2019-09-20 64 views
夏天就梗係成日想去打邊爐啦今次嚟到位於荃灣嘅稻八 係火鍋放題一人只需$208 就可以飲清酒梅酒同埋日本生啤今次我就要左冬陰功毛蟹湯底湯底夠酸夠辣仲有陣陣嘅蟹鮮味添🦀肉類方面有特級美國穀飼牛美國豚肉片雞件同羊肉 全部都好新鮮👍🏻放題區嘅材料都好豐富 可以大擦一餐🤗另外有個特別嘅區域就係用嚟整天婦羅😛可以炸返兩串 大顯身手啦😂最後一人仲有一杯Häagen-Dazs食添😍________________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
夏天就梗係成日想去打邊爐啦
________________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
$208 (Dinner)
2019-09-20 67 views
琴晚喺荃灣食飯,我以為自己好耐冇打邊爐,又唔係喎,上星期先喺屋企打過,不過有得揀我都出街食,唔洗買,唔洗洗。我地來左荃灣呢間叫稻八,個場夠大,招呼唔錯,食物都正,如果未試過都值得試下一出電梯就見到好多手寫嘅祝福掛牌,好有心思,希望大家嘅願望都會實現。由於訂左位,店員好快安排左位置。呢度幾大,位置多,牆上嘅插畫都幾可愛呢度嘅位置幾闊落,唔會話好嘈。放題形式火鍋,分美國進口牛肉、特選美國殼飼牛、極上安格斯牛小排、澳洲M6和牛同日本黑毛和牛套餐,價錢係每位168蚊起,基本會包左牛肉、豚肉、雞肉、羊肉任食,炸物DIY、雪糕任食、飲品任飲;咁258蚊以上嘅套餐仲會包左刺身任食添。湯底都好多款式,我地揀左沙嗲拼泰式冬蔭公湯底,呢度嘅湯底算幾有誠意架喇有D日式火鍋真係做得好hea。沙嗲湯幾香,而且唔會太杰身,配牛肉幾好食;冬蔭公湯底入面有香茅、青檸,係有泰式風味,不過未至於冬蔭公。點左野,店員就會自動波上左肉類先,分別有兩碟進口牛肉、豚肉片、雞肉、羊肉,我地就食唔哂咁多,淨係要左牛肉同雞肉。進口牛都ok嘅,一片片好整齊,有少少脂肪,唔會太薄,口感都唔會老或者韌另外送左一碟手切牛,肉味較濃,而且配沙嗲

呢度嘅位置幾闊落,唔會話好嘈。

另外送左一碟手切牛,肉味較濃,而且配沙嗲湯底特別正

其餘配料可以自己喺自取區夾,好企理,有蔬菜、多款丸類、菇。見到秋葵即刻夾,口感好正!

有隻wasabi丸幾好食。

前菜

最後食埋烏冬,勁滿足。

飲品有好多款,放題就係可以試D唔同嘅飲品。

最後仲有一杯哈根大師!

2019-09-18 85 views
同老公放工過左黎撐枱腳醫肚,呢間日式火鍋店我地已經黎食過好幾次了😬😬依然回味無窮,今次黎見到仲有新既鍋底推出左,緊係要點黎試下佢啦😝😝等鍋底黎既時候,我地出去自助區拎左各類火鍋配料先,拎完番黎湯鍋已經到了👍🏻👍🏻個湯鍋入面見到有隻毛蟹,目測雖然size唔算太大,但都總算及格🤔😝😆食落去肉質都幾鮮甜美味👍🏻至於個湯底就冬陰公味唔算好濃烈,有少少辣對於唔太識得辣既人士味道剛好😆😆食完火鍋仲可以出去自己炸下野食,每次黎都係必會玩既事情😊感覺自己炸既特別好食haha食完炸物仲有雪糕🍦,非常滿足👍🏻👍🏻自助形式多款鍋物供選擇😊😊套餐包左幾款肉類,有殼祠牛、手切牛、雞肉.......都係任點任食😊

