2018-08-06 766 views
Time to have a healthy meal with vegetarian food. I was looking for vegetarian restaurants around in Causeway Bay, and my friends introduced me this. Personally, I don’t like vegetarian food at all as I am a meat lover. However, my friends said this is really good. The atmosphere was clean and tidy with good view. Many dishes were made as same as normal food such as deep fried eels, sweet and sour pork, Sichuan fish pot, etc. Only the names and presentation would not attract me to eat as I know

Only the names and presentation would not attract me to eat as I know they were vegetarian. So I tried!!! Honestly, they tasted really like meats. The mushroom and the spicy soup in Sichuan pot were amazing. They made me feel like I am in normal Sichuan restaurant. The deep fried eels was a bit sweet but tasted good.

I will come back for vegetarian food again.
2018-08-06
$150 (Dinner)
2018-07-27 635 views
其實本物對食素都沒有太大期望,但沒有想過功德林的食物質素這麼差,食物亦偏咸。服務員態度表現散漫,景色算是不錯,還有一點海景。總括這一次是不愉快的經歷,以後不會再去。
次是不愉快的經歷,以後
不會再去。
2018-05-06 749 views
近期應酬比較多,今天就清一下腸胃,來個素食。素食分两類,一類是真的给全素食者每天享用,用料简单,味道比较清淡;另一類则是给一般人偶以吃一顿素餐,用料還是比較講夠,味道效濃。今天選的是後者。1. 燉湯 - 竹笙百合蟲草花燉湯:夠熱,材料足,清甜不腻。2. 小五福臨門併盤 - 脆膳、馬蘭頭、烤扶、素鹅、雞丝粉皮:賣相吸引,食落绝对跟上海小食無異。3. 雪菜毛豆百頁:清新简潔。4. 担担麵:湯濃带辣味,感觉有点肥腻。总体完全吾觉得食素,那又為什么要来呢?

3. 雪菜毛豆百頁:清新简潔。

4. 担担麵:湯濃带辣味,感觉有点肥腻。

总体完全吾觉得食素,那又為什么要来呢?
2018-05-01
Type of Meal
Dinner
2018-04-07 695 views
行街行到攰搵地方食嘢,最後決定食齋三個人叫咗三碟菜+1個甜品叉子燒餅+羅漢齋炒麵+素翅高力豆沙(加左香蕉+$10)全部野都幾好食,唔太油,比較清淡. 除咗我媽媽覺得炒麵蠔油咪重左少少咁多.高力豆沙好味, 一啲都唔油同埋唔太甜, very good. Ps. 環境都唔錯有幾張枱近落地玻璃仲可以一路食一路睇維港夜景
行街行到攰搵地方食嘢,最後決定食齋

三個人叫咗三碟菜+1個甜品

叉子燒餅+羅漢齋炒麵+素翅
高力豆沙(加左香蕉+$10)

高力豆沙
2018-04-01
$167 (Dinner)
高力豆沙
2018-01-22 662 views
咁難得同哥哥一齊食午餐,仲可以食埋風景一開始嗰啲花生都好食,有鹽黑椒同紫菜撈埋我哋叫咗個set lunch,個上湯豆苗好好食,仲有桃膠。另外個粟米炒飯同埋羅漢齋炒麵都好好味。啲飯係珍珠米,炒麵個面係特別清爽,應該係素菜麵👍🏻👍🏻仲有羅漢齋入面係有馬蹄㗎,好爽口今日係Green Monday,除咗全單八折,仲送咗個前菜。另外我二哥叫咗兩個點心,個蘿蔔絲酥餅真係非常好食,另外個素餃就一般。捧住個肚走,多謝晒今日咁好味嘅午餐。
咁難得同哥哥一齊食午餐,仲可以食埋風景

