2013-05-06 15 views
因為係朋友為我(我提出)慶生所以揀咗呢間食放題由於係團購買,價錢大約百幾蚊到啦!朋友話上網睇到食評麻麻勸我食第2間但我就無所謂...咁就一行7人去食啦!其實都唔係網友講既咁差..都有d好好食既野,例如金菇同埋西蘭花..刺身都算ok..但有d小食只係嚟1件經常有走單既情況發生...我地都無叫佢地去跟喇~基本上飲品都有幾款..朋友話有一款野飲嫌淡咗少少整體上都算ok...不過d職員態度就一般啦~~~食左2個幾鐘都飽晒啦~
因為係朋友為我(我提出)慶生所以揀咗呢間食放題
由於係團購買,價錢大約百幾蚊到啦!
朋友話上網睇到食評麻麻勸我食第2間
但我就無所謂...咁就一行7人去食啦!
其實都唔係網友講既咁差..
都有d好好食既野,例如金菇同埋西蘭花..

刺身都算ok..但有d小食只係嚟1件
經常有走單既情況發生...
我地都無叫佢地去跟喇~
基本上飲品都有幾款..
朋友話有一款野飲嫌淡咗少少

整體上都算ok...
不過d職員態度就一般啦~~~

食左2個幾鐘都飽晒啦~
2013-05-04
Type of Meal
Dinner
2013-04-25 16 views
每月既第3個星期1俾我同朋友定為FRIENDS DAY。 Patti好耐無食日本野要求去食放題,我地就特登搵1間近佢工作附近,而且ar Sui上個星期黎食過覺得依間還ok地點係油麻地。依處莊野飲要自己動腳,感覺好free刺身有三文魚、八八魚、長腳蟹棒、希靈魚同埋牡丹蝦。依個刺身幾好,一啲都唔腥,好似牡丹蝦希靈魚入口鮮甜,三文魚又腍又滑,連唔食魚生既Pinky都覺得味道唔錯﹗雖然佢既鐵板燒食物唔係用鐵板上,但個件薄燒牛又幾juicy bor又惹味,不過隔離羊架稍涼左點點點ja
地點係油麻地。依處莊野飲要自己動腳,感覺好free
又惹味,不過隔離羊架稍涼左點點點ja
Other Info. : 依處服務ok,叫侍應時或要收回烏糟碟時都總會適時咁出現,我同朋友忍唔住笑左XD
2013-04-22
2013-04-22 5 views
話說友人團購番黎, 話就話108, 但星期日要位位多加5X「服務費」, TOTAL 170-180左右, 其實一D都唔算抵食‧咁都算啦, 坐底叫野啦, D侍應經常性3,4個人背住D客係度自己吹水兼等傳菜, 叫左佢3,4聲先係忘形GE「水會」中應下你, 連續成晚都係咁,唔少過3,4次都要叫3,4聲先意會到你叫緊佢...雖然D野都算好快黎到, 但叫10樣就比4樣‧E個都明, 唔想人地叫左食唔曬姐, 但你無理由落第2張單開始就CUT成半呀馬...到重點食物啦, 先講頭盆叫八爪魚同螺肉, E兩樣亦為成晚最好食GE野黎, 係...我係去食放題...至於主角刺身,主宰成間舖GE命運, 好就好,唔好就等關門大吉... 可惜真係好離舖....一, 佢選擇極少,張刺身紙上面加埋係肉類GE, 只有5種左右, 吓...唔係呀MA...二, 佢D刺身唔係凍身, 而且無用冰震, 上枱竟然係微暧的, 食咁多次都係第一次見到一間以放題做主打GE餐廳會比D微暧刺身你食...三, 講刺身味道啦, 真係「極味中的極味」,無味GE三文魚真係食得多, 但點解佢果D竟然會有腥味, 係腥味‧D質素比某某大型超市做緊特價時段的重要

