2018-10-30 117 views
Cozy small cafe style restaurant, the chair is not too comfortable. If the restaurant is full, out table would be too small for our order too.Smoked salmon m, salami, Parma ham and olives are all nice, I just feel the olive oil on top is abit too much.Refreshing chicken green apple salad, the dressing is too much for us.Clams is fresh, juicy and tender for me while my Frd said the clams he had got some sands. The pasta texture is nice but I’m not a fan of is flavour. I really love butter chicken

I really love butter chicken, but the chicken of this dishes is kind of rough and the sauce was just okay to me.
2018-10-23 133 views
上環嘅周末相當寧靜,專登趁男友生日試下呢間精緻西餐。店內環境唔算大,但佈置好有氣氛,坐得都幾舒服。首先嗌左大家都咁鐘意食嘅煮蜆,配上兩塊超級香脆嘅歐陸麵包,沾上白酒蒜湯汁非常之咁襯。另外仲試左意式燴牛腩,本身好怕牛腩,因為好容易嚡口,點知牛腩好腍身,入口即化咁滯,而且都好入味。蟹肉餅配莞茜青檸醬,炸到勁香脆,蟹肉都夠多夠綿密。野菌煙肉忌廉燴雞,估唔到咁入味得黎啲雞又唔嚡喎,醬汁濃度剛剛好另外竟然有鮮榨果汁飲,好驚喜!呢度消費唔貴,環境又好,如果有機會一定會再返黎!
上環嘅周末相當寧靜,專登趁男友生日試下呢間精緻西餐。

店內環境唔算大,但佈置好有氣氛,坐得都幾舒服。

蟹肉餅配莞茜青檸醬,炸到勁香脆,蟹肉都夠多夠綿密。

另外竟然有鮮榨果汁飲,好驚喜!

呢度消費唔貴,環境又好,如果有機會一定會再返黎!
2018-10-22 120 views
位於上環文咸東街的意式小館La Casa Bistro,係一間著名意大利私房菜餐廳它們的食物價格相宜,讓食客可以平民價錢享用高級餐廳的美食某天上班前決定來吃個豐盛早餐這裏環境舒適別緻,感覺悠閒放鬆早餐的選擇也頗多元化呢,除了基本的西式早餐,亦有港式出前一丁,還有三文治類英式早餐用料都幾豐富,有腸仔、煙肉、煙三文魚、炒蛋等等。腸仔同煙肉係有心機的煎得好香口,煙三文魚好油潤,橙沙律好新鮮夠fresh!令人充滿能量的All Day Breakfast煙肉炒蛋三文治三文治類有四款麵包可供選擇,我揀左Ciabatta,暖暖的而且好鬆軟,個包成隻手掌咁大煙肉夠鹹香,炒蛋略嫌不夠嫩滑,但都充滿蛋香的。食晒真係大滿足好飽肚熱泡沫咖啡醇香富有咖啡香
它們的食物價格相宜,讓食客可以平民價錢享用高級餐廳的美食

某天上班前決定來吃個豐盛早餐
這裏環境舒適別緻,感覺悠閒放鬆

英式早餐

煙肉炒蛋三文治

熱泡沫咖啡
醇香富有咖啡香
Breakfast
2018-10-08 117 views
女朋友今日帶我食生日飯, 神神秘秘唔知帶我去邊。最後去左上環食~ 唔太熟上環呢頭, 黎到係一間西式小店。位唔多大家記得book 位。我地坐係一角, 幾舒服。頭盤當然叫左一d小食先啦。蟹肉餅是也~蟹肉餅大大粒非常好, 炸起上黎好香口。而咬落去感覺到一條條既蟹肉, 落足料!之後上既係上湯煮蜆, 有睇開就知女朋友好中意呢味, 無論日本餐廳定西餐廳, 有呢味就會嗌~而呢間西餐廳既煮蜆就充滿法式風味。有麵包伴碟, 我當然唔會放過。而蜆肉洗得乾淨, 非常重要。主菜要上啦~呢味係意式燴牛腩~牛腩燴得好冧, 啖啖肉, 無得頂。同樣配上麵包, 汁都撈埋。因為d餸好好味, 我地中途叫左個薯蓉當飯食, 呢個決定真係一流, 18蚊大大碗。而最後到既忌廉燴雞, 用既係大大舊雞胸肉, 食落好嫩口, 正!再配番兩杯先揸果汁, 無得輸丫。捧住個肚埋單。呢間小店真係令人喜出望外!
女朋友今日帶我食生日飯