一開始嗰啲花生都好食,有鹽黑椒同紫菜撈埋

捧住個肚走,多謝晒今日咁好味嘅午餐。
2018-01-22
$110 (Lunch)
  • 蘿蔔絲酥卷
2017-11-26 613 views
今天本想趁假期到此午餐,入到去竟然無咩人食心知不妙。一坐低個女侍應阿嬸好似趕客咁話呢度無肉食架喎,鬼吾知呢度食素咩。諗住點一個餸,一碗面,一碟餃子食完快d走點餸時,個阿嬸好似遊魂咁,我講左三次叫家鄉豆腐,上菜時變左麻婆豆腐,個侍應仲話自己冇聽錯,叫我地不如試下麻婆豆腐, O 咀跟住上餃子,d餃子皮又硬又厚最後,到上碗面時,換左第二個侍應大嬸,點知仲衰。個大嬸竟然用個碗面撞開台上另一個碗黎擺低,而個碗撞到杯茶,成杯茶倒左落部iphone 到。個大嬸無即時say sorry ,仲話係客人自己撞跌杯茶於是同經理投訴,個經理只係安撫下,都冇咩可以做,估吾到連續兩個侍應都咁差,吾怪得假日都無人黎食

諗住點一個餸,一碗面,一碟餃子食完快d走

跟住上餃子,d餃子皮又硬又厚

於是同經理投訴,個經理只係安撫下,都冇咩可以做,

估吾到連續兩個侍應都咁差,吾怪得假日都無人黎食
2017-11-06 689 views
星期六一行十三人訂左呢間素食,七點半去到,己預留左張大枱喺房比我地,原本感覺唔錯,但等左5分鐘都冇人招呼,連茶都冇人開,終於用左十分鐘先開到茶,跟住想揾侍應寫餸,但房裏面係冇侍應嘅,唯有自己行出去揾啦,到同佢講要咩嘅時候,佢就同我地講我地咁多人叫餐抵D,但我地回應食多D種類,佢依然話餐抵D,咁我地話再睇睇先,睇完因餐得8款餸所以我地都係想散叫,咁又再走出去揾侍應寫餸啦,點知呢個侍應又係叫我地食餐😤一路同佢講要散叫佢一路唔寫,最後我地唯有叫左個$2880餐,搞完一輪終於有嘢食嘞,首先嚟左個拼盆,都幾大份,當中有個脆鱔味道都唔差,甜甜地有D脆,但個芋頭魚就好差,D芋茸好假,唔好食囉,不過個咕嚕肉整得好似,咬落以為真係食緊肉,另外可能餐關係冇咩好食,只係樣樣都大大碟,唉!下次真係唔會再食餐😂
2017-11-04
$260 (Dinner)
落單叫八寳飯,黎左豆腐花,個阿姐話明明聽到豆腐花,我地3個人都話係叫八寶飯,落單時仲同我地講,解釋個飯係甜品,之後同佢講我地吾係落呢個單,之後就唸唸碎碎,話吾会再改單,加番二十蚊,個飯貴過豆腐花,咁都得!
2017-07-27 2440 views
個晚突然心血來潮想食齋,即刻search下返工附近邊到有得食,最後搵到呢間係世貿既餐廳,個到既裝潢比較傳統中式,但菜式就有好多選擇,有d仲幾特別,搞到我地樣樣都想試!最後我地係好友善既侍應哥哥介紹下叫左四款。橄欖菜炒秋葵 $88最近好興食秋葵,但估唔到係呢到會有炒秋葵黎食!炒過之後秋葵爽口得黎唔會太硬,口感岩岩好,加上有橄欖菜調味下,原本無咩味既秋葵頓時變得惹味,好岩想食得健康同愛美,但又要味道好既朋友!蟹粉鍋巴 $118本來驚會叫太多,差點就cut左唔叫呢一道菜,好彩最後有叫,因為真係好好食!鍋巴十分香脆,係即叫即炸的,蟹粉泥不論味道同口感都好真,對齋菜做法唔太熟,唔知佢用咩整,但真係有幾濃郁下既蟹粉味,但又唔會太咸!連同香脆既鍋巴一齊食,真是欲罷不能呢!砂窩獅子頭 (二人) $148係侍應哥哥極力推薦既一道菜,話係攞過獎架。用砂窩盛著既兩大球「肉丸」,非常傳統既中式菜式既賣相。素肉軟腍,入面釀左大量素翅,口感豐富!配搭既醬汁濃而不杰,惹味得黎不會太膩,其實好岩用黎送飯,不過我地已經叫左個粗炒所以就等下次先啦!上海粗炒麵 $88個人感覺係比較平凡既一道,唔算好有特色,不過勝在份量足,
最後搵到呢間係世貿既餐廳,
個到既裝潢比較傳統中式,但菜式就有好多選擇,
有d仲幾特別,搞到我地樣樣都想試!
最後我地係好友善既侍應哥哥介紹下叫左四款。

橄欖菜炒秋葵

橄欖菜炒秋葵 $88
最近好興食秋葵,但估唔到係呢到會有炒秋葵黎食!
炒過之後秋葵爽口得黎唔會太硬,口感岩岩好,
加上有橄欖菜調味下,原本無咩味既秋葵頓時變得惹味,
好岩想食得健康同愛美,但又要味道好既朋友!

