2023-11-20 524 views
四品牛魔御膳(温泉卵・青唐辛子味)$328牛の欲張り御膳Greedy KATSUGYU KATSU ZEN御膳均附白飯・京椰菜及味噌湯(可續加) ZEN comes with Japanese rice, cabbage salad & miso soup (refillable)御膳のはご飯、キャベツ・みそ汁付きます (おかわり無料)好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭{這套餐有四款不同部位的牛肉 殼飼西冷 醬味薄牛 菲力牛 翼板牛 每款既熟度都好適中 西冷較為普通 醬味薄牛牛味最突出 菲力牛肉質很腍 脂肪和肉很平均 亦沒有筋 很易咬開 翼板牛 油脂最香 又不會太油膩 肉汁豐富}和牛忌廉牛肉餅 $38Beef Croquette牛コロッケ好味指數 3/5 🍭🍭🍭{即叫即炸 外層很脆 忌廉很多 但牛肉味不濃 還配上茄汁 令入口時味道更加豐富}雪糕+雪葩 $70Ice-Cream+Sorbetアイスクリーム + シャーベット好味指數 3/5 🍭🍭🍭{餐廳外面有個雪糕站 一場後黎到 當然試下啦 有好多不同好味既雪糕或雪葩可以選 我們選了白桃雪葩和
四品牛魔御膳(温泉卵・青唐辛子味)$328
牛の欲張り御膳
Greedy KATSUGYU KATSU ZEN
御膳均附白飯・京椰菜及味噌湯(可續加)
御膳のはご飯、キャベツ・みそ汁付きます (おかわり無料)
好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭

雪糕+雪葩 $70
Ice-Cream+Sorbet
アイスクリーム + シャーベット
好味指數 3/5 🍭🍭🍭
{餐廳外面有個雪糕站 一場後黎到 當然試下啦 有好多不同好味既雪糕或雪葩可以選 我們選了白桃雪葩和搽茶雪糕 雪葩太甜 感覺好像白桃糖水 搽茶雪糕好好味 茶味超香濃 雪糕好滑}
朋友為我慶祝生日提前於網上book位一於試吓日本大熱吉列專門店-▪️京都勝牛▪️分別荃灣同銅鑼灣有分店店舖以木色日系裝潢,店員安排四坐卡位,位置寬敞,感覺舒服,當晚見到就唔多人。Order food : ▪️極上和牛M9後腰脊(附日本溫泉蛋)和牛炸得外脆內腍,不會太過油膩,肉質鬆軟吾會韌,不過牛味就淡咗啲,另外會送上一個爐同煎pan,可以按自己喜好生熟程度再煎,我會略為煎一煎,在沾上山椒鹽,非常香口好味。😋😋▪️和牛壽喜燒分量十足,除左牛,裏面仲有豆腐雜菇芋絲等,可以沾醬汁或直接沾蛋都得。而每一個set到配有白飯,麵豉湯和沙律菜,白飯同沙律菜係可以無限refill,再配埋胡麻醬,清淡開胃,令腸胃不用太Heavy。👍🏻▪️豚肉炸餃子餃子一大片脆底,皮簿餡多,味道香口,不過真係要趁熱食,凍咗腍左味道就會爭啲。▪️枝豆枝豆翠綠,上面沈左啲黑椒同鹽,鍾意食枝豆的可叫。整體食物質數方面吾錯,佢呢間有限時60分鐘,一到60分鐘職員即刻過嚟同我哋講要埋單,我哋想叫埋個甜品都冇得叫,而我們眼見冇人等位及成間店舖仲有一半吉台以上,如果滿座或者有人等緊,我地絕對明白,呢方面個感覺就不太好喇~~
朋友為我慶祝生日提前於網上book位
一於試吓日本大熱吉列專門店-▪️京都勝牛▪️
分別荃灣同銅鑼灣有分店

Order food :
▪️極上和牛M9後腰脊(附日本溫泉蛋)

