Restaurant: Kobayashi Sapporo Ramen
Info:

2021-08-01 143 views
薯仔沙律每次都不會失望,好味!拉麵湯底好飲,小食餃子,南瓜餅正!在四處新舊建築群,一個吃飯的好地方。需然只有夫婦2人處理一切,但總是覺得悠悠閒閒,沒半點趕急。會再來的
薯仔沙律每次都不會失望,好味!
與同事經過,見到午市拉麵套餐都幾抵,$100已包括拉麵、小食及汽水。店子不是很大,約有十多個座位,但見到牆上有著名美食家「蔡瀾」曾到訪及提字🤩。我叫咗 叉燒拉麵、串燒雞軟骨、可樂;朋友就叫咗 豚軟骨拉麵+$5,日式炒飯,可樂🥤。小食先上,日式炒飯 裏邊有蛋、叉燒粒,使用日本米,米飯粒粒分明,炒得好美味;雞軟骨串係鹽燒,唔係一般嘅沾脆漿去炸,感覺真材實料,食落非常香口😋。叉燒拉麵 同 豚軟骨拉麵 🍜 嘅湯底係一樣嘅,味道好濃郁。兩款拉麵都有昆布;叉燒拉麵嘅叉燒 有啲咬頭, 豚軟骨 就比較軟熟,兩個都有豬肉味。

2021-07-27
$100 (Lunch)
2021-07-24 110 views
我同仔仔去左奧海城行街,老公又咁岩係附近放工,所以就一齊dinner,我地就去左奧運站附近的「小林札幌拉麵」,叫左個特惠二人餐,幾多野食,又抵食,呢間原來開業9年,隱世小店,值得支持。「特惠二人餐」2個主食,4款小食及2罐汽水普通拉麵好大碗,味噌湯底濃,用上北海道拉麵好彈牙,好多配料, 特別多葱花,所以有微微辣,叉燒又大塊,好正宗的拉麵。鰻魚飯鰻魚份量算多,好厚肉又軟腍,醬汁香濃, 米飯軟硬適中, 吸收了鰻魚味道的同醬汁,很香口。吉列蝦炸得好香脆,入面成條蝦肉,啖啖肉,鮮味十足。小食仲叫左燒魚餅,燒多春魚,燒雞翼2串及燒雞軟骨2串,再加送薯仔沙律,全部都味道不錯,小朋友都喜歡食。

「特惠二人餐」
2個主食,4款小食及2罐汽水

普通拉麵

吉列蝦
炸得好香脆,入面成條蝦肉,啖啖肉,鮮味十足。

2021-07-20
Type of Meal
Dinner
一直都好少去大角咀~原來嗰邊咁多小店又有咁多酒吧🍻好啱happy Friday去呀🍺不過今次我係星期三去💡所以就揀咗間拉麵小店🍜主打北海道嘅拉麵㗎🤔招牌牛油拉麵🧈🍜北海道一向主打牛油拉麵🧈呢個牛油拉麵雖然我同唔到北海道比較🤣因為已經太耐冇去過北海道啦🥲但係湯底都幾濃厚💡仲多咗股牛油香味又唔會過分油膩👍🏻叉燒肥瘦適中仲好多配菜添🌽麵質屬於爽口彈牙💡仲寫明係採用北海道直送㗎✈️北海道醬油拉麵🍜呢個湯底比起牛油拉麵更加濃郁💡仲有半隻溏心蛋添🥚唔鍾意牛油嘅話可以試吓呢個醬油湯底💡自家製餃子🥟餃子有驚喜☺️未食之前覺得應該會普普通通🤣點知食落口感好好入邊嘅餡料豐富仲好夾☺️而且唔會煎到好油膩同好燶👍🏻自家製串燒雞翼🐓呢個反而就冇乜特別💡識落有少少鹹鹹地feel到係有用醃過😗落埋檸檬酸酸地好似會好食啲🍋最後張相係前菜薯仔沙律🥔相信係大家都會鍾意食嘅薯仔沙律🤣食到蛋黃醬味🤣甜甜地幾開胃😙
一直都好少去大角咀~
原來嗰邊咁多小店又有咁多酒吧🍻

