3K
2020-11-06 164 views
茶餐廳嘅格局,高級酒樓嘅水準,材料新鮮,即叫即製,食到拍爛手掌,好味又抵食。晚上嘆點心我都係第一次,感覺新奇。蟹皇滑燒賣可揀兩粒或四粒,方便人少可享用多幾款。熱辣辣,鮮香。帶子魔鬼魚餃魔鬼魚造型非常搞鬼。帶子餡料足,口感豐富。XO醬蒸鳳爪鳳爪有嚼口,如XO醬味道再特顯一點會更好味。咸水角久違的一個點心。皮薄餡靚。手撕雞春卷春卷炸得脆脆,沒有油膩感。有雞絲,蔬菜絲,滿口餡料,真材實料。沙參肉竹老火湯鮮,甜,夠火喉,夠滋潤。燒拼三味燒鵝,义燒,白切雞不用一百元,大大碟。燒鵝肉質鮮嫩多汁。义燒肥瘦適中,蜜汁惹味。柚子西米焗布甸不過甜最啱我。微微的柚子味,好香。友人讚不絕口。
晚上嘆點心我都係第一次,感覺新奇。

蟹皇滑燒賣
可揀兩粒或四粒,方便人少可享用多幾款。
熱辣辣,鮮香。

帶子魔鬼魚餃
魔鬼魚造型非常搞鬼。帶子餡料足,口感豐富。

XO醬蒸鳳爪
鳳爪有嚼口,如XO醬味道再特顯一點會更好味。

咸水角
久違的一個點心。皮薄餡靚。

手撕雞春卷

沙參肉竹老火湯
鮮,甜,夠火喉,夠滋潤。

燒拼三味
燒鵝,义燒,白切雞

柚子西米焗布甸
不過甜最啱我。微微的柚子味,好香。友人讚不絕口。
2020-11-06
$200 (Dinner)
2020-10-29 170 views
今日去鰂魚涌飲茶,平日有$40 早晨套餐食,仲要唔使+1真係好抵!叫咗個叉燒腸,皮蛋瘦肉粥,再配流沙豬仔包同上湯小籠包兩件!叉燒腸的叉燒半肥瘦,好好食餡料算好多皮薄,不錯!皮蛋瘦肉粥,足底好綿,皮蛋同瘦肉份量都好多,係清腸胃之選!流沙豬仔包外型是小豬的樣子,粉紅色的是小女打卡之選!餡料都是爆餡,心心眼!另外仲叫咗鳳爪排骨飯$48,即叫即整的煲仔飯,排骨好入味 少少肥肉!淋上醬油 飯都可以食多碗!仲叫左個小皇府鮮蝦餃,餡料最多的,入面有成3/4隻蝦,彈牙有口感!果然是招牌之選!水滾茶靚,食個點心,同友人閒談一番 開心!

水滾茶靚,食個點心,同友人閒談一番 開心!
2020-10-28 141 views
放假最喜歡做老人家活動,悠閑嘆茶食件點心,今日黎到屋村下面嘅小皇府,慢慢嘆一盅兩件,呢到全日唔收加一,又有早晨套餐,非常抵食。我同朋友叫左2個早晨套餐,另外再叫幾款點心。皮蛋瘦肉粥早晨套餐之一,絕對足料,瘦肉皮蛋非常多,而且粥底好綿,比好多大集團更優勝蜜汁叉燒腸腸粉即叫即整,用半肥瘦叉燒,腸粉皮薄餡料足,推介雪山菠蘿叉燒包必叫之選,叉燒包真係有菠蘿,雖然有少許冷卻左,但無影響口感!鵪鶉蛋燒賣舊式酒樓先有得叫,難得有一定要點,燒賣混入磾牙蝦肉&豬肉,再加上滑溜鵪鶉蛋,絕對有驚喜。總結:2個人食唔到好多,有點可惜,款款足料仲好味,價錢大約二百幾蚊已經食到超飽。