蟹粉鍋巴 $118
本來驚會叫太多,差點就cut左唔叫呢一道菜,
好彩最後有叫,因為真係好好食!
鍋巴十分香脆,係即叫即炸的,
蟹粉泥不論味道同口感都好真,
對齋菜做法唔太熟,唔知佢用咩整,
但真係有幾濃郁下既蟹粉味,但又唔會太咸!
蟹粉鍋巴

連同香脆既鍋巴一齊食,真是欲罷不能呢!

砂窩獅子頭

砂窩獅子頭 (二人) $148
侍應哥哥極力推薦既一道菜,話係攞過獎架。
用砂窩盛著既兩大球「肉丸」,非常傳統既中式菜式既賣相。
素肉軟腍,入面釀左大量素翅,口感豐富!
配搭既醬汁濃而不杰,惹味得黎不會太膩,
其實好岩用黎送飯,不過我地已經叫左個粗炒所以就等下次先啦!

上海粗炒麵

上海粗炒麵 $88
個人感覺係比較平凡既一道,唔算好有特色,
不過勝在份量足,一定夠飽!
我地兩個人share都只食到一半要打包擰走。

桂花八寶飯 $78
我之前係一間食上海菜既餐廳食過一次八寶飯,
但呢到既有八寶飯「桂花」,感覺幾有趣,
本來點菜個陣已經想點黎試試,但又好驚食唔哂,
最後我地食到一半個陣大家都仲係心思思,就決定任性一點叫黎試下!
一如如料,淋左酒釀丸子既桂花糖水係面,
令整道甜點聞落同食落都好有桂花既清香。
另外有驚喜既係八寶飯用左黑糯米同紫糯米,
賣相更靚之餘口感亦更有咬口!
桂花八寶飯

唔好以為驚喜就咁就完啊,終極驚喜原來係入面!
係糯米飯入面有大量豆沙蓉!
豆沙濃郁既紅豆香甜味道,同整道甜點都好搭配,
係一道好有心思又少有既甜點,絕對係我個人全晚最喜愛既一道!

我同朋友都好滿意呢一餐,
原來得閒去食下d平時少食既類型都幾有驚喜,
不過佢地既菜式份量都好充足,
我地眼闊肚窄,搞到好多都食唔哂,
但有d打包走又唔好食,所以都有少少浪費....
大家黎食個陣要量力而為,千其唔好學我地做大哂鬼啊!
2017-06-28
$286 (Dinner)
橄欖菜炒秋葵
砂窩獅子頭
2017-07-25 609 views
功夫林屹立香港30年,齊集品質、美味與創意於一身的素食品牌,揉合了滬菜的傳統精髓及優質素菜食材。打造出每一道小菜,尤以彷葷菜色最為神似,重質重量、關心每一位客人的健康和味蕾,是香港認可的有營食肆。先點了個拼盤,雖然是小拼盤,但絕對是很足料的。五福臨門拼盤($228)雞絲粉皮脆皮素鵝上海烤夫無錫脆鱔馬蘭頭個人覺得脆皮素鵝最好吃,外層香脆可口,內裡夾著蔬菜粒,非常出色。香濃三絲魚翅羹 ($68)魚翅羹彷如碗仔翅一樣,非常足料,配上勁多魚翅,一人一碗,很滿足!香炒回鍋肉($88)回鍋肉味道超像平日吃到的一樣,味道香辣惹味,青菜炒得香脆可口,配合素肉一起炒味道超棒!原桶豆腐花($58)豆腐花夠曬4人share,滑溜溜又夠香,豆味好突出,配埋桂花糖水味道很好!