位唔多大家記得book 位。我地坐係一角, 幾舒服。

頭盤當然叫左一d小食先啦。
蟹肉餅是也~

同樣配上麵包, 汁都撈埋。

因為d餸好好味, 我地中途叫左個薯蓉當飯食
, 呢個決定真係一流, 18蚊大大碗。

再配番兩杯先揸果汁, 無得輸丫。
捧住個肚埋單。

呢間小店真係令人喜出望外!

2018-10-06
$200 (Dinner)
Celebration
Birthday
以前讀書既時, 放學會經過文咸西街。呢一日我同舊同學係西環行街後, 就去左呢間位於地鐵站附近嘅意大利菜餐廳。之前經過時候, 都有朋友指住話呢間都唔錯㗎。 餐廳喺斜路上, 招牌唔係好顯眼。 入到去喺一間細細嘅家庭式嘅餐廳, 有一種令人好舒服嘅感覺。 是日喉嚨唔好舒服, 侍應好體貼地為我送上暖水。 仲不停加水。 令我覺得係香港真係好有人情味。芝士菠菜意大利雲吞呢個雲吞湯仲配有魚柳。 之前係第2度食過一次意大利雲吞, 但係比較硬身, 感覺都係一般 。 呢次嘅意大利雲吞令我哋改觀, 口感覺方面。 個湯好飲。 魚柳好好質素。火箭菜配牛扒係我今年內食過最好食嘅牛扒, 主要係因為個廚師煮得好食。 肉質, 調味 都十分好。藍莓芝士蛋糕 芝士蛋糕唔會太甜, 材料好新鮮 。總括而言, 呢間餐廳選用了十分新鮮, 高質既食材。 服務十分之有禮。 係值得一去既意大利餐廳。
以前讀書既時, 放學會經過文咸西街。

之前經過時候, 都有朋友指住話呢間都唔錯㗎。

芝士菠菜意大利雲吞

火箭菜配牛扒

藍莓芝士蛋糕
芝士蛋糕唔會太甜, 材料好新鮮 。

2018-09-20
$150 (Dinner)
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 火箭菜牛扒
2018-09-15 2662 views
Happy friday. 又到了我最愛的星期五, 再約了最愛的蝦子餅到上環食意大利私房菜。從上環站出來對面馬路就到了, 是一間細細既餐廳。快到7點的時候都有一半入座了, 如計劃星期五晚來也先訂位較穩妥。 我們先點了份香蒜白酒煮大蜆多士。 花甲在白酒和蒜蓉烹製下好嫩口。 蜆肉很乾淨, 沒有沙, 而麵包十分脆口。 配合嫩滑的蜆肉令人十分回味。前一天食了難食的牛扒, 今天本來對牛扒沒有興致。 但蝦子餅很想試, 我們便叫了一份。 幸好有食牛扒, 美國安格斯牛扒配蘆筍燒汁。 牛扒是薄薄的, 燒成全熟, 牛味十足。連根都好好食。 配上幼長的蘆荀和火箭菜, 和 一隻酸maymay嘅汁, 好開胃。最後我點了一個藍莓芝士蛋糕作今日嘅happy friday嘅ending。 因為藍莓醬用新鮮藍莓製成, 藍莓入面仲有好juicy。 芝士唔會太甜, 芝士味好濃我鍾意食。總括而言, 服務殷勤加上食物呢水準出色。 以每位100幾蚊嘅價錢享受到咁好食嘅食物, 好值得。
Happy friday

