2022-03-21 126 views
—————————————————————📍 金鶴拉麵🐷bookmark左好耐,見好多foodie讚openrice都好多好評推薦,但可能太高期望就有少少失望🥹不過唔係難食,只係冇其他人講到天上有地下無咁,係好食過平時拉麵店小小咁啦!位置少隱秘,不過都唔難搵,佐敦一出行一陣就到!門面好靚,好日式,店內座位唔算多但都唔會逼!服務都唔錯,有禮貌!—————————————————————❣️ 北海道極濃蟹湯拉麵 $138 🐷就係為左湯底而黎的!奶白色,有淡淡的雞油浮面 ,味道好濃嘅雞香及蟹肉好多好鮮甜,會飲多啖湯(🐷平時唔飲)配料好豐富,有足料的手拆蟹肉、勁大塊叉燒、糖心蛋、筍、木耳絲、紫菜,麵粗幼軟硬適中,掛汁ok!.❣ 極濃·雞白湯拉麵🍜- $138湯底超濃,奶白色,好雞湯味,好creamy,好多protein,麵質爽彈, 有一啲炸牛蒡好香口(🐷開頭唔知食緊乜)仲有叉燒、赤雞胸肉、糖心蛋、筍、木耳絲同紫菜,赤雞胸肉好嫩!問🐷愛人好唔好食,佢話ok啦,咪又係拉麵,但因為隔離飯香,🐷鐘意呢碗多啲🤣.❣️ 日式餃子🥟 - $38 唔記得影相🥹餃子唔係好大, 🐷愛人一口咬得哂, 餃子皮炸得好脆口而

📍 金鶴拉麵
❣️ 北海道極濃蟹湯拉麵 $138

❣ 極濃·雞白湯拉麵🍜- $138

❣️ 日式餃子🥟 - $38 唔記得影相🥹
餃子唔係好大, 🐷愛人一口咬得哂, 餃子皮炸得好脆口而且好薄,係炸嘅唔係煎的!🐷食左一舊姐,因為好飽
不專業評分
👅好味指數:4/5
💰性價比:3/5
👍🏻推薦:3.5/5
—————————————————————
🏡地址: 金鶴拉麵 (閩街) (佐敦)
佐敦閩街3號地舖
👉🏻仲有幾間分店
—————————————————————
$150 (Dinner)
  • 雞白湯拉麵
2022-03-07 1556 views
最近買菜買肉都貴,仲要就算肯俾錢,唔係街市好多檔口冇開,就係超市好多野都俾人買晒,所以耐唔耐都出去買外賣返屋企算。金鶴啱啱新開時幫趁過堂食,之後一直冇再黎,見有時行過都好多人黎買外賣,就試下佢嘅外賣拉麵。佢地嘅拉麵款式唔算好多,不過不時都會推啲限定款式出黎,同時,佢地都有飯同小食供應。而家6點後外賣自取仲有8折。由落單到拎倒外賣大約10分鐘,以即叫即整黎講算快。黑豚肉腸($28/兩條) - 豚肉腸拎到返黎仲係熱嘅,幾落幾彈口,見師傅燒時,會耐唔耐反下佢同搽醬汁,食落甜甜地幾好食。鹽味拉麵($88) - 外賣拉麵同湯底係分開碗裝,唔怕返到屋企啲麵浸到腍晒。每款拉麵都有兩塊雞肉、一款豚肉、半隻溏心蛋、黑木耳、洋蔥同筍。鹽味湯底用鰹魚湯同日本海鹽熬成,湯底完全冇油非常清澈,唔會太鹹,更加能突出食材原本嘅味道。溏心蛋唔會太熟。豚肉好大片,肥瘦適中,雞肉唔會太肥但冇平時食倒嘅咁鞋。我自己鍾意食硬身少少嘅拉麵,金鶴嘅拉麵即使外賣返到黎比唔少拉麵店堂食仲冇咁腍,而湯底由拎外賣到食大約相隔20分鐘,仲可以keep倒熱嘅,值得一讚。黑蒜醬油拉麵($98) - 哩款拉麵同剛才嘅鹽味拉麵配料完全一樣,分別只

