2012-11-18 20 views
今日晏就同朋友系朗豪坊行街,見肚餓,經過呢間日本餐廳,見入面吾系好多客,加上環境又舒服.同朋友商量後就決定入去試下,我地入到去坐系卡位度,我同朋友開始睇下menu有什麼食,雖然罩眼望落去全部都系炸0既野,不过都吾怕熱氣,反整平日都食唔少,最後我地叫左cheese千層黑豚 滑蛋黑豚定食再各之加十元轉熱,凍烏東 1個野菜盛合個waiter出個滑蛋黑豚同烏東先,我同朋友一路食D餐一路出,我地食完個都好難再食得落,D烏東好有口感。個野菜盛合沙律簡直一流,仲有cheese千層黑豚個好好味,外脆內軟, cheese由入面流出黎,可惜食一,两块已經食吾落,實在太飽了。。。。。。諗著抖下再食喇,個cheese千層黑豚已經定左型,硬賓賓
不过都吾怕熱氣,反整平日都食唔少

。個野菜盛合沙律簡直一流,仲有

2012-11-17
$200 (Lunch)
Tasting Event
2012-11-18 9 views
今日等緊個fd去朗豪坊睇戲,所以自己周圍行下。經過一間食吉列黑豚嘅日本餐廳。咁啱又肚餓,見到本menu啲野食幾開胃咁,加上眼見店內客人食得幾滿足咁,應該幾好味,把心一橫,試下吧!踏入門口,侍應即刻走出來歡迎我,帶我入位,佢們齊聲叫道日文嘅,歡迎光臨,好宏亮好齊心。估唔到一個人都可以坐到卡位,超舒服!侍應隨即俸上一杯茶,順道介紹牆上面人氣榜嘅野食,有少少促銷嘅感覺…叫咗個滑蛋吉列黑豚定食同埋一客芝士菠菜卷,落完單,侍應就自順便為我介紹我身邊啲醬汁同眼前點用,解說幾詳細。順便提醒我需要等15至20分鐘。超細心!依家啱啱轉季,所以有啲凍,飲下杯熱茶暖下胃,呢間餐廳所選用嘅係麥茶,同一般日本餐廳有少少唔同,幾特別…等緊期間可以磨下芝麻,消磨下時間。燈光偏黃,播嘅係日本歌,氣氛環境唔錯!準備想叫侍應幫手加茶,估唔到俾佢地搶先一步,行埋黎一句唔好意思,面帶微笑咁幫我加返茶。可能客人唔算太多,啲食物陸續送到。賣相唔錯!磨完嘅芝麻散發出好香芝麻味,啲珍珠米粒粒分明,好晶瑩剔透。滑蛋吉列黑豚嘅蛋半生熟,好正!同埋個新出嘅芝士菠菜卷份量適中,炸出來嘅外表金黃色,唔會話好多油沾上,咬落去好鬆脆,價錢宜中,適

滑蛋吉列黑豚嘅蛋半生熟,好正!同埋個新出嘅芝士菠菜卷份量適中,炸出來嘅外表金黃色,唔會話好多油沾上,咬落去好鬆脆,價錢宜中,適合一個人份量。
侍應都好積極幫我收野,同埋主動行過來問我使唔使加椰菜絲,真係體貼!
翻開隔離放住嘅tan卡座睇下,見佢地原來係盛八集團嘅,之後有侍應主動走來為我介紹一下個VIP優惠,生日月份提前一日黎訂枱仲可以送個生日甜品,正!覺得幾吸引之下就申請做會員,服務態度咁好,一定會再黎幫襯!之後仲見到facebook打卡可以送返粒雪米糍,食完飯仲有飯後甜品,真係抵食!

