2018-06-24 1949 views
遠睇呢間iberico 既半自助餐,菜式選擇遠看起來只有很少,很細碗,比不上位於對面的sky bar, 不過由於sky bar 排長龍,所以便走進了這家西班牙🇪🇸餐廳大展權腳!要吃個回本價Yoho 的住戶卡/ 新地會會員也有9折優惠價,變相是免加一。所有人也能成為新地會的會員,而居住在新鴻基地產旗下物業的會員更享有旗下商場免費泊車的優惠😹說回餐廳的食物質素,半熟吞拿魚扒與檻欖十分配😍😍😍只吃這道菜我也認為值回票價了!是日進餐只需$98!

是日進餐只需$98!

2018-06-09 1369 views
約左好友把酒談歡,就提議到Iberico試試記憶中Iberico 嘅質量唔錯,前菜都有好幾款高質素嘅食品,而最吸引我嘅係半熟嘅呑拿魚同Parma Ham ,可惜,喱間店係無㗎😔一心諗住喱啲食品而幫襯,𠵱家真係好失望😞望下menu, 都大概知道原因炸魚,炸雞件,佐酒一流以上述嘅價格都好明白經營嘅困難但真心希望 做出翻些少水準😌其實以價格環境服務來算,已經達到標準可惜嘅係已經沒有風格當一間酒吧來幫襯,心情就會舒暢點☺️
約左好友把酒談歡,就提議到Iberico試試
一心諗住喱啲食品而幫襯,𠵱家真係好失望😞
望下menu, 都大概知道原因

炸魚,炸雞件,佐酒一流

以上述嘅價格都好明白經營嘅困難
但真心希望 做出翻些少水準😌
其實以價格環境服務來算,已經達到標準
可惜嘅係已經沒有風格
當一間酒吧來幫襯,心情就會舒暢點☺️
2018-05-30
$250 (Dinner)
2018-06-01 1084 views
一直都喜愛Iberico,其實它的主菜一向普普通通,但到訪為的就是元朗區內獨有的高質自助頭盤,本月再訪,發現一向最喜愛的Ahi Tuna(火炙半熟 吞拿魚) 沒有了;Parma ham(風乾火腿),也沒有了,當日吃的麵包,也再不是Foccacia bread (香草包),頭盤食物品種質數下降,令人相當失望,其實我從來沒有因對面餐廳的廉價而影響我的選擇,每次想起區內的半自助餐,都只會選Iberico,因我深明一分錢一分貨的道理,如今只能輕嘆一句「可惜」,為稍稍降低價錢去與對面餐廳競爭,令自己失去賣點,和一般普通西餐廳無疑,再便宜又如何呢,可能連原本欣賞它特色的忠心顧客也流失了呢。
2018-05-18
$150 (Lunch)
2018-05-31 952 views
首先要稱讚一下這個商場Yoho Mall,因為是次我們帶了狗狗去,這個商場可以租借寵物車,而這個餐廳亦有近商場位置的座位可以安排我們一行八人連埋狗狗一齊進食,實在係幾貼心的。這間餐廳採取半自助形式,只需要叫一份主菜,你可以自行到櫃檯,選取頭盤、冷盤、餐湯、凍飲都係任食的。不要以為他只收你一份主菜錢,頭盤、冷盤就是hea做,他們的頭盤、冷盤都頗有特色,其中一款是軟殼蟹墨汁扁意粉沙律是不錯的選擇,另外還有一款墨西哥脆脆(黑色的)配以辣番茄醬都是幾有新意的菜式,還有一堆沙律、車厘茄等等的冷盤味道都不錯,可以值得一試,服務方面都不錯,侍應會過來幫你收碟和加水,如果你帶寵物,這間餐廳都是一個不錯的選擇。

2018-05-19
Lunch
2018-05-14 885 views
琴日母親節同屋企人食好d, 之前見到伊間西班牙餐廳比其他都算多人食,終是提早book左位慶祝母親節。🤓佢係semi-buffet, 出面有沙津頭盤湯果d自己攞,另一邊有d簡單甜品好似donut brownie 同水果,加上main都係任點,食到我地超飽。食物水準都幾好,反而係主菜既肉類稍遜息,佢有steak, grilled and fried chicken, ribs 同 fried fish. 最唔好係炸雞,乾到一個點,其他都還可以。沙律吧同甜品更吸引我。希望母親食得開心
2018-04-29 875 views
說到駕勢堂扒,黑毛豬乃無差之品,沒料經元朗的同事大力推介一番之下,吃到一間叫黑毛豬的餐廳;反而吃到黑毛豬以外的美食。清爽的前菜沙律很是稱職,最美味的是薯仔,粉粉的伴著沙律汁吃一流。小人當年學西廚的時候,其中一道最有印象的是燒春雞,皮脆肉嫩,汁多嫩滑。然而這道燒春雞似乎靠的只是黑松露醬汁,過份的松露掩蓋了春雞原有的風格,春雞的香氣蕩然無存。小人覺得餐中最正斗的乃是龍蝦飯,半邊龍蝦實實在在的呈現眼前,飯更帶著激濃重的蝦香,超然的妙品!豬肋骨、肉眼扒都是對辦的:肉厚多汁,是食肉獸的天下。但鹽焗原條魚……我們都嫌稍為鹹了點。雖不是每道菜都能盡如人意,但食完一定飽到反艇!