▪️和牛壽喜燒

▪️豚肉炸餃子

▪️枝豆
枝豆翠綠,上面沈左啲黑椒同鹽,鍾意食枝豆的可叫。

2023-10-31
Celebration
Birthday
2023-11-05 286 views
餐廳座位數量多,坐得舒服。 裝潢充滿日系質感,有心思。 和牛忌廉牛肉餅二味牛 ($128) • 定食包含了前菜、四款漬物、京椰菜、味噌湯和白飯。 • 吉列和牛外層炸得單薄香脆,不會太過油膩,內裡肉質十分軟腍,略嫌肉味偏低。 • 上餐時牛肉處於3成熟狀態,想再熟一點的話可舉手要求店員提供平鑊自行煎煮一下。 • 經過處理後味道更為豐富和香口,亦增添了儀式感。 • 忌廉牛肉餅內裡口感香滑軟糯,薯蓉跟牛肉的味道頗配搭。 奇異果熱情果梳打 ($48)• 請選擇其他飲品。
餐廳座位數量多,坐得舒服。 裝潢充滿日系質感,有心思。

和牛忌廉牛肉餅二味牛
和牛忌廉牛肉餅二味牛 ($128)
• 定食包含了前菜、四款漬物、京椰菜、味噌湯和白飯。
• 經過處理後味道更為豐富和香口,亦增添了儀式感。
• 忌廉牛肉餅內裡口感香滑軟糯,薯蓉跟牛肉的味道頗配搭。
奇異果熱情果梳打
奇異果熱情果梳打 ($48)
• 請選擇其他飲品。
和牛忌廉牛肉餅二味牛
啱先去完你地荃灣店,服務十分之差,第一次去你地就比個咁既難忘體驗我,真係以後請我都係唔去服務員全程面黑,尤其白衫女同綠髮男一開始上菜時候,唯獨個烏冬膳無開火,以為服務員唔記得開,就問咗句 :唔好意思,想開一開個火你地帶眼鏡個個女服務員就邊講邊走:你個野本身就熟架啦,開火d烏冬就癡曬底叫甜品時候,明明你地白衫女只係講無密瓜,到我地上咗個雪糕,因為叫咗6個,唔知咩味想問清楚,你地綠衫男就一句話"無白桃!",我地就問:"但你地啱先無講話無白桃,仲落咗單"你地綠衫男"我宜家同你講,無! 我地要入雪櫃睇先知道宜家有咩"你地服務員比唔到服務, 唔好意思呢d說話一句從來無聽過,仲講到好似我地錯咁, 請問你地要睇有咩雪糕,無係幫我地落單前先檢查既咩?再者我地無吹過你地服務員.加單個陣,知你地服務員忙,都會講講一句‘’唔好意思,一陣轉頭想加單",你地服務員只係一句‘’轉頭啊!‘’而唔係:"好既,唔好意思,請等等 呢d客套說話最後埋單, 想比單你地服務員,我都講一句 ‘’唔該~‘’你地男服務員一句‘’張單出去埋!‘’全餐飯,從來無聽過你地服務員講過 唔該,唔好意思,請,等等.呢d說話,相反我做客,講得仲多
服務員全程面黑,尤其白衫女同綠髮男
最後埋單, 想比單你地服務員,我都講一句 ‘’唔該~‘’
你地男服務員一句‘’張單出去埋!‘’
全餐飯,從來無聽過你地服務員講過 唔該,唔好意思,請,等等.呢d說話,相反我做客,講得仲多過你地
重要加一服務,不如我自己走入廚房,自己落單,自己拎餐啦,唔洗食你地脾氣同面色啊!
服務差過澳牛 大排檔 垃圾服務
2023-09-15 408 views
因為之前都有食過吉列牛,對呢間餐廳都好大期望,當日仲專登book位食,點知就中伏了!當日同同行家人叫左京都勝牛三味套餐同東京風翼板牛肉食。首先京都勝牛三味套餐唔太合格,三款牛食落都冇咩牛味,唔係好清楚食緊啲咩,我認為呢個價錢肉味可以做得更好,反而椰菜食落鮮甜,我比較鍾意食佢嘅椰菜多於主食。東京風翼板牛肉食無乜特別,一般想像到的味道。如果經過嘗試一下啲飯類好似仲ok,但如果專登去食吉列牛的話認為荃灣有其他更好其他的選擇!
