2019-08-04 1737 views
好耐未嚟過呢度食今日經過,所以黎食下呢度出咗名係唔貴,大件夾抵食我就食咗個鰻魚飯鰻魚飯嘅鰻魚有少少骨,味道ok嘅,不過鰻魚份量一般般,不過40零蚊咁大兜飯都幾飽,鰻魚汁就唔係好夠老婆就食燒青魚見佢25蚊一碟 ,以為好細條所以嗌咗兩碟,黎到之後發現原來就碟已經好多仲有幾粒炸薯角最後兩個人食咗兩大片鯖魚!飽飽之外仲食咗三文魚刺身,十五蚊碟,相比爭鮮黎講呢度就無咁抵食腐皮壽司同魷魚壽司 正正常常質素呢度好嘅就係好多飯粉麵選擇,同埋小食基本上嚟多幾次都應該未會厭不過我哋嗰日就申請唔到會員蝕咗個九折不過埋單其實都係百五蚊,真係好抵
好耐未嚟過呢度食
今日經過,所以黎食下
呢度出咗名係唔貴,大件夾抵食
我就食咗個鰻魚飯

老婆就食燒青魚

見佢25蚊一碟 ,以為好細條
所以嗌咗兩碟,
黎到之後發現原來就碟已經好多
仲有幾粒炸薯角
最後兩個人食咗兩大片鯖魚!飽飽
之外仲食咗三文魚刺身,十五蚊碟,相比爭鮮黎講呢度就無咁抵食
腐皮壽司同魷魚壽司
正正常常質素

呢度好嘅就係好多飯粉麵選擇,同埋小食
基本上嚟多幾次都應該未會厭
不過我哋嗰日就申請唔到會員
蝕咗個九折
不過埋單其實都係百五蚊,真係好抵
2019-08-02
$75 (Dinner)
2019-07-20 755 views
以前有好多分店既金太郎,而家就淨返深水埗店咋~店內有少量卡位,同大量既迴轉壽司既位,坐得有啲逼,不過尚可接受~蒲燒鰻魚飯(定食) $455條肥肥既鰻魚加飯,金太郎既鰻魚偏向比較煙韌,個人覺得惗既鰻魚係比教好食同埋入味,但係以呢個價錢食夜市既日式野食係絕對抵!三文魚*魚籽盛飯 $58(包飲品)三文魚同埋魚子鋪滿左碗飯既表面,好吸睛呀~三文魚粒既大小剛好,食落口既口感唔錯,亦都唔會有腥味、口感唔會「梅」!!如果大家想食平價日式餐廳,金太郎既性價比高,係個抵食夾大件既好選擇。

蒲燒鰻魚飯(定食) $45

三文魚*魚籽盛飯 $58(包飲品)

2019-05-08 771 views
六點幾先食完下午茶, 所以冇食飯。男朋友話驚餓住瞓唔到, 所以去左食金太郎。我哋叫左碗日式叉燒拉麵, 一客照燒鮮魷鬚, 照燒雞軟骨串, 軟殼蟹手卷, 珍寶帶子壽司, 兩客芝士炸蝦卷, 同埋木魚凍豆腐。可惜店員話冇凍豆腐, 男朋友話試下個雞翼餃, 就order左一客嚟試。拉麵好大碗, 但麵質似係港式拉麵多過日式, 我自己就唔太中意。照燒系列味道不錯, 如果個照燒汁可以稀返少少更好。軟殼蟹手卷炸得剛剛好, 香脆可口, 本來仲以為個手卷包左好多飯會好飽, 但原來隻蟹都幾大隻, 飯佔嘅比例唔算好多😋😋珍寶帶子壽司, $15有兩件算係好抵食, 而且質素唔差。👍🏻👍🏻芝士炸蝦卷維持水準, 但個飯可以少啲😂好難一口食晒一嚿😂最失望嘅係雞翼餃, 雖然個外皮炸得剛剛好, 但一咬落去個餡度, 就覺得個餡好油膩, 唔會再食呢個餸🙊整體嚟講, 金太郎嘅宵夜都唔錯, 難怪成日都有人排隊👍🏻