自助形式多款鍋物供選擇😊😊

2019-09-18
$477 (Dinner)
2019-09-18 4457 views
今晚去了荃灣區吃火鍋放題,地點位於德海街,距離荃灣港鐵站4至5分鐘步程,非常方便。餐廳位於大廈的1樓,乘升降機便可直達。升降機門一大開,便可以一眼看清各款放題套餐的選擇。今晚我們選了$208特級美國穀飼牛肉放題,湯底選了極具特色的冬蔭功毛蟹湯底,聞起來有點香辣,但吃起來是不太辣的,大家絕對接受得到。內裡還有一隻日本毛蟹,雖然它不是很大隻,但亦有相當豐富的蟹膏。餐廳今晚有特別offer,花30元便可以升級任飲啤油、清酒和梅酒,這個價錢,超值! 我們一小壺又一小壺的喝著,非常暢快。肉類放面,有穀飼牛、手切牛、豚肉、雞肉、羊肉任點任吃,款款新鮮,可口。外邊還設置自助火鍋配料,有很多蔬菜、丸類等等,任人選擇。此外,還有一個自助炸物區,客人可以隨意選取食物,並按指引去自製炸物來吃。自家製的當然會更好味啦。甜品方面,有各款味道的雪糕、雪條、雪米糍和泡芙。最後,每位客人都可以獲贈一杯高級美味的Movenpick 雪糕。今餐吃得絕對回本!

外邊還設置自助火鍋配料,有很多蔬菜、丸類等等,任人選擇。

甜品方面,有各款味道的雪糕、雪條、雪米糍和泡芙。

2019-09-18 65 views
今日爲慶祝一下生日, 訂左呢到任食, 呢到有火鍋, 有天婦羅🍤,刺生等當然, 對我呢講, 最正係加$30任飲生啤,清酒及梅酒及價錢夠經濟👍🏻$208 穀飼牛放題已經有穀飼牛,豚肉,雞肉, 及外面自選食物呢價錢有多款食物選擇-除前菜,沙律🥗外,還有支竹, 生根, 響鈴, 午餐肉, 丸類,菜類,菇,烏冬,拉麵及公仔麵等火鍋湯底款式多, 我地選擇了~冬陰公毛蟹湯底我個中最喜歡💕可以自己製作-天婦羅先選食物, 再加炸醬再加麵包糠,便可放落油中炸, 直到金黃色, 再可以加上調味粉即炸即食👍🏻👍🏻還有雪糕櫃, 有雪米糍, 及一些雪條任食另外, 職員會提供一張雪糕紙, 可一人一杯高級d雪糕-HaagenDazs, Dreyer, Movempick

當然, 對我呢講, 最正係加$30任飲生啤,清酒及梅酒

及價錢夠經濟👍🏻$208 穀飼牛放題
已經有穀飼牛,豚肉,雞肉, 及外面自選食物

呢價錢有多款食物選擇-

火鍋湯底款式多, 我地選擇了~冬陰公毛蟹湯底

我個中最喜歡💕
可以自己製作-天婦羅
即炸即食👍🏻👍🏻

還有雪糕櫃, 有雪米糍, 及一些雪條任食
2019-09-17
2019-09-18 51 views
又一個星期三同媽媽撐枱腳 今晚搞搞新意思 去左食稻八 日式火鍋x自助炸物首先我地㨂左$208美國殼飼牛套餐 鍋底未黎之前 緊係睇下有咩好食啦放題黎講 佢嘅野食款式都算多 而且好整齊乾淨店員重會不停refill 完全唔洗擔心無晒我最鐘意緊係炸物corner啦 餐廳一早預一串嘅野食俾你自己炸 簡單又好玩返埋位啲牛就黎左啦 雖然唔係最貴嘅套餐但係啲牛嘅質素又唔錯喎 重有勁多野飲提供 最尾每人重有一杯哈根大師或者movenpick/dyers 唔夠重有啲本地雪糕總之一定滿足到你啦
又一個星期三同媽媽撐枱腳

