木糠餅干碎,Vanilla雪糕可以轉豆腐,有豆腐香,非常有水準的甜點。

梳乎系列有不少變化,這些組合蠻有心思的,價錢也很親民。

即叫即製,要耐心等候,不過也不會太久了。

魔鬼梳乎厘班戟配香濃朱古力雪糕 ($72)
楓糖漿爆谷.脆朱古力蛋糕

鮮芒果吉士班戟拿破倫 ($58)

$70 (Tea)
  • 魔鬼梳乎厘班戟配香濃朱古力雪糕
  • 鮮芒果吉士班戟拿破倫
銅鑼灣呢間米豬蓮甜品餐廳主打梳乎厘旺角分店冇得坐 銅鑼灣有得坐又有冷氣嘆價錢相對較平🤑性價比高.#天使梳芙厘班戟 配雲呢拿雪糕 $72嘩😳一上台梳芙厘騰騰震 上面鋪滿左滿滿嘅焦糖脆脆😍梳芙厘入口即溶🤩口感好滑啊配埋焦糖脆脆食 又淋又脆🤤口感超豐富雪糕下面有少少肧芽 味道唔會太單一夾埋雪糕或者士多啤梨醬 一樣咁出色👍🏻.#日本紫薯梳芙厘班戟 $72配豆腐雪糕、甜蕃薯🍠梳芙厘上面灑上日本🇯🇵紫薯粉其實梳芙厘既味道係原味嚟既 即係$54嗰款紫薯味唔算太濃 勝在有豆腐雪糕夾埋一齊食😋但呢款口感較乾 同埋冇上一款入口即溶甜蕃薯🍠唔錯 堅係甜.建議大家叫天使梳芙厘班戟 食過返尋味啊😻
銅鑼灣呢間米豬蓮甜品餐廳主打梳乎厘
配埋焦糖脆脆食 又淋又脆🤤口感超豐富
雪糕下面有少少肧芽 味道唔會太單一
夾埋雪糕或者士多啤梨醬 一樣咁出色👍🏻

#日本紫薯梳芙厘班戟 $72
配豆腐雪糕、甜蕃薯🍠
梳芙厘上面灑上日本🇯🇵紫薯粉
其實梳芙厘既味道係原味嚟既 即係$54嗰款
紫薯味唔算太濃 勝在有豆腐雪糕夾埋一齊食😋
但呢款口感較乾 同埋冇上一款入口即溶
甜蕃薯🍠唔錯 堅係甜

建議大家叫天使梳芙厘班戟 食過返尋味啊😻
2019-07-05 16 views
朋友介紹女友試嘅PANCAKE店, 咁岩路過附近, 就即管試下.當日晚上8點左右, 店舖唔多人, 唔使等位就可以入座了. ((但其實有比旁邊食冰鋪頭嘅長人籠吸引住.))餐牌價錢由4X至到7X不等, 要加一服務費.我揀左 - 蘋果肉桂梳乎里班戟 配 雲呢拿雪糕  - $72班戟感覺其實唔太梳乎里, 食落完全冇應有嘅鬆軟口感, 相信係打得未夠多空氣入去, 所以唔夠動L.食落反而有少少扁塌嘅感覺, 雖然好有蛋香,  但都加唔到幾多分.女友揀嘅 - 鮮芒果吉士班戟拿破侖 配 雲呢拿雪糕  - $58首先拿破侖酥皮唔夠鬆脆, 應該係用有D硬黎形容, 而且吉士唔算太夠香但加埋班戟呢個配搭都可以加到幾多分, 口感加左層次, 如果芒果份量可以添D就更好了.我地兩個都感覺呢個比梳乎里班戟更好食, 而且仲平添.可能我地當日唔好彩啦, 食唔到朋友所講嘅水準. 整體黎講,只屬一般, 吸引唔到我地再黎了.

餐牌價錢由4X至到7X不等, 要加一服務費.

我地兩個都感覺呢個比梳乎里班戟更好食, 而且仲平添.