從上環站出來對面馬路就到了, 是一間細細既餐廳。

2018-09-14
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 美國安格斯牛扒
  • 白酒蒜香煮大蜆
2018-08-21 1018 views
今日決定同小鮮肉老公仔去美食博覽~😝要搶一蚊鮑魚!當然結果係非常之成功!但係要起一班進擊的師奶之中突破重圍⋯⋯🤨當然要食個五星級的早餐🥣⋯⋯最後同老公仔去咗上環呢間特色小店食早餐☺️☺️☺️☺️呢間小店一入去的時候,濃郁的咖啡味撲鼻而來,柔和的色調,配上木系啲傢俬,全個人即時有咗暖粒粒的感覺😍😍😍唔通呢d就係小確幸!!首先叫咗兩杯嘢飲打頭炮先🤤如果買餐牌上面指定食物,加$15就可以升級做特飲~超抵!由於小鮮肉老公不嬲都鍾意飲朱古力~所以叫咗杯Rich Chocolate 俾佢試吓,精緻而且有層次的朱古力,一上枱已經係視覺享受😍濃濃的朱古力再配上雪白的忌廉,口感更加幼滑且濃厚,好味好味好味!!靚靚人妻就叫咗杯凍Cappuccino ~你間小店嘅咖啡豆係由香港咖啡師新鮮炒製,第一口是厚厚的奶泡伴隨著充滿巧克力的香氣忌廉,第二口就是香濃的咖啡,咖啡香醇,而且牛奶、奶泡、咖啡的比例啱啱好,微甜之餘,帶點咖啡豆烘焙之後的苦澀回甘!呢杯咖啡不但有層次而且有深度😎😎😎不愧係香港製作~~人妻一向識食,當然要All day breakfast !呢個早餐完全係豪華~豪華~😍所有靚靚人妻鍾意食嘅嘢全部集齊,充滿肉

Rich Chocolate

Cappuccino

人妻一向識食,當然要All day breakfast !呢個早餐完全係豪華~豪華~😍所有靚靚人妻鍾意食嘅嘢全部集齊,充滿肉汁的牛仔腸,煎得啱啱好脆到好似薯片咁的煙肉😍三文魚份量好多足足有二大塊,新鮮有口感!滑蛋加入牛奶,非常香滑配上麵包簡直係至高享受~😍最好食一定係包包,烘得啱啱好,熱辣辣又脆脆的~配上牛油簡直一絕⋯⋯最後當然要食返少少沙律仲有滿滿童年回憶的茄汁豆,作為完美嘅句號!
All  day  breakfast

小鮮肉老公就揀咗牛油果班尼迪蛋,呢一款蛋蛋係英國名菜,估唔到呢間小店整得非常出色😍牛油果配上留心的雞蛋~配上脆脆的多士!上面再淋上酸酸甜甜、濃稠滑溜的荷蘭醬😋😋😋😋完全將平凡變出不平凡!
牛油果班尼迪蛋

經過今次上環早晨之旅⋯⋯完全印證左一句說話高手在民間🤤人妻決定以後搶鮑魚之前都去食一食!🤤以後返工希望忙裏偷閑的時候亦都要落嚟坐吓先得
2018-08-18
Rich Chocolate
Cappuccino
All  day  breakfast
2018-08-17 1936 views
這天一支公去上環辦公後, 來了趟一人brunch, 既然星期六的下午, 就讓自己吃得悠閒一點。La Casa Bistro面積不太大, 走平實、簡約輕鬆路線。星期六的下午時份, 餐廳仍然供應午市套餐, 套餐除了主菜以外還可以選沙律/ 湯作前菜, 我選了煙肉椰菜花忌廉湯。煙肉椰菜花一早已打爛溶入在忌廉湯其中, 忌廉湯香滑而順口, 配上煙肉的咸香, 濃郁得黎又暖胃。主菜則叫了迷你野菌意大利雲吞配青衣魚柳大蜆蕃茄蝦湯。這裡的迷你意大利雲吞, 餐廳menu 雖然寫是Ravioli, 但其實應該是大概Cappelletti的size 與形狀, Cappelletti意思是「小帽子」, 每次大概可以放兩隻入口啊~而雲吞裡面有炆爛了的野菌蓉, 其實吃上10隻已經很飽了。至於青衣魚柳, 稍稍煎過後再放上湯上, 魚肉嫩滑, 其肉質仍然保持著雪白而結實, 好吃。至於新鮮的大蜆, 非常鮮甜另外, 這道菜還有其他配料,例如來自意大利的黃瓜, 與及翠玉瓜, 也有車厘茄, 與湯底非常匹配。說到湯底, 湯底以海鮮和蕃茄作為base, 大蝦味道十分濃郁, 真材實料, 有種說不出的鮮甜呢~至於餐飲, 我選了熱Latte
這天一支公去上環辦公後, 來了趟一人brunch,
既然星期六的下午, 就讓自己吃得悠閒一點。