重有勁多野飲提供 最尾每人重有一杯哈根大師
或者movenpick/dyers 唔夠重有啲本地雪糕
總之一定滿足到你啦

2019-09-17 56 views
放工去左荃灣呢間食火鍋放題,由於老婆係牛蟹精,所以叫左個冬陰功毛蟹湯底,真係有隻毛蟹架!落足料!208就有任食美國穀飼牛、雞豬羊任食,性價比高。叫完火鍋後,我就急不及待,9秒9飛去炸物!個人認為呢度最特色一定係炸物,因為係要自己去炸!可以炸嘅食物種類唔少,淨係蝦都已經夠正!我老婆最愛炸秋葵,但技術係落多d孜然粉,味道會更香!我本身係牛魔王!呢度牛嘅款色都有好多種,平時打邊爐嘅牛肉好多時肥肉太多又太韌,但呢度d肉好高質,啖啖肉又唔肥,有牛味,而且係爽口,完全唔係脂肪嘅膩,又唔會韌,口感一流。除此之外,飲品任飲,我地叫埋啤酒梅酒都係加$60,Asahi任飲,仲要係生啤,我叫左3round,咩都抵返!雪糕仲要有haagen dizz,movepick 及 dreyer可以選擇,真係好抵下!本身好想食Movenpick,但佢個日得vanilla冇朱古力味,所以揀返Dreyer特濃朱古力,意外地好食!價錢合理,有得炸有得打邊爐,有甜品有酒飲,荃灣少有啦!

208就有任食美國穀飼牛、雞豬羊任食,性價比高。

2019-09-17 44 views
天氣涼涼地,約咗幾個 friend一齊嚟呢間稻八日式火鍋炸物放題😋;我哋都未試過自己整天婦羅,今次諗住可以自己做天婦羅,心情有d興奮呀!我哋揀咗食每位$208嘅特級美國穀飼牛放題,要毛蟹冬蔭功湯底同鰹魚昆布漬湯底。毛蟹冬蔭功湯底裏面有一大隻毛蟹🦀,d 蟹味滲入冬蔭功湯內,令湯底更加鮮甜。份餐除咗有美國特上牛肉外,仲有美國進口牛肉,美國自然豚肉片,羊肉,日本北海道雞片 ..... 等。牛肉片帶1/3脂肪,唔太肥又香口。除咗肉類,丸類,沙律菜同火鍋菜都好多。第一次自己做天婦羅,跟足指引做零失敗的,好好食啊!飲品和甜品都有好多選擇,仲重本包每人一杯 Haagen Dazs, 但我徧徧要了 Dreyers, 只因中意芒果味。😝

除咗肉類,丸類,沙律菜同火鍋菜都好多。

第一次自己做天婦羅,跟足指引做零失敗的,好好食啊!

2019-09-14 74 views
荃灣區真係好多火鍋、放題,多到很難選擇,後來來到睇openrice評價,見到呢間幾高分,決定book位試下,本來係openrice book位有些出錯,要晚一些才有位,但我都早到睇下可唔下以比店員原先通知嘅時間入席,店員盡力幫我安排,最後都能比原定早一點入席,值得一讚!環境舒適闊落,店員有禮,食物質素高👍🏽👍🏽牛款適多,炸物自己一手一腳炸,別有一番風味,雪榚款適多,飲品如果有綠茶選擇會更好,食到飽飽,是一次愉快的晚餐。會再幫襯
荃灣區真係好多火鍋放題,多到很難選擇,後來來到睇openrice評價,見到呢間幾高分,決定book位試下,本來係openrice book位有些出錯,要晚一些才有位,但我都早到睇下可唔下以比店員原先通知嘅時間入席,店員盡力幫我安排,最後都能比原定早一點入席,值得一讚!環境舒適闊落,店員有禮,食物質素高👍🏽👍🏽牛款適多,炸物自己一手一腳炸,別有一番風味,雪榚款適多,飲品如果有綠茶選擇會更好,食到飽飽,是一次愉快的晚餐。會再幫襯