三, 講刺身味道啦, 真係「極味中的極味」,無味GE三文魚真係食得多, 但點解佢果D竟然會有腥味, 係腥味‧D質素比某某大型超市做緊特價時段的重要差好幾倍...有無搞錯呀!!! D甜蝦唔甜都估到嫁啦, 但有D梅梅地...重有八爪魚同墨魚, 又UN,又無味, 而希0魚反而係最正常果個.......
四, 熱食啦, 有青口,有羊架,各式天富羅(得3幾種), 串燒,牛油金菇, 但青口就算加好多配類落去都係無味, 本身唔新鮮, 而羊架味道不過不失,有D UN, 天富羅都算正常,係D粉太多, 串燒 真係甜到呀.....,金菇係唯一同出面食的一樣味....
五, 講到甜品有三個CHOICES, 布丁,雪米詞,重有一個唔記得啦, 可惜一樣都食唔到,去到9點已經話無曬, 只有JELLY可以選擇, WA好食WO...哈,哈...飲品自助, D野甜左D

到環境, 就一般般啦, 都算闊落, 光線較暗, 好平民化

總結黎講, E間野出奇地靜局, 星期日繁忙時段都坐唔滿, 到9點左右已經一半人都唔夠,可能大家都上網睇過COMMENT心照啦‧ 講真比180蚊真係大把選擇, ....但E間野真係不知所謂, 服務不週, 成日吹水唔理你, 食物也出奇地難食,最好食竟然係頭盆同牛油金菇, 我會選擇係超市買刺身都唔會再黎食, 真係中曬伏, 不如比多3,40去第度好好享受下好過...

2013-04-21
2013-04-14 10 views
看到團購這麼抵~大家都想試下呢間。。這是我們第一次光顧..我跟朋友兩個女生一開始便叫了很多食物..很快食物便到~滿台都是...有點不好意思..(汗)但服務員都微笑地等待我地慢慢執好d位..再空出位置比佢擺野...^^我地貪得意仲叫埋海鮮火鍋~見個火鍋入面有唔少配料以為唔使再落野係甘食~點知店員笑說: 你地再叫d材料放落去先好味~XD跟住都食唔落去~叫店員收番D野..因為我地仲要留多D肚仔空間去裝刺身^^我同朋友都大愛刺身~我地都覺得刺身款雖唔多~但都OKAY新鮮~另一樣太唔得就係..飲品太甜-.-'''(我地叫左青蘋果綠茶)同埋朋友話D牛肉粒太"un"..難咀嚼..(我唔食牛so我唔知係咪甘)不經不覺坐左兩粒幾鐘...朋友細細聲問..好似限時過左喇wor..點解冇人催人走既...果時我先知我地over time左超過半小時..d店員都幾熱切幫人落單~而冇咩走單(大概走左一兩樣啦)大體去睇係不過不失..甘既價錢..有d不錯既環境同服務態度都算幾好~間唔中都會食番貴既高級d既日式放題...但平有平食架姐...下次想同人坐地舒服地食個平平地既放題就會黎的^^下次maybe會同老表同男人黎~k
看到團購這麼抵~大家都想試下呢間。。
這是我們第一次光顧..

我跟朋友兩個女生一開始便叫了很多食物..
很快食物便到~滿台都是...有點不好意思..(汗)

點知店員笑說: 你地再叫d材料放落去先好味~XD

跟住都食唔落去~叫店員收番D野..
因為我地仲要留多D肚仔空間去裝刺身^^

我同朋友都大愛刺身~
我地都覺得刺身款雖唔多~但都OKAY新鮮~

果時我先知我地over time左超過半小時..

d店員都幾熱切幫人落單~
而冇咩走單(大概走左一兩樣啦)

大體去睇係不過不失..
甘既價錢..有d不錯既環境同服務態度都算幾好~

下次maybe會同老表同男人黎~keeee

2013-01-03
Waiting Time
150 Minutes (Dine In)
  • 刺身 天婦羅
剛去完廟街,book左檯食放題。裡面間隔唔係十分細,我地坐卡位都坐得幾鬆動,但就離裝野飲到有點距離,對懶行既我來講真係1步1艱辛架!我地睇佢俾我地個張傳單寫有城1百8十幾款野食選擇,我無數過阿,但見到野食紙真係幾多款下。主要刺身實要叫嘅!冰鎮既甜蝦,三文魚,鮑片,墨魚片,食入口新鮮,不過覺得甜蝦唔夠甜,係咪關季節事架?個和風燒薄餅本來望到佢賣相普通而且簡單就唔抱期望,點知原來全晚最驚喜係佢!!配料只係用左洋蔥芝士已經好鬼夠香!佢d皮仲要薄之餘又有少許煙"un"架喎天婦籮都值得試一下,點完天婦籮汁就無咁油膩啦!佢d粉唔厚先係重點。另仲有件鐵板香草羊架,肉質幾煙"un",不過friend就話"un"過頭啦,雖然話就話各人口味不過都希望有待改進甜品有芒果布甸,泡芙,雪米滋,可惜無雪糕食,雪米滋d皮我一般般。