我同朋友叫左2個早晨套餐,另外再叫幾款點心。

皮蛋瘦肉粥

蜜汁叉燒腸
腸粉即叫即整,用半肥瘦叉燒,腸粉皮薄餡料足,推介

雪山菠蘿叉燒包

2020-10-28 93 views
放假最好飲早茶,今日試咗間新酒樓响鰂魚涌,叫小皇府,對正港島東中心。茶錢唔貴,每人只係$9。兩個人又想食多啲嘢,所以蝦餃燒賣都可以叫兩隻一籠,咁就非常好啦。蝦餃裡的鮮蝦十分爽口,但少了筍絲感覺差一點。燒賣就餡料充足,好吃。XO醬蒸鳳爪味道新奇,但如果能夠在炆焾一點會更好。薑蔥牛柏葉炆得入味,但仍然有應有的口感,不錯。小王府叉燒腸粉屬於招牌菜,因為這裏的叉燒是特別推介,而且餡料非常充足,每口的叉燒份量非常多,抵食。瑤柱煎蘿蔔糕,蘿蔔切得很大粒,每啖都有蘿蔔,而海味蝦米都落得充足,煎得亦香脆。另外一個招牌菜是雪山菠蘿叉燒包,包裡面居然真是有一粒菠蘿肉,感覺神奇🤣另外的帶子魔鬼魚餃,餡料有帶子及蝦膠,造型就像魔鬼魚,都很好食。而白灼時蔬就十分大碟,食了很多肉之後食蔬菜可以中和一下。整體感覺不錯,餐廳光猛,有大玻璃感覺開揚,侍應服務殷勤👍
茶錢唔貴,每人只係$9。

XO醬蒸鳳爪味道新奇,但如果能夠在炆焾一點會更好。

薑蔥牛柏葉炆得入味,但仍然有應有的口感,不錯。

整體感覺不錯,餐廳光猛,有大玻璃感覺開揚,侍應服務殷勤👍
2020-10-27
$150 (Breakfast)
2020-10-25 59 views
今天工作非常忙碌,只想享受一個簡單的晚餐,使我可放下緊張的工作,這間小皇府晚上也可以點點心吃,就選一這間了。足料燉湯是豬肺菜乾湯,在這個秋燥的天氣下,喝一口湯是人感覺很滋潤。原隻鮑魚燒賣,真是有成隻鮑魚給你,這個鮑魚煮汁煮的感覺軟滑可口,而且濃烈。瑤柱素翅灌湯餃,雖然說是素翅但真的有翅的感覺,湯頭比較甜美。油鴨肶臘味飯,真是分量充足,很久沒有吃油鴨肶了,平時吃的比較鹹,但這個是嫩滑得來香的。蒜蓉炒勝瓜,蒜蓉香味十足更勝瓜非常配合。燒味拼盤改要燒鵝髀,叉燒半肥瘦嫩滑得來帶點甜味而且肉汁豐富,燒腩仔皮脆肉香,燒鵝髀 肥美十足、入口後在口腔內油花四濺。味道: 可以一試環境: 尚可衛生: 整潔服務: 尚可價錢: 超值

蒜蓉炒勝瓜,蒜蓉香味十足更勝瓜非常配合。

味道: 可以一試

環境: 尚可

衛生: 整潔
服務: 尚可

價錢: 超值
2020-10-23 74 views
今日下晝近近哋去咗太古惠安苑嘅小皇府嘆一盅兩件。人唔多,服務又好,坐得好舒服。🍴潮蓮燒鵝 例牌$72 原隻燒鵝髀, 望到都想食,皮脆肉嫩,燒味出色。🍴白灼時蔬$36娃娃菜幾新鮮清甜。🍴原隻鮑魚燒賣 $46/粒 點了兩粒,原隻鮑魚都幾大隻,燒賣大大粒。 🍴燉湯$35今日係菜乾豬肺湯 ,幾潤喉。🍴小皇府鮮蝦餃$22 幾大隻,皮薄餡靚。🍴香芒布甸$24 食埋甜品滿足曬,都幾大杯。👍兩點後嘅下午茶仲有全單8折非常抵。