2019-07-04 33 views
依間小店.早幾個月前去過.食到一肚氣.無奈朋友生日.話要黎食梳乎里.對面間甜品鋪又要等位.唯有再次光臨拉.入到去.真係"靜應應"同行4位朋友.經過上次教訓.叫足4個order.免得睇店員面色😓今次再去.五見左個男店員 .有位紋身女士.放低杯水就行左去.兩位女店員就一直禁電話.真係不知所謂😒等左20分鐘到.甜品上台.for影相我覺得可以.味道真係五得.芒個pancake 芒果肉色就靚 但食落有一半都係酸味.天使pancake 一粒粒黃色物體 痴牙痴到食五到落肚.粒士多啤梨又係酸. 黎左杯"甜到溜"紅茶.真係救命🧟‍♂️全程水都五識加.兩條友仔就係入邊玩電話.上次黎食 個男仔整都叫食得下.今次黎真係想喊出黎.埋單差五多280蚊.五怪得無人黎食拉!咁都叫推介?中伏就差五多!我真係五明點解有咁多好評?🤨
依間小店.早幾個月前去過.食到一肚氣.
2019-07-04 35 views
Pancakes Romantic❤️ ✨I Love You Dessert✨💫..銅鑼灣覓食 又係甜品記😋🍴呢度Pancake🥞 即叫即製 特別打蛋技術🥚 亦令更多空氣打落Soufflé Pancake,所以食落係特別特別鬆軟✨,有時候好東西需要等待 亦係值得架。不是嗎❓👻 哈哈ll $72Tiramisu Soufflé Pancake with Chocolate Ice-cream賣相美美的,Soufflé🥞微暖而鬆軟的 充滿空氣感。配上朱古力雪糕`吉士奶凍`法式手指餅,貫徹意大利風味呢。ll $72(焦糖脆脆`士多啤梨醫醬)Angel Soufflé Pancake with Vanilla Ice-cream(Honeycomb`Strawberry Jam)另一款式不同造型 亦美美的,鬆軟Soufflé🥞 配上焦糖脆脆 形成對比,為充滿空氣感既鬆餅帶來不一樣既口感呢。ll $58Fresh Mango Curd Pancake Mille-Feuille拿破崙做到酥皮好脆,唔屬於濕潤既質感 但帶硬身既款式卻係我鐘意既口感,呢款係我3款甜品入面最愛💛。成個甜品真係好靚靚,一

l[意大利芝士梳乎厘班戟]l $72

l[天使梳乎厘班戟配呍呢嗱雪糕]l $72
(焦糖脆脆`士多啤梨醫醬)
(Honeycomb`Strawberry Jam)

l[鮮芒果吉士班戟拿破崙 配呍呢嗱雪糕]l $58
拿破崙做到酥皮好脆,唔屬於濕潤既質感 但帶硬身既款式卻係我鐘意既口感,呢款係我3款甜品入面最愛💛。成個甜品真係好靚靚,一啖食落口好豐富,而Custard 混合芒果🥭好夾呢,甜度剛好而不膩。推介 必要試試🍴

有時候說不出口的三個字 就透過吃來表達吧💫
女生們。。有誰會不愛甜❤️
2019-06-30 14 views
店舖面積雖小,但坐得都舒服。.日本紫薯梳乎厘班戟,脆卜卜紫薯片,甜甜的小紫薯,加埋豆腐雪糕,仲要梳乎厘超有蛋香味,食落仲唔覺膩。價值仲要平民化,誠意十足。.等待時間唔算長,搞到成日心掛掛再想去食
店舖面積雖小,但坐得都舒服。
等待時間唔算長,搞到成日心掛掛再想去食