呢間餐廳完部食物雖然係炸,但又唔會話好油膩,價錢份量又適中,唔驚浪費食物。原來每人叫一個定食可以無限加飯加菜,勁抵!我見佢話星期一至四下午茶時段四個人來食野會有八八折,下次一定會同fd再來擦餐勁!
Other Info. : 侍應幾後生,做野好迅速!!
2012-11-17
$161 (Lunch)
Tasting Event
團購,見唔貴又係盛八集團,決定一試.套餐包汽水,湯, 沙律,雪米糍, 炸物各一份, 另吉列黑豚無限追加.沙律---幾好味. 味噌湯--- 一般炸生蠔---好嫩又多汁炸蝦---好香口炸茄子---新鮮,脆粉很薄.椰菜絲---都算新鮮, 但係醫汁有D怪.主角吉列黑豚-------食第一件,不知道是否一早煮定,唔新鮮,簡直不相信它是可以如此"硬" 同"乾", 到再叫第二件, 唔知係咪即炸,味道好咗,無咁乾同硬, 有番D肉汁同軟身好多. 但都係好一般的水準.總括來講其他食物都唔錯, 反而是主角吉列黑豚, 強差人意.以團購價來說還可一試, 但若比正價,相對食物質素,定價過高.服務OK, 但追加黑豚很慢....., 只可以夠時間追加一次, 建議要加幾多件,最好一次過落單.
團購,見唔貴又係盛八集團,決定一試.

沙律---幾好味.

味噌湯--- 一般

炸生蠔---好嫩又多汁

炸蝦---好香口

炸茄子---新鮮,脆粉很薄.

椰菜絲---都算新鮮, 但係醫汁有D怪.

但都係好一般的水準.

總括來講其他食物都唔錯,
反而是主角吉列黑豚, 強差人意.

服務OK, 但追加黑豚很慢.....
$130 (Lunch)
Group-buy
  • 炸物
2012-11-13 35 views
同朋友去食lunch,見到門口個牌寫住四人同行八八折,好似幾吸引之下就試下啦,可能因為太早,Store only three guests,lunch set 大約80-100元, 係日本餐廳中價錢合理,我地叫左四個定食,1.便當(內容算豊富,Sashimi都新鮮既,Fried味道ok)2.Curry雞扒定食(Curry唔算太spicy,雞扒食落好淋,唔會太Tough)3.Seaweed黑豚卷定食(呢個係最好味,Seaweed包住黑豚肉,入面仲有Cheese,香味十足,Excited like)4.冷烏冬配三文魚定食(冷烏冬配SesameSauce一種幾新既食法,而且味道唔錯,Salmon唔會因為係lunch而薄左餐廳環境幾適合朋友傾計,下次應該會同朋友再黎,唔錯既餐廳。