🍴潮蓮燒鵝 例牌$72
原隻燒鵝髀, 望到都想食,皮脆肉嫩,燒味出色。

🍴白灼時蔬$36
娃娃菜幾新鮮清甜。

🍴原隻鮑魚燒賣 $46/粒
點了兩粒,原隻鮑魚都幾大隻,燒賣大大粒。

🍴燉湯$35
今日係菜乾豬肺湯 ,幾潤喉。

🍴小皇府鮮蝦餃$22
幾大隻,皮薄餡靚。

🍴香芒布甸$24
食埋甜品滿足曬,都幾大杯。

👍兩點後嘅下午茶仲有全單8折非常抵。

2020-10-21 156 views
大學朋友在太古上班,今晚等他一起吃個晚飯,看到二人套餐都幾便宜,就進來這間中菜餐廳。【蟲草菇燉湯】中式的湯水真的很滋潤又好喝,有粟子、蟲草菇和瘦肉,味道不會太濃,而且沒有味精,所以喝完不口渴。【鮮果咕嚕肉】咕嚕肉外皮鬆脆,中間的豬肉又幾鬆軟,口感出色,是比較好吃的質地。醬汁酸甜適中,因為肉質是最重要的,這道菜整體感覺提升!【海鮮雜菜煲】面頭鋪了蝦乾、魚肉和瑤柱,端上來還熱呼呼的翻滾著,湯底鮮甜清淡,加上鮮菇味道強烈,粉絲索滿湯汁味。【蟹皇滑燒賣】整舊燒賣都是蝦肉,很足料!【柚子焗西米布甸】作飯後甜品一流,中間還真的夾著柚子果肉。我個人覺得小菜比點心出色,而且在太古一帶算是便宜。

蟲草菇燉湯

海鮮雜菜煲

【蟹皇滑燒賣】整舊燒賣都是蝦肉,很足料!
蟹皇滑燒賣

【柚子焗西米布甸】作飯後甜品一流,中間還真的夾著柚子果肉。
柚子焗西米布甸

我個人覺得小菜比點心出色,而且在太古一帶算是便宜。
瑤柱小籠包
2020-10-06
$180 (Dinner)
蟲草菇燉湯
2020-10-15 65 views
小皇府在華蘭路開業都有一段時間,雖然在家附近,但還沒光顧過。華蘭路沒有英皇道那邊人多口雜,旺中帶靜,路傍一列食肆,有中有西,任君選擇。區內食肆一般午市比較繁忙,晚市較為閒適。小皇府位於路傍列中,一排落地玻璃,光線充足,景觀開揚。店內佈置簡潔,地方寬敞,環境舒適。小皇府有多款特色點心、腸粉、煲仔飯、醒胃小食、明爐燒味、晚市小菜套餐等供應。早市、下午茶點心更有8折優惠。揍晚飯時間過來,可以吃小菜,還可以嚐點心,實行一石二鳥。原隻鮑魚燒賣果然賣相夠貴氣,大粒燒賣頂頭放了一隻嬌小鮑魚,造型精美。迷你鮑魚味鮮,軟腍又帶點煙韌,燒賣以鮮肉和鮮蝦炮製,蝦肉爽口彈牙,鮑魚和燒賣果然是完美配搭。鴛鴦雞翼外皮金黃香脆,鴛雞翼中間塞滿粘香糯米,鴦雞翼中間則釀了芝士和冬菇粒,外型飽滿,口感豐富。再來紅燒乳鴿,件頭算大,外表脹卜卜又富光澤,肉汁豐富,鴿肉嫩滑,吃時蘸少許淮鹽,更加惹味。小菜西蘭花炒龍躉球,厚身龍躉大大塊,肉滑味鮮,配翠綠新鮮西蘭花,挺好味。貴妃雞飯,雞肉幼滑配香軟飯粒,好味又飽肚。飯後甜品薑汁千層糕,深淺相間褐色薑汁千層糕,賣相不錯。蒸得既香且甜,軟滑煙韌,而且薑汁充沛,薑味濃郁。柚子焗西米布甸

