2024-01-18 76 views
今晚和朋友去了尖沙咀行街, 行完又想吃日本菜, 便來了這間餐廳吃晚餐.壽喜牛肉鍋 ($198) : 牛肉很多, 牛的質素好好, 好高質, 壽喜鍋的湯底甜甜的, 幾好飲, 然後配菜都非常多, 有鮮冬菇, 豆腐, 金菇等等, 非常足料, 好食.海膽蟹味噌甲鑼燒 ($88) :海膽非常鮮味! 很好吃, 幾正. 極上大漁貝燒 ($128): 非常大粒, 多肉, 口感好好, 非常鮮味, 好正, 很好吃.鱈魚白子 ($148) :白雪雪好滑, 好鮮嫩, 口感幾好, 好鮮味, 不錯.黑門大阪燒 ($88) :大阪燒幾好食, 燒得好香, 上面木魚好多, 幾香, 然後大阪燒份量都多,  幾好食, 口感煙韌又不會溜.鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌心 ($168) :牛舌好好食!! 燒得好香, 幾正. 牛舌完全不會韌, 好爽, 口感好好.燒小章魚丸6本 ($68) :章魚丸子裡面都多章魚, 不會只吃到粉, 口感好好, 不會溜, 幾好食.
2023-12-13
今日同朋友嚟尖沙咀行街因為大家都好鍾意日式餐廳上網見到呢間甲羅燒嘅賣相吸引所以一早訂位過嚟試吓- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. 壽喜牛肉鍋我係壽喜燒愛好者見到餐牌有就緊係必點鍋物包括以下幾樣牛肉、大蔥、芋絲、粉絲冬菇、金菇、白菜同娃娃菜朋友話壽喜燒湯底調得好好唔會覺得過份鹹/甜當中食材慢慢經過湯底洗禮吸收晒湯汁嘅日月精華之後伴隨壽喜燒嘅香氣入口成功營造滿滿濃郁嘅壽喜燒味道牛肉淥完之後可以沾啲蛋汁本身牛肉已經鮮嫩軟滑加埋蛋汁額外有種絲滑口感唔錯唔錯~2. 北海道蜜柑鯛薄切刺身其實我未食過呢種魚嘅刺身不過朋友話佢食過覺得好食咁聽佢講一於試吓就咁望落覺得切得幾薄感覺都幾容易夾起再沾啲帶有甜味嘅醬油食落肉質嫩滑味道有啲啲似吞拿魚不過比起吞拿魚略勝一籌嘅係佢嘅口感柔軟得嚟 又有少少彈性切成薄片令佢更易融化喺口入面鍾意食吞拿魚嘅人可以試吓3. 海膽蟹味噌甲羅燒見好多人推介 搞到我哋都想試吓覺得賣相好靚 即刻食慾大增蟹蓋上面放有好多食材蟹膏、蟹籽、蟹肉同鵪鶉蛋店員會幫手先撈均食材之後就會放上爐燒燒完就可以用羹匙搯起配以紫菜風味嘅梳打餅
今日同朋友嚟尖沙咀行街
因為大家都好鍾意日式餐廳
上網見到呢間甲羅燒嘅賣相吸引
所以一早訂位過嚟試吓