餐廳環境幾適合朋友傾計,下次應該會同朋友再黎,唔錯既餐廳。

2012-11-12
$70 (Lunch)
With a group purchase coupon I visited this Japanese restaurant yesterday. They are famous for the black pork from Japan.The meal set consists of a soft drink, salad, soup, rice, and a big plate with shredded veggies and pieces of deep fried breaded sweet potatoes, fish fillet, stuffed mushroom, shrimp, and of course the black pork on it. I hate soft drink and I actually ordered a cup of water instead. The salad was the smallest one could imagine but tasted quite OK and was fresh enough, ther
super dim interior
super small salad
I hate soft drink and I actually ordered a cup of water instead. The salad was the smallest one could imagine but tasted quite OK and was fresh enough, there were tiny pieces of raw salmon and octopus in it.
Japanese rice nothing special
The soup was salty and looked quite horrendous as there were pieces of fatty animal skin and tissues floating on it. The bowl of rice is claimed to come from Japan alas I could find nothing special about it, quite chewy in texture but no rice fragrant at all.
Only 2 pieces of black pork
The deep fried items were all unimpressive, the famous black pork really tasted not bad but definitely will not be any better than those coming fresh from any ordinary wet market or supermarket in town. The breadcrumbs on top the deep fried items were very crunchy and crumby, dissolved in mouth at once, again claims to be coming from Japan.
sesame for black pock
a menu for preparing paste
Remember don't dip the black pork into the paste specially prepared for it, except you want to drown out the taste of the black pork totally.
Other Info. : Only two very small pieces of black pork.
2012-11-07
$130 (Dinner)
Celebration
Only 2 pieces of black pork
sesame for black pock
a menu for preparing paste
2012-10-21 34 views
這天放工又跟大爺來到旺角朗豪坊看戲. 不過大爺想看的那套戲8點開場, 坐車來到旺角巳經7時15分左右, 要在45分鐘內在人潮最多的朗豪坊還要找家不用排隊等位的餐廳吃完真的有點難度. 大爺最先到達目的地, 還在迫車的我馬上叫他周圍看看有沒有合心水的餐廳.不過7時多的朗豪坊就算是在平日都真的人山人海, 尤其FOODCOURT找個位子都甚艱難.上網查了一下, 看到這家近又, 叫大爺立刻上去視察環境, 不一會他報告說店內人不多! 沒有時間左挑右揀之下, 就試試這家吧.朗豪坊這家商場的設計是我個人覺得全港最差商場設計三甲之內的. 餐廳在11樓, 要不就等電梯, 要不就要逐層行上去. 比較快捷的方法也只能是坐個直達14樓的扶手電梯再往下走3層....氣衝衝的來到門口, 真的人沒幾個, 不用等就可以進去.這家近又吃的是吉列豬扒, 其實是跟盛八燒肉及食堂屬同一集團. 以前吃過盛八燒肉, 質素OK所以心想應該不會是伏吧.門口大大個牌標榜著用的是日本米如果是因為裝飾而做的話無可口非, 不過現在用日本米都巳經幾普遍, 而你收百多元二百元的一個日式定食難道還敢用大陸米或泰國米嗎? 這樣還要大費周張的標誌未免有

氣衝衝的來到門口, 真的人沒幾個, 不用等就可以進去.
門口大大個牌標榜著用的是日本米
如果是因為裝飾而做的話無可口非, 不過現在用日本米都巳經幾普遍, 而你收百多元二百元的一個日式定食難道還敢用大陸米或泰國米嗎? 這樣還要大費周張的標誌未免有點小題大做了.

餐廳燈光偏暗和黃, 地方都幾大, 更有不少卡位. 裝潢不算太花巧, 但桌子擺設跟吊燈令我想起跟盛八的有點相似.
桌上早巳放了一碗芝麻跟木樁讓你自行磨碎.
店員大都不會主動介紹放在桌面的醬汁及怎樣磨芝麻的, 不過如果食客開口問時, 還是會幾詳盡的去講解.
最左邊的是豬扒醬汁, 是磨碎了芝麻後再加入攪拌沾豬扒吃的; 中間的是青瓜沙律醬, 右邊的是蘋果沙律醬, 這2款都是用來沾生菜絲伴吃的.

刺身沙律 (HKD$38)
未吃豬扒前, 先吃個蔬菜清清熱氣吧. 這個刺身沙律價格不算貴, 所以比例上份量也不是很多. 生菜有點淋的, 不太爽脆, 還好底下的柚子醋酸酸甜甜幾開胃. 刺身都幾大路只有三文魚, 吞拿魚跟八爪魚. 3款都切得很大粒, 三文魚跟八爪魚不錯, 味道中規中距, 唯吞拿魚帶腥味, 怕腥的大爺吃了一舊之後就不敢再吃了.

我的吉列黑豚+廣島蠔定食 (HKD$168)
先來有個超迷你的前菜 - 胡麻醬豆腐
份量真的超迷你, 一口就吃掉. 胡麻醬太多了, 應該說是麻醬浸豆腐吧. 還好醬料不太咸, 豆腐也夠凍, 吃下去感覺普普通通.

