-京滬佳餚 🦆京滬佳餚主係一個全新烤鴨品牌利用科技有效控制爐溫 / 時間 / 均勻火力 令烤鴨酥而不膩 又會以全新現代化傳統名菜 重新整出清新精美時令點心添而最近烤鴨同點心都做緊優惠 係一次過試晒2樣野既好時機 !🦆京滬香酥烤鴨 ($208/隻 ; 原價$428)鴨肉鴨皮既份量都幾多 足夠4個人食真係烤到酥而不膩 係鴨胸部份既油香重D個人中意配合白砂糖豐富味道同解膩不過當薄餅包住嫩滑鴨肉 同香脆鴨皮再加入各種佐料醬汁 如青瓜 / 蜜瓜 / 大葱 / 山渣條 / 海鮮醬 味道同口感都大大提升 一D都唔膩另外鴨脾既部分都有保留到 加左D蒜蓉係皮肉之間 食落更有層次🔊 留意番 逢星期一至星期四全日供應(公衆假期除外)每日限量供應100隻!!✨ 驚喜下午茶($129/2位)想講呢個真係超級抵食!! 逢星期一至星期日 2-4:30pm 供應仲有得優惠追加京滬香酥烤鴨 (+$128)精選點心 🥢 招牌小籠包 + 蜜汁叉燒包小籠包皮薄饀靚 入面裝有勁多汁蜜汁叉燒飽都好唔錯 入面既叉燒都好有誠意! 我中意~~🥢 紅油抄手 (二選一: 上海三娘春卷)抄手配上酸酸辣辣既紅油 十分醒胃而且餡料豐富 漲卜卜
京滬佳餚 🦆

京滬佳餚主係一個全新烤鴨品牌
利用科技有效控制爐溫 / 時間 / 均勻火力
令烤鴨酥而不膩 又會以全新現代化傳統名菜
重新整出清新精美時令點心添
而最近烤鴨同點心都做緊優惠
係一次過試晒2樣野既好時機 !

🦆京滬香酥烤鴨 ($208/隻 ; 原價$428)
鴨肉鴨皮既份量都幾多 足夠4個人食

山渣條 / 海鮮醬 味道同口感都大大提升 一D都唔膩
另外鴨脾既部分都有保留到
加左D蒜蓉係皮肉之間 食落更有層次

🔊 留意番 逢星期一至星期四全日供應
(公衆假期除外)每日限量供應100隻!!

✨ 驚喜下午茶($129/2位)
想講呢個真係超級抵食!!
逢星期一至星期日 2-4:30pm 供應
仲有得優惠追加京滬香酥烤鴨 (+$128)

