2023-05-06
中環新開樓上居酒屋,款式選擇都算多! 明太子雞皮墨魚滑($58/2串)都算特別,燒得微脆既雞皮包住好彈牙既墨魚滑 不過明太子味道就唔算好出🦑 而燒蓮藕($38)好有驚喜 咬落軟糯帶點兒脆身,配埋日本燒汁鹹鹹甜甜㊙️ 蒜香燒八爪魚足($68)就略嫌失望 燒得唔夠香口係比較似蒜蓉濕炒 咬落有幾舊都少韌🐙 燒牛舌($58)正路嘢食日式串燒都必點😹 壽司刺身方面試左牛油果天婦羅蝦卷($138)一客都有六件 見到廚房新鮮炸好兩隻天婦羅蝦再比師傅即刻包配埋即開既牛油果🥑 大根豚角煮($98)醬汁調味超香濃 肥豬肉燉煮得好入味 白蘿蔔都好甜多汁 超正🐷 最後甜品點左燒芝士年糕($58)外層燒到脆口 咬落去芝士爆晒出黎 本身年糕餡料係帶鹹 外面再加左煉奶同砂糖變左鹹甜交織既感覺🤪