1. 壽喜牛肉鍋
我係壽喜燒愛好者
見到餐牌有就緊係必點
鍋物包括以下幾樣
牛肉、大蔥、芋絲、粉絲
冬菇、金菇、白菜同娃娃菜
朋友話壽喜燒湯底調得好好
3. 海膽蟹味噌甲羅燒
見好多人推介 搞到我哋都想試吓
覺得賣相好靚 即刻食慾大增
蟹蓋上面放有好多食材
蟹膏、蟹籽、蟹肉同鵪鶉蛋
店員會幫手先撈均食材
主角帆立貝係最底
肉質好似敷咗好多面膜
口感鮮甜嫩滑豐潤
上面放有三種高檔食材
黑魚籽醬、海膽同魚籽
當一啖咬落呢件藝術品嗰陣
你會即刻感覺到啲魚籽
喺口入面爆開而釋放出嚟嘅鮮味
加上鹹甜黑魚籽醬同埋鮮美海膽
三種味道互相融合 好好食啊~
2024-01-14
$400 (Dinner)
2024-01-15 94 views
星期五Happy Night,當然要跟朋友收工嚟個約會日🤑尖沙咀居酒家多到數唔晒,呢間都多人推介又近公司就試吓。餐廳裝飾以漁網、貝殼、救生圈等營造出在海外打魚🛟 提供好多新鮮海鮮🦞嚟到居酒屋唔係唔食魚生呀!一坐低服務員立即斟茶!北海道蜜柑鯛薄切刺生$238刺生將魚肉切成薄片 鯛魚的肉質鮮美,伴隨著醬油、柚子汁、芥末醬等調料一起食用。生帆立貝肉刺身$168帆立貝肉質柔嫩、甜美,加上檸檬汁帶出了帆立貝鮮味非常適合作為下酒菜。海膽蟹味噌甲羅燒$88有侍應專人幫燒,蟹膏很多結合了海膽、蟹肉和味噌,這樣烤製保持了濃郁的風味。黑門帆立貝件魚籽醬$98用海苔包住大大粒帆立貝上面配有海膽加黑魚籽醬,用料十分豪華。第一啖食到三文魚子嘅鹹香味,第二啖係濃郁海膽味加厚肉帆立貝,可惜食唔到黑魚子醬味道燒雞腎$38燒雞腎調味非常惹味 ,蒜粉同糖提升增添豐富的味道。燒雞皮$30雞皮烤至酥脆時,外層會變得金黃色,內部較濕潤。個人喜歡超脆卜卜嘅雞皮🥲鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌$168柚子令到整道菜很開胃,胡椒同柚子味道很出結合牛舌的肉質、柚子胡椒的清新增添左層次感黑門令龍蝦湯煮海鮮$98麻雀雖小五臟俱全,細細碗既湯有很

北海道蜜柑鯛薄切刺生$238

生帆立貝肉刺身$168

海膽蟹味噌甲羅燒$88

黑門帆立貝件魚籽醬$98

燒雞腎$38
燒雞腎調味非常惹味 ,蒜粉同糖提升增添豐富的味道。

燒雞皮$30

鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌$168
柚子令到整道菜很開胃,胡椒同柚子味道很出
結合牛舌的肉質、柚子胡椒的清新增添左層次感

黑門令龍蝦湯煮海鮮$98
麻雀雖小五臟俱全,細細碗既湯有很多種類海鮮,有花螺、蠔、蝦仁、魷魚鬚、芋絲同雜菇。龍蝦湯應該有加麵豉,有別於平常飲嘅龍蝦湯,無咁重蝦味。係很有日式風味嘅龍蝦湯
$500 (Dinner)
  • 黑門帆立貝伴魚籽醬
  • 黑門令龍蝦湯煮海鮮
2024-01-12 134 views
呢日同朋友慶祝生日,就嚟咗呢一間喺K11 Art House 附近嘅一間日式居酒屋。感覺裏便裝潢好似返咗日本咁,而且位置寬敞,播住輕快嘅日本同歐美歌曲, 10分有喜歡。可以用QR code落單10分方便。北海道本釣池魚池魚新鮮,而且有兩款食法。除咗係切成條狀配醬汁包住紫菜食之外,亦可以生食切片感覺新鮮黑門帆立貝伴魚子醬帆立貝10分大粒,配上海膽魚子醬,同埋紫菜等材料,層次豐富。口感十足。海膽蟹味噌甲羅燒10分惹味,而且會有專人職員幫你燒。趁熱食嘅時候10分滋味。好多蟹醬,10分滿足。黑門角切魚生丼份量比睇落去嘅多,而且魚生配料份量多,口感豐富。酥炸雞軟骨雞軟骨爽口彈牙,味道適中,唔會過鹹。海膽天婦羅第一次食海膽天婦羅,裏便嘅海膽係脆皮裏便好似爆出嚟咁。10分惹味。不過以呢個價錢嚟講,份量唔算多。

北海道本釣池魚

黑門帆立貝伴魚子醬

黑門角切魚生丼

份量比睇落去嘅多,而且魚生配料份量多,口感豐富。

炸雞軟骨

雞軟骨爽口彈牙,味道適中,唔會過鹹。

海膽天婦羅

今日去到尖沙嘴嘅黑門水產食日本野,開頭嘅前菜有鱈魚白子同黑門角切海鮮沙律,2款嘅醬汁會令人幾開胃!海鮮沙律就系有唔同角切刺身嘅組合,刺身份量多👍🏻壽司刺身方面,我試咗北海道蜜柑鯛刺身有啲柑橘嘅香氣,魚肉好鮮嫩。海膽蟹味噌甲羅燒只系$88,結合咗海膽同蟹味噌,店員會即場燒烤後更加香口。蔥吞拿魚腩卷有著蔥同吞拿魚腩嘅組合,好多層次嘅口感,2款都必嗌。🤤燒物方面叫咗鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌心、燒雞腎同雞髀肉大蔥卷。牛舌心肉質好嫩,柚子胡椒同香蔥令味道更加清新。串燒都屬正常水準☺️