精選點心
🥢 招牌小籠包 + 蜜汁叉燒包
小籠包皮薄饀靚 入面裝有勁多汁
蜜汁叉燒飽都好唔錯 入面既叉燒都好有誠意! 我中意~~

🥢 紅油抄手 (二選一: 上海三娘春卷)
抄手配上酸酸辣辣既紅油 十分醒胃
而且餡料豐富 漲卜卜 2粒都有D唔夠喉

🥢 老上海糯米燒賣 (二選一: 咖哩三寶)
平時好少可可以食到糯米燒賣
食落甜中帶鹹 鹹中帶鮮 小小一粒
但食材都好豐富 有香菇 豬肉碎等等~

涼菜
🥢陳醋貓耳 (三選一: 風味醬脆黃瓜 / 四喜烤麩)
陳醋味香醇突出 配搭爽脆雲耳 惹味開胃~

小菜
🥢醬香回鍋肉 (三選一: 家常紅燒豆腐/ 乾煸四季豆)
椰菜 豆乾吸收了豬肉同辣豆瓣醬的味道
食落非常惹味 唔會太辣 好岩佐飯食

主食
🥢蔥油拌麵 (三選一: 陽春麵 / 香菇醬火鴨炒飯)
葱香濃郁撲鼻 醬油微甜 有少少鹹香

甜品
🥄薄荷綠豆沙 - 薄荷味十分突出 又幾清新解膩
2023-06-17
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Tea
出名性價比高嘅京滬佳餚,今次又有抵食優惠💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️💛招牌菜京滬烤鴨原價$438,宜家做緊特價只需$208🈹(另加一服務收費)。每日只限供應100隻,只限堂食,售完即止‼️先用鴨皮沾砂糖食,香脆鬆酥🤤餅皮薄透而軟熟,比例合宜🫶🏻配料齊備,有鵝醬、葱段、蒜蓉、山楂、青瓜、蜜瓜、蘿蔔等重點係隻鴨唔會「油冧冧」師傅已將大部份肥膏去除,相當貼心🫰🏻用餅皮包住鴨肉同自行配搭不同食材食,高質而抵食❣️

💛招牌菜京滬烤鴨

先用鴨皮沾砂糖食,香脆鬆酥🤤

餅皮薄透而軟熟,比例合宜🫶🏻
配料齊備,有鵝醬、葱段、蒜蓉、山楂、青瓜、蜜瓜、蘿蔔等

重點係隻鴨唔會「油冧冧」

師傅已將大部份肥膏去除,相當貼心🫰🏻
用餅皮包住鴨肉同自行配搭不同食材食,高質而抵食❣️

2023-06-17
Lunch
2023-06-23 124 views
今天經過尖沙咀,發現這間茶樓!印象記得以前這個位置是一間舊式酒樓!現在開了新店!這間酒樓,我有去其他分店(康城分店)今日第一次光顧!點心水準很好!值得推薦!給大家一個提示:12:45前結賬可額外享有折扣優惠!只限尖沙咀分店!大家經過都可以去食
今天經過尖沙咀,發現這間茶樓!
印象記得以前這個位置是一間舊式酒樓
現在開了新店!
2023-06-20 1679 views
最近突然很想很想吃烤鴨,看到網上說這家餐廳在做烤鴨優惠,就特地在紅色暴雨下冒著大雨過去。.還以為下大雨大家都會留在家中,到了之後才發現人很多,香港果然是個吃貨集中地,哈哈,沒什麼能阻止我們愛吃的心❤。.首先Order了($129/2位)的驚喜下午茶,然後再叫了京滬香酥烤鴨(優惠價$208)。老實說他們這價格就算不是在尖沙咀,也很有吸引力。.🍽下午茶內容:(有限度自選,請看餐牌)1.招牌小籠包2.蜜汁叉燒包3.紅油抄手4.老上海糯米燒賣5.四喜烤夫6.醬香回鍋肉7.香菇醬火鴨肉炒飯 8.薄荷綠豆沙.點心全部都是兩件,精緻精緻的,作為下午茶,份量剛剛好。尤其喜歡超多湯汁的招牌小籠包還有軟糯富米香的老上海糯米燒賣。火鴨肉炒飯也很足料,滿滿鴨肉和蛋香,又不會炒得太油膩。.🦆京滬香酥烤鴨:片皮鴨燒得皮脆肉嫩,入口酥酥化化,油香滿嘴,而且有體貼地去曬皮下脂肪,令人食得健康放心。配料方便亦比坊間的片皮鴨豐富,有黃瓜🥒、山楂、哈密瓜🍈、紫心蘿蔔、砂糖、京蔥、姜蓉等等,豐富的配搭和味道層次令一口都驚喜滿滿,這個$208的價格確實很驚喜。.📍京滬佳餚 (亞太中心) 🔎尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖

🍽下午茶內容:(有限度自選,請看餐牌)
1.招牌小籠包
2.蜜汁叉燒包
3.紅油抄手
4.老上海糯米燒賣
5.四喜烤夫
6.醬香回鍋肉
7.香菇醬火鴨肉炒飯
8.薄荷綠豆沙
點心全部都是兩件,精緻精緻的,作為下午茶,份量剛剛好。

🦆京滬香酥烤鴨:

📍京滬佳餚 (亞太中心)
🔎尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖
父親節 一早book左八點八位 八個人準時到 到左 同我地講冇位 要等一陣 並無講等幾耐 只是講冇位 八個人企曬門口等足一個鐘先有位 安排好有問題 點解book左位都可以叫老人家企係門口等一個鐘 服務還有問題 用餐感覺很差

