2024-01-07
今日行街睇玩具嘅時候,無意中見到有間甜品店既乳酪雪糕做緊買一送一🤩🤩兩杯大大杯嘅乳酪雪糕都係$60有找,仲可以自選3款配料 + 1款醬汁🤣真係好抵👍🏻我地分別揀左嘅醬汁同配料組合:✨玄米脆脆、麻糬粒粒、菠蘿🍍味雪花酥再配Homemade 既小山園抹茶醬✨牛油薄脆、麻糬粒粒、比利時Lotus餅 再配Homemade既伯爵茶醬✨呢個Froyo希臘乳酪雪糕酸酸甜甜,又奶又滑,味道清新又開胃,其實就咁食都已經好好食😋加埋醬汁配料仲更加正😍我同朋友所揀既醬汁配料組合配搭都比較偏向日式;其中既小山園抹茶醬絲滑甘醇,茶味香濃冇澀味,入喉仲好清爽,堂堂令到杯雪糕既感覺變到更加小清新🌿伯爵茶醬味道濃烈香醇得梨仲有陣獨特既柑橘🍊清香,感覺幾特別👍🏻自選既配料仲有成20個選項可以揀,醬汁口味都有成十款(起碼超過一半仲系店家自己homemade 既添,實在誠意滿滿🤩),點組合都得,唔同既組合就有唔同嘅風味,梗有一種口味啱你食😍加上呢個買一送一嘅優惠實在太抵,真係唔想幫襯都唔得🤣🍁楓📍旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D號舖港鐵油麻地站 A2 出口,步行約6分鐘
我地分別揀左嘅醬汁同配料組合:
加上呢個買一送一嘅優惠實在太抵,真係唔想幫襯都唔得🤣
🍁楓
📍旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D號舖