做老闆一定要有商業觸覺,只要發現某種商業模式可行的話,就要競相仿傚。 老實說,要在近年的高通脹環境下,要維持價廉物美的高水準出品,箇中難處又豈是一般食客所能體會呢!實際的情況是,很多這類型的食肆,其出品也不過爾爾,有時候甚至可以用失望來形容。但在這個燒肉放題市場裡,如果要揀一間高質啲嘅燒肉店嘅話,位於尖沙咀嘅【高麗軒】值得是榜上有名!【高麗軒】位於尖沙咀婚紗街嘅地舖,餐廳設置於地庫一層,在做燒肉放題,經一層樓梯下去後看見場所都是挺大的,餐廳是中式加韓式舊派風格。每個半卡位都是闊落的,坐低後店員隨即放下QRCOde紙讓我們下單。有多款優質肉類可以選擇,亦有少量飲品選項提供。🔳牛肋骨湯湯頭清甜唔油膩,料頭豐富,除咗有塊好稔嘅牛肋條肉之外,仲配有少量粉絲,開餐之前可以嗌嚟暖暖胃準備一下!🔳泡菜、蘿蔔、鴛鴦講起韓燒/韓國菜,泡菜當然係代表菜之一啦!今次嗌咗三款前菜「冷盤 - 泡菜、醃蘿蔔同鴛鴦 (海草同芽菜)」,全部都清脆爽口,非常開胃~ 如果燒肉時間一長覺得油脂感太重,都可以用燒肉包住泡菜一齊食,會有另一番滋味!🔳各款燒肉肉類佢哋Menu有非常多肉類選擇包括「鹽燒牛舌、特級牛頸肉、薄切牛板腱

有多款優質肉類可以選擇,亦有少量飲品選項提供。

🔳牛肋骨湯

🔳泡菜、蘿蔔、鴛鴦

🔳各款燒肉肉類

佢哋Menu有非常多肉類選擇

包括「鹽燒牛舌、特級牛頸肉、薄切牛板腱、豬頸肉、蒙古羊肉」等。如果加多少少錢 ($38)嘅話,仲可以升級套餐嗌啲再高質啲嘅肉,例如「Prime雪花牛(鹽燒)、3A雪花牛同海鮮 (如帶子、帆立貝等)」
全部肉都非常新鮮,外觀望落去紅潤有光澤,而且雪花紋都好靚!

個爐火力夠猛,燒起之後肉汁油脂滴落嚟真係好吸引。一啖咬落去,醬汁醃製後嘅味道惹味之餘又唔會蓋過原本肉質鮮甜味道!值得一提嘅係,加咗錢升級嗰幾款肉真係特別好味,非常值得加錢升級!

🔳海鮮煎餅
相比起燒肉,煎餅就較為遜色少少。餅底較為厚實同重麵粉感,味道都比較平淡,如果好肚餓嘅話可以一試。
🔳海鮮

總括而言,【高麗軒韓國餐廳】作為主打燒肉嘅韓燒放題店,所有肉類絕對交到哂功課,而且佢哋每種選擇都有半份嘅選項可以揀,可以半份半份咁樣嗌,試到多啲肉類之餘又唔怕做「大嘥鬼」,讚!另外抽氣鮮風方面都做幾好,唔會有種煙油味好重嘅混濁感。成餐都食到好滿足,有驚喜!
Dinner
  • Prime雪花牛(鹽燒)
  • 3A雪花牛
  • 特級牛頸肉
  • 牛肋骨湯
2023-10-07 30 views
呢晚又發現高質任食韓燒!位於尖沙咀,多款配菜、韓式小菜和牛肉任點!好欣賞款式多上菜快食物質素高,用網燒到肉有格格紋好正😎.🌟任食放題 $316+38(升級)一位食放題款式太多,樣樣都想試🤣等Jo推介些必點的!➡️ 鹽燒牛舌,好厚身!滿有咬口➡️ Prime雪花牛必點!淋身牛味濃,無諗過放題都有咁高質牛!➡️ 3A雪花牛 (醃製)又係超正,入口軟身,醃製醬好好食!最後食左勁多🤣➡️ 牛仔骨有驚喜!!黑椒口味,淋身味道幾出➡️ 蛋包蝦,蛋包住蝦,入口特別香,蝦彈牙,滿驚喜的小食!➡️韓式配菜:泡菜、菠菜、青瓜、芽菜等等都十分出色👍🏻.牛呢個價錢來說真心不錯,食左好多🤣仲可以狂加配菜食超級滿足🥰其實仲有好多韓式飯、小食和鍋物,老公點左人蔘雞湯和辣豆腐湯話幾正,我好想叫韓式煎餅同石頭鍋飯但真係食唔落🤣.如果尖沙咀任食來講,性價比相當高👍🏻