2024-01-08 55 views
行過棉登徑,感覺好似去左日本咁,成條街都散發著日本美食嘅香味~ 我地揀左間裝修勁有日本feel嘅居酒屋~ 餐牌成本書咁厚,真係睇到花多眼亂,樣樣都想食😆最後揀左呢幾款👇北海道蜜柑鯛薄切刺身 $238 魚肉新鮮爽口,散發出蜜柑鯛獨有嘅香味~海膽蟹味噌甲羅燒$88滿滿嘅蟹膏,海膽,魚子及蟹肉蓋滿蟹蓋,色香味俱全,超級大滿足!! 而且師傅仲會即場係面前燒,真係好正~黑門帆立貝伴魚籽醬 $98 好正嘅口感,夠哂鮮甜,簡直係天堂級嘅美食!極上壽司盛合 $488 12件不同嘅壽司,鮮味十足,而且個壽司飯好好味~極上大漁貝燒 $128 有蝦,蠔,扇貝及少量魚子,扇貝份量十足,而且鮮甜可口,忍唔住連個汁都飲埋😆黑門令伊勢海老湯海鮮雜炊(粥)$650係我人生中食過最貴最好味嘅粥😋😋有蠔,大蜆,魷魚,伊勢海老以及冬菇,果種鮮味真係無得輸~令人一試難忘,超超超級好味呀! 📍黑門水產すいさん (棉登徑)尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖

我地揀左間裝修勁有日本feel嘅居酒屋~
餐牌成本書咁厚,真係睇到花多眼亂,樣樣都想食😆

最後揀左呢幾款👇

北海道蜜柑鯛薄切刺身 $238
魚肉新鮮爽口,散發出蜜柑鯛獨有嘅香味~

海膽蟹味噌甲羅燒$88
而且師傅仲會即場係面前燒,真係好正~

海膽蟹味蹭甲羅燒

黑門帆立貝伴魚籽醬 $98
好正嘅口感,夠哂鮮甜,簡直係天堂級嘅美食!

極上壽司盛合 $488
12件不同嘅壽司,鮮味十足,而且個壽司飯好好味~

極上壽司盛合

極上大漁貝燒 $128

極上大漁貝燒

黑門令伊勢海老湯海鮮雜炊(粥)$650
係我人生中食過最貴最好味嘅粥😋😋

黑門令伊勢海老湯海鮮雜炊(粥)

📍黑門水產すいさん (棉登徑)
尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖
海膽蟹味蹭甲羅燒
極上壽司盛合
極上大漁貝燒
黑門令伊勢海老湯海鮮雜炊(粥)
  • 黑門令伊勢海老湯海鮮雜炊
  • 海膽蟹味噌甲羅燒
2024-01-08 113 views
今日夜收工,就同老公喺K11附近食宵夜,想食啲高質日本菜,一解思鄉愁。同事介紹,就係K11對面,有間黑門水產出名高質日本菜。雖然已經夜晚9點,但都有唔少食客。環境好有情調,好似日系居酒屋。想食啲特色刺身,就點咗北海道蜜柑鯛刺身。入口有一股好香嘅蜜柑味。刺身新鮮鮮甜。黑門帆立員伴魚籽醬,口感豐富每啖都可以食到帆立貝嘅鮮味,仲有魚子醬同海膽,超正同事大力推介餐廳嘅甲羅燒,就試左海膽蟹味噌甲羅燒。師傅會喺你面前機燒,視覺味覺雙重享受。配威化餅食,溫馨提示如果威化餅唔夠可以問店員拎多一塊。黑門三文魚加州反卷,三文魚好厚切,個加州反卷仲有好多蟹籽包住。黑門令龍蝦湯煮海鮮,龍蝦湯吸晒海鮮嘅鮮味,蝦肉非常彈牙,仲有大大隻蠔。最後重點咗去日本必定要食嘅燒雞皮,雞皮燒到剛剛好,非常香脆。推薦大家一定要去試吓。