2023-06-13 1731 views
最近香港掀起一遍鴨子浪潮,不論男女老少都被這股熱潮吸引著。然而喜歡吃北京烤鴨的朋友,亦會被另一股熱潮所吸引,最近京滬佳餚推出的京滬香酥烤鴨只需$208/隻(原價$428),逢星期一至星期四全日供應(公衆假期除外),每日限量供應100隻,Duck Duck 聲正在全城起哄!在享用低於半價的烤鴨的同時,在下午茶時段推出的全城最抵最優惠驚喜下午茶($129/2位),套餐包括四款點心、一客涼菜、客小菜、一客小食和兩客甜品,驚喜價更已包括茶芥加一,十分抵食。另外還可以追加香酥烤鴨 (+$128/例),或是全隻都只是$208/隻。京滬烤鴨($208/隻)原價$428/隻,現在只需要$208 就可以享用原隻香酥片皮烤鴨。鴨胸的皮,油份比較豐膩,可以配合白砂糖增添口感亦可解膩。鴨脾部份加點蒜蓉在皮與肉之間,蒜香令味道更添層次。嫩滑的鴨肉和香脆的鴨皮可以放在薄餅上,加入自己喜歡的配料,例如青瓜、蜜瓜、大葱、山渣條、海鮮醬等,令味道和口感倍增。驚喜下午茶($129/2位)招牌小籠包/蜜汁叉燒包可以稱得上招牌小籠包果然皮薄饀靚兼爆汁,另一款粵式點心蜜汁叉燒飽也豪不遜色,絕對是滬粵點心的代表。紅油抄手抄手沾滿

京滬烤鴨($208/隻)

京滬烤鴨

鴨胸的皮,油份比較豐膩,可以配合白砂糖增添口感亦可解膩。
京滬烤鴨

鴨脾部份加點蒜蓉在皮與肉之間,蒜香令味道更添層次。

京滬烤鴨

驚喜下午茶($129/2位)

紅油抄手

抄手沾滿了酸酸辣辣的紅油醬汁,十分醒胃。

咖喱三寶

香辣惹味的咖喱汁有香港人至愛的三寶,魚蛋、豬皮和蘿蔔。

四喜烤麩

像海綿一樣的烤麩索滿甜甜的醬油,加上冬菇、荀片,就是一款經典的滬式涼菜。

醬香回鍋肉

回鍋肉是不少人吃上海菜的必點小菜,香辣的醬汁與豬腩肉、椰菜、豆乾同炒,材料雖然簡單,但味道卻殊不簡單,佐飯一流。

香菇醬火鴨炒飯

套餐還包括一碟炒飯,用香菇醬、火鴨粒和菜粒同炒,飯粒乾身分明。

薄荷綠豆沙
最後的甜品是薄荷綠豆沙,薄荷味十分突出。

Interior

Menu

2023-06-12
Tea
薄荷綠豆沙
♡ 尖沙咀超抵食下午茶餐|京滬佳餚 ♡-喺尖沙咀諗嚟諗去都唔知食咩好🤣友人就帶左我地黎呢一間以片皮鴨聞名嘅中菜廳👍下午茶餐非常抵食!全部一律 $68✨- ♡ 京滬三拼 ♡ ✨蔥油紅蜇頭,蜇頭幼滑爽口,配上蔥油醬汁,好清新 ~✨酲醋小排骨甜度適中,啲肉夠腍身,仲有啲脆脆嘅口感,好開胃🤤✨家鄉醬黃瓜 香辣味十足!💯-♡ 四小拼 ♡ ✨招牌小籠包皮薄餡多,湯汁鮮美🥟,一咬落去就爆汁。✨珍珠糯米燒賣十分特別,糯米口感好煙韌~~ ✨紅油炒手搭配麻辣醬汁,豬肉新鮮!✨芝士脆蝦卷外層炸得香脆,芝士同鮮蝦完美融合,呢個真係好好食🫶-♡ 主食 (3選1)♡ 由於我哋多人,所以我哋三個都叫哂😂✨京滬擔擔麵🍜麵條彈牙,醬汁酸辣好味,加上肉粒同花生碎,好濃郁好入味。✨老上海蔥油拌麵麵條彈牙,蔥油鮮香。✨滬式炸醬麵 可以選擇淋湯食,配上醬汁都幾好食~ ❥#⇢店鋪資料:京滬佳餚 (亞太中心) (尖沙咀)尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖#
♡ 尖沙咀超抵食下午茶餐|京滬佳餚 ♡

