2024-10-23 14533 views
朋友介紹,周日遠赴流浮山,喜遇新寵,韓泰太的極品味美窯燒雞,製作認真,特式地在瓦缸中窯燒,香草之辛香四溢,皮脆肉嫩,肉汁保持,調味醬汁出色,雞胸肉也沾滿醬料不嚡口。這家店位於深灣路,沿着地圖找不難,附近有不少流浮山海鮮老店。韓泰太自成一角,門口及附近可以泊車。露天座位不少,適合大群人燒烤,我們二人內進有冷氣的飯廳,風味不及戶外,但就非常舒適,枱中央有爐頭燒烤。晚上供應任食韓泰燒套餐,每位$278,仲送埋雞,我們兩人一只雞當然意猶未盡!供應最受歡迎嘅肉類,例如西冷、牛舌、牛板腱、豬頸肉、五花腩、蜆、素菜等,特色是可以選擇韓、泰或BBQ式調味,皆做得唔錯,沒有坊間偏鹹的弊病,汽水咖啡茶任飲。吃得又飽又滿意的一餐,真心推薦,值得再訪。

吃得又飽又滿意的一餐,真心推薦,值得再訪。
2024-10-20
5 day(s) ago 3 views
一直鍾情於燒窯雞,終於俾我搵到間,可以坐喺度慢慢食,除左食雞之外,重可以食埋燒烤,價錢都好抵6:00前$168食90分鐘6:00後$278食120分鐘同埋佢地係玻璃樽裝既汽水🥤任飲吾嬲餐廳環境舒適打卡就岩曬了,一班朋友嚟聚會都好適合外面泊車好方便,勁多位置燒窯雞色澤情金黃飽滿,雞肉肉質嫩滑,一口咬下去爆多肉汁,而且窯燒雞好入味、怪唔得門口要排隊果然名不虛傳另外燒肉款式都幾多,重有3個味道選擇,個人認為牛仔骨好食甜品方便有雪糕🍦Dreyer’s都有,抵讚
6:00前$168食90分鐘

6:00後$278食120分鐘
同埋佢地係玻璃樽裝既汽水🥤任飲吾嬲

餐廳環境舒適打卡就岩曬了,一班朋友嚟聚會都好適合
外面泊車好方便,勁多位置

燒窯雞

另外燒肉款式都幾多,重有3個味道選擇,個人認為牛仔骨好食

甜品方便有雪糕🍦
Dreyer’s都有,抵讚
2024-12-29 0 views
流浮山 | 秋日美食與美景既夢幻邂逅 🍂最近我發現港流浮山有一個超正打卡點,而且仲有燒窯雞同埋韓燒食😍📍一嚟到,就比超靚既希臘式外牆建築吸引住,真係靚到似幅畫! 隨手影都係超級大畫,感覺自己一下子穿越到浪漫希臘小鎮😍 而且呢度分戶外和戶內兩個區域。 秋天既時候係戶外燒烤,氛圍感簡直一流! 秋風輕輕吹過,樹葉沙沙作響,再配上美食,簡直是人生一大享受👏👏🥘講到美食,首屈一指嘅當然係燒窯雞啦! 絕對係燒窯雞界天花板! 一上菜就香味樸鼻, 一手撕開,直接爆汁,外皮超級脆,雞肉鮮嫩多汁,味道調得啱啱好,超入味🤩 我一個人就秒殺半隻😎🥩佢哋嘅肉類選擇多,有豬腩肉、豬頸肉、牛肋骨、牛西冷、雞髀、雞軟骨。 仲可以選擇韓式和泰式兩種口味👍我強烈推薦韓式牛肋排和豬頸肉,經過獨特的韓式醬料醃製,燒出嚟甜甜地,食落好似叉燒,肉嫩多汁,食到停唔到口。🦐海鮮更加不能錯過! 大蝦又大又新鮮,每一隻都超級肥美,肉質爽脆彈牙。 還有燒蜆,處理得好乾淨,烤好後仲帶住大海既鮮味,一啖一隻,食得真係好滋味😋🥤美食配上自助區既飲品,簡直完美! 呢度有細樽裝汽水一定要試試,可樂、忌廉、雪碧、芬達橙汁、玉泉梳打,每一䚿都特別好飲,
流浮山 | 秋日美食與美景既夢幻邂逅 🍂

