2025-01-13 98 views
隱町地址:尖沙咀漆咸圍2-4號金時商業大廈地下8-14號舖 今日放工去咗食人氣著名串燒店隱町(尖沙咀新店),我仲記得第一次食係係太子一條小巷😎,估唔到而家落戶喺尖沙咀漆咸圍啦~餐廳長時間都有師傅同佢徒弟坐鎮,所以長期唔都有少嘅忠客😛,如果大家要食,真係要早少少訂位😝。P.S.除咗串燒之外,餐廳仲有獨立房間提供Omakase席前料理+卡拉OK (可容納八-九人)8貫壽司🍣$328 每一貫都係一種極致享受,一次過食咗唔同口味☺️,包括深海池魚; 金目魚; 拖羅; 金目鯛等。深海池魚寿司,啲魚肉鮮甜彈牙😚,一啖就係滿滿嘅滿足感!金目魚寿司,色澤靚啲,鮮味十足!拖羅寿司😙,滑嫩入口,令人回味無窮!金目鯛寿司,鮮味突出口感絕佳,每一口都係享受!👌🏻🍣正豚肉生菜卷🐷🥬$38清爽嘅生菜包著多汁豬肉😛,每一口都充滿爽脆與鮮甜!正😜免治雞肉棒🐔$48一層金黃色嘅外表非常吸引!免治雞肉質鮮嫩,啖啖肉🤩,加上佢啲蜜糖香甜味道和日本蛋黃汁,簡直係絕配,正😋。牛舌心🐮$68牛舌心軟嫩多汁,肉質鮮美,煮得啱啱好,啲味道夠香濃🤪,啲塩蔥令到個味更加突出😍!一定係肉食愛好者嘅最愛!正雞頸肉🐔$38啖到肉質彈牙,香氣四溢
隱町
地址:尖沙咀漆咸圍2-4號金時商業大廈地下8-14號舖

8貫壽司🍣$328

豚肉生菜卷🐷🥬$38
清爽嘅生菜包著多汁豬肉😛,每一口都充滿爽脆與鮮甜!正😜

免治雞肉棒🐔$48

牛舌心🐮$68

雞頸肉🐔$38
啖到肉質彈牙,香氣四溢,啖一塊就停唔住!正🤣

鹽燒豬肋條🐷$38
外脆內嫩,肉質鮮美😄,每一口都係滿載豬肉嘅香氣同鮮味,正😚

練紫蘇墨魚串🍡$42
啲墨魚係咁新鮮,煎得啲外皮香脆😝,仲有淡淡嘅紫蘇香氣,入口即化,仲有啲微微嘅海鮮味,真係令人回味無窮,正😜

明太子蝦棒🦐$42
蝦仁新鮮彈牙,明太子嘅風味唔會太濃😏烈,剛剛好。食完之後嘴巴仲留住佢嘅香味,真係令人回味無窮!😋正

唐揚牡蠣手羽🐔$78
每一口都充滿雞肉嘅鮮香,烤得金黃酥脆🤭,外脆內嫩,美味難以抗拒🤤!超適合作為開胃小食,正

#nicefoodie尖沙咀

-—————
#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #九龍城美食 #尖沙咀 #美食 #打卡 #尖沙咀 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #日菜 #日本餐