喺尖沙咀諗嚟諗去都唔知食咩好🤣
友人就帶左我地黎呢一間
以片皮鴨聞名嘅中菜廳👍

下午茶餐非常抵食!全部一律 $68✨
♡ 京滬三拼 ♡

✨蔥油紅蜇頭,蜇頭幼滑爽口,
配上蔥油醬汁,好清新 ~

✨家鄉醬黃瓜 香辣味十足!💯
♡ 四小拼 ♡

✨招牌小籠包皮薄餡多,湯汁鮮美🥟,
一咬落去就爆汁。

✨珍珠糯米燒賣十分特別,糯米口感好煙韌~~

✨紅油炒手搭配麻辣醬汁,豬肉新鮮!

♡ 主食 (3選1)♡
由於我哋多人,所以我哋三個都叫哂😂

✨老上海蔥油拌麵麵條彈牙,蔥油鮮香。

✨滬式炸醬麵 可以選擇淋湯食,配上醬汁都幾好食~

#
⇢店鋪資料:
京滬佳餚 (亞太中心) (尖沙咀)
尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖
#
2023-06-08 185 views
又來京滬食全日$208一隻片皮鴨,真係好低食,又好食,正係睇個樣已經想食:皮以入口即溶,肉有鴨味、有口感,唔梅,配料靓仔,午市多左蘢仔飯食,小龍包保持無穿多汁,炸蝦丸都做得唔錯,蝦肉爽,彈牙,難怪日夜都咁多人,大家可以訂位方便D👍
驚喜下午茶 $129/2位 (包埋茶介同加一)中菜同點心我真係無法抗拒✨,見到呢間咁平又靚裝修就入去試試佢,係估唔到地有驚喜💥🔸招牌小籠包(2件)好鬼好食,勁多肉汁,皮都算薄,啜完佢啖肉汁之後再一啖擺落口,個餡都仲鎖到部分肉汁好鮮嫩🥹(小插曲:我話呢個小籠包好驚喜好好食,係咁催個frd叫佢趁熱食,跟住佢勁粗暴咁夾起掉落個碗度,我成個阿媽咁係咁diu佢暴斂天物,仲一步一腳印咁教佢點食小籠包,佢呆L左話原來食小籠包都咁有學問😂😂😂)🔸蠔皇叉燒包 (2個)size岩岩好,好鬆軟唔會硬唔會乾,feel到係即蒸即上,包皮都甜甜地會回甘咁,啲餡都係甜甜地😂,係好食嘅叉燒包🥹🔸紅油抄手 (2件)幾大粒,啲餡好飽滿,但個醬汁唔夠辣🥲🔸珍珠糯米燒賣(2粒)糯米真係好糯,呢個口感幾特別,唔係糯米飯果種硬身粒粒分明咁,佢好糯好軟熟,但又未去到痴牙嘅地步,幾煙靭,可以想象為咸嘅麻糬🔸涼菜:四喜烤麩正常發揮,唔知正宗嘅係咩味道,但我中意再甜啲嘅(應該係麵筋黎?有啲似好彈牙好有咬口嘅腐卜)🔸小菜:回鍋肉切得夠薄身易入味,同埋唔會痴牙,食多幾舊都唔會覺得好肥膩🔸主食:蔥香拌麵個麵底都幾滑少少彈牙,不過蔥香味唔夠突出
驚喜下午茶 $129/2位 (包埋茶介同加一)

🔸招牌小籠包(2件)

🔸蠔皇叉燒包 (2個)