北海道蜜柑鯛刺身

黑門帆立員伴魚籽醬

黑門三文魚加州反卷

黑門令龍蝦湯煮海鮮

燒雞皮

推薦大家一定要去試吓。

北海道蜜柑鯛刺身
黑門帆立員伴魚籽醬
黑門三文魚加州反卷
黑門令龍蝦湯煮海鮮
燒雞皮
2024-01-06 38 views
食完同男朋友一齊肚屙 如果一個人都話可能腸胃不好 無理由兩個一齊 同埋d野食十分普通對唔住尼個價個位又逼又無乜冷氣 食到嬲 完全唔知自己食左乜值尼個價錢 完全唔會想再食 恐怖體驗

2024-01-01 72 views
今次嘅日式大冒險,我黎到一間喺尖沙咀行起街嚟嘅日本居酒屋。入到去間地嘅裝修好有日本feel,好似穿梭咗去咗當地嘅小酒館。最先嚟個秋刀魚,條魚超正,嘅油脂豐富得嚟唔腻口🍢,燒焗後嘅香味簡直係閃閃發光!嚟到黑門水產唔可以唔試下個北海道蜜柑鯛薄切啦,彈牙魚皮加上微微嘅甜味,真係想話聲:多謝晒老緣!再嘗下融合咗蟹肉、蟹籽、蟹膏、同鵪鶉蛋嘅黑門令蟹味噌甲羅燒,creamy得嚟層次豐富,幾乎忍唔住想叉多幾啖😋。飯局嘅壓軸當然係黑門令彩虹丼,一丼飯上面鋪滿鮮美海鮮,梗係色彩繽紛功夫碟,食落去鮮味得嚟帶點醉人,真係超滿足!講到新鮮,活鮑魚就真係霸氣側漏,每一啖都爽口得嚟肉質緊緻。呢次食飯經驗真係有過飽之嫌,但暴飲暴食一次,總算值得喇!食味豐盛簡直係幸福爆燈💥,下次再黎,我都一定會帶埋成班friend仔黎享受這番美食饗宴啦!🍣🍶

-📍 黑門水產すいさん (棉登徑) (尖沙咀)地址:尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖(尖沙咀/尖東站N4出口步行2分鐘)📞:23270128/ 51980128Merry Christmas🎄🎁🎊今次要推薦俾大家既係呢間位於棉登徑既港板黑門市場居酒屋🏮,呢度無論裝修布置以至食物質素都好高CP值,感覺瞬間由香港🇭🇰飛咗去日本🇯🇵一樣,而且服務周到 真係值得一試🙌🏻————————————————————————💎北海道本釣池魚 HKD288💸池魚刺身新鮮有彈性,爽口 配合池魚沙律🥗兩種不同食法都有驚喜 同平時外面食既池魚好唔同👍🏻💎黑門令蟹味噌甲羅燒 HKD78💸靚仔店員哥哥好細心幫每位客人燒蟹蓋🦀️,蟹蓋包含蟹肉蟹膏蟹籽同鵪鶉蛋好creamy好香 再燒到流心 就咁食或者配疏打餅食都唔錯💎赤鬼海老天反卷 HKD168💸炸蝦🍤飯卷份量岩岩好 一口一件 炸蝦又夠脆再配埋飛魚子 好好味💎黑門令大漁魚子醬脆脆包 HKD98💸珍貴既魚子醬再配新鮮既吞拿魚、
📍 黑門水產すいさん (棉登徑) (尖沙咀)
📞:23270128/ 51980128