星期六的下午時份, 餐廳仍然供應午市套餐,
套餐除了主菜以外還可以選沙律/ 湯作前菜,
我選了煙肉椰菜花忌廉湯
煙肉椰菜花忌廉湯
煙肉椰菜花一早已打爛溶入在忌廉湯其中,
煙肉椰菜花忌廉湯

忌廉湯香滑而順口, 配上煙肉的咸香, 濃郁得黎又暖胃。

主菜則叫了迷你野菌意大利雲吞配青衣魚柳大蜆蕃茄蝦湯
迷你野菌意大利雲吞配青衣魚柳大蜆蕃茄蝦湯

但其實應該是大概Cappelletti的size 與形狀,
迷你野菌意大利雲吞配青衣魚柳大蜆蕃茄蝦湯

而雲吞裡面有炆爛了的野菌蓉, 其實吃上10隻已經很飽了。

迷你野菌意大利雲吞配青衣魚柳大蜆蕃茄蝦湯
至於新鮮的大蜆, 非常鮮甜
迷你野菌意大利雲吞配青衣魚柳大蜆蕃茄蝦湯

至於餐飲, 我選了熱Latte, 餐廳選豆香醇而不澀,
Latte

泡沫放久了仍然保持挺身, 比起外面的連鎖咖啡店更有誠意和心思。
Latte

另外再配上一件迷你熱情果芝士餅,
熱情果芝士餅,

酸酸的熱情果口感綿密, 酸中帶甜, 滑而不膩,
熱情果芝士餅,
為我這個星期六的brunch 畫上完滿的句號。
2018-08-15 154 views
擂沙:上環文咸東街一向有幾家小店,其中一家以湯意粉打岀名堂。這次被邀到餐廳試食,午市套餐包含沙律或餐湯、主菜及飲品。我點了沙律及迷你野菌意大利雲呑配青衣魚柳大蜆蕃菇蝦湯 ($108)。沙律菜健壯,正正常常。主菜方面,略嫌雲呑皮太硬,內裡菌餡亦頗乾,幸好有頗濃海鮮香的蝦湯送著吃,微微茄酸亦令我更開胃口。蜆雖然不算大隻,但新鮮無沙;魚柳個人認為調味夠,合格有餘,阿林則覺得沒啥特別。阿林:當日餐湯為煙肉椰菜花忌廉湯,口感順滑得來仍帶些微咬口。主菜我選擇了野菌煙肉忌廉燴雞 ($98),醬汁與餐湯一脈相承,煙肉鹹香為忌廉增色不少,惟菌香不算強。雞肉雖為雞胸,卻不粗糙,部分甚至有如雞腿滑嫩,算是不錯。把餘下醬汁搭配薯蓉,恰如其分。老友餐後評級:路經可以幫襯(中上)**難得是一頓免費午餐,評分就寬以對待,請斟酌閱讀。
迷你野菌意大利雲呑配青衣魚柳大蜆蕃菇蝦湯
迷你野菌意大利雲呑配青衣魚柳大蜆蕃菇蝦湯