貴妃雞飯,雞肉幼滑配香軟飯粒,好味又飽肚。

柚子焗西米布甸,焦黃的蛋皮很誘人,裡面的西米、蓮蓉、柚子及蛋漿焗得熱辣辣、香噴噴,吃完這個飯後甜品,真滿足。
2020-10-15 797 views
風平浪靜掛了8號風, 突如其來有日颱風假, 入夜後落波, 正好同家人外出食飯。爸爸一向喜歡食一盅兩件, 難得今日一家人有空閒時間, 就一齊嘆個晚市茶聚。鰂魚涌小皇府, 供應點心、燒味、中式小炒, 晚市茶位$9/位, 全日免加一, 價錢合理。因為颱風關係, 當晚存貨不多, 沒有供應燒味, 還好點心款式多, 足夠我地一家食餐飽。食一盅兩件, 蝦餃、燒賣都不可缺少。【小皇府鮮蝦餃】HK$42賣相脹卜卜, 晶瑩剔透, 皮薄足料, 塞滿鮮甜爽口蝦肉, 非常推介!! 【帶子魔鬼魚餃】HK$38餃狀呈魔鬼魚形, 同樣皮薄, 入面都是鮮甜爽口蝦肉, 但唔太食到有帶子, 反而口感同味道如同蝦餃一樣。【蟹皇滑燒賣】HK$40充滿豬肉香, 豬肉質地唔鞋口, 不過所謂蟹皇就只有面層點驟果一點, 所以食唔出蟹皇既甘香, 但對比其他店既燒賣, 確實呢度味道取勝!【XO醬蒸鳳爪】HK$28鳳爪入味夠林, 很有XO醬豉汁味【鵪鶉蛋燒賣】HK$33鵪鶉蛋連同蛋黃都是軟滑, 燒賣中有唔少鮮甜爽口蝦肉, 口感同味道都很讚~【鮮竹牛肉球】HK$30外表好似有D乾身, 但咬落去中心位還是keep到原本既肉汁, 濃郁牛肉香, 不

食一盅兩件, 蝦餃、燒賣都不可缺少。
【小皇府鮮蝦餃】HK$42

小皇府鮮蝦餃

【帶子魔鬼魚餃】HK$38

【蟹皇滑燒賣】HK$40

【XO醬蒸鳳爪】HK$28
鳳爪入味夠林, 很有XO醬豉汁味

【鵪鶉蛋燒賣】HK$33

【鮮竹牛肉球】HK$30
外表好似有D乾身, 但咬落去中心位還是keep到原本既肉汁, 濃郁牛肉香, 不是加得太多粉死實實果種口感。

鮮竹牛肉球

【薑蔥牛柏葉】HK$30
牛柏葉熟得剛剛好, 爽脆彈牙, 冇縮水, 夾集薑蔥食, 淡淡香口。

薑蔥牛柏葉

【手撕雞春卷】HK$32
即叫即炸, 炸皮卜卜脆, 入面有雞肉還有菇菌蔬菜絲, 層次豐富, 又食到雞肉香味。

【黃金沙律蝦】HK$38
炸皮乾身不油膩, 極為香脆, 不過炸皮似乎厚左d, 唔太食到炸皮包住既蝦。

黃金沙律蝦

【雪山菠蘿叉燒包】 HK$38
整個包很鬆軟, 面層雪山甜甜地, 如果焗得脆一點會更好, 入面有甜甜叉燒餡料、叉燒汁醬同埋少少菠蘿肉, 不過菠蘿林而且微甜, 味道主要還是甜甜叉燒味最為突出。