由落單到拎倒外賣大約10分鐘,以即叫即整黎講算快。

黑豚肉腸

鹽味拉麵
溏心蛋唔會太熟。
鹽味拉麵

豚肉好大片,肥瘦適中,雞肉唔會太肥但冇平時食倒嘅咁鞋。

鹽味拉麵

黑蒜醬油拉麵($98) - 哩款拉麵同剛才嘅鹽味拉麵配料完全一樣,分別只在於湯底。黑蒜醬油湯底味道非常濃郁,聞落有啲似黑松露味,非常惹味。

黑蒜醬油拉麵

咖哩炸雞肉飯($78) - 白飯上面除左有三大舊炸雞,原來仲有半隻溏心蛋,而咖哩汁係分開盒裝嘅。
咖哩炸雞肉飯

炸雞拎到返黎脆度就爭啲,不過雞肉唔會太鞋,配埋杰度啱啱好嘅咖哩汁都唔錯。
咖哩炸雞肉飯

總結,師傅對煮拉麵控制得好好,煮完再用冷水過冷河,所以即使外賣返到黎都同堂食唔差得遠,我特別鍾意黑蒜醬油拉麵,好濃郁惹味,而家外賣自取仲有8折,確係幾抵食,不過留意返,每個外賣碗同紙袋會收返$1。
$80 (Dinner)
黑豚肉腸
咖哩炸雞肉飯
最近疫情經常留喺屋企食,好多時候都係買飯俠,其實都真係幾悶,好耐冇食過正嘅拉麵,當然要買返個外賣自取返屋企。住附近亦都可以選擇其他外送平台,都好方便可以送到屋企。我哋三個人食拉麵,於是就揀咗三款唔同嘅拉麵大家可以試吓唔同嘅湯,包括雞白湯拉麵、黑蒜醬油湯拉麵,鹽味拉麵先講一講湯底雞白湯拉麵好香濃,唔係平時清雞湯嗰啲feel,係真係比較香雞味而且係濃郁嘅味道。黑蒜醬油湯拉麵係最香濃嘅,拎返屋企嘅時候都已經聞到好大陣味,黑蒜味道夠晒香,相當惹味,但係又唔會太鹹。鹽味拉麵就比較清新少少,帶有輕微鹹香同埋用咗魚骨去肴製,就適合鍾意小清新。另外每款拉麵裏面都有豚肉同埋慢煮雞胸,兩款肉夠晒豐富,我就好鍾意食雞胸,比想像中林。如果拎返屋企凍咗想加熱我就會建議直接加熱個湯,滾咗個湯之後再將其他配料擺入去,咁就可以keep番個肉質。 仲有糖心蛋、木耳、紫菜等等,麵餅又夠大,一個人食一定夠飽。其他餐牌及環境參考

先講一講湯底

其他餐牌及環境參考
2022-03-01 90 views
Since it have been a long while we last have ramen, we decided to buy ramen near our house for dinner tonight. Kane Tsuru Ramen was located at Min Street, few minutes walk from Jordan MTR.Since we can only take out after 6pm, they are currently having a promotion where it is 20% off the usual price after 6pm. Their menu was comprehensive, offering a wide range of ramen, dipped ramen, rice, skewers, appetizers, drinks and desserts etc. Ramen and ingredients were packed separately from the soup so

Their menu was comprehensive, offering a wide range of ramen, dipped ramen, rice, skewers, appetizers, drinks and desserts etc. Ramen and ingredients were packed separately from the soup so that the ramen would not become soggy.

Kanetsuru chicken white soup ramen - This was one of their signature ramen, with the soup thick and creamy in texture. The soup was rich, absorbing the essence of the chicken broth. It was served with sliced chicken and pork, which were chewy and juicy. Egg was soft and smooth too.

Shoyu ramen - It was of soy sauce base, thus the soup was lighter and flavourful. Ramen was cooked till chewy. It came with sliced chicken, pork, egg, seaweed, black fungus and bamboo shoots etc.

Spicy ramen - The soup was added with chilli oil and sesame seeds, making it spicy and flavourful. It consisted of sliced chicken, pork, egg and asparagus etc, which were chewy and juicy.
TakeAway
金鶴拉麵 (閩街) (佐敦)冬天最想食拉麵🍜經開左佐敦去買外賣返家食🥰🥰外賣自取有八折,好抵食👍👍雞白湯沾麵$138入面有雞肉同流心日本蛋, 沾面會同湯分開,所以可以保持麵條煙韌😙😙雞肉片肉質鮮嫩,再加埋個雞白湯,非常夾😋😋黑蒜醬油湯拉麵$98濃濃嘅蒜香味🤩🤩入面有叉燒、慢煮雞肉同溫流心日本蛋再加埋拉麵,好惹味☺️☺️仲有塊紫菜都好好食添😆唐楊炸雞赤雞三件$38炸雞好香脆,肉質嫩滑👍👍好味😍😍日式餃子四件$38餃子外賣仲好香脆🥰🥰入面好多料,再加埋脆脆嘅皮,好好味😋😋地址:佐敦閩街3號地舖整體評分:5/5味道:5/5抵食:5/5
金鶴拉麵 (閩街) (佐敦)