🥤美食配上自助區既飲品,簡直完美! 呢度有細樽裝汽水一定要試試,可樂、忌廉、雪碧、芬達橙汁、玉泉梳打,每一䚿都特別好飲,超多氣,係bbq最佳伴侶👍

🍦甜點區都有驚喜🤗

Dreyer's 甜筒有很多款味,士多啤利、綠茶、焙茶、比利時朱古力、開心果等等。 我個人最仲意焙茶同開心果,焙茶茶香濃郁,開心果既堅果香同甜筒嘅奶香完美結合,真係甜到入心💖

💰重點嚟啦👉呢度性價比超高🤩🤩 午市只需$168, 而且一樓整層都係包廂,可以容納三四十人,裡面卡拉ok同埋麻雀。 無論係家人聚餐,定係朋友狂歡開p都適合不過👍

2024-12-29 705 views
見到有窯雞食,任飲任食韓燒$168就即管去試吓,交通方便,天水圍西鐵站🚇乘坐K65🚌總站落車行🚶🏼‍♀️‍➡️過對面就到。有室內室外座位,入座後先給配菜及燒烤拼盤,中要係炭爐燒烤,正!稍等一陣原隻新鮮熱辣嘅窯雞便到,嘩嘩嘩好似炸子雞咁「皮脆肉嫩」超正👍😋😋,今次只係2個人去試,真心只可以食到一隻雞😂,其他食物一般,但係飲品和雪糕有好多款式。店需要改善嘅地方係撰取食物個apps要跟進一下。其實午市嘅飯餐都好抵值得一試好多日去食。ps.服務點解冇俾五粒星?因為人哋張張枱都有一包紙巾供應我哋就冇啦,唔知係咪第一枱佢佢哋有啲亂呢?🤣
窯雞
2024-12-28
$168 (Lunch)
窯雞
2024-12-25 0 views
終於都嚟到希臘女神神話屋打卡啦!😍環境好靚,可以揀室外或者室內~秋天坐室外,好舒服,空間感十足,非常紓壓。專誠嚟食坊間少有既炭燒窯雞,師傅製作認真,用秘制方法去醃製放入特式瓦缸內烤焗。雞皮外層金黃色皮脆,肉質鮮嫩多汁,識食一定係連皮食!食物種類繁多,牛板腱、牛舌、西冷、五花腩卷、厚切豬柳、厚切豬頸肉、雞翼等等,仲有韓式原味、泰式風味及BBQ三款口味提供,用手機QR code 落單,店員好快送到~配菜方面分別有丸類、芝士腸、司華力腸、鳳梨、南瓜、翠肉瓜、冬菇等,仲有錫箔紙蒜蓉白蜆、香草鮮檸魚柳同牛油野菌!菠蘿又大片又多汁好Juicy 👍🏻驚喜嘅係雪糕係Häagen-Dazs同埋Dreyers ,多種飲品任飲。午市放題$168/位任食90分鐘,實在太抵食了!PS 老闆叫我將架車泊喺門口實在太窩心了 🥰🐣韓泰太 (元朗)元朗流浮山深灣路238號地舖
終於都嚟到希臘女神神話屋打卡啦!😍
環境好靚,可以揀室外或者室內~
秋天坐室外,好舒服,空間感十足,非常紓壓。

雞皮外層金黃色皮脆,肉質鮮嫩多汁,識食一定係連皮食!

午市放題$168/位任食90分鐘,實在太抵食了!

PS 老闆叫我將架車泊喺門口
實在太窩心了 🥰

🐣韓泰太 (元朗)
元朗流浮山深灣路238號地舖

2024-12-20
$168 (Lunch)
2024-12-18 5971 views
今次來到流浮山根據壽星女嘅要求,我地揀咗🔆韓泰太🔆任食韓燒🍴同埋炭燒窯雞🐓韓燒款式非常多,講得出嘅肉類都有,仲可選惹味泰式汁或BBQ汁。泰式汁帶有酸酸檸檬汁味、BBQ就甜甜地,個人唔太喜歡,但都試哂。🐮西冷扒、🐥雞軟骨、同埋🐷豬頸脊味道好夠,質地都唔差。🐓炭燒窯雞個皮好脆,味道剛好,肉質鮮嫩香滑好多肉汁🤩🥤飲品就有多款樽裝汽水、盒裝飲品任飲。另外,仲有個人最愛嘅竹蔗茅根,清熱又解渴。🍨甜品就有任食Häagen-Dazs同埋Dreyers甜筒,口味仲有好多選擇😋😋
今次來到流浮山根據壽星女嘅要求,我地揀咗
🔆韓泰太🔆
任食韓燒🍴同埋炭燒窯雞🐓