當日同同行家人叫左京都勝牛三味套餐同東京風翼板牛肉食。
東京風翼板牛肉食無乜特別,一般想像到的味道。
2023-09-13
Type of Meal
Lunch
2023-09-09 1929 views
這一天,來到荃灣廣場覓食,見這間「京都勝牛」未幫襯過,又很久沒吃過吉列牛,便入內一試。餐廳地方企理,以木為主的陳設佈置頗有日本風情,在這裡用餐,都可以帶來一點幻想自己置身日本的感覺。我的「厚切菲力炸牛扒套餐」($208)與太太的「東京風牛排鍋膳套餐」($158)都包括麥飯、椰菜和味噌湯,而且三者都可以免費添加。其實這裡的套餐都是有漬蘿蔔附送的,不過就只得一小碟,不能免費添加,至於小食、甜品和飲品,如果想吃的話,就要另外加錢了。我的「厚切菲力炸牛扒套餐」共有十件大小不一的炸菲力生扒,雖說是厚切,但切得其實不算很厚,肉味雖有,但不算濃,肉質無疑是軟嫩的,但因為不太夠熱,我覺得只是普通而已。因為太太沒有仔細看餐牌內的照片,所以她的「東京風牛排鍋膳套餐」賣相與她預期的有點不同,牛排並非一件件的藏於鍋內,而是化身成炸牛肉球的模樣出現在鍋中,不過聽她說,味道都不錯,配以滑蛋、洋蔥、蔥花等配角,以這牛排鍋下飯,都算是不錯的選擇。
我的「厚切菲力炸牛扒套餐」($208)與太太的「東京風牛排鍋膳套餐」($158)都包括麥飯椰菜味噌湯,而且三者都可以免費添加。其實這裡的套餐都是有漬蘿蔔附送的,不過就只得一小碟,不能免費添加,至於小食、甜品和飲品,如果想吃的話,就要另外加錢了。
Type of Meal
Dinner
2023-09-01 337 views
🎀 升級至套餐 (主食,小品,飲品) (主食$ + $62)▫️ 主食 — 極上和牛M9後腰脊(附日式溫泉蛋)($318)上枱嘅時候吉列牛喺三成熟,但係可以用枱上嘅迷你爐按自己嘅喜好煎熟啲 😙,調味方面提供咗咖哩醬、山椒鹽、牛排醬等等,各有唔同風味 😂,而肉質就比較爽口不失韌性。▫️ 小品 — 蟹籽沙律以青瓜絲為主,配埋蟹柳絲同埋蟹籽,份量足~▫️ 飲品 — 白桃蒟蒻冰茶冰茶茶底濃度適中,加埋爽口帶微甜嘅蒟蒻飲落都唔錯~✨ 特選海產套餐 ($208)有廣島蠔、大海老同埋鰻魚,三款中個人最鍾意鰻魚炸完肉質又不失爽口嘅口感 😙✨ 醬漬茄子($52)醬汁酸酸哋,經醬漬後嘅茄子幾入味,面層舖咗同樣酸酸哋嘅蘿蔔蓉,食落清新開胃 😋,而份量都幾多。✨ 抹茶奶昔($48)呢一款係TOYKO DOLCI嘅出品,奶味同抹茶味都同樣突出,飲落會稍甜但味道真係幾好飲 🫶🏼。✨ Gelato(第一球$36+第二球$28 + 配料$2@1*2)➡️($68)揀咗一球開心果一球伯爵茶,另外加咗紅桑子脆脆同Oreo碎配料,Gelato口感綿密,兩個口味都比較濃郁,好食~·之前食過一次銅鑼灣店,今次就試埋荃灣店。係來自日本嘅

極上和牛M9後腰脊

▫️ 小品 — 蟹籽沙律
以青瓜絲為主,配埋蟹柳絲同埋蟹籽,份量足~
蟹籽沙律

▫️ 飲品 — 白桃蒟蒻冰茶
冰茶茶底濃度適中,加埋爽口帶微甜嘅蒟蒻飲落都唔錯~

✨ 特選海產套餐 ($208)
特選海產套餐

✨ 醬漬茄子($52)
醬漬茄子

✨ 抹茶奶昔($48)