雞白湯沾麵$138

黑蒜醬油湯拉麵$98

唐楊炸雞赤雞三件$38
炸雞好香脆,肉質嫩滑👍👍好味😍😍

日式餃子四件$38
餃子外賣仲好香脆🥰🥰入面好多料,再加埋脆脆嘅皮,好好味😋😋

地址:佐敦閩街3號地舖

整體評分:5/5
味道:5/5
抵食:5/5
2022-02-17 128 views
其實我個人本身好少食拉麵嘅,因為我唔食紅肉嘅關係,好多拉麵嘅主食配料都係豬肉(叉燒)不過,「金鶴」竟然有用雞肉做主食配料並且用雞湯作湯底嘅拉麵👍🏽極濃雞白湯拉麵🍜一上枱已經好吸睛!因為佢個炸牛蒡賣相好突出⭐️個雞湯湯底好濃郁!我差唔多飲晒個湯啊😆雞肉作主食對我食白肉嘅人來講係好好。同埋佢雖然唔係用雞俾肉,但係都唔係好鞋,而且感覺相對健康!另外喺我哋等緊碗拉麵嚟嘅時候,聽到餐廳一直播放着相對比較舊年代嘅日劇,感覺好正!👍🏽除此之外,見到牆身個Menu嘅右下方指示,掃一掃個QR code就會有獎賞結果我哋呢一餐就送咗一罐免費嘅可樂😆呢種意外收穫令到我覺得呢一餐好開心!哈哈!

極濃雞白湯拉麵🍜
一上枱已經好吸睛!
因為佢個炸牛蒡賣相好突出⭐️
個雞湯湯底好濃郁!我差唔多飲晒個湯啊😆
雞肉作主食對我食白肉嘅人來講係好好。
同埋佢雖然唔係用雞俾肉,但係都唔係好鞋,而且感覺相對健康!

另外喺我哋等緊碗拉麵嚟嘅時候,
聽到餐廳一直播放着相對比較舊年代嘅日劇,感覺好正!👍🏽
結果我哋呢一餐就送咗一罐免費嘅可樂😆
呢種意外收穫令到我覺得呢一餐好開心!哈哈!
  • 極濃雞白湯拉麵
政府禁晚市堂食 唯有提早下午茶嘅時間出去搵下好嘢食 呢間分店有聽過人介紹 但係自己甚少去佐敦今日去完附近做野  就決定食番個熱辣辣既拉麵門口裝潢幾有日本氛圍 位置有吧檯 如果食串燒望住師父燒都好有日本氣氛 最期待係佢個雞白湯湯底 因為平時唔多拉麵店有 雞白湯沾麵 $138雞白湯湯底非常濃郁 有微微黏口嘅感覺 睇落去平平無奇但係食落去非常驚豔 個面都非常彈牙 片肉有少少慢煮feel 呈現粉紅色食落好嫩口蠔拉麵 $138拉麵成個湯底好香濃嘅蠔味 成個湯都飲哂😋上面仲有啲蟹肉加埋豚肉 好豐富半熟蛋加埋蠔湯都幾好食燒多春魚 $58呢個多春魚燒得非常惹味 好有日本燒物水準一份有小小唔夠喉燒牛舌 $68牛舌火喉控制得好好 夠嫩亦香口juicy估唔到呢間拉麵店除咗拉麵好食,串燒亦都非常有水準👍。食物:8/10 價錢:8/10  環境:9/10
政府禁晚市堂食 唯有提早下午茶嘅時間出去搵下好嘢食