.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🔥 同朋友聚腳嘅好選擇 @ 🌟 隱町 🌟.💁‍♀️ 圖片展示美食為:時令刺身5點 HKD 380雞翼 HKD 42免治雞肉棒 HKD 48雞胸脆骨 HKD 36牛舌心 HKD 68味噌黑毛豚肉五花腩HKD 42練梅紫蘇墨魚串 HKD 42明太子山藥 HKD 38燒飯團 HKD 38.👽 以前去開佢土瓜灣嘅舊舖,最近先知原來佢喺尖沙咀開咗新鋪,梗係要約埋朋友仔黎試吓啦。.🐟 打頭陣當然要食時令嘅刺身,「時令刺身5點」剛好唔洗諗,上台絕對係高水準!從愛女魚、獅魚、金目鯛、中拖羅,全部好厚身,肉質鮮嫩,食落爽口,色澤好新鮮,一放入口,鮮味瞬間爆發,尤其牡丹蝦夠大隻,鮮嫩又彈牙,非常鮮甜!.🍢 再試埋佢嘅串燒,先嚟牛牛嘅「牛舌心」肉質鮮嫩多汁,煮得剛剛好,厚身但唔韌。.🔥 接住試埋豬豬串燒。呢個「味噌黑毛豚肉五花腩」燒得鮮嫩多汁,油脂好香,搭上味噌醬汁,豬肉嘅鮮美瞬間爆發。.🐔 叫多幾款雞雞試吓。「免治雞肉棒」好多汁好香口,尤其肉質鮮嫩,生雞蛋嘅香氣,配上特製醬汁,味道更加突出!「雞翼」啲皮香脆多汁,肉質鮮嫩,蘸上啲特製醬汁,真係下酒小菜嘅最
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
練梅紫蘇墨魚串 HKD 42
明太子山藥 HKD 38
燒飯團 HKD 38

時令刺身5點

🐔 叫多幾款雞雞試吓。「免治雞肉棒」好多汁好香口,尤其肉質鮮嫩,生雞蛋嘅香氣,配上特製醬汁,味道更加突出!「雞翼」啲皮香脆多汁,肉質鮮嫩,蘸上啲特製醬汁,真係下酒小菜嘅最佳搭配!。「雞胸脆骨」都係!超好脆,好香口!

免治雞肉棒

🦑 另外試左「練梅紫蘇墨魚串」,烤得恰到好處,墨魚肉打得彈牙,練梅同紫蘇嘅獨特風味,令墨魚更加好味。同埋「明太子山藥」,山藥煮得幾爽口,惹味嘅明太子醬汁同木魚碎增加質感。

🍙 「燒飯團」可以話係食串燒埋尾一定要嘅,用特製醬汁調味得宜,鬆軟嘅飯粒,滿足感。

燒飯團

🌟 呢度整個環境都好居酒屋FEEL,坐得好舒服,氣氛亦熱鬧,有機會記得試吓!

.⠀
📍 尖沙咀漆咸圍2-4號金時商業大廈地下8-14號舖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$404 (Dinner)
免治雞肉棒
燒飯團
  • 牛舌心
6 day(s) ago 0 views
隱町又搬新店啦,仲記得以前係小巷內既一間小店,而加尖沙咀舖又靚左又大左坐得舒服啲。當然都係以吧枱形式,可以欣賞師傅既用心製作佢嘅串燒依然都係咁高質😍除左燒鳥,其他肉類同刺身既選擇都好多!串燒亦屬於高質素出品~👍🏻‣ 串燒 ~$40-60喜歡我最鍾意嘅串燒包括非常軟滑既牛舌心~外脆內軟既松露醬燒豆腐~用紫蘇葉包住嘅墨魚串等等等等!另外佢既免治雞肉棒軟熟好多,軟骨比較少,反而更着重雞肉嘅口感!‣ 水八爪 $88係店員推介下仲點左一份水八瓜刺身,口感特別,好新鮮同場加映~好可愛既飛鼠!多謝師傅✨