Gelato

之前食過一次銅鑼灣店,今次就試埋荃灣店。係來自日本嘅過江龍品牌,荃灣呢一間分店仲合埋TOKYO DOLCI一齊經營,所以係京都勝牛入面都可以食到TOKYO DOLCI嘅甜品~整體嚟講出品都幾好,順帶一提留意到午市嘅Set更抵食,有興趣試不妨留意吓~

🧾 需加一服務費
💰 $834
❤️ Follow @852foodietraveller
極上和牛M9後腰脊
醬漬茄子
Gelato
2023-09-01 185 views
經過見到其他人食,🐻🐻‍❄️又未試過雪糕綿花糖,就將「第一次」獻俾Tokyo Dolci🤣🍨雪糕綿花糖 Gelato Marshmallow 雲尼拿Vanilla 雪糕💲42綿花糖較厚,所以要咬好大啖,先可以同時食到兩樣,🐻而且入面嘅雪糕較冰,唔係想像中外層少少焦脆,內層綿滑嘅口感🐻‍❄️其實分開嚟睇兩樣都好食,綿花糖有焦香;Vanilla雪糕都好食🐻🐻‍❄️又係即叫即燒,有支棍仔攞住食,小朋友應該幾鍾意❤️

🍨雪糕綿花糖 Gelato Marshmallow
雲尼拿Vanilla 雪糕
💲42
雪糕綿花糖  Vanilla

2023-08-30
$42 (Last Night Supper)
日本過江龍·京都勝牛主打人氣吉列牛之前試過銅鑼灣店· 質素幾有水準原來荃灣都開左分店裝修同樣走日系柔和格調· 以日式燈籠作為裝飾整體氛圍好悠閑舒適♡極上和牛M9後腰脊|附日式溫泉蛋($318)吉列牛賣相好吸引· 金黃炸皮包裹住粉嫩和牛和牛輕炸至3成熟· 可以用鐵板再加熱至想食既熟度加熱後炸皮更為香脆· 和牛軟腍帶脂香配少少芥末食用岩岩好亦可以蘸咖喱醬食用· 另有一番風味♡和牛壽喜燒套餐($188)好鍾意望住壽喜燒煮到沸騰既模樣和牛配搭香甜湯汁 · 再沾上蛋液壽喜燒就是會令人幸福除左和牛· 壽喜燒裡面仲有豆腐、菇、芋絲等由其係啲鴻喜菇吸滿湯汁特別好食!♡炸特選大海老(+$62)大海老超巨型· 外脆內彈牙♡炸廣島生蠔(+$62)要小心爆汁· 蠔肉飽滿多汁♡燒棉花糖雪糕($58)賣相好岩打卡· 棉花糖中間係雪糕外層有輕輕燒過· 令口感更豐富但如果棉花糖再燒多陣就完美♡咖啡阿芙卡朵($48)超大杯雪糕· 淋上熱咖啡能幻想到既味道· 但我喜歡是也!♡山莓草莓特飲(餐配)♡芒果奇異果特飲(餐配)兩杯都好fresh • 好夏日既飲品

日本過江龍·京都勝牛
主打人氣吉列牛
之前試過銅鑼灣店· 質素幾有水準
原來荃灣都開左分店
裝修同樣走日系柔和格調· 以日式燈籠作為裝飾
整體氛圍好悠閑舒適

♡極上和牛M9後腰脊|附日式溫泉蛋($318)
吉列牛賣相好吸引· 金黃炸皮包裹住粉嫩和牛
和牛輕炸至3成熟· 可以用鐵板再加熱至想食既熟度
加熱後炸皮更為香脆· 和牛軟腍帶脂香
配少少芥末食用岩岩好
亦可以蘸咖喱醬食用· 另有一番風味

♡和牛壽喜燒套餐($188)
好鍾意望住壽喜燒煮到沸騰既模樣
和牛配搭香甜湯汁 · 再沾上蛋液
壽喜燒就是會令人幸福
除左和牛· 壽喜燒裡面仲有豆腐、菇、芋絲等
由其係啲鴻喜菇吸滿湯汁特別好食!