照燒系列味道不錯, 如果個照燒汁可以稀返少少更好。

芝士炸蝦卷維持水準, 但個飯可以少啲😂好難一口食晒一嚿😂

整體嚟講, 金太郎嘅宵夜都唔錯, 難怪成日都有人排隊👍🏻

2019-05-07
$77 (Last Night Supper)
2019-03-20 648 views
呢間壽司店幾平幾抵食,得閒去開深水埗都係唔錯既選擇~~三文魚刺身幾厚切,尚算新鮮,呢個份量價錢都唔錯~軟殼蟹手卷即炸夠香脆,維持水準~~壽司大大件,除左迴轉壽司,我order左好多唔同款既壽司,帶子幾好味~除左刺身壽司,仲order左一啲熟食,都有好多選擇~~洋蔥炒一口牛柳粒,牛柳粒炒得幾有獲氣,熱辣辣香噴噴~~洋蔥都幾多下......兩隻餃子雞翼,好味!!炸得剛剛好香脆,金黃色賣相,鮮嫩雞肉,高質!
呢間壽司店幾平幾抵食,得閒去開深水埗都係唔錯既選擇~~

三文魚刺身幾厚切,尚算新鮮,呢個份量價錢都唔錯~

軟殼蟹手卷即炸夠香脆,維持水準~~

2019-03-02 480 views
鮮茄牛肉拉麵, 鮮茄只係用未溶曬茄膏, 為左加酸味 居然加酸菜係拉麵😖, 乜拉麵唔係日本嘅咩點解變左中菜, 牛肉係用 黑椒牛展😱, 拉麵絕對唔係日本拉麵 只係用煮淋曬嘅中式拉麵😓 成個麵完全九唔搭八
今日路過見到呢間門面平凡,估唔到原來內裡有回轉壽司!! 見有下午茶,價錢相宜,今次就試下呢間先~~~入到去不太多人,坐落見回轉壽司款式不多,來來去去都係個幾款… 都係叫個拉麵+一份壽司啦~拉麵先試湯底,冇咩豬骨味,食落似現成濃湯寶,不過呢個價錢唔好要求太多啦…叉燒有5塊,炙過,味道香口,厚肉,幾好味!拉麵淋身。但有個拉麵勁多芽菜……火炙三文魚壽司有兩件,炙燒過所以幾香口~塊三文魚完全感受到師父薄切功力深厚!整體而言,不過不失啦,呢個價錢唔好要求太多。

拉麵
叉燒有5塊,炙過,味道香口,厚肉,幾好味!
拉麵淋身。
但有個拉麵勁多芽菜……

火炙三文魚壽司
有兩件,炙燒過所以幾香口~
塊三文魚完全感受到師父薄切功力深厚!

整體而言,不過不失啦,呢個價錢唔好要求太多。
2018-06-28 900 views
一入門口個收銀用兇惡既眼神望住我,好唔想我入黎咁,態度好差 ,好似想同人打交咁 ,d態度同眼神都 唔憂做咁既樣,野食好難食 食唔死人咪算 我之前都食過,門口勁大陣腥臭味 唔係唸唔到食咩,真係唔會入去食 謝謝
野食好難食 食唔死人咪算
2018-06-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$1 (Dinner)
2018-05-17 826 views
中午路过深水埗,特意来金太郎坐了坐。16年前,第一次在香港吃寿司就是在这里这么多年来吃遍日本,吃遍米芝莲,还是忘不了这家平价餐厅。特别是在这里"染"上吃海胆加点葱花的怪癖,怎么都改不掉不到12点就入座,整个店里没几个人。除了我,其他人都在吃拉面,所以寿司传送带空无一物,静止状态点了9种寿司,可能因为厨师是我"专用"的,很用心,虽然青瓜蔫了点,象拔蚌腥了点,但整体在平价寿司店中算是不错的了,特别是火炙墨鱼很好吃想当年金太郎有十几家分店,现仅存两家了,也不知道下次还有没有机会吃到