‣ 串燒 ~$40-60

‣ 水八爪 $88
係店員推介下仲點左一份水八瓜刺身,口感特別,好新鮮

同場加映~好可愛既飛鼠!多謝師傅✨
喺土瓜灣已經幫襯過,搬咗新嘅舖頭,大家啲,食物款式又多啲。✨串燒雞肉、雞尾、雞肝、沙甸魚、意大利青瓜 、青葡萄豚肉卷 、鹽燒豬肋條、燒飯糰有幸望住師傅由木炭開始加起,每款串燒都品嚐到炭嘅香氣。雞尾相對其他部位有更豐富嘅脂肪,包裹住圓轆轆的雞皮,燒出來嘅香又juicy;豬肋條邊邊位嘅脆口感更感滋香;汁燒雞肝火喉控制得超好,口感軟軟的;沙甸魚真係好值得食,雖然有幼骨,但係魚肉保留住滿滿嘅水份,魚香非常之重;提子豚肉卷口感特別;亦都好好中和咗豚肉嘅油脂油膩;飯團亦大力推薦,裡面包裹住櫻花蝦帶點鹹香,外皮帶有飯焦嘅口感、意大利青瓜都係初嘗,有別於一般瓜果嘅口感,呢款更加多汁更加鮮甜。✨刺身五點除咗串燒之外,新店亦多咗壽司刺身類嘅選擇,令到食物更多元化。五點有薄切目張魚、鰤魚、赤身 、金目鯛、牡丹蝦,每一款都好有厚度,目張魚配上酸汁,魚香更突出;牡丹蝦極其肥美;赤身肉質細緻。📣呢間小店6️⃣年前由太子一條小巷開始至而家落戶喺尖沙咀漆咸圍。📣師傅同徒弟同時間坐鎮,兩位都擁有唔少忠實食客,如果要食,大家真係要早少少訂位
喺土瓜灣已經幫襯過,搬咗新嘅舖頭,大家啲,食物款式又多啲。

✨串燒

刺身五點

2025-01-19 0 views
嚟到尖沙咀隱町🗾!呢間人氣餐廳氣氛充滿濃濃日式居酒屋feel,坐喺吧枱仲可以睇住師傅即場握壽司,視覺同味覺都係一流嘅享受~🥢✨🍢 豚肉生菜卷 $42清新爽口嘅生菜包住烤得香噴噴嘅豚肉,外層焦香,肉汁豐富,配埋蘋果胡麻醬,清新中帶有少少微甜,係解膩嘅一大亮點!🍢 免治雞肉棒 $48一層金黃色嘅外皮,燒到啱啱好,雞肉內裡鮮嫩多汁,仲有濃濃嘅炭香味。配上香滑嘅生蛋黃,真係無得輸!🍢 練紫蘇墨魚串 $42墨魚非常彈牙,搭配紫蘇葉嘅清新香氣,再加上少少梅醬點綴,酸酸甜甜,口感層次豐富,令人回味無窮!🍣 Omakase壽司 $328師傅精心準備嘅8貫壽司,魚生新鮮滑溜,深海池魚鮮甜彈牙,拖羅脂香四溢,金目鯛口感豐富,仲有其他魚類帶嚟唔同層次嘅味道,真係一次過滿足晒所有味蕾!🍢 雞腎 $35雞腎個質地好爽口!入口都好香口,火喉控制得好好,唔會乾爭爭🍢 雞翼 $42最鍾意食雞翼嘅我,雞翼真係冇得輸!外皮燒得香脆,雞肉嫩滑My favourite 🤩 無論環境、食物質素定師傅嘅手勢都令人好滿意,啱晒朋友聚會或者情侶約會~💖 記得提早訂位,咁就可以慢慢享受呢個隱世美食啦!