♡炸特選大海老(+$62)
大海老超巨型· 外脆內彈牙

♡炸廣島生蠔(+$62)
要小心爆汁· 蠔肉飽滿多汁

♡燒棉花糖雪糕($58)
賣相好岩打卡· 棉花糖中間係雪糕
外層有輕輕燒過· 令口感更豐富
但如果棉花糖再燒多陣就完美

♡咖啡阿芙卡朵($48)
超大杯雪糕· 淋上熱咖啡
能幻想到既味道· 但我喜歡是也!

♡山莓草莓特飲(餐配)
♡芒果奇異果特飲(餐配)
兩杯都好fresh • 好夏日既飲品

❀ 京都勝牛x TOKYO DOLCI #荃灣 ❀❗️日本過江龍吉列牛 最平~$150有交易❗️——————————————————荃灣都有日本過江龍吉列牛✨位於荃灣廣場,環境用簡約木系設計,非常寬敞舒適。吉列牛有好多種品種選擇,最平有美國牛約$150,而最貴當然唔少得日本A4和牛,都只紙$400🔥另外,亦有吉列豬扒、鰻魚滑蛋飯、燒魚定食、串燒等等,選擇豐富,總有一款啱你😆.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 極上和牛M9後腰脊(附日式溫泉蛋)$318 (4.1/5)我哋揀咗個中上價位嘅澳洲和牛🐮保留日本京都乾麵包粉技術,用一分鐘就炸出三成熟嘅吉列牛😚可以直接食用,或輕輕喺鐵板燒上燒一燒。推薦輕輕燒5秒左右,能夠烘熱吉列牛,外皮依然香脆,但肉質軟腍,又唔會太過肥膩!🤤另外,仲可以按照喜好點其餘六款醬汁,分別有招牌牛排醬、芥末醬油、山椒鹽、咖喱醬、溫泉蛋、蔥花蘿蔔蓉汁,味道變化豐富。最後,仲有任添嘅日本白飯、椰菜沙律以及麵豉湯,夠曬抵食👏🏻.☞ 西京燒比目魚套餐 $178 (4/5)☞ 滑蛋鰻魚丼 $142 (3.8/5)因為唔想食咁多炸物,所以另外叫咗兩款丼飯。燒比目魚火候恰到好處,肉質非常滑溜,滲透少許油脂
❀ 京都勝牛x TOKYO DOLCI #荃灣 ❀
❗️日本過江龍吉列牛 最平~$150有交易❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
我哋揀咗個中上價位嘅澳洲和牛🐮
最後,仲有任添嘅日本白飯、椰菜沙律以及麵豉湯,夠曬抵食👏🏻

☞ 西京燒比目魚套餐 $178 (4/5)

☞ 滑蛋鰻魚丼 $142 (3.8/5)
因為唔想食咁多炸物,所以另外叫咗兩款丼飯。
燒比目魚火候恰到好處,肉質非常滑溜,滲透少許油脂香,而且份量慷慨🥰
滑蛋鰻魚丼就不過不失,鰻魚都幾肥美香甜。