2013-04-12
$179 (Dinner)
  • 和風燒薄餅
2013-03-05 11 views
好抵食阿!!!我同3個fd行完街都差唔多9點,好餓,所以就上左openrice搵下附近有d咩野食.搵到呢間就係我地附近咪過左黎一試.我地去到陣已經9點幾,收費估係唔到咁抵,1個任食既放題170蚊樓下就做得到芝士蝦有意外驚喜估唔到芝士味會咁濃,蝦肉好爽口.不過可能隔左層殼所以蝦肉無乜芝士味.綠茶冷麵,有淡淡綠茶味,凍凍地,麵反而幾有彈性,ok bor!個侍應問我地有無個app,有既話就free送個重慶雞煲俾我地,pipi自己都好驚訝!完全唔知自己幾時dl左落黎!個煲細細不過小食多滋味,所以夠啦!雞肉可能俾我地滾耐左所以個肉質有少少鞋,不過湯底值得一讚嫁,唔太辣,滾個d菜出晒味所以湯底甜得黎帶小小辣咁樣.刺身都算係咁,飽片腍腍地又甜甜地,質感不錯嫁!希靈魚爽脆唔會好似其他舖會有苦味咁!三文魚好鮮滑,芥末配佢一流阿!
芝士蝦有意外驚喜
!
芥末配佢一流阿!
2013-03-03
$164 (Dinner)
  • 綠茶冷麵
  • 重慶雞煲
2013-02-20 6 views
琴晚睇完戲之後,黎左呢度食放題.朋友預先卜左所以去到唔洗等位.呢間地方幾大,而且幾乎滿座!!朋友好落地係度tick野食,大部分野都有叫到差唔多.加上我地有show到個app俾侍應睇,所以送左個小重慶雞煲俾我地!個煲雞肉唔算多,但係d肉都幾滑,同埋佢個湯幾好味,辣辣地同好香菜味!裡面有好多紹菜tim嫁.呢個無錯的話應該係糖心玉子,送到黎個陣我仲諗住係侍應搞錯左俾我地tim,點知原來係我自己tick加!好得意個感覺,凍嫁!但係中間d蛋黃半熟咁好容,蛋黃個味道好香,蛋白好小小爽咁,都唔錯幾好食!呢個魚頭我成晚食得最多既1樣,好好味同埋好有魚油香,三交魚肉仲係好滑而且又多汁!!!不過佢d炸粉就多左小小.食個時食得太快太急啦!搞到佢仲係硬骨骨個陣食,差d咬到牙都崩!!haha~不過,之後我聽番朋友話,等佢無咁凍個陣食就正晒啦我中意呢度呢d可以任食,唔似其實放題咁都只係派得1粒雪米池.旁邊個布甸細細杯咁的的息息,隻味似自己屋企整既姐哩,好滑不過芒果味就唔係好濃!!
!!
!!!不過佢d炸粉就多左小小.
!!
2013-02-19
$169 (Dinner)
2013-02-20 3 views
果陣團購 諗住平平地又新開 咪試下囉點之就中曬伏啦!!!!!放題重點係d刺身 但哩間野刺身係最有問題2個人寫10件三文魚 20隻甜蝦 1round唔過份呀佢夠膽死比5件三文魚 6隻甜蝦第2round 寫10件三文魚10隻甜蝦佢仲勁 比得5件三文魚 冇甜蝦......比小咁多已經有問題佢比既三文魚ge size仲要只係平時正常食放題既一半甜蝦細隻到呢....我睇到真係呆曬擺入口 唔新鮮之餘 仲有腥味 真心驚會食到肚疴到壽司啦 反而好過刺身少少起碼正常啦不過舊花之戀呢 真係又細舊又樣衰咁不如唔好比人嗌啦熟食 都係好麻麻就係個咩鐵板芝士燒蝦 白妁d蝦 之後淋pat芝士上去就扮鐵板燒???!!!想點呀......d蝦仲要晦既仲有好多野只係暖....感覺擺左好耐甜品係咁多樣最好既一樣 因為有雪米糯 冇限任叫到環境服務啦 環境大 坐得舒服既但d男侍應好冇禮貌 當你同fd講緊既時間 冇啦啦勁大力放低碟野 之後即走仲要係你後面鼠隻手出黎上菜 真係好多次比佢嚇親==我明白咁既價錢唔應該要求咁高但哩間野既食材實在太過份啦 尤其d刺身 真係會令你好興哩間野d人好似唔識睇數目字咁 d刺身份量比到錯曬 真係冇一
果陣團購 諗住平平地又新開 咪試下囉
點之就中曬伏啦!!!!!