🍢 豚肉生菜卷 $42

🍢 免治雞肉棒 $48

🍢 練紫蘇墨魚串 $42

🍣 Omakase壽司 $328

🍢 雞腎 $35
雞腎個質地好爽口!入口都好香口,火喉控制得好好,唔會乾爭爭

🍢 雞翼 $42

2025-01-10 126 views
📍 「隱町」尖沙咀估唔到尖沙咀有一間好隱世嘅小店喺外面經過一啲都唔起眼而且入邊座位亦都好少全部都係吧枱圍住師傅可以睇到師傅嘅煮嘢食既英姿睇到每一種食材嘅新鮮!而且仲可以同朋友飲返兩杯🍻的確係一種打工仔辛苦後嘅享受😋✨燒雞尾用上日本雞尾,於爐邊慢烤,烤出多餘油份,帶出酥脆感,內裡軟滑滲出雞油香味!✨牛舌心口感軟嫩,多汁又有嚼勁外脆內軟肉汁噴發油脂的感覺剛剛好!✨時令日本生蠔大大隻生蠔🦪我個口甘大都放唔哂😀配青桔啫喱,中和生蠔既海水味好新鮮既感覺!✨ 鰤魚刺身魚身豐美細膩、風味鮮甜、脂膏豐腴🐟✨ 練紫蘇墨魚串爽口彈牙有驚喜🩷✨ 明太子山藥厚切的山藥,溫火慢烤後的口感十分鮮脆,上層的略烤過明太子讓山藥提甜,盛盤時最後灑上的七味粉在山藥原本的味道上更加提香。✨ 燒飯團飯團經過慢火燻烤後,脆脆的外殼,內部的米飯軟糯香甜,一口咬下去外脆内軟!✨ 雞頸肉稀少部位,也就是俗稱的雞頸肉口感非常Q彈有嚼勁✨ 銀杏健康嘅銀杏,輕輕燒過,帶走咗本身嘅苦澀味!✨ 汁燒雞肉蔥串滿滿既青蔥紫洋蔥碎,食落爽脆,雞肉的雞汁亦都係爆開,沾滿喺洋蔥碎上面!✨豚肉生菜卷本身只係一個好簡單嘅串燒,但係配上蘋果胡麻醬,成個感覺好

📍 「隱町」尖沙咀

估唔到尖沙咀有一間好隱世嘅小店
喺外面經過一啲都唔起眼
而且入邊座位亦都好少
全部都係吧枱圍住師傅
可以睇到師傅嘅煮嘢食既英姿
睇到每一種食材嘅新鮮!
而且仲可以同朋友飲返兩杯🍻
的確係一種打工仔辛苦後嘅享受😋

✨燒雞尾

✨牛舌心
口感軟嫩,多汁又有嚼勁外脆內軟
肉汁噴發油脂的感覺剛剛好!

✨時令日本生蠔
大大隻生蠔🦪我個口甘大都放唔哂😀
配青桔啫喱,中和生蠔既海水味
好新鮮既感覺!

✨ 鰤魚刺身
魚身豐美細膩、風味鮮甜、脂膏豐腴🐟

✨ 練紫蘇墨魚串
爽口彈牙有驚喜🩷

✨ 明太子山藥

✨ 燒飯團

✨ 雞頸肉
稀少部位,也就是俗稱的雞頸肉
口感非常Q彈有嚼勁

✨ 銀杏
健康嘅銀杏,輕輕燒過,帶走咗本身嘅苦澀味!

✨ 汁燒雞肉蔥串

✨豚肉生菜卷
本身只係一個好簡單嘅串燒,但係配上蘋果胡麻醬,成個感覺好清新!

✨青葡萄豚肉卷
葡萄汁可以去除豚肉嘅油膩感!

✒懶人先睇總結.❀食物:串燒質素都唔錯,除了燒鳥外仲有壽司同其他日式料理❀服務:即燒即上,保證熱辣辣❀環境:全吧檯設計❀價錢:2人埋單 $816 .✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐.🎈8貫壽司 ($328)當中包括omakase較常見的魚料,有拖羅、鰤魚、赤身、深海池魚、蜜柑雕、目仁奈、金目雕及三文魚籽。.🎈目光魚 ($58)目光魚倚天婦羅做法炸香,連骨一齊食。炸香後肉質依然有油香和濕潤,幾surprise 的一道菜~.🎈醬油漬糖心蛋天婦羅 ($38)聽個名都知超吸引🥹 糖水蛋狀態不錯,流心與半熟之間。加上三文魚子及醬油是不會出錯的配搭!.🎈串燒由於全吧枱的設計,所以師傅會在食客面前燒肉,中間以玻璃隔擋。燒起直接放於食客席前,包保每一串都熱辣辣!👉 牛舌心 ($68)👉 青葡萄豚肉卷 ($42)👉 雞頸肉 ($38)👉 免治雞肉棒 ($48)👉 手羽先 ($42)👉 味噌黑毛豚肉五花 ($42)👉 明太子山藥 ($38)