🐮西冷扒、🐥雞軟骨、同埋🐷豬頸脊味道好夠,質地都唔差。

🐓炭燒窯雞個皮好脆,味道剛好,肉質鮮嫩香滑好多肉汁🤩

2024-12-17 2602 views
今日特登去到流浮山,約朋友一齊食呢一家聽講幾正既窯雞韓燒自助餐廳。餐廳的外觀以藍白色為主調,門口已經可以打卡好耐💙🤍。放心呢到有充足泊車位,雖然地方遠少少,但都方便大家揸車入黎🚗建議大家可以中午黎,錦就可以食完再落下白泥睇埋日落🌅餐廳的菜單選擇非常豐富,肉類的風味包括韓式、泰式和BBQ,三款唔同既風味,而且係真炭火燒烤超有風味!五花腩卷、豬頸肉、西冷和牛板腱等,超多選擇。飲品方面也有多種選擇,有風最鐘意既玻璃樽可樂🥤午市成人每位只需$168💰,性價比相當高。另外仲有Dreyers和Häagen-Dazs雪糕🍦當然要推薦佢地的招牌菜——炭燒窯雞🐔,整隻雞在大瓦缸中燒烤,好奇點樣控制溫度🤭 端上桌時還附送手套等你可以親自手撕雞肉🥳雞皮香脆可口,撕開時香氣四溢,肉汁豐富。即使是雞胸部分,肉質也非常嫩滑,非常驚喜下次一定會約多D朋友再來!

另外仲有Dreyers和Häagen-Dazs雪糕🍦

下次一定會約多D朋友再來!
2024-12-17 2058 views
首先以下內容都是以一人吃嘅情況下的食評我訂的是18:00,不是很多人還有很多空位,可以臨時才去都可以但是那邊流浮山巴士總站,週圍都是海鮮加工餐廳,其實真的是沒什麼人特意去食以下是真的食評:首先他的窯燒雞真的很好食,但是因為真的是一隻雞,我建議如果不是三、四個人去食....只有一人就叫他不要送來因為真的一個人食唔曬,同埋要自己剪開(較剪很鋒利不會剪唔開骨頭)汽水任飲,還有很多都是玻璃樽版(可樂/芬達/忌廉),還有一部分陽光紙包飲品至於燒烤方面,個爐其實很似bbq,只是有燒烤架有人自動幫你補充炭,感覺上是很高級的BBQ,比人感覺服務性很良好至於燒肉那些我其實只係食咗頭盤,因為食食下頭盤...19:00窯燒雞就來了,1小時一個人真的都未必食得曬,但是頭盤都是泰式味道的生肉,而他的泰式味道是甜辣型,也可以事先叫他不要上頭盤,自己用qr code點想食的原味燒肉,當中海蝦/錫紙牛油粟米/錫紙蒜蓉蜆/雞髀肉/腸/丸類都是自己額外在qr code叫,不在頭盤中,隻雞已經食飽我的沒有機會嘗試建議店家:其實窯燒雞很好食但是可以半隻半隻上,視乎客人人數才上多少,廁所只有一個...如果很多人去時就要等,可以
首先以下內容都是以一人吃嘅情況下的食評

以下是真的食評:

建議店家:其實窯燒雞很好食但是可以半隻半隻上,視乎客人人數才上多少,廁所只有一個...如果很多人去時就要等,可以午同晚暫時升級為三小時...先吸引客源,遲下客源多了時候才轉返做兩小時
2024-12-16
$279 (Dinner)
2024-12-16 1270 views
前排同男朋友去遊車河 見到一間外觀幾靚既餐廳原來係食韓燒加烤雞!經過已經聞到個烤雞好香就去左隔離拍車入到去環境舒服美觀室外室內都可以打卡野食種類都幾多 味道都有好幾款最期待係個烤雞 大大隻 剪開係會爆汁!仲要係脆皮雞皮 肉就好嫩滑對於我呢啲鍾意食雞肉既人黎講真係好滿足食飽就當然要食雪糕佢哋係Häagen-Dazs嘅雪糕任食!!✨性價比極高!餐廳:韓泰太窯雞 (流浮山)📍地址:流浮山深灣路238號#流浮山韓泰太窯雞 #流浮山 #窯雞 #foodie #高質 #任食 #韓燒 #任食韓燒 #香港美食 #打卡
前排同男朋友去遊車河
見到一間外觀幾靚既餐廳
原來係食韓燒加烤雞!
經過已經聞到個烤雞好香
對於我呢啲鍾意食雞肉既人黎講
真係好滿足
食飽就當然要食雪糕
佢哋係Häagen-Dazs嘅雪糕
任食!!✨性價比極高!

餐廳:韓泰太窯雞 (流浮山)
📍地址:流浮山深灣路238號

🐔窯雞食後感: 🍗窯雞真係一款令人流口水,每當啱從窯中取出,香氣已經撲鼻而嚟。每隻窯雞都經過精心醃製,香料與雞肉的結合,每一口都充滿豐富的風味。外皮金黃酥脆,咬下去時發出清脆的聲音,但裡面的肉質依然鮮嫩多汁,令人食指大動😝🤩特別是搭配自家製的醬汁,更添風味,味道與雞肉的鮮香交融,令人一口接一口,根本停唔到,再加上窯雞特有的煙熏味,令整道菜更加層次分明,無論係家庭聚餐定係朋友聚會,都是一大亮點。☺️總之來講,窯雞不只好食,仲係一種共享的幸福感。不論係配飯定單吃,都令人回味無窮,實在值得一試!🥩BBQ燒肉食後感: 🤤今次試咗三款燒肉醬,真係好正!首先,韓式原味醬,味道濃郁,醃得剛剛好,咬下去有種甜甜咸咸嘅感覺,肉質又嫩滑,真係好開胃!然後,泰式風味醬就更加特別,帶有一啲酸酸辣辣嘅味道,啖啖都有驚喜,配上燒肉,簡直絕配,令我忍唔住多食幾塊!最後,野味BBQ醬,味道濃烈,帶有一點煙熏香,咬下去有種獨特嘅野味,感覺好像喺戶外燒烤般,真係好味到停唔到口!總之,每一款醬都各有特色,無論係配飯定係單食,都令人食到滿足,真係唔可以錯過!🥳放題包括飲品任飲,甜品任食🚻內有有獨立廁所🐶可以帶寵物🚬室外可以吸煙
🐔窯雞食後感:

🥩BBQ燒肉食後感:

🥳放題包括飲品任飲,甜品任食

🚻內有有獨立廁所
🐶可以帶寵物
🚬室外可以吸煙
==$587.4/2人,人均$293.7
2024-12-12 1249 views
最近成日見到呢間碳燒窯雞既食評,一早就bookmark定,終於有機會黎試啦☺️外牆有希臘女神像呢間藍白小屋之前係西餐廳,不過嗰陣就冇幫襯過🤷今次黎到就順便打下卡晚市120分鐘,任食燒雞+BBQ人均消費$278(新張其間免加一喎)一入門口就見到大大隻既2個瓦缸,入面燒緊主角窯雞🐓咁岩天氣夠涼,緊係揀坐室外位啦,四圍仲掛哂燈飾,好有氣氛✨🐷食後感:餐廳提供多款汽水飲品,仲有啤酒檸茶咖啡等等任飲🍹因為係韓式烤肉,所以提供左生菜同泡菜、韓式醬料,店員仲話泡菜係佢地係✈️韓國學師再返黎自己調配返口味既,食落就真係爽口得黎又岩港人口味👍輪到燒雞出場啦‼️一望個樣就已經覺得好吸引,外皮金黃色,好脆!撕開雞脾,啲肉又嫩又多汁🤤火喉控制得好好,堅係正😍由於時間關係,試左一啖就即刻決定encore 叫定第2隻(要等30 分鐘架)🔥韓燒提供既肉料海鮮同蔬菜都有好多款式,醃製得都算唔錯。唯獨係有漏單情況,不過同店員了解過,話係係統有少少問題,想食咩可以直接同佢地講,唔洗掃code落單,之後上菜都好快👌可惜呢晚未有提供到雪糕同豆腐花等甜品,少少地食左枝自製棉花糖作終結🐽🤑性價比:8/10🤤色香味:9/10🐖邪惡度:8