Appetizer
Roast Truffle Spring Chicken
Half Boston Lobster & Prawn Paella
U.S. BBQ Pork Ribs

Chargrilled Wagyu Sirloin Steak

Whole Fish of The Day
雖不是每道菜都能盡如人意,但食完一定飽到反艇!
Dinner
Appetizer
U.S. BBQ Pork Ribs
  • RoastTruffleSpringChicken
  • HalfBostonLobster&PrawnPaella
  • U.S.BBQPorkRibs
  • ChargrilledWagyuSirloinSteak
  • WholeFishofTheDay
  • U.S.BBQPorkRibs
2018-03-23 1154 views
半自助餐形式,但是前菜可以选择的品种不多,也没有甜点和生果,通常其他家是用包餐饮的,如咖啡,但是这家要另外加钱,价钱方面比对面的the sky bar要贵,服务员好似是菲籍的,黑面,主菜质素又是很普通,墨鱼面太甜,猪仔骨烧的太柴
2018-03-22
2018-03-16 1367 views
五個人去食晚餐,埋單 $1620 ,半自助式,每人可以揀一個主菜,但呢晚嘅主菜中,我地都一致覺得只有意大利云吞幾好食,條魚我地唔自己調味係完全唔想食,因為係無味嘅,羊扒五成熟竟然會un ,西班牙飯都唔夠香,只有色😌價錢 arround $250 - $350 ,任食嘅部份有幾款沙律,一款餐湯,一隻乾晒身由方包分成嘅方包仔,都幾得人驚,你完全見倒都唔會食,個湯 ok , 個吞拿魚串乾硬,如果要食佢,真係虐待自己,泰式炸春卷仔配個泰式汁幾出色,個沙律菜一開始發現有好多已唔新鮮,部份仲有d有燶皺😰,合桃好新鮮,有凍蟹,蝦,青口都係任食,反而無西班牙香腸試🤔有一個布丁,但我唔鍾意,唔包飲品,同枱大家都認為唔會食第二次 😌
2018-02-12 1397 views
呢間位於元朗形點嘅西班牙餐廳已經係第4次黎食喇😄 水準仍然保持!半自助冷盤 一啲都唔弱海鮮有爆膏嘅蟹,仲有青口同螺。新鮮嘅海鮮用水煮已經好好味。其他仲有火腿,芝士,南瓜湯,青蘋果沙律, 凱撒沙律,蕃茄沙律(好甜😍),燒牛肉,燒菠蘿 等等。。。主菜就叫咗幾樣試和牛西冷扒 (7成熟) 雖然唔係入口即溶,但牛味重,仲煎得好香。咬落去肉味已經急不及待擁出黎😍燒豬仔骨 略遜,可能因為燒豬仔骨本身都有少許乾身。半隻龍蝦配虎蝦西班牙飯 西班牙飯好好味,但龍蝦唔大,所以好似唔係好夠喉😋好彩都仲有4隻蝦。加35蚊有house wine😁 一般叫house wine都係斟好酒攞出黎😅但呢間餐廳會係你面前攞支酒出黎,俾你睇係邊支酒,再係你面前斟😂唔知以為我叫咗一支酒😎餐廳大部份員工都係用英文溝通,但都有識廣東話員工。員工服務質素一流👍服務好係客人會回頭嘅其中一個重要因素。仲要食物好食,回頭無難道😎 下次都係想再叫和牛😍😍😍😍😍

