2023-01-26
#20230123 🤍📍 宜家家居美食站 @ikeahongkong 沙田鄉事會路138號新城市中央廣場5樓 🍽️銅鑼灣|荃灣|九龍灣均有分店——————————————————————————————#金沙脆脆雞下脾 $13💭 一見到金沙咁邪惡就覺得好吸引🤩咸蛋黃醬算多,痴晒係層皮度,皮下面啲肉好重蒜蓉味🧄肉質都好滑.#蔬菜薯餅 $8💭 薯仔🥔牛油🧈再加西蘭花🥦薯仔除左薯蓉之外仲食得出有一粒粒口感,牛油股香味好出,西蘭花雖然爛晒咬唔出,不過味道仲係度,🐷每次至少都要食兩舊先滿足😋.#煙燻蜜糖腸 $13💭 平時蜜糖腸既漲卜卜版,$13有3粒大大粒既,層腸衣好堅韌下,有啲難咬😅.#熱狗 $8💭 IKEA真係必食啦唔使揀🌭以前細個成日猶豫自己食唔食得落,大左發現自己成晒成個都輕鬆有找,撇開價錢都係🐷心目中數一數二既熱狗,計埋價錢簡直性價比極高👍🏼.#三重開心果新地 $19💭 店員姐姐不左好多開心果粒比🐷,勁開心🥳開心果醬好香,個雪糕既開心果味就無咁重🍦甜味超標,$19好抵,但一個人食晒成杯應該會勁漏.#沙田美食 #銅鑼灣美食 #荃灣美食 #九龍灣美食 #🐷_食
📍 宜家家居美食站 @ikeahongkong
沙田鄉事會路138號新城市中央廣場5樓 🍽️