落埋檸檬酸酸地好似會好食啲🍋

最後張相係前菜薯仔沙律🥔
相信係大家都會鍾意食嘅薯仔沙律🤣
食到蛋黃醬味🤣甜甜地幾開胃😙
$130 (Dinner)
  • 自家製餃子
又黎私心大推🙊高質隱蔽地道小店話雖如此但其實交通超級方便位處🚇奧運站B出口附近2分鐘內就到門面光猛🎌好有日本街頭小店嘅感覺裝潢簡單唔花巧🙂貼上好多以前既剪報好似返返幾年前嘅香港咁🇭🇰家庭式經營 🏠 九年前已經係大角咀開業見證住呢度嘅變遷亦係香港少數真正用日本直送拉麵麵條既拉麵店🍜.晚市二人餐 $318 非常抵食🤩包括:❀ 前菜 (多謝老闆請我地食☺️)❀ 自選飯或拉麵 x 2款❀ 特色小食 x 4款❀ 飲品 x 2款.❤︎ 前菜薯仔沙律 ❤︎啖啖洋蔥絲、甘荀粒、薯仔絲混入少量沙律醬真材實料有兩大球咬落好有質感.❤︎ 原味北海道傳統味增湯拉麵 ❤︎用上超大隻碗好治癒喔😍湯底濃郁而不油膩🥣飲到底都無肥油值得一讚麵條由日本空運直送📦 麵質Q彈有咬口無鹼水味之餘亦保持麥味真係好似喺以前係日本街頭既地道拉麵店呷一口熱湯、吃一口拉麵既感覺🥲配料有好多蔥花同埋我最鍾意嘅荀片鍾意食辣嘅朋友一定要落佢哋超辛辣嘅辣粉🌶勁過癮.❤︎ 叉燒炒飯 ❤︎本身都有考慮加$10食其他拉麵不過見到佢話係用日本米🍚咁當然要試吓佢既炒飯叉燒切到細細粒鋪滿整碟飯加上青椒粒、雞蛋粒等等嘅配料分量十足拉麵真係太地道有特色所以兩者相比之下我更愛
又黎私心大推🙊高質隱蔽地道小店
家庭式經營 🏠 九年前已經係大角咀開業
見證住呢度嘅變遷
亦係香港少數真正用日本直送拉麵麵條既拉麵店🍜
晚市二人餐 $318 非常抵食🤩包括:
❀ 前菜 (多謝老闆請我地食☺️)
❀ 自選飯或拉麵 x 2款
❀ 特色小食 x 4款
❀ 飲品 x 2款
❤︎ 前菜薯仔沙律 ❤︎
啖啖洋蔥絲、甘荀粒、薯仔絲混入少量沙律醬
真材實料有兩大球咬落好有質感
❤︎ 原味北海道傳統味增湯拉麵 ❤︎
用上超大隻碗好治癒喔😍
湯底濃郁而不油膩🥣飲到底都無肥油值得一讚
麵條由日本空運直送📦 麵質Q彈有咬口
無鹼水味之餘亦保持麥味
真係好似喺以前係日本街頭既地道拉麵店
呷一口熱湯、吃一口拉麵既感覺🥲
配料有好多蔥花同埋我最鍾意嘅荀片
鍾意食辣嘅朋友一定要落佢哋超辛辣嘅辣粉🌶勁過癮
❤︎ 叉燒炒飯 ❤︎
本身都有考慮加$10食其他拉麵
不過見到佢話係用日本米🍚咁當然要試吓佢既炒飯
叉燒切到細細粒鋪滿整碟飯
加上青椒粒、雞蛋粒等等嘅配料分量十足
拉麵真係太地道有特色
超級抵食
食得出新鮮炸起👨‍🍳酥脆香口
雖然豬扒偏乾身但係小食黎講真係冇得輸
仲要有椰菜絲配沙律醬
好正喔喔喔~~~~
❤︎ 小食:雞泡魚乾 ❤︎
拉麵的確夠日本風~麵條質感係我中意既彈牙度
唔係幼身直條既白色麵
而係非常傳統嗰隻蛋黃色有口感既拉麵🍜
呢個餐仲包埋四款小食同汽水
(唔好俾佢呃到🤣份量一啲都唔少)
性價比真係好高💯
平時如果食嚟食去都係奧海城既餐廳
不如幫襯下地道小店可能更有驚喜🤤
  • 薯仔沙律
  • 吉列豬扒
  • 餃子
  • 燒雞翼2串及燒雞軟骨2串
2021-07-04 108 views
jo又係大角咀搵野食,今日來到一間拉麵小店,滿有驚喜!.二人餐 $310可自選兩款飯或拉麵,和三款小食🥗前菜:薯仔沙律用上薯仔、雞蛋、洋蔥絲和甘荀,配上自家製的沙律醬,甜甜地口感香濃有咬口,好好食!🍜拉麵食第一啖已經大叫好食!想不到小小店舖也有呢個質素,這是北海道傳統味增湯拉麵,十分濃郁,麵條空運直送,食落好彈牙真的有日本的味道!而且好大碗配料相當多,jo好肚餓都食唔哂😂🍚咖哩飯傳統日本咖喱香甜口味,老公最開心係有超辣的辣椒粉可以係咁加🙄🥟自家制餃子好大件餃子!皮煎得剛剛好,食落爆汁好多餡料,正👍🏻🥩吉列豬扒炸得香脆可口又juicy,配上沙律醬中和油膩,老公點咖哩食話好正!🐔燒雞翼和燒雞軟骨各兩串,雞軟骨好爽口加檸檬滿清新好食!雞翼只用鹽和檸檬吊出鮮味,不錯.整體來講性價比相當高,大大份又好食又唔貴,拉麵高質用心製作,如果住附近或番工可以來支持下小店!
jo又係大角咀搵野食,今日來到一間拉麵小店,滿有驚喜!
二人餐 $310
可自選兩款飯或拉麵,和三款小食