雪山菠蘿叉燒包

【叻叻豬流沙包】HK$33
賣相可愛, 熱辣辣時撕開, 流沙湧出, 流沙效果明顯, 鬆軟既包包住濃郁鹹蛋黃香, 正~

【鳳爪排骨煲仔飯】HK$48
飯粒粒粒分明, 加上了甜豉油, 味道傳統, 排骨份量多, 而且夠林, 如果有埋香脆飯焦會更好。

鳳爪排骨煲仔飯
2020-10-13
$120 (Dinner)
小皇府鮮蝦餃
鮮竹牛肉球
薑蔥牛柏葉
鳳爪排骨煲仔飯
2020-10-10 77 views
今晚特別肚餓,行過見到一間有點心又有小菜的小皇府正合心意,兩個人先吃了招牌叉燒,燒得好,有焦香、有光澤,幾嫩,味濃,送飯一流。點心就吃了帶子魔鬼餃,有兩隻眼睛樣子似魚,皮薄,味道似蝦餃;瑤柱素翅灌湯餃湯甜料足。小菜方面點了經濟抵食的晚市孖寶:金蒜茄子蒸龍躉頭+艇皇湯浸菜苗,份量唔少,$198兩個餸,的確唔貴。龍躉肉厚,伴以茄子及菜心。點了陳村粉蒸排骨,陳村粉份量唔少,足夠無需點飯,排骨鬆軟好食,有軟骨、有少許肥,唔差。本來想吃餐牌說是必點的雪山菠蘿叉燒包,但早已沽清,轉點薑汁千層糕,薑味亦很夠。環境光猛舒適,服務到位出菜時間合理,不惜為放工食完飯返屋企的理想選擇之一。

龍躉肉厚,伴以茄子及菜心。

去開港島做野,約左朋友食晚飯,上網搵到呢間小皇府都幾多好評,好耐無食中菜,今晚一於試試。 晚市小菜套餐設2/4/6人套餐,可以選指定小菜,另設燒味拼盤、足料燉湯及白飯,性價比頗高。 XO醬雲耳勝瓜蝦球勝瓜營養價值比節瓜為高,雲耳爽脆、蝦球彈牙有嚼勁,加入鹹香鮮美XO醬,提升味道層次。 薑蔥霸王雞 (半隻)雞件嫩滑,醃得夠入味,以薑蔥、豉油等簡單調味,滲入每件雞肉,香口又惹味。 西蘭花炒龍躉球生炒碧綠西蘭花夠爽身,龍躉片新鮮爽滑魚味濃。 鴛鴦雞翼分別釀上糯米飯及芝士蘑菇,好惹味。 足料燉湯健脾養陰,啖啖清甜。
去開港島做野,約左朋友食晚飯,

上網搵到呢間小皇府都幾多好評,

好耐無食中菜,今晚一於試試。

晚市小菜套餐設2/4/6人套餐,

可以選指定小菜,另設燒味拼盤、

足料燉湯及白飯,性價比頗高。

XO醬雲耳勝瓜蝦球

勝瓜營養價值比節瓜為高,

雲耳爽脆、蝦球彈牙有嚼勁,

加入鹹香鮮美XO醬,提升味道層次。

薑蔥霸王雞 (半隻)