🌟任食放題 $316+38(升級)一位
放題款式太多,樣樣都想試🤣等Jo推介些必點的!
➡️ 鹽燒牛舌,好厚身!滿有咬口
➡️ 牛仔骨有驚喜!!黑椒口味,淋身味道幾出
➡️ 蛋包蝦,蛋包住蝦,入口特別香,蝦彈牙,滿驚喜的小食!
➡️韓式配菜:泡菜、菠菜、青瓜、芽菜等等都十分出色👍🏻

如果尖沙咀任食來講,性價比相當高👍🏻
近期愛上吃韓烤,在尖沙咀購物後,最後還是選了在這區䇄立多年的高麗軒,食物質素有保證!環境寬敝舒適,枱面有夠大,能擺放大量食材,甚為理想。韓式三寶,泡菜、菠菜、大荳芽,很喜歡這些前菜,尤其是韓國餐廳的泡菜,格外好食!他他牛肉,是碎上的牛肉刺身,口感跟拖羅相似,軟綿嫩滑。起初對生牛肉有點不習慣,感覺怪怪的,但食多幾次後,其實真的很美味!鹽燒 Prime 雪花牛,肥牛紅白分明,非常吸睛 🥰🥰邊燒邊酒上鹽花,不消半刻火喉了,已經熟透!肉質軟滑有牛味,好食!醃制過的3A 雪花牛,很喜歡韓烤那種帶甜味的醃肉,再加上烤肉的香味,百吃不厭。雪花牛質地唔韌,肥瘦均衡,近乎入口即溶😍😍😍吃韓烤,豚肉也少不了,點了一份豬頸肉,烤至微微焦香,惹味得很!青魚本身十分有營養,而且價錢經濟,是夜也點了一份,放點鹽花,簡單就是正!熱食也點了一份,是牛肉炒雜菜,有點菜蔬,為烤肉餐帶點平衡。海帶蜆湯,夠熱,鮮甜,很喜歡!入口處有兩大桶飲品,可以隨便拿取!小妹取了最普通的可樂,夠凍就是正!

環境寬敝舒適,枱面有夠大,能擺放大量食材,甚為理想。

他他牛肉  (生食)

鹽燒 Prime 雪花牛,肥牛紅白分明,非常吸睛 🥰🥰
鹽燒 Prime  雪花牛

醃制  3A  雪花牛

熱食也點了一份,是牛肉炒雜菜,有點菜蔬,為烤肉餐帶點平衡。
牛肉炒雜菜

海帶蜆湯,夠熱,鮮甜,很喜歡!
海帶蜆湯

任取任飲

他他牛肉  (生食)
鹽燒 Prime  雪花牛
醃制  3A  雪花牛
牛肉炒雜菜
海帶蜆湯
任取任飲
2023-10-02 28 views
今日是爸爸的生日,一於和他品嚐韓燒吃到飽,餐廳位置十分之方便適合朋友的聚會.餐廳的抽風設施良好,加上冷氣充足,在炎炎夏日品嚐韓燒,也能夠好好地享受.這間餐廳是你用QR code下單的,十分之方便,避免漏單情況.各式各樣的肉類都十分之吸引,本人十分之推介是羊肉,廚師醃肉的技術也十分之高超,令肉類的鮮味提升了不少.這間餐廳除了是韓式燒肉,吃到飽外,還有其他主菜可供大家自由地選擇,包括有人蔘雞湯,炒粉絲,個比較推介就是蛋包蝦,雞蛋十分之香濃,最重要就是不用剝蝦殼🤣!至於海鮮方便包括有帶子扇貝等,海鮮十分之鮮味,這個價錢性價比十足,此外飲品也是自由地領取的.