🥗前菜:薯仔沙律

🍜拉麵

🍚咖哩飯

🥟自家制餃子
好大件餃子!皮煎得剛剛好,食落爆汁好多餡料,正👍🏻

🥩吉列豬扒

🐔燒雞翼和燒雞軟骨
  • 普通拉麵
大角咀食店林立,有一間拉麵店隱藏係呢個地方8-9年左右,一直都係以家庭式小店經營,甚有溫情感。我同朋友4個人一齊去食,叫左個4人餐,拉麵有4碗,但小食有7款!只需要6百幾蚊呢個餐真係好抵食!朋友點左呢個咖哩拉麵, 幾特別,成個湯都係咖哩汁,勁濃!麵豉湯拉麵,好咸香,好好味,麵條好彈牙,真係好好食北海道牛油豚肉拉麵,真係勁大舊牛油,以前尖沙咀都有一間拉麵店係成舊牛油的湯底,呢個係北海道拉麵特色,真係特別好食,超正呀呢個!我自己點左個鰻魚飯,我想講呢個餐真係好抵食,4人餐除左可以揀拉麵仲可以食鰻魚飯,呢個鰻魚飯超大條!仲要真係好炭火燒香,唔係好似d馬虎日本料理咁蒸熟煮熟就算,呢個燒到超香!仲加左好多山椒粉~~~好香呀~~~~真係好好食小食我揀左吉列豬扒,佢係其中一份小食,癲架,超大塊呀,我諗如果你大食,可以叫足7塊豬扒 lol然後仲有雞泡魚乾,呢個麻麻地,太少份量,不過其實尾聲已經飽,無所謂啦即製手工餃子,佢地呢個餃子佢話係人手包, 唔係廠做, 所以食落去仲好juicy, 真係好好食好多汁!我地都叫左兩份!!!燒魚餅, 麻麻地之前仲試過佢其他小食都好好食,全部都好高質,真係好抵食,覺得大家

朋友點左呢個咖哩拉麵, 幾特別,成個湯都係咖哩汁,勁濃!