野菌煙肉忌廉燴雞
跟餐沙律及煙肉椰菜花忌廉湯

老友餐後評級:路經可以幫襯(中上)*
*難得是一頓免費午餐,評分就寬以對待,請斟酌閱讀。
2018-08-10
Lunch
Dining Offer
Tasting Event
2018-08-08 140 views
Summer Friday和朋友到上環食個lunch再去中環坐船入梅窩camp。為了不和中環上班一族迫,掙食lunch😎,就上openrice search下上環有乜好食。本來是揀了另一間,但Fri lunch都full book,就揀佐呢間,去到兩點到,上班一旋都返回公司,我們去到剛好有張窗邊的table。叫了一個Benedict 同一個fish seafood雲吞share食,其中一個set有跟湯。另外在叫了兩杯飲品,一杯orange squash ,一杯chocolate。個Benedict一切開就爆蛋黃漿,好吸引,味道也不錯。而個龍蝦湯fish&seafood雲吞就好適合夏天吃,開胃一點,唔會過濃,剛剛好。還有餐具也很精緻,唯一美中不足是盛載南瓜湯的碗崩佐,食店應該將損毀的碗碟更換,不然會整傷食客。我和朋友都大滿足! 享受了一餐relax的午餐然後入梅窩等其他朋友。Orange Squash & chocolate Egg Benedict 龍蝦湯海鮮雲吞南爪湯餐具很精緻

個Benedict一切開就爆蛋黃漿,好吸引,味道也不錯。

Orange Squash & chocolate

Egg Benedict

龍蝦湯海鮮雲吞

南爪湯

餐具很精緻
2018-08-03
$115 (Lunch)
2018-07-13 2623 views
之前睇到有關報導,話呢間餐廳之前係做上樓私房菜,後來改變路線,以地鋪 經營。今日順路,終於有機會試下。香蒜白酒汁煮大蜆配多士 $58蜆肉好新鮮,煮嘅時間剛剛好,唔會過 “老”,好鮮嫩。配埋羅勒葉、蒜蓉、白酒、牛油等配料一齊煮嘅湯汁一齊食,好正! 多士蘸湯汁食更加係冇得輸。野菌迷你 Pizza $58將雜菌、Pizza 茄醬等,放在芝士上面同特製麵包一齊焗,再放上 Arugula。Pizza 底像餅乾一樣香脆,廚師已切開細細件,一啖一件,過癮。(老實講,同傳統 Pizza 有啲出入。就我個人而言,我唔在乎。好食就得。)煙三文魚青瓜香草忌廉闊條麵 $128闊條麵用 Pesto 汁煮過,好香。麵質 Al Dente。配埋切碎煙三文魚、忌廉汁、雙色意大利青瓜、蟹子等一齊食,有咸香,又有口感。非常出色!(餐牌列明係 Dill Cream Sauce, 略嫌冇煮出 Dill 嘅香味。)意大利肉丸(牛肉)野菌車厘茄意大利粉 $98番茄醬好開胃,茄味爆棚。肉丸口感Q彈。麵質 Al Dente整體食物相當有質素,價錢合理。出色小店!