來到主菜
看樣子都幾對路呀!! 心情有點興奮之際一夾起來, 底下的面衣全部像餅碎一樣的散落在網架上... 面層的那片面衣也危危扶的想掉下來, 好不容易才把它小心翼翼地搬到飯碗上.
面衣非常的薄, 跟豚肉完成是分開的狀態. 往後的每塊都是這樣的情景, 弄得整碗飯跟網架上的面衣都七零八落的, 有些甚至碎得慘不忍睹, 只能夾著豚肉吃一口, 再往咀裡塞一些面衣碎才一起吃....面衣也是出奇的完全不脆. 真的奇怪如何會做得看起來很脆, 但入口完全是淋的狀態呢?
而豚肉雖然厚, 但肉韌之餘完全沒肉汁. 雖然入口肉味尚算濃郁不過真的很乾....而且油脂只有前面一丁點兒的部份, 味道真的非常強差人意, 令人失望.

炸蠔
相比之下這2隻炸蠔就顯得好吃多了!! 面衣不會過厚而且都幾脆, 內裡的蠔出奇的幾大隻, 雖然蠔味不太突出, 但跟吃完乾爆的豚肉之後, 再吃這個就居然有點驚喜.

大爺的吉列黑豚+北海道蝦定食 (HKD$178)
豚肉同樣是乾爆狀態, 大爺胃口雖然大, 但寅在太乾, 最後仍吃剩2塊.
試了他的一隻炸蝦
都幾大隻, 炸得比豚肉好. 雖然不知道是不是北海道蝦了, 但吃下去蝦肉都幾有彈性, 算是OK的貨色.

標誌用日本米的白飯
白飯確是用肥嘟嘟的日本米煮成的, 飯身帶黏性, 但入口始終欠了點米香. 所以說, 在現在大部份日本餐廳都會用日本米的時候, 這裡煮的又不是什麼頂級米, 就不用特別標榜吧...

這裡的生菜絲也可以任添的. 生菜絲入口爽甜, 加上蘋果沙律醬後有著陣陣蘋果香, 不過個人比較喜歡青瓜沙律醬, 味道更清一點, 跟生菜絲的味道也比較搭配.

飲品我跟大爺各要了杯荔枝梅SOUR跟巨峄梅SOUR (HKD$25一杯)
侍應特意提醒此2款飲品含酒精, 不過區區一杯SOUR應該不會有問題吧.
但飲下去原來跟普通梳打沒什麼分別, 丁點酒味也嘗不到...我們只好當普通梳打飲好了.

埋單二個人要HKD$480, 吃得飽, 但以這樣的質素實在完全不值.
雖然炸蠔跟炸蝦味道不錯, 但主打的黑豚出來居然甩皮甩骨又鞋又韌, 實在是需要改進.
還好這裡的侍應雖年輕, 不過大都幾有禮貌而且動作快速, 特別是收拾碗碟跟加茶都很密手, 整體服務態度不錯.
但說再光顧嗎? 恐怕就難一點了.
$240 (Dinner)
2012-10-02 33 views
安排了坐最入面的卡位, 靜靜的一角落. 每人叫一個定食;一個精選素食定食, 而我就叫了其招牌, 芝士千層吉列豬扒定食, 再叫多一份吉列芝士首先, 檯上每人一碟芝麻, 店員細心的解說碟芝麻點用 (用來撈醬). 有三種醬的...大概是用醬撈芝麻, 撈勻佢, 點炸物用.第一道上既菜, 是我們加叫的吉列芝士, 熱辣辣, 芝士透心熱. 而且一咬, 差一點辣親咀...依然是流質的炸芝士球. 非常香口, 凍了, 芝士凝固了, 雖沒有流質芝士熱辣辣咁正, 但一樣香口滑溜.再說是麵豉湯, 因為預先加了豚肉, 用了豬肉去煲...我頓時給了店員意見, 既然你們有素食定食, 為何湯不能素呢....結果他問了經理後, 不能改, 不能換, 我只好飲兩碗湯. 加了豬肉的湯, 固然比起純豆腐麵豉湯好飲, 帶點肉汁精華果然是不同. 素食定食先到, 有吉列蘑菇, 吉列十色野菜餅, 吉列露荀, 吉列枝豆薯蓉餅, 同吉列南瓜. 食了半塊十色野菜餅同半條露荀, 好既係炸既蔬菜, 一點也不油膩, 食落亦唔覺熱氣, 炸粉夠薄, 內裡食物又沒有乾. 而且炸粉本身有味. 不點醬也好食. 附上小小的一塊豆腐仔, 非常之滑, 而且豆味超重