————————————————————————
💎北海道本釣池魚 HKD288💸

💎黑門令蟹味噌甲羅燒 HKD78💸

💎赤鬼海老天反卷 HKD168💸

💎黑門令大漁魚子醬脆脆包 HKD98💸
珍貴既魚子醬再配新鮮既吞拿魚、生蝦、蟹絲等等既食材,一口咬落去又新鮮又有脆脆包既口感

💎鐵板宮崎柚子胡椒香甗牛舌 HKD168💸
平時食既牛舌多數都係一串串燒出嚟,而呢度既燒牛舌則是用鐵板上 用洋蔥🧅同花蔥蒜料炒香 香嫩唔乾身😋

💎蜜糖芥末火卖安格斯牛肉沙律 HKD128💸
呢款安板斯牛肉沙律🥗唔單止肉質上盛 配合蜜糖芥末醬同沙律菜更係perfect match😋
2023-12-22 94 views
因朋友想食壽喜鍋,自己又想食刺身,綜合倆人口味來到尼間日式水產店。六點幾店裡已經好熱鬧,好幾張桌子都升起熱騰騰的蒸汽。北海道蜜柑鯛薄切刺身顏色鮮白透明,魚肉紋理清晰,入口冰冰涼涼,鮮嫩可口。海膽味噌甲羅燒用量極足,蟹籽蟹肉蟹黃鋪滿整個蟹蓋,仲有靚仔哥哥幫手燒,賞心悅目又味蕾得到享受。角切海鮮沙律好好味,好幾款魚蝦刺身,跟沙律及醬融合得恰到好處,炸藕片雖然是點綴,卻出奇好味,配合酸酸甜甜味道,鮮脆兼顧。牛肉壽司鍋🥩肉質幾好,湯鍋多種蔬菜及蘑菇,又唔會太重口味,滾左飲兩啖湯,暖埋心同胃。三文魚加州飯卷冬天食都幾刺激,一定要加足量的芥辣,冰冷的口感加溫熱的辣覺刺激,未嘗不是一種享受。章魚小丸子一份有六粒,餡料食得出真是有章魚🐙,一啖一個~辣酒煮角螺好適合當下酒菜!超級好味,角螺又大隻,肉質彈牙,索滿噻辣汁,螺肉一撩就可以好完整撩出來,好滿足~

章魚小丸子一份有六粒,餡料食得出真是有章魚🐙,一啖一個~

2023-12-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2023-12-19 79 views
見間餐廳咁多正評咁多 所以去book位試下食物正常普通,唔覺有咩特別好食,份量唔大,唔值哩個價錢燒蟹蓋比你影一影相,然後佢拎入去燒,無得自己用爐燒 最不滿係,係坐左一個鐘都無,職員 就話"食物到齊未?出面好多人等位",仲要態度唔係好 如果你咁多人等位 ,應該係餐廳控制 book位人數數量,或者講明用餐時間幾多如果你一早入座時 有講明入座幾耐,我未必會考慮哩間餐廳   我地之後有加野食,職員長期都望住你食完未,食完就收走你D碟 ,再次話 "好多人等緊 "餐廳價位唔算平,如果 要一個鐘內就催你走 ,我不如去茶餐廳 /其他餐廳,可能仲開心用餐體驗好差,無下次,唔會推介哩間餐廳  ,直頭blacklist佢
燒蟹蓋比你影一影相,然後佢拎入去燒,無得自己用爐燒

如果你一早入座時 有講明入座幾耐,我未必會考慮哩間餐廳

2023-12-15
$250 (Dinner)
今日想食日本野,一直都知哩邊多日本餐廳,今次就揀左黑門水產,因為係出面都見倒裝修好靚,門口仲貼左一堆明星相,一定唔會伏🤣入去兩個人都安排左四人座位,坐得好鬆動。真係居酒屋feel,可以慢慢傾下計。首先叫左個我之前冇食過嘅梭子魚刺身,朋友話好食所以叫,果然唔錯,十分鮮甜,雖然係刺身,但有用火槍燒過個魚皮,入口有淡淡炙燒味,好食!蟹味噌甲羅燒燒之前會比你影相,啱晒打卡吧好多蟹籽,配埋餅乾,一流!三文魚加州卷,三文魚好新鮮,整得好好,唔會一夾就散,好食!鐵板柚子胡椒蔥燒牛舌心熱辣辣上台仲出緊煙,牛舌好嫩爽口,配搭淡淡柚子味,食得多都唔會覺得油膩!掂!一定會推介比朋友,下次再嚟要試下啲是日推介!!

三文魚加州卷,三文魚好新鮮,整得好好,唔會一夾就散,好食!