☞ 免治雞肉棒 $52 (4/5)
$52有三大條都算幾抵。
雞肉棒口感實在,內裏仲有香脆雞軟骨😆

——————————————————
✨整體味道: 4/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 3.9/5
💞整體來講
本身擔心係間打住日本過江龍嘅朵,名過其實嘅餐廳。但比想像中出色,無論係吉列牛定其他丼飯都唔錯🤩而且價錢比想像中便宜得多💖
2023-08-14 294 views
之前開業冇耐已經食過京都勝牛,今次再黎encore!估唔到咁耐人氣依然冇減🤩果然過江龍係有啲料💮M9後腰脊$318極上和牛肉質厚嫩,外層披上薄薄嘅炸衣,內半生,脆得黎咬落去口感柔軟。呢個餐附送一隻溫泉蛋,蘸上溫泉蛋🥚食更滑。如果覺得太生仲可以問店員拎鐵板燒多陣👍🏻💮京都勝牛三味套餐$228 另外叫左一個人氣之選牛三味,有翼板、菲力及醬味薄牛。翼板同菲力都好軟腍,醬味薄牛口感偏濕潤。每個餐都已經包括麥飯🍚、椰菜沙律🥗及味噌湯🥣,而且附上數種調味料,個人最鍾意都係蘸上牛扒醬同玫瑰鹽,味道更濃💮元祖牛扒炸串(三串) $52 牛扒串一粒粒串好再炸,配上酸酸甜甜嘅汁,食落感覺唔膩💮棉花糖雪糕🍨$58 外層全部都係燒過嘅棉花糖,中芯雪糕部分唔多,如果棉花糖再熱啲就perfect,味道偏甜💮軟雪糕抹茶牛奶🍵$42抹茶味道濃郁,加上雪糕係面同食左個甜品差唔多,口感creamy💮白桃蒟蒻冰茶🍑$32桃味清新自然,紅茶味道亦唔會搶左桃味,冰涼解渴

💮M9後腰脊$318

M9後腰脊

💮京都勝牛三味套餐$228

💮元祖牛扒炸串(三串) $52
牛扒串一粒粒串好再炸,配上酸酸甜甜嘅汁,食落感覺唔膩

元祖牛扒炸串
元祖牛扒炸串

💮棉花糖雪糕🍨$58

棉花糖雪糕

💮軟雪糕抹茶牛奶🍵$42

軟雪糕抹茶牛奶

💮白桃蒟蒻冰茶🍑$32
桃味清新自然,紅茶味道亦唔會搶左桃味,冰涼解渴

白桃蒟蒻冰茶
M9後腰脊
軟雪糕抹茶牛奶
白桃蒟蒻冰茶
2023-08-10 160 views
豬柳伴大海老餐+$62 set 飲品 白桃蒟蒻冰茶 +小食 豚肉餃子吉列豬扒肉質較實在 海老又大又鮮味 同一般天婦羅唔同 呢個套餐可以品嘗到兩款料理 推介豚肉餃子外脆內軟 每隻餡料飽滿冰茶可以選擇少甜 .蒟蒻粒煙韌有咬口東京風里脊豬扒鍋膳套餐 +$15烏冬 類似係滑蛋豬扒鍋 充滿日式洋蔥醬油味道烏冬吸滿醬汁好入味本身每個套餐都會包一碗飯同無限續加椰菜絲同湯M9和牛肉丼本溫泉蛋牛肉香濃 質感嫩滑 配上蛋汁葱花已經好好食Gelato 第一球$36 第二球$28朱古力甜度最低抹茶 奶味比茶味突出Sorbet 第一球$42 第二球$34芒果熱情果 酸酸甜甜開心果濃郁 如果有埋開心果碎相信口感更加豐富餐廳環境舒適 菜色選擇多 水準亦唔錯
豬柳伴大海老餐

開心果濃郁 如果有埋開心果碎相信口感更加豐富

餐廳環境舒適 菜色選擇多 水準亦唔錯
  • 自家製豚肉餃子
2023-08-08 150 views
今日lunch 去左宜到食,叫左個流心忌廉牛肉薯餅配牛翼板set,當然我唔知咩叫牛翼板,佢唔似平時d 肉眼咁淋,都易咬,個吉列面唔會好似平時出面咁油,食落口冇咁熱氣,而忌廉牛肉薯餅想講好好食,好滑另外天氣咁熱我叫左個甜品涼一涼,抹茶牛乳蕨餅配抹茶意式雪糕,鐘意食抹茶朋友強烈建議試,好濃抹茶味,下面個球意式雪糕好滑