2019-05-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
Celebration
Birthday
2019-06-30 22 views
今日去左港島半日遊,坐丁丁嚟到銅鑼灣食甜品😍Google map左一陣,終於嚟到,如果嚟既人可以睇下本身近天后定銅鑼灣,因為兩個地鐵站都嚟到的。銅鑼灣店的門面很有小店感覺,位於巷子內。店內座位不多,而且都幾乎滿座,侍應好有心俾左水我地,好解渴!成個感覺好日式服務😃温馨提示,甜品都是即場製作的,所以要耐心等候。店內主打梳乎厘班cake同拿破崙,食品款式貴精不貴多。我們叫了一客日本柚子抹茶吉士班cake拿破崙,上來的時候擺設很好看!就好像有不雙手捧著甜品似的,賞心悅目。吃上去味道很特別,酸甜的柚子味和獨特的抹茶味融合,而且拿破崙的脆脆和吉士的綿軟交接,非常好食!第二道是魔鬼梳乎里班cake配香濃朱古力雪糕。這個一上來便是熱辣辣的,朱古力雪糕並不普通,內有脆脆朱古力片,至於梳乎厘就空氣感十足,震騰騰,亦好香蛋味😍好好食,加上朱古力醬,蛋糕同爆谷,一次過滿足多個口味!建議大家午餐唔好食咁飽,食完午餐就過嚟食梳乎厘甜品,價錢同份量都剛剛好😝
今日去左港島半日遊,坐丁丁嚟到銅鑼灣食甜品😍

銅鑼灣店的門面很有小店感覺,位於巷子內。

温馨提示,甜品都是即場製作的,所以要耐心等候。

店內主打梳乎厘班cake同拿破崙,食品款式貴精不貴多。

2019-06-30 272 views
今日係Happy Firday🤟,去完銅鑼灣食晚飯,就來左呢到食甜品之前網上已經見到有好多人推介,而且性價比高,就決定來吃~店內主要綠色為主,燈光光亮雖店舖不大,但都叫做整潔舒服~這裏有低消,每人要消費一個甜品或飲品~睇完餐牌後,發覺價錢又真係ok wor,因為近呢幾年,pancake都好hit下,有好多間都要過百先食到,所以$72一個pancake都算便宜~我們最後決定叫2個甜品~熱情果芒果奶凍pancake和天使梳乎厘pancake~由於即叫即整,所以制作需時20至25分鐘~熱情果芒果奶凍梳乎厘班戟配雲呢拿雪糕 $72甜品終於出場嗱,好甜甜既香味,仲熱的,震滕滕咁~賣相都好吸引,個底碟都幾得意,好似有對手棒住個甜品咁~芒果粒都幾甜,熱熱既pancake,食落口非常鬆軟,食到好香既蛋味,配埋雲呢拿雪糕食,又暖又凍,味蕾豐富天使梳乎厘班戟配雲呢拿雪糕 $72(焦糖脆脆,士多啤梨果醬)這個梳乎厘味道都是一樣,唯一不同的是這個用士多啤梨和加左焦糖脆脆~如果覺得不夠雪糕,可以加$15要多球雪糕🍨店員有禮,而且間唔中都會幫我地加下水性價比高
今日係Happy Firday🤟,
去完銅鑼灣食晚飯,就來左呢到食甜品

之前網上已經見到有好多人推介,
而且性價比高,就決定來吃~

店內主要綠色為主,燈光光亮

雖店舖不大,但都叫做整潔舒服~

這裏有低消,每人要消費一個甜品或飲品~

睇完餐牌後,
發覺價錢又真係ok wor,
因為近呢幾年,pancake都好hit下,
有好多間都要過百先食到,
所以$72一個pancake都算便宜~

我們最後決定叫2個甜品~

熱情果芒果奶凍pancake和
天使梳乎厘pancake~

由於即叫即整,所以制作需時20至25分鐘~

熱情果芒果奶凍梳乎厘班戟配雲呢拿雪糕 $72

甜品終於出場嗱
,好甜甜既香味,
仲熱的,震滕滕咁~

賣相都好吸引,個底碟都幾得意,
好似有對手棒住個甜品咁~

芒果粒都幾甜,熱熱既pancake,
食落口非常鬆軟,食到好香既蛋味,
配埋雲呢拿雪糕食,又暖又凍,
味蕾豐富

天使梳乎厘班戟配雲呢拿雪糕 $72
(焦糖脆脆,士多啤梨果醬)