一入門口就見到大大隻既2個瓦缸,入面燒緊主角窯雞🐓
咁岩天氣夠涼,緊係揀坐室外位啦,四圍仲掛哂燈飾,好有氣氛✨

🤑性價比:8/10
🤤色香味:9/10
🐖邪惡度:8/10
🤗推薦度:8.5/10
最近我來到 **流浮山** 的 **韓泰太窯雞**,真的是一次難忘的美食體驗!這裡的環境非常舒適,特別適合和朋友聚餐或家庭聚會。#### 🔥 窯雞的魅力他們的招牌 **窯雞** 絕對是必試的!外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,搭配特製的醬汁,口感層次分明,讓人一口接一口停不下來!而且這裡的窯雞是任食的,想吃多少就來多少,真的太划算了!🍗✨#### 🥢 韓燒體驗除了窯雞,韓泰太還提供超豐富的 **韓燒** 選擇!各種新鮮的肉類和海鮮,配上新鮮的蔬菜,讓我吃得超滿足!自己動手燒烤的過程也特別有趣,和朋友聊天的同時享受美食,真的是太享受了!🔥#### 🌅 超美打卡環境餐廳的環境也是一大亮點!寬敞明亮的用餐區,加上大面積的落地窗,讓陽光灑進來,整體氛圍非常舒適。坐在這裡,不僅能享受美食,還能和朋友一起拍照打卡,留下美好的回憶!📸✨#### 💖 完美的用餐環境服務人員的態度也非常好,隨時都能幫助我們,讓整個用餐過程更加愉快!👍總的來說,**韓泰太窯雞** 在流浮山絕對是一個值得推薦的美食地點!如果你也是韓燒和窯雞的愛好者,一定要親自來試試哦!人均消費非常合理,真的是高質又划算的美食選擇!✨📸 別忘了打

#### 🔥 窯雞的魅力

#### 🥢 韓燒體驗

#### 🌅 超美打卡環境

#### 💖 完美的用餐環境

📸 別忘了打卡拍照,分享你的美食體驗!

快約上你的朋友,一起來享受這份美味吧!🍽️❤️
2024-12-07 2034 views
天氣開始凍,終於都可以去戶外燒嘢食!流浮山開咗間新嘅韓燒,地方夠大有得免費泊車。成人$278/位有得任食韓燒,啱晒食肉獸,再送一隻流浮山名物原隻煮雞,用一個大窯爐燒,見隻雞滴晒黃油,燒到金黃色真係流晒口水😋雞肉好嫩滑 而且雞皮香脆燒得可口 估唔到咁好食‼️-韓燒方面都好多選擇,各款肉類都輕輕味,唔會太鹹太濃味。最鍾意大大條五花豬腩肉,肥瘦相間,用鐵網爐燒到出晒油,外皮焦脆,咬落油香滿溢。雞翼係瘋狂encore之選,用鐵絲網擺晒上去解放雙手,傾住偈飲住嘢等就食得😋-飲品方面有罐裝汽水梳打水同紙包飲品,都算幾多選擇,仲有任食Dryes雪糕甜筒非常滿足,我就叫咗朱古力口味 仲見到有士多啤梨或者抹茶 一大班人reu 食呢間就最啱‼️