先點了個拼盤,雖然是小拼盤,但絕對是很足料的。
五福臨門拼盤($228)

雞絲粉皮
脆皮素鵝
上海烤夫
無錫脆鱔
馬蘭頭

香濃三絲魚翅羹 ($68)

香炒回鍋肉($88)

原桶豆腐花($58)

2K
2017-07-25 4882 views
上次同屋企人食完,佢地都大讚,今日Happy Friday 再同朋友一齊過泥過,同樣個個都話正!五福臨門拼盤($228) 雞絲粉皮🌯脆皮素鵝🥗上海烤夫無錫脆鱔馬蘭頭 拼盤可以在menu上自選5款涼伴菜式,款款都非常好吃!特別推介雞絲粉皮和馬蘭頭,最我非常喜愛的。 🌶京滬酸辣湯羹($48) 酸辣湯羹內裡非常足料,有木耳、筍、素肉等材料,酸辣味道得宜! 香濃三絲魚翅羹 ($68) 魚翅羹非常足料,味道像碗仔翅一樣,足料又好味! 鮮菇百合五仁($98) 用西芹、鮮菇、百合、五仁等食材 🌶香炒回鍋肉($88) 回鍋肉香香辣,惹味可口,配合椰菜、素肉等,非常香口。 香煎琵琶豆腐($105) 琵琶豆腐釀入素肉一齊,香口美味! 🌮素仁鬆($118) 芝麻酥皮包夾住素仁鬆,爽脆又香口。 🦐🦀三鮮鍋巴($98) 鍋巴脆卜卜好香,配上大大鍋的三鮮配料和醬汁非常足料! 羅漢齋炒麵($88) 炒麵先炸到香脆可口,再淋上羅漢齋如椰菜、雲耳、紅蘿蔔等好多蔬菜好滿足。 原桶豆腐花($58) 原桶豆腐花足夠四人分享,熱辣辣又夠曬滑,配埋桂花糖水味道超好! 高力豆沙($48) 一份有4件,

五福臨門拼盤($228)

雞絲粉皮
🌯脆皮素鵝
🥗上海烤夫
無錫脆鱔
馬蘭頭

🌶京滬酸辣湯羹($48)

酸辣湯羹內裡非常足料,有木耳、筍、素肉等材料,酸辣味道得宜

香濃三絲魚翅羹 ($68)

魚翅羹非常足料,味道像碗仔翅一樣,足料又好味!

鮮菇百合五仁($98)

用西芹、鮮菇、百合、五仁等食材

🌶香炒回鍋肉($88)

回鍋肉香香辣,惹味可口,配合椰菜、素肉等,非常香口。

香煎琵琶豆腐($105)

琵琶豆腐釀入素肉一齊,香口美味!

🌮素仁鬆($118)

芝麻酥皮包夾住素仁鬆,爽脆又香口。

🦐🦀三鮮鍋巴($98)

鍋巴脆卜卜好香,配上大大鍋的三鮮配料和醬汁非常足料!

羅漢齋炒麵($88)

原桶豆腐花($58)

高力豆沙($48)

一份有4件,個個拳頭般大,內裡夾著豆沙餡料,外層充滿蛋香,即叫即製,香脆美味。

2017-07-21 4011 views
人人天生愛美麗,想自己靚啲,其中一個時尚做法就是少肉多菜,甚至茹素,效果如何,見人見智,不作評論! 偶爾食素,至少心理上覺得自己會漂亮,何況現在的素菜,賣相及食味絕不失分,我又再到功德林,當日天朗氣清,桌上食品賞心悦目,好一個周末。 餐前小吃不俗,兩款花生,左方沾著紫菜的富鹹香,相比優勝,可喜的是這些小食並無額外收費。 水晶蝦餃及蒸素餃子皆晶瑩剔透,皮薄煙靱,餡料豐富,因為是素,材料主要是菇菌、甘荀、蔬菜及豆類,味道比較清,但口感爽脆,不失美味。 春風得意腸,口感外軟內香脆,對比明顯,因為內藏炸春卷皮,擺盤有型格。 黃耳竹笙腸饀料多元化,粟米心帶出多分香甜,腸粉皮白雪光亮,薄而滑。 蘿蔔絲酥卷,本來就是素,新鮮剛炸好,酥香蘿蔔甜。 中午亦來一份小五福臨門拼盤,送上桌前,大家馬上眼前一亮,整齊豐富,素鵝、脆鱔、茄子、粉皮及烤夫,全部各自精彩。 弟弟至愛的咕嚕肉,醬汁完全一樣,肉質如軟腍豬肉,仿真度極高。最後的油雞菌雜錦煲仔飯,遠看似臘味飯,當然風味沒有可能近似,但刻意用濃郁醬汁調味,而雜菌吸汁力強,不失為一道香濃煲仔飯。每人$200的午餐,光猛大窗海景相伴,沒有一般酒樓的嘈吵,實