2019-09-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$280 (Dinner)
  • 極上安格斯牛小排
2019-09-13 51 views
這家的質素不錯 肉都可算是高質 不時同朋友每次都吃最高級 這次也是一樣有刺身 炸天婦羅時 大部分時間都會有職員從旁指導自己炸 好新鮮 好好食朋友們都很愛玩這個下次食牛火鍋 可以多個選擇
這家的質素不錯 肉都可算是高質

• 自助天婦羅
  • 自製炸物
  • DIY天婦羅
2019-09-12 71 views
快到中秋節假期,最好和朋友一起打邊爐。選了這間日式炸物火鍋店。一進店發現原來是自助形式的,沒有想太多,便坐下來了。餐廳的環境很光亮很舒適,天花的燈籠也很有日式的氣氛。看餐牌,選擇非常充足,從$158的美國豚片放題到$368的日本國產黑毛和牛盛合放題,應有盡有。火鍋湯底裏有八款供選擇,今天點了冬陰功毛蟹湯底。看看除了精選肉類,湯底,海鮮類之外,其他都是自助形式。方便快捷。 精選肉類方面,每樣肉類都點了一些,上菜速度相當快,肉類質素高,好的牛肉對火鍋真的不可缺少。 食物種類很多,很多火鍋配料,有丸子,餃子,腸肚,蔬菜菇類。應有盡有。醬料的corner提供很多不同的醬料。汽水啤酒也是無限供應。另有精選雪糕,真的很飽很滿足。

汽水啤酒也是無限供應。另有精選雪糕,真的很飽很滿足。

2019-09-12 3468 views
成日食hotpot放題, 稻八有個好處係特別地有炸物放題, 阿仔最鍾意有得玩又有得食, 仲keep住serve我地, 十分happy今次我地opt左$208特級美國穀飼牛肉放題, 包2個鐘頭的任食任飲softdrinks (汽水, 茶都好多choices), 仲有沙律同雪糕, 而每個人頭仲有一杯movenpick / hagen daz在門口取~ 十分不錯丫~先拔頭籌, 我去攞丸呀, 金菰呀, 甜不辣咁而阿仔就即走去自制天婦羅蝦先, 見佢每次落唔同味粉咁食, 我肯定佢覺得好玩好食, 而我就like佢幫我炸的魚旦年糕, 自己沾了吉列粉再炸完即食, 一攞起串串就有一陣陣的"熱氣炸味"攻入鼻, 不過我又好鍾意食喎, 共食左四串~ 之後仲試埋日本番薯仔, 甜咁呢... 又甜又粉, 極正~講返hotpot, 包左一碟手切牛, 而其他穀飼牛肉牛, 美國肥牛, 豬肉同雞肉就放題啦~ 手切確係正~ 穀飼牛肉我覺得好過美國的... 而湯底我地叫左鴛鴦, 一邊係當打的冬蔭功毛蟹底, 酸味較重, 濃味湯岩晒老公, 而我同仔即十分喜歡另一邊的昆布湯底, 尤其食菜時仲食到d甜味炸物確係好野, 仲有窗口位坐~ 最

先拔頭籌, 我去攞丸呀, 金菰呀, 甜不辣咁

手切確係正~ 穀飼牛肉我覺得好過美國的...