🔸紅油抄手 (2件)
幾大粒,啲餡好飽滿,但個醬汁唔夠辣🥲

🔸珍珠糯米燒賣(2粒)

🔸涼菜:四喜烤麩
正常發揮,唔知正宗嘅係咩味道,但我中意再甜啲嘅
(應該係麵筋黎?有啲似好彈牙好有咬口嘅腐卜)

🔸小菜:回鍋肉
切得夠薄身易入味,同埋唔會痴牙,食多幾舊都唔會覺得好肥膩

🔸主食:蔥香拌麵
個麵底都幾滑少少彈牙,不過蔥香味唔夠突出,純粹係陪襯嘅一個主食

🔸甜品:薄荷綠豆沙
第一次食加左薄荷嘅綠豆沙,出奇地夾同唔會死甜,反而幾清新解膩,佢個綠豆真係有煮到起沙架🫶🏻,我飽到pk都堅持食埋佢🥹

推薦指數:🌝🌝🌝🌝🌝
CP值極高,無諗過呢個價錢咁高汁✨
完全係極飽食唔哂🧚🏻‍♀️🫶🏻

• 小籠包
  • 薄荷綠豆沙
  • 蠔皇叉燒包
都有-段時間無黎,睇住呢間京滬越做越旺,樓上門口多左海鮮專門店👍8:00到樓下排隊等位都唔少人👍好在老闆請客留咗房,老闆自己馬上點好菜,上菜都算快:豉椒炒大聖子唔奀=新鮮、無過火,野味😋蒜茸粉C蒸蚌仔:蒜香味,蚌鮮味~新鮮,大元貝肉好厚,好大隻👍👍😋😋咸蛋蝦連殼好,好香濃咸蛋王味,蝦肉質彈牙🥳🥳龍蝦刺身到左,擺設得好靚,花膠重勁:先比你睇睇,然後按你人數再用鮑魚汁煮好分比客人,視覺享受幾高級,味道:鮑魚汁濃有肉味,花膠夠淋,淋得黎有口感😋😋👍👍時令馬友魚👍👍👍👍👍(5星⭐️)好重魚味,肉質係入口即溶❤️🥳難怪叫海鮮專門店👍
2023-06-02 205 views
網上睇到有$60下午茶餐,去到只有二人餐,唯有叫咗三個點心都食唔晒,坐了一個鐘後先有個部長攞個酸菜小食$20嚟話一定要加,小食加茶界$18仲貴過酒店收費用,以後都唔會幫襯,濫收費用!😡😡
1K
2023-06-02 157 views
漢口道京滬佳餚做緊二人驚喜下午茶$129兩位包曬茶芥加一抵過坐cafe😆環境靚茶好飲服務都幾好下午茶包四款點心(可選)自選涼菜、小菜、主食各一&兩位用甜品好多嘢食,種類仲幾多添下次經過呢邊做嘢我一定會再食🔥星期一至日 14:00-16:30供應!涼菜陳醋貓耳整個套餐食物中規中矩最驚喜我會話係呢道陳醋貓耳陳醋好香,唔太甜亦唔太酸入面更有幾片蒜片Balance得好好👍招牌小籠包都ok嘅,雖然唔算好爆汁蜜汁叉燒包呢個都唔錯佢嘅叉燒唔係鮮紅色嗰種個汁唔會太甜,我幾鍾意紅油抄手個人覺得可以再多啲紅油,唔夠辣珍珠糯米燒賣呢款燒賣第一次見好得意,糯米口感軟糯小菜亁煸四季豆夠辣!都幾多肉碎份量幾多,用黎撈之後嘅拌麵好夾主食蔥香拌麵上菜時覺得主食好似細份左啲食落其實係夠,個蔥油幾香上面嘅乾蔥微微甜,好食😋甜品薄荷綠豆沙 都幾綿,唔會太甜同埋真係好薄荷,超fresh總括嚟講人頭$65淨係有個咁嘅寧靜乾淨環境坐下同朋友傾下計飲杯茶已經抵食物賣相精緻,款式多味道雖未算一流但一定冇伏值得推薦👍

漢口道京滬佳餚做緊二人驚喜下午茶
$129兩位包曬茶芥加一
抵過坐cafe😆環境靚茶好飲服務都幾好
下午茶包四款點心(可選)
自選涼菜、小菜、主食各一&兩位用甜品
好多嘢食,種類仲幾多添
下次經過呢邊做嘢我一定會再食🔥
星期一至日 14:00-16:30供應!