這個梳乎厘味道都是一樣,
唯一不同的是這個用士多啤梨和加左焦糖脆脆~

如果覺得不夠雪糕,
可以加$15要多球雪糕🍨

店員有禮,
而且間唔中都會幫我地加下水

性價比高
  • 天使梳乎厘班戟
2019-06-29 33 views
我好喜歡吃梳乎厘,上次食過旺角連續兩年(2018-2019)獲得米芝蓮推介的甜品店”I love you dessert bar”後念念不忘,今日經過銅鑼灣希雲街,原來這裏是分店,銅鑼灣店是有堂食的,跟旺角店不一樣,店內爆滿生意十分好。今次點另外两款試試。賣相討好,碟子的圖案也是打卡位,梳乎厘十分鬆軟又不會過於空氣感,搖動時亦十分Q彈,入口有蛋香。還配上甜蕃著蓉和豆腐雪糕。梳乎厘經過一輪相機先食都沒有縮小或塌下,質素果真不錯。拿破崙整體厚身有層次,上下層餅底厚實,想漂亮地切開有點難度,中間是柚子抹茶吉士班戟,酸中帶點膩。

今次點另外两款試試。

2019-06-22
$80 (Tea)
日本柚子抹茶吉士班戟拿破崙 配 雲呢拿雪糕 $45
近日翻閲網上雜誌,看到介紹全港Top6必食的疏乎厘班戟的報導,心𥚃泛起食pancake 的衝動。今天一於試試看。這家小店位於銅鑼灣,雖然不是過江龍,但也曾獲米芝蓮推介。店子小巧的式,設有有堂座。餐牌有十款梳乎里班戟和三種拿破崙供應,價格由$45-$78。這兒的班戟製作需時,約廿分鐘。由於即點即造的關係,傳來陣陣旦奶香氣,真叫人期待。曰式紅豆綠茶丸子黑芝麻忌廉梳乎里班戟配豆腐雪糕$72Japanese red bean green tea dumpling black sesame cream soufflé pancake with bean curd gelato這梳乎里班戟都幾厚身,有兩件。班戟口感鬆軟輕盈,質地濕潤唔會似旦糕咁乾身,而且滿有奶香和旦香,正呀!看似大大件的班戟吃起來輕柔軟綿,空氣感十足!加埋黑芝麻忌廉,味道甜香,芝麻味濃濃的,口感滑滑,好吃!再吃一囗綠茶丸子,口感Q彈軟糯;紅豆香甜,再加上冰凍的豆腐雪糕,味道和口感的層次豐富,和風味十足。柑桔柚子綠茶梳打$35這柑桔柚子綠茶梳打入口冰涼。雖然綠茶味唔突出,但柚子味十分濃郁,加上柑桔的酸味,整體酸爽清新,十分解渴消膩。