2023-09-29 36 views
今日同朋友去到尖沙咀食韓國燒肉放題 貪佢地理優越 而家二百幾蚊就可以食到放題 每人另外加38蚊仲可以升級叫其他優質食材 包括加拿大雪花牛/ 帆立貝/ 帶子/ 羊架/ 紅炆牛肋骨 雪花牛 油脂分佈平均特級牛頸肉 好爽 極之野味仲有好多其他唔同嘅肉類 包括黑毛豬腩/雞翼海虎蝦/豬頸肉/雞腿肉等等 用生菜蒜片包住啲燒肉食 口感好多層次 一啲都唔油膩對於食完燒肉之後想清新一下 呢到嘅冷盤韓國菠菜係十分好食又新鮮 小油小糖夠爽口另外亦有蔬菜什錦 脆肉瓜 冬菇 雞髀菇 茄子 如果懶得自己燒亦可以叫炒雜菜自助飲品區喺門口附近 但就要留意呢到冇甜品食

雪花牛 油脂分佈平均
特級牛頸肉 好爽 極之野味
仲有好多其他唔同嘅肉類 包括黑毛豬腩/雞翼

自助飲品區喺門口附近 但就要留意呢到冇甜品
2023-09-27 5713 views
今次嚟尖沙咀呢間韓燒放題($298/位),環境坐得幾舒服,油煙都抽得幾好,食完唔會成身味👍🏻我哋加左$38upgrade,可以食晒全部種類嘅嘢食,包括靚啲嘅牛同埋靚啲嘅海鮮。首先梗係第一時間食靚牛啦,3A雪花牛柔軟多汁,醃製嘅調味啱啱好,燒完沾上燒汁醬油食,好味😋Prime雪花牛係薄切,鹽燒嘅方法可以食牛嘅原味,油脂好香,原完唔會韌👍🏻法式羊架都好正,肉質柔軟,燒得外面焦香裏面保持肉汁,唔會羶。海鮮方面,我哋就食咗燒海虎蝦、扇貝、帶子同埋辣汁魷魚,其中海虎蝦幾爽口,帶子大大粒,燒得外面焦香,裏面嫩滑,好正😋熟食方面,燒銀鱈魚都好好味,大大件好厚肉,煎得外面同埋魚皮金黃香脆,裏面魚肉油脂豐富,好香超級滑😍招牌紅炆牛肋骨好入味👍🏻,肉質又淋又鬆化,蘿蔔都好好食,入晒味,又甜。我哋仲試咗個鰻魚石鍋飯豆腐石鍋飯夠晒熱辣辣,加入各種蔬菜拌飯,配上燒汁,就咁撈埋先好好食😋,再加上脆脆嘅飯焦,好正。鰻魚有兩大件,肥美甘香,唔腥冇骨。湯方面,我哋就試咗人蔘雞湯同埋牛肋骨湯,味道就一般般,正正常常,不過夠晒熱辣辣,都飲得幾舒服。呢度嘅汽水係任飲,可以自己出去雪櫃度拎。如果有埋甜品可以食就更加好了😆