2018-05-17
2018-04-21 721 views
深水埗區是尋找價廉物美的好地方,與姐姐一起尋找美食,經她介紹下,來到這家迴轉壽司''金太郎",門口裝修並不華麗,只有帶點陳舊感覺,相信營業超過十年以上。吃迴轉壽司,最害怕是限制時間,幸好"金太郎"沒有給我這個頗惱。迴轉帶上的壽司,分别用上三種顏色碟,價錢是$10,$15和$20。吃了的三文魚壽司(三件,$15),蟹柳壽司(二件,$10),鳗魚壽司(二件,$10),每一件沾滿wasabi放進口裏,頓時食指大動,盡顯鮮味由於太肚餓,從餐牌上點了豬軟骨番茄湯底烏冬番茄湯味濃郁,令粟米,紫菜,鳴門丸,獅子狗加添美味,而豬軟骨欠缺滑溜肥美,稍為失色。原來套餐可加$6轉凍飲,加$10可吃炸蠔。當然,為食的我點了一客金黃色的炸蠔,香脆的外皮,一口咬下,熱辣辣的蠔肉逃走出來,不得不把它整個放進口裏,味蕾充滿能量沒有點任何餐飲,因為有绿茶提供,味道清新,雖然每人茶价$1,但都是值得的無論迴轉帶上或餐牌上的食物,種類太多,價廉物美,下次必定再次光顧

由於太肚餓,從餐牌上點了豬軟骨番茄湯底烏冬

2018-04-21
2018-01-17 787 views
童年回憶👧👧細細個媽媽成日同我去金太郎食壽司,以前有好多分店,做會員又平,而家已經執左好多間,經過深水埗見到佢個魚生飯幾平所以入去試下😂個wasabi超辣😣😣辣到喊好過癮🤣刺身飯魚生不太新鮮,唔好食。不過入得去都預左唔好食,純粹想食下日本菜啫😂吉列生蠔好高質😍大推介😉
童年回憶👧👧

吉列生蠔好高質😍大推介😉
  • 吉列生蠔
2018-01-02 583 views
同女朋友行街夜晚見肚餓 行下見到有間鋪仔食日本野 糧尾咪食平d囉入到去無乜客 職員好快帶我同我女朋友入位 一坐低有個女職員拎多一張櫈比我地放袋 哩一下抵讚!接住落泥 唔好講野食先 講下張枱 我地貼牆坐 佢果個所謂卡位 不知所謂 動作大小小 都撞到後面嘅人 無法啦 鋪位細 我忍。野食方面呢 款式都幾多下 我地就叫左小小野食咖哩豬排飯配凍奶茶壽司拼盤配香芋奶昔三個炸蠔飲品好快就到左 杯凍奶茶得個甜字 無奶味 無茶味 另 外 係我心目中嘅奶昔係比較“傑”嘅 但係出到黎杯野仲浠過我篤尿 我地兩個望住對方嘅眼神 不約而同咁推杯野比對方飲 結論係一堆粗口 兩杯都係得個甜字 開始感覺其他飲哂佢地啲飲品嘅客人比人落左降頭話咁快 壽司拼盤到左 個樣就好似浸左漂白水咁 無色水 一睇就唔掂 咁都係要試一試嘅 魚生就無魚味 咬落去又唔知咩感覺咁 如果叫我矇住眼去食 可能食三文魚 我隨時答你我食緊吞拿魚 講起舊吞拿魚 魚生同飯之間竟有一塊疑似膠片嘅野 可能係魚鱗 唔知啦 唉。咖哩豬排飯 咖哩十分之浠 好似水咁 無咖哩味 豬排肉質好硬 懷疑放置左一段時間 再翻炸 上枱先更加唔係原塊上 被拿走了3分1左右豬排 食兩