餐前小吃

水晶蝦餃
蒸素餃
水晶蝦餃蒸素餃子皆晶瑩剔透,皮薄煙靱,餡料豐富,因為是素,材料主要是菇菌、甘荀、蔬菜及豆類,味道比較清,但口感爽脆,不失美味。

春風得意腸

黃耳竹笙腸

蘿蔔絲酥卷
蘿蔔絲酥卷,本來就是素,新鮮剛炸好,酥香蘿蔔甜。

小五福臨門拼盤

咕嚕肉
油雞菌雜錦煲仔飯

每人$200的午餐,光猛大窗海景相伴,沒有一般酒樓的嘈吵,實屬是家庭聚的好去處,尤其是有年長親友在座。
2017-07-15
$180 (Lunch)
水晶蝦餃
蒸素餃
春風得意腸
咕嚕肉
2017-07-21 499 views
初一十五, 我都有個食齋嘅習慣, 今次屋企人都想食齋, 我就建議不如出街食啦!功德林這個牌子歷史好長, 原來銅鑼灣都有間, 當日上午預先book咗位, 去到就唔需要等太耐喇睇到menu,  功德林係堅持唔加味精,少鹽少油非常之健康喎!叫咗個香龍三絲魚翅羹,同真嘅魚翅冇乜分別, 有素翅既關係, 感覺就是食緊真翅一樣嗰, 個高湯嘅質素非常之好,  又夠熱!羅漢齋伊麵份量非常之多,  同屋企人SHARE就最好不過啦, 餸菜鋪滿上面,有什菌, 有雲耳, 有冬菇, 有青豆, 仲有西蘭花, 個芡汁同個麵底都幾夾, 都幾好食腐竹木耳豆苗芙蓉, 即是蛋白, 感覺好似有啲酒香, 我雖然知道一定會有酒, 但係食落去一個酒香, 都非常之特別,  aftertaste好強, 另外佢嘅豆苗夠曬爽口油雞菌豆腐角, 賣相非常之靚,  油雞菌就做到個金華火腿形狀, 再夾埋豆腐一齊食, 非常滋味

2017-07-21 2671 views
現在盡量每個月都帶家人食一次齋菜,而首選當然是我常訪的銅鑼灣功德林,貪它沒有一般齋菜的油膩感。今晚一行六人於晚上八時就坐,全廳滿座,幸好一早做好預訂。//六人套餐 $1288 小食每份$12另收茶芥每位$15及加一服務費//《五福臨門中拼盆》盆中有五款前菜:上海馬蘭頭、素鵝、炸鱔、烤夫和雞絲粉皮。雞絲粉皮 - 素雞絲配上爽口的粉皮,拌勻麻醬食用更提味。脆皮素鵝 - 脆皮底很香脆,捲着冬菇絲、甘荀絲和木耳絲等,配上醋汁很適合。上海烤夫 - 口感軟綿吸有醬汁,味道帶點甜。馬蘭頭 - 職員介紹這是上海的蔬菜,切碎後加入豆干碎,清甜而不油膩。炸鱔 - 很好吃,口感卜脆入味,令人吃不停。《竹笙火腿絲魚翅盅》魚翅的像真度非常高,湯質滑溜不會杰身,味道香而不會偏咸。《糖醋松子黃魚》外層酥脆而內裡的芋泥很香滑,配上糖醋和松子很惹味。《枝竹雙冬栗子煲》枝竹冬菇炆得入味,栗子多又粉嫩。《芙蓉桂花翅》用素翅配上芽菜、素火腿、冬菇絲、蔥香和大量的蛋白,口感豐富而且無油膩感,很適合伴飯。《乾燒蝦扒西蘭花》蝦扒除了賣相神似,口感亦有蝦的爽彈感,酸甜的醬汁亦很開胃。《黑松露醬蛋白炒飯》炒飯粒粒分明、軟硬適中夠而不油