2023-09-27 34 views
📍高麗軒韓國料理(尖沙咀)想食下韓國野又想燒下肉 上網見人地推薦呢間就同朋友試吓😆仲可以加$38升級食a3雪花牛、帆立貝、羊架同埋有紅炆牛肋骨等 仲有韓式罐裝飲品任飲呢到啲野食可以半份咁叫 我地兩個人都可以試多啲唔同食物👍🏻▫️a3雪花牛肉質嫩滑 本身已經醃咗 唔使點醬汁已經好好食▫️加拿大prime雪花牛牛味香濃 油花平均😻▫️泡菜煎餅煎到好香脆 又食到泡菜味唔會淡茂茂▫️生牛肉他他竟然有生牛肉😆加埋蛋黃同水梨好好食▫️ 紅炆牛肋骨牛肋骨好入味 入面嘅蘿蔔已經炆到淋晒 如果唔係太飽都想encore仲叫左蝦同帆立貝整體食物質素都唔錯 我朋友仲話呢到嘅羊肉同豬頸肉都值得試職員上菜都好快手👍🏻食到最尾仲有一人一杯Häagen-Dazs雪糕~
📍高麗軒韓國料理(尖沙咀)
呢到啲野食可以半份咁叫 我地兩個人都可以試多啲唔同食物👍🏻

▫️ 紅炆牛肋骨

仲叫左蝦同帆立貝

整體食物質素都唔錯 我朋友仲話呢到嘅羊肉同豬頸肉都值得試

職員上菜都好快手👍🏻
食到最尾仲有一人一杯Häagen-Dazs雪糕~
2023-09-25 27 views
高麗軒韓國料理 - 尖沙咀環境地利優越喺百利隔離,兒時嘅味道傳統韓國燒烤,推薦一定要加錢upgrade,如果唔係就食得唔夠喉。我哋翻叫嘅嘢食基本上都係來自upgrade嘅menu,帶子/雪花牛/紅炆牛肋骨肉一定要嗌。另外特別推介以下食物:燒銀鱈魚 - 魚肉超厚身 外皮香脆 必食之選 我地有再Encore牛肋骨湯 - 夠曬濃味 啲汁啲汁入曬落啲配菜到 蘿蔔非常入味蚊得好淋 牛肋骨肉質軟淋 口感好好雪花牛 - 牛味香濃又夠曬肥美滑溜menu除咗韓國烤肉,另外亦有經典嘅韓國特色菜 例如:石鍋拌飯/炒年糕/人蔘雞湯/泡菜煎餅。每一樣都可以無限次點,即叫即整,上菜夠快,喺限時裏面一定能夠食得飽飽。高麗軒韓國料理尖沙咀金巴利道46-48號地庫2368 9409
高麗軒韓國料理 - 尖沙咀

另外特別推介以下食物:
雪花牛 - 牛味香濃又夠曬肥美滑溜

高麗軒韓國料理
尖沙咀金巴利道46-48號地庫
2368 9409
2023-09-24 1766 views
今日同Duck嫂🦆去尖沙咀行街,逛逛下見到一間位於地下層嘅韓式燒烤店“高麗軒韓國餐廳”,咦🤨?!點解好似好熟口面🤔,Duck嫂🦆話我哋好耐之前(拍拖嗰時?!🫢)食過,印象中價錢實惠(記得當時都係每位二百幾🥰),食物質素好😍,熟食選擇多又好味,所以Duck嫂好有印象食過😋(其他嘢又唔見佢咁好記性😂)。睇過餐牌📔,晚市任食肉類🥩、海鮮🐟、蔬菜🥬、熟食🍤、前菜🥗及飲料🥤都只係$298。如想升級有prime及A3雪花肥牛🐂、帶子、羊架🐏及紅燒牛肋骨🦴,每位都係加多$38,真係抵食😍,於是我哋決定入去懷緬一下😆。一路走落樓梯,更覺熟悉,連店內裝修都同以前差不多🤗,店員同樣服務細心有禮。點咗食物後,等咗一陣就上齊又無甩單👍!加拿大Prime雪花牛🐂及加拿大A3雪花肥牛🐂,同樣牛味突出又帶油香,口感軟腍細嫩😍。帆立貝🦪和帶子幾大隻,表面燒至焦香,內層質感依然嫩滑,點埋燒汁食更正😋。羊架🐏燒香後,肉質軟腍無筋,肉味香略帶羊騷味,Duck嫂🦆至愛😍。鮮魷魚🦑味道調得好,燒至焦香嘅時候尤其好食,口感彈牙,味道一流😋。蛋包蝦🍤,外層薄薄蛋皮包住原隻蝦煮熟,一口咬下,既有蛋香味🍳又有蝦🦐嘅鮮甜味,加上口感爽彈