麵豉湯拉麵,好咸香,好好味,麵條好彈牙,真係好好食

燒魚餅, 麻麻地

之前仲試過佢其他小食都好好食,全部都好高質,真係好抵食,覺得大家可以去試下~~
2021-06-24
$150 (Dinner)
  • 炸豬扒
  • 牛油拉麵
  • 鰻魚飯
依間喺大角咀嘅「小林札幌拉麵」,門面以紅色為主調~好sharp又醒神👍🏼好有日本當地拉麵店嘅感覺。入面座位唔算多,都坐得好舒服👍🏼見到Menu有多款全天候供應嘅套餐,價錢好經濟實惠喎!我同friend 2個人嚟,叫咗個「特惠二人餐」,有自選拉麵🍜 或飯2款+小食4款+汽水🥤2枝,真係食到捧住個肚👍🏼 嘩$318 咋🥳 除返開每人都係百幾蚊~點完餐仲送咗個好好食嘅薯仔沙律😋有2大球😋 我地個「特惠二人餐」點咗~◾️普通拉麵🍜湯底好濃郁喎!份量比想像中多,配料有叉燒丶筍乾丶海帶,仲有好多香噴噴嘅蔥花🥳 麵條係用北海道麵條👍🏼入口好Q彈◾️鰻魚飯用日式鰻魚盒盛著💗特別有風味。鰻魚軟腍入味,配上濃郁嘅鰻魚醬汁👍🏼而飯量也很多喔。◾️自家製餃子🥟有6大隻,豬肉餡料好香口惹味~餃子皮厚薄剛好,煎到金黃👍🏼賣相靚靚 ◾️燒雞翼及燒雞軟骨各有2串😋即叫即燒的!燒雞翼啖啖肉好入味,而燒雞軟骨咬落香脆有嚼勁。◾️北海道南瓜🎃薯餅熱辣辣薯餅,炸得好鬆脆,裏面嘅南瓜餡入口即溶💗正!◾️雞泡魚干我本身真係好鍾意食雞泡魚干🥳呢度嘅都整得好唔錯👍🏼入口微甜又有鮮味~沾埋少少蛋黃醬一齊食,good 呀!

◾️普通拉麵🍜

◾️鰻魚飯

◾️自家製餃子🥟

◾️燒雞翼及燒雞軟骨

◾️北海道南瓜🎃薯餅

熱辣辣薯餅,炸得好鬆脆,裏面嘅南瓜餡入口即溶💗正!

◾️雞泡魚干

• 薯仔沙律
  • 普通拉麵
/後花園的札幌拉麵 小林/..家中的後花園 有間拉麵店小店的經營模式 親切的感覺位置不多 數個椅子桌子店員數位 態度親切🥰.傳統拉麵基本款的叉燒質素 軟硬適中入口會有肉香味 都是偏大尺寸肥瘦適中 🥰🥰不是湯底用豬骨熬煮 濃中厚質感不會太油膩配上北海道直送麵條 誠意可加.自家製餃子親手包的餃子 很好吃裏頭的餡料很足 不會流滲出來皮薄的 煎得很香很香😍😍.店舖名稱:小林札幌拉麵店舖地址:大角咀博文街11號富貴大廈西座地下16號舖.
/後花園的札幌拉麵 小林/