涼菜陳醋貓耳
整個套餐食物中規中矩
最驚喜我會話係呢道陳醋貓耳
陳醋好香,唔太甜亦唔太酸
入面更有幾片蒜片
Balance得好好👍

招牌小籠包
都ok嘅,雖然唔算好爆汁

蜜汁叉燒包
呢個都唔錯
佢嘅叉燒唔係鮮紅色嗰種
個汁唔會太甜,我幾鍾意

紅油抄手
個人覺得可以再多啲紅油,唔夠辣

珍珠糯米燒賣
呢款燒賣第一次見
好得意,糯米口感軟糯

小菜亁煸四季豆
夠辣!都幾多肉碎
份量幾多,用黎撈之後嘅拌麵好夾

主食蔥香拌麵
上菜時覺得主食好似細份左啲
食落其實係夠,個蔥油幾香
上面嘅乾蔥微微甜,好食😋

甜品薄荷綠豆沙
都幾綿,唔會太甜

同埋真係好薄荷,超fresh

總括嚟講人頭$65
淨係有個咁嘅寧靜乾淨環境坐下
同朋友傾下計飲杯茶已經抵
食物賣相精緻,款式多
味道雖未算一流但一定冇伏
值得推薦👍
京滬佳餚 (亞太中心) (尖沙咀)性價比高京滬菜 選擇多元化 口味豐富 扺食又好味靜靜雞話你知下午茶餐超級優惠抵食份量非常足 而且種類仲好豐富每樣食物都可以試一口 非常滿足到乜嘢都想試吓既你下午茶精選1人餐 $68🤤京滬三拼蔥油紅蜇頭。酲醋小排骨。家鄉醬黃瓜估唔到頭盤已經令人非常驚喜紅蜇頭爽口,而且好香蔥嘅味道小排骨同青瓜就酸酸甜甜好開胃🤤四小拼招牌小籠包。珍珠糯米燒實。紅油抄手。芝士脆蝦卷小籠包出色爆汁糯米燒賣煙煙韌韌口感好豐富紅油炒手分量十足,啖啖肉皮薄餡靚最令人驚喜既脆蝦卷芝士味好濃,而且蝦肉好爽脆🤤京滬擔擔麵/老上海蔥油拌麵/滬式炸醬麵靜靜雞試咗蔥油拌麵同擔擔麵蔥油拌麵好香 而且欣賞佢用中式嘅掛面擔擔面嘅湯底好濃 有花生醬同麻辣嘅味道非常惹味 好岩夏天無咩胃口嘅時候食再靜靜雞話你知 餐廳午市既片皮鴨套餐都好優惠呀!😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚🔂再偷食指數 ✅✅✅☑️☑️💲減荷包指數 💸💵💵💵💵——————————————————店舖資料📍 尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖
京滬佳餚 (亞太中心) (尖沙咀)

性價比高京滬菜 選擇多元化
口味豐富 扺食又好味

靜靜雞話你知下午茶餐超級優惠抵食
份量非常足 而且種類仲好豐富
每樣食物都可以試一口
非常滿足到乜嘢都想試吓既你

下午茶精選1人餐 $68
🤤京滬三拼
蔥油紅蜇頭。酲醋小排骨。家鄉醬黃瓜
估唔到頭盤已經令人非常驚喜
紅蜇頭爽口,而且好香蔥嘅味道
小排骨同青瓜就酸酸甜甜好開胃

🤤四小拼
招牌小籠包。珍珠糯米燒實。
紅油抄手。芝士脆蝦卷
小籠包出色爆汁
糯米燒賣煙煙韌韌口感好豐富
紅油炒手分量十足,啖啖肉皮薄餡靚
最令人驚喜既脆蝦卷
芝士味好濃,而且蝦肉好爽脆

🤤京滬擔擔麵/老上海蔥油拌麵/滬式炸醬麵

靜靜雞試咗蔥油拌麵同擔擔麵
蔥油拌麵好香 而且欣賞佢用中式嘅掛面
擔擔面嘅湯底好濃 有花生醬同麻辣嘅味道
非常惹味 好岩夏天無咩胃口嘅時候食

再靜靜雞話你知 餐廳午市既片皮鴨套餐都好優惠呀!

😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚
🔂再偷食指數 ✅✅✅☑️☑️
💲減荷包指數 💸💵💵💵💵
——————————————————
店舖資料

📍 尖沙咀漢口道28號亞太中心地庫B號舖
2023-05-29 145 views
行開尖沙咀又想食下上海菜, 呢一間嘅下午茶居然星期一至日都有得食, 仲要$68望一望個menu 哇都唔少嘢食幾吸引, 叫咗兩set嗌咗兩款麵嚟試頭盤係三樣開胃冷盤前菜, 點心方面小籠包味道唔錯上嚟果時少少暖暖哋啦再熱啲就更佳😆 糯米燒賣同紅油抄手都正常發揮(抄手仲每set有兩隻, 抵!) 芝士蝦春卷有驚喜~擔擔麵係麻而不太辣嘅口味幾過癮, 炸醬麵味道都唔錯覺得佢乾身啲話佢仲配有一個可以balance佢味道嘅上湯整體$68加茶芥加一嘅價錢咩都有得食下真係幾抵食, 環境又寬落企理坐得高級~ 服務都值得一讚嘅~~

假期行街行到攰攰地,本身想同fnd是但食間茶餐廳休息下。路過見酒樓都有岀下午茶餐,都只係$70有找,即刻入去幫襯!同fnd二口同聲都覺得平時酒樓下午茶要逐件點心計算,好易食多咗叫多咗。而一個茶餐列晒有咩食,各樣小食都食啲,又可以飲杯茶休息吓一個一人茶餐有:1️⃣凍食前菜(海蜇頭、拍青瓜、紅燒肉)、2️⃣點心四件(芝士蝦卷、糯米飯燒賣、紅油抄手、小籠包)、4️⃣麵款三選一(我揀咗擔擔面)。海蜇頭好爽口,紅燒肉啖啖肉夠入味。而點心有成四款,呢款點心組合其實有啲茶樓都會推岀,但價錢都要起碼$40,所以京滬佳餚個$68茶餐超實恵呀!我幾鐘意佢個芝士蝦卷,外形好似雪茄咁好可愛,而且體型都好大,一啲都唔吝嗇咁放入香濃的蝦肉,芝士味重好食過一般嘅春卷。另外,糯米飯燒賣出面都比較少有,味道一流,煮法都屬於精緻的點心,今次都同朋友幾鍾意呢款特色燒賣如果鍾意食擔擔面嘅朋友,實在大飽口福,因為碗嘅麵份量都幾多,而且肉碎都有唔少,絕對唔係Hea做俾你。另外,餐廳亦都好好人,因為朋友不吃辣,呢款擔擔麵亦可以要求走辣,真的非常貼心!除此之外,餐廳嘅環境方面都帶有啲日式造型,因為顏色為淺啡淺白色居多,四葉花及線條嘅造型設計,好

一個一人茶餐有:
1️⃣凍食前菜(海蜇頭、拍青瓜、紅燒肉)、
2️⃣點心四件(芝士蝦卷、糯米飯燒賣、紅油抄手、小籠包)、
4️⃣麵款三選一(我揀咗擔擔面)。

除此之外,餐廳嘅環境方面都帶有啲日式造型,因為顏色為淺啡淺白色居多,四葉花及線條嘅造型設計,好有和色感覺,非常時尚,保留傳統中菜館嘅風味之餘,亦有唔少新穎的設計。
下次同屋企人揀晚餐的地點,不妨再嚟多一次,環境同氣氛都幾舒適又寬敞。