蛋包蝦🍤,外層薄薄蛋皮包住原隻蝦煮熟,一口咬下,既有蛋香味🍳又有蝦🦐嘅鮮甜味,加上口感爽彈,勁好食😍。

牛舌👅大大塊又夠厚身,燒完一啲都唔韌🥰。

本來辣汁五花腩🐖、海虎蝦🦐、雞翼🐓及人蔘雞湯🍲都係唔錯之還,但因為真係太飽啦....差啲唔記得,仲有牛仔骨🐂、紅燒牛肋骨🍖、海鮮煎蔥餅🍕、燒銀鱈魚🐟及黑毛豬腩🐖,都未食過,唯有下次再食過啦😅。

總括而言,咁多年冇嚟過,水準依舊出色,價錢都只係加了少許。如果飲品選擇可以多返啲就非常完美。

2023-09-17
$370 (Dinner)
2023-09-20 23 views
我同朋友都好鍾意食韓國菜,成日都食唔夠喉,今次特登揀咗一間韓國放題嚟食😋晚市放題係$278,都幾抵食,出邊散嗌都唔止呢個價錢,我哋最後再加$68升級左套餐餐廳有燒肉,亦都有熟食首先,我哋叫咗啲燒肉加拿大Prime雪花牛牛肉雪花分布平均,而且牛肉有一定嘅厚度,要來燒烤特別好食牛舌&加拿大3A雪花牛牛舌彈牙, 而雪花牛嘅醃料好惹味,牛肉有彈性,而且重牛味,最推介呢一款牛帶子好大隻,本身已經有蒜蓉作為調味,唔使加鹽已經好夠味!除咗燒肉,餐廳仲有小食同熟食餐廳提供小菜 例如泡菜,芽菜,生菜可以將牛肉包起一齊食,幫助解膩紅炆牛肋骨牛肋骨炆得十分香淋,唔使用力已經咬得開,蘿蔔亦係一個精粹,10分入味!估唔到餐廳有銀鱈魚食,外皮燒得香脆,魚肉依然保持嫩滑嘅質地鰻魚石鍋飯,石鍋飯帶上飯焦,加上鰻魚醬,同韓式辣醬,味道甜甜辣辣,即刻食多幾啖食完返最後仲有雪糕送,以呢個價錢真係食咗好多嘢,抵過單點!

餐廳有燒肉,亦都有熟食
首先,我哋叫咗啲燒肉

加拿大Prime雪花牛
牛肉雪花分布平均,而且牛肉有一定嘅厚度,要來燒烤特別好食

牛舌&加拿大3A雪花牛

帶子好大隻,本身已經有蒜蓉作為調味,唔使加鹽已經好夠味!

除咗燒肉,餐廳仲有小食同熟食
餐廳提供小菜 例如泡菜,芽菜,生菜
可以將牛肉包起一齊食,幫助解膩

紅炆牛肋骨

估唔到餐廳有銀鱈魚食,外皮燒得香脆,魚肉依然保持嫩滑嘅質地

食完返最後仲有雪糕送,以呢個價錢真係食咗好多嘢,抵過單點!
2023-09-20 31 views
天有不測之風雲,最近時常打風落雨,放工想去備糧都被人一掃而空!既然買唔到糧,索性就去食放題啦!除左任點任燒的肉類,另有提供熟食、前菜如泡菜等。亦可加$38升級肉類及海鮮。飲品好懷舊地放入冰桶任揀,好有尋寶的感覺!生拌牛肉生牛肉拌入生雞蛋,入口很滑嫩。豬頸肉、香辣魷魚、五花肉亦是肉料不錯,不會有豬羶味。魷魚香口惹味!升級的3A雪花牛、Prime雪花牛3A雪花牛肉油花如大理石花紋,油花豐富,入口軟稔。Prime雪花牛亦是脂香四溢,很值得升級加點!另外還有大蝦和帶子!整體用料實在,員工親切友善!會再訪!
天有不測之風雲,最近時常打風落雨,
放工想去備糧都被人一掃而空!
既然買唔到糧,索性就去食放題啦!
除左任點任燒的肉類,另有提供熟食、前菜如泡菜等。
亦可加$38升級肉類及海鮮。
飲品好懷舊地放入冰桶任揀,好有尋寶的感覺!
生拌牛肉
生牛肉拌入生雞蛋,入口很滑嫩。
豬頸肉、香辣魷魚、五花肉亦是肉料不錯,不會有豬羶味。
魷魚香口惹味!
升級的3A雪花牛、Prime雪花牛
3A雪花牛肉油花如大理石花紋,油花豐富,入口軟稔。
Prime雪花牛亦是脂香四溢,很值得升級加點!
另外還有大蝦和帶子!