香蒜白酒汁煮大蜆配多士 $58

野菌迷你 Pizza $58
野菌迷你 Pizza

煙三文魚青瓜香草忌廉闊條麵 $128
煙三文魚青瓜香草忌廉闊條麵

意大利肉丸(牛肉)野菌車厘茄意大利粉 $98
意大利肉丸(牛肉)野菌車厘茄意大利粉

整體食物相當有質素,價錢合理。
出色小店!
2018-07-12
$250 (Dinner)
野菌迷你 Pizza
煙三文魚青瓜香草忌廉闊條麵
意大利肉丸(牛肉)野菌車厘茄意大利粉
2018-07-13 383 views
今日黎到中上環區搵食, 入左去呢間食意大利餐嘅小店, 雖然座位唔多, 但店內環境勝在簡單得黎又有少少情調。 連 D 餐具都好特別, 非常幼長。晚餐時段冇套餐選擇, 只可以喺 A La Carte Menu 上 Order (以下 Menu 圖片於餐廳網頁中轉載), 整體食物價錢亦都唔貴。芝士球配香草醬及牛油 原本以為係好普通嘅芝士波, 但原來係內有乾坤, 外層係用意大利飯包住內層嘅芝士, 口感非常特別, 外脆內軟, 配埋特製嘅香草醬一齊食好夾。香蒜白酒汁煮大蜆配多士 大蜆煮到啱啱好, 好嫩滑好多汁, 個香蒜白酒汁味道亦都唔錯, 用 D 多士沾黎食真係 Ichiban 意大利肉丸野菌車厘茄濶條麵配料有肉丸、野菌、蕃蓉 & 芝士碎, 肉丸仍然保持到微微彈牙嘅口感, 食落去嘅味道有 D 似漢堡肉  原本係配意大利粉, 但我揀左改配濶條麵。 雖然呢款算係蕃茄醬類嘅 Pasta, 但佢嘅濶條麵有用 Pesto 醬煮過, 所以食落去嘅味道唔會好單一, 而且佢呢款濶條麵麵質比較煙韌, 唔會煮好淋身。煙三文魚意大利青瓜及香草忌廉濶條麵配料有煙三文魚碎、香草、青瓜粒 & 魚籽, 碟上鋪滿忌廉汁, 令濶條

連 D 餐具都好特別, 非常幼長。

芝士球配香草醬及牛油

意大利肉丸野菌車厘茄濶條麵

煙三文魚意大利青瓜及香草忌廉濶條麵
配料有煙三文魚碎、香草、青瓜粒 & 魚籽, 碟上鋪滿忌廉汁, 令濶條麵完全可以沾上 D 汁一齊食, 魚籽提升左整個 Pasta 嘅豐富口感, 煙三文魚碎份量亦好多, 青瓜粒令 Pasta 嘅味道變得非常清新

2018-07-12
Dinner
放工後獨自來到上環這間餐廳,面積雖小,但裝修精緻,感覺清新。迷你菠菜芝士雲吞配青衣魚柳蟹肉蕃茄蝦湯 $148個人認為迷你菠菜芝士雲吞絕對係是這道菜的靈魂!非常美味!意大利雲吞皮厚身帶蛋香,內裏的羊奶芝士細滑,芝士味香濃!餐廳用了蝦及蕃茄等材料熬成湯底,湯底帶有鮮甜味!青衣魚柳的肉質結實,放入湯前已經調味及煎過!整道菜配合得宜,的確美味,十分推介!法式朱古力撻 $32朱古力撻賣相吸引!外層撻皮較厚,上層是朱古力餡料,朱古力味非常濃郁,質地細滑,而且不會過甜!下層是朱古力脆脆,口感非常豐富!好味道!LA CASA BISTRO食物好味, 服務態度好,下次會再光顧, 非常推介LA CASA BISTRO!

迷你菠菜芝士雲吞配青衣魚柳蟹肉蕃茄蝦湯 $148
個人認為迷你菠菜芝士雲吞絕對係是這道菜的靈魂!非常美味!
意大利雲吞皮厚身帶蛋香,內裏的羊奶芝士細滑,芝士味香濃!
餐廳用了蝦及蕃茄等材料熬成湯底,湯底帶有鮮甜味!
青衣魚柳的肉質結實,放入湯前已經調味及煎過!
整道菜配合得宜,的確美味,十分推介!