這家小店位於銅鑼灣,雖然不是過江龍,但也曾獲米芝蓮推介。

店子小巧的式,設有有堂座

曰式紅豆綠茶丸子黑芝麻忌廉梳乎里班戟配豆腐雪糕$72

柑桔柚子綠茶梳打$35

水蜜桃果茶$37

水蜜桃果茶味道清甜,入口順滑,一點也不澀口。有著水蜜桃幽幽清香,而且味道輕甜,感覺輕盈。

估唔到比flipper 平咁多的小店,他們的梳乎里班戟班戟水準都十分不錯。而且口味選擇唔少,值得一訪。

Type of Meal
Tea
呢間pancake店我已經久仰大名左好耐因為佢拎過米之蓮嘅推介但唔知點解每一次都就唔到時間去試吓或者見到太多人排隊就走左今日終於有機會同到男朋友的起心肝排隊但天公做美嗰日揀啱咗時間嚟到居然唔使排比我搵到兩個角落頭位坐低我哋馬上就落單!!首先就要左佢一個熱情果芒果奶凍梳乎厘pancake配雲呢拿雪糕首先試吓佢啲芒果 好甜阿 !! 個main pancake 空氣感做得好足而且牛奶 牛油 麵粉 既quality 好好仲好有蛋味 !! 成個好soft 配埋個vanilla 雪糕 or 芒果奶凍 真係好好食第二個我就要左男朋友最愛嘅魔鬼pancake 配香濃朱古力雪糕提提大家其實所謂嘅魔鬼就係香濃嘅楓糖漿popcorn配朱古力brownie 首先一定要讚下佢嘅朱古力係超級超級Rich佢將成個pancake 既面都淋晒朱古力醬嗰個感覺真係超滿足 popcorn 既口感 朱古力既甜 pancake 既蛋香 真係好夾我好鍾意而且佢嘅朱古力雪糕旁邊仲有啲Oreo粉好新式既做法黎左試吓我終於知道點解佢拎到米之蓮係因為佢pancake嘅做法真係令到味道好香濃所以我覺得佢好值得大排長龍!!
呢間pancake店我已經久仰大名左好耐

因為佢拎過米之蓮嘅推介

但唔知點解每一次都就唔到時間去試吓
或者見到太多人排隊就走左

今日終於有機會同到男朋友的起心肝排隊
但天公做美嗰日
揀啱咗時間嚟到居然唔使排比我搵到兩個角落頭位坐低

我哋馬上就落單!!
首先試吓佢啲芒果 好甜阿 !!

個main pancake 空氣感做得好足
而且牛奶 牛油 麵粉 既quality 好好
仲好有蛋味 !!