皮薄的 煎得很香很香😍😍
店舖名稱:小林札幌拉麵
店舖地址:大角咀博文街11號富貴大廈西座地下16號舖
2021-04-11 328 views
前一陣子和親愛的去逛街,之後在大角咀附近搵好野食🤤-大角咀有很多隱世食店,為處於不同巷仔,而今次介紹的拉麵店也是其中之一🤩內裏環境很像日本居酒屋,柔和燈光、木色牆身和小量座位也是其特色👍🏻除了售賣日本拉麵外,還有丼飯、小食及飲品,選擇都幾多元化🤤特別一提的是食物份量都比較大份,性價比超高,啱晒大食的朋友仔👍🏻進食完後,店家還會送給每位食客口罩,非常貼心😌-二人餐 $258(拉麵或飯二款 + 小食三款)1️⃣招牌牛油拉麵(另加$10)店家的拉麵是從日本運來,質素有保證,食落彈牙,軟硬適中😋湯底是牛油加味噌,味道很夾,香濃而不鹹👍🏻配料有一大片叉燒、幾塊筍片、紫菜、大蔥和粟米粒😍叉燒很大塊,軟腍入味🤤而其他配菜都很新鮮,整體都不錯👍🏻-2️⃣北海道醬油拉麵 $98(另加$10)這個醬油湯底很濃郁,香而不鹹,如果配其他麵吃也非常美味🤤配料和招牌牛油拉麵一樣,但多了半隻流心糖心蛋😋-3️⃣自家製餃子每隻餃子都很大隻及飽滿,很真材實料👍🏻餃子皮薄,煎得很香脆,蘸甜豉油黎食,正🤤-4️⃣吉列豬扒豬扒很大塊,外面那層薄薄的金黃色麵包糠炸皮非常吸睛🤩豬扒厚切,肉質結實多汁,還有一些筋道,非常有嚼勁😋-5️⃣燒雞翼2串及燒
前一陣子和親愛的去逛街,之後在大角咀附近搵好野食🤤
二人餐 $258(拉麵或飯二款 + 小食三款)
1️⃣招牌牛油拉麵(另加$10)
2️⃣北海道醬油拉麵 $98(另加$10)
3️⃣自家製餃子
4️⃣吉列豬扒
5️⃣燒雞翼2串及燒雞軟骨2串
燒雞翼和燒雞軟骨的火喉,店家掌握得不錯👍🏻尤其雞翼,外皮燒得香脆,內裏鮮嫩多汁,唧一點檸檬汁,解膩之餘,味道亦很豐富😋
6️⃣薯仔沙律(老闆送)
這個沙律內有薯蓉和紅蘿蔔粒,味道甜甜,質感柔滑,溫度夠凍,作為開胃菜是最適合不過😋
吉列豬扒
薯仔沙律(老闆送)
北海道醬油拉麵 $98(另加$10)
吉列豬扒
薯仔沙律(老闆送)
北海道醬油拉麵 $98(另加$10)
2021-03-30 159 views
今次就去左大角嘴既小林札幌拉麵🍜,試食左佢地既二人餐,可以揀兩個主食同三個小食,好豐富!⁣⁣▫️二人餐 (2個主食+3個小食) ($258)⁣-味增拉麵🍜⁣湯底好濃味,好重味增味,真材實料,但又唔會太咸,麵質彈牙爽口,店舖都強調拉麵係由係北海道新鮮到港拉麵!⁣⁣-鰻魚飯 (+$10)⁣鰻魚厚身大件,加上鰻魚汁好特別,好似有陣陣檸檬葉香味,唔同一般嘅鰻魚汁,食落好清新!加上飯係用日本珍珠米,配埋鰻魚汁好正!⁣⁣-吉列豬扒⁣反而小食令我更驚喜,豬扒超級大件,超級鬆脆,肉質又唔會鞋,吉列豬扒係新鮮炸起,好大塊,而且亦都好多汁⁣⁣-燒雞翼雞軟骨 ⁣-燒多春魚⁣兩樣都燒得好有有炭火香味,而且調味適中,好岩做送酒菜!⁣⁣總結嚟講,咁樣嘅價錢,真係算抵食同份量好足,味道方面幾唔錯,但估唔到小食反而令我地仲驚喜,如果叫小食一定要試佢吉列豬扒,行開奧海城嘅可以順便過嚟試!⁣

▫️二人餐 (2個主食+3個小食) ($258)⁣
-味增拉麵🍜⁣

-鰻魚飯 (+$10)⁣

-吉列豬扒⁣

-燒雞翼雞軟骨 ⁣
-燒多春魚⁣
兩樣都燒得好有有炭火香味,而且調味適中,好岩做送酒菜!⁣

2021-03-07 152 views
午市拉麵套餐🍜$100 任選拉麵一碗 +小食 +汽水CP 值高選左牛油拉麵拉麵份量好大,不過麵條未煮散哂😟 有點失望,麵條質感彈牙,不錯的。餃子皮薄,豬肉份量多,包得札實。飲埋支汽水阿哂飽。
午市拉麵套餐🍜$100
任選拉麵一碗 +小食 +汽水
CP 值高
選左牛油拉麵

餃子皮薄,豬肉份量多,包得札實。
飲埋支汽水阿哂飽。
2021-03-06
大角咀一向好多小店,我多數都係去買bagel🤣今次買完就黎食埋日本野🇯🇵我想食鰻魚🐟朋友就想食拉麵🍜~索性叫個巨量二人餐😈包2款主食同3款小食~份量十足嘅拉麵仲大過我塊面🤩小食都唔小😝主食🐟鰻魚飯 (+$10)我最鐘意呢樣🥰鰻魚真係好夠厚肉😋無骨架👍🏻估唔到個蒲燒汁有特別調味過🤭加左啲香料粉,用黎送飯都唔錯😆🍜北海道醬油拉麵 (+$10)真係超級巨量,上碟果陣我呆左🤣🇯🇵北海道麵條煮得比較淋身,口感都滑同微彈牙~兩個人分都勁多😆有兩大塊叉燒,屬於瘦果款😉岩哂我怕肥🥚溏心蛋成功流心😍🐷食到最後見到有豬肉丸幾特別🤣🌟湯底雖然係醬油,但唔會話覺得好鹹!反而係好濃郁,飲完都唔口乾😙小食🐷吉列豬扒係定食嘅份量😱豬扒用左厚切方式,薄薄嘅炸皮貼住豬扒,就算夾起都唔會皮肉分開~🥟自家製餃子見好多人都讚就跟叫,皮好薄,內餡有啲甜🤔🎃北海道南瓜炸薯餅🍘鐘意食可樂餅🍘嘅我一定要叫🤩呢款有埋🎃南瓜好中我口味😍個炸皮好酥脆,南瓜蓉壓到好綿,甜甜地咁幾好食🤤價錢💰$258+$20
北海道醬油拉麵