雞件嫩滑,醃得夠入味,

以薑蔥、豉油等簡單調味,

滲入每件雞肉,香口又惹味。

西蘭花炒龍躉球

生炒碧綠西蘭花夠爽身,

龍躉片新鮮爽滑魚味濃。

鴛鴦雞翼

分別釀上糯米飯及芝士蘑菇,好惹味。

足料燉湯

健脾養陰,啖啖清甜。

2020-09-23
Dinner
2020-10-04 548 views
舊同事搬咗去鰂魚涌惠安苑,今日攪聚會慶祝入伙,晚餐就在樓下小皇府用餐,因疫情下我們要分枱坐,餐廳裝修雅致,座位舒適。小皇府主打自家巧手精製的點心及廣東燒味;由傳統到創新,各款美食煎炒煮炸蒸燉燒一應俱全。潮蓮燒鵝四份一隻:燒鵝燒至其皮脆而且富有光澤,賣相吸引,肉質嫩滑入味、香脆多汁。配酸梅醬可提升味道!紅燒乳鴿:即叫即炸,乳鴿皮脆、肉滑、骨嫩、多汁。小皇府蜜汁叉燒:美味的蜜汁叉燒肉,甜絲絲的,甘香又不膩,肉質軟硬適中。淨瀬粉:瀨粉入口爽滑,配燒味食一流。小皇府鮮蝦餃:點心即叫即蒸,蝦餃餡料飽滿,皮薄而軟程半透明,純蝦肉蝦餃爽口彈牙,餃內還有少量汁液。蟹黃滑燒賣:有些點心可以叫一半份量,方便客人多嘗一些款式,港點必吃扎實鮮香的蟹黃蒸燒賣,蟹黃香氣不算濃,但滑口,內有鮮蝦口感扎實彈牙!XO醬蒸鳳爪:豉汁鳳爪食得多,今次試試用XO醬蒸。將炸過的鳳爪用XO醬蒸,味道鮮中帶辣,濃濃的醬汁包住每隻鳳爪,十分好惹味!鵪鶉蛋燒賣:懷舊點心之一,入口充滿蛋香,十分美味!瑤柱蒸蘿蔔糕:中國人的傳統食品,用鮮甜的瑤柱蒸好蘿蔔糕,再煎至兩邊微蕉,鮮味又香口,配埋辣椒醬更美味。迷你珍珠雞:味道比較普通,餡料有一些
紅燒乳鴿:即叫即炸,乳鴿皮脆、肉滑、骨嫩、多汁。
淨瀬粉:瀨粉入口爽滑,配燒味食一流。
鵪鶉蛋燒賣:懷舊點心之一,入口充滿蛋香,十分美味!
迷你珍珠雞:味道比較普通,餡料有一些肉碎和醬汁,糯米軟熟。
2020-09-24
Dinner
2020-10-04 64 views
小皇府係一間街坊中菜館,沒有連鎖茶樓的名氣,但食物質素卻不差,而且價錢亦大眾化。間唔中都會同屋企人嚟幫襯。其中有幾道菜我覺得非常唔錯。金蒜茄子蒸龍躉球🐟鋪上蒜蓉及茄子與蒸龍躉味道十分搭配~ 龍躉真係不槐是海中之王者,肉質爽滑彈牙,做法簡單, 味道鮮甜而且又保留魚的鮮味。黄金沙律蝦🦐黃金蝦炸得脆卜卜,再配沙律醬,真係食唔停口。紅燒乳鴿🔥依到嘅乳鴿體積唔算大,但係上枱時已經聞到肉香,外皮香脆而不滴油,入口更是肉香四溢,任何部位肌肉均嫩滑多汁,可見火候控制得宜,非常有水準😋