整體用料實在,員工親切友善!會再訪!
好想食肉肉!就要食肉肉!N年前食過 @koreaninn 已經覺得高質N年後再食水準依舊在線👍🏻不只燒肉放題 亦有多款熱食餐前小菜同豬牛雞海鮮少不了湯、飯、年糕粉絲小食飲品。。。包羅萬有90分鐘任你食🤰🏻◂ ◂ ◂ ◂ ◂ ✐☡ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸……前菜/包肉菜選了……▸ 泡菜不辣味也不太濃▸ 蘿蔔切成一小片酸酸的▸ 菠菜+芽菜包肉食解膩▸ 生菜+麵豉醬配肉好讚 𓃔 牛類肉質新鮮色澤紅潤而且牛味好香濃好正🤤▸ 鹽燒牛舌▸ 薄切牛板腱另加 $𝟑𝟖 可升級選擇更高質食材✨兩款醃製調味剛好而且油花平均肉質軟嫩加上朋友燒功了得夾上泡菜或蘿蔔真得棒棒的😍▸ 醃製3A雪花牛▸ 鹽燒Prime雪花牛 𓃟 豬類肉質同樣軟嫩有咬口油脂較多食下感覺有點膩所以建議生菜+ 麵豉醬包著食▸ 豬頸肉 ▸ 黑毛豬腩另點了熟的腩肉▸ 辣炒五花腩腩肉位爽彈有膠質感以清陽辣椒加洋蔥爆炒微辣不咸又不覺膩🥰𓆛海鮮類有幾款魚同蝦等亦可加錢升級▸ 帶子大概八粒有蒜蓉調味比想像中好食耶~聞著除蒜香還有點鮮香肉質結實爽彈鮮甜蒜味不太重
好想食肉肉!就要食肉肉!
N年前食過 @koreaninn 已經覺得高質
N年後再食水準依舊在線👍🏻
不只燒肉放題 亦有多款熱食
餐前小菜同豬牛雞海鮮少不了
湯、飯、年糕粉絲小食飲品。。。
包羅萬有90分鐘任你食🤰🏻
◂ ◂ ◂ ◂ ◂ ✐☡ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸

……前菜/包肉菜選了……
▸ 泡菜不辣味也不太濃

𓆛海鮮類
有幾款魚同蝦等亦可加錢升級
▸ 帶子
大概八粒有蒜蓉調味
比想像中好食耶~
聞著除蒜香還有點鮮香
肉質結實爽彈鮮甜蒜味不太重
高麗軒係韓國街一間比較大型的燒肉放題。除左基本套餐外,每位加$38便可升級享用加拿大Prime grade 雪花牛,A3雪花牛,帆立貝、帶子、法式羊架和紅炆牛肋骨。燒肉都有唔少選擇,我比較喜歡特級牛頸肉,屬於牛隻活動較多的部位,脂肪相對少,但肉味則較濃郁。Prime雪花牛,肉質香濃嫩滑,雪花❄️的油花分佈平均。另外豬頸肉同雞扒的調味都很不錯👍🏻海鮮之中最喜歡帆立貝,在帆立貝上加上蒜茸,極之惹味🤤🤤🤤除左燒肉,一品料理如人蔘雞同埋紅炆牛肋骨等都係任點的!必食推薦有超濃味的紅炆牛肋骨😍牛肋骨肉有豐富油脂,肉質鮮嫩,牛味香濃,近骨的筋位的口感很好吃!炆得好腍好入味,就連配菜蘿蔔都極之入味!黎食燒肉遇著此等高質素的牛肋骨,當然要點返兩份先食到滿足☺️食完呢份牛肋骨就真係覺得呢間餐廳完全係被燒肉耽誤的牛肋骨專家🥰