放題重點係d刺身 但哩間野刺身係最有問題

2個人寫10件三文魚 20隻甜蝦 1round唔過份呀
佢夠膽死比5件三文魚 6隻甜蝦

第2round 寫10件三文魚10隻甜蝦
佢仲勁 比得5件三文魚 冇甜蝦......
比小咁多已經有問題
佢比既三文魚ge size仲要只係平時正常食放題既一半

甜蝦細隻到呢....
我睇到真係呆曬

當你同fd講緊既時間 冇啦啦勁大力放低碟野 之後即走
仲要係你後面鼠隻手出黎上菜 真係好多次比佢嚇親==

我明白咁既價錢唔應該要求咁高
但哩間野既食材實在太過份啦 尤其d刺身 真係會令你好興

哩間野d人好似唔識睇數目字咁 d刺身份量比到錯曬 真係冇一次啱!!!!
每次比得少 size又mini 極度寒酸
好似要黎一次 比一次單就啱架啦
其實做到咁趕客 又有咩謂?

總而言之 真係冇下次
2013-02-19
2013-02-11 5 views
見團購網好吸引 , 而且見新開張不久 , 所以賣飛一試 .準時 6:45 P.M. 到達, 餐廳內只得三幾枱客, 我們可以隨意選位置坐 , 員工都好禮貌的各我們解釋時間 , 自助飲品吧位置 , 落單情況等 女兒急不及待已寫下幾張點餐紙入ORDER 了 , 等一會兒開始有食物到,來幾次都是熟食, 魚生一碟都未見, 一般放題店最快出的通常都是魚生 , 夀司奇怪當時人客未夠一半呢 , 為何追兩次都未見到?? 先攻熟食, 以幾款鐵板料理最出色,. 如: 香蔥豚肉, 蒜香一口牛, 牛肉薄燒 都好好味, RECORD 了幾次 飲品是自助式 , 檸蜜 , 綠荼, 啤酒 , 汽水 , 奶茶 , 檸荼 等等都有多款選擇 好難才追到的刺身, 其實只得六款 : 三文魚 , 甜蝦, 八爪魚, 墨魚, 希靈魚, 仿飽片 落單兩次, 但每次都要找人追幾次才有, 而已比落單要求數量少 真的咁稀有嗎 又唔覺得特別鮮甜美味喎 , 一於放棄 ............團購有一特別優惠 : 另加 $19.00有一板海謄膽 , 知道此價錢不能要求是什麼高級品種 , 但入口好腥 , 連一向喜歡生蠔的女兒都頂唔順..

見團購網好吸引 , 而且見新開張不久 , 所以賣飛一試 .

奇怪當時人客未夠一半呢 , 為何追兩次都未見到??

都好好味, RECORD 了幾次

真的咁稀有嗎

高級品種 , 但入口好腥 , 連一向喜歡生蠔的女兒都頂唔順... 好彩只叫一板

串燒款式比較少 ,辣燒墨魚丸 --- 真係幾辣 ; 西京黑豚肉OK好味, 燒魚就麻麻啦.

甜品有---- 泡芙 , 雪米糍 , 芒果布甸

以團購價計算 , 再計加一每人約 $150 元都可一試 , 如果正價收費我們不會再去啦...