其中有幾道菜我覺得非常唔錯。

金蒜茄子蒸龍躉球🐟
鋪上蒜蓉及茄子與蒸龍躉味道十分搭配~

黄金沙律蝦🦐
黃金蝦炸得脆卜卜,再配沙律醬,真係食唔停口。

紅燒乳鴿🔥
2020-09-29
2020-10-01 273 views
過幾日就係中秋節喇!去咗aeon買啲水果應下節行完aeon就係時候食嘢好耐都無飲茶食點心啦,所以就決定去飲茶超級肚餓一坐底要即刻叫個飯黎食先!北菇滑雞煲仔飯雖然呢個煲仔飯無飯焦,有點失望但係啲雞好滑喎相信一定係新鮮雞件,因為好有雞味雞油亦滲左落啲飯度,好香叻叻豬流沙包每次去飲茶都必點既流沙包!呢個流沙包實在太可愛啦,唔捨得咬落去奶黃餡料好香,唔會好甜!不過略嫌太細個兩三啖就已足經食完,唔多夠喉!泡椒鳳爪鳳爪夠淋,不過泡椒味唔夠入味!有啲遜色⋯⋯紅油抽手呢個好有驚喜餃子皮夠薄,肉餡唔會太多,份量岩岩好所以食落唔會好膩,而且一啲肥肉都無,我最怕食到有肥豬肉雖然辣味唔突出,但勝在蒜味好香,再加埋醬油,味道好突出手撕雞春卷新鮮炸起,脆卜卜中間有手撕雞、木耳絲,蘿蔔絲,一齊食好有口感黃金沙律蝦呢個炸衣有啲厚,而且蝦隻無咩口感食落好淋,有啲失色!薑汁千層糕口感好軟糯,不過卻欠缺薑味!只係得好淡既薑味咋⋯⋯埋單發現原來仲有八折優惠超抵呀!
過幾日就係中秋節喇!去咗aeon買啲水果應下節

行完aeon就係時候食嘢

好耐都無飲茶食點心啦,所以就決定去飲茶

超級肚餓
一坐底要即刻叫個飯黎食先!

北菇滑雞煲仔飯
雖然呢個煲仔飯無飯焦,有點失望

但係啲雞好滑喎

相信一定係新鮮雞件,因為好有雞味

雞油亦滲左落啲飯度,好香

叻叻豬流沙包
每次去飲茶都必點既流沙包!
呢個流沙包實在太可愛啦,唔捨得咬落去

奶黃餡料好香,唔會好甜!
不過略嫌太細個

兩三啖就已足經食完,唔多夠喉!

泡椒鳳爪
鳳爪夠淋,不過泡椒味唔夠入味!
有啲遜色⋯⋯

紅油抽手
呢個好有驚喜

餃子皮夠薄,肉餡唔會太多,份量岩岩好
所以食落唔會好膩,而且一啲肥肉都無,
我最怕食到有肥豬肉

雖然辣味唔突出,但勝在蒜味好香,
再加埋醬油,味道好突出

手撕雞春卷
新鮮炸起,脆卜卜

中間有手撕雞、木耳絲,蘿蔔絲,
一齊食好有口感

黃金沙律蝦
呢個炸衣有啲厚,而且蝦隻無咩口感

食落好淋,有啲失色!
薑汁千層糕
口感好軟糯,不過卻欠缺薑味!
只係得好淡既薑味咋⋯⋯

• 手撕雞春卷
  • 叻叻豬流沙包
  • 紅油抽手
2020-09-27 59 views
今晚同朋友经过这餐厅便入内吃晚餐。座位宽阔舒服,我们坐下便点了我们喜欢吃的和特别的点心。有:原只鲍鱼烧卖,真是特别,而且赏心乐事。一口可以慢慢咀嚼鲍鱼,享受着鲍鱼的味道。也点了烧味拼盘。有一粒一粒的烧肉。烧肉皮又薄又脆,是五花腩,一层肥一层瘦,很有烧香猪肉的味道。鸳鸯鸡翼:炸鸡翼内酿着芝士和猪肉。芝士因着热力融在鸡翼内,炸鸡的香口配上芝士,十分滋味。带子魔鬼鱼饺:鱼肉在饺子内很滑嫩再配上一些调味和配料,味道不错。瑶柱小笼包:皮薄,晶莹,汤汁可看得见,放进口内能享受着 juicy 的小笼包,正。瑶柱素翅灌汤饺:素翅吃下去如果不知真以为是真鱼翅,配合瑶柱汤和猪肉,大大碗很满足。

• 燒味拼盤
  • 鸳鸯鸡翼