海鮮之中最喜歡帆立貝,在帆立貝上加上蒜茸,極之惹味🤤🤤🤤

除左燒肉,一品料理如人蔘雞同埋紅炆牛肋骨等都係任點的!

必食推薦有超濃味的紅炆牛肋骨😍
2023-09-15 20 views
好耐冇食韓燒,餐廳位置於地庫一樓,韓式燒肉放題仲🈶多款熟食選擇,每位加$38更🉑升級享用加拿大Prime grade雪花牛、A3雪花牛、帆立貝、法式羊架➕紅炆牛肋骨。飲品都係以韓國飲料為主,而且仲好抵食。用QR code下單後,食物好快就到,前菜叫咗菠菜、泡菜➕芽菜,都幾大碟,味道十分不錯牛肉方面,3A雪花牛(醃製)及特級牛頸肉都比較香滑,我就更鍾意Prime雪花牛(鹽燒),牛味香濃得黎又夠晒嫩滑熟食方面,蛋包蝦➕燒銀雪魚都非常美味,值得一試海鮮方面,帆立貝、海虎蝦➕辣汁魷魚🦑都好好食😋
飲品都係以韓國飲料為主,而且仲好抵食。

熟食方面,蛋包蝦➕燒銀雪魚都非常美味,值得一試

海鮮方面,帆立貝、海虎蝦➕辣汁魷魚🦑都好好食😋
2023-09-14 266 views
同太太好耐沒有食過任食韓燒喇,比我地係尖沙咀婚紗街附近搵到間韓燒不錯地方,價錢又不算好貴,但又可以食到正宗韓燒,它有不同生肉、海鮮、熟食可選擇,熟食比想像中好食,但份量都算大份,假如是一大班朋友黎食就最好。仲有每位加$38就可以升級食靚牛、帶子、羊架、紅炆牛肋骨等,韓式罐裝飲品是免費。【蘿蔔、菠菜、芽菜】非常入味、又夠新鮮清爽,食得太多肉又可以再叫這幾款再平衡下。【招牌紅炆牛肋骨】熟食的話這個值得推介,非常入味,每舊牛肋骨又夠軟淋,裡面仲有紅、白蘿蔔。【牛仔骨、牛肋骨肉、鹽燒牛舌、特級牛頸肉】牛仔骨、牛肋骨肉牛味十足又夠軟淋。牛舌好有口感,牛頸肉【生菜及韓國面豉醬】食韓燒一定是必食既生菜包,可以包住不同既肉。【辣泡菜湯-豬肉】湯味濃,內裡勁多泡菜。【帶子、海虎蝦】海鮮方面食得出新鮮又夠爽口彈牙。【3A雪花牛(醃製)】我叫了三四次,這個必點之選,雪花平均,牛味十足,入口即溶。整體上熟食同生肉都非常不錯,有幾樣可以再叫多幾次。

【蘿蔔、菠菜、芽菜】

【招牌紅炆牛肋骨】

【牛仔骨、牛肋骨肉、鹽燒牛舌、特級牛頸肉】
牛仔骨、牛肋骨肉牛味十足又夠軟淋。
牛舌好有口感,牛頸肉

【生菜及韓國面豉醬】
食韓燒一定是必食既生菜包,可以包住不同既肉。

【辣泡菜湯-豬肉】
湯味濃,內裡勁多泡菜。

【帶子、海虎蝦】
海鮮方面食得出新鮮又夠爽口彈牙。
【3A雪花牛(醃製)】
我叫了三四次,這個必點之選,雪花平均,牛味十足,入口即溶。

整體上熟食同生肉都非常不錯,有幾樣可以再叫多幾次。