鐵板柚子胡椒蔥燒牛舌心

一定會推介比朋友,下次再嚟要試下啲是日推介!!
2023-12-06
$400 (Dinner)
最近工作繁忙,飛唔到去日本住,好掛住去黑門市場食海鮮刺身,唯有黎呢間係尖沙咀既黑門水產頂頂癮😉😉😉🔴鱈魚白子有輕輕火炙過,再加上酸汁、蔥花,白子本身夠晒creamy ,加左酸汁就更加開胃😝😝🟠黑門帆立貝伴魚籽醬帆立貝有煮過,半熟感覺更加濃味,再加上海膽好鮮甜,而個頂頂度,再加埋魚子醬,增加層次感,好好味。🟡海膽蟹味噌甲羅燒呢個真係成餐飯既重點,材料豐富新鮮,份量都好多,餐廳安排左師傅幫我哋係枱上面燒,因為我自己都試過係日本食,火喉真係好難控制,師傳夠晒專業幫我地燒到好好味!🟢極上大漁貝燒同上面果個一樣,都會有師傅幫手燒,貝上面有2隻蝦、大大粒帆立貝,仲有生蠔同海膽,加埋師傅凖備好既汁去一邊燒,超好味,夠晒鮮😍🔵芝麻黑豚耳爽豬耳切到薄薄地,好爽口脆身,好岩送酒。🟣黑門令四食一送到既時候,wow左聲,好eye catching!呢個set有4個小丼飯,包括蟹肉、三文魚籽蟹籽、吞拿魚同三文魚,樣樣夠高質,每碗都配左赤醋飯,刺身都好新鮮,再加埋茶碗蒸、湯同沙律,好豐富。⚫串燒我地叫左燒雞皮、雞腎、翠玉瓜、冬菇,香口惹味,食到唔停口。
最近工作繁忙,飛唔到去日本住,好掛住去黑門市場食海鮮刺身
唯有黎呢間係尖沙咀既黑門水產頂頂癮😉😉😉

🔴鱈魚白子

🟠黑門帆立貝伴魚籽醬
帆立貝有煮過,半熟感覺更加濃味,再加上海膽好鮮甜,
而個頂頂度,再加埋魚子醬,增加層次感,好好味。

🟡海膽蟹味噌甲羅燒

🟢極上大漁貝燒

🔵芝麻黑豚耳爽
豬耳切到薄薄地,好爽口脆身,好岩送酒。

🟣黑門令四食

⚫串燒
我地叫左燒雞皮、雞腎、翠玉瓜、冬菇,香口惹味,食到唔停口。

2023-12-16 102 views
之前已經食過銅鑼灣分店,食完之後已經好想再去🤣,今日同朋友剪完頭髮諗住食個晚餐,行入棉登徑,發現有好多嘢食,最後朋友揀咗呢一間話想試吓☺️位置十分方便,喺尖沙咀N4出口行幾分鐘就到,好容易搵🙌,店舖地方好大好闊落,裝修好靚,好有日式feel,座位亦坐得舒服😌,👫店鋪員工服務態度好nice📃打開餐牌,食物嘅種類有好多選擇,餐廳用QR code落單, 十分方便,order完坐定定,等待侍應將食物放到面前🥰,我地Order咗以下食物👇💁‍♀️黑門角切海鮮沙律 HK$98.00大大份,用不同嘅刺身切粒,再加埋沙律菜同沙律醋,作為前菜好開胃🥗💁‍♀️深海池魚薄切刺身 HK$238.00薄切嘅池魚,每片都晶瑩剔透,沾埋附送嘅醬汁一齊食,好夾,唔會搶咗池魚嘅味道🐟💁‍♀️黑門令蟹味噌甲羅燒 HK$78.00甲羅燒會有師傅幫我哋燒埋先上枱,完全唔洗自己動手,燒之前會拎出嚟俾客人望咗先,香濃滿滿嘅蟹膏配埋蟹籽、鵪鶉蛋、蔥花一齊放係蟹蓋內,燒大約5min左右,蟹膏味好重,咸咸地嘅海水味,配埋紫菜餅食啱啱好🥰💁‍♀️油甘魚刺身(4切) HK$98.00💁‍♀️三文魚刺身(4切) HK$78.00非常新鮮不在話下,仲每片

💁‍♀️黑門角切海鮮沙律 HK$98.00

💁‍♀️深海池魚薄切刺身 HK$238.00

💁‍♀️黑門令蟹味噌甲羅燒 HK$78.00

💁‍♀️油甘魚刺身(4切) HK$98.00
💁‍♀️三文魚刺身(4切) HK$78.00
非常新鮮不在話下,仲每片都係厚切的🤩

💁‍♀️蔥吞拿魚腩卷 HK$108.00
雖然係卷物,但卷物上邊放滿吞拿魚腩蓉,放入口每一啖都有吞拿魚嘅味道👅

💁‍♀️鮭魚親子丼 HK$178.00
份量唔算少,而且上面鋪滿三文魚,真係一條空位都見唔到㗎😆,飯底本身加咗味道,所以好好食

💁‍♀️可口可樂 HK$30.00
溫馨提示:🙋‍♀️ 餐廳需要另收加一服務費。
試過兩間店,都沒有令我失望,一定會再嚟👍
2023-11-15
Type of Meal