主食
🐟鰻魚飯 (+$10)

🍜北海道醬油拉麵 (+$10)

🐷吉列豬扒

🥟自家製餃子
見好多人都讚就跟叫,皮好薄,內餡有啲甜🤔

🎃北海道南瓜炸薯餅🍘

價錢💰
$258+$20
2021-03-01
$152 (Lunch)
北海道醬油拉麵
2021-01-30 90 views
呢間拉麵店係主打正宗北海道味噌湯拉麵😍拉麵麵條係北海道空運直送🇯🇵而且係家庭式經營小店 好有人情味🙌🏽自家製份量好多CP值極高 推介⭐️⭐️⭐️⭐️而且仲有埋叉電線提供 勁貼心🥰📍一人套餐 $1001.招牌牛油拉麵 + 串燒雞軟骨+ 汽水2.豬軟骨拉麵 + 自家製餃子 +汽水今次同朋友試咗呢兩個一人餐 嘢食份量勁多😍勁滿足 而且每碗拉麵仲送埋自家製豬肉丸 好有心機同埋充滿日本風味既拉麵🍜 ⭐️味道:4.5/5⭐️價錢:4.5/5⭐️環境:4/5
而且係家庭式經營小店 好有人情味🙌🏽

📍一人套餐 $100
1.招牌牛油拉麵 + 串燒雞軟骨+ 汽水
2.豬軟骨拉麵 + 自家製餃子 +汽水

⭐️味道:4.5/5
⭐️價錢:4.5/5
⭐️環境:4/5
2021-01-26 94 views
呢間拉麵店唔係好大間,大概可坐到4-5檯人,我weekend下午去食好快就坐滿曬。環境好安靜,係可以同朋友坐底傾計嘅地方。佢地午餐都幾抵食,$100有一個拉麵同一款小食,仲包玻璃樽裝汽水添😍其他地方通常加錢先有。同朋友都有啲肚餓,所以就叫個兩人餐($258 + 10%),有多啲小食。雜錦拉麵 + $10 因為想試多啲嘢,所以就加十蚊要雜錦拉麵,有豬肉丸、叉燒、豬軟骨、栗米、溏心蛋、筍、京蔥、海帶。我覺得豬軟骨好好食,煮到好入味,軟骨又有咬口🤤荀都好爽口。湯底有得揀濃啲定淡啲添。我加咗啲蒜蓉落去,個湯更加好飲!叉燒炒飯個份量睇上去好似好少咁,但其實食落都好飽肚,個炒飯係唔錯嘅,不過唔係好似日本嘅叉燒炒飯。我都幾鍾意日本嘅叉燒炒飯🤣燒雞翼、燒雞軟骨呢個一定一定要食!好好食😋燒雞翼外皮好香口,裡面嘅肉都算嫩口。味道好惹味,想食辣嘅可以自己加少少辣椒粉,仲正!雞軟骨有雞味之餘仲好有咬口。呢個小食滿分💯自家製餃子 餃子好飽滿,皮好薄,啖啖肉,好抵食!不過就唔係日式餃子,比較似我地平時食開嗰啲。但overall都係好食嘅。吉列豬扒呢個豬扒都唔錯,炸粉好薄,但可以做到脆卜卜,豬扒好冧,味道唔會過鹹,

雜錦拉麵 + $10

叉燒炒飯

燒雞翼、燒雞軟骨

吉列豬扒
呢個豬扒都唔錯,炸粉好薄,但可以做到脆卜卜,豬扒好冧,味道唔會過鹹,重點係超級大塊。

兩個人兩百幾蚊食到超級飽,味道都好好,呢間拉麵店都幾抵食。

• 串燒雞翼
  • 吉列豬扒