✒懶人先睇總結
❀食物:串燒質素都唔錯,除了燒鳥外仲有壽司同其他日式料理
❀服務:即燒即上,保證熱辣辣
❀環境:全吧檯設計
❀價錢:2人埋單 $816

✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
🎈8貫壽司 ($328)

🎈目光魚 ($58)

🎈醬油漬糖心蛋天婦羅 ($38)

🎈串燒

👉 牛舌心 ($68)
👉 青葡萄豚肉卷 ($42)
👉 雞頸肉 ($38)
👉 免治雞肉棒 ($48)
👉 手羽先 ($42)
👉 味噌黑毛豚肉五花 ($42)
👉 明太子山藥 ($38)
2024-12-06 420 views
🌟 最近去咗尖沙咀一間高級串燒專門店,呢度真係吸引力十足!坐喺吧枱,可以睇住廚師烹調串燒,熊熊烈火煮出嘅美食,令人食指大動。餐廳環境時尚高雅,燈光柔和,氣氛非常舒適。🔥🍢*香箱蟹*:蟹肉鮮甜多汁,口感豐富,每一口都係大海嘅味道。🦀✨*雞胸脆骨串燒*:外皮香脆,內裏嫩滑,雞胸肉與脆骨完美結合,口感層次豐富。🍢🐔*明太子山藥*:山藥鮮嫩,配上明太子嘅鹹香味道,口感滑溜,非常惹味。🍠🎏*目光魚(炸)*:外皮金黃酥脆,內裏魚肉鮮嫩,炸得恰到好處,味道鮮美。🐟✨*手羽先*:雞翅外皮香脆,內裏多汁,味道濃郁,口感一流。🍗🔥*汁燒雞肉蔥串*:雞肉鮮嫩多汁,蔥嘅清香配上汁燒嘅味道,非常美味。🍢🧅*免治雞肉棒,配月見*:雞肉棒肉質嫩滑,配上月見蛋嘅蛋黃,口感豐富,味道鮮美。🍢🥚*燒白鱔*:白鱔肉質鮮嫩,燒得香氣四溢,味道濃郁。🐟🔥*豚肉生菜卷*:豬肉鮮嫩多汁,包住新鮮生菜,口感清爽,非常開胃。🥓🥬*練紫蘇墨魚串*:墨魚鮮嫩彈牙,配上紫蘇嘅獨特香氣,味道非常出色。🦑🍃*松露醬燒豆腐*:豆腐外皮香脆,內裏嫩滑,配上松露醬,口感豐富,味道濃郁。🍢🍄*燒飯團*:外皮金黃香脆,內裏飯粒鬆軟,帶有微微嘅焦香,味道簡