2024-12-02
$298 (Dinner)
  • 窯雞
2024-12-07 1444 views
今日入到流浮山本身打算過嚟行吓同朋友一齊見到不錯的嘅餐廳所以就入去試吓估唔到有驚喜流浮山打卡窯雞韓燒任食餐廳仲要係寵物友善㗎,成個體驗都唔錯餐廳門口就有幾個泊車嘅位,非常方便一入去就已經覺得超靚,係咁打卡有藍白色嘅建築物 好似去咗韓國咁建議日落時間嚟,仲可以睇埋日落食物種類都幾多肉類味道有韓式,泰式同BBQ味有五花腩卷,豬頸肉,西冷,牛板腱等等飲品仲要支裝而且好多選擇而甜品仲有Dreyers同Hagendenz價錢性價比非常高一定一定要試佢嘅原隻窯雞雞皮極之香脆,撕開嘅時候靜香噴噴 好多肉汁雞肉即使係雞胸部分都好嫩滑勁Juicy一定會再嚟食
今日入到流浮山本身打算過嚟行吓
同朋友一齊見到不錯的嘅餐廳
所以就入去試吓
估唔到有驚喜

流浮山打卡窯雞韓燒任食餐廳
仲要係寵物友善㗎,成個體驗都唔錯
餐廳門口就有幾個泊車嘅位,非常方便
一入去就已經覺得超靚,係咁打卡
有藍白色嘅建築物 好似去咗韓國咁
建議日落時間嚟,仲可以睇埋日落
食物種類都幾多
肉類味道有韓式,泰式同BBQ味
有五花腩卷,豬頸肉,西冷,牛板腱等等
飲品仲要支裝而且好多選擇
甜品仲有Dreyers同Hagendenz
價錢性價比非常高
一定一定要試佢嘅原隻窯雞
雞皮極之香脆,
撕開嘅時候靜香噴噴 好多肉汁
雞肉即使係雞胸部分都好嫩滑勁Juicy
一定會再嚟食

韓泰太午市成人每位$168💰抵食到喊出嚟😝😝😝仲可以畀你食足兩個鐘🕙 (唔太多人一般都唔會趕你走)呢度所有嘢都差唔多係自助落單先掃code 手機落單📱場區咗室內同室外 (秋冬天氣我覺得坐室外有feel啲)野飲喺後面好大個汽水櫃可以任攞喺呢度一定要試佢哋嘅人氣菜式🔥炭燒窯雞🐔全部啲雞都係喺大瓦缸入面燒 原隻上碟 附送手套 可以自己手撕🤘🏻一撕開噴曬煙 超多肉汁流出泥😁啲雞肉仲要非常嫩滑調味啱啱好,個皮脆卜卜🥳呢度啲肉類都唔少,肉類主要都係分咗唔同醃料:惹味BBQ、韓式風味、泰肉式風味等有部分嘅海鮮或者肉類就要某一款醬料先會有嘅落單嘅時候可以留意下,佢哋個單位係用(件)大推韓式魷魚一定要試🦑叫一件夠 (因為佢都差唔多成條畀你😁)另外我都幾鍾意食佢個豬頸肉,大家睇住嗌 因為嗌一佢都已經係好長一條豬大腸亦都係好長嘅一條😂😂入面係超多油脂勁好食🥰記得係室內入面 近門口位食埋甜筒及雪糕🍦
韓泰太午市成人每位$168💰
抵食到喊出嚟😝😝😝
仲可以畀你食足兩個鐘🕙 (唔太多人一般都唔會趕你走)
呢度所有嘢都差唔多係自助
落單先掃code 手機落單📱
場區咗室內同室外 (秋冬天氣我覺得坐室外有feel啲)
野飲喺後面好大個汽水櫃可以任攞

喺呢度一定要試佢哋嘅人氣菜式🔥炭燒窯雞🐔
全部啲雞都係喺大瓦缸入面燒
原隻上碟 附送手套 可以自己手撕🤘🏻
一撕開噴曬煙 超多肉汁流出泥😁
啲雞肉仲要非常嫩滑
調味啱啱好,個皮脆卜卜🥳

呢度啲肉類都唔少,
肉類主要都係分咗唔同醃料:
惹味BBQ、韓式風味、泰肉式風味等
有部分嘅海鮮或者肉類就要某一款醬料先會有嘅
落單嘅時候可以留意下,佢哋個單位係用(件)
大推韓式魷魚一定要試🦑叫一件夠
(因為佢都差唔多成條畀你😁)
另外我都幾鍾意食佢個豬頸肉,
大家睇住嗌 因為嗌一佢都已經係好長一條
豬大腸亦都係好長嘅一條😂😂