一份有小小唔夠喉
燒牛舌
燒牛舌 $68
牛舌火喉控制得好好 夠嫩亦香口juicy

估唔到呢間拉麵店除咗拉麵好食,串燒亦都非常有水準👍

食物:8/10
價錢:8/10
環境:9/10
2022-02-07
$180 (Lunch)
蠔湯拉麵
燒多春魚
燒牛舌
2022-02-15 392 views
之前就已經來過這裡吃拉麵的,但發現這裡有我喜歡的鰻魚飯,而且網上查了一下發現原來是挺出名的,所以就剛好早放就來吃吃看了!活燒蒲燒鰻魚飯(238元)這個應該是這裡的招牌之一了,雖然誰都可能想不到為什麼鰻魚賣也是這間拉麵店的賣點!鰻魚是即叫即燒的,來到可以看到鰻魚肉非常厚,有超過1CM厚了,而且燒得外層焦脆,散發出濃濃的蒲燒香味!一口吃下去會感受到肉質的緊緻,但又有入口即化的感覺,外焦裡嫩的感覺,充滿鰻魚魚油的香味!再配上沾上蒲燒醬汁的白飯,吃起來鹹鹹甜甜的,非常惹味!這個鰻魚飯的質素真的非常高!黑豚肉(2串)(48元)這個吃起來有點像煙燻豬肉的感覺,肉質偏瘦,吃起來肉味較濃,肉質結實,味道鹹香!

活燒蒲燒鰻魚飯

活燒蒲燒鰻魚飯(238元)

活燒蒲燒鰻魚飯

黑豚肉(2串)(48元)
黑豚肉(2串)

2022-02-14
黑豚肉(2串)
2022-02-11 76 views
🐓極濃 雞白湯拉麵(人氣 NO.1 ) $138✔️好順滑、唔味精,極creamy嘅湯底✔️麵底爽口掛湯力高✔️雞肉爽口嫩滑、叉燒偏瘦但唔嚡,配搭健康✔️炸牛蒡香脆、視覺效果滿分💯✔️糖心蛋略嫌過熟兼可以再入味啲,但不影響整體👍🏻🦀北海道 極濃蟹湯拉麵 $138✔️蟹肉份量充足、爽口帶點鮮甜✔️湯底雖然比起雞湯冇咁順滑同濃,但都鮮甜可接受✔️麵底爽口掛湯力高✔️整體而言不油膩👍🏻Serve嘅熱麥茶好飲,帶點回甘味💯👍🏻個廁所真係好grand, 有驚喜呀😻Igable打卡度:8.5/10Taste 好味度:7.8/10Worth revisiting返兜度:7.5/10#foodie #HKfoodie #FoodReviews #食好西 #香港美食 #食評 #佐敦美食 #打卡美食 #hkig #instafood #foodgram #金鶴拉麵 #foodreview #foodguide #hkguide #hkfoodguide #拉麵 #尖沙咀美食
🐓極濃 雞白湯拉麵(人氣 NO.1 ) $138
✔️好順滑、唔味精,極creamy嘅湯底
✔️麵底爽口掛湯力高
✔️雞肉爽口嫩滑、叉燒偏瘦但唔嚡,配搭健康
✔️炸牛蒡香脆、視覺效果滿分💯
✔️糖心蛋略嫌過熟兼可以再入味啲,但不影響整體👍🏻

🦀北海道 極濃蟹湯拉麵 $138
✔️蟹肉份量充足、爽口帶點鮮甜
✔️湯底雖然比起雞湯冇咁順滑同濃,但都鮮甜可接受
✔️麵底爽口掛湯力高
✔️整體而言不油膩

👍🏻Serve嘅熱麥茶好飲,帶點回甘味💯
👍🏻個廁所真係好grand, 有驚喜呀😻

Igable打卡度:8.5/10
Taste 好味度:7.8/10
Worth revisiting返兜度:7.5/10

• 金鶴雞白湯拉麵
2022-02-09 64 views
自從沒有出走✈️的日子,鍾意日式拉麵嘅我,已經很少吃到好味的拉麵最近行街吃過這家拉麵店,是少有令我留下深刻印象的味道極濃.雞白湯拉麵稱得上史上極濃,自有過人之處上枱時已經被白雪雪的湯迷到湯底極之濃厚,特別的烹調將濃湯變成分子料理般的泡沫麵條煮得爽口,沾上濃湯特別好味除了拉麵常有的叉燒還有秘制慢煮肉質更嫩滑雞肉仲有生熟程度近乎完美的溏心蛋不難想像到為何成為人氣No.1黑蒜醬油拉麵同一樣的麵,同一樣的食材,不同之處在於湯底這個黑蒜醬油香濃極致,濃郁的蒜香留在口裏歷久不散跟極濃雞白湯一樣出色日式唐揚炸雞雞皮炸得香脆,肉質嫩滑,蘸些少鹽味道更昇華,小食同樣咁好味
最近行街吃過這家拉麵店,是少有令我留下深刻印象的味道

