2023-08-25 336 views
一直都覺得哩間嘢唔掂…今次忍唔住要出post。之前下午茶叫個雞扒米粉,個湯底同水一樣,塊雞扒醃到勁咸,都掩蓋唔到陣唔新鮮嘅雞嗅味…今次晚餐哎個蒸肉餅外賣(下圖)…有冇兩成熟?午餐肉咁嘅色,咁都得?蒸肉餅都無咩技巧可言,而我叫外賣食都只係求個食得安心…打俾佢,佢話整過一個送過來…今次有返七成熟…我打去舖頭問過究竟,佢老闆話而家請人好難,啲㕑房職員唔生性…不過,都係嗰句,蒸個肉餅啫…唔係因為佢午巿做office 客,加埋附近暫時未有太多餐廳選擇,哩間咁嘅餐廳應該執咗十年…因為無競爭,出品求其,貴夾唔好食,愛味道真係活生生嘅例子!
一直都覺得哩間嘢唔掂…今次忍唔住要出post。

打俾佢,佢話整過一個送過來…

不過,都係嗰句,蒸個肉餅啫…

因為無競爭,出品求其,貴夾唔好食,愛味道真係活生生嘅例子!
  • 梅茶蒸肉餅他他
💖愛味道,科學園三期,🍃環境乾淨,擺設精緻,🍴菜單豐富,價格公道,👍飽餐一頓,心情愉快。👨‍🍳店家多年經驗豐富,👌烹調手藝自然純熟,👅菜品口感恰到好處,🤤讓人回味無窮,不忍離去。👉推薦招牌菜色應有盡有,🍲美食佳餚應有盡有,😋讓人大快朵頤,滿足味蕾,🍮飯後甜點更是令人驚艷。👍服務周到,笑容可掬,🏠讓人感受到溫馨氛圍,💯愛味道,你值得一試,👍必定能讓你心滿意足。👨‍💼無論是商務宴客或是家庭聚餐,🍽️愛味道都能滿足你的需求,🍱提供多種套餐選擇,😍讓你輕鬆享受美食盛宴。🤩餐點新鮮又美味,😋讓人垂涎三尺,👌每一口都是驚喜,👍讓人回味無窮,滿足心意。💯愛味道的美食總是讓我驚豔,😍每次來到這裡都覺得很滿足,👨‍🍳店家的熱情服務更是加分,👍讓我想再次光顧此處。🎉總之,愛味道是一家值得一試的好餐廳,😍食物好吃,價格實在,環境舒適,💯來到這裡,你一定會有滿滿的驚喜!
💖愛味道,科學園三期,
🍃環境乾淨,擺設精緻,
🍴菜單豐富,價格公道,
👍飽餐一頓,心情愉快。

👨‍🍳店家多年經驗豐富,
👌烹調手藝自然純熟,
👅菜品口感恰到好處,
🤤讓人回味無窮,不忍離去。

👉推薦招牌菜色應有盡有,
🍲美食佳餚應有盡有,
😋讓人大快朵頤,滿足味蕾,
🍮飯後甜點更是令人驚艷。

👍服務周到,笑容可掬,
🏠讓人感受到溫馨氛圍,
💯愛味道,你值得一試,
👍必定能讓你心滿意足。

👨‍💼無論是商務宴客或是家庭聚餐,
🍽️愛味道都能滿足你的需求,
🍱提供多種套餐選擇,
😍讓你輕鬆享受美食盛宴。

🤩餐點新鮮又美味,
😋讓人垂涎三尺,
👌每一口都是驚喜,
👍讓人回味無窮,滿足心意。

💯愛味道的美食總是讓我驚豔,
😍每次來到這裡都覺得很滿足,
👨‍🍳店家的熱情服務更是加分,
👍讓我想再次光顧此處。

🎉總之,愛味道是一家值得一試的好餐廳,
😍食物好吃,價格實在,環境舒適,
💯來到這裡,你一定會有滿滿的驚喜!
2023-02-02
2023-03-03 532 views
噚日lunch去左科學園爱味道,order左個生炒雞絲飯,即叫即炒夠穫氣,而且夠鑊氣,飯唔會一嚿嚿,味道唔錯;熱lemon tea味唔錯,夠熱,整體感覺幾好食,下次會再幫襯

2023-03-01
  • 生炒雞絲飯
2022-10-16 725 views
香港假日沒有什麼活動,秋風起最佳的戶外活動當然是去踩單車。我最喜歡去吐露港踏單車,風景又靚路線又長。今天便和朋友由沙田起步,風和日麗,踏單車終點就是科學園原來科學園有不少餐廳,見這間餐廳大大間都有不少食客,其中家庭客也不少。餐廳提供下午茶有包括港式粉麵例如沙嗲牛肉、五香肉丁,又有大碟的福建炒飯、蝦醬生炒牛肉飯。我今天不是太肚餓,所以只叫了一個雙拼三文治,選了吞拿魚配雞蛋。雖然是$28但三文治都幾大份,吞拿魚很多,雞蛋炒得不錯,不會太熟也不會太生,流❤️蛋配搭吞拿魚,十分好吃。麵包亦甚為鬆軟,估不到這個平價的下午茶餐也那麼好味。踏完單車當然要飲杯凍飲,我選了凍檸茶,茶味濃郁又夠凍,大大杯,完全是透心涼,簡直是踏單車之後最佳的飲品