2013-01-30
$150 (Dinner)
  • 鐵板香蔥豚肉
  • 鐵板蒜香一口牛
  • 鐵板牛肉薄燒
2013-02-04 2 views
買了團購的朋友,建議盡早把優惠券使用。午市放題,每位$142(連加一),任食12:00至15:00;聽下去還不錯,但原來食物都只是限量供應,大概吃個套餐還較化算。感覺像黑店,還讓客人覺得在乞求食物,簡宜是惡夢。晚市可能生意超好吧;既然不志在午市,乾脆不經營午市好了,省些水電人工,也犯不著讓客人吃得不開心,有損商譽。食物質素也是一般,熟食較刺身多款;但同行的友人午餐後卻鬧肚痛,不知跟食物有沒有關係了。差不多天天都在某網站看到店子的團購優惠(但其實正價跟團購價都沒什分別),希望買了票的人不會蒙上什麼損失吧。------------------------------12:19到達,12:30左右入紙落order,等到差不多12:50刺身還未來,追問侍應,說師傅還在「劏魚」。12:57刺身終於來了,每件份量超小的,尤其是希靈魚,只有正常的三分一。心想不要緊,再落order多叫幾次好了。13:25再入紙order刺身,這次再等20分鐘,落了5款但只來了3款;以為會另外再上,到14:00還是沒有,出去找侍應跟進,看到open kitchen裡站了最少4至5位年青師傅,滿口污言穢語,說現在開始處理

買了團購的朋友,建議盡早把優惠券使用。

感覺像黑店,還讓客人覺得在乞求食物,簡宜是惡夢。

13:25再入紙order刺身,這次再等20分鐘,落了5款但只來了3款;以為會另外再上,到14:00還是沒有,出去找侍應跟進,看到open kitchen裡站了最少4至5位年青師傅,滿口污言穢語,說現在開始處理order。
14:08都是沒來刺身,卻已差不多到last order的時間,唯有再落,不過當然全都沒來,不只是刺身,甚至連那些普通的味附螺肉都沒有,桌面空空如也。
14:20侍應過來提醒last order,我們投訴漏單嚴重,侍應到廚房再追,終於14:30食物陸續上枱,份量依然是超少的,某些食材推說沒貨了;尚餘30分鐘進食。
整段用饍時間,全場只有大概6枱客人,每枱平均都是1至2位,大部分時間都看不到侍應,要為自己服務。

14:40來了一團6、7人,在門口看不到工作人員,所以大喊有沒有人;他們想吃午餐,但侍應說已過了落單時間,不接客。5分鐘再來另外2位,都被相同原因拒諸門外。

14:39先結帳,14:50左右吃光枱面的食物馬上撤退。

飽是飽的,因吃了一肚子的氣。
2013-02-02
$142 (Lunch)
2013-02-04 2 views
係團購見到$118任食,仲可以加$19無限追加海膽一板,不過都係搵你笨1. 會送芝士焗蠔,味道ok (按人頭)2. 枝豆忽冷忽熱3. 壽司類比較ok4. 味噌湯超級淡5. 凍菜蜜變成暖菜蜜6. 青蘋果綠茶超級淡不可一,不可再

1. 會送芝士焗蠔,味道ok (按人頭)

2. 枝豆忽冷忽熱

3. 壽司類比較ok

4. 味噌湯超級淡

5. 凍菜蜜變成暖菜蜜

6. 青蘋果綠茶超級淡

不可一,不可再
Other Info. : 1. 上下價菜速度最快:huffy: 2. 刺身上菜速度十分慢:huffy: 3. 野飲要出去自己酙 4. 無海膽:mad: 5. 侍應多係學生 (著校褲皮鞋返工):o 6. 因為侍應多係學生,所以有好多蝦碌野:o 7. 部分男侍應態度有待改善:huffy:
2013-01-31
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$146 (Dinner)
  • 灸燒類壽司
今次係我食曰式放題最差嘅一次,之前同事話好食就買左團購試下,原來同正價差唔多!一入去竟然俾張大排檔摺枱我,我男友話頂腳就同侍應轉枱。點知佢話無,搞左輪。我同另一個大粒D既講話:我之前打黎訂左枱。可唔可以俾話張好d既我呀。。之前佢即刻話:咁你地坐過黎啦。。到點野食。。刺身 每件超細。。勁粒粒。。墨魚片變左做希靈魚。。仲要係腥既。。天婦羅 我一共叫左四款。每樣一件試下。。點知佢竟然分開上。仲有每件隔左成五分中先黎。。我li 點諗極都唔明。。最終黎左三款。。軟殼蟹都係冇黎。。仲要係叫左兩次壽司 ok..不過不失。。雞肉串燒,牛油粟米,年糕,冬菇:既好。。軍艦 叫左兩款。一碟都冇黎過。。日式炒烏冬 ok..綠茶冷面變左唔知咩凍烏冬野飲。。凍熱菜蜜。既好。仲有兩款凍熱飲品(唔記得係咩),各式汽水。綠色飲品(唔知係咩)。全部都係任飲。整體上熱食好d..凍食就真係好唔掂。。黎既話就唔該book 6~7pm..會平d.同野食都好d..重要提示。。記得寫枱號。。唔係掉單。
到點野食。。
刺身
每件超細。。勁粒粒。。墨魚片變左做希靈魚。。仲要係腥既。。
天婦羅

