2024-01-16
今朝一去到KFC,就直頭揀咗個醒神早餐,食物份量同款式多到令人眼花撩亂👀!先講講個香蜜鬆餅,呀,真係口感一流,外脆內軟,食落好有層次,簡直係早晨嘅小確幸。至於邊個火腿扭扭粉🍜,咸香咸香嘅,粉嘅質感又好,啖啖都鎖住個湯汁嘅滋味。薯餅就唔使多講,外皮金黃香脆,一咬落去,幾乎聽到自己嘅心跳聲。行過行過,又影咗份KFC蘑菇飯來試,個碗大到可以浸涼水!🚀飯多到擺滿成碗,但係啲蘑菇汁嘅香味同濃度,真係正!飯面見到粒粒肥美嘅蘑菇肉,我一試,直頭興奮過癲,咁正嘅汁,把飯撈一撈,咪就係一頓滿足嘅午餐!無論你係唔係大肚腩,都絕對食得夠曬!最後,個早餐套餐嘅雞扒香甜多汁,又滑又嫩,啖啖肉汁。貢獻度稍遜嘅就係蛋仔喇,可能畀我食得太旺,呢度炒蛋微微欠佳,但都係厚道。至於多士同腸仔,都算得上係熱騰騰嘅固執分子,蜜糖綠茶就帶點甜絲絲的味道,飲落去順喉清甜,整體黎講,食得暖笠笠,心情都跟住好起來😊。咁高水準既早餐,價錢公道,啱晒求質不求奢嘅打工仔!