素食定食先到, 有吉列蘑菇, 吉列十色野菜餅, 吉列露荀, 吉列枝豆薯蓉餅, 同吉列南瓜. 食了半塊十色野菜餅同半條露荀, 好既係炸既蔬菜, 一點也不油膩, 食落亦唔覺熱氣, 炸粉夠薄, 內裡食物又沒有乾. 而且炸粉本身有味. 不點醬也好食. 附上小小的一塊豆腐仔, 非常之滑, 而且豆味超重.

我叫的招牌, 芝士千層吉列豬扒, 一塊大豬扒, 釀了芝士, 拍完照後已急不及待地夾起來食. 豬肉, 夾了香口的芝士, 味道好, 但其實非常之漏. 熱食, 芝士也是熱到直流, 差點辣親咀, 芝士凝固後, 雖沒有絲連的質感, 但肉香夾埋芝士香, 兩種味道一齊....不過, 味道真的被吉列皮同芝士搶去了. 而且好漏呀, 塊扒我食唔哂.

店方不斷供應菜絲, 不過我們已經有適量既菜, 不用添加. (沙律免費添加原來就是這些).

2012-10-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2012-08-26 31 views
我先訂了位,雖然朋友早到而餐廳裡有位,但侍應仍說兩小時限坐,只好叫人於周圍先站著。5個人叫左4個套餐,跟住侍應話這樣不能有椰菜和飯添加,不過最後其他同事咪又係照幫我地添叫了芝士千層豬排,都幾鬆軟,不過都係要趁熱食!!!吉列蠔也不俗,魚生也很新鮮,該餐有COFFEE JELLY跟!!不過有D細節位真係...部分侍應的態度真係趕客。
我先訂了位,雖然朋友早到而餐廳裡有位,但侍應仍說兩小時限坐
,只好叫人於周圍先站著。
5個人叫左4個套餐,跟住侍應話這樣不能有椰菜和飯添加
,不過最後其他同事咪又係照幫我地添

叫了芝士千層豬排,都幾鬆軟,不過都係要趁熱食!!!

不過有D細節位真係...部分侍應的態度真係趕客。
2012-08-16
$150 (Dinner)
  • 軟殼蟹沙律
  • 芝士豬扒
2012-08-13 24 views
老實講,一直係我既世界最好食既日式吉列食物非丼吉莫屬,有食過好多其實同類既餐廳,如豚組, 質素還有一點距離但今次因為黎旺角食晚飯而搵到既吉列專門店,真係很唔錯炸薯餅: 小小的一份,味道說不上很特別,但都OK既,脆漿炸得夠薄~主菜黎了~芝士吉列千層黑豚:吉列豬扒係預先切好8小份既, 脹卜卜,而且炸得香噴噴既見到入面鮮黃色既芝士已經急不及待要湧出黎,包圍住佢既係一層層肉質鮮滑,炸得肉汁豐富既豚肉再向外推一層係炸得金黃香口既脆皮賣相同食落去都一樣,名副其實很讚消費:約$100
老實講,一直係我既世界最好食既日式吉列食物非丼吉莫屬,

有食過好多其實同類既餐廳,如豚組, 質素還有一點距離

但今次因為黎旺角食晚飯而搵到既吉列專門店,真係很唔錯

~主菜黎了~

芝士吉列千層黑豚:

吉列豬扒係預先切好8小份既, 脹卜卜,而且炸得香噴噴既

炸得肉汁豐富既豚肉

再向外推一層係炸得金黃香口既脆皮

賣相同食落去都一樣,名副其實

很讚

消費:約$100

Other Info. : 要趁熱食,凍左入面個芝士會硬左,完全失色
2012-03-20
  • 旺角日本菜
  • 旺角日本餐廳
  • 朗豪坊日本餐廳
2012-08-09 14 views
今次第一次寫食評,目的不是說這間餐廳有多好吃,而是稱讚一名員工。星期二我特地去近又食lunch,之前食開都知道出餐時間長,所以一坐下就即刻叫了一個便當,waitress仲還特別提醒我要等20分鐘。但今日過了25分鐘還沒有到,對面的三個女士也開始催單⋯ 我也開始不耐煩,waitress好似知道我等了很久,攞了一些椰菜絲俾我,同我講聲唔好意思,嘢食就快上。這個waitress真的很有心,但是上餐時她攞漏了湯。雖然場內只有她一個,都可以照顧到每一個客人的需要,真系值得讚賞。順便一提,便當很抵食,希望大家都可以試一試。
順便一提,便當很抵食,希望大家都可以試一試。

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Others
  • 便當
之前申請成為了會員,看見還有現金卷未用,於是就再向近又出發,已有好幾個月沒過來了,除了兩個男經理外,其他的都是新面孔,比之前更青春,剛坐下不久,店員向我們推介二人餐,雖然我可以以會員價享用,但我比較喜歡自己組合,自由度大得多,最後選了黑豚後腿肉定食及蝦拼帶子定食,等餐時間相比之前差不多,二十多分鐘,證明未有進步,黑豚後腿肉感覺比較多根,但肉質不錯,是有口感的,伴碟的椰菜絲非常幼及新鮮,加以沙律汁享用滋味十足,蝦拼帶子定食保留到原有水準,但配他他醬食用會比較好,而我之前提及白飯及味噌湯的情況亦已改善,整個用餐過程服務很好,加茶及加椰菜絲主動,值得讚賞。
2012-08-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
  • 黑豚後腿肉
2012-08-02 8 views
今日朋友突然想食吉列食物~ 所以揀左呢間吉列專門店.呢間日式吉列店, 入到去坐低既環境都幾舒服! 我今次叫左千層芝士吉烈黑豚食. 原來黑豚肉既肉味係香過普通豚肉好多嫁.呢度特別有d 菜絲比客人自行撈餐廳特製既汁. 青瓜汁好fresh! 好好味呀! 服務態度又好, 好NICE 下次可以再黎食!
今日朋友突然想食吉列食物~ 所以揀左呢間吉列專門店.
呢間日式吉列店, 入到去坐低既環境都幾舒服!

好好味呀!

服務態度又好, 好NICE
下次可以再黎食!
2012-07-25
  • 千層芝士吉烈黑豚
我一向在OPENRICE也只是做CD﹣ROM的角色,今次第一次寫食評是為了發洩心中不快近又一向是我晚市的首選餐廳,我還特意JOIN了盛八會員,沒想到第一次嘗試午市就為我帶來如此不快的體驗。這天大約2點許入座,入內不算多人,我照舊點了一客滑蛋豬扌八定食。這裹的炸物做得很好,炸得剛剛好,吃落也很不會滿口油。而滑蛋豬扌八的汁撈飯一流,足夠我伴十碗飯,一口熱熱的滑蛋飯再來一口冰凍的菜絲,簡直是非’煩‘享受。我和友人都很愛這裹的茶,特別香,每次來吃晚餐也會不停飲他們茶,每次員工都不厭其煩地為我添茶到今次午市之旅,上菜的略為慢了,至於添茶就有位男經理都為我添了數次茶,態度不俗,之後客人逐漸離去,只淨下我和其他一張台,當我想找待應幫我添茶添菜,我喊了數次吾該都沒人理會,周圍看看幾位員工坐在一角休息,我猜大約是落場的時段吧,而樓面就僅有一個很生面口的短髮女待應躲在一角玩手機,後來我和友人差點叫破喉嚨才得到這位待應注意,她一邊添茶一邊擺出樣子告訴我她有多不滿,轉頭她繼續玩她的手機。老實說,近又一個定食都過百,還要加一服務費,我作為一個白領也覺得有點貴,正正這樣,難道我在享受不便宜的消費,也要受這女待應的