《五福臨門中拼盆》
盆中有五款前菜:上海馬蘭頭、素鵝、炸鱔、烤夫和雞絲粉皮。

雞絲粉皮 - 素雞絲配上爽口的粉皮,拌勻麻醬食用更提味。

上海烤夫 - 口感軟綿吸有醬汁,味道帶點甜。

炸鱔 - 很好吃,口感卜脆入味,令人吃不停。

《竹笙火腿絲魚翅盅》
魚翅的像真度非常高,湯質滑溜不會杰身,味道香而不會偏咸。
《糖醋松子黃魚》
外層酥脆而內裡的芋泥很香滑,配上糖醋和松子很惹味。
《枝竹雙冬栗子煲》
枝竹冬菇炆得入味,栗子多又粉嫩。
《芙蓉桂花翅》
《乾燒蝦扒西蘭花》
蝦扒除了賣相神似,口感亦有
蝦的爽彈感,酸甜的醬汁亦很開胃。
《黑松露醬蛋白炒飯》
炒飯粒粒分明、軟硬適中夠而不油膩,入口黑松露味不重但香味十足。
《薑茶芝麻湯圓》
最後當然要有甜點才完滿。芝麻湯圓皮薄餡多有口感,薑茶不會太重薑味,男士容易接受。

環境:落地玻璃開揚,增加了空間感。

服務:有問必答,友善。
2017-07-08
$250 (Dinner)
2017-07-19 631 views
父母說到想食齋菜,對於齋菜不太了解的我便問問朋友,朋友介紹了功德林上海素食,位於銅鑼灣告士打道280號世貿中心10樓,便帶同父母一同去試試。餐廳門面優雅,簡潔不奢華,落地玻璃可欣賞到維港海景,坐得十分舒適。//六人套餐 $1288 小食每份$12另收茶芥每位$15及加一服務費//五福臨門中拼盆上海馬蘭頭、素鵝、炸鱔、烤夫、雞絲粉皮五款前菜冷盤,很有份量,相當豐富,看著都非常滿足,而且每款各具特色。雞絲粉皮以素雞絲、素火腿絲和青瓜絲伴晶瑩爽彈的粉皮,並蘸上香濃的胡麻醬,份量剛好不會太膩。脆皮素鵝,煎至底面金黃香脆,內裏捲着冬菇絲、甘荀絲、木耳絲等,吃時蘸些醋汁,更添美味。上海烤夫內有質感如海綿般,越嚼越有味的醬汁,不會太鹹。馬蘭頭,第一次聽到,很有特色的上海菜。切成極碎粒並加入豆干碎,馬蘭頭獨有的草青味,清新而不油膩,感覺健康。竹笙火腿絲魚翅盅像真度非常高的魚翅盅,真的可以騙過我的味覺和口感。糖醋松子黃魚外皮用上炸腐皮很酥脆,裡面的芋泥很細滑,配上糖醋和松子,很不錯。枝竹雙冬栗子煲枝竹冬菇入味,栗子粉嫩腍軟。芙蓉桂花翅用料多樣,有芽菜、素火腿、冬菇絲、蔥香和大量的蛋白,當然不少得”桂花翅

五福臨門中拼盆
上海馬蘭頭、素鵝、炸鱔、烤夫、雞絲粉皮
上海烤夫內有質感如海綿般,越嚼越有味的醬汁,不會太鹹。
竹笙火腿絲魚翅盅
像真度非常高的魚翅盅,真的可以騙過我的味覺和口感。
糖醋松子黃魚
枝竹雙冬栗子煲
枝竹冬菇入味,栗子粉嫩腍軟。
芙蓉桂花翅
用料多樣,有芽菜、素火腿、冬菇絲、蔥香和大量的蛋白,當然不少得”桂花翅”,其外表晶瑩,口感爽彈,粉絲能做到如此口感真厲害。
乾燒蝦扒西蘭花
蝦扒弄得真像蝦,連味道口感都很似,真佩服師傅的創意,酸甜度剛好很開胃。
黑松露醬蛋白炒飯
炒飯一粒粒夠乾身不油膩,配上微微的黑松露香,很自然就多吃了两碗,十分開胃。
薑茶芝麻湯圓
結束完滿的晚餐前,最後送上芝麻湯圓,薑湯有濃郁薑香,芝麻湯圓口感軟糯煙韌,流出香甜的芝麻饀,十分滿足。

吃過功德林的齋菜後,令我對齋菜有另一個睇法,原來齋菜已經可以做到這個水平,真是素食者的佳音。
2017-07-08
$300 (Dinner)