*燒白鱔*:白鱔肉質鮮嫩,燒得香氣四溢,味道濃郁。🐟🔥

*燒飯團*:外皮金黃香脆,內裏飯粒鬆軟,帶有微微嘅焦香,味道簡單但非常美味。🍙🔥

2024-12-01 314 views
成年冇返黎, 每日lunch同夜晚都約左唔同朋友食飯傾計,  朋友知我食內臟, 就帶左我黎哩間有好多唔內臟食嘅日式串燒居酒屋。睇佢門面黑媽媽又望唔倒入面以為唔多人幫趁。估唔到平日夜晚食食下都全院滿座。免治雞肉串($48) - 雞肉juicy唔鞋, 醃得入味, 中間加左少少雞軟骨食落有卜卜脆口感, 撈埋啲蛋汁食口感順滑。雞心血管 ($32) - 同雞心差唔多, 食落有少少彈口, 加左少少七味粉幾惹味令和之怪物($88) - 成隻手掌咁大, 一啖食落去塞滿成個口超滿足, 味道好爽甜海水味重香箱蟹 ($238) - 都幾多蟹膏, 不過蟹膏係實嘅, 蟹肉上面鋪滿蟹籽, 撈勻食食倒少少蟹鮮味, 雖然佢有跟醋, 但如果想食倒原味, 建議就咁空口食仲正~!!雞食道($38) - 第一之食, 有咬口得黎食有少少硬, 口感都幾得意雞肝($38) - 口感比較軟, 啖啖肉咁大蝦($98) - 唔會燒得太乾, 好新鮮爽彈松露醬燒豆腐($38) - 豆腐皮燒到脆脆地好好食, 加左松露醬有少少鹹味豚肉茄子卷($38) - 係煙肉番茄卷啲朋友仔, 茄子比起番茄更吸味, 所以都唔錯鹽燒豬肋條($38) - 肥瘦適中
估唔到平日夜晚食食下都全院滿座。
雞肝($38) - 口感比較軟, 啖啖肉咁
大蝦($98) - 唔會燒得太乾, 好新鮮爽彈
鹽燒豬肋條($38) - 肥瘦適中, 醃得夠味又唔會太鹹
燒飯團($38) - 飯團燒到脆但又唔會太硬, 配埋紫菜食飽肚又好味.
$500 (Dinner)
好耐冇食日式串燒啦😋呢間隱町外面望落行暗黑風格好神秘! 原來入面係咁光猛熱鬧😆座位仲唔少添! 除左串燒 仲有omakase😝見隔離枱叫左 擺盤好有心思好靚🌸✨時令刺身5點 $380兩個人想食刺身必點😍啱哂打卡 有金目鯛 中拖羅 牡丹蝦等 全部都好厚身 非常新鮮😍 食落爽口 拖羅嫩口冇筋 牡丹蝦勁鮮甜😋✨牛舌芯 $68✨雞胸脆骨 $36✨雞頸肉 $38✨燒白鱔 $78✨雞心喉管 $32✨豚肉生菜卷 $38✨青葡萄豚肉卷 $42✨燒飯團 $38呢度上面全世界都好好食🤣燒得恰到好處👍🏻印象最深係燒白鱔! 肉質彈牙仲爆汁🤤燒飯團外脆內嫩 餡料豐富😋豚肉卷既配搭都減低左油膩感 可以食多幾串😛仲有好多其他款色 要再戰!!
✨時令刺身5點 $380
✨豚肉生菜卷 $38
✨青葡萄豚肉卷 $42
✨燒飯團 $38
2024-11-28 278 views
隱町喺尖沙咀漆咸圍開咗‼️話說由佢第一間太子店已經幫襯 一直認知呢度主打串燒 不過而家比以前有更多選擇店內以吧枱位為主 幾鐘意呢個設計✨因為座位同燒烤爐之間加咗玻璃 可以直接望到師傅處理燒物 又唔會有太大油煙Lunch有丼飯同定食套餐 會有埋前菜/沙律同湯🥗ꕥ 汁煮西班牙豬肋條定食豬肋條煮到好軟嫩 非常入味🐷以洋蔥同黑椒調味 所以食食下會有好輕微好輕微嘅辣味 惹味十足 送飯係一流嘅🍚佢哋嘅米飯都係用日本米 軟糯得嚟又粒粒分明ꕥ 醬油蔥燒阿波美雞扒定食聽講阿波美雞係德島特產🐔雞皮燒到脆脆地 肉質軟稔 帶有雞油香但係無油膩感
Lunch有丼飯同定食套餐 會有埋前菜/沙律同湯🥗
ꕥ 汁煮西班牙豬肋條定食
ꕥ 醬油蔥燒阿波美雞扒定食
2024-11-28 267 views
最近朋友生日,想食日式居酒屋,選了這間位於尖沙咀的人氣居酒屋。餐廳分為兩個區域,一個串燒區, 另一個為日式壽司區域房間。餐廳的選擇類型豐富,有套餐的亦有散叫。最後我們叫了以下幾款食物。刺身方面,我叫了他他們的套餐時令刺身五件( $380)包括以下幾款時令的刺身。鰹魚,牡丹蝦,中拖羅,麥金雕,深海池魚。每一款都非常新鮮,爽口,最愛他們的牡丹蝦,新鮮爽口彈牙。串燒方面我們一共叫了以下食品,分享進食。整體而言串燒燒燒得香口,味道醃製剛剛好,用心之作。以下款的串燒,最有驚喜的是青葡萄豚肉卷,和日本青椒仔。青葡萄豚肉卷食落不會太油膩,且帶有葡萄的鮮甜味,中和油膩感。雞皮($36)味噌黑毛豚肉五花腩($42 )青葡萄豚肉卷( $42 )紫蘇墨魚串( $42)目光魚($38)鹽燒雞肉串 ( $38)松露醬燒豆腐( $38)日本青椒仔( $42 )手羽先($42)
餐廳分為兩個區域,一個串燒區, 另一個為日式壽司區域房間。
餐廳的選擇類型豐富,有套餐的亦有散叫。
最後我們叫了以下幾款食物。
刺身方面,我叫了他他們的套餐
時令刺身五件( $380)
每一款都非常新鮮,爽口,最愛他們的牡丹蝦,新鮮爽口彈牙。
串燒方面我們一共叫了以下食品,分享進食。

