2011-12-26
見食評唔錯諗住平安夜黎食,但結果係失望而回。接近一個月前就full booking,死lur返張枱返黎,先過數$400以為好有system,當日去到,menu講明08:30開始,但不知何故要喺樓下等足20分鐘。平安夜呢日仲好凍,得嗰幾度,要人喺樓下坐膠櫈食西北風,味食都已經唔開心!上到去講真係呆咗囉,啲枱迫到你唔信!真係肩磨谷擊,只見啲waiter騰來騰去。坐底我們不知呆等什麼,等了10分鐘仍無人理,最終都忍唔住問waiter我地等緊咩?先有人同我地order。先來的是麵包配3種醬:1)肝醬2)芝士3)牛油以上都是本人憑味覺認辦出來,因根本無人來介紹。其實3個醬味道都幾好,牛油的鹹鹹地,而我最喜歡芝士的,很香很濃。配的麵包是一方形包和餐包,前者頗出色,包邊脆,中間軟,後者則平平無奇。我們訂了2人海鮮併盤,內有花鴿、蝦、半隻凍蟹、青口、螺。除咗啲蝦同螺基本上我無野覺得入到口,啲野全部都係沙!唉$198我唔期待啲咩,不過咁無質素點解要做呢…配的有3個汁,全部不好食之後到湯,有龍蝦濃湯和黑松露白鴿清湯,我們選了前者,湯很濃,很有龍蝦味,但不夠熱,只是微暖,浪費了一切。湯中有粒疑似龍蝦丸的東西
先來的是麵包配3種醬:
1)肝醬
2)芝士
3)牛油
之後到湯,有龍蝦濃湯和黑松露白鴿清湯,我們選了前者,湯很濃,很有龍蝦味,但不夠熱,只是微暖,浪費了一切。湯中有粒疑似龍蝦丸的東西,不好吃。
之後來了個sorbet ,白色的,我和朋友食極都唔知咩味,最終問了店員,原來係荔枝味喎。
Refresh完個口,諗住期待個主菜,我地點咗牛扒,等了又等,結果等昨半個鐘,又問到底要等幾耐!!5分鐘後終於黎。個扒,我只可以講係全晚最差!好un好un!!!!!!!!!!仲要又係唔熱!食到呢度真係好失望!我食剩半份…
再來的甜品又是舊無特別的雲呢拿雪糕和蛋糕仔。
是夜慶幸自行買咗支icewine上去飲,如果唔係真係笑唔出。
又貴又唔好食
不會再來
Other Info. :
若要保質素,請不要接太多客人
令有心食好野的人失望而回