麵包亦甚為鬆軟,估不到這個平價的下午茶餐也那麼好味。

下午茶踩完單車,到科學園穩野食,去左呢度17w食呢個手工餃子河,有成6大隻,超好食!以後會多d來食呢個餃子,正呀!!!睇圖都見到唔差;)配埋紅豆冰,我已經好嘆好舒服了;)
手工餃子河
手工餃子河
2022-05-16 696 views
真心不錯。因為平時不想煮飯便落樓下吃這間。餸菜味道份量足,材料新鮮,汁濃可送飯,最好吃是椒鹽豬扒,鷄煲,通菜牛肉,他們以食川菜為主,但是其他菜色都幾出色。不是賣廣告,因為周末很多人,反而不想那麼多人。
2022-05-03 530 views
放假約朋友去科學園聽佢講附近有間好好味嘅餐廳點知去到 先發覺原來佢係主要食三餸飯不過嗰度 地方寬敞 環境開揚係中午食飯嘅一個好去處我哋叫咗兩個三餸飯一個有椒鹽豬扒 另一個有條魚兩個都新鮮好味道
放假約朋友去科學園

我哋叫咗兩個三餸飯

一個有椒鹽豬扒 另一個有條魚

兩個都新鮮好味道

2021-08-06 1051 views
今日同事全部請曬假   得我一個人做孤獨的美食家   所以近近哋就落樓下  愛味道 i-Tasty  餐廳座落於香港科學園第三期   即係最近民居嗰邊   唔係近火車站嗰邊    喺19W大樓地下   科學園大樓有分W同埋E   W即係西邊係近吐露港公路嗰邊  E即係東邊係近個海嗰邊今日見到有咖哩牛腩飯   咁就唔使諗喇  即刻決定今日就喺呢度食午飯   點解呢?   因為咖哩牛腩飯就唔係日日有嘅   至於邊一日會有?    呢個係廚師嘅最高機密    係連收銀姐姐都唔會知   只可以碰運氣     而呢度嘅咖哩牛腩飯   我個人覺得應該係科學園咁多間餐廳入面做得較好嘅    咁喺科學園搵食   尤其是食午飯   如果唔想同人逼呢   就最好十一點半食    咁樣會慳番好多等待嘅時間   慳返等位嘅時間   慳番點餐嘅時間   慳返等待食物嘅時間    咁慳埋慳埋你就會多咗好多時間努力工作呀!  係咪?  那你見到啦而家11點34分   餐廳基本上係冇乜人   所謂一望空闊,若脫籠之鵠係咪? 叫完餐   畀完錢   就坐低等   望住個大電視睇下幾時到你個號碼   如果幸運地搞出你個號

叫完餐   畀完錢   就坐低等   望住個大電視睇下幾時到你個號碼   如果幸運地搞出你個號碼呢     咁恭喜你  你可以前往攞餐    呢個呢就係我今日食嘅咖哩牛腩少飯

配酸菜一碟

配任食指天椒   配任食青蔥    配辣椒醬   再配埋辣椒油
仲有免費紙巾任用
白飯就唔知係唔係任裝    不過我係叫小飯嘅  啲師傅呢就通常要多飯嘅   亦都聽過有人係走犯嘅   應該係走飯先啱

咁我個人係唔鍾意食日式咖哩嘅   係得個甜字   就算所謂極辛口都係得個甜字

更加唔鍾意食好似葡國雞咁樣嘅咖哩   完全冇味

亦唔鍾意食正宗印度咖哩   有啲香料嘅味道太濃頂唔順

呢度呢種港式咖哩比較啱我口味   所以如果菜牌上有咖哩牛腩   我都會幫襯

呢度仲有個雪櫃   入面係有啤酒㗎

如果唔想飲樓上七十幾蚊一杯嘅生啤    又唔想行到去 7 10 1 咁遠去買    呢度比較就腳
仲有其他好食嘅嘢   下次食咗再同大家分享

今日嘅食物批評文章算寫得比較詳細同長氣少少    當然啦!   同事全部請曬假    得返我一個獨守辦公室   當然係要努力工作啦!   係咪?
2021-08-06
$58 (Lunch)
2021-05-20 787 views
Eat this almost once every two weeks as it is close to my home. Always order the 4 person set with my family and we always have leftovers! Very generous amount of food and great flavors too. Gives you pickled carrots and radish as a side dish, sometimes mala cucumbers 😊 Takeway does not affect flavor but can make some beef foods tough due to steam.
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
$80 (Dinner)
  • 青檸雞
  • Sautéd  broccoli  and  fish
2020-11-18 1076 views
如果有泥開呢家鋪既人都知 呢間鋪有好多烤魚啊 水煮煲等既 又辣又惹味既菜式,所以吸引左唔少係科學園返工國來人士青睞,佢地通常叫1個煲share 食。佢真係有種大學飯堂既feel而我今次為大家介紹兩款菜式😀水煮牛肉 同 農家一碗香。水煮牛肉好大兜 仲有芫荽,另外佢有薯粉底,份量都唔少,再配白飯 呢個份量其實可以2個人share食都無問題,係香唔係好辣。農家一碗香 聽個名完全唔知是什麼,上菜就知啦,係豬肉 雞蛋 豆 同埋 椒 炒埋一碟,都幾惹味,反而呢個辣。

佢真係有種大學飯堂既feel

而我今次為大家介紹兩款菜式😀
水煮牛肉 同 農家一碗香。