半自助冷盤 一啲都唔弱
海鮮有爆膏嘅蟹,仲有青口同螺。新鮮嘅海鮮用水煮已經好好味。

主菜就叫咗幾樣試
和牛西冷扒 (7成熟)
燒豬仔骨
略遜,可能因為燒豬仔骨本身都有少許乾身。
半隻龍蝦配虎蝦西班牙飯

餐廳大部份員工都係用英文溝通,但都有識廣東話員工。

燒豬仔骨
House wine red
2018-02-10
$378 (Dinner)
House wine red
2017-11-27 2082 views
半自助晚餐,自助bar有多款沙律,依度沙律做得幾出色,值得一試!其餘有燒牛肉,粵式春卷等,當中有不少冷盤和餐湯都是自助型式供應,其中仲有海鮮食添,長腳蟹青口、中蝦,食物質素唔錯,海鮮類別新鮮!主菜我選擇咗烤紐西蘭羊扒配紅酒香草汁,羊肉質地琳琳地同埋唔so味,但醬汁非常鹹,蓋過晒羊肉嘅味道,主菜配茄汁扁意粉,份量非常細,但味道幾好味,另一個,選擇了和牛西冷扒,七成熟,牛扒有少少煮得over ,但係食到牛肉既肉味丶肉質有咀嚼及口感,味道幾好,主菜配薯條,係粗薯條,而且薯條炸得非常香脆,
紐西蘭羊扒配紅酒香草汁
味道幾好,主菜配薯條,係粗薯條,而且薯條炸得非常香脆,
冷盤
海鮮
2017-11-23
$400 (Dinner)
冷盤
海鮮
  • 沙律
2017-11-25 1515 views
近期多咗去元朗食飯,今日就黎到YOHO搵到一間半自助式晚餐,餐廳環境非常寬闊,好有情調,非常適合情侶撐枱腳,今日人數唔算多,黎到即刻有位坐,Set Dinner 都有8款菜式,只要惠顧Set dinner就可以免費享用自助冷盤、前菜和餐湯,加多35蚊就有Special Drink,再加30蚊重有甜品,我當然係叫Set啦,我叫左個和7成熟既牛西冷扒配薯條,之後就出自助Bar享用冷盤,款式雖然唔多但非常吸引,有蝦、 長腳蟹、青口、沙律都有4款、火腿、南瓜湯等等.....我每野都試左,就最喜歡個蛋沙律....來回食左兩轉都已經6成飽主菜終於出場,賣相普通,但廚師煎扒手法果然厲害,剛剛好的7成牛有小小粉紅,牛扒很多汁,入口非常惹味,口感豐富,無得彈.......薯條亦是即炸,咬落非常脆口!今晚10成滿足咁完成左我既晚餐!
....來回食左兩轉都已經6成飽
冷盤及前菜
2017-11-11
$372 (Dinner)
冷盤及前菜
和牛西冷扒
九龍寶寶們第一次到元朗的形點,發現了這家性價比超高的西班牙菜。星期日的晚餐也有SEMI BUFFET DINNER,二百幾到三百幾不等,海鮮西班牙飯有驚喜哦,鮮蝦很大隻,彈牙爽口,飯的口感軟硬適中,味道很好哦!烤雞伴薯條也不錯,雞肉嫩滑稍淡口,薯條香脆厚實,不錯喔!這餐廳在中環也有分店,未試過。但是元朗分店的服務仔非常好,STAFF基本上都是講英文的,一舉手便會光速來到你身邊。SEMI BUFFET的食物選擇很多,長腳蟹也可以任食,煙燻吞拿魚也很好吃,沙律很新鮮,總括來說,是水準以上,非常推薦啊!星期日晚上的人流也不算多,而且裝修色彩繽紛有西班牙的特色,樓底高,也不吵。是令人享受的一次用餐體驗啊,下次試試中環分店先!

2017-09-07 2585 views
禮拜六起身最岩食個brunch 有frd子推介元朗yoho有間西班牙餐廳有semi buffet brunch食 salad bar+main+湯+任飲lemonade, rose tea 都係百幾蚊仲好高質就去試下先😋好掂喎真係 buffet既選擇唔止普通沙律 仲有好多特別既tapas 款款都好有水準 dor食左6大碟咁多 飽到癲🙈🙈 講啲特別少少既:#吞拿魚串(刺身表面燒過幾好味 食左勁多舊) #雞尾蝦 exactly係咖啡弄北極蝦多士嗰款蝦 加埋香草包自制左好多件蝦多士 任食架 咖啡弄嗰個蝦多士都要百幾蚊啦#墨西哥脆片配salsa醬 Tortillas脆卜卜加埋蕃茄沙沙醬好開胃#醃椰菜花 呢個睇落熒光黃咁好似好artificial咁 食落超酸dor超鐘意(不過正常人未必岩 個人口味鐘意食酸) #薯仔沙律 呢隻沙律汁超正 又係可以狂食#西班牙蛋餅 呢個反而一般 比較淡另外#煙三文魚 #燒牛肉片 #parmaham #螺絲粉沙律 都唔錯#燴羊腿配西班牙炒飯 $172 dor最愛既羊脾超大隻!肉質滑 可以再羶啲 超多肉 兩個人share都得 可以揀薯條/薯蓉/黑松露意粉/西班牙炒飯 黎

#吞拿魚串(刺身表面燒過幾好味 食左勁多舊)
#薯仔沙律 呢隻沙律汁超正 又係可以狂食
#西班牙蛋餅 呢個反而一般 比較淡

#燴羊腿配西班牙炒飯 $172 dor最愛既羊脾超大隻!肉質滑 可以再羶啲 超多肉 兩個人share都得 可以揀薯條/薯蓉/黑松露意粉/西班牙炒飯 黎到西班牙餐廳梗係要試下佢個西班牙炒飯啦 都幾好食不過唔係好夠熱

#香煎石班柳配西班牙風腸配黑松露意粉 $168 呢個main就差啲喇 份量太少又overcooked 乾左啲 黑松露意粉太淡
餐飲只係+$10 就可以嘆下咖啡 不過湯/lemonade/rose tea都係任飲 都可以唔使再叫餐飲 雖然限時1.5hrs 但坐得舒服 salad bar高質 都係好值得推介既 dor好快會返黎食過!
*****************************
iberco & co
地址:元朗yoho一期地下G002號舖
2017-09-07 1604 views
平常總愛食自助餐, 但因為實在太貴了, 而且我偏好冷盤, 所以半自助餐是一個好選擇!食過好幾次半自助餐, 這間餐廳冷盤是非常用心, 而且不是便宜的菜式喔~半自助餐中, 沙律跟頭盤跟甜品跟湯任食任飲, 再跟一主菜一飲品。而我大推的正是任食的沙律跟頭盤! 有凱撒沙律, 薯仔沙律, 南瓜忌廉湯, 火腿, 煙燻牛肉及蟹腳等....而主菜都大約有六至七款選擇! 當天我們點了A4和牛後腿肉扒, 燒豬仔骨, 龍蝦西班牙燴飯 跟 海鮮意粉。味道雖然不太驚艷, 但都比普遍半自助餐的主菜好! 份量亦剛剛好! 而飲品呢, 當天我們點了兩杯COCKTAIL及凍檸茶, 凍檸茶普通但COCKTAIL(一杯有酒精一杯無酒精)就不推了, 味道跟賣相都不太好。但可以加錢轉汽酒, 因我再到此餐廳時, 試了一杯汽酒, 味道好又易入口!我認為這餐廳非常適合女生們邊聊天邊醫肚的!

我認為這餐廳非常適合女生們邊聊天邊醫肚的!
Dinner
2017-09-04 1414 views
星期六同一大班friend 到元朗YOHO MALL 食飯,見呢間$300/ person 就可以有前菜任食再加一份主菜咁抵!當然即刻入去食啦!當日仲岩岩撞正餐廳既anniversary 仲免費送一含酒精飲品!一坐底即刻去bar 枱到拎野食😋款式都幾多,最驚喜係有蟹腳!蝦肉同青口爽口而且無咩冰鮮味👍🏻要比讚!前菜仲有芝士,cold cut食,仲有墨西哥玉米片食。沙律吧既種類多元化,有唔同選擇,當中最欣賞係香桃雞肉沙律!桃味香而且食落口好juicy!!仲有黑醋西瓜都👍🏻👍🏻👍🏻沙律菜新鮮,唔會黃晒,車厘茄沙律鮮甜仲大大粒除左沙律,餐廳仲提供燒牛肉同煙三文魚冷盤,無限refill, refill 速度快!主菜仲一d都唔馬虎!燒雞肉質嫩,唔會鞋,外皮仲脆,配菜既薯條新鮮炸起仲有見到薯皮係面,好香脆!燒羊扒叫左半成熟,切開中間剛剛好!食落中唔會咬唔開,食落口有小小羊膻味但又唔會過份濃令人反感,配菜西班牙飯粒粒有咬口,仲有好香既燒粟米味😋多寶魚好滑而且無燒到d魚肉好乾,條肉好大份!足夠2人分黎食!最後一道龍蝦,蝦,蟹湯飯係我最欣賞既一道菜!湯底有濃郁既海鮮湯,而每飯粒都吸入晒海鮮湯味,每一啖都係

前菜仲有芝士,cold cut食,仲有墨西哥玉米片食。

主菜仲一d都唔馬虎!

最後一道龍蝦,蝦,蟹湯飯係我最欣賞既一道菜!湯底有濃郁既海鮮湯,而每飯粒都吸入晒海鮮湯味,每一啖都係精華!最後一粒湯都無剩😋😋

整體我同朋友都好滿意!性價比高,下次一定會再返黎食!服務態度好,職員有禮貌而且換碟速度快!好滿意
2017-09-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)