炸物確係好野, 仲有窗口位坐~ 最尾一人一杯正雪糕作結真好~~

$240 (Dinner)
要數荃灣區比較抵食、質素幾好、環境又ok嘅日式火鍋店,稻八一定係其中一間,我地都推介過俾唔少朋友。稻八位於荃灣富利達中心,唔算難搵,隔離就係商場。餐廳面積頗大,枱與枱之間唔會話密到郁唔到。琴晚係平日,都估唔到咁多人,我地第一次坐到咁入,haha。呢度同好多火鍋店一樣,以牛肉分套餐,最平嘅美國進口牛肉餐每位168蚊,特級美國特上牛肉每位208蚊,除左無限牛肉、豚肉、雞肉,仲有任食沙律吧、多款自取配料、飲品任飲、雪糕任食。最過癮係自製天婦羅炸物,新鮮熱辣,食足120分鐘湯底8款任揀,包括有豆乳、豬骨、昆布、牛乳牛骨、地獄、沙嗲、壽喜燒、蕃茄。最近仲加左一款新湯底:冬蔭公毛蟹湯底冬蔭公毛蟹湯底幾有趣,佢味道算幾明顯,主要係香茅果種酸酸微辣,未到好冬蔭公湯感覺,但食落好清爽,唔會好重口味得來又幾開胃店員上完鍋底,就好快上哂每樣肉類一份,美國特上牛肉、豚肉、雞肉 (仲有羊肉,不過我地唔食,就俾番佢地),以任食來講,佢地嘅牛肉真係錯,唔會老唔會韌,亦都唔會好似紙皮咁薄,好過好多逐碟收錢嘅火鍋店添啊當然啦,呢碟送嘅手切牛梗係正好多,脂肪均勻,口感有彈性,仲有肉香其他配料任食、自取,款式夠多,補添得快

最近仲加左一款新湯底:冬蔭公毛蟹湯底

其他配料任食、自取,款式夠多,補添得快,丸類唔會雪到死實實,蔬菜都好新鮮,我最鐘意油麥菜同秋葵都有

呢個天婦羅DIY好有趣,一手一腳製作,炸漿炸起好脆口,唔厚粉,加少少調味粉,又幾好食

飲品任飲。

2019-08-28 274 views
整體質素okla,見到訂位有折扣先黎試。叫左個澳洲牛套餐,因為第一回侍應會拎曬各種肉類比客人嚐試,份量亦多一碟碟咁,所有食咗第一回已經飽曬。因為牛肉類上冇分類,所以我地係唔知邊個部位打邊個部位,要問侍應先知,不過侍應有耐性同客人講解既。套餐入面係會包埋刺身,刺身味道同出面日式放題一樣,唔多講。其他肉類都一般,係個手切牛麻麻地咬唔開(個人口味問題)新奇地方有得親自炸天婦羅但我個人認為,走去排隊炸天婦羅有啲浪費時間,所以我無去炸到。侍應服務態度都ok,環境地方唔係咁逼坐得幾舒服。因為唔慣食飯打卡所以無影相
整體質素okla,見到訂位有折扣先黎試。
套餐入面係會包埋刺身刺身味道同出面日式放題一樣,唔多講。
其他肉類都一般,係個手切牛麻麻地咬唔開(個人口味問題)
新奇地方有得親自炸天婦羅
侍應服務態度都ok,環境地方唔係咁逼坐得幾舒服。
因為唔慣食飯打卡所以無影相
  • 刺身
  • 極上安格斯牛小排
2019-08-27 221 views
今晚約咗一班好耐冇見的朋友,因為我收工都好夜,所以特意約出荃灣食飯,因為荃灣比較多夜關門的食店,原先想去大鴻輝食火鍋,但剛巧經過一間叫做稻八的日式火鍋店,見之前未試過就即管去試試,我哋晚上九點入座全單仲有八五折優惠,我哋就試咗佢最平嘅肥牛,就係$158,咁佢都跟外邊火鍋放題差不多,都是外邊有好多食物可以任取,唯一不同嘅地方就係它有天婦羅任炸,一坐低好快就來肥牛咁其實見到賣相都唔係差,以咁嘅價錢我覺得係非常之平,總結下次可以試吓海鮮任叫嘅套餐。

Dining Offer
Coupon