壽司
ok..不過不失。。
雞肉串燒,牛油粟米,年糕,冬菇:既好。。
軍艦
叫左兩款。一碟都冇黎過。。
日式炒烏冬
ok..
綠茶冷面變左唔知咩凍烏冬

野飲。。

重要提示。。記得寫枱號。。唔係掉單。
2013-02-02
$155 (Dinner)
2013-01-30 9 views
男朋友買左團購氹我開心, 就趁住除夕過海慶祝食餐勁兼睇場戲再倒數啦~其實團購價同walkin價唔係爭好多, 如果唔係一心想去食, 就無謂買團購咁多速縛啦~食物 ~ 剌身味道一般, 切到好薄, 要疊埋一齊食先試到個味 天婦羅算是全晚最好味, 唔會好厚粉, 剛巧又是用新油炸, 所以唔會炸到黑卒卒 熟食大部份都淡而無味, 尤其是個羊架同海鮮火鍋 - 火鍋沒有海鮮, 但有一大堆菜, 而個湯底同清水冇分別飲品 ~ 選擇多, 但味道都只是一般效率 ~ 收單快, 上菜快, 亦都冇乜漏單服務 ~ 都冇話見團購就黑面, 但可能當晚人多, 所以一夠鐘就遞單過黎提你走而家香港咁多日式放題, 以$170呢個價, 出面可以食到更好質數的....而且食完當晚我同男朋友都痾, 仲要痾到第二朝先冇事, 陰公要我再黎食就noway了
男朋友買左團購氹我開心
, 就趁住除夕過海慶祝食餐勁兼睇場戲再倒數啦~

飲品 ~ 選擇多, 但味道都只是一般
效率 ~ 收單快, 上菜快, 亦都冇乜漏單

要我再黎食就noway了
2012-12-31
New Year's Eve
2012-12-29 31 views
本月本人已去了第二次, 因此店以前係扒王, 家姐常來吃午餐, 後來轉了金丼, 她就由午餐開始幫襯, 她說平時午餐不用加一, 好好味, 所以叫我去試, 我們一家八口去幫襯晚餐放題, 已覺得好好味, 由其是我家姐生日, 他們為她做了一個壽司蛋糕, 點埋洋蠋送過來, 好有氣氛, 也好滿足, 所以今晚再去幫襯!今晚我們一行四人, 食物好好味, 因有三個鐘頭任食, 不經不覺我們由六點鐘食到八點九個字, 待應生才拿張單過來話差不多時間, 但我們還在食緊, 問她可否落多一張單, 她說沒有問題, 所以我們先埋單, 後再落食物, 終於食到九點半, 都無人叫我們走, 服務好好, 當然今晚的生日蛋糕令我老友十分開心, 佢好感動, 她說好靚而且好好食, 記住要留肚食此壽司蛋糕, 如果你們有朋友生日, 記住前一天訂位說有人生日, 而且去到就請佢送上蛋糕, 因雖要時間, 服務上他們有時都會漏單, 但都可以接受! 請記住叫佢上北海道燒生蠔, 每人只得一隻, 因第一次去食沒有給我們, 這隻生蠔超甜超好味, 魚生都好味, 但選擇少一點,還有一口牛、帶子、羊架、魷魚鬚、雞串, 雞腎、稻庭冷烏冬、海老天婦羅等都必要食,

請記住叫佢上北海道燒生蠔, 每人只得一隻, 因第一次去食沒有給我們, 這隻生蠔超甜超好味, 魚生都好味, 但選擇少一點,還有一口牛、帶子、羊架、魷魚鬚、雞串, 雞腎、稻庭冷烏冬、海老天婦羅等都必要食, 實在太多食物, 這兩次都無試火鍋, 最後必食甜品就係泡芙, 又係超級好味, 必食之選, 雪米糍都好味, 因為係一般日本餐廳都有!