極濃.雞白湯拉麵
稱得上史上極濃,自有過人之處
上枱時已經被白雪雪的湯迷到
湯底極之濃厚,特別的烹調
將濃湯變成分子料理般的泡沫
麵條煮得爽口,沾上濃湯特別好味
除了拉麵常有的叉燒
還有秘制慢煮肉質更嫩滑雞肉
仲有生熟程度近乎完美的溏心蛋
不難想像到為何成為人氣No.1

黑蒜醬油拉麵
同一樣的麵,同一樣的食材,不同之處在於湯底
這個黑蒜醬油香濃極致,濃郁的蒜香留在口裏歷久不散
跟極濃雞白湯一樣出色

日式唐揚炸雞
雞皮炸得香脆,肉質嫩滑,蘸些少鹽味道更昇華,小食同樣咁好味
2022-02-08 52 views
都有一排冇食過金鶴,好掛住呢度嘅拉麵。 黎到金鶴梗係要食佢嘅招牌雞白湯拉麵 ($98) 啦,尤其係佢嘅湯底,精心熬製,入味得黎又冇油腻感,忍唔住飲晒佢,飲完都唔口渴。仲有爽口嘅拉麵同埋半肥瘦嘅豚肉,令人食唔停口,炸過的牛蒡都很吸睛,咬落 薄脆易入口,仲好啱打卡添!北海道極濃蟹湯拉麵 $138 (+$10跟餐有小食及飲品) 一向都好鍾意食海鮮,每次去北海道都忍唔住食佢嘅蟹,而家冇得去旅行,食住呢度嘅蟹湯拉麵頂頂癮。濃蟹湯底鮮味,蟹肉份量十足,但又唔會有腥味,食完都唔會覺得好膩,好掛住日本呀! 茶辣八爪魚 $48 濃郁嘅芥辣同新鮮八爪魚好夾,十分彈牙及爽口,食完完全唔夠喉,好正!
都有一排冇食過金鶴,好掛住呢度嘅拉麵。

2022-02-08
2022-02-08 38 views
📍金鶴拉麵 (閩街) (佐敦)佐敦閩街3號地舖呢間拉麵店係笑唔停嘅至愛之一❤️ 成日都會去食個雞白湯沾麵🍜 見到近排推出左北海道蟹湯拉麵 喺拉麵群組再次掀起熱潮 梗係要去試下🤤北海道花咲蟹濃厚拉麵 $138好多蟹肉碎😍 湯底非常creamy 鮮味好香 鍾意食蟹嘅朋友記住黎試下🙆🏻‍♀️ 麵條非常掛湯 叉燒好大片好軟熟👍🏻 每款拉麵都配隻糖心蛋 好好味雞白湯拉麵 $98佢地嘅雞白湯底真係好正🤤 用日本赤雞熬製六個幾鐘 好鮮甜好濃郁💕 呢款拉麵不單止有叉燒 仲有兩塊雞肉 好嫩😚 仲配左好脆嘅炸牛蒡 香口得黎有微微嘅甜味🥰芥辣八爪魚 $38好香辣好開胃🥰燒雞泡魚乾 $68好香口❤️整體而言 呢間拉麵店嘅湯底真係好高質 但覺得今次嘅麵煮得軟左少少🤔 如果好似笑唔停咁鍾意麵條比較有咬口嘅朋友 非常推介大家試埋佢地嘅沾麵💕 呢度平日夜晚都要排隊 如果想黎食嘅朋友 記住係openrice book位先啊🙆🏻‍♀️好味指數👅:9/10性價比💸:7/10打卡呃like指數📸:7/10 罪惡感🐷:7/10回頭率👀:8/10
📍金鶴拉麵 (閩街) (佐敦)
佐敦閩街3號地舖

