2020-05-28
MegaBox多嘢食就個個都知㗎啦,今日唔打唔撞行到9樓呢一間名為九井的日本餐廳,第一次來這間餐廳食晚飯,都叫做係驚喜重重。這裏的點餐模式是運用一種自動模式的方法點餐,我們坐下來,就可以在個屏幕上面點自己喜歡吃的食物,而旁邊便是徐生的路軌,點解會係路軌呢?因為你所點的食物,會有一部好似新幹線的列車把每一件食物送到你的面前,而且速度都幾快㗎,真係好似有一㗎列車啱啱開過咁樣,如果帶小朋友嚟呢度食飯佢哋就一定好開心啦。我們點了好多唔同的日本食物,咩都有都真係數唔清食咗啲咩,例如有必叫的三文魚壽司,又點左熟蝦壽司,壽司飯整的結實有口感,魚生新鮮,都算正宗㗎。魚生就有帶子,劍魚腩,切得到大大塊,都覺得幾抵食。又有海膽手卷,d海膽份量都唔少喎。另外我哋仲點左啲炸物,炸蠔,炸軟殼蟹,都好香脆好好味。呢度啲綠茶是自己自助任裝的,環境亦都坐得很舒服,食物質素也不錯,喜歡吃壽司或日本餐的都可以嚟體驗下新幹線送餐的服務。