雞皮($36)
味噌黑毛豚肉五花腩($42 )
青葡萄豚肉卷( $42 )
紫蘇墨魚串( $42)
目光魚($38)
鹽燒雞肉串 ( $38)
松露醬燒豆腐( $38)
日本青椒仔( $42 )
手羽先($42)
2024-11-18
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
2024-11-25 176 views
💬以前都試過去太子同土瓜灣店,「隱町」嘅串燒居酒屋🏮,的確係有水準。知道而家在尖沙咀再次變陣出擊,一店藏二虎,除咗主打串燒之外,仲有壽司🍣廚師負責omakase 嘅部份。當晚座無虛席,特別係最𢲡手嘅串燒部,非常熱鬧;但試過兩邊嘅手勢,都一樣係咁出色😋———————————————————————————.🥢隱町卷🍣💬好老實,即係將最新鮮最招牌最正嘅食材放入去,就係咁簡單,一啖一口嘅刺身在口腔爆發出嚟,係味蕾嘅衝擊😋.🥢壽司八貫🍣💬對住壽司bar,睇住壽司師傅嘅製作,忍唔住等待食物嘅時間,叫多咗份壽司食吓。八款唔同種類嘅壽司選用非常新鮮嘅魚刺身,啖啖都有濃厚嘅魚油香,十分滿足😋.🥢串燒:手羽先🐔、鹽燒雞肉串🐔、雞尾🐔、雞心🐔、免治雞肉棒🐔、青葡萄豚肉卷🐽、味噌黑毛豚肉五花腩🐽、白鱔🐍💬瘋狂點選多款喜歡嘅串燒,唔油膩而且係調味得宜,肉質新嫩,果然隱町拿手好戲嘅串燒檔,堅無得輸😋.🥢大船渡灣令和の怪物蠔🦪💬超級肥美同清甜嘅日本🇯🇵蠔,即開即食夠晒新鮮,大大隻超級有份量,喜歡食蠔嘅當然要叫😋
———————————————————————————
🥢隱町卷🍣
🥢壽司八貫🍣
🥢大船渡灣令和の怪物蠔🦪
2024-11-18
Type of Meal
Dinner
2024-11-19 255 views
近排見到新開咗間日本餐廳 嗰日晏晝去咗試吓佢哋嘅午市定食 唔知好唔好食呢😚👅炭燒鰻魚飯定食 $198鰻魚嘅份量都幾多🤩燒得幾香 鰻魚食落都幾爽彈 冇乜骨 都唔錯😆👅廚師發辦魚生飯(特上) $298嗰日嘅魚生有北海道海膽 鯖魚 鰤魚 長鰭中拖羅 赤身 煙燻鰹魚 目仁奈 伊佐木 醬油漬三文魚子 北海道海膽幾有驚喜😍食落甜甜地 完全冇苦味 長鰭中拖羅都幾肥美 其他魚生都幾新鮮 好食😋總括嚟講 呢間日式餐廳嘅定食都幾好味 大家經過可以一試呀🥰😋 好味:8.05/10🤑 價錢:7.85/10🤗 服務:7.88/10😝 環境:7.89/10😚 衞生:7.76/10🤩 整體:8.03/10