打卡呃like指數📸:7/10
罪惡感🐷:7/10
回頭率👀:8/10
2022-01-29 429 views
偶然嘅一次機會喺東京銀座試過雞白湯拉麵,一試難忘回港後一直也很記掛住,雖說香港拉麵店也頗多選擇,可是主打雞湯的沒有幾多間,而「金鶴」就是其中一間主打雞白湯的日式拉麵店,佐敦分店位於閩街,就在官涌市政大廈附近雞白湯拉麵招牌雞白湯拉麵賣相吸引,用赤雞熬製六小時以上嘅湯底非常濃厚,入口順滑,口感濃而不膩,香甜鮮美。配料有慢煮薄片鷄肉和豚肉、糖心蛋和新鮮炸起的牛蒡,非常足料。彈牙嘅粗麵掛湯能力高活燒蒲燒鰻魚飯每份鰻魚飯附有鰻魚湯和前菜,鰻魚即埸在店內烘烤,肥美肉厚,燒至外層焦脆,蒲燒汁如再濃d會更好後記:整體滿意,推薦鷄白湯拉麵,湯頭鮮甜,配料豐富
偶然嘅一次機會喺東京銀座試過雞白湯拉麵,
一試難忘

回港後一直也很記掛住,
雖說香港拉麵店也頗多選擇,
可是主打雞湯的沒有幾多間,
而「金鶴」就是其中一間主打雞白湯的日式拉麵店,
佐敦分店位於閩街,就在官涌市政大廈附近

雞白湯拉麵

招牌雞白湯拉麵賣相吸引,
用赤雞熬製六小時以上嘅湯底非常濃厚,
入口順滑,口感濃而不膩,香甜鮮美。
配料有慢煮薄片鷄肉和豚肉、
糖心蛋和新鮮炸起的牛蒡,非常足料。
彈牙嘅粗麵掛湯能力高

活燒蒲燒鰻魚飯

每份鰻魚飯附有鰻魚湯和前菜,
鰻魚即埸在店內烘烤,
肥美肉厚,燒至外層焦脆,
蒲燒汁如再濃d會更好

後記:
整體滿意,
推薦鷄白湯拉麵,
湯頭鮮甜,配料豐富

$200 (Dinner)
2022-01-26 149 views
你地試咗佢個鰻魚飯未?唔試唔緊要 但記得要叫佢地出名金鶴雞白湯拉麵🍜 加上慢煮雞胸 👍 你問好唔好食?如果你食過marutama 人地個湯濃好多 雞又重味啲 糖心蛋都好食好多😂😂😂 但係 都可以啦 👌🏻 我哋仲叫咗黑蒜醬油拉麵 💕 好香黑蒜味 如果會成日幫襯記得join佢哋會員儲分 😆🖤Food 黑蒜醬油拉麵 Black garlic shoyu ramen $98 金鶴雞白湯沾麵 KaneTsuru chicken white soup dipping ramen #tsukemen $138
如果會成日幫襯記得join佢哋會員儲分 😆

🖤Food
金鶴雞白湯沾麵
2022-01-17 106 views
成日都聽朋友講推介我食呢間拉麵,每次經過都必定見到排晒長龍,近排同朋友經過佐敦順便去上海街買嘢,下午時間冇人排隊梗係一定要同朋友試吓啦😁✨金鶴 雞白湯拉麵 $98睇見佢個餐牌好吸引即刻order一個拉麵,雪白色湯原來用咗雞肉去熬製,飲落去每啖都有甘香嘅雞肉味道又滑溜,唔會令到好鹹,最奪目就係用咗牛蒡炸過而成一條條絲心浸係湯底一齊食爽口之餘亦食到牛蒡嘅味道,個人認為呢個比較特別而我最鍾意佢嘅拉麵唔會太幼,粗度適中,食落去有口感彈牙,超薄一片叉燒索湯汁🤩肉質軟滑一啲都唔膩,另外仲有雞肉,雞肉個味道淡淡而出,口感更加嫩滑,大有驚喜✨😍✨黑蒜醬油拉麵 $98另一款係我朋友order嘅黑蒜嘅味道,個人味覺得唔算太濃,淡淡蒜香味,配合拉麵同叉燒食落去個口感唔會太油膩👍🏻👍🏻✨日式唐揚炸雞 $38呢個雞肉炸過後原來都非常大件🤭咬一口外面脆脆裏面嫩滑,再配胡椒粉令到雞肉突出,兩個人食真係啱啱好🤪✨日式餃子🥟餃子好多拉麵店都必定有,呢度餃子裏便豬肉鮮嫩咬一口,煎過嘅餃子外脆內嫩,點埋醋汁簡直係提升香味🤩

✨金鶴 雞白湯拉麵 $98

✨黑蒜醬油拉麵 $98