首先一定要讚下佢嘅朱古力係超級超級Rich
佢將成個pancake 既面都淋晒朱古力醬

嗰個感覺真係超滿足
我好鍾意

而且佢嘅朱古力雪糕旁邊仲有啲Oreo粉
好新式既做法

黎左試吓我終於知道點解佢拎到米之蓮
係因為佢pancake嘅做法真係令到味道好香濃
所以我覺得佢好值得大排長龍!!
$80 (Tea)
2019-06-27 12 views
近排甜品吃不停 一唔食甜個心就囉囉攣 於是老公專程帶我出銅鑼灣嘆梳乎厘班戟雖然店面細細 但原來2018年曾獲得車胎人推介所有班戟都係即叫即製 保證新鮮度以及質素 今日我就點蓮蓉馬卡龍.流心奶皇梳乎厘班戟配豆腐雪糕($72)班戟鬆軟Q彈 上檯一刻見到佢震騰騰 即時心心眼 金黃色流心奶黃隨住切開而湧出 散發鹹蛋黃香輕盈質感嘅梳乎厘 綿密但唔虛無 有啲似BBQ嘅棉花糖橙色迷你馬卡龍 外脆內軟 蓮蓉餡幼滑甜而不滯豆腐雪糕豆味濃郁 下層灑黃豆粉 口感更豐富老公嘅日式紅豆綠茶圓子黑芝麻忌廉梳乎里班戟配豆腐雪糕($72)兩塊厚而挺身班戟上佈滿綠茶粉 視覺效果相當唔錯淋上芝麻醬 配合班戟嘅蛋香 味道清新 旁邊紅豆蓉軟腍 丸子煙韌彈牙 強烈日本風味每款梳乎里班戟都放有小車胎人做裝飾 碟身設計成雙手奉上食物 非常有特色睇得出餐廳於各方面花咗唔少心思 不論擺盤 餐具 食物都會令人印象深刻 米芝蓮推介果然名不虛傳
近排甜品吃不停 一唔食甜個心就囉囉攣
於是老公專程帶我出銅鑼灣嘆梳乎厘班戟
雖然店面細細 但原來2018年曾獲得車胎人推介
所有班戟都係即叫即製 保證新鮮度以及質素
今日我就點蓮蓉馬卡龍.流心奶皇梳乎厘班戟
配豆腐雪糕($72)
班戟鬆軟Q彈 上檯一刻見到佢震騰騰 即時心心眼
金黃色流心奶黃隨住切開而湧出 散發鹹蛋黃香
輕盈質感嘅梳乎厘 綿密但唔虛無 有啲似BBQ嘅棉花糖
橙色迷你馬卡龍 外脆內軟 蓮蓉餡幼滑甜而不滯
豆腐雪糕豆味濃郁 下層灑黃豆粉 口感更豐富
老公嘅日式紅豆綠茶圓子黑芝麻忌廉梳乎里班戟
配豆腐雪糕($72)
兩塊厚而挺身班戟上佈滿綠茶粉 視覺效果相當唔錯
睇得出餐廳於各方面花咗唔少心思
不論擺盤 餐具 食物都會令人印象深刻
米芝蓮推介果然名不虛傳
2019-06-22
$72 (Tea)
店內佈滿濃濃嘅蛋香味 一坐低已經好想食🤤「天使疏乎厘班戟配雲呢拿雪糕👼🏻($72)」好大驚喜!班戟鬆軟濕潤 空氣感重 配埋焦糖脆脆 口感豐富 jeng🥰「意大利芝士疏乎厘班戟🍮($72)」嘅tiramism味比較淡 班戟尚算鬆軟 略嫌少少過火 不得不提兩隻班戟配嘅雪糕都不錯👍🏻提示⚠️:一張枱最多坐4個人 唔適合太多人嘅 聚會 分開坐就唔好啦🙈/最低消費每人一杯飲品或甜品-The smell of eggs which permeates the whole restaurant is so tantalising!🤤The Angel Soufflé Pancake with Vanilla Icecream👼🏻($72) is marvellous! The pancakes are moist and fluffy while the honeycomb is crunchy. As for the Tiramism Soufflé Pancake with Chocolate Icecream🍮($72)」, the tiramism flavour isn’t rich eno
The smell of eggs which permeates the whole restaurant is so tantalising!🤤The Angel Soufflé Pancake with Vanilla Icecream👼🏻($72) is marvellous! The pancakes are moist and fluffy while the honeycomb is crunchy. As for the Tiramism Soufflé Pancake with Chocolate Icecream🍮($72)」, the tiramism flavour isn’t rich enough. The pancakes are quite fluffy but it is slightly overcooked. By the way, the icecream here is delicious.👍🏻
Reminder⚠️:The max. no. of seat per table is 4🙈/each ppl should at least order 1 drink or 1 dessert
價錢price:$55 - $75
地址address:
性價比CP value:🤤🤤🤤🤤⚪️
飽肚fullness:🤤🤤⚪️⚪️⚪️
味道taste:🤤🤤🤤🤤⚪️
環境environment:🤤🤤🤤⚪️⚪️ (a little bit crowded)
服務service:🤤🤤⚪️⚪️⚪️ (The serving time is around 5 minutes/ The waiters will not refill water💦 )
Score:85/100
  • 原味梳乎厘班戟
  • 天使疏乎厘班戟配雲呢拿雪糕
之前喺旺角已經比佢哋甜品個名吸引住,個名非常直接了當,叫一個喜愛甜品的餐廳。一入到去佢會比一杯細細地嘅水你先飲一啖,當中有啲西柚肉係水裹面,佢解決左一半食甜品食到好甜想飲水已冇水嘅憂慮😛😁😁😁之後冇咗佢個餐牌,發覺招牌貨同其他嘅疏乎厘價錢差唔多,當然就要左個魔鬼soufflé pancake!!!!從唔同角度去睇呢個pancake都係非常大份,而且非常多朱古力喺裏面!!!!!!對於我呢個朱古力控黎講,絕對係一件好幸福嘅事!雖然網絡好大件,但食落嘅時候嗰個體積冇擺入口咁大,但有一陣陣濃濃嘅蛋味!而且同喺日本食到嘅完全一模一樣😍😍😍不過其實都好多所以一個人根本唔能夠食到一份!呢間餐廳唯一美中不足就係一定要一人叫一份甜品作為最低消費😭😭😭所以最後叫嗰份甜品都係食咗兩啖就放低左😅
不過其實都好多所以一個人根本唔能夠食到一份!
所以最後叫嗰份甜品都係食咗兩啖就放低左😅
2019-06-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$90 (Tea)