法式朱古力撻 $32

2018-07-04
2018-07-05 149 views
平日既上環人多車多,好鬼急促。到晚上想安安靜靜食個飯,傾下計,我都偏向諗起呢間LA CASA. 環境不大,但位置都坐得夠舒服,唔會感覺迫隘。食物選擇都唔少架,而且價錢在區內亦算親民,可以時時去嘗試新野。當日,就點左兩款小食,加上一個意粉同雞肉。第一款小食有四色芝士迷你比薩,四種芝士各有風味,有的較甜;有的奶酸味較重;有的比較香,味道非常多元化。最重要係一定襯熱食,熱騰騰既時候拉起既絲絕對係感官既享受。第二款小食就係蟹肉牛油果蕃茄撻,外層既 酥皮夠脆身,裡面既蟹肉同牛油果非常香,而且質感好滑身,但內有少少蕃茄添加咬口,所以整體口感相當豐富 味道亦夠晒清香。主食方面,野菌忌廉煙肉燴雞🐔非常香既菌味,加上香草,香氣相當吸引。忌廉沾埋法包一齊食味道偏甜,唔會太濃味。雞肉夠晒入味,質地鬆軟,份量亦都夠晒齊齊分。煙三文魚🐠意大利青瓜及香草忌廉濶條麵 整體味道清新,青瓜同蟹子味道夠晒清甜,濶條麵吸晒淡忌廉既甜味,配上少許南瓜味,味道相當吸引。另外,煙燻三文魚🍖味道亦都很不錯,肉質不會煮散晒,淡淡既魚香

當日,就點左兩款小食,加上一個意粉同雞肉。

主食方面,野菌忌廉煙肉燴雞🐔
非常香既菌味,加上香草,香氣相當吸引。忌廉沾埋法包一齊食

煙三文魚🐠意大利青瓜及香草忌廉濶條麵

2018-06-24 179 views
昨天晚上和老公突然想出街食飯然後我們誤打誤撞就來了這間咖啡小店享用晚餐我們一共點了三款食物第一款是老公愛吃的蟹肉餅$68只有少少的三舊 已經要$68根本就是雪藏的貨色第一碟餸就吃了這個 非常令人失望心知對呢一間野已經冇晒信心好在之後來的兩碟,都有令人喜出望外嘅感覺Fettucine with wired mushroom & tuffle cream sauce 野菌忌廉濶條麵 $128 松露味好足 野菌🍄好爽口意粉的麵條質素是得着這個價錢整體是意想不倒的合心意😽Cream sauce食落唔會覺得過於濃味能夠將醬汁味道拿捏得好 對於一間小小的coffee Shop來說 真的不容易最後,我們還點了香煎安格斯西冷Pan fried US Angus Beef 🥩Sirloin with Asparagus & Gravy 香煎美國安格斯西蘭配蘆筍燒汁 $118沒有複雜的調味料、醬汁單單靠着少量燒汁 帶出牛肉本身的味道牛肉本身不算厚 但勝在夠新鮮現在,已經很難找到~$120 能夠落樓又合理價錢的牛肉了 呢塊牛 絕對能夠滿足想吃肉的慾望😝喜歡吃硬身肉地的我,就略嫌唔夠口感,這款是比較腍身的那種
昨天晚上和老公突然想出街食飯

根本就是雪藏的貨色
第一碟餸就吃了這個 非常令人失望
心知對呢一間野已經冇晒信心

Crab  cake

好在之後來的兩碟,都有令人喜出望外嘅感覺

野菌忌廉濶條麵 $128

松露味好足 野菌🍄好爽口
意粉的麵條質素是得着這個價錢
整體是意想不倒的合心意😽
Cream sauce食落唔會覺得過於濃味

最後,我們還點了香煎安格斯西冷

香煎美國安格斯西蘭配蘆筍燒汁 $118

沒有複雜的調味料、醬汁
單單靠着少量燒汁 帶出牛肉本身的味道
牛肉本身不算厚 但勝在夠新鮮
現在,已經很難找到~$120 能夠落樓又合理價錢的牛肉了
呢塊牛 絕對能夠滿足想吃肉的慾望😝喜歡吃硬身肉地的我,就略嫌唔夠口感,這款是比較腍身的那種肉

來一張近鐘照,讓大家看清楚肉質

店內環境小小的
但店員用心招待
是在小店才能吃到的味道
有空一定會再來幫襯

Angus  beef
Angus  beef
  • Fettucine  with  wild  mushroom  and  cream  sauce