總括來說: 如以約$160價錢, 可以有這些食物, 已經好好, 因本人曾試過一些減價後都係收這價錢, 食物水準好差, 但又不要用3佰幾元的日本放題對比, 一個人價錢可以食飽兩個人, 又係差好遠!
帶子超正!
雞串好味!
必選甜品!
多款食物!
Other Info. : 記住訂位就不用等位, 及帶位姐姐會給好的位置你坐, 我兩次都可以面對睇電視, 她說我早訂位, 所以可以安排好啲, 非常好坐!
2012-12-28
$160 (Dinner)
帶子超正!
雞串好味!
必選甜品!
多款食物!
2012-12-20 4 views
最初因著此店食物款色頗多, 團購價格亦相宜而買了優惠券, 及後看到食評竟然是劣評, 讓我有點膽怯, 但本著一試無妨心態, 還是去了由於訂了晚上七點,當時還是有很多空位,店員表示只要我們一入座就開始計時,由於有人未到就先等等等入座後,我們立即點食物,也許是人客漸漸增多,所以由最初能夠到齊食物到後來甩漏的食物越多刺身已有心理準備是點了20件只來10件左右,但點了一些熟食,如"焗西蘭花"那些東西就點了2,3次才來1次,幸好當時已有點飽,所以都算吧飲品更是點了3,4次才來1次,原來有些飲品如"凍奶茶", "汽水"都能自己去添 (其他熱飲要點) 糯米滋 (只有荔枝&芒果味) & 芒果布甸我們更是派了人去出餐的地方找人拿才拿到~ 但除了以上的,食物味道都算中上!芝士焗西蘭花、牛油焗金菇、雜菌都ok~! 牛油焗金菇那些只有牛油味有點寡,可以自己加點醬油味道會更好刺身都OK新鮮~ 可惜每次來的數量不多,建議要分批每次叫多點有叫了叉燒拉麵和鍋物 (因同行有人不吃生的食物)味道比想像的好! 拉麵麵身跟湯底都挺不錯~~~ (奶白色的豬骨湯底 )鍋物叫了地獄海鮮湯,自己要再叫配料,來的份量也不多,只是試試口

有叫了叉燒拉麵和鍋物 (因同行有人不吃生的食物)

鍋物叫了地獄海鮮湯,自己要再叫配料,來的份量也不多,只是試試口味,也不是太辣,等其他食物來前"烚下烚下"都不錯~

一口炸豆腐 encore了! 好吃~~
枝豆份量很少,每次來只有10條左右
鐵板燒的食物味道都挺不錯~~ 牛柳粒都ok,不會好un,不過我覺得魷魚鬚、章魚小丸子、芒果布甸(下層似啫哩, 但都有芒果味)都麻麻地
燒物都不錯~ 雞肉串d肉好林~ d汁甜甜地,雞翼串同七味雞翼可以不叫... 雞翼串有點兒普通,七味雞翼只是用了炸粉... 不試也罷
雞軟骨, 芝士年糕, 炸薯餅(裡面是雜菜薯蓉), 仲有個雞絲粥都OK好吃
叫了一個和風燒薄餅..... 味道很複雜... 有點甜,餅身類似酥皮... 本人覺得不太好吃...
叫了個肥牛炒烏冬... 點知只有肥牛同D雜菜... 沒有烏冬... 有點失望...
聽說熱菜蜜味道也不錯 (我點的是凍奶茶, 味道還可以)
有些燒物或鐵板燒的食物雖然只填了1,2件, 但都係會出5件俾我地... 唔知係咪一份就會有咁多件呢... (我地一行6人喎)

但整體食物質素同味道都不錯~~~ 包埋加一都係$146,下次再搞都可能會去食下~~~
2012-12-18
$146 (Dinner)