呢間吉列牛係關西過江龍,開業至今每次路過都見到唔少人等位,今日同朋友到訪食晚飯,平日夜晚唔算好多人,唔使等位就可以入去🥳火炙鹿兒島A4和牛三文魚丼($258)呢個賣相真係好吸睛🤪佢個和牛同三文魚舖滿飯面,兩份都係充滿油脂嘅肉類,經過微微火炙將啲油份逼晒出嚟好邪惡😈而且A4和牛食落去肉味濃郁,質地軟稔,加埋三文魚籽真心勁好送飯🍚京都勝牛雙味套餐 ($198) 包咗佢哋兩款牛肉,菲力牛肉質軟稔,翼板牛脂肪比例較高,食落去更肥美~兩款牛上菜嘅時候都係3成熟,可以用店家提供嘅平底鑊仔調整到自己鍾意嘅生熟程度🫶🏻自己覺得煎香過後更正❤️ 而且兩隻炸衣都做得好薄身,炸衣同牛肉放入口之後都係唔會分開,呢種工藝真心唔係間間吉列牛都做到呢😛吉列牛可以蘸7款調味醬料,例如係有牛排醬、鰹魚汁、wasabi、咖喱醬、芝麻醬等等,自己最鍾意松露鹽(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 小碟漬物嘅蘿蔔用柚子醃過更加清新,所有套餐圴配有麥飯、椰菜沙律同味噌湯,亦可以免費任添,所以真心可以食到飽🤰🏻加$62就可以有一份小品同$36或以下嘅特飲,自己揀咗免治雞肉棒同熱情果鮮桃味有氣特飲🐣免治雞肉棒嘅標準配置就係加埋月見汁,咬落去比較扎實,熱

加$62就可以有一份小品同$36或以下嘅特飲,自己揀咗免治雞肉棒同熱情果鮮桃味有氣特飲🐣免治雞肉棒嘅標準配置就係加埋月見汁,咬落去比較扎實,熱情果鮮桃味有氣特飲就正正常常,解膩嚟講算唔錯🍹
朋友叫嘅迷幻莓子 ($36)係夏日限定飲品,入面真係超~多果肉,夠晒足料,自己私心覺得呢杯更出色🤤

平時路過已經好想食呢一間嘅gelato,今次特登嗌份抹茶紅豆芭菲配雲尼拿意式雪糕 ($58) ,估唔到幾有驚喜😳抹茶雪糕味道比想像中更加濃郁,而且都幾香🍵底部嘅vanilla gelato更加係見到一粒粒雲尼拿籽,真心好足料~加埋超甜嘅紅豆🫘、窩夫脆片、蕨餅、白玉,多重口感成件事好加分✨佢個抹茶蕨餅真心超濃抹茶味,但係個人就麻麻地佢同白玉個口感~更加推介大家單叫佢個雪糕🍦

總括嚟講,整個用餐體驗都算幾滿意,定價屬於中價位,但係有返咁上下質素,都對得住佢個價錢🤑加埋環境闊落好坐,而且唔會好嘈,無論係同朋友聚會或者屋企人聚餐都幾推介👍🏻
2023-07-25 99 views
成日都好掛住日本既野食! 路過見到呢間吉列牛就即刻去試下呢度既套裝 飯同沙律都可以REFILL我就揀左個菲力牛套餐好快就上菜 份量好足夠!佢配有好多唔同既調味料比你食一定有岩你口味既我個人就好推薦WASABI同牛肉既味道好夾!菲力牛咬落去好淋好好食!但係佢既吉列皮又做到脆卜卜佢有塊鐵板一齊上放上去熱一熱再食 更加好食另外沙律可以REFILL真係好正!食完炸既野食返小小菜平衝下鍾意佢個沙律汁 酸酸咁好開胃!
成日都好掛住日本既野食! 路過見到呢間吉列牛就即刻去試下

呢度既套裝 飯同沙律都可以REFILL
我就揀左個菲力牛套餐

好快就上菜 份量好足夠!
佢配有好多唔同既調味料比你食
一定有岩你口味既
我個人就好推薦WASABI
同牛肉既味道好夾!
菲力牛咬落去好淋好好食!
但係佢既吉列皮又做到脆卜卜
佢有塊鐵板一齊上
放上去熱一熱再食 更加好食

另外沙律可以REFILL真係好正!
食完炸既野食返小小菜平衝下
鍾意佢個沙律汁 酸酸咁好開胃!
2023-02-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)