👅炭燒鰻魚飯定食 $198

🤗 服務:7.88/10
😝 環境:7.89/10
😚 衞生:7.76/10
🤩 整體:8.03/10
好耐之前已經聽朋友介紹過呢間串燒店,喺佢經歷過幾次搬遷之後,終於有機會一嘗究竟😆 店面外面裝修得漆黑一片,但內裡非常熱鬧有氣氛,好大反差🤣 最啱約埋三五知己一齊去!✨ 秋刀魚刺身 $188魚身軟腍,但亦有少少爽彈嘅口感,刺身醬汁以醋為基底,配上少量薑蓉同帶有少少蔥味,徹底地去除秋刀魚嘅腥味😌✨ 黑松露厚燒玉子 $68玉子燒面頭有好澎湃嘅黑松露😚 食落個蛋勁嫩滑,黑松露嘅香氣亦令整道菜嘅味道提升咗😌✨ 糖漬小蕃茄 $38小蕃茄食落酸甜可口,口感好清新,係一個完美嘅開胃小食,亦可以平衡其他較重口味或油膩嘅菜式!✨ 雞皮 $36嚟到佢哋最出名嘅串燒,首先嗌返串燒雞皮先,雞皮燒至脆卜卜,以鹽簡單調味,食到停唔到口!✨ 雞肝 $38雞肝唔係個個中意食,佢口感比較生啲,不過就夠哂滑,味道豐富,搭配特調嘅醬油,適合中意重口味嘅朋友仔!✨ 雞心喉管 $32 推❗️第一次試以為口感會好核突,唔係好敢食,點知原來勁有咬口,爽口又彈牙,加埋個醬汁勁入味,好好食🤤✨ 鹽燒雞肉串 $38雞肉串都幾大嚿,肉質唔會好柴好乾,食落仲有少少肉汁,都幾唔錯😌✨ 青葡萄豚肉卷 $42 推❗️男友大讚

✨ 秋刀魚刺身 $188

✨ 黑松露厚燒玉子 $68

✨ 糖漬小蕃茄 $38

✨ 雞皮 $36

✨ 雞肝 $38

✨ 雞心喉管 $32 推❗️

✨ 鹽燒雞肉串 $38

✨ 青葡萄豚肉卷 $42 推❗️

男友大讚呢道菜式!豚肉卷包裹住青葡萄,味道既有肉味嘅濃郁,又有水果嘅清新,一齊食勁juicy😍

✨ 豚肉生菜卷 $38

今次係豚肉包住生菜,雖然燒過,但係生菜食落仲係好爽口,生菜中答咗豚肉嘅肥膩感,整體幾fresh😆

✨ 味噌黑毛豚肉五花腩 $38

五花腩燒到恰到好處,肥瘦相間,油脂飽滿,而味噌醬令肉質更添風味,好容易一啖接一啖咁食哂!

✨ 燒蟶子 $88

燒蟶子好新鮮,食落肉質彈牙,搭配上特製辣辣哋嘅醬汁,特別有風味!

✨ 紫蘇蝦餅天婦羅 $88

呢道天婦羅外脆內嫩,炸皮超級薄😮 蝦餅嘅鮮味同紫蘇嘅香氣完美結合,食落非常夾!