老實說,近又一個定食都過百,還要加一服務費,我作為一個白領也覺得有點貴,正正這樣,難道我在享受不便宜的消費,也要受這女待應的氣嗎?再說,上班不是應該自律點?不是襯上C不在就放肆的吧。
我現在想起也很生氣,之前來光臨近又專賣店晚市也不下十多次,每次上至經理,下至待應的服務態都很稱讚,食物的味道也很好,讓我百吃不厭,惟獨這次午市體驗實在令我大跌眼鏡、十分失望,只盼望他們會有所改進。
2012-07-19
  • 滑蛋黑豚,芝士千層豬扒
2012-07-29 9 views
黎食 lunch, 由於唔肚餓, 所以 2個人只叫左一個餐 + 小食吉列芝士漢堡牛肉 $38免治牛肉中間包著粒芝士 (似乎係cream cheese), 炸成吉列球, 上碟時一開二, 幾好食, 有牛香, 炸得亦夠脆身, 唔油膩, $38得一件, 唔係好大件, 係太貴了.千層芝士吉烈黑豚定食 $148係一層層豬肉包著車打芝士係中間再上麵包糠炸, 切件再上, 跟一碗飯, 一碟椰菜絲, 芝麻汁凍豆腐, 麵豉湯呢度叫野係即整, 所以寫左要等20分鐘, 今日過晒時都未黎, 聽到我地前面果檯仲投訴話叫左45分鐘d野都未黎, 跟住發現原來全場得2個waiters, 仲有其他檯都有人投訴食物未黎.我個餐黎時d芝士都有少少硬左, 所以麻麻地, 不過真係好多芝士有d滯, 個吉列就炸得好香口鬆脆, 凍豆腐有少少芝麻香, 唔錯, 麵豉湯ok唔太咸但無乜特別每檯上都有3種醬料, 每人有一份芝麻比你自己盅碎加燒肉汁點吉列食, 另外2個就係蘋果醬同青瓜醬, 用黎淋係椰菜絲上面食, 青瓜醬好食 如果一人叫一個餐, 飯同椰菜絲係可以無限加嘅呢度lunch同dinner 好似一樣價, $148個lunch加埋一要成$16

吉列芝士漢堡牛肉 $38

千層芝士吉烈黑豚定食 $148

如果一人叫一個餐, 飯同椰菜絲係可以無限加嘅

呢度lunch同dinner 好似一樣價, $148個lunch加埋一要成$163其實有點貴, 但又未好食到會想特登去食.

2012-07-08
$103 (Lunch)
  • 吉列芝士漢堡牛肉
2012-07-24 6 views
經朋友介紹下,得知原來朗豪坊有間食吉列既餐廳叫近又,但位置比較偏僻,搵左好耐先搵到,去到門口時都幾多人排隊,早知就訂枱啦等左大約15分鐘到就入得啦,都算快^^坐低叫野食,我同朋友商議左好耐,最後叫左滑蛋黑豚定食同千層蒜味定食,等餐大約20分鐘到就有食物到啦,首先到既係滑蛋黑豚,一試之下,真係明白咩叫一分錢一分貨,同平時食開幾十蚊既好大分別,豬扒唔會好硬,雞蛋,冬菇絲同洋蔥加上窩底既汁真係一流,送飯之選,再過五分鐘到,千層蒜味都到左,一試之下,趣卜卜既麵包糠,加上夾住香蒜既豬扒,口感十足,味道亦都唔錯,我地加飯都加左四碗,而最後仲打左卡有雪米糍食tim^^,總括黎講,食物有質素,服務都主動(加茶,加菜絲),環境整潔舒服,各樣都做得幾好,但美中不足既係,碗碗碟碟比較爛,希望能夠改善。
滑蛋黑豚
千層蒜味
三色醬汁
人氣榜
2012-07-21
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
千層蒜味
滑蛋黑豚
三色醬汁
人氣榜
  • 滑蛋黑豚,千層蒜味