野食方面呢 款式都幾多下 我地就叫左小小野食
咖哩豬排飯配凍奶茶
壽司拼盤配香芋奶昔
三個炸蠔

咖哩豬排飯 咖哩十分之浠 好似水咁 無咖哩味 豬排肉質好硬 懷疑放置左一段時間 再翻炸 上枱先更加唔係原塊上 被拿走了3分1左右豬排 食兩舊 再食多幾啖飯就放棄 因為我不是勇者 沒有胆量繼續挑戰

最後就係個炸蠔 d粉漿多到 咬一半叫到d粉多到呢 果舊蠔就細到攞命 咁都夠膽拎出黎比客人食

總結就真係唔好貪便宜入去挑戰 如果唔係嘅話 當日無論發生左幾開心嘅事都好 你都係會皺哂眉頭行翻出黎。

2017-08-09 738 views
下午茶好低食(≧∀≦)味道ok好食,重點係平好低,下午茶拉麵29$,30-42$一個飯叫多一碟壽司都唔洗60$就夠晒豐富只係上菜漫小小(((o(*゚▽゚*)o)))♡
下午茶好低食(≧∀≦)
味道ok好食,重點係平好低,
下午茶拉麵29$,30-42$一個飯
叫多一碟壽司都唔洗60$就夠晒豐富
只係上菜漫小小
(((o(*゚▽゚*)o)))♡
2017-06-22 638 views
大半年前食過一次覺得好普通但勝在夠平 就腳今日再過去食個餃子雞翼拉麵+秋刀魚價錢依然咁抵食 總共53蚊👍喺出邊普通食條秋刀魚都要三四十蚊呢度15蚊 仲要size偏大條 餃子雞翼三隻 食出雞翼有牛油味 應該用牛油炸出的地方人手就馬馬地夠 我見全場得兩個樓面叫左食物後差不多20分鐘才到本人就覺得時間耐左啲 呢點可改進同埋個冷氣非常吾夠
大半年前食過一次覺得好普通

叫左食物後差不多20分鐘才到
本人就覺得時間耐左啲 呢點可改進
同埋個冷氣非常吾夠

2017-06-08 515 views
金太朗食日本野平已經系眾所周知既事,平日平fd黎行完黄金電腦中心都會行過黎食,用平民價品嘗中規中矩既日式食品。今次我想介紹既一個丼,薄燒鰻魚爆丼飯,依個丼飯既價錢非常親民,只系$43咋,就可以嘆到以下依個鋪滿鰻魚既丼啦佢出餐既速度吾算慢,大概等左10分鐘度就黎到,一上枱就見到鋪得密密麻麻既鰻魚配上和風紫菜絲,芝麻,鰻魚汁,馬上流晒口水,夾起一舊鰻魚咬落口,D汁雖然咸左少少,但鰻魚燒得吾錯,肥瘦均勻,一D碎骨都冇,依個價錢咁既水準已經好好啦,而佢既珍珠飯就過得去啦,系有少少硬。總體黎講成個飯系吾錯既,好適合一D想食日本野而又想平民價既人。

2017-05-25 412 views
位於深水埗福榮街的金太郎,在黃金電腦商場旁,味道正常,價錢算是經濟。下午茶時間不算人多,所以一進店就能入座,店員給了一隻茶杯和一個茶包。點拉麵一碗只是29元,另外也可加錢配一杯飲品。點了墨魚丸拉麵和炸生蠔一客,約10分鐘後,食物便來到了。賣相是正常的,墨丸炸得算香脆。整碗麵的份量算大,當午餐吃也很飽肚,還有粟米、芽菜及鳴門卷等配料,十分不錯。之後來到的是炸生蠔,上桌時也是熱騰騰,入口也是脆卜卜